simera16 06.07.13, 13:56 Chciałby człowiek wybuchnąć śmiechem, ale ta obsesja "obrażania się", przestaje być zabawna.... natemat.pl/67175,zakazany-jezus-jerzego-urbana-obraza-uczucia-religijne-tak-twierdzi-prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:09 adam111115 napisał: > Poyebany kraj > Wydaje mi się, iż twój komentarz jest na tyle rzeczowy i prawdziwy, że można tematykę tego wątku uznać za wyczerpaną... Pzdr! :) Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:11 simera16 napisał: > adam111115 napisał: > > > Poyebany kraj > > > Wydaje mi się, iż twój komentarz jest na tyle rzeczowy i prawdziwy, że można te > matykę tego wątku uznać za wyczerpaną... Pzdr! :) > Ja zaś uważam,że ten komentarz jest idiotyczny. To nie kraj jest "poyebany". Chcesz o tym podyskutować simera? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:17 godz-0800 napisał: > simera16 napisał: > > > adam111115 napisał: > > > > > Poyebany kraj > > > > > Wydaje mi się, iż twój komentarz jest na tyle rzeczowy i prawdziwy, że mo > żna te > > matykę tego wątku uznać za wyczerpaną... Pzdr! :) > > > > > Ja zaś uważam,że ten komentarz jest idiotyczny. > To nie kraj jest "poyebany". > Chcesz o tym podyskutować simera? > > > > > Masz rację, nie kraj jest poyebany, a niektóre przepisy prawa. Zbytnio "na skróty" poszedłem...Mea culpa! Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:26 Masz rację, nie kraj jest poyebany, a niektóre przepisy prawa. Zbytnio "na skróty" poszedłem...Mea culpa! O.K...nie ma sprawy.Ja też popełniam błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:28 godz-0800 napisał: > Masz rację, nie kraj jest poyebany, a niektóre przepisy prawa. Zbytnio "na skró > ty" poszedłem...Mea culpa! > > > > O.K...nie ma sprawy.Ja też popełniam błędy. > > Znaczy rozumiemy się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:17 Widzisz, ja piszę z punktu widzenia osoby z zagranicy, konkretnie Kanady, tutaj prokuratura nie ma takich problemów bo jest wolność słowa, w Polsce nie umie się złapać mordercy generała policji ale wszczynac śledztwo w sprawie obrazku mężczyzny przypominającego Jezusa jest jak najbardziej zasadne, rozumiem ze nie czujesz absurdu, ale uwierz, z innej perspektywy to inaczej wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:19 adam111115 napisał: > Widzisz, ja piszę z punktu widzenia osoby z zagranicy, konkretnie Kanady, tutaj > prokuratura nie ma takich problemów bo jest wolność słowa, w Polsce nie umie s > ię złapać mordercy generała policji ale wszczynac śledztwo w sprawie obrazku mę > żczyzny przypominającego Jezusa jest jak najbardziej zasadne, rozumiem ze nie c > zujesz absurdu, ale uwierz, z innej perspektywy to inaczej wyglada > Mam nadzieję, ze nie mieszkasz w Mississaudze nieopodal zaprzańca Kobylańskiego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:25 adam111115 napisał: > Toront :-) > Blisko cholera do Mississaugi.... :D Odpowiedz Link Zgłoś
polska_tuska_na_sprzedaz Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:12 Zapewne "adam" i "simera" to osobniki pochodzące od małpy, zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:15 polska_tuska_na_sprzedaz napisał(a): > > Zapewne "adam" i "simera" to osobniki pochodzące od małpy, zgadłem? Ja też pochodzę od małpy, ty również. Tyle,że ja wiem,że pochodzę od innej małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:21 polska_tuska_na_sprzedaz napisał(a): > > Zapewne "adam" i "simera" to osobniki pochodzące od małpy, zgadłem? > > > > Zapewne...Bo być stworzonym na obraz i podobieństwo boga, a zarazem byc takim idiotą jak ty, to niebezpieczeństwo, ze cię o obrazę przedmiotu kultu oskarżą... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło. 06.07.13, 14:17 Posłowie przyjęli wniosek PO o odrzucenie w pierwszym czytaniu projektu zmiany Kodeksu karnego, autorstwa Ruchu Palikota. Za wnioskiem o odrzucenie projektu głosowało 389 posłów PO, PSL, PiS, SLD oraz Solidarnej Polski. Przeciw wnioskowi głosowało 66 posłów, głównie z Ruchu Palikota. Nikt nie wstrzymał się od głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 14:22 wiosnaludzikow napisał: > Posłowie przyjęli wniosek PO o odrzucenie w pierwszym czytaniu projektu zmiany > Kodeksu karnego, autorstwa Ruchu Palikota. Za wnioskiem o odrzucenie projektu g > łosowało 389 posłów PO, PSL, PiS, SLD oraz Solidarnej Polski. Przeciw wnioskowi > głosowało 66 posłów, głównie z Ruchu Palikota. Nikt nie wstrzymał się od głosu > . > Bo to była droga na skróty... Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 14:23 wiosnaludzikow napisał: > Posłowie przyjęli wniosek PO o odrzucenie w pierwszym czytaniu projektu zmiany > Kodeksu karnego, autorstwa Ruchu Palikota. Za wnioskiem o odrzucenie projektu g > łosowało 389 posłów PO, PSL, PiS, SLD oraz Solidarnej Polski. Przeciw wnioskowi > głosowało 66 posłów, głównie z Ruchu Palikota. Nikt nie wstrzymał się od głosu > . 100 letnia babcia jak zwykle kłamie.... www.rp.pl/artykul/841765.html Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 14:28 godz-0800 napisał: > > 100 letnia babcia jak zwykle kłamie.... > > www.rp.pl/artykul/841765.html > O to mi właśnie biega.... Bezsensem są takie spektakularne działania obliczone jedynie na pokaz, jakie są udziałem polityków Ruchu Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 15:58 > 100 letnia babcia jak zwykle kłamie.... To wykaż to kłamstwo. Jest mój tekst i wskaż co jest kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Na biednego nie trafiło... 06.07.13, 15:53 ...więc po wyczerpaniu możliwości w Polsce powinien Urban zwrócić się do Strasburga. Odpowiedz Link Zgłoś
indris A co z Dodą ? 06.07.13, 16:15 Miała się odwoływać do Strasburga, ale nic nie słyszałem o szczegółach. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: A co z Dodą ? 06.07.13, 16:20 indris napisał: > Miała się odwoływać do Strasburga, ale nic nie słyszałem o szczegółach. > O Dodzie, to ostatnio ogólnie cisza....Wypaliła się? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:21 A czy te tępaki z "Nie" próbowały sobie podobnie żartować z Allaha albo np. z gwiazdy Dawida? To niech spróbują. Aha, tego nie zrobią, bo to wymaga odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:26 anwad napisała: > A czy te tępaki z "Nie" próbowały sobie podobnie żartować z Allaha albo np. z g > wiazdy Dawida? To niech spróbują. Aha, tego nie zrobią, bo to wymaga odwagi? > A czy wyznawcy Allaha, czy czytelnicy Talmudu stanowią większość ludzi wierzących w Polsce i ryją się do każdej dziedziny życia, jak ci spod znaku ryby i będący potężną watykańską pseudo diasporą? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:29 Tak, Żydzi - tacy jak Urban czy Michnik - wtrącają się w życie Polaków. Choćby próbując bezkarnie obrażać Polaków. Choć są mniejszością (nie oceniam źle wszystkich Żydów, tylko takich jak Urban, Michnik tj. jawnych wrogów Polaków). Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:31 anwad napisała: > Tak, Żydzi - tacy jak Urban czy Michnik - wtrącają się w życie Polaków. Choćby > próbując bezkarnie obrażać Polaków. Choć są mniejszością (nie oceniam źle wszys > tkich Żydów, tylko takich jak Urban, Michnik tj. jawnych wrogów Polaków). > Mylisz narodowość z wyznaniem, a zatem powrócimy do dyskusji kiedy podciągniesz swą wiedzę... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:36 Mogłabym się założyć, że nie jesteś Polakiem. Jesteś jednym z jawnych wrogiem Polaków. Nie będziecie bezkarnie Polaków obrażać. Koniunktura na obrażanie Polaków już się kończy. Ostatnie Wasze podrygi. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:44 anwad napisała: > Mogłabym się założyć, że nie jesteś Polakiem. Jesteś jednym z jawnych wrogiem P > olaków. Nie będziecie bezkarnie Polaków obrażać. Koniunktura na obrażanie Polak > ów już się kończy. Ostatnie Wasze podrygi. > A kim ty u diaska jesteś, by o czyjejś narodowej przynależności stanowić i stosować jawne groźby karalne? Debil z ciebie, czy prowokator? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Co do koniunktur... 06.07.13, 16:48 ...to nigdy nie było w Polsce koniunktury dla zamordyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:54 anwad napisała: > Mogłabym się założyć, że nie jesteś Polakiem. Jesteś jednym z jawnych wrogiem P > olaków. Nie będziecie bezkarnie Polaków obrażać. Koniunktura na obrażanie Polak > ów już się kończy. Ostatnie Wasze podrygi. To może zacznijmy od definicji "Polaka". Może się okazać,że ja nim również nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:58 Odpowiedz sobie na pytanie, czy uważasz, że można bezkarnie obrażać Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:04 anwad napisała: > Odpowiedz sobie na pytanie, czy uważasz, że można bezkarnie obrażać Polaków. Ja pytałem o definicję Polaka Obrażać zaś, nie powinno się żadnej nacji, nie tylko Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:11 A są tacy - jak autor wątku - którzy uważają, że lżenie sobie z Polaków i ich świętości powinno uchodzić bezkarnie. Kim są? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:13 anwad napisała: > A są tacy - jak autor wątku - którzy uważają, że lżenie sobie z Polaków i ich ś > więtości powinno uchodzić bezkarnie. Kim są? > Na czym polega to "lżenie" i czym są "świętości" Polaków o których w tym kontekście wzmiankujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:11 godz-0800 napisał: > > Ja pytałem o definicję Polaka > Obrażać zaś, nie powinno się żadnej nacji, nie tylko Polaka. > Podług anwad Żydów, Rosjan, Niemców i każdego kto nie po jego myśli, można... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:08 anwad napisała: > Odpowiedz sobie na pytanie, czy uważasz, że można bezkarnie obrażać Polaków. > ...a w szczególności ich inteligencję jak ty to wzorem PrezesaPana czynisz? Odpowiedz Link Zgłoś