Dodaj do ulubionych

I znowu kuriozalny art. 196 kk....

06.07.13, 13:56
Chciałby człowiek wybuchnąć śmiechem, ale ta obsesja "obrażania się", przestaje być zabawna....
natemat.pl/67175,zakazany-jezus-jerzego-urbana-obraza-uczucia-religijne-tak-twierdzi-prokuratura
Obserwuj wątek
    • adam111115 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:05
      Poyebany kraj
      • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:09
        adam111115 napisał:

> Poyebany kraj
        >
        Wydaje mi się, iż twój komentarz jest na tyle rzeczowy i prawdziwy, że można tematykę tego wątku uznać za wyczerpaną... Pzdr! :)
        • godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:11
          simera16 napisał:

> adam111115 napisał:
          >
          > > Poyebany kraj
          > >
          > Wydaje mi się, iż twój komentarz jest na tyle rzeczowy i prawdziwy, że można te
          > matykę tego wątku uznać za wyczerpaną... Pzdr! :)
          >

Ja zaś uważam,że ten komentarz jest idiotyczny.
          To nie kraj jest "poyebany".
          Chcesz o tym podyskutować simera?
          • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:17
            godz-0800 napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > adam111115 napisał:
            > >
            > > > Poyebany kraj
            > > >
            > > Wydaje mi się, iż twój komentarz jest na tyle rzeczowy i prawdziwy, że mo
            > żna te
            > > matykę tego wątku uznać za wyczerpaną... Pzdr! :)
            > >
            >
            >
            > Ja zaś uważam,że ten komentarz jest idiotyczny.
            > To nie kraj jest "poyebany".
            > Chcesz o tym podyskutować simera?
            >
            >
            >
            >
            >
            Masz rację, nie kraj jest poyebany, a niektóre przepisy prawa. Zbytnio "na skróty" poszedłem...Mea culpa!
            • godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:26
              Masz rację, nie kraj jest poyebany, a niektóre przepisy prawa. Zbytnio "na skróty" poszedłem...Mea culpa!

O.K...nie ma sprawy.Ja też popełniam błędy.
              • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:28
                godz-0800 napisał:

> Masz rację, nie kraj jest poyebany, a niektóre przepisy prawa. Zbytnio "na skró
                > ty" poszedłem...Mea culpa!
                >
                >
                >
                > O.K...nie ma sprawy.Ja też popełniam błędy.
                >
                >
                Znaczy rozumiemy się! :)
        • adam111115 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:17
          Widzisz, ja piszę z punktu widzenia osoby z zagranicy, konkretnie Kanady, tutaj prokuratura nie ma takich problemów bo jest wolność słowa, w Polsce nie umie się złapać mordercy generała policji ale wszczynac śledztwo w sprawie obrazku mężczyzny przypominającego Jezusa jest jak najbardziej zasadne, rozumiem ze nie czujesz absurdu, ale uwierz, z innej perspektywy to inaczej wyglada
          • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:19
            adam111115 napisał:

> Widzisz, ja piszę z punktu widzenia osoby z zagranicy, konkretnie Kanady, tutaj
            > prokuratura nie ma takich problemów bo jest wolność słowa, w Polsce nie umie s
            > ię złapać mordercy generała policji ale wszczynac śledztwo w sprawie obrazku mę
            > żczyzny przypominającego Jezusa jest jak najbardziej zasadne, rozumiem ze nie c
            > zujesz absurdu, ale uwierz, z innej perspektywy to inaczej wyglada
            >
            Mam nadzieję, ze nie mieszkasz w Mississaudze nieopodal zaprzańca Kobylańskiego... ;)
            • adam111115 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:22
              Toront :-)
              • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:25
                adam111115 napisał:

> Toront :-)
                >
                Blisko cholera do Mississaugi.... :D
    • polska_tuska_na_sprzedaz Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:12

Zapewne "adam" i "simera" to osobniki pochodzące od małpy, zgadłem?
      • godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:15
        polska_tuska_na_sprzedaz napisał(a):

>
        > Zapewne "adam" i "simera" to osobniki pochodzące od małpy, zgadłem?

Ja też pochodzę od małpy, ty również.
        Tyle,że ja wiem,że pochodzę od innej małpy.
      • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 14:21
        polska_tuska_na_sprzedaz napisał(a):

>
        > Zapewne "adam" i "simera" to osobniki pochodzące od małpy, zgadłem?
        >
        >
        >
        >
        Zapewne...Bo być stworzonym na obraz i podobieństwo boga, a zarazem byc takim idiotą jak ty, to niebezpieczeństwo, ze cię o obrazę przedmiotu kultu oskarżą...
    • wiosnaludzikow marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło. 06.07.13, 14:17
      Posłowie przyjęli wniosek PO o odrzucenie w pierwszym czytaniu projektu zmiany Kodeksu karnego, autorstwa Ruchu Palikota. Za wnioskiem o odrzucenie projektu głosowało 389 posłów PO, PSL, PiS, SLD oraz Solidarnej Polski. Przeciw wnioskowi głosowało 66 posłów, głównie z Ruchu Palikota. Nikt nie wstrzymał się od głosu.
      • simera16 Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 14:22
        wiosnaludzikow napisał:

> Posłowie przyjęli wniosek PO o odrzucenie w pierwszym czytaniu projektu zmiany
        > Kodeksu karnego, autorstwa Ruchu Palikota. Za wnioskiem o odrzucenie projektu g
        > łosowało 389 posłów PO, PSL, PiS, SLD oraz Solidarnej Polski. Przeciw wnioskowi
        > głosowało 66 posłów, głównie z Ruchu Palikota. Nikt nie wstrzymał się od głosu
        > .
        >
        Bo to była droga na skróty...
      • godz-0800 Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 14:23
        wiosnaludzikow napisał:

> Posłowie przyjęli wniosek PO o odrzucenie w pierwszym czytaniu projektu zmiany
        > Kodeksu karnego, autorstwa Ruchu Palikota. Za wnioskiem o odrzucenie projektu g
        > łosowało 389 posłów PO, PSL, PiS, SLD oraz Solidarnej Polski. Przeciw wnioskowi
        > głosowało 66 posłów, głównie z Ruchu Palikota. Nikt nie wstrzymał się od głosu
        > .

100 letnia babcia jak zwykle kłamie....

www.rp.pl/artykul/841765.html
        • simera16 Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 14:28
          godz-0800 napisał:

>
          > 100 letnia babcia jak zwykle kłamie....
          >
          > www.rp.pl/artykul/841765.html
          >
          O to mi właśnie biega.... Bezsensem są takie spektakularne działania obliczone jedynie na pokaz, jakie są udziałem polityków Ruchu Palikota.
        • wiosnaludzikow Re: marzec 2012. Głosowanie w sejmie. SLD poparło 06.07.13, 15:58
          > 100 letnia babcia jak zwykle kłamie....
          To wykaż to kłamstwo. Jest mój tekst i wskaż co jest kłamstwem.
    • indris Na biednego nie trafiło... 06.07.13, 15:53
      ...więc po wyczerpaniu możliwości w Polsce powinien Urban zwrócić się do Strasburga.
    • indris A co z Dodą ? 06.07.13, 16:15
      Miała się odwoływać do Strasburga, ale nic nie słyszałem o szczegółach.
      • simera16 Re: A co z Dodą ? 06.07.13, 16:20
        indris napisał:

> Miała się odwoływać do Strasburga, ale nic nie słyszałem o szczegółach.
        >
        O Dodzie, to ostatnio ogólnie cisza....Wypaliła się?
    • anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:21
      A czy te tępaki z "Nie" próbowały sobie podobnie żartować z Allaha albo np. z gwiazdy Dawida? To niech spróbują. Aha, tego nie zrobią, bo to wymaga odwagi?
      • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:26
        anwad napisała:

> A czy te tępaki z "Nie" próbowały sobie podobnie żartować z Allaha albo np. z g
        > wiazdy Dawida? To niech spróbują. Aha, tego nie zrobią, bo to wymaga odwagi?
        >
        A czy wyznawcy Allaha, czy czytelnicy Talmudu stanowią większość ludzi wierzących w Polsce i ryją się do każdej dziedziny życia, jak ci spod znaku ryby i będący potężną watykańską pseudo diasporą?
        • anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:29
          Tak, Żydzi - tacy jak Urban czy Michnik - wtrącają się w życie Polaków. Choćby próbując bezkarnie obrażać Polaków. Choć są mniejszością (nie oceniam źle wszystkich Żydów, tylko takich jak Urban, Michnik tj. jawnych wrogów Polaków).
          • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:31
            anwad napisała:

> Tak, Żydzi - tacy jak Urban czy Michnik - wtrącają się w życie Polaków. Choćby
            > próbując bezkarnie obrażać Polaków. Choć są mniejszością (nie oceniam źle wszys
            > tkich Żydów, tylko takich jak Urban, Michnik tj. jawnych wrogów Polaków).
            >
            Mylisz narodowość z wyznaniem, a zatem powrócimy do dyskusji kiedy podciągniesz swą wiedzę...
            • anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:36
              Mogłabym się założyć, że nie jesteś Polakiem. Jesteś jednym z jawnych wrogiem Polaków. Nie będziecie bezkarnie Polaków obrażać. Koniunktura na obrażanie Polaków już się kończy. Ostatnie Wasze podrygi.
              • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:44
                anwad napisała:

> Mogłabym się założyć, że nie jesteś Polakiem. Jesteś jednym z jawnych wrogiem P
                > olaków. Nie będziecie bezkarnie Polaków obrażać. Koniunktura na obrażanie Polak
                > ów już się kończy. Ostatnie Wasze podrygi.
                >
                A kim ty u diaska jesteś, by o czyjejś narodowej przynależności stanowić i stosować jawne groźby karalne? Debil z ciebie, czy prowokator?
              • indris Co do koniunktur... 06.07.13, 16:48
                ...to nigdy nie było w Polsce koniunktury dla zamordyzmu.
              • godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:54
                anwad napisała:

> Mogłabym się założyć, że nie jesteś Polakiem. Jesteś jednym z jawnych wrogiem P
                > olaków. Nie będziecie bezkarnie Polaków obrażać. Koniunktura na obrażanie Polak
                > ów już się kończy. Ostatnie Wasze podrygi.

To może zacznijmy od definicji "Polaka".
                Może się okazać,że ja nim również nie jestem.
                • anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 16:58
                  Odpowiedz sobie na pytanie, czy uważasz, że można bezkarnie obrażać Polaków.
                  • godz-0800 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:04
                    anwad napisała:

> Odpowiedz sobie na pytanie, czy uważasz, że można bezkarnie obrażać Polaków.

Ja pytałem o definicję Polaka
                    Obrażać zaś, nie powinno się żadnej nacji, nie tylko Polaka.
                    • anwad Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:11
                      A są tacy - jak autor wątku - którzy uważają, że lżenie sobie z Polaków i ich świętości powinno uchodzić bezkarnie. Kim są?
                      • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:13
                        anwad napisała:

> A są tacy - jak autor wątku - którzy uważają, że lżenie sobie z Polaków i ich ś
                        > więtości powinno uchodzić bezkarnie. Kim są?
                        >
                        Na czym polega to "lżenie" i czym są "świętości" Polaków o których w tym kontekście wzmiankujesz?
                    • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:11
                      godz-0800 napisał:

>
                      > Ja pytałem o definicję Polaka
                      > Obrażać zaś, nie powinno się żadnej nacji, nie tylko Polaka.
                      >
                      Podług anwad Żydów, Rosjan, Niemców i każdego kto nie po jego myśli, można...
                  • simera16 Re: I znowu kuriozalny art. 196 kk.... 06.07.13, 17:08
                    anwad napisała:

> Odpowiedz sobie na pytanie, czy uważasz, że można bezkarnie obrażać Polaków.
                    >
                    ...a w szczególności ich inteligencję jak ty to wzorem PrezesaPana czynisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka