Dodaj do ulubionych

Nie dotknąłem żadnego chłopaka

• Gość: silesius Szkoda Jankowskiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 00:36
      Z afery Rywingate szechter/Michnik szybko sie wykrecil. Ile gw zaplacila
      prokuraturze i sedziom (tym uleglym) za wyrok w sprawie rywina? nigdy sie nie
      dowiemy. co porabia jaruzel/spawacz, z jakich pieniedzy zyje? nikt nie wie. ile
      emerytury pobieraja stalinowscy oprawcy - roszice (jeszcze - byc moze zyjacy)
      redaktorow gw, tez nikt nie wie (czy tez np. - w kontekscie rocznicy Powstania
      Warszawskiego - ile tysiecy zlotych emerytury pobieraja zbrodniarze
      stalinowscy: stefek michnik, wolinska czy morelß). lepiej - bez dowodow winy -
      "dopieprzyc" jankowskiemu. ot polska demokracja, III rp, anno domini 2004.
      wstd. wczoraj schroder mowil cos o hanbie: ale czy to jest zrozumiale dla gw i
      wiekszosci uczestnikow forum? nie. lepiej - bezpodstawnie - nazwac
      kobylanskiego w urugwaju ss-manem, jankowsiego pederasta, jakim samochodem
      (dowodow brak) jezdzi rydzyk czy jankowski, itd., itp. dobrze, ze w
      takiej "polsce" nie mieszkam od lat. pewnie w leb bym sobie strzelil. to
      jankowski, ryzyk, kobylanski strzelali do polakow na wybrzezu, na "wujku",
      zabli pyjasy, przemyka, strzeleckiego, ksiezy (np. niedzielaka)? chyba
      zwariowaliscie w tej III rp. a idzcie wszyscy do diabla! razem z tzw. (a moze
      rzeczywista) zydokomuna z gw. a moze adas michnik powie, jak to bylo mozliwe,
      ze na povzatku lat 60-tych ten gowniarz jzdzil po calej europie, gdzie w prl-u
      paszportu nie mozna bylo dostac? kto mu to zalatwil? itd., itp. rzygac sie
      chce. ale prosze: bawcie sie dalej; kiedys ludzie pojda po rozum go glowy,
      obudza sie ("nasz narod, jak lawa, z wierzchu...), i roz... te uklady. moze i
      wam - pomiotowi prl-owskiego estblishmentu dopier.... ja sobie na to stad
      popatrze, i niem - bede bil brawo, albo sie- cholera - poplacze. nie
      zasluzyliscie mlotki ani na papieza, ani na walese. karnawal sie skonczy (wodka
      i pety tez). wtedy pozostanie wam tylko kac. "miales chamie zloty rog..."
      • Gość: Polak a co to ma wspolnego ze zboczonym klecha ? IP: *.marketscore.com / *.sjc.marketscore.com 03.08.04, 00:42
        Tobie cos odbija,klecho.
        • Gość: silesius zboczony tzw. "polak" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 00:44
          ile drinkow debilu wiles? moze tylko sam samogon bez "zagrychy". takie sa
          twoje - kretynie - uwagi.
      • Gość: pol a jak ci smakuje tamtejszy chlebek........ IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 00:43
        chyba nie tak smaczny jak polski - NASZ POLSKI
        • Gość: silesius smakuje lepiej, bo bez was - zakalcow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 00:45
          • Gość: Polak nawet wyzebrany od Niemcow,czarna swinko ? IP: 8.183.217.* / 208.183.225.* 03.08.04, 00:47
            Ty nie wiesz nawet pasozycie,ze chleb, na ktory sie pracuje smakuje lepiej niz
            wyzebrany.
            • Gość: silesius zebrac to mozesz u mnie. jestem kims i mam kase IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 00:53
              • Gość: Polak Masz wyzebrana na tace kase,czarna swinko IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 03.08.04, 01:02
                Jestes zerem moralnym.
                • Gość: silesius "polak", czyzbys wlasnie spojrzal w lustro? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 01:05
                  • Gość: Polak gdy patrze w lustro nie widze zebraka w koloratce IP: 210.96.49.* 03.08.04, 01:12
                    i to jest duzo,czarna swinko.
        • Gość: mee... Re: a jak ci smakuje tamtejszy chlebek........ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 00:53
          ...pol...ale tys "glupi"...w usa...jest wszysko...nawet...NASZ POLSKI...to sie
          nazywa dlatego...ameryka...
          • Gość: silesius masz racje mee; ale czy "polak" ma szare komorki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 00:54
          • Gość: pol świetnie: siedzisz w hameryce, wcinasz......... IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 00:57
            polski chlebek, klikasz na polskim forum - po holere ci to, jesteś tam
            nieszczęsliwy ????
            • Gość: mee... Re: świetnie: siedzisz w hameryce, wcinasz....... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 01:02
              ...polo...bez przesady- zapraszam cie do siebie...jak bedziesz w okolicy...a
              opowiadajac na twe pytanie...to podobno i wsrod pingwinow sa ...polacy
      • Gość: leon zawodowiec do "silesiusa" Re: Szkoda Jankowskiego IP: 81.219.144.* 03.08.04, 00:48
        No ostry jestes, ale najbardziej obrzydliwe jest, ze pismaki z brukowcow (GW
        bardzo sensownie oo tej sprawie pisze, musi pisac, bo inni pisza) do ktorych
        dolaczylo dzisiejsze "Wprost" juz wydalo wyrok zanim jeszcze pojawilo sie
        oskarzenie. A potem zostanie: h.j. ukradl czy h.j okradli? A moze dobrze, ze
        teraz trafily brukowce na h.j., bo im dokopie za cale chamstwo w referowaniu
        innych spraw (lincze, samosady zamiast opisow sytuacji na miare tego, co JEST
        faktem). h.j. powinien teraz obskubac brukowce do osci na "swoj" bursztynowy
        oltarz. Choc ie przepadam za h.j. medialnym, to chyba go jeszcze polubie, byle
        odchrzanil sie od Zydow i zydow (niech sie najwyzej zabierze za izraelskich czy
        raczej sjonistycznych SS-manow Sharona dokonujacych shoah Palestynczykow).
    • Gość: silesius Spalem w wielu klasztorach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 01:03
      jezdzac po polsce, francji, hiszpanii, portugalii, wloszech i niemczech, sypiam
      czesto w klasztorach. naprawde robi dobrze, oderwac sie od chamstwa
      codziennosci. 16 lat bylem ministrantem - w gliwicach i krakowie: sluzylem u
      ks. buczkowskiego, ktorego ze lwowa przepedzli komunisci - m.in ozjasz
      szechter, ojciec adama m., szefa gw, sluzylem u biskupa pietraszki i ks.
      tischnera i plonki w sw.annie wkrakowie. i co? nikt mnie nie "molestowal".
      najpierw dowody, szanowni panstwo. bez nich, to wszystko to bicie piany
      czerwpnych i rozowych
      • Gość: Polak w to nikt nie watpi,czarna swinko,ze bywasz w tam IP: *.yournetplus.com / 63.110.140.* 03.08.04, 01:10
        Moze wchodzisz w sklad 30% hetero i wolisz chodzic za wyzebrane na tace
        pieniadze do niemieckich burdeli ?
        • Gość: silesius "polak" idz spac! zaczepiaj a.m. nie mnie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 01:13
          pewnie sypiasz pod mostem na greenpoicie, albo handlujesz polska kielbasa na
          stacji metra w polskiej dzielnicy w chicago. przynajmniej taka tutaj
          prezentujesz mentalnosc. i "niech Bog ci wybaczy"
          • Gość: Polak tzw.Bog narzedzie zebrania czarnych swinek IP: 204.249.102.* 03.08.04, 01:21
            Bez niego spalbys w rynsztoku,bo do niczego oprocz zebrania sie nie nadajesz.
        • Gość: mee... Re: w to nikt nie watpi,czarna swinko,ze bywasz w IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 01:14
          ...ty jestes typowym polactwa...h...jem...przynajmiej tak to wyglada po twej
          wypowiedzi...chamie...
          • Gość: silesius mee, daj "polaczkowi" spokoj IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 01:20
            ty byles w afryce, ja tez - ostatnio na wyspach zielonego przyladka (tam
            polakow cenia, bo papiez polak). to bezmozgowie i tak niczego nie rozumie: ma
            horyzont wielce ograniczony: wczoraj wrocilem z norwegii - bardzo cenia
            poslkich fachowcow (tam jeszcze talatajstwo a la "polak" nie dotarlo"). po co
            kruszyc kopie z giermkami. pozostanmy wsrod nas - rycerzy -, ktorzy jeszcze
            potrafia oroznic prawde od pomowienia, dobro od zla. pozdrawiam - ale tylko
            ciebie i ludzi myslacych. do reszty mam prosbe: jak za duzo wypiliscie, to
            idzie spac. jutro zsiadle mleczko, albo kefirek, i... moze czesc szarych
            komorek da sie uratowac
            • Gość: Polak wojaze za wyzebrany szmal,czarna swinko ? IP: *.fivearea.com / *.fivearea.com 03.08.04, 01:24
              Przeciez ty do niczego innego sie nie nadajesz oprocz zebrania i pieprzenia
              bajeczek o panu bozi na uzytek wymozdzonych emerytow.
              • Gość: mee... Re: wojaze za wyzebrany szmal,czarna swinko ? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 01:30
                ...Polack...ale ty pierdol...sz...a tak na marginesie ...mowisz o sobie ja
                reka...czy moja reka...a jezeli reka jest nie-twoja...to ..o czym piepszysz...
                • Gość: Polak Re: wojaze za wyzebrany szmal,czarna swinko ? IP: 204.249.102.* 03.08.04, 01:35
                  Demaskuje czarne swinki bez litosci.To im sie nalezy w RP¨.
                  • Gość: mee... Re: wojaze za wyzebrany szmal,czarna swinko ? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 01:38
                    ...nakatowales sie uszatka ...co dwa uszka duze ma...ot co...napisz cos od
                    siebie...jezeli mozesz- jeszcze
                  • Gość: silesius sam siebie debilku zdemaskowales! IQ = 0 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 01:41
                    • Gość: Polak sam siebie debilku zdemaskowales,czarna swinko IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 03.08.04, 01:49
                      Masz tylko,jak twoi koledzy powolanie do zebrania i typet swinki wystrojonej na
                      procesje.
                      • Gość: mee... Re: sam siebie debilku zdemaskowales,czarna swink IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 01:57
                        ...Polak...trzymajmy sie razem...zlej energi nie marnujmy..na naszych
      • Gość: mee... Spalem w wielu klasztorach...a mee byl w afryce IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 01:11
        ...narescie normalny ...czlowiek...sie odezwal...o co walczy-mee...uzywajmy
        wlasnego doswiadczenia...prosze...a nie robmy z siebie klonow...
      • Gość: Jola Re: Spalem w wielu klasztorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 09:22
        I tam cie nauczono tak plugawego jezyka, jakiego tu uzywasz? Takiej wscieklosci
        i obrzucania innych blotem? Kompromitujesz sie.
        • Gość: silesius zastanow sie co piszesz! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 11:36
          czy uwazasz, ze juz wogole nie powinno sie reagowac na te plugawe, niczym nie
          potwierdzone oskarzenia pod adresem CZLOWIEKA (tak, ks. Jankowski tez jest
          czlowiekiem), i pozwolic na to, zeby w sposob calkowicie nieuprawniony ta cala
          banda chamow na forum obrzucala inwektywami jego i caly kosciol. Przepraszam,
          ale jakbys ty zareagowala, gdyby ktos powiedzial tutaj: no tak, jola to k...,
          sam widzialem ja w burdelu w - np. - berlinie. nie mam sie czego wstydzic:
          wstydzic powinny sie media i to cale talatajstwo, ktore juz teraz wysalo wyrok
          (bez jakichkolwiek dowodow). no coz, mentalnosci polakow jeszcze bardzo daleko
          do mentalnosci obywateli panstwa prawa. komunizm zrobil swoje. walentynowicz
          postapila slusznie: pokazala, ze nawet po prawie 25 latach nie zapomniala, co
          to znaczy walczyc o godnosc czlowieka
          • Gość: Malgorzta Re: zastanow sie co piszesz! IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 12:05
            Ja nikogo nie oskarzam a ustosunkowuje sie do tego co jankowski sam
            mial do powiedzenia na lamach wyborczej.A w koncu do tego co mieli do
            powiedzenia forumowicze.Co bandy chamow i tatalajstwa sie nie odniose.
            Nikt nie wydal wyroku . Niektorzy odniesli sie w mniej inni bardziej
            agresywny sposob . To nie tylko komunizm zrobil swoje . Klerykalizm
            tez zbiera owoce. Mowisz o mentalnosci obywateli panstwa prawa ?
            Jakiego prawa ? Kanonicznego ?
            Walentynowicz pokazala co to jest walka o godnosc czlowieka ?
            Drogi Silesiusie rozumiem ze godnosc Slawka nie gra zadnej roli .
            On juz jej nie posiada ? Co do oskarzen . Jesli mialabym zaryzykowac falszywe
            oskarzenie a dobrostan dziecka lub bardzo mlodego czlowieka to zapewniam ciebie
            ze ja nie mialabym watpliwosci. Zrobilabym wszystko zeby
            sprawa wyszla na swiatlo dzienne. Kazdego myslacego czlowieka
            to co opowiedzial jankowski musi wzbudzac niestety najsmutniejsze podejrzenia.
            Jeszcze raz on mowil o sobie. Mozna wsciekac sie na poziom mediow,
            nie mozna nie zauwazyc licznych patologii.
            Piszesz o jankowskim CZLOWIEK i o tym ze nie mozna reagowac na plugawe
            niczym nie potwierdzone oskarzenia . Musze ciebie rozczarowac
            po tym co o sobie opowiedzial - potwierdzil niestety najsmutniejsze
            podejrzenia.

• Gość: antek Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.sympatico.ca 03.08.04, 01:25
      pralat jest tak piekny i dobry, ze chyba sie rozplacze i owierze w jego
      slowa,czego ci maloletni chca od niego?
      jakie ja mialem podle zycie , bylem ministrantem ale do berlina nikt mnie
      bral, do rzymu nikt mnie nie wozil, spac musialem w domu na tapczanie, forsy
      nikt mi nie dawal,na ubranie to moj ojciec pracowal,a ksiadz to tylko mial
      pretensje ,ale widocznie bylem z urodzenia pechowcem a moze nie bylem w
      jego ,tzn. mojego ksiedza typie
      tak powaznie to bzdety henia j. kupy sie trzymaja,ciekawe czy sam to wymyslil,
      czy to jego adwokat
      • Gość: leon zawodowiec do "antek" IP: 81.219.144.* 03.08.04, 01:30
        Gość portalu: antek napisał(a):
        "pralat jest tak piekny i dobry, ze chyba sie rozplacze i owierze w jego
        slowa,czego ci maloletni chca od niego?
        jakie ja mialem podle zycie , bylem ministrantem ale do berlina nikt mnie
        bral, do rzymu nikt mnie nie wozil, spac musialem w domu na tapczanie, forsy
        nikt mi nie dawal,na ubranie to moj ojciec pracowal,a ksiadz to tylko mial
        pretensje ,ale widocznie bylem z urodzenia pechowcem a moze nie bylem w
        jego ,tzn. mojego ksiedza typie
        tak powaznie to bzdety henia j. kupy sie trzymaja"

Rozumiem, ze ty trzymasz sie kupy, zeby nie powiedziec dosadniej, co ci sie
        przelewa w mozgu. CIESZ SIE, ZE TWOJ OJCIEC PRACOWAL i ze miales OK dom i niech
        cie nie zzera zawisc, ze biednemu ktos pomoze.
        • Gość: Mirek biedny musi dawac d.. ksiedzu aby przezyc w RP ? IP: *.cnds.hs.kr / 211.57.209.* 03.08.04, 01:33
          • Gość: Krzys52 Po to zrobili sobie biedne panstwo wyznaniowe, IP: *.proxy.aol.com 03.08.04, 07:06
            by podaz byla duza a ryzyko male
      • Gość: Mirek Henio to zdolny chlopak. Bzdury wymysla sam. IP: 206.47.183.* 03.08.04, 01:30
      • Gość: silesius to posluchaj! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 01:39
        mialem/chcialem pojsc do seminarium, ale stwierdzilem, ze celibat to dla mnie
        za duze wyzwanie. powiedzialem o tym proboszczowi buczkowskiemu (urodzony w
        tarnopolu - wtedy jeszcze polskim), absolwentowi liceum klasycznego (8 lat
        laciny i greki - potrafil w wieku 80 lat cytowac Cycerona i mrak Aureliusza po
        lacinie), ktory stwíerdzil: idz na filzofie do krakowa: tam wykladal ingarden i
        dambska: dobra szkola mylsenia i logiki. poszedlem, skonczylem: dawal
        mie "kase": wszyscy o tym w mojej podgliwickiej dzielnicy wiedzieli, i wszyscy
        byli "za". bez niego nie bylbym tym, kim jestem. Forsy nie dostawalem ani od
        pzpr-u, ani od calej komuny. ks. Ludwik - kochyn proboszcz - nigdy nikogo
        nie "dotknal". Jedyna rzecza, ktora ode mnie wymagal, to liczenie osob, ktore
        chadzaly na tzw. wybory do sejmu prl-u, czy rad naradowych: chcial wiedziec,
        jaki jest stopien klamstwa komunistycznej wladzy (pol rodziny wybili mu we
        lwowie niemcy, reszte przepedzili sowieci do lagrow). i o czym
        tutaj "pieprzysz". moze to zabrzmi bardzo egzystencjalnie, ale "wejdz w
        siebie", i postaraj sie zrozumiec. takze i to, ze ten ksiadz spowiadal ludzi po
        wojnie (bylo to zabronione i grozilo kara wiezienia) po niemiecku, m.in. moja
        babcie niemke, ktora - uczac sie polskiego - u niego mogla sie swobodnie po
        niemiecku wyspowiadac. w poczatku lat 60-tych ub-cja "zapalowala" w gliwicach 3
        franciszkanow, broniacych obecnosci krzyza pod ich kosciolem. dlatego pytanie:
        krotkie (nie miejsce tutaj na dluzsze dywagacje): nie chcesz, czy nie mozesz
        zrtozumiec. jakby nie bylo. zamilcz!
        • krzysztofplebs Re: to posluchaj! 03.08.04, 08:25
          Reklama dźwignią handlu.... Księżulo zaistniał w mediach, a że ze złej strony?
      • Gość: Nie_warto_odpowiad OCHYDNE POMÓWIENIA PODŁYCH OSOBNIKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:04
    • Gość: robotnik Legenda Solidornosci Umiera IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 01:36

Umiera To co z takim trudem zostalo wywalczone poprzez
      zwyklych robotnikow Stoczni.
      Dziwie sie ze Walentynowicz probuje to ratowac.
      To juz koniec tej epoki,ktora nabrala robotnikow na swoje
      kiesy,i teraz jescze bezczelnie klamie.
      A co na to Walesa? Jego najwazniejszy grzesznik?
      A moze....?
      Ach,zygac sie chce.
      • Gość: kurdyban komu i z czego spowiadał się prałat ?? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 01:39
        bo że się powinien spowiadac nie mam wątpliwości
      • Gość: Jan Re: Legenda Solidornosci Umiera IP: *.marketscore.com / *.or3.marketscore.com 03.08.04, 01:44
        Walentynowicz - prosta,stara kobieta. Co ona moze wiedziec o zboczeniach
        ksiezy ? Henio wykorzystal jej glupote w perfidny sposob jak te dzieciaki.
    • Gość: shejk Dlaczego do gowna wszystkie muchy sie zlatuja IP: *.phil.east.verizon.net 03.08.04, 01:43
      Mnie to gowno obchodzi kto z kim spi byle sie wyspal.
      Drukoje te posty i pakazuje moim znajomym jaka jest zawisc wsrod Polakow.
      Moze to wplywa na nich bo mniej juz daja na pomoc dla Polakow na powodzian
      na Owsiaka orkiestre.A nawet slyszy sie przeklenstwa ze w Polsce Polakom
      od---lo.
      • Gość: Jan Re: Dlaczego do gowna wszystkie muchy sie zlatuja IP: *.marketscore.com / *.sjc.marketscore.com 03.08.04, 01:54
        To wcale gowno nie jest,bo tu chodzi o zbrodnie pedofilii i w dodatku w
        wykonaniu ksiedza oraz finansowanie dzieciecej prostytucji za pieniadze z
        koscielnej tacy.
        • Gość: silesius a dowody? moze ty jestes ss-manem? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 01:55
          • Gość: Jan Od dowodow jest prokurator IP: 193.207.168.* 03.08.04, 02:05
        • Gość: shejk Re: Dlaczego do gowna wszystkie muchy sie zlatuja IP: *.phil.east.verizon.net 03.08.04, 02:05
          Panie Janie bywaly wieksze zbrodnie i nic nie uczyniono.
          Swiatem rzadzi pieniadz babska dupa i klamstwo.
          • Gość: Jan Re: Dlaczego do gowna wszystkie muchy sie zlatuja IP: 200.56.224.* 03.08.04, 02:12
            Zobaczymy jak sie wywiaze prokuratura gdanska z zadania. W kazdym razie matka
            moze zrobic z tej sprawy skandal na cala UE,jezeli jej czarni nie
            przekupia,oczywiscie.
    • Gość: Katoliczka - najpr Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 01:52
      O Jezunku kochany . Wez i nas ocal przed tom zmowom zydow , cyklistow i masonow.
      Nasz najladniejszy , najelegantszy pralat stal sie ofiarom Michnika.
      Rozne kreatury podejrzane z zagranicy chca nas pozbawic naszej dumy i ostoji.
      Zdrajcy na utrzymaniu wrogiego kapitalu , sprzedawczyki sprawy polskiej
      oczerniaja naszego wielebnego o czyny haniebne. A pralat kocha chlopcow
      dla ktorych robi wszystko - bo to godne milosci owieczki som.
      Pralacie ja ciebie kocham chociaz natchnienie milosciom do ciebie
      ukrywalam . Bo nie wiem kogo kocham bardziej czy ciebie czy Boga.
      Glupie pytanie ja kocham ciebie bo ty jestes moim Bogiem- drogowskazem
      natchnieniem i wniebowstapieniem. O pralacie tak bardzo chce ucalowac twe
      opierscienione dlonie , nie -calowac chce pierscienie. Zbawco moj i dobroczynco
      jak mozna robic taka tobie krzywdem. Toz ty nasz najwiekszy partyjot jezdeś.
      Ojcze pralacie , niedoscigniony ideale , ty nasza gwiazdo betlejemska
      oswiec nasz swoim blaskiem.Forumowicze , ci najwierniejsi i najwytwrlsi
      towarzysze walki o katolickosc i czystosc polskiego kosciola - nie dajmy
      sobie pluc w twarz jakims zdrajcom naszej katolickiej sprawy. Do boju bracia
      i siostry ztom reakcjom obcych wrogich polskiej sprawie agentow.
      Kazdy ksiadz to jak fura gnoju w walce z reakcyjnymi wrogami
      kosciola swietego . Do boju bracia o nasz kosciol jedyny ,
      nasze ocalenie , nasz zywiciela i dobroczynce. Koniec pralata to koniec
      Polski. Nie pozwolmy oczerniac pralata - oczrniajc pralata oczerniamy Polskie.
      A nie o takie Polskie walczyl pralat.Do boju bracia i siostry
      zanim wrogowie kosciola zniszczom Polskie .
      • Gość: Felka You're a woman after my own heart!!! Love you. IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.08.04, 01:57
      • Gość: Lech Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.ca.astound.net 03.08.04, 03:04
        Grafomania jakiegoś Zyda.
        Drodzy Państwo!
        Tym razem padło znów na księdza prałata Jankowskiego.
        Tym razem "befehl" dostał redaktor naczelny Dziennika Bałtyckiego - niemieckiej
        Piątej Kolumny medialnej - Maciej SIEMBIEDA
        (tel do redakcji: 058-3003-300
        Siembieda wysłał na robotę "specjalistę" - Waldemara Ulanowskiego, wychowanka
        michnikowskiej psiarni, który już nie raz próbował obrzucać błotem duchownych
        katolickich.
        Jakie są fakty? Właściwie - żadne. Wszystko opiera się na zeznaniu matki
        rzekomej ofiary, że podejrzewa ks. Jankowskiego o molestowanie jej syna -
        kilkunastoletniego chłopaka.
        Chłopak stanowczo zaprzecza, oskarżając swoją matkę o kłamstwo. Nie mieszka
        zresztą z matką, a z dziadkami. "Moja rodzina jest patologiczna. Wolałem być u
        księdza niż w domu" - mówi.
        Ale od czego fachowcy? Psycholog sądu rodzinnego (brak nazwiska) uważa, że
        chłopak kłamie. Nic dziwnego, taka gratka! Opłaca się nacisnąć ostro na
        chłopaka, aby zmienił zdanie!
        Swój udział w tym łajdactwie mają również "polskie sądy".
        "Dla dobra śledztwa" nie podaje się nazwiska matki, ale "znany w Gdańsku prałat
        Henryk J." krąży po wszystkich polskojęzycznych mediach. Bazylika św. Brygidy w
        Gdańsku oblężona przez "dziennikarzy".
        Ksiądz prałat Henryk Jankowski - legenda Solidarności, niezłomny obrońca
        chrześcijaństwa i polskości. Kapelan "Solidarności" i stoczniowców. Jest
        kawalerem wielu orderów i wyróżnień międzynarodowych. Nadany mu tytuł
        Honorowego Obywatela Gdańska otrzymał wraz z działaczami NSZZ" Solidarność" 15
        grudnia 2000 r. w Dworze Artusa. Kanonik, od 1990 r. prałat i kapelan honorowy
        Jego Świątobliwości.
        "Człowiek, który zdobył niepodważalne zasługi w walce o godność człowieka i
        niepodległość Ojczyzny, który zawsze działał na własną kapłańską
        odpowiedzialność ryzykując wiele, nawet własne życie. W czasach komunistycznych
        prześladowany, śledzony, wielokrotnie przesłuchiwany i oskarżony przez
        prokuraturę o działalność na szkodę państwa, w Polsce demokratycznej stał się
        obiektem bezpardonowych, obelżywych paszkwilów, często lansowanych przez tych
        samych, którzy kiedyś poszukiwani przez służbę bezpieczeństwa szukali i
        znajdywali opiekę u ks. Jankowskiego na plebanii Św. Brygidy w Gdańsku. Pomimo
        licznych szykan i gróźb ks. Jankowski jest wytrwały w służbie prawdy. "Z tej
        drogi - jak uparcie mówi - zejść nie mogę" napisał Peter Raina.
        Drodzy Gdańszczanie
        i solidarnościowcy!
        Oto polskojęzyczne szczekaczki próbują obrzucić błotem Waszego bohatera.
        Bohatera Polaków. Kiedyście Go potrzebowali - był zawsze na wasze zawołanie,
        ryzykując wszystkim.
        Dziś, kiedy potrzebuje wsparcia i pomocy -
        GDZIE JESTEŚCIE???
        Czy pozwolicie łajdakom bezkarnie obrażać Księdza Jankowskiego???
        Do tego już doszło??? Nie ma w Trójmieście ludzi sprawiedliwych?
        Czy Gdańsk, Gdynia, Sopot i inne miasta Wybrzeża, tak zasłużone w walce o wolną
        Polskę, tak wykrwawione w tej walce, teraz mają stać się symbolem tchórzostwa i
        zdrady? Czy już sprzedaliście się Niemcom? Czy już oddaliście swoje dusze złu?
        Czego nie mogła dokonać komunistyczna armia Jaruzelskiego i ZOMO, dokonały
        teraz polskojęzyczne media i Piąta Kolumna niemiecka???
        Czy zapomnieliście, stoczniowcy
        KTO JEST WASZYM KAPELANEM???
        A może waszym kapelanem stały się już niemieckie, antypolskie media?
        Przyszedł znów czas wyborów. Czas czynnego opowiedzenia się przy Polsce, albo -
        kompletnego i ostatecznego skundlenia się.
        Wasz wybór.
        • Gość: Narod Polski Ksieze Pralacie - odpowiemy na Apel! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.08.04, 03:15
        • krzysztofplebs Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka 03.08.04, 08:21
          Pachnie "wałęsizmem"!
    • Gość: mee... Re: NO I KTO BEKNIE ZA POMOWIENIA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 01:53
      ...wyborcza zrobila niezla stluczke...wiec moze se...odpowie za ublizenia...
      • Gość: bee Ten beknie kogo pralat pozwie.Czy pozwie ?Hahaha IP: 5.5R* / *.as2532.sol.superonline.com 03.08.04, 01:59
        Pralat nie taki glupi na jakiego wyglada.
      • Gość: mee... Re: wiec co wposcicie ...mee W KONCU...NA FORUM IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.08.04, 02:31
        ...droga ...wyborczo
    • Gość: shejk Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.phil.east.verizon.net 03.08.04, 02:00
      Co wodka nie mogla zrobic w komunizmie to teraz jest pewne ze zasianie nienawisci
      i klamstwa bedzie ogromnym sukcesem.
    • Gość: silesius Degrengolada gw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 02:13
      pani??? (moze lepiej monstrum) nazywajace sie kinga dunin oglosilo bylo na
      lamach tzw wysokich obcasow gw, ze "wszyscy jestesmy pedofilami". kochani, czy
      potrzeba lepszego dowodu na to, ze gw zeszla na poziom superekspresu? "Polak",
      czy tez tez jestes pedofilem? chyba tak; zastosowanie przez to chamskie
      czupiradlo (zane takze z chamskich popisow na tvn-ie) kwantyfikatora ogolnego
      nie daje ci, chlopie (a moze dziewczynko???) zadnej szansy. Nie pastw sie
      wiecej nad jankowskim, zastanow sie lepiej nad tym , kogo "w myslach"
      zgwalciles. Ale jaja w tej gw. i to ma byc powazna gazeta? chyba za chwile sam
      sie napije.
      • Gość: Ciekawy Klecho,czemu nie spisz ? Czy roraty masz w d..? IP: 5.3.1R* / 202.157.192.* 03.08.04, 02:21
        • Gość: silesius psycholu! roraty sa w adwencie! to jeszcze 4 miesi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 02:26
          • Gość: Ciekawy psycholu! Tobie zakazali odprawiania mszy ? IP: 211.252.10.* 03.08.04, 02:31
            Jak pieprzysz na forum po calych nocach to potem caly dzien spisz,klecho.
            • Gość: silesius "ciekawy" nie jestem ksiedzem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 02:34
              a moze ty odprawiasz swoje czarno-czerwone( mam na mylsi gw) msze tutaj?
              dlaczego tam, za nowa zelazna kurtyna, wszystkim musialo odebrac rozum? moze
              lepiej cos innego? coz, niezbadane sa wyroki boskie
      • Gość: Krzysiek Re: Degrengolada gw IP: *.prenet.pl 03.08.04, 02:59
        A fe, jaki język! I Ty się chwalisz, że studiowałeś filozofię u prof. Ingardena?
        Nigdy nie uwierzę.
        • Gość: silesius A jaki inny jezyk? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 03:07
          Krzysiek. Zastanow sie sam: jakim jezykiem mozna do tych ludzi tutaj przemowic?
          niestety, ani husserl, ani ingraden nam nie pomoga. sam sie zastanawiam - jak
          mawial i spiewal kaczmarski - "co sie stalo z nazsa klasa"?
          • Gość: robotnik Re: A jaki inny jezyk? IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 03:19

Nie Huserl,nie Ingarden,ale Heisenberg nauczyl by cie rozumu.
            A najbardziej to chyba Hegel! i Sp.Ks.prof J.Tischner.
            Palo zakuta.
            • Gość: silesius "Robotnik"! Wiesz wogolr o czym mowisz? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 03:30
              Czy ci ktos bajke na dobranoc przeczytal? Heisenberg?! A co on ma do tego, ze
              michnik znow sie upil, i chamskie teksty puszcza, bo na zaleczenie kaca kefiru
              zabraklo? Tischner? jako poplecznik debilkow, rzucajacych oskarzenia ad hoc,
              bez dostarczenia dowodow? chyba ´"robotnik" za duzo wypiles! a propos: zostaw
              robotnikow w spokoju (sam przepracowalem prawie 1,5 roku na dole na kopalni),
              ty - sorry, ale inaczej niesposob mi cie nazwac - nawet nie wiesz co praca
              (fizyczna) znaczy. Dlatego piszesz te swoje bzdety (chyba na rausczu)
              • Gość: robotnik Re: "Robotnik"! Wiesz wogolr o czym mowisz? IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 03:43

To ty sie zawalis,idioto skonczony.
                Wszyscy jestescie dobrzy,wykorzystujac narod polski i
                robotnikow polskich.Tak jak zrobila to ta kanalia!!!
                Co on razem z Walesa mowili 15 lat temu?!!!
                I poszlismy.
                A i w czesniej szlismy z nimi w 1980,kiedy te psy szczekaly,
                a my wierzylismy im.Jak w Tabernakulum!!
                Wiedz stul ryj,i schowaj sie lepiej pod lozko,bo jak cie
                dostane,to tylko fragmenta jakies pozostana.
                Do czego ono doprowadzili???
                Do nedzy i ubostwa tego robotnika ktory za nich wtedy walczyl.
                Wstyd.
                Czas na podzynanie gardla!
                • Gość: silesius To poderznij sobie gardlo w USA czy w Kanadzie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 03:51
                  Sadzac z twojego lacza internetowego, to wlasnie tam "maszkycisz" po
                  smietnikach. Tylko kto dal ci na komputer? tow. olszowski w "nju jorku" twoja
                  dupe obrabia? takiej jakosci zdaja sie byc twoje mysli
      • Gość: Lech Re: Degrengolada gw IP: *.ca.astound.net 03.08.04, 03:01
        Drodzy Państwo!
        Tym razem padło znów na księdza prałata Jankowskiego.
        Tym razem "befehl" dostał redaktor naczelny Dziennika Bałtyckiego - niemieckiej
        Piątej Kolumny medialnej - Maciej SIEMBIEDA
        (tel do redakcji: 058-3003-300
        Siembieda wysłał na robotę "specjalistę" - Waldemara Ulanowskiego, wychowanka
        michnikowskiej psiarni, który już nie raz próbował obrzucać błotem duchownych
        katolickich.
        Jakie są fakty? Właściwie - żadne. Wszystko opiera się na zeznaniu matki
        rzekomej ofiary, że podejrzewa ks. Jankowskiego o molestowanie jej syna -
        kilkunastoletniego chłopaka.
        Chłopak stanowczo zaprzecza, oskarżając swoją matkę o kłamstwo. Nie mieszka
        zresztą z matką, a z dziadkami. "Moja rodzina jest patologiczna. Wolałem być u
        księdza niż w domu" - mówi.
        Ale od czego fachowcy? Psycholog sądu rodzinnego (brak nazwiska) uważa, że
        chłopak kłamie. Nic dziwnego, taka gratka! Opłaca się nacisnąć ostro na
        chłopaka, aby zmienił zdanie!
        Swój udział w tym łajdactwie mają również "polskie sądy".
        "Dla dobra śledztwa" nie podaje się nazwiska matki, ale "znany w Gdańsku prałat
        Henryk J." krąży po wszystkich polskojęzycznych mediach. Bazylika św. Brygidy w
        Gdańsku oblężona przez "dziennikarzy".
        Ksiądz prałat Henryk Jankowski - legenda Solidarności, niezłomny obrońca
        chrześcijaństwa i polskości. Kapelan "Solidarności" i stoczniowców. Jest
        kawalerem wielu orderów i wyróżnień międzynarodowych. Nadany mu tytuł
        Honorowego Obywatela Gdańska otrzymał wraz z działaczami NSZZ" Solidarność" 15
        grudnia 2000 r. w Dworze Artusa. Kanonik, od 1990 r. prałat i kapelan honorowy
        Jego Świątobliwości.
        "Człowiek, który zdobył niepodważalne zasługi w walce o godność człowieka i
        niepodległość Ojczyzny, który zawsze działał na własną kapłańską
        odpowiedzialność ryzykując wiele, nawet własne życie. W czasach komunistycznych
        prześladowany, śledzony, wielokrotnie przesłuchiwany i oskarżony przez
        prokuraturę o działalność na szkodę państwa, w Polsce demokratycznej stał się
        obiektem bezpardonowych, obelżywych paszkwilów, często lansowanych przez tych
        samych, którzy kiedyś poszukiwani przez służbę bezpieczeństwa szukali i
        znajdywali opiekę u ks. Jankowskiego na plebanii Św. Brygidy w Gdańsku. Pomimo
        licznych szykan i gróźb ks. Jankowski jest wytrwały w służbie prawdy. "Z tej
        drogi - jak uparcie mówi - zejść nie mogę" napisał Peter Raina.
        Drodzy Gdańszczanie
        i solidarnościowcy!
        Oto polskojęzyczne szczekaczki próbują obrzucić błotem Waszego bohatera.
        Bohatera Polaków. Kiedyście Go potrzebowali - był zawsze na wasze zawołanie,
        ryzykując wszystkim.
        Dziś, kiedy potrzebuje wsparcia i pomocy -
        GDZIE JESTEŚCIE???
        Czy pozwolicie łajdakom bezkarnie obrażać Księdza Jankowskiego???
        Do tego już doszło??? Nie ma w Trójmieście ludzi sprawiedliwych?
        Czy Gdańsk, Gdynia, Sopot i inne miasta Wybrzeża, tak zasłużone w walce o wolną
        Polskę, tak wykrwawione w tej walce, teraz mają stać się symbolem tchórzostwa i
        zdrady? Czy już sprzedaliście się Niemcom? Czy już oddaliście swoje dusze złu?
        Czego nie mogła dokonać komunistyczna armia Jaruzelskiego i ZOMO, dokonały
        teraz polskojęzyczne media i Piąta Kolumna niemiecka???
        Czy zapomnieliście, stoczniowcy
        KTO JEST WASZYM KAPELANEM???
        A może waszym kapelanem stały się już niemieckie, antypolskie media?
        Przyszedł znów czas wyborów. Czas czynnego opowiedzenia się przy Polsce, albo -
        kompletnego i ostatecznego skundlenia się.
        Wasz wybór.
        • Gość: Narod Polski jESTESMY ZA, A NAWET PRZECIW! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.08.04, 03:13
          Drogi Ksieze Pralacie! Nie musisz w te bezsenna noc ukrywac sie pod obcym
          imieniem. Twoj Narod, Twoje Owce sa z Tobom. Nie pozwolimy Cie zniszczyc zgrai
          michnikowskich psow, bo karawana idzie dalej. Plun na tego Slawka, znajdziemy
          Ci innego ministranta pod opieke. Otrzyj twarz z plwocin, ktorymi Cie obryzguja
          niegodni poslkojezyczni forumowicze. Ch.j im w d.pe, ze sie tak wyrazimy. Jest
          jeszcze wsrod nas dosc prawdziwych Polakow, jest jeszcze prawdziwie polska
          prokuratura i oni Cie skrzywdzic nie dadzom, nie dadzom Cie skundlic, jak
          piszesz w swojej odezwie.
        • Gość: robotnik Re: Degrengolada gw IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 03:26

Przestan tu chrzanic od rzeczy.
          Przeczytaj dokladniej ten artykul,ktory jest wywiadem
          z ta kanalia.
          W pici polo,to ty mozesz pogrywac,ale nie z takimi jak ja.
          To my,wygralismy te Polske,a co on z nia zrobil?
          I ten jego powiernik Walesa?
          Przyjdzie czas zaplaty.
          • Gość: silesius Ty wygrales? Czyzbys byl w sdl? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 03:36
            "robotnik" nie pieprz. co wygrales? pseudo-magistra kwacha (17,5 mln. § w
            bankach szwajcarskich zdefraudowanych, moskiewska pozyczak, "polisa" zonki i
            oleksowej). To ty nie krzan: rozliczy sie michnika za czlowieka honoru
            kiszczaka).
            A kto zabil ks. Popieluszke, niedzielaka i wielu innych? czy to kosciol zamykal
            dzailaczy pzpr-u w mamrze, czy odwrotnie? wyspij sie "robotnik" i pomysl (jesli
            jeszcze masz wystarczajaca liczbe szarych komorek)
            • Gość: robotnik Re: Ty wygrales? Czyzbys byl w sdl? IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 03:53

Sluchaj ty silesiusz!
              Jezeli jestes Polakiem to dlaczego pierdolisz jak niemiec?
              Wara z naszego kraju!
              Ale juz,ajak nie to cie ja i moi kumple przepedza.
              Dosc takich mamy przemadrzalych idiotow,to przez takich jak ty
              to wszystko dzieje sie posrednio.
              Wynocha! Ale juz !!!
              Skurwysynie jebany,sprzedales Polske,i jescze tu podnosisz ryja?
              Cos robil gowniarzu w 1980? srales w maty?to sraj dalej ale teraz
              ze strachu bo cie tam nasi znajda!
              Dosc skurwysynstwa w Polsce!!!
              Musi sie odrodzic!
              • Gość: silesius Ile Bimberkow juz wychalles? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 04:00
                wiedzialem, ze jetes prymitywnym pomiotem sld: twoj jezyk cie zdradza; tylko,
                ze chyba za duzo bimberkow juz wychales; oj niedobrze "robotnik"; juz cie ani
                ub ani barcikowski do "roboty" nie wezma; i bedzie bezrobotny "robotnik";
                lepiej od razu spadaj stad sb-ecki kapusiu!
                • Gość: bimber Re: Ile Bimberkow juz wychalles? IP: 68.144.232.* 03.08.04, 08:23
                  prosze mnie w to nie mieszac.
                  z szaconkiem, bo sie wk...wie.
        • Gość: XL Re:Lechu opiłeś się ? IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 12:20
          Lechu wklejasz ten sam propagandowy kawałek raz za razem . Opiłeś się prałaciego
          nasienia ?
    • Gość: kika Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: 192.195.12.* 03.08.04, 03:29
      5 lat temu w Londynie poznalam czlowiela imieniem Andreas, ktory mial
      dziewczyne Polke- Honorate z Gdanska. Pamietam, jak opowiadal, ze byli na
      kolacji w Konskiej Podkowie i tam poznal ksiedza Jankowskiego. Jankowski byl
      tam w otoczeniu kilku nastoletnich chlopcow i A. byl przekonany, ze ksiadz lubi
      mlodych chlopcow. Wtedy wydalo mi sie to bzdura... ale przypomnialo mi sie to
      dzis.... Zenujace... Kosciol Katolicki... Ktory to juz przypadek??? Ile dzieci
      skrzywdza jeszcze Ci wykolejency...
      • Gość: silesius Kilka lat temu poznalem "Kike",..na ksiezycu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 03:41
        tam wystawiala pupe na marsa, az kilku "marsjanskich gowinairzy" sie zlecialo,
        i stracilo "chlopiectwo". Andreas - niemiec z londynu i - kochajacy inaczej i
        po swojemu honorate z gdanska - wszystko filmowal kamera cyfrowa.
        Dowody? a po co co? historia ciekawa, to i tak wszyscy (ktorym Bozia za malo
        szarych komorek dala - stali w zlej kolejce) uwierza.
        Miau!!!
        • Gość: robotnik Re: Kilka lat temu poznalem "Kike",..na ksiezycu IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 03:56

W Ameryce jestem na wakacjach u braciszka.
          Przygotuj sie,wracam w koncu sierpnia.
        • Gość: silesius przyznaj się !!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:32
          jesteś przecież MINISTRANTEM volksdeutsch`a - na "naukach w szkole językowej w
          Reichu" - tylko powiedz mi ( bom ciekaw), po jasną cholerę jeździć do Niemiec -
          by doskonalić FRANCUSKI ?????????????????
          • Gość: silesius nie uzywaj chamie mojego nicka!! bolszewik! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 11:29
        • Gość: normalny Przyznaj się !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:37

jesteś przecież MINISTRANTEM volksdeutsch`a - na "naukach w szkole językowej w
          Reichu" - tylko powiedz mi ( bom ciekaw), po jasną cholerę jeździć do Niemiec -
          by doskonalić FRANCUSKI ?????????????????
    • Gość: Realista ANNIE WALENTYNOWICZ ODBIŁO... IP: *.magma / *.magma-net.pl 03.08.04, 08:14
      Myślałem, że Anna Walentynowicz jest normalną kobietą. Jak widać z jej postępowania - kobiecie odbija pod czaszką. Tym razem Wałęsa okazał się mądrzejszy od Walentynowicz!
      • krzysztofplebs Re: ANNIE WALENTYNOWICZ ODBIŁO... 03.08.04, 08:23
        To nie jest możliwe!
      • Gość: kolo Re: ANNIE WALENTYNOWICZ ODBIŁO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 09:31
        Pani Walentynowicz jest stara kobieta. Ona juz zyje tylko mitami i
        przeszloscia...
        • Gość: Hahaha Kobiet i w dodatku starych Jankowski nie molestuje IP: 200.71.41.* 03.08.04, 10:20
          Skad moze wiedziec,biedna na czym to polega ?
    • Gość: Piotr Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:49
      Za chwilę nie będzie można dotknąć własnego dziecka żeby nie być posądzonym o
      pedofilię. Mam chrześniaka i zawsze całuję go w czoło i policzki, przytulam do
      siebie i to z prawdziwej miłości i nie widzę w tym nic złego.Ksiądz jest osobą
      samotną, która świadomie rezygnuje z ojcostwa i to ,że komuś da odrobinę serca
      i przytuli do siebie, to nie jest oznaką zboczenia. Otrząśnijmy się z tych
      różnych pseudo oskarżeń, bo za chwilę zapalą się stosy.!!!
    • Gość: Maverick Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: 82.139.9.* 03.08.04, 09:36
      Gra się nie toczy w tej chwili o jakieś tam 8000 zł - tylko może i o milion $ -
      jeśli matka i syn dobrze to rozegrają !!!
    • Gość: Malgprzta Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 09:54
      Po zorientowaniu sie ile kosztuje nauka jezyka w Berlinie
      Zebysmy troche wiecej wiedzieli.
      Wybralam jeden z instytuow - sa nieco drozsze np GI
      ale i np DID
      www.did.de
      Nauka w szkole przez dwa tygodnie to okolo 400 euro
      Kwatery - pokoj przy rodzinie okolo 170 euro tygodniowo- pokoj i sniadanie.
      W hotelu w pokoju jednoosobowym ponad 200 euro za tydzien.
      Wyzywienie w ciagu tygodnia - zalezy od tego co sie je.
      Czyli dwa tygodnie pobytu- nauki to okolo 800 euro - miesiac 1600
      To tak zebysmy mieli orientacje.
      1600 euro to mniej wiecej koszty podstawowe.
      Bardzo chcialabym uwieryc w bezinteresowna milosc do mlodziezy.
      Pieknie byloby gdybysmy mieli takich sponsorow.
      Tylko ja w taka bezinteresownosc Jankowskiego poprostu nie wierze.
      Cala ta historia -wyglada na to ze odstawil Jankowski chlopaka
      bo sie "zestarzal" .Byc moze to jedna z przyczyn narkomani Slawka.
      I jeszcze cos . W calej tej sprawie mamy obroncow jankowskiego.
      Na forum . Niektorzy sugeruja ze jankowski to kosciol a kosciol to Polska.
      Prosze nie zapominac ze kosciol w pl reprezentuje interesy Watykanu.
      Polska i Watykan moga miec wspolne interesy ale nie musza.
      Podobnie zreszta jak swiat swiecki i kosciol - moga miec wspolny interes ale
      czesto jest inaczej.
      Obroncow jankowskiego , dojrzalego czlowieka - przynajmniej wiekiem
      mamy sporo . Ale co ze Slawkiem ? Gdzie sa obroncy chlopca ?
      Zreszta po co bronic zdegenerowanego gnoja z patologicznej rodziny ?Nieprawdaż?
      Narkomana , niewdziecznika .Chodzi o dobre imie jankowskiego a jankowski
      to kosciol , a kosciol to Polska . W ten sposob zadnego problemu sie nie uda
      wyjasnic. Bo juz na wstepie zakladamy ze chodzi o spisek.
      Albo o wrogosc wobec kosciola. To wlasciwie koniec dyskusji.

• Gość: Obywatel PODŁE POMÓWIENIA podłych ludzi I NIC WIĘCEJ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 09:58
        • Gość: Ciekawy A ty skad to wiesz,jasnowidzu ? Miales sen jakis ? IP: 200.41.4.* 03.08.04, 10:25
      • Gość: Mirek Polskie owce sa zdegenerowane - Tylawa,Slawek IP: 5.2.1R* / 200.35.96.* 03.08.04, 10:36
        Zidiociale ciemniactwo jest okrutne. Napastuje ofiare,nie oprawce. Nikogo nie
        obchodza zdeprawowane przez zboczencow w sutannach dzieci,nikt nie zada dla
        nich kuracji psychologicznej.Slawek postawiony miedzy matka,ktora pewnie kocha
        mimo wszystko i wplywowym,bogatym kochankiem ma niezwykle trudny wybor - brnac
        w klamstwie,czy nareszcie z nim skonczyc. Ani jedno i ani drugie chlopakowi sie
        nie oplaci,to pewne.
    • Gość: J-23 Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.arcor-ip.net 03.08.04, 10:47
      ''..Przyjechał jeszcze do mnie ostatni raz latem i poprosił o pieniądze, osiem
      tysięcy ..'' - ależ księżula ma dobre serduszko .. - to ja poprose o pięc, ale
      dupy mu nie dam .. - mogę tylko buzi ;-)
      • Gość: Ciekawy Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: 211.185.39.* 03.08.04, 10:54
        Pocalowalbys Henka w usta za 5 tysiecy ?
    • jacek.69 Nie wierzę księżom, gdy widzę ich pychę 03.08.04, 11:24
      Do chwili uzyskania mocnych dowodów w sprawie, podejrzewany jest niewinny. Ja
      jednak, widząc obłudę i dwulicowość księży w Polsce, nie wierzę ich
      zapewnieniom. Kościół w Polsce chyba jeszcze nigdy nie przyznał się do winy, a
      czerwone władze wchodzą im w czarne dupy.
    • Gość: silesius GW - FORUM KLERYKOFOBOW!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.04, 11:40
      • Gość: Darek ZAWODOWI KLEROFILE Z REICHU - WON IP: 5.2.* / *.cu.edu.tr 03.08.04, 11:54
        Jezeli cos sie nie podoba
      • Gość: XL Re: GW - FORUM KLERYKOFOBOW!! IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 12:13
        Silesiusie chyba już najwyższy czas zanurkować pod sutannę .
    • Gość: Sierotek WN Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: 212.33.76.* 03.08.04, 12:07
      Nie mam ojca ani matki
      już nie młody lecz przystojny
      chętnie oddam me wydatki
      czy mnie przyjmie prałat hojny
      • Gość: ok Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: *.do.pl / *.generacja.pl 03.08.04, 12:54
        Dlaczego, do cholery, policja nie zajęła twardego dysku komputera Jankowskiego?
        Dlaczego nie dokonano przeszukania jego mieszkania? Dlaczego nie zatrzymano go,
        lub przynajmniej nie zarządzono aresztu domowego lub dozoru policyjnego na
        wypadek jego ewentualnych prób mataczenia?!!!!

Jakim prawem uchyla się wobec niego postępowanie tak gorliwie stosowane wobec
        innych osób, na których padło podejrzenie o pedofilię!!!???

Niech ktoś w końcu walnie pięścią w stół i przestanie się cackać z urojoną
        świętością!

Jeśli jest niewinny (w co mocno wątpię i mam do tego pełne prawo), dowiedzie
        tego - prawdą swych słów i uczciwością swych
        czynów!
        Wszystko zresztą widać w jego oczach, w twarzy, słychać w jego głosie. Daje się
        to wyczytać z sensu krzywych słów jakie wypowiada.
        • franciszek.modrzycki Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka 03.08.04, 12:58
        • Gość: Polak Prokuratura RP jak PRLowska - gowna nie rusza IP: 5.5R* / 212.253.2.* 03.08.04, 13:00
          Kiedys ci panowie zaplaca za niesprawiedliwe wyroki i niechlujne tendencyjne
          sledztwa.
    • Gość: portki może jednak prawda IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 13:01
      "Kleryk lub mnich, który molestuje młodocianych lub chłopców bądź jest
      przyłapany na całowaniu czy popełnia inny haniebny czyn, niech będzie
      wychłostany publicznie i po zgoleniu głowy niech twarz jego będzie opluta,
      niech będzie przykuty do metalowych łańcuchów" - napisał siedemnaście wieków
      temu św. Bazyl z Cezarei, jeden z ojców Kościoła. Niezdrowe skłonności
      niektórych księży - jak widaś na tym przykładzie - nie są zjawiskiem ostatnich
      lat, jednak dopiero ostatnio Kościół przestał sobie z nim radzić. Metody
      stosowane od wieków zaczęły zawodzić.
      Istnieje silne domniemanie, że skłonności księdza prałata Henryka J. nie były
      tajemnicą dla jego przełożonego, arcybiskupa Tadeusza Gocłowskiego. Matka
      gimnazjalisty Sławomira R. sygnalizowała w gdańskiej kurii, że jej syn jest
      kochankiem księdza J. Złożoność sytuacji polega jednak na tym, że biskup staje
      wówczas w obliczu konfliktu lojalności. Jako obywatel Rzeczypospolitej Polskiej
      zobowiązany jest do powiadomienia organów ścigania, ale papieskie zalecenia z
      2001 r., zawarte w liście "Sacramentorum Sanctitatis Tutela", de facto nakazują
      mu zachowanie takiej wiedzy w tzw. sekrecie papieskim, równoznacznym z
      tajemnicą spowiedzi.
      • franciszek.modrzycki Panie Boze kiedy pokarasz sekte rzym.-katolicka... 03.08.04, 13:15
        Czy to jest juz ta Polska?
        Ta, na ktora czekano tak dlugo?

Gdzie sie podzial ten entuzjazm? Wiara w lepsze jutro...

Kosciol rzym.-kat.? To jest mafia, a nie kosciol. Kazdy z tych skurwieli w
        sutannach doskonale o tym wie. A glupi narod wierzy...

To jest Polska XXI wieku.

• Gość: Polak Re: Panie Boze kiedy pokarasz sekte rzym.-katolic IP: 211.251.83.* 03.08.04, 13:31
          Polska gnila zawssze i gnije nadal z powodu czarnej mafii. Nie licz na jakiegos
          wyimaginowanego Boga,ze zrobi z nia porzadek zamiast Polakow.
          • Gość: JAN KO. Re: Panie Boze kiedy pokarasz sekte rzym.-katolic IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.08.04, 20:02
            NIE MA CO LICZYĆ, ŻE LUDZIE ZMĄDRZEJĄ I BĘDĄ KRYTYCZNI WOBEC OSZUSTÓW W
            CZERNI.tYLE WIEKÓW INTENSYWNEGO PRANIA MÓZGÓW I OGŁUPIANIA LUDZI MUSI PRZYNOSIĆ
            EFEKTY.a Z BOGIEM JEST JAK Z CHOROBĄ. JEŻELI PACJENT WYZDROWIEJE TO CHWAŁA
            BOGU. JEŚLI PACJENT UMRZE - TO ZŁY LEKARZ. LUDZIE SĄ BEZREFLEKSYJNI W SWOJEJ
            MASIE. NIESTETY.
      • Gość: lex Re: może jednak prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:20
        Jako obywatel tego kraju mam w nosie zalecenia papieskie dla purpuratow jesli
        przestepstwo wykracza poza sklad osobowy kleru. Pan Goclowski jest TYLKO takim
        samym obywatelem kraju wobec obowiazujacego tutaj prawa jak my wszyscy. Jesli
        polskie prawo lub jego straznicy dopuszcza(ja) inne interpretacje to ja mam
        takie prawo gdzies.
        • Gość: JAN KO. Re: może jednak prawda IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.08.04, 20:04
          GOŚCIU LEX. JESTEŚ CHYBA NAIWNY. A CO Z AFERĄ STELLA MARIS. NAWET NIE
          PRZESŁUCHANO GOCŁOWSKIEGO, MIMO IŻ TO ON ODPOWIADA ZA TĄ CZARNĄ MAFIĘ.
    • kozaczek3 Geneza inteligencji i kuktury mee. 03.08.04, 14:47
      Piękny poranek w chłopskiej zagrodzie.
      Słoneczko odsłania szarości poranka.
      Pięknym uśmiechem zachęca do życia wszystko co się przebudza.
      Ze stodoły wybiega młoda kózka, radośnie podskakując otrząsa się i meczy mee!,
      mee!
      Za nią wychodzi ze stodoły gospodarz i przeciągając się z wyciągniętymi
      ramionami ku górze, rzecze półgłosem: Oj żebyś ty jeszcze gotować umiała??.
      Amen.
      Wszelkie prawa zastrzeżone.
      Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: katol A co z dzieciakami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:26
      Wszyscy albo potepiaja albo bronia na kolanach starego bogatego pedala... A co
      z dzieciakami ze skrzywiona psychika? To juz nikogo nie obchodzi? A gdzie jest
      ten Slawek i kto mu teraz mozg pruje?
    • Gość: H Re: Nie dotknąłem żadnego chłopaka IP: 63.121.99.* 03.08.04, 16:27
      Ks. Jankowski napewno sobie poradzi z odwetem zydowskim.
      Ale Slawus to bedzie gnil w rynsztoku z jego mama.
      Zrobiono z igly widly.
      Coraz czesciej beda zamykane drzwi wszystkich plebanji przed nosem dla motlochu
      wolajacego o pomoc.Stare powiedzenie sie sprawdza jak poscielesz tak sie
      wyspisz.
      • Gość: biskup prosze ksiedza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:33
        Niech sie ksiadz tak nie denerwuje. Bramy takich parafii jak Brigida Plaza juz
        dawno sa zamkniete, jak ksiadz to blyskotliwie zauwazyl "dla motlochu". Tam
        przyjmuje sie tylko moznych, bogatych i tych, ktorzy sa do czgos potrzebni ( w
        dzien i w nocy...) .. prosze ksiedza...
        • Gość: H Rabinie IP: 63.121.99.* 03.08.04, 17:05
          Bardzo denerwuje sie jak widze co wy mozecie namacic.
      • Gość: Ciekawy [...] IP: obelix.hlw* / 193.170.41.* 03.08.04, 16:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ojciec spoko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:46
          mamy jeszcze czcigodnych salezjanow, swietnego manago w Toruniu, paulinow (
          spoko te 2,5 miliona jest tylko kaucja...) i takich, o ktorych nawet nie
          wiesz... No i 69 milionikow od panstwa z podatkow waszych tez, do tego sporo
          ziemi - nie martw sie, brzuszki nam nie spadna..
          • krzysztofplebs Re: spoko.. 03.08.04, 22:40
            Czy ten "menago" z Torunia też z Jankowitzem?!
    • Gość: tiwifan definicja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:36
      He,he,he.. wlasnie uslyszalem w tiwi definicje pojecia "sekta". To wg. jednego
      faceta od sekt : " przestepcza organizacja mieniaca sie kosciolem". He,he,he...
      blisko, blisko..
    • Gość: Ciekawy Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? IP: *.sncdsb.on.ca / *.ls.shawcable.net 03.08.04, 17:12

Także przed sądem rodzinnym chłopak miał zaprzeczyć, jakoby był molestowany.
      Biegły psycholog uznał jednak, że Sławomir R. kłamie. Są też wątpliwości, czy
      chłopak mógł sam stworzyć - napisane literackim językiem - oświadczenie,
      skierowane do arcybiskupa. Sam duchowny, Henryk J. twierdzi, że zeznania matki
      to "pomówienia i bzdury".
      • Gość: kolo Re: Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:26
        Nieee, przeciez wszyscy narkomani i do tego nieletni, opuszczajacy szkole itp
        posluguja sie literackim jezykiem. Nie wiedziales o tym?
        • Gość: Ciekawy Re: Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? IP: 200.168.71.* 03.08.04, 17:32
          ale pod warunkiem spedzenia kilku nocy w malzenskim lozu na plabanii w Gdansku.
      • krzysztofplebs Re: Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? 03.08.04, 22:38
        ... kto z kim przestaje... może to nie była pedofilia tylko nauka języka
        literackiego nocami...?
        • Gość: Sledczy Re: Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? IP: *.proxyplus.cz / 193.87.23.* 04.08.04, 00:41
          A pierwszym sprawdzianem byl list przeciw matce napisany do szefa Henia.
          • Gość: Malgorzata Re: Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? IP: *.arcor-ip.net 04.08.04, 01:38
            tak zniknela nasza dyskusja, przepadl post z austrii zanim udalo mi sie
            odpowiedziec.Albo zapytac czy zdjecia przedstwiajace ekscesy klerykow
            wywolaly oburzenie tak jak w Polsce,tzn "atak na kosciol"albo
            tak jak w pl niektorzy sugeruja ze krytyczny stosunek do kosciola jest
            atakiem na suwerennosc Polski.Spiskiem .Czy cos takigo mialo miejsce w Austrii?
            Czy ktokolwiek rozpatrywal to co mialo miejsce w Austrii w tych kategoriach?
            • Gość: Blekot Re: Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? IP: *.home.cgocable.net 04.08.04, 03:39
              Czy moze te zdjecia sa dostepne gdzies na internecie? Prosilbym o link.
              • Gość: Malgorzata Re: Czy Jankowski sam napisal oswiadczenie ? IP: *.arcor-ip.net 04.08.04, 08:47
                Ja nie znalazlam .
                Natomiast jesli chodzi o skandal w Austrii to zostal wyslany
                przedstawiciel Watykanu by wyjasnic sprawe.
                W Austrii przedstawiciele kosciola chcieli sprawe zbagatelizowac- probowano
                wmowic opini publicznej ze zachowania pedofilskie
                to takie niewinne igraszki.
                Prokurator austriacki widzial to inaczej. Zajete przez policje komputery
                sa materialem dowodowym.
    • Gość: maria molestowanie IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.08.04, 17:33
      pani walentynowicz! czy pani byla materacem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka