Dodaj do ulubionych

Chrupiący ZUS

20.08.13, 20:02
Delicje szampańskie, wafelki torcikowe, ciasteczka z marmoladą, jeżyki, pieguski i szarotki. To nie spis asortymentu sklepu ze słodyczami, ale... lista zakupów ZUS. Urzędnicy z centrali kupią sobie łakoci i napojów za pół miliona złotych! Jakim prawem wydają na to nasze pieniądze?!

Centrala Zakładu Ubezpieczeń Społecznych organizuje wielki przetarg. Ale oczywiście nie na żadne rzeczy, które ułatwiłyby życie petentów Zakładu. ZUS bowiem dba o aprowizację swoich pracowników z warszawskiej centrali! Urzędnicy dostaną 5 tys. 800 opakowań najróżniejszych ciasteczek i ponad 5 tys. paczek słonych paluszków do chrupania.

No to już wiemy dlaczego konieczne było podniesienie wieku emerytalnego do 67 lat. Po prostu ktoś musi na słone paluszki dla urzędników ZUS zarobić.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:11
      Taki zapas słonych paluszków trzeba w jakiś sposób roznieść na piętra

"Przed kilkoma dniami ogłosili przetarg na wymianę czterech wind w siedzibie I oddziału przy ul. Zamenhofa. Kwota, za jaką wymienione zostaną windy, jest kosmiczna: to ponad 1,7 mln zł.
    • aniechto.only Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:12
      "ZUS wyda pół miliona na ciasteczka"

Straszne! A w Polsce setki tysiesiecy dzieci głoduje...
      • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:20
        Nie, skąd, popełniasz strategiczny błąd myślowy!
        Serio.
        Całość zostanie sfinansowana z pieniędzy jakie Min. Finansów skonfiskuje z naszych kont OFE.
        Jakiś dowód - zapytasz?
        A proszę uprzejmie - odpowiem i rzucę linkiem:
        www.rp.pl/artykul/1040236-Emerytury-beda-coraz-nizsze.html
        Przypomnieć argumenty rządu i co mówił premier, gdy toczyła się dyskusja wokół podniesienia wieku emerytalengo?
        • aniechto.only Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:36
          500 000 t zl! HORENDALNA suma ! Oczywista oczywistośc ,że zaopatrzenie urzędasów w paluszki mogło nastapić tylko i wyłącznie kosztem emerytur. Masz racje!

A jednak wyobraż sobie te setki tysiecy głodnych dzieci ... dostają paluszki i soczki...
          • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:51
            Ależ zapewniam Cię że ZUS jest od obrabiania ludzi w wieku produkcyjnym.
            Od okradania dzieci jest "KidProtect" Śpiewaka.
            • douglasmclloyd Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:54
              tw_wielgus napisał:

Cóż to takiego ten Kit Protect, czy to aby po polsku jest?
              • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:57
                :)))) Sorrki gapię się w drugi monitor i oczywiście przekręciłem nazwę.
                Winno być "kidprotect", oczywiście chociaż tak de facto był to kit.
                • douglasmclloyd Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:06
                  tw_wielgus napisał:

> :)))) Sorrki gapię się w drugi monitor i oczywiście przekręciłem nazwę.
                  > Winno być "kidprotect", oczywiście chociaż tak de facto był to kit.

Było kidprotect, ale nie znalazłem w słowniku i myślałem, że może chodzi o jakiś kit ;) Polska to od wieków papuga narodów, a niby Polacy nie gęsi i swój języka mają, a raczej mieli.
                  • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:15
                    Tak po chwili zastanowienia muszę sam sobie przyznać rację. Kitprotect byłoby jednak odpowiedniejszą nazwą dla tej fundacji.
    • mike.recz Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:18
      Fakt się nadął wczoraj. Problem w tym że te pół bańki w centrali to grosze.
      • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:24
        Ejże... Jasne, że te pół bański to pryszcz, ale szczytny cel na jaki zostaną wydane te pieniądze godzien jest odnotowania. Nareszczie wygłodniałe rzesze urzędników ZUS będą mogły skosztować czegoś pożywnego, gdyż poprzeni zakup (dyskietek 3,5" w ilości 130 tys. sztuk) okazał się kompletną klapą. Okazały się niejadalne.
      • nazimno Jak takie grosze, to niech podniosa emeryture 20.08.13, 20:25
        mojej babci !!!!!!!!
        • tw_wielgus Re: Jak takie grosze, to niech podniosa emeryture 20.08.13, 20:31
          Babcia i tak jest w dobrej sytuacji finansowej.
          Niech żyje 150 lat ,to będzie mogła dokładać do Twojej emerytury gdyż perspektywy na to, iż zdołasz za nią przeżyć pełny miesiąc są mizerne, oj mizerne.

"Premier mówił, że reformę należy przeprowadzić, aby nie dopuścić do katastrofy. - Jeśli ktoś tego nie zrobi teraz, to będziemy brnęli w katastrofę, m.in. finansową, rynku pracy (...), życie na emeryturze przez 30 lat za 800 zł miesięcznie to jest katastrofa. Jeśli my jeszcze bardziej spowodujemy, że ludzie będą pracowali relatywnie krócej i za mizerną emeryturę mieliby długo, długo żyć, to jest nierealne. My nie możemy zgotować ludziom takiego losu za 30 lat - podkreślił szef rządu."

Dlatego też rząd postanowił skrócić okres życia ( wegetacji) na emeryturze o dwa lata.
          • nazimno eeee tam, ja sobie sam bede placic... 20.08.13, 20:49
            Juz dawno temu na to wpadlem przez czysty przypadek.

ZUS niech sie wypcha chrupkami z keczupem.

Babcia mi zawsze mowila: jesli mozesz na kogos liczyc, to licz na siebie
            A ja slucham Babci, bo to madra kobieta jest, moze dlatego nie jest w rzadzie.
            Choc inni emeryci tam sa, ale oni maja tez inne emerytury, nawet walute maja lepsza.

Emerytury przy swojej niskosci i tak skracaja/skroca zycie jeszcze skuteczniej.

Ten caly pic z emeryturami jest przejrzysty az do bolu ( zastanawiam sie czy nie powinienem
            tego napisac przez inne "u", ale niech bedzie - walnalem pewnie byka - wszystko jedno).
            Wazne, ze sie rozumiemy.

Zdrowia zycze, co przy lekturze FK jest wyjatkowo potrzebne.

• tw_wielgus Re: eeee tam, ja sobie sam bede placic... 20.08.13, 20:55
              A dziękuję serdecznie, przyda się.
              Z tym, że chcesz, nie chcesz i tak płacisz. O ile oczywiście jesteś polskim płatnikiem PIT.
              Jeżeli nie w formie obowiązkowej składki to w formie dotacji jaką, co roku państwo pompuje w tą instytucję, zatrudniającą ciasteczkowych potworów, z naszych podatków.
        • mike.recz Re: Jak takie grosze, to niech podniosa emeryture 20.08.13, 21:19
          nazimno napisał:

> mojej babci !!!!!!!!

Dobra jest! Jak tylko będzie możliwości tak zagłosować to licz na moje poparcie.
          • tw_wielgus Re: Jak takie grosze, to niech podniosa emeryture 20.08.13, 21:25
            Aaaaaa dla babci...
            Tak, oczywiście, długich lat i pociechy z wnuków i owoców ich działań prokreacyjnych.
            • nazimno Ma juz prawnuczki, wszystkie dwa. 20.08.13, 21:28
            • nazimno Ma juz prawnuczki, wszystkie dwa. 20.08.13, 21:28
              • tw_wielgus Re: Ma juz prawnuczki, wszystkie dwa. 20.08.13, 21:31
                Oj to za mało... Wiesz co robić?
                wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-sie-wyludnia-tak-zle-nie-bylo-od-lat/566lr
          • nazimno Dam ten caly watek Babci do przeczytania. 20.08.13, 21:27
            Niech wie, ze sa jeszcze porzadni ludzie (niektorzy, oczywiscie) na swiecie!
            I jeszcze jedno: nigdy Jej dowodu nie zabieralem.
            (chociaz mnie namawiano....)
            • tw_wielgus Re: Dam ten caly watek Babci do przeczytania. 20.08.13, 21:36
              Nie zabierałeś, słusznie. Babcia ma prawo do głosowania zgodnie z własnym sumieniem i doświadczeniem życiowym.
              Z tym, że nie traktowałbym tamtej akcji na poważnie. To znaczy nie znane mi są przypadki chowania babciom dowodów.
      • douglasmclloyd Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:48
        mike.recz napisał:

> Fakt się nadął wczoraj. Problem w tym że te pół bańki w centrali to grosze.

Problemem jest to, że tam pół bańki traktuje się, jak grosze.
      • mietowe_loczki Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:15
        mike.recz napisał:

> Fakt się nadął wczoraj. Problem w tym że te pół bańki w centrali to grosze.

Może i grosze, ale te wydatki są totalnie nie do obronienia.
        • mike.recz Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:20
          mietowe_loczki napisała:

> mike.recz napisał:
          >
          > > Fakt się nadął wczoraj. Problem w tym że te pół bańki w centrali to grosz
          > e.
          >
          > Może i grosze, ale te wydatki są totalnie nie do obronienia.

Do obronienia? Ja mam do nich ochotę strzelać za takie wydatki.
          • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:27
            O której i gdzie zbiórka. Granaty też zabrać czy tyko lekką broń maszynową?
            • douglasmclloyd Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:31
              tw_wielgus napisał:

> O której i gdzie zbiórka. Granaty też zabrać czy tyko lekką broń maszynową?

Jeszcze nikt nie wygrał z biurokracją, która wykończy świat, jaki znamy.
              • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:41
                Kibice ze śląska poradzili sobie z meksykańską marynarką a my z ZUSem nie damy sobie rady?
                No przeeeestań. Gadałem ze szwagrem też się na tą akcję pisze.
            • mike.recz Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:46
              tw_wielgus napisał:

> O której i gdzie zbiórka. Granaty też zabrać czy tyko lekką broń maszynową?

Zachodzi podejrzenie że mogą być lepiej uzbrojeni.
              • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:49
                To może najpierw wyślemy drona? Szpiegowskiego, human drona.

Czy ktoś się zgłosi na ochotnika? Czy mam wyznaczyć?
                • mike.recz Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 22:07
                  tw_wielgus napisał:

> To może najpierw wyślemy drona? Szpiegowskiego, human drona.
                  >
                  > Czy ktoś się zgłosi na ochotnika? Czy mam wyznaczyć?

Proponuję tę misję powierzyć normalsowi.
                  • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 21.08.13, 19:02
                    OK, z braku laku... niech przyśle CV i dwa zdjęcia. Z uwagu na charakter misji jedno koniecznie na porcelanie.
    • czan-dra Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:24
      Owoc żywota Twojego Je ZUS.
      • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:26
        I popija soczkiem dla dzieci.
    • douglasmclloyd W ZUSie, jak za króla Sasa 20.08.13, 20:47
      Jedz, pij i popuszczaj pasa!
      • tw_wielgus Re: W ZUSie, jak za króla Sasa 20.08.13, 21:00
        Ale trzeba przyznać, że myślą również o swoich sponsorach, serio...

"Poza tym nowa siedziba – dzięki tym 15 salom – ma być publicznie użyteczna. Będziemy tutaj organizować spotkania dla dzieci z domów dziecka, dla osób niepełnosprawnych, dla seniorów. Zamierzamy organizować przeglądy twórczości seniorów. Chcemy, żeby ten budynek żył i żeby nie był przeznaczony wyłącznie dla urzędników, ale także dla naszych klientów - dodaje Przybylski. "
        www.rmf24.pl/fakty/polska/news-siedziba-zus-u-w-warszawie-oplywa-w-luksusy-za-nasze-pieniad,nId,139891
    • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 20:49
      [url=http://radiobc.pl/zus-nagrodzony-za-wspieranie-przedsiebiorczosci-2013-07-11/]"Działania Zakładu Ubezpieczeń Społecznych w ostatnim roku przyniosły szczególne korzyści polskiej gospodarce, a dodatkowo tworzyły klimat sprzyjający rozwojowi przedsiębiorczości."

[/url]
      Szczególnie producentom ciasteczek.
      I... saun.
      www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120322/SZCZECIN/120329838
      • douglasmclloyd Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:13
        tw_wielgus napisał:

> [url=http://radiobc.pl/zus-nagrodzony-za-wspieranie-przedsiebiorczosci-2013-07-11/]"Działania Zakładu Ubezpieczeń Społecznych w ostatnim roku przyniosły szczególne korzyści polskiej gospodarce, a dodatkowo tworzyły klimat sprzyjający rozwojowi przedsiębiorczości."

Przedsiębiorczość dla wybranych z nieobotycznymi cenami za kontrakty.
        • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:46
          Można napisać że ZUS stymuluję polską gospodarkę. I co trzeba uczciwie przyznać już zaczyna być widać efekty.
          Proszę uprzejmie: www.e-vive.pl/wzrosla-produkcja-przemyslowa,pl,37349.html
    • tw_wielgus Chociaż nie... nie miałem racji, myliłem się. 20.08.13, 21:04
      Niech oni lepiej już kupiją te ciasteczka za pół bańki.
      www.rp.pl/artykul/182403,834385-Budzet-zaplaci-za-infoafere.html
      • douglasmclloyd Re: Chociaż nie... nie miałem racji, myliłem się. 20.08.13, 21:07
        tw_wielgus napisał:

> Niech oni lepiej już kupiją te ciasteczka za pół bańki.
        > www.rp.pl/artykul/182403,834385-Budzet-zaplaci-za-infoafere.html

"W zamian za gwarancje pracy i korzyści materialne pracownicy największych instytucji publicznych włącznie z MSWiA, ZUS, policją i strażą pożarną podpisywali z firmami kontrakty na niebotyczne sumy, z aneksami uniemożliwiającymi w praktyce ich zerwanie."

Ciekawe ile przepłacili za ciasteczka i słone paluszki?
        • tw_wielgus Re: Chociaż nie... nie miałem racji, myliłem się. 20.08.13, 21:21
          Sugerujesz, że mogły być to najdroższe ciasteczka w historii ZUS?
          Ojej, może kupili w "Biedronce" a my się czepiamy?
          • douglasmclloyd Re: Chociaż nie... nie miałem racji, myliłem się. 20.08.13, 21:22
            tw_wielgus napisał:

> Sugerujesz, że mogły być to najdroższe ciasteczka w historii ZUS?

Przecież na napisali ile tego kupili? Może z 2-3 kartony?
            • tw_wielgus Re: Chociaż nie... nie miałem racji, myliłem się. 20.08.13, 21:30
              Te soczki dla dzieci mnie zastanawiają. Tu bym wietrzył jakąś większą aferę.
              Pewnie będą dzieci wabić żeby im zabrać zabawki.
              Widziałem to na pewnym filmie, parę lat temu, jak z pokoi dziecinnych znikały zabawki a z lodówek wyparowywało mleko.
              • douglasmclloyd Re: Chociaż nie... nie miałem racji, myliłem się. 20.08.13, 21:33
                tw_wielgus napisał:

> Te soczki dla dzieci mnie zastanawiają. Tu bym wietrzył jakąś większą aferę.

Jak się coś kupuje, to łatwiej coś przytulić. Nie ma wydatków, to nie ma jak, więc dobre i soczki.
                • tw_wielgus Re: Chociaż nie... nie miałem racji, myliłem się. 20.08.13, 21:47
                  Wiesz co może to jest jak z tą sauną w Szczecinie. Miała być szafa w wyszła sauna.
                  Na fakturze soczki a w butelkach procenty?
    • wojciech.2345 Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:08
      Donaldu o tym nie myśli.
      Nie ma na to czasu.

Po 3 dniach pracy odpoczywa.
      • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:19
        A czy aby przypadkiem w gałę nie harata?
        Funduszom już pogroził paluszkiem to musi się chłopina chwilkę zrelaksować.

"Premier Donald Tusk (53 l.) karci szefów Otwartych Funduszy Emerytalnych i nakazuje im przygotowanie propozycji zmian, które doprowadzą do zwiększenia emerytur. - To spotkanie to dla was sygnał alarmowy - zapowiedział szefom towarzystw premier. "

Najbardziej interesujący fragment tego newsa to: "Premier Donald Tusk (53 l.)"
        • wojciech.2345 Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:33
          tw_wielgus napisał:
          > A czy aby przypadkiem w gałę nie harata?
          > Funduszom już pogroził paluszkiem to musi się chłopina chwilkę zrelaksować.
          -------------
          Donaldu to taki wiejski kawaler.
          Zapyla wszystko co może, a konsekwencje ponoszą zapylone.

Pamiętasz jak reklamowano OFE?
          • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:39
            Ależ doskonale pamiętam jak reklamowano OFE, sam się dałem nabrać na te dwie, niebrzydkie, kosmitki i drinki z palemką pod palemką.
            Przypomnijmy że czynili to bliscy współpracownicy obecnego premiara. Jedno nazwisko dla przykładu - Bielecki.
            A teraz się nam mówi, że to nie nasze pieniądze? Nie nasze to znaczy czyje?
            • wojciech.2345 Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:54
              Wygląda na to, że KLD kradnie pieniądze efektywniej,
              niż czerwone węże. Trzeba Donaldu wywieźć na taczkach.

Ale co potem?
    • mila2712 Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:21
      widocznie mają na to odpowiednie paragrafy wydatkowe, zgodne z rozporządzeniami
      i nikt nie wpisał tego do protokołu z kontroli jako uchybienie ....tak więc kupują w najlepsze

a ciastka i herbatę to powino się z domu przynosić
      • tw_wielgus Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:43
        W obecnej sytuacji zarówno budżetu jak i sięgania przez Rostowskiego po NASZE pieniądze ulokowane w OFE to powinni pić miętę i zagryzać lebiodą.
        • mila2712 Re: Chrupiący ZUS 20.08.13, 21:52
          oczywiście.....masz prawo tak sądzić

takie wydatki powinny być zakazane ....
      • lepkie.lapki Re: Chrupiący ZUS 21.08.13, 12:36
        mila2712 napisała:

> a ciastka i herbatę to powino się z domu przynosić

A co to ten ZUS? Jakaś kawiarenka?

-
        obniżenie składek do OFE -> "dobrowolna" nacjonalizacja oszczędności w OFE -> zagarnięcie depozytów w bankach?
        • mila2712 Re: Chrupiący ZUS 21.08.13, 13:14
          oczywiście, że nie ....ale w pomieszczeniu socjalnym podczas jedzenia śniadania można ciastko schrupać prawda ? ( przypominam o przewach w pracy zgodnych z KP)

no chyba, że i to jest zabronione ?
          ( dla jasności nikogo nie bronię, w zus nie pracuję )
          • l_zaraza_l Re: Chrupiący ZUS 21.08.13, 13:41
            mila2712 napisała:

> oczywiście, że nie ....ale w pomieszczeniu socjalnym podczas jedzenia śniadania
            > można ciastko schrupać prawda ? ( przypominam o przewach w pracy zgodnych z KP
            > )
            >
            > no chyba, że i to jest zabronione ?
            > ( dla jasności nikogo nie bronię, w zus nie pracuję )

Ale czy urzędnik musi chrupać ciasteczko kupione z kasy podatników a nie swojej własnej?
            • nazimno teraz wszystko jest jasne... 21.08.13, 13:47
              Jesli jeden musi dobrze wygladac, to drugi musi byc najedzony. A trzeci napojony.
              (za pieniadze podatnikow).

• l_zaraza_l Re: teraz wszystko jest jasne... 21.08.13, 13:49
                nazimno napisał:

> Jesli jeden musi dobrze wygladac, to drugi musi byc najedzony. A trzeci napojon
                > y.
                > (za pieniadze podatnikow).
                >
                >

A krewni i znajomi, przecież muszą gdzieś pracować....

• nazimno I to tez jest jasne. 21.08.13, 13:53
                  Z tym, ze z ta praca to bym nie przesadzal.
                  Wprawdzie biora pieniadze, ale ... no wlasnie...
                  • mila2712 Re: I to tez jest jasne. 21.08.13, 14:42
                    wiesz na czym polega praca każdego z urzedników w tym państwie ?
                    genaralizujesz .....
                    • nazimno Ja nie musze. Rzadowi by sie przydalo... 21.08.13, 14:56
                      Wypadaloby, aby rzadzacy wiedzieli, skad nagle tyle pracy dla urzednikow sie wzielo w ostatnich latach (jakies 100 000 nowych etatow, lekko liczac).

Mamy komputery, serwery, sieci bezprzewodowe, bazy danych, najlepszych na swiecie programistow, wszystko w zasadzie da sie zautomatyzowac.

I co z tego ....
                      Generalizowanie to po polsku uogolnianie.
                      Wystarczy myslec samodzielnie i wycigac wnioski z faktow (czego i Tobie zycze).
                      Amen.

• mila2712 Re: Ja nie musze. Rzadowi by sie przydalo... 21.08.13, 15:01
                        najwięcej nowych etatów było za rządów PIS ....

owszem wiele rzeczy da się zautomatyzować ...ale cóż z tego kiedy w naszych urzedach wszystko musi być w komputerze i na papierze....tu jeszcze przez wiele lat nic się nie zmieni
                        • l_zaraza_l Re: Ja nie musze. Rzadowi by sie przydalo... 21.08.13, 16:51
                          mila2712 napisała:

> najwięcej nowych etatów było za rządów PIS ....
                          >

Kłamstwo. Od objęcia władzy przez koalicję PO+PSL liczba urzędników (bez ubezpieczeń i mundurowych) wzrosła do 500 000 czyli o 150 000. Ogromnie do tego wzrostu przyczynił się POwski wynalazek czyli biura polityczne nie tylko w ministerstwach ale także w samorządach, na wszystkich poziomach. A teraz jeszcze ustawa śmieciowa - kolejne etaty. Jeśli Doliczyć do tego ZUS, KRUS i NFZ to chyba uda się dobić do miliona. I to wszystko w czasach, gdy Polska się wyludnia, gdy jest internet, komputery itd.
                          • nazimno I jeszcze jedno. 21.08.13, 17:12

Wystarczy wiedziec, ilu pracownikow ma np. Opel w Gliwicach dla porownania liczb.

Ta 100 000 gliniana armia urzedniczych nierobow nie przynosi panstwu ZADNEGO zysku.
                            Pracownicy Opla, owszem.

• mila2712 Re: I jeszcze jedno. 21.08.13, 18:12
                              dlaczego akurat fabryka Opla ?
                              no nie mów, że ....

zadaniem urzędów ( a tym samym urzędników ) nie jest generowanie dochodu

• nazimno No wiec generuja tylko deficyt. 21.08.13, 18:42
                                .
                                • mila2712 Re: No wiec generuja tylko deficyt. 21.08.13, 20:29
                                  ale państwo musi mieć urzedników
                                  jak sobie to inaczej wyobrażasz ?
                                  • nazimno Jasne, jasne, musi miec... 21.08.13, 20:40
                                    Tylko po cholere az tyle.
                                    • mila2712 Re: Jasne, jasne, musi miec... 21.08.13, 20:52
                                      oj przeciez wadomo ....dla kolesi, dla partyjnych kolegów i ich rodzin , swojej rodziny ....za coś trzeba przecież żyć :)
                          • mila2712 Re: Ja nie musze. Rzadowi by sie przydalo... 21.08.13, 18:10
                            to nie jest kłamstwo ....ja miałam dostęp do takich danych
                            ale nie będę Cię na siłe przekonywać

w samorządach na poziomie powiatu nie ma biur politycznych
                            • l_zaraza_l Re: Ja nie musze. Rzadowi by sie przydalo... 21.08.13, 18:29
                              mila2712 napisała:

> to nie jest kłamstwo ....ja miałam dostęp do takich danych
                              > ale nie będę Cię na siłe przekonywać
                              >
                              > w samorządach na poziomie powiatu nie ma biur politycznych

Gabinety mogą tworzyć nie tylko ministrowie. Także prezydenci miast, burmistrzowie, a nawet wójtowie (w zależności od wielkości gminy liczące od trzech do siedmiu osób) oraz starostowie i marszałkowie. Taką możliwość daje art. 17 ustawy o pracownikach samorządowych uchwalonej jesienią 2008 r.
                              • mila2712 Re: Ja nie musze. Rzadowi by sie przydalo... 21.08.13, 20:25
                                dobrze, jest taka możliwość ale bardzo wątpię aby na szczeblu powiatu lub w gminie istniało biuro polityczne.....są ważniejsze wydatki
                    • l_zaraza_l Re: I to tez jest jasne. 21.08.13, 16:54
                      mila2712 napisała:

> wiesz na czym polega praca każdego z urzedników w tym państwie ?
                      > genaralizujesz .....

Jak widać ta praca polega na obronie władzy, która zapewnia etacik a do etaciku ciasteczka.
                      • mila2712 Re: I to tez jest jasne. 21.08.13, 18:16
                        nawet nie masz pojęcia jak urzędnicy narzekają na władzę .....
                        jeszcze nie słyszałam aby jakikolwiek urzędnik chwalił obecny rząd ( a szczególnie Ministra Finansów )
                        nie w każdym urzedzie kupuje się ciasteczka ....
            • mila2712 Re: Chrupiący ZUS 21.08.13, 14:41
              nie musi....wręcz powino to być zabronione......
              na posiedzeniu Rady Ministrów też chrupią ciastka, mało tego te kwiaty na środku też za nasze pieniądze .... wszystko zgodne z przepisami .....nic juz nie dziwi
              • l_zaraza_l Re: Chrupiący ZUS 21.08.13, 17:08
                mila2712 napisała:

> nie musi....wręcz powino to być zabronione......
                > na posiedzeniu Rady Ministrów też chrupią ciastka, mało tego te kwiaty na środk
                > u też za nasze pieniądze .... wszystko zgodne z przepisami .....nic juz nie dzi
                > wi

No właśnie. Już nic nas nie dziwi.

• tw_wielgus Co ZUS pisze o sobie. 21.08.13, 19:00
      Obecnie z usług ZUS korzysta około 24 mln klientów, co stawia Zakład w czołówce największych instytucji finansowych w Polsce. Środki Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, których dysponentem jest ZUS, stanowią blisko 50 proc. zasobów pieniężnych państwa.

Giełda, banki i fundusze na kolana. Największa instytucja funansowa, no proszę...
      • mila2712 Re: Co ZUS pisze o sobie. 21.08.13, 20:27
        i tak módlmy się o to by emeryci żyli jak najdłużej :)
        • nazimno No jasne, ci, co im placa, tez sie modla. 21.08.13, 22:22
          W koncu, podobno, tez religijni sa.
          Tylko o cos wrecz przeciwnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka