2kecaw 12.09.13, 19:38 Tak moi drodzy. Ten ruch jest ruchem nowej formacji, która staje się dużym problemem dla PO. nie bez życzliwości dla tych co rozwalają PO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 19:53 Raptem "3 muszkieterów" i twoja ogromna troska. A ilu odeszło od Yara? Chyba troszke więcej, skoro powstały 2 nowe ogrypowania (fakt, że kanapowe...). Większość sejmowa jest? JEST, to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:03 Od Jarka odeszli w innym czasie i w innej sytuacji. Dzisiaj ci trzej wpisują się w zapotrzebowanie części elektoratu polszewickiego może 7 albo 11 lecz jak sądzę się wpisują za dwa cztery tygodnie zostanie to rozstrzygnięte pozdrawiam kecaw kaczysta od lat wielu oj wielu Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 19:59 kecawku,to nie twoja wioseczka żeby 4 osoby na czymkolwiek ważyły.ty się lepiej zajmij hiszpańskimi tramwajami. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:05 Mogę się mylić- lecz ogląd obecnej sytuacji karze mi sądzić, że ci trzej mają szansę na 7-11 procent. To wystarczy.... pozdrawiam kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:12 mogę się mylić-lecz ogląd twojego postu każe mi sądzić,że jesteś pospolitym analfabetą. kecawku,czy to prawda,że byłeś nauczycielem? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 13.09.13, 09:39 2kecaw napisał: Mogę się mylić- lecz ogląd obecnej sytuacji karze mi sądzić,... Możesz, możesz...No i mylisz się oczywiście. W ortografii również (ruwniesz ? - tak by było bardziej po twojemu). Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:10 Jaka panika? Tusk wyluzowany usmiechniety , jemu ta sytuacja niezmiernie pasuje. W sejmie jest tylu posłów ,którzy aby trwac ,zagłosuja na wezwanie Tuska, nawet za dekapitacja Jaro , czy Zobry. I to co chce , a nie jest dokuczliwe dla wyborców spokojnie przepchnie przez sejm, a powazne reformy odbierajace głosy nie i bedzie miał alibi - chciałem ale sie nie dało. I właśnie tego na dwa lata przed wyborami potrzebuje , aby mu potem nie wytykac kilku lat nieróbstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:15 Gdy mam kłopot to zawsze jestem wyluzowany... a tak na poważnie gdy SP zaryzykuje .... to może być kłopot dla PO ..... ale i spore ryzyko dla SP osobiście sądzę, że upadek PO daje wiele możliwości kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:28 Pamietam jak premier Belka przez rok grał na nosie sejmowi i SLD , a wrecz bezczelnie mówił ze maja dupy przylejone do ławek i go nie odwołaja - nie odwołali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:37 volupte napisał: > Pamietam jak premier Belka przez rok grał na nosie sejmowi i SLD , a wrecz bezc > zelnie mówił ze maja dupy przylejone do ławek i go nie odwołaja - nie odwołal > i :-) Kadencyjność, o którą zabiega Palikot - dwie kadencje i powrót do realu. Bez żadnych ekstra świadczeń a jedynie normalne lata pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:53 Niemozliwe, polityk to zawód. Mielibyśmy jeszcze gorszych posłów , same spady które nie potrafia normalnie zarobic , a od afer to bysmy sie nie opędzili , bo chcieliby sie nachapac na zaś, albo ustawić . Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:26 Jednak są uczciwi posłowie ktorzy byli w PO a teraz chyba sie wstydzaą ze brali udział w duzym kłamstwie i oszustwie swoich wyborcow. Jednak nie wiem dlaczego znalazł sie tam Pan Wiper ktory wygadywał ostarnio w telewizji w Sejmie głupstwa i nieprawdy na temat zwiazkow zawodowych i protestu w Warszawie.Wypadł jako zwykły hipokryta ktory nalezał do PIS a teraz zapomniał co uprzednio mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Wipler mówił samą prawdę, zbysieńku,... 12.09.13, 21:23 ...a większość związków zawodowych w Polsce to gnojki i hołota. A ty kup sobie jakiś mózg na wyprzedaży, bo dalej tak nie można żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:31 Gowin słyszący krzyki zamrożonych zarodków, to w mojej ocenie totalny odjazd ale... Uważam, że różnorodność jest naturalnym bogactwem, stwarzającym nieskończone możliwości. Uważam, że dla partii religijnych fundamentalistów o ultraliberalnym podejściu gospodarczym, jest miejsce i powinna być. PiS nie jest gospodarczy (jest zmiennie, w zależności od okoliczności liberalny lub socjalny) bo jego esencją jest religia kaczyńska i nienawiść do wszystkich, a już szczególnie do PO. Jestem zwolenniczką "dla każdego coś miłego" i czegoś, co jak uważam jest możliwe, koalicji "zadaniowych". To bardzo kalekie określenie ale chodzi mi o to, że głosuje się projekty ustaw a nie tylko projekty rządzącej koalicji a reszta z automatu do kosza. Jeżeli "urozmaicona" większość, złożona z mniejszych ugrupowań (popieranych nie jako mniejsze zło ale dlatego, że są takie, jakie wyborca oczekuje),zagłosuje za, to prawo będzie bardziej dla wyborców, bardziej ludzkie, a nie kosmiczne, jak teraz. Dlatego uważam, że wejście do sejmu powinno być na poziomie 3% a nie 5%. Musi wreszcie nastąpić jakaś przemiana, uwolnienie od 40-30 letniej dominanty. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:33 l_zaraza_l napisała: > Dlatego uważam, że wejście do sejmu powinno być na poziomie 3% a nie 5%. Musi w > reszcie nastąpić jakaś przemiana, uwolnienie od 40-30 letniej dominanty. Chodzi mi o ludzi, którzy są w polityce niezmiennie od 30, 40 lat (chociaż w różnych układach). Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Na marginesie tego zalosnego przedstawienia. 12.09.13, 20:41 W parlamentach europejskich nie sa znane tego typu secesje, tworzenie fikcyjnych klubow, przechodzenie z jednej partii do drugiej, obrazanie sie na "partie mamuski" oraz inne akrobacje na politycznej arenie (analogia do cyrku zamierzona). Takie przedstawienia musimy obserwowac, niestety, w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Na marginesie ................................ 13.09.13, 07:33 Przecież to tear W Polsce ludzie to akceptują. WIĘC PRZEDSTAWIENIE TRWA. Odpowiedz Link Zgłoś
piq w PiSie też panika,... 12.09.13, 20:42 ...bo wreszcie mogą mieć na co głosować ci, którzy nie są smoleńskimi debilami, a PO nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: w PiSie też panika,... 13.09.13, 09:55 A tu sie nie zgodzę. Ewentualne nowe ugrupowanie Gowina nie jest żadnym zagrozeniem dla PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p A jak to sie objawia ? 12.09.13, 20:51 Ta panika oczywiście?Ci co odeszli z PO raczej nie zaszkodzili a oczyścili atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 A jak to sie objawia ?chyba odejda nastepni i PO 12.09.13, 21:14 sie rozpadnie .Byłoby to potrzebne aby doprowadzic do przyspieszonych wyborow i zaczac ratowac nasz kraj od upaku gospodarczego oraz finnsowego. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: A jak to sie objawia ?chyba odejda nastepni 12.09.13, 21:17 To znaczy jakie są objawy tej paniki?Nie pytam co ci się zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w PO coraz bardziej transparentne, 13.09.13, 08:10 ...dazy do korzeni na poziomie 10-15% ;) Wersja optymistyczna :) Amen! Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: PO coraz bardziej transparentne, 13.09.13, 08:42 Podzielam Twój pogląd PO jako partia potencjalnie liberalna może mieć poparcie około 10 procent. Na dzień dzisiejszy z liberalizmem ma tyle wspólnego co ja z dziewicą. Gowin, Kowal , Wipler, mogą niestety nie tylko odebrać polszewiikom 10- 12procent ale i są potencjalną naszą konkurencją w kwestii pozyskiwania sierot po PO. pozdrawiam kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: PO coraz bardziej transparentne, 13.09.13, 08:56 Sieroty po PZPR w PiS czują się znakomicie,możliwe że popłuczyny z PO tez się tam zalęgną. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Ziobro, Qrwsi, Durń,Jurek Marek,kluzik Rostkowska 13.09.13, 10:18 Jakubiak, MArcinkiewicz, Marzena wróbel, Tadeusz Cymański, Mariusz Kamiński, Przemysław Wipler Wojciech Mojjzesowicz Arkadiusz Mularczyk i jesjcze paru, ale nie chce mi sie szukać I oni wszyscy byli z najbliższego otoczenia PST więc nie PiS_dol Odpowiedz Link Zgłoś