Dodaj do ulubionych

Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO

12.09.13, 19:38
Tak moi drodzy. Ten ruch jest ruchem nowej formacji, która staje się dużym problemem dla PO.

nie bez życzliwości dla tych co rozwalają PO
Obserwuj wątek
    • etta2 Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 19:53
      Raptem "3 muszkieterów" i twoja ogromna troska. A ilu odeszło od Yara? Chyba troszke więcej, skoro powstały 2 nowe ogrypowania (fakt, że kanapowe...). Większość sejmowa jest? JEST, to w czym problem?
      • 2kecaw Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:03
        Od Jarka odeszli w innym czasie i w innej sytuacji. Dzisiaj ci trzej wpisują się w zapotrzebowanie części elektoratu polszewickiego może 7 albo 11 lecz jak sądzę się wpisują

za dwa cztery tygodnie zostanie to rozstrzygnięte

pozdrawiam kecaw kaczysta od lat wielu oj wielu
    • 99venus Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 19:59
      kecawku,to nie twoja wioseczka żeby 4 osoby na czymkolwiek ważyły.ty się lepiej zajmij hiszpańskimi tramwajami.
      • 2kecaw Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:05
        Mogę się mylić- lecz ogląd obecnej sytuacji karze mi sądzić, że ci trzej mają szansę na 7-11 procent. To wystarczy....

pozdrawiam kecaw kaczysta
        • 99venus Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:12
          mogę się mylić-lecz ogląd twojego postu każe mi sądzić,że jesteś pospolitym analfabetą.
          kecawku,czy to prawda,że byłeś nauczycielem?
        • erte2 Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 13.09.13, 09:39
          2kecaw napisał:

Mogę się mylić- lecz ogląd obecnej sytuacji karze mi sądzić,...
          Możesz, możesz...No i mylisz się oczywiście. W ortografii również (ruwniesz ? - tak by było bardziej po twojemu).
    • volupte Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:10
      Jaka panika? Tusk wyluzowany usmiechniety , jemu ta sytuacja niezmiernie pasuje. W sejmie jest tylu posłów ,którzy aby trwac ,zagłosuja na wezwanie Tuska, nawet za dekapitacja Jaro , czy Zobry. I to co chce , a nie jest dokuczliwe dla wyborców spokojnie przepchnie przez sejm, a powazne reformy odbierajace głosy nie i bedzie miał alibi - chciałem ale sie nie dało. I właśnie tego na dwa lata przed wyborami potrzebuje , aby mu potem nie wytykac kilku lat nieróbstwa.
      • 2kecaw Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:15
        Gdy mam kłopot to zawsze jestem wyluzowany...
        a tak na poważnie gdy SP zaryzykuje .... to może być kłopot dla PO ..... ale i spore ryzyko dla SP

osobiście sądzę, że upadek PO daje wiele możliwości

kecaw kaczysta
        • volupte Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:28
          Pamietam jak premier Belka przez rok grał na nosie sejmowi i SLD , a wrecz bezczelnie mówił ze maja dupy przylejone do ławek i go nie odwołaja - nie odwołali :-)
          • l_zaraza_l Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:37
            volupte napisał:

> Pamietam jak premier Belka przez rok grał na nosie sejmowi i SLD , a wrecz bezc
            > zelnie mówił ze maja dupy przylejone do ławek i go nie odwołaja - nie odwołal
            > i :-)

Kadencyjność, o którą zabiega Palikot - dwie kadencje i powrót do realu. Bez żadnych ekstra świadczeń a jedynie normalne lata pracy.
            • volupte Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:53
              Niemozliwe, polityk to zawód. Mielibyśmy jeszcze gorszych posłów , same spady które nie potrafia normalnie zarobic , a od afer to bysmy sie nie opędzili , bo chcieliby sie nachapac na zaś, albo ustawić .
    • zbysio45 Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:26
      Jednak są uczciwi posłowie ktorzy byli w PO a teraz chyba sie wstydzaą ze brali udział w duzym kłamstwie i oszustwie swoich wyborcow. Jednak nie wiem dlaczego znalazł sie tam Pan Wiper ktory wygadywał ostarnio w telewizji w Sejmie głupstwa i nieprawdy na temat zwiazkow zawodowych i protestu w Warszawie.Wypadł jako zwykły hipokryta ktory nalezał do PIS a teraz zapomniał co uprzednio mówił.
      • piq Wipler mówił samą prawdę, zbysieńku,... 12.09.13, 21:23
        ...a większość związków zawodowych w Polsce to gnojki i hołota. A ty kup sobie jakiś mózg na wyprzedaży, bo dalej tak nie można żyć.
    • l_zaraza_l Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:31
      Gowin słyszący krzyki zamrożonych zarodków, to w mojej ocenie totalny odjazd ale... Uważam, że różnorodność jest naturalnym bogactwem, stwarzającym nieskończone możliwości. Uważam, że dla partii religijnych fundamentalistów o ultraliberalnym podejściu gospodarczym, jest miejsce i powinna być. PiS nie jest gospodarczy (jest zmiennie, w zależności od okoliczności liberalny lub socjalny) bo jego esencją jest religia kaczyńska i nienawiść do wszystkich, a już szczególnie do PO. Jestem zwolenniczką "dla każdego coś miłego" i czegoś, co jak uważam jest możliwe, koalicji "zadaniowych". To bardzo kalekie określenie ale chodzi mi o to, że głosuje się projekty ustaw a nie tylko projekty rządzącej koalicji a reszta z automatu do kosza. Jeżeli "urozmaicona" większość, złożona z mniejszych ugrupowań (popieranych nie jako mniejsze zło ale dlatego, że są takie, jakie wyborca oczekuje),zagłosuje za, to prawo będzie bardziej dla wyborców, bardziej ludzkie, a nie kosmiczne, jak teraz.
      Dlatego uważam, że wejście do sejmu powinno być na poziomie 3% a nie 5%. Musi wreszcie nastąpić jakaś przemiana, uwolnienie od 40-30 letniej dominanty.
      • l_zaraza_l Re: Gowin, Kowal, Wipler a panika w PO 12.09.13, 20:33
        l_zaraza_l napisała:

> Dlatego uważam, że wejście do sejmu powinno być na poziomie 3% a nie 5%. Musi w
        > reszcie nastąpić jakaś przemiana, uwolnienie od 40-30 letniej dominanty.

Chodzi mi o ludzi, którzy są w polityce niezmiennie od 30, 40 lat (chociaż w różnych układach).
    • nazimno Na marginesie tego zalosnego przedstawienia. 12.09.13, 20:41
      W parlamentach europejskich nie sa znane tego typu secesje, tworzenie fikcyjnych klubow,
      przechodzenie z jednej partii do drugiej, obrazanie sie na "partie mamuski" oraz inne
      akrobacje na politycznej arenie (analogia do cyrku zamierzona).

Takie przedstawienia musimy obserwowac, niestety, w Polsce.

• kecawa Re: Na marginesie ................................ 13.09.13, 07:33
        Przecież to tear W Polsce ludzie to akceptują. WIĘC PRZEDSTAWIENIE TRWA.
    • piq w PiSie też panika,... 12.09.13, 20:42
      ...bo wreszcie mogą mieć na co głosować ci, którzy nie są smoleńskimi debilami, a PO nie lubią.
      • purchawkapuknieta Re: w PiSie też panika,... 13.09.13, 09:55
        A tu sie nie zgodzę. Ewentualne nowe ugrupowanie Gowina nie jest żadnym zagrozeniem dla PiS.
    • alistair-p A jak to sie objawia ? 12.09.13, 20:51
      Ta panika oczywiście?Ci co odeszli z PO raczej nie zaszkodzili a oczyścili atmosferę.
      • zbysio45 A jak to sie objawia ?chyba odejda nastepni i PO 12.09.13, 21:14
        sie rozpadnie .Byłoby to potrzebne aby doprowadzic do przyspieszonych wyborow i zaczac ratowac nasz kraj od upaku gospodarczego oraz finnsowego.
        • alistair-p Re: A jak to sie objawia ?chyba odejda nastepni 12.09.13, 21:17
          To znaczy jakie są objawy tej paniki?Nie pytam co ci się zdaje.
          • w_v_w PO coraz bardziej transparentne, 13.09.13, 08:10
            ...dazy do korzeni na poziomie 10-15% ;) Wersja optymistyczna :)
            Amen!

Wawerka
            • kecawa Re: PO coraz bardziej transparentne, 13.09.13, 08:42
              Podzielam Twój pogląd PO jako partia potencjalnie liberalna może mieć poparcie około 10 procent. Na dzień dzisiejszy z liberalizmem ma tyle wspólnego co ja z dziewicą.

Gowin, Kowal , Wipler, mogą niestety nie tylko odebrać polszewiikom 10- 12procent ale i są potencjalną naszą konkurencją w kwestii pozyskiwania sierot po PO.

pozdrawiam kecaw kaczysta
              • alistair-p Re: PO coraz bardziej transparentne, 13.09.13, 08:56
                Sieroty po PZPR w PiS czują się znakomicie,możliwe że popłuczyny z PO tez się tam zalęgną.
    • zapijaczony_ryj Ziobro, Qrwsi, Durń,Jurek Marek,kluzik Rostkowska 13.09.13, 10:18
      Jakubiak,
      MArcinkiewicz,
      Marzena wróbel,
      Tadeusz Cymański,
      Mariusz Kamiński,
      Przemysław Wipler
      Wojciech Mojjzesowicz
      Arkadiusz Mularczyk i jesjcze paru, ale nie chce mi sie szukać
      I oni wszyscy byli z najbliższego otoczenia PST więc nie PiS_dol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka