2kecaw 17.09.13, 22:05 vod.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/n-sg-490/still/5145-57795145-57791379435184.jpg.jpg Jak to w końcu było ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayran Re: Ziobro a ........ 17.09.13, 23:13 Wysłałem link do twojego wpisu na mailowy adres Zbigniewa Ziobry w PE oraz na adres Kazimierza Ziobry w domenie Solidarnej Polski. Jeśli wkleiłeś to w dobrej wierze, to chyba nie musisz się niczego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy.do.paki To ciekawa sprawa 18.09.13, 00:19 W komentarzach na niezalezna.pl jest taki wpis "Ziobro w PZPR to fakt! W 1977 roku zatrudniłem się w Hucie Szkła Jarosław i tam poznałem Kazimierza Ziobro, który w tym czasie pełnił funkcję sekretarza POP PZPR w tym zakładzie. Za jego namową na początku 1978 roku zapisałem się do PZPR, a do partii rekomendował mnie on sam i niejaki Mieczysław Sosna. Dziwi mnie, że ludzie SP dali wiarę temu kłamcy, choć wiele lat wcześniej ludzie Solidarności za czasów rządów AWS-u też byli głusi na moje ostrzeżenia przed tym człowiekiem, choć dostarczyłem im na dowód swoją legitymację kandydacką z jego podpisem. Mam nadzieję, że tym razem sąd rzetelnie podejdzie do sprawy, a liderzy SP po wyroku posypią sobie głowy popiołem i przeproszą PiS i prezesa za kubły pomyj, które na nich wylali." - chrupas Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 06:44 Rzeczywiście bardzo ciekawe, pomijając ten drobny szczegół, że anonimowo, a już zwłaszcza na tak niezależnym od wszystkiego forum jak niezalezna.pl można sobie (niekoniecznie jako chrupas) napisać cokolwiek. Mnie oczywiście wszystko jedno, czy p. Kazimierz był w PZPR czy nie, podobnie jak nie rozdzieram szat nad partyjna przynależnością tow. tow. Jasińskiego, Kostrzewskiego czy Łopińskiego (tudzież ojca Zbigniewa Ziobry); natomiast ewentualny proces w tej sprawie będę obserwował z życzliwym zainteresowaniem. Zwłaszcza ucieszyłoby mnie, gdyby chrupas wyszedł z szafy i pokazał swój miażdżący dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy.do.paki Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 13:31 Tu już chyba wszystko jest jasne. Należy jeszcze tylko poczekać na wyjaśnienia samego zainteresowanego i SP. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:33 platfusy.do.paki napisał: > W komentarzach na niezalezna.pl jest taki wpis > > "[i]Ziobro w PZPR to fakt! > W 1977 roku zatrudniłem się w Hucie Szkła Jarosław i tam poznałem Kazimierza Zi > obro, który w tym czasie pełnił funkcję sekretarza POP PZPR w tym zakładzie. Za > jego namową na początku 1978 roku zapisałem się do PZPR, a do partii rekomendo > wał mnie on sam i niejaki Mieczysław Sosna. Dziwi mnie, że ludzie SP dali wiarę > temu kłamcy, choć wiele lat wcześniej ludzie Solidarności za czasów rządów AWS > -u też byli głusi na moje ostrzeżenia przed tym człowiekiem, choć dostarczyłem > im na dowód swoją legitymację kandydacką z jego podpisem. Mam nadzieję, że tym > razem sąd rzetelnie podejdzie do sprawy, a liderzy SP po wyroku posypią sobie g > łowy popiołem i przeproszą PiS i prezesa za kubły pomyj, które na nich wylali.[ > /i]" - chrupas > Nigdy nie byłem w PZPR,chociaż kilka ładnych lat przeżyłem... Proszę zatem kogoś kto ma wiedzę w temacie o wyjaśnienie, czy coś takiego jak "legitymacja kandydacka" do tej partii istniało... Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:50 Gugiel twierdzi, że istniała myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:51 Mój Boże - spóźniłem się o całą minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:55 ploniekocica napisała: > Gugiel twierdzi, że istniała > myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr > Dziękuję bardzo i przepraszam za moje lenistwo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:51 Istniało niewątpliwie: myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:56 ayran napisał: > Istniało niewątpliwie: > myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr > Bardzo dziękuję za odpowiedź! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 10:11 Swoją drogą, informacja owegoż chrupka wygląda na mało wiarygodną. Nie przypuszczam by było możliwe, aby Ziobro, 28-latek, krótko po studiach (na KUL), został sekretarzem POP w zakładzie z kilkutysięczną załogą. Abstrahując od tego, że ów Ziobro w partii był czy nie (w obecniej sytuacji, co by się nie okazało, będzie śmiechu warte). Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:04 autorzygazetypolskiej.salon24.pl/534636,ziobro-i-kurski-okazali-sie-klamcami ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:44 Widziałem to już na stronie GP. niezalezna.pl/46088-ujawniamy-dokumenty-ziobro-byl-czlonkiem-pzpr Jak dla mnie, mało co trzyma się tam kupy, np.: Również obecnie nie jest członkiem ZSMP, mimo że pełni funkcję przewodniczącego Zarządu Zakładowego ZSMP i jest komendantem OHP Nie mam pojęcia, jak miałoby być możliwe przewodniczenie zarządowi organizacji bez członkostwa w tejże. Zauważyłem też, że w żadnym "cytacie" z akt nie jest napisane "Kazimierz Ziobro" - w każdym chyba przypadku jest "K. Ziobro". Natomiast owej ręcznej notatki nie jstem w stanie odczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:46 Chodzi o tę notatkę na 1. planie? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:51 Tak. nie wiem co tam jest napisane, kto się podpisał itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 13:47 Odczytałam tak samo, jak było w "niezależnej": "Uprzejmie proszę o skreślenie mnie z listy członków PZPR. Decyzję tę jestem zmuszony podjąć w związku z faktem obniżenia mi zasiłku rodzinnego przy równoczesnym podniesieniem wysokości składek". Podpisu nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 14:05 To tak, ale to jest powiększony fragment większej całości. Tam są lepiej i gorzej widoczne fragmenty w rodzaju 'zaznaczam, że od momentu przejścia na produkcję' i wiele różnych kwot. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 14:14 Ok, poddaję się. W gruncie rzeczy to mi wisi, czy to jest ten Ziobro, czy był w PZPR, itp., itd. Niech się żrą kaczyści swobodnie - nie będę im przeszkadzać. Szkoda byłoby mi tylko ewentualnie, że wyrok na red. Tomasza S. był bezprzedmiotowy ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Ziobro ma klopot. 18.09.13, 08:37 Jestem po lekturze ww. artykułu . No to Ziobro ma kłopot kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Ziobro ma klopot. 18.09.13, 10:06 kecawa napisał: No to Ziobro ma kłopot Kłopot to ma nie tylko Ziobro, ale również Kaczyński i w ogóle wszystkie aktualne i byłe pisiory, które tak spektakularnie obrzucały się wyzwiskami; wyszło z tego, zgodnie ze starym porzekadłem, jedno: Nieważne czy skłamał Ziobro (jeden i drugi) czy Kaczyński - ważne że wszyscy są zamieszani w kłamstwa i oszczerstwa. A ja mam radochę !! Bowiem kto mieczem wojuje... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ziobro ma klopot. 18.09.13, 13:21 erte2 napisał: > kecawa napisał: > No to Ziobro ma kłopot > Kłopot to ma nie tylko Ziobro, ale również Kaczyński i w ogóle wszystkie aktual > ne i byłe pisiory, które tak spektakularnie obrzucały się wyzwiskami; wyszło z > tego, zgodnie ze starym porzekadłem, jedno: Nieważne czy skłamał Ziobro (jeden > i drugi) czy Kaczyński - ważne że wszyscy są zamieszani w kłamstwa i oszczerstw > a. > > A ja mam radochę !! Bowiem kto mieczem wojuje... > ...od pochwy ginie... Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Ziobro a ........ 18.09.13, 14:32 2kecaw napisał: > vod.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/n-sg-490/still/5145-57795145-57791379435184.jpg.jpg > Jak to w końcu było ? Mnie się ten link nie wyświetla ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ziobro a ........ 18.09.13, 14:42 Informatycy reżimu Tuska zablokowali dostęp w ramach walki z drugim obiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś