Dodaj do ulubionych

Ziobro a ........

17.09.13, 22:05
vod.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/n-sg-490/still/5145-57795145-57791379435184.jpg.jpg
Jak to w końcu było ?
Obserwuj wątek
    • ayran Re: Ziobro a ........ 17.09.13, 23:13
      Wysłałem link do twojego wpisu na mailowy adres Zbigniewa Ziobry w PE oraz na adres Kazimierza Ziobry w domenie Solidarnej Polski. Jeśli wkleiłeś to w dobrej wierze, to chyba nie musisz się niczego obawiać.
      • platfusy.do.paki To ciekawa sprawa 18.09.13, 00:19
        W komentarzach na niezalezna.pl jest taki wpis

"Ziobro w PZPR to fakt!
        W 1977 roku zatrudniłem się w Hucie Szkła Jarosław i tam poznałem Kazimierza Ziobro, który w tym czasie pełnił funkcję sekretarza POP PZPR w tym zakładzie. Za jego namową na początku 1978 roku zapisałem się do PZPR, a do partii rekomendował mnie on sam i niejaki Mieczysław Sosna. Dziwi mnie, że ludzie SP dali wiarę temu kłamcy, choć wiele lat wcześniej ludzie Solidarności za czasów rządów AWS-u też byli głusi na moje ostrzeżenia przed tym człowiekiem, choć dostarczyłem im na dowód swoją legitymację kandydacką z jego podpisem. Mam nadzieję, że tym razem sąd rzetelnie podejdzie do sprawy, a liderzy SP po wyroku posypią sobie głowy popiołem i przeproszą PiS i prezesa za kubły pomyj, które na nich wylali.
        " - chrupas
        • ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 06:44
          Rzeczywiście bardzo ciekawe, pomijając ten drobny szczegół, że anonimowo, a już zwłaszcza na tak niezależnym od wszystkiego forum jak niezalezna.pl można sobie (niekoniecznie jako chrupas) napisać cokolwiek. Mnie oczywiście wszystko jedno, czy p. Kazimierz był w PZPR czy nie, podobnie jak nie rozdzieram szat nad partyjna przynależnością tow. tow. Jasińskiego, Kostrzewskiego czy Łopińskiego (tudzież ojca Zbigniewa Ziobry); natomiast ewentualny proces w tej sprawie będę obserwował z życzliwym zainteresowaniem. Zwłaszcza ucieszyłoby mnie, gdyby chrupas wyszedł z szafy i pokazał swój miażdżący dowód.
          • platfusy.do.paki Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 13:31
            Tu już chyba wszystko jest jasne.
            Należy jeszcze tylko poczekać na wyjaśnienia samego zainteresowanego i SP.
        • simera16 Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:33
          platfusy.do.paki napisał:

> W komentarzach na niezalezna.pl jest taki wpis
          >
          > "[i]Ziobro w PZPR to fakt!
          > W 1977 roku zatrudniłem się w Hucie Szkła Jarosław i tam poznałem Kazimierza Zi
          > obro, który w tym czasie pełnił funkcję sekretarza POP PZPR w tym zakładzie. Za
          > jego namową na początku 1978 roku zapisałem się do PZPR, a do partii rekomendo
          > wał mnie on sam i niejaki Mieczysław Sosna. Dziwi mnie, że ludzie SP dali wiarę
          > temu kłamcy, choć wiele lat wcześniej ludzie Solidarności za czasów rządów AWS
          > -u też byli głusi na moje ostrzeżenia przed tym człowiekiem, choć dostarczyłem
          > im na dowód swoją legitymację kandydacką z jego podpisem. Mam nadzieję, że tym
          > razem sąd rzetelnie podejdzie do sprawy, a liderzy SP po wyroku posypią sobie g
          > łowy popiołem i przeproszą PiS i prezesa za kubły pomyj, które na nich wylali.[
          > /i]" - chrupas
          >
          Nigdy nie byłem w PZPR,chociaż kilka ładnych lat przeżyłem... Proszę zatem kogoś kto ma wiedzę w temacie o wyjaśnienie, czy coś takiego jak "legitymacja kandydacka" do tej partii istniało...
          • ploniekocica Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:50
            Gugiel twierdzi, że istniała
            myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr
            • ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:51
              Mój Boże - spóźniłem się o całą minutę.
            • simera16 Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:55
              ploniekocica napisała:

> Gugiel twierdzi, że istniała
              > myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr
              >
              Dziękuję bardzo i przepraszam za moje lenistwo. :)
          • ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:51
            Istniało niewątpliwie:
            myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr
            • simera16 Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 09:56
              ayran napisał:

> Istniało niewątpliwie:
              > myvimu.com/exhibit/1314917-legitymacja-kandydacka-do-pzpr
              >
              Bardzo dziękuję za odpowiedź! :)
              • ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 10:11
                Swoją drogą, informacja owegoż chrupka wygląda na mało wiarygodną.
                Nie przypuszczam by było możliwe, aby Ziobro, 28-latek, krótko po studiach (na KUL), został sekretarzem POP w zakładzie z kilkutysięczną załogą. Abstrahując od tego, że ów Ziobro w partii był czy nie (w obecniej sytuacji, co by się nie okazało, będzie śmiechu warte).
                • ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:04
                  autorzygazetypolskiej.salon24.pl/534636,ziobro-i-kurski-okazali-sie-klamcami ;))
                  • ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:44
                    Widziałem to już na stronie GP.
                    niezalezna.pl/46088-ujawniamy-dokumenty-ziobro-byl-czlonkiem-pzpr
                    Jak dla mnie, mało co trzyma się tam kupy, np.:

Również obecnie nie jest członkiem ZSMP, mimo że pełni funkcję przewodniczącego Zarządu Zakładowego ZSMP i jest komendantem OHP

Nie mam pojęcia, jak miałoby być możliwe przewodniczenie zarządowi organizacji bez członkostwa w tejże.

Zauważyłem też, że w żadnym "cytacie" z akt nie jest napisane "Kazimierz Ziobro" - w każdym chyba przypadku jest "K. Ziobro".
                    Natomiast owej ręcznej notatki nie jstem w stanie odczytać.
                    • ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:46
                      Chodzi o tę notatkę na 1. planie?
                      • ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 11:51
                        Tak. nie wiem co tam jest napisane, kto się podpisał itd.
                        • ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 13:47
                          Odczytałam tak samo, jak było w "niezależnej":

"Uprzejmie proszę o skreślenie mnie z listy członków PZPR. Decyzję tę jestem zmuszony podjąć w związku z faktem obniżenia mi zasiłku rodzinnego przy równoczesnym podniesieniem wysokości składek".

Podpisu nie widać.
                          • ayran Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 14:05
                            To tak, ale to jest powiększony fragment większej całości.
                            Tam są lepiej i gorzej widoczne fragmenty w rodzaju 'zaznaczam, że od momentu przejścia na produkcję' i wiele różnych kwot.
                            • ave.duce Re: To ciekawa sprawa 18.09.13, 14:14
                              Ok, poddaję się.
                              W gruncie rzeczy to mi wisi, czy to jest ten Ziobro, czy był w PZPR, itp., itd. Niech się żrą kaczyści swobodnie - nie będę im przeszkadzać. Szkoda byłoby mi tylko ewentualnie, że wyrok na red. Tomasza S. był bezprzedmiotowy ;)

Pozdrawiam.
      • kecawa Re: Ziobro ma klopot. 18.09.13, 08:37
        Jestem po lekturze ww. artykułu . No to Ziobro ma kłopot

kecaw
        • erte2 Re: Ziobro ma klopot. 18.09.13, 10:06
          kecawa napisał:
          No to Ziobro ma kłopot
          Kłopot to ma nie tylko Ziobro, ale również Kaczyński i w ogóle wszystkie aktualne i byłe pisiory, które tak spektakularnie obrzucały się wyzwiskami; wyszło z tego, zgodnie ze starym porzekadłem, jedno: Nieważne czy skłamał Ziobro (jeden i drugi) czy Kaczyński - ważne że wszyscy są zamieszani w kłamstwa i oszczerstwa.

A ja mam radochę !! Bowiem kto mieczem wojuje...
          • simera16 Re: Ziobro ma klopot. 18.09.13, 13:21
            erte2 napisał:

> kecawa napisał:
            > No to Ziobro ma kłopot
            > Kłopot to ma nie tylko Ziobro, ale również Kaczyński i w ogóle wszystkie aktual
            > ne i byłe pisiory, które tak spektakularnie obrzucały się wyzwiskami; wyszło z
            > tego, zgodnie ze starym porzekadłem, jedno: Nieważne czy skłamał Ziobro (jeden
            > i drugi) czy Kaczyński - ważne że wszyscy są zamieszani w kłamstwa i oszczerstw
            > a.
            >
            > A ja mam radochę !! Bowiem kto mieczem wojuje...
            >
            ...od pochwy ginie...
    • gat45 Re: Ziobro a ........ 18.09.13, 14:32
      2kecaw napisał:

> vod.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/n-sg-490/still/5145-57795145-57791379435184.jpg.jpg
      > Jak to w końcu było ?

Mnie się ten link nie wyświetla ?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Ziobro a ........ 18.09.13, 14:42
        Informatycy reżimu Tuska zablokowali dostęp w ramach walki z drugim obiegiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka