Dodaj do ulubionych

Minister Sadowski gotów odpowiadać

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:43
Sędziowie mają po to immunitet aby uchronić ich przed możliwością nękania ich ze strony władzy wykonawczej. Ale stosowanie tego immunitetu do spraw które z pewnością nie wynikają z jakichś działań władzy wykonawczej to jest jawne przegięcie. Sejm powinien jasno określić w ustawie, że w przypadkach gdy ewidentnie jakieś zdarzenie nie zaszło w celu wywarcia presji na sędziego - podlega on wymiarowi sprawiedliwości jak normalny obywatel, a w wypadku gdy wyrok będzie, że sędzia jest winny łamania prawa to musi on oprócz kary ponieść odpowiednie konsekwencje służbowe do wykluczenia z grona sędziów włącznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: janula54 Minister Sadowski gotów odpowiadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:44
      Jeśli spowodował wypadek, to jest winny, a to znaczy że w imieniu państwa
      polskiego,immunitet chroni przestępcę. Pytanie: Jakiego formatu ludzie żądzą
      tym państwem?. Dla mnie jest to oczywiste, z wyjątkami mam nadzieję, a
      podobno to matka......!
      • Gość: wartburg Sadowski jest niewiarygodny IP: *.pool.mediaWays.net 06.08.04, 22:01
        Coś nie podoba mi się to świadczenie ministra Sadowskiego, "że odda się do
        dyspozycji prokuratury, jeśli sąd dyscyplinarny uzna, że są przesłanki do
        uchylenia mu immunitetu".

Jakby juz z góry wiedział, że sąd dyscyplinarny coś wymyśli, żeby mu takiej
        przykrości nie robić. Ten facet jest zwyczajnie niewiarygodny. Nagle po
        dziesięciu latach rusza go sumienie, choć wszysczy wiedzą, że reaguje na złą
        prasę i na dodatek jeszcze kręci.

Oddaje się do dyspozycji prokuratury pod warunkiem, że ona zostawi dla niego
        otwartą furtkę. Już teraz wiadomo, że on z tej furtki chętnie skorzysta.

• kataryna.kataryna Re: Sadowski jest niewiarygodny 08.08.04, 22:22
          Gość portalu: wartburg napisał(a):

> Coś nie podoba mi się to świadczenie ministra Sadowskiego, "że odda się do
          > dyspozycji prokuratury, jeśli sąd dyscyplinarny uzna, że są przesłanki do
          > uchylenia mu immunitetu".
          >
          > Jakby juz z góry wiedział, że sąd dyscyplinarny coś wymyśli, żeby mu takiej
          > przykrości nie robić. Ten facet jest zwyczajnie niewiarygodny. Nagle po
          > dziesięciu latach rusza go sumienie, choć wszysczy wiedzą, że reaguje na złą
          > prasę i na dodatek jeszcze kręci.
          >
          > Oddaje się do dyspozycji prokuratury pod warunkiem, że ona zostawi dla niego
          > otwartą furtkę. Już teraz wiadomo, że on z tej furtki chętnie skorzysta.

Wypada tylko pogratulować Belce takiego ministra sprawiedliwości, uciekającego
          przed sprawiedliwością w immunitet. I jak tu wierzyć, że ten rząd uzdrowi
          państwo? Przecież taki Sadowski już powinien zostać zdymisjonowany. A on, a z
          nim premier, sobie spokojnie czekają na decyzję sądu dyscyplinarnego, który
          zapewne uzna, że nie ma żadnych przesłanek itd.
    • Gość: Do Bacza Re: Minister Sadowski gotów odpowiadać IP: *.proxy.aol.com 06.08.04, 22:06
      Swiete slowa, nic dodac nic ujac.
      Immunitet nie moze byc tarcza ochronna, by kryc ewidentne bezprawie,
      polpelnianych przez ludzi w togach. Ludzie w togach nie podlegaja innemu prawu,
      to inni ludzie w togach czynia ich nietykalnymi w imie falszywie pojetej
      solidarnosci zawodowej.
      Nalezaloby ujawnic nazwiska osob, ktore przyczynily sie do unikniecia przez
      Sadowskiego kary, poprzez nieuchylenie jemu immunitetu.
      Przez takie potraktowanie sprawy, tworzy sie lancuch zaleznosci i wdziecznosci.
      Poskarzcie sie w slusznej sprawie do ministra Sadowskiego na jego gorliwych
      wybawicieli -i nic nie uzyskacie...
      Takie uklady sa niebezpieczne i niedopuszczalne. Ale w Polsce jak widac
      wszystko uchodzi za normalne.
      i zobaczymy co uzyskacie

• Gość: minister Chciałem, ale mi nie dali towarzysze z Ordynackiej IP: *.czajen.pl / 212.244.182.* 06.08.04, 22:19
        • Gość: miller Belka !!! Co ten człowiek robi w twoim rządzie? IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 06.08.04, 22:55
          Ja się nawet Łapińskiego pozbyłem, żeby flage wciągnąć.
    • Gość: http://pamietamy.t Re: bacz znowu pudlo, nie problem imunitetu IP: *.block.alestra.net.mx 07.08.04, 02:02
      jest problemem
      tylko problem uzasadnienien nie pociagniecia do odpowiedzialnosci

brak pociagniecia do odpowiedzialnosci powinny byc uzasadniony
      konkretnie i tylko zagrozeniem, w konkretnej sprawie, niezawislosci sedziowskiej

a przy stosowaniu procedury wylaczenia sedziego prowadzacego sprawe
      zagwarantowanej w kpk kpc mozliwosci sedziego w obronie przed spiskiem sa bardzo duze

oczywiscie przy obecnej praktyce sedziowskiej zadne procedury nie obowiazuja poza widzimisie sedziego i jego kolesiow sedziow
      co jest mozliwe ze wzgledu na milczenie mediow na temat naduzyc
      w tym przypadku milczeli 10lat

i tak bedzie chyba do czasu losowania lawnikow
      z obywateli i tworzenie z nich sadu do orzekania o winie

pamietamy.tripod.com
    • Gość: bluebird To robota ministra Kurczuka IP: 212.182.111.* 07.08.04, 09:11
      ten sie chwali że zabrał kwiaty na wielu prominentów zanim odwołali go z
      funkcji ministra sprawiedliwości.
    • nowytor Sprawa ma już cztery miesiące. Dlaczego teraz? 08.08.04, 21:54
      kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1163258&KAT=237
      Dlaczego w maju sprawa przeszła bez echa, pomimo tego artykułu?
      Czy to Barcikowski zdecydował o tym by właśnie teraz? Właśnie teraz sprawa
      Jankowskiego?
      Czy te czerwone SLD-owskie kurwy znowu coś szykują, czy coś ściemniają?
      Nowy
      • Gość: SLD-UPek Re: Sprawa ma już cztery miesiące. Dlaczego teraz IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 15.08.04, 13:37
        Towarzysz Sadowski jest członkiem z 30-letnim stażem.

kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1163258&KAT=237
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka