Gość: IrMa Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 09.08.04, 13:26 "Biedne dzieci"? Ja myślę, że akurat ten Efeb, który wodził za nos swego Mistrza , niejednego z nas by kupił i sprzedał. Znał wartość pieniądza nie od dziś. I jak pięknie owinął sobie wokół palca Prokuraturę. Jasne, gdzieś i od kogoś się tego nauczył, a póżniej sam nauczyciel zaplątał się w tą pajęczynę i nie miał odwrotu, musiał płacić. Dlatego Pewność siebie wielebnego rozkwitła po przesłuchaniu chłopaka. Pięknie zeznawał, to było tylko niewinne "buzi". Jednemu kosztowne, drugiemu opłacalne. Ciekawe, co to Pacholę myśli o rówieśnikach, pracujących nieraz ciężko za 600 zł. miesięcznie? Ps. Proszę nie generalizować na temat "Staruszek", bo nie wszystkie to fanatyczne idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel K. Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 13:30 To jedyna rzeczowa tu krytyka Henryka J. Ale to za mało, aby ten problem był na 1 stronie mediów. I w tym jest rzeczy sedno. Ja myśle, ze media nie są uprawnione do moralnego naprawiania świata, bo pracują za pieniądze na rzecz kapitału. Nie sa wiec wiarygodne. A ta "afera" jest jeszcze zbyt mała, aby aferą była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: JAK TO PRZECIEZ GO DAWNO ...UKAMIENIOWALISCIE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 13:26 ...sprawa szyta grubimi nicmi...zreszta niepierwszy raz jezeli chodzi o kosciol...sprzataczka nagle zaczela myslec i oskarza jak 'zawodowy oskarzyciel" ze sluzb specjalnych...rozumie zaoferowano jej niezle pieniadze aby czlowieka zabic moralnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: JAK TO PRZECIEZ GO DAWNO ...UKAMIENIOWALISCI IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 09.08.04, 13:33 Spoko, akurat ten człowiek ma parę "żyć", a z tym kamienowaniem to chyba żartujesz. Ciekawe kogo posądzasz o wręczenie łapówki tej Matce, bo chyba nie Prokuraturę. Szybciej by wzięli niż dali. Zapisz się do KOKIKs.PHJ. Tam przyda się każde serce gorejące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: JAK TO PRZECIEZ GO DAWNO ...UKAMIENIOWALISCI IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 13:36 ...SE ukazal zdjecie chlopaka jak otwiera furtke na plebanii...to kto je zrobil dziennikarz jak jeszcze nie wiedzial o calej rozdmuchanej sprawie...czy sluzby specjalne rodem z prl-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: JAK TO PRZECIEZ GO DAWNO ...UKAMIENIOWALISCI IP: *.acn.waw.pl 09.08.04, 14:22 A to ci niewiniątko się znalazło po 50- eciu latach komuny ; nie wie jak się umieszcza "nielegała" czy ty czytasz tyklko Trybunę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: JAK TO PRZECIEZ GO DAWNO ...UKAMIENIOWALISCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:44 Oooo, znow cos MEE-czy zza oceanu. Kolejny atak schorofrenii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trexx Re: JAK TO PRZECIEZ GO DAWNO ...UKAMIENIOWALISCI IP: 213.17.181.* 09.08.04, 16:20 a ile tych pieniedzy, jesli mozna wiedziec ? jesli kwota bedzie miala 6 zer, to moze i ja kogos oskarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Matka wskała na prałata. IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 13:43 Czy to nie wystraczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: Matka wskała na prałata. IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 13:59 Jak to możliwe, że z takim intelektem, jak Twój, poradziłaś sobie z obsługą przeglądarki internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też matka Re: Matka wskała na prałata. IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.08.04, 15:36 A jaki ty masz poziom inteligencji? ty żydowski pomiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trexx Re: Matka wskała na prałata. IP: 213.17.181.* 09.08.04, 16:22 oj, ale tak odrazu do inwektyw przechodzic ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmija [...] IP: *.proxy.aol.com 09.08.04, 13:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafian [...] IP: *.proxy.aol.com 09.08.04, 13:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron [...] IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 14:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A to ciekawa Re: Wy polska choloto IP: *.arcor-ip.net 09.08.04, 14:10 teza - wierni mamy byc pralatowi ? albo gazecie ? Przeciez to tylko ludzie sa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?! GW gra NIEUCZCIWIE ! kasuje posty niewygodne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:58 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggoospodarz [...] IP: *.sk5.am.poznan.pl 09.08.04, 14:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaron [...] IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. [...] IP: 142.106.113.* 09.08.04, 14:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Re: czy ktos przyjmie zaklad IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 14:24 Ja bym przyjął zakład, ale z Twojego bełkotu nie wiem, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEEO Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: 84.234.0.* 09.08.04, 14:37 Byłeś debilem twoja cała rodzina i ty są debilami i na wieki wieku zostaniecie debilami, nierozumiejacymi nic z otaczającej was rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn re-da-kto-rze! IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 09.08.04, 14:49 Podpisz sie. Glupota musi miec imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANA [...] IP: *.biol.uni.lodz.pl 09.08.04, 14:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter Dana nie wstyd ci tak pisać , kobietą jesteś... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 09.08.04, 15:07 ja bluzgam tu nieraz okrutnie ale sexu nie mieszam aby nie dołączyli się tacy o których piszesz bo poziom postów coraz niższy... jeżeli nie masz więcej niż 50 lat i niejesteś gejem to może pomyślimy o rozładowaniu nadmiaru energii metodą chałupniczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Cenię portal GW za jawność komentarzy IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 14:54 Cenię portal GW za jawność komentarzy. Chociaż niektóre wpisy są żenujące, to rzadko się zdarza, że zadziała ich regulaminowa cenzura. Nie wycięli na przykład tego, gdy opluwałem tu polską mentaność, ani też nie wycięli tekstów, gdzie ewidentnie naruszane są dobre imię innych osób. To żywy dowód na mądrą plitykę tej Gazety. Czyż nie? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to jest tylko dowód że są równi i równiejsi jak to IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 09.08.04, 15:00 po 1944roku na ziemiach rządzonych przez szumowiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz czas myśleć o wyborach IP: *.crowley.pl 09.08.04, 15:03 Towarzysze ! Nieźle dokopaliśmy czarnemu a naród to kupił. Teraz czas pomyśleć o przyszłych wyborach. Trzeba je koniecznie wygrać , żeby nas nie odsunęli od koryta. Najlepiej pod hasłami walki z czarną pedofilią. Naród kupił raz , kupi i drugi raz. Na lokomotywy wyborcze proponuję sprawdzonych i oddanych towarzyszy: Łapińskiego , Neumana ,Czarzastego i Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ja bym jeszcze dodał weterana Jaruzelskowo.. IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 09.08.04, 15:11 w takim gronie musi być jakiś ,,wiarus,,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:04 Czytam,słucham i nie wiem.Płakać czy śmiać się.Przeciętny prałacina swymi upodobaniami spowodował trzęsienie średniej wielkości kraju w środku Europy.Prałacina którego sprawą interesuje się SAM MINISTER SPRAWIEDLIWOSCI sredniego kraju leżącego w środku Europy.Ludzie o czym to świadzczy? Może mi ktoś odpowie? A co będzie jak dupsko "zmacza" karynał?Kto sie nim będzie zajmował?Ten kraj powinien być przekształcony w skansen pn. "Patrz Europo i smiej się,tak oto wygląda kraina zwana Polską.Kraj paradoksów ,idiotyzmów i idiotów." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 15:17 Myślę, że jest to jedyny tutaj sensowny tekst, BELIAL. Bo tak na dobrą miarę, nawet gdyby molestował (on) to wszakże ten rwetes, i to wydany tak wcześnie, świadczy jakby toczona była wojna ideologiczna dwóch światów. Bo nawet takiego hałasu nie nabrała bardziej żenująca i ewidentna sprawa pewnego psychologa. I rośnie mur dwóch radykalnych światów: prałata i jego środowiska oszołomów oraz histerycznych wrogów kościoła. Kraj boryka się z tyloma problemami, a media żyją skandalem i tylko skandalem. To świadczy zapewne o tym, że mamy słabych dziennikarzy, którzy nie rozumieją rzeczywistości i nie potrafią jej analizować. Tylko, że media zadnej krytyki się nie boją, ale nie z uwagi na cnotę, ale z uwagi że tylko one są nośnikiem globalnej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Obywatelu Jankowski, opamiętajcie się... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.08.04, 15:18 Opamiętaj się! Jestes w kregu podejrzanych wiec nie szastaj slowami typu "spisek judeokomuny" bo moze byc to uzyte przeciwko Tobie...Poza tym z tego co wiem podlegasz Papieżowi a myslę, że Ojciec Swięty jest przeciwny atakom na Żydów (pomijając absurd i obsesyjne ograniczenie tego twierdzenia). Ponadto ubierając się w złoto i bursztyny należało się spodziewać,że zostaniesz dostrzeżony i będziesz przedmiotem obserwacji dziennikarskiej, więc nie zachowuj się jak Edyta...I rzecz ostatnia...mam nadzieję,że po zakończeniu sledztwa w sprawie molestowania,ktos zada Ci pytanie skąd tyle pieniędzy,że stać Cię na dawania ministrantom 8 tys. PLN kieszonkowego i czy wychowawcze jest dawanie kaski młodemu człowiekowi o którym (jak obywatel mówi) wiadomo było ,że wpadł w złe towarzystwo i brał narkotyki...ale pewnie za te 8 tys. kupił zeszyty i kredki do szkoły... Pełen POKORY oczekuję na SPRAWIEDLIWE zakończenie dochodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Re: Obywatelu Jankowski, opamiętajcie się... IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 15:23 Jasne, nie ważne już jest za co się oskarża, tylko, że się oskarża. A co Tobie do tego, że prałat nosi złoto i daje co chce i komu chce. To jego sprawa i Kościoła - organizacji, do której należy. Ale molestowanie, to juz powazny zarzut i trzeba go udowodnic. MNie wiem, czy on jest winny, czy nie. Wiec nie rozstrzygam tego. Proszętylko o opanowanie się zbyt rozpalonych głów. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Obywatelu Jankowski, opamiętajcie się... 09.08.04, 15:28 A wiec skoro to wszystko czarna robota judeo-komuny, to ta sprataczka u ksiedza pralata - czyli matka chlopca - musi byc Zydowka. Jakie pokretne myslenie kieruje tym Jankowskim? A moze Zydzi namowili te matke do zlozenia falszywych zeznan, tylko, zeby oczernic KK i polskosc, jaka bije z kazdego patriotycznego kazania wielebnego pralata? Ale cos mi sie zdaje, ze w calej tej podlej sparwie maczali rowniez palce cyklisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOSTAWI_NA_FORUM MODERATOR WYTNIE WSZYSTKICH, ŻYDÓW TYLKO...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:37 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarko bezczelny klecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:24 Ten bezczelny klecha bez twarzy i honoru ale z chorym umyslem chyba juz do konca zwariowal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Re: bezczelny klecha IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 15:27 Jesteś typowym wrogiem krytyków kościoła. Swoim językiem nienawiści dajesz argument do ręki tym, którzy głoszą, że krytyka kościoła jest głoszona przez oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarko Re: bezczelny klecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:38 Ja nie krytykuje kosciola! Szlag mnie trafia na takich zidiocialych bufomow jak Jankowski czy inny Rydzyk. Co to ma do kosciola? Uwazam, ze tacy faceci powinni byc pietnowani za "caloksztalt" bo to ONI szkodza kosciolowi. Wydaje mi sie, ze to ty bawisz sie w jakies tam wydumane obrony czy napasci na "kosciol". Tu chodzi o konkretnego faceta z imienia i nazwiska. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę post- IP: 194.181.190.* 09.08.04, 15:27 -ów...;) Ale wsadzić głowę pod zimny kran i nie napalać się; nic z tego nie będzie, panowie wolnomyśliciele i antyklerykały.. A ci z drugiej strony, czego się czepiacie tej nieszczęsnej GW? To samo o sprawie jest w o-necie i w papierowych gazetach, a o wiele ostrzej jest w SE i Fakcie. Ksiądz nawet podziękował GW za oględne, obiektywne relacjonowanie. Ale wy, głópole rzygający na GW, gazet pewnie nie czytacie, tylko to, co inne bęcwały w internecie wypisują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 15:32 Ja czytałem tylko GW, ale tez od GW więcej wymagam niż od brukowców. Uważam, że GW za daleko poszła na tym etapie sprawy. I nie chodzi o to, co pisze, tylko jak pisze. W istocie przez kilka dni jej żądło jest ostrzejsze w tej sprawie niż np. w TV. I niepotrzebnie naraża sie tym na krytykę, że nie umie zachować dystansu, tylko jakby ideowo się angażuje. Pamiętaj, że afera wybuchła w dniu, gdy opublikowano pomysł opodatkowania kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?! A ŻYDOKOMUNA ZNOWU ŁEB PODNOSI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:41 Stary , nie pieprz. Masz chyba klopot z rozroznianiem wagi spraw. Czy artykul o pijanym prokuratorze za kierownica jest walka z prokuratura?! Czlowieku opanuj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 15:45 Bo tak to wygląda, przez brak umiaru: własnie taki zarzut stawia prałat. Bo gdyby zachowano sosowny dystans, godny obecnej wiedzy, to nie byłoby tego ojczyznianego bełkotu. PS A to, ze prokurator popił, to taka sama afera, jak kto inny: dzinnikarz, malarz, urzędnik, student. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę 09.08.04, 15:32 Bie wiem, czy jankowski jest winny pedofilii, czy nie. To ustali prokuratura i ewentualnie sad. Ale wypowiadanie slow, jakich uzyl w neidziele o "bagnie zydowskim" i ze wszystkiemu winna jest judeo-komuna stanowi pzrestepsto w mysl kk. zabronione jest szerzenie nienawisci rasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę IP: *.k.mcnet.pl 09.08.04, 15:35 Tu masz rację. Ale to właśnie świadczy o jego oszołomstwie. Tylko konflikt niepotrzebnie sie podsyca przed ustaleniami prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przegrywa_GazetaWy BEZCZELNA CENZURA NA FORUM GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:48 Moderator wycina dopuszczalne regulaminowo posty. Wpisuje się dobrze w manipulatorskie zacięcie Gazety Wyborczej! Tak się kreuje fałszywą opinię społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:42 Masz racje. To jest wyjatkowo szmatlawy typ i czyni wiele szkody wizerunkowi Polski i swojego Kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?! CZYJE FORUM, TEGO RACJA - ocenzurować ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:55 .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trexx Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę IP: 213.17.181.* 09.08.04, 16:16 masz racje, ale nie sadze, zeby za podzeganie do wasni narodowosciowych ksiedzu chociaz jeden wlos z glowy spadl... Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Ostro idzie,aż cenzura musiała skasować parę 09.08.04, 16:34 Zaytanie sluchaczki do Radia Maryja: Kochany Ojcze Rektorze czy jest prawda ze Pralat H.J jest strasznym pedofilem? Odpowiedz Ojca Rektora: Tak kochana sluchaczko, ale nie tylko za to Go cenimy, jest On takze dobrym kaplanem. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at@chello Nie dajmy sie zwariowac IP: *.chello.pl 09.08.04, 16:17 Bardzo to wszystko ciekawe. Zarzut pedofilii stal sie doskonalym srodkiem eliminowania z zycia politycznego, spolecznego, niewygodnych i trudnych do usuniecia przeciwnikow. Mozna to zaobserwowac na wszystkich szczeblach: poczawszy od zemsty zranionych zon (pewien znany aktor, nie pamietam nazwiska, gral w "Czlowieku z zelaza" szefa Jandy), az do dzialan politycznych (ks. Jankowski, a w perspektywie zblizajacych sie wyborow moze takze Kaczynski, Tusk, Borowski, kto wie...). Niedlugo zaczniemy bac sie calowac wlasne dzieci, robic im zdjecia na nocniku i podczas kapieli. Bedziemy zachowywac dystans, aby bron Boze nie zostac o nic posadzonym. Kolejne pokolenia beda rosnac pozbawione uczuc wyzszych i podporzadkowane jakiemus z gory narzuconemu systemowi. O co w tym wszystkim chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: 63.121.99.* 09.08.04, 16:58 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze a wiadomo kto je ma. I dlatego kto je ma moze robic co chce. Dla O.J.Simpsona nagieto prawo aby pokazac ze pieniadze zrobia wszystko. Kobe Baryant tez bedzie oczyszczony bo ma duzo pieniedzy. Ale juz Mike Tyson moze byc skazany nawet na dozywocie bo niema pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 17:12 ...jak to jest,ze media sa dociekliwe tylko w jedna strone...z pomawiajaca matka nikt wywiadow nie przeprowadza...nie zadaje podchwytliwych pytan...gdzie sie podzieli ci zadziorni dziennikarze z wyborczej i innych gazet...a co jak pralat dostanie ataku serca z tyc pomowien...,kto wtedy odpowie za jego smiec...bo smierc moralna prawie osiagneliscie...a moze tylko o nia wam chodzi...dociekliwi dziennikarze...bedacy na uslugach socjalistycznych medii...niepolskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale pomysl Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.arcor-ip.net 09.08.04, 17:23 Biedny dobrotliwy staruszek , ktorego chronic bedziemy co by nam nie umarl na serce. Niezle ,to proba igrania z poczuciem winy , fachowo sie nazywa szantazem emocjonalnym. Pedofile tez zmuszajac dzieci do milczenia groza ze jak dziecko powie mamie lub komukolwiek to mamusia np lub siostrzczka umra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 17:31 ...widze ,ze prokuratura jeszcze nikomu nie postawila zarzutu...a ty juz znasz wynik pomowienia...pzd braterskie ....po co sie wysilac na sprawiedliwosc...tak ci po prostu wygodnie...wystarczy krzyczec winnien...a jak sie okaze ,ze ta kobieta wszystkiego dowiaduje sie z prasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KłamliwaGazeta GW poza kręgiem podejrzanych o uczciwość ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:55 Nie wierzę w żadne tezy lansowane przez Gazetę Wyborczą. Wybitnie manipulatorska gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: GW poza kręgiem podejrzanych o uczciwość ! IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 20:18 manipuluja samych siebie...najpierw przyszli z oferta korupcyjna do Rywina a teraz ten szantaz z ksiedzem..."Rozowa Mafia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.04, 17:25 Moze matka nie chce udzielac wywiadow. O Jankowskiego sie nie martw, to twarda sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 17:32 ...to dlaczego jej nikt nie oskarza ,ze jest winna...tylko media socjalistyczne nie polskie wiedza , kto jest winnien...to zakrawa na wielka akcje zdalnie sterowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.04, 17:40 > ...to dlaczego jej nikt nie oskarza ,ze jest winna... A o co ja oskarzac? Ze miala nietrafne podejrzenia? Przeciez ona nie opowiadala o tym publicznie, tylko w sadzie rodzinnym. Teraz tez siedzi cicho jak mysz pod miotla. Poczatkowo zastanawialem sie, czy nie chce wyciagnac jakiejs forsy od ksiedza, ale fakt, ze nie udziela wywiadow za pieniadze mimo ze z pewnoscia jej to proponowano wskazuje raczej, ze nie chodzilo jej o sprawy materialne. tylko media socjalistyczne > > nie polskie wiedza , kto jest winnien...to zakrawa na wielka akcje zdalnie > sterowana... To dosc prawdopodobne. Swiadczyc o tym moze fotografowania Jankowskiego i plebanii po kryjomu od dluzszego czasu. Tylko ze matka chlopaka wyglada raczej na narzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 17:54 ...wlasnie doszlismy do sedna sprawy...oskarzac ile sie da...bo klamstwo powtarzane przez tyle dni pozostanie w glowach spoleczenstwa...pralat straci moralnie...chociaz jest niewinny...no bo kto bedzie przepraszal...to ,ona matka winna...stare metody , ktore juz sa znane...tylko dlaczego kiedys sie twierdzilo ...,ze polak uczy sie na bledach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:00 mee ma rację. Rzetelność dzinnikarska wymaga, aby sprawdzic, czy gł. świadek mówi prawdę, czy sie na czyms nie potknie. Z przykrocią stwierdzam, ze leniuchy z tych dziennikarzy. Ale kultura mediow w Polsce jest daleko w lesie. I od razu zastrzegam: dla mnie prałat J. jest dziwakiem i oszołomem. I ani mysle go bronić. Ale w tym wszystkim jesteśmy ważni my także - opinia publiczna. Ja nie chce nic innego, poza prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabawa_dlaNaiwnych Żyd odpowiada Żydowi - pozorują dyskusję. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:59 Śmieszni goście. Myślą, że kogoś nabiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: belkot ksiedza mee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:07 Pan mee... prezentuje nie od dzisiaj dosc wyrazna schizofrenie... No i co za bezczelnosc w oskarzaniu tej kobiety... Obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: belkot sld IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 18:10 ...wy bolszewicy zawsze jestescie czuli...ale w swoja strone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.04, 18:08 Matki bym sie nie czepial. Nie ma pracy i oglada telewizje gdzie w kolko trabia o pedofilach, miala zal do Jankowskiego, moze inne glupie baby jej cos jeszcze nagadaly i te swoje domysly przedstawila w sadzie rodzinnym, ktory w takiej sytuacji ma obowiazek zawiadomic prokurature. Tak to najpewniej wyglada. Jankowskiego troche mi zal, bo jezeli jest niewinny, to znalazl sie w sytuacji nie do pozazdroszczenia. Inna sprawa, ze facet w tym wieku nie powinien byc tak glupi, zeby pozwalac rzadzic malolatom na plebanii, obsypywac ich drogimi prezentami itd. pralat straci > moralnie...chociaz jest niewinny.. Z wina to ja nie wiem jak jest. Nie ma przekonywujacych dowodow. Odpowiem ci tak. Gdyby ktos "wszechwiedzacy" proponowal mi obstawienie 1000 dolcow na okolicznosc winy Jankowskiego, to nie podjalbym sie typowania, ale gdybym musial wybierac, to obstawilbym "niewinny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:03 Bredzisz czlowieku bo skad mozesz miec o czymkolwiek pojecie tam gdzie siedzisz. Matwka wypowiadala sie wiele razy, ostatnio w TVN - i zal bylo sluchac tej kobiety. Trzeba nie miec w ogole serca aby tak pluc na te matke jak niektorzy to tutaj robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 18:09 ...z gory lepiej widac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:11 Wiek nie ma nic do znaczenia. Prałat tez nie jest młody. I bez przesady, to nie staruszka. Nie ma 50 lat! I nikt jej nie powmawia. To naturalna rzecz, gdy weryfikuje sie zeznania. Pleciecie androny, bo nie o prawdę wam chodzi. Tutaj albo ktos jest proklerykalny aobo anty. Mi chodzi o prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:14 A Ty Aaron - w takich sprawach wiesz najlepiej. Poczytaj Babla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.04, 18:14 Naprawde sie wypowiadala? Nigdzie nie widzialem o tym wzmianki. Czy moglbys powiedziec co mowila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Hej, kolo!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.04, 18:29 Odpowiesz mi na pytanie? Skad masz ta informacje? Kiedy to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 20:09 Niech sie matka za robote wezmie i wychowywanie syna. Ciekaw jestem gdzie ojciec?...tak to jest jak syn musi nocowac na wycieraczce kiedy szanowna matke odwiedzaja kolejni wujkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 23:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: MOZE COS O TEJ CO POMAWIA... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.08.04, 23:22 jezeli juz durny wiesniaku: to znad koloratki. koloratka jest w okolicach szyi, a usta troche wyzej. ale dla takich bolszewikow jak ty, swoloczu, to "wsio rawno" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czegos nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:02 czegos nie rozumiem: policja nic nie znalazła, 16 latek (stary koń, a nie dziecko notabene haha) zaprzecza... znowu jakiś temat na sezon ogórkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: czegos nie rozumiem IP: *.arcor-ip.net 09.08.04, 18:25 Polactwo ( okreslenie "polakow " tu na tym forum)ma znowu temat do walkowania. Szkoda , naprawde szkoda ze zadne media nie napisza ze jutro spadac bedzie manna z nieba, tylko wylacznie dla polactwa. Wielka szkoda. PS. Jezdzi tym maybachem o. Rydzyk , albo nie jezdzi? Polactwo i tak przestalo sie tym interesowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -niechce_być_żydem WOLĘ BYĆ polactwem NIŻ żydowstwem. Fisher też nie- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:11 Ciekawy jestem jakiej narodowości jest gość używający słowa "polactwo". Pomylił się. Polactwo to jest coś, to jest klasa, a żydowstwo to jest przeważnie podłe. Co można zaobserwować czytając to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: czegos nie rozumiem IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 20:05 przepraszam czcigodnego POLAKA...a jakiej pan jest narodowosci?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik ks.Jankowski IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.08.04, 18:37 Jakoś dziwnie się składa,że jeśli tylko media poruszą jakąś aferę związaną z SLD czy inną formacją lewicową,to są dobre,wiarygodne a jak w grę wchodzi ksiądz lub partia która ma w nazwie chrześcijańska to media są "be" Tak było w sprawie poznańskiej(udowodniono arcybiskupowi seks z klerykami) tak jest i teraz.Może by tak wszystkich traktować równo co?I zawsze czekać do wyjaśnienia sprawy.Ksiądz Jankowski zawsze ferował wyroki "Na wyrost" Niech się przekona jak to smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: ks.Jankowski IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 18:45 ...no niby tak...tylko ,ze jak media poruszaja jakas afere z udzialem sld...to w kasie juz nie ma kasy...lub zaklad ktory przynosil zyski nagle zbankrutowal i zostal tanio juz sprzedany...nigdy nie opieraja sie na domyslach jak to ma miejsce z pralatem... tylko faktach...tak informacja dla mas...,zeby masy wiedzialy ,ze kasy brak i ze bezrobocie bedzie wzrastac...zadnych konskwencji z tego zlodziejstwa i przekretow nikt nie poniosl czytaj:sld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwame Pralat ,Pedofil, Antysemita-Wzor Duszpastarza IP: 152.75.124.* 09.08.04, 18:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoczniowiec [...] IP: 152.75.124.* 09.08.04, 19:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻydStoczniowiec ŻYDOKOMUNA ZAWSZE BYŁA CHAMSKA i jest dalej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:25 Prostactwo i chamstwo tekstów dotyczących osób duchownych typowe dla żydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pralat ,Pedofil, Antysemita-Wzor Duszpastarza IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 19:33 ty tez jestes pedofilem...oczywiscie dlatego ze ja tak mowie...a jak powtorzy to pare innych osob to powinienes juz siedziec w wiezieniu...nie mam pojecia jakim cudem takich cwokow jak ty do unii wpuscili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Michnik-antypolak, zlodziej, aferzysta, pederasta IP: *.cable.mindspring.com 10.08.04, 15:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy [...] IP: 152.75.124.* 09.08.04, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościomToPasuje [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: JUDEOPOLONIĘ UTWORZYĆ W tym miejscu IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 19:40 co jest z toba rozdwojenie jazni masz?...ten sam tekst a dwie rozne osoby he...widze ze starych komunistycznych przyzwyczajen nie latwo sie pozbyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: JUDEOPOLONIĘ UTWORZYĆ W tym miejscu IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.08.04, 21:51 ...tak rozbili solidarnosc wchodzac w jej struktury...k....bolszewickie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: *.arcor-ip.net 09.08.04, 19:23 Ogladac idiotyczne panstwo rzadzone przez idiotow , wybranych przez masy ciemniejsze od najciemniejszej nocy. Trzeba tylko pogodzic sie z realiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icchak_Polak NAGONKĘ ZORGANIZOWAŁA GAZETA WYBORCZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:31 Jedyna jaśniejąca gwiazda (oczywiście 6-ramienna) w tej ciemnocie. Jedyna prawda inaczej. Jedyna słuszna inaczej. Duma michnikowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 19:37 ja ci odpowiem na to pytanie...zadnej sprawy o pedofilie nie bylo i nie ma....poszkodowany sam sie przyznal ze zadnego molestowania nie bylo...komu wiec wierzyc rzekomej ofierze czy WYBIORCZEJ?...lepiej zeby krajem rzadil "byle pralacina" niz byle UBEK...czy tez potomek owego UBEKA...wiadomo niedaleko pada jablko od jabloni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale ty Re: Prokurator: prałat J. w kręgu podejrzanych IP: *.arcor-ip.net 09.08.04, 19:48 jestes wymagajacy . I to najlepiej w trzech zdaniach , ma byc odpowiedz :-) Kazde spoleczenstwo zeby sie rozwijac musi przejsc kryzys. Po kryzysie jest zwykle progres-jesli kryzys uda sie rozwiazac a nie stlumic. Wg mnie przechodzimy teraz taki okres przedkryzysowy- cos zaczyna stawiane byc pod znakiem zapytania , zaczynamy zadawac sobioe pytania Byc moze. W kazdym razie cos sie zmienia . Na twoje pytanie odpowiedzialabym tak- krotko. Prawie kazdy kraj ma swoje specyficzne problemy- rozwojowe. Niektore Panstwa (politycy ,mieszkancy) dostrzegaja problemy i staraja sie je rozwiazac inne nie chca lub nie potrafia.Gdzies pewne problemy juz dawno sa rozwiazane co nie znaczy ze nie ma innych -problemow . Zyjemy w czasach gdzie tak duzo i szybko sie zmienia. Mozliwe za z perspektywy kraju ktory jakis problem rozwiazal inny kraj ktory ma ten sam problem,ale jeszcze nie rozpoznal (problemu )wyglada smiesznie - egzotycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ProstujKrętactwaGW Re: Prokurator: prałat J. nie jest podejrzanym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:29 Dzisiaj Gazeta Wyborcza podaje: "..Janusz Kaczmarek, szef Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku, która nadzoruje śledztwo w sprawie pedofilii: - W tym śledztwie nikt nie jest podejrzany." - - - Będzie trochę roboty, żeby powyciągać z nor wszystkie pomawiające szczury. Zapisałem na dysku całe forum, może przyda się Prokuratorowi w jego czynnościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. jankowski w sprawie mojej obrony IP: *.ipt.aol.com 09.08.04, 19:52 Szczesc Boze, ojcze Tadeuszu i wszyscy pracownicy Radia Maryja! Jako kaplan, przez 40 lat kaplanstwa zawsze bylem swiadomy swojego poslannictwa i swojej prawdy. Przeszedlem okres oskarzen, nazywania mnie volksdeutschem, antysemita. Przeszedlem równiez inne, podobne do tych, upokorzenia, przesluchania, i uwazam, ze z prawdy kaplanskiej nie wolno rezygnowac, cokolwiek by bylo, nawet najgorsze. Musimy stac pod krzyzem. Jest to ciezkie, na pewno. Zdaje sobie z tego sprawe. Ale z drugiej strony mam równiez te swiadomosc, ze jestesmy razem z calym Narodem Polskim. W nowej sytuacji politycznej naszego panstwa, wobec zdrady polityków polskich róznej masci nie wolno absolutnie pozwolic na to, zebysmy sprzedawali Polske, sprzedawali Naród, upokarzali wlasny Naród. Mam trudne doswiadczenia minionego czasu, dlatego poradze sobie z opluwaniami, które teraz przechodza przez media. To nie sa polskie gazety, te wszystkie gazety sa w obcych rekach. Rozpoczela cala kampanie gazeta "Dziennik Baltycki", która jest w rekach niemieckich. Czyli Niemcy pluja nam w twarz! - ty, Jankowski, siedz cicho i powiedz, ze deszcz pada. Tak nie moze byc! Ale uwazam, ze przetrzymamy to. Tylko nie dajmy sie zwiesc pieknym haselkom, opowiastkom, bajeczkom. Nigdy sie nie spodziewalem czegos takiego po 40 latach kaplanstwa, mojej sluzby. Dzisiaj moge wam wszystkim spojrzec w oczy czystym wzrokiem: w niczym nie zawinilem. Ale niech sobie mówia, niech pluja, niech pisza. Ale drodzy sluchacze, to jest SOS dla nas! My wspieramy te brudy poprzez kupowanie niekatolickich gazet. Wspieramy to kazde lajdactwo, które miesci sie w kategoriach niemoralnych, uderzajace w Kosciól, uderzajace w Papieza, uderzajace w niewygodnych kaplanów, bo mówia prawde. Prawda nas wyzwoli. Badzmy spokojni. Popluja, popluja, namaszcza - jak to sie mówi - swoje usta niegodziwoscia, ale my musimy odpowiedziec. Nie wolno nam milczec! Drodzy sluchacze, dzisiaj do was mówie z pewnym przezyciem, bo to byl atak skierowany na mnie. Prokuratura mówi, ze nie ma jeszcze absolutnie jakichkolwiek oskarzen co do mojej osoby. Ale jak cwaniacko jest to zrobione. A od pierwszego dnia, kiedy rozpoczeto w "Dzienniku Baltyckim" atak pod adresem mojej osoby, to od razu podano nazwisko, miejsce, kosciól sw. Brygidy. Ostrzegam przed tym, co moze nas jeszcze czekac. Dlatego tez musimy zrobic wszystko, zeby sprostac zadaniom, patrzac na przyszlosc Polski, na mlodziez nasza kochana, na dzieci, z którymi zawsze bylem zwiazany, w niczym nigdy nie uchybilem. To, ze wykorzystano jakas sytuacje matki ministranta pod moim adresem, to nie jest zaden dowód. Ale widocznie ktos za tym stal, ktos tym kierowal, w zwiazku z czym tego samego dnia - co sie nie zdarzalo w Polsce, a dzisiaj juz sie zdarza - mialem natychmiastowa rewizje plebanii. Nie oszczedzono niczego, zabrano mi kasety religijne, kroniki parafialne. To wszystko zabrala policja w liczbie 7 osób, dwóch prokuratorów. Dzisiaj pod kosciolem tez z "Faktów" dziennikarze proponowali ludziom pieniadze, azeby tylko cos powiedzieli. Do tego posuwa sie prasa - ohydne, wstretne. To nie jest prasa polska. Chociazby "Dziennik Baltycki" jest niemiecki, "Rzeczpospolita" równiez mnie opluwala poprzez pana Huellego, który jest Zydem. Te sprawe skierowalem do sadu. Tak nie moze byc, zeby goscie, zreszta szanowani u nas w kraju, opluwali Polaków. To jest niedopuszczalne! Bedziemy bronic sie. Musimy bronic Polski, dobrego imienia polskiego kaplana, Kosciola przede wszystkim. Wiemy, jakie ataki byly na Ojca Swietego z róznych mass mediów. Media sa nieczyste, media sa nie nasze, nie polskie, dlatego tak trudno dotrzec do waszych umyslów, do serc. Przy tej okazji tylko moge prosic: nie kupujcie zadnych gazet antypolskich, antykoscielnych. "Fakty" - straszna gazeta, cos niesamowitego. Pamietam, wiozlem mlodziez do pracy w Goetheinstytut w Niemczech i zatrzymalismy sie w Szczecinie, aby przenocowac i pózniej dalej pojechac. Tam byl lobuz, który robil nam zdjecia. To bylo na holu w hotelu. Spytalem: dlaczego pan robi nam zdjecia? - Bo ksiadz jest popularny i chcialbym miec takie zdjecie. Tak, chcial. Ale do czego wykorzystal? Do oplucia ks. Jankowskiego z Gdanska. Tych gazet prosze nie brac do rak. To jest cos niesamowitego, zeby polski czytelnik, katolik, bral taka gazete do reki. Taka gazeta musi umrzec, bo opluwa nasze dobre imie, honor, godnosc Polaka. I dlatego bedziemy coraz czesciej do tego wracali. Tej posludze Radia Maryja jestem wdzieczny. Chcialbym, zebyscie wiedzieli, ze ta rewizja byla pladrowaniem mojego mieszkania, szukaniem po sutannach, moich wszystkich, które wisialy w szafie. Nie wiem, czego szukali. W kazdym razie ja nie musze byc skrepowany niczym, drodzy sluchacze, Polacy, niczym nie jestem skrepowany. Dlatego nie chodzilem, pozwolilem policji i prokuratorom przeszukac wszystko. Zabrali mi notesy osobistych kontaktów, zabrano 487 kaset, zabrano komputery, faks, równiez inne listy, które mialem w sejfie. W kazdym razie bylem spokojny. W niczym nie zawinilem, a przede wszystkim zadnych kompromitujacych materialów nie trzymalem ani nie publikowalem, bo zawsze szanowalem te czysta, szlachetna, kochana mlodziez. Dlatego, droga mlodziezy, jest sporo sluchaczy w Polsce, prosze nadal wierzyc, ze ks. Jankowski was nie zdradzil i nie oplul. Nie mówie tego po to, zeby sie skarzyc, nie. Tylko przekazuje, w jakiej rzeczywistosci my zyjemy. Biedni sa ci pracownicy sluzby policyjnej i prokuratorskiej, wypelniaja swój obowiazek, ale zalezy, jakie bedzie ich sumienie. Nie chodzilem za nimi, ze cos doloza. Ojcze Tadeuszu i kochani sluchacze sluchajacy nas na antenach Polski i swiata. Dzisiaj chcialbym podziekowac tym wszystkim, którzy wspomagaja to wielkie dzielo [pomocy], czy to w okresie strajku roku 1980, lat 1988 i 1990 i tak dalej. Ogromna pomoc charytatywna staralem sie dac robotnikom, szpitalom itp. I teraz równiez. Dzisiaj skonczylem rozdawanie penicyliny i antybiotyków, które przyszly w ostatnich 3 dniach od Polonii Amerykanskiej, od pana prezesa Moskala, o wartosci 6,5 miliona dolarów. Dzis poszlo to wszystko do szpitali. Poprzednie lekarstwa byly za 3,5 miliona dolarów, za 5 milionów dolarów. Drodzy radiosluchacze, wszystko dla dobra ludzi, dla biednych. Obowiazkiem szpitali jest, zeby dawac te lekarstwa za darmo, nie wolno ich sprzedawac, ja tego pilnuje. Dzisiejsze lekarstwa, które przyszly przed 3 dniami samolotem do Gdanska, dzis ostatni transport wydalem dla szpitala Marynarki Wojennej i dla biednych ludzi na Helu, którzy nie maja zadnej pomocy. I tak mozna by mnozyc. Natomiast jesli chodzi o strone oswiaty, prowadze 9 szkól. Szkole podstawowa, gimnazjum i liceum w Gdansku i Sopocie. Staram sie im pomóc, jak tylko moge. Mam wielki kontakt z technikum lacznosci. To jest mniej wiecej 1200 osób mlodziezy meskiej. Szkola wojskowa równiez lezy mi na sercu. Bardzo. Ich ratowalem kilka razy i kilkakrotnie, nie wiem, czy mi sie uda i dzisiaj. Ukochani sluchacze. Jesli Sejm powie, ze nie ma pieniedzy dla szkól, dla oswiaty, pieniedzy dla policji, pieniedzy dla wojska, przestaje byc panstwem. Juz nie ma panstwa polskiego. Sprzedaje sie te Polske. Nie pozwólmy na to! Pieniadze na te rzeczy musza byc. Ale skoro nie ma pieniedzy, to sie narzeka. To ci nasi poslowie wybrani, którym zaufalismy, sa psa warci. Nie potrafia stanac na stanowisku obrony wartosci polskich i patriotycznych, gdzie jest to, co ginie. Tylko "ja", "ja", "ego", ja sie nachapie. To jest nie do przyjecia. Polsko, dokad zmierzasz?! - pytam sie i wolam czesto na ambonie. Co chcesz osiagnac?! Rozumiem, Polacy nie maja co jesc, Polacy dzisiaj sa u kresu sil. I pamietajcie o jednym, co teraz powiem. Dojdzie do wielkiej rozróby, jesli sie rzad nie opamieta. Rzadzacy maja wsparcie pod wzgledem militarnym, policyjnym ze strony Europy, ale niech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Zaleta prawdy jest ze nie trzeba pamietac co sie IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 19:59 mowilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A to jest wlasnie Re: w sprawie mojej obrony IP: *.arcor-ip.net 09.08.04, 20:07 jeden z polskich problemow reprezentant kosciola -jeden z wielu osoba ktorej powierza sie rozwoj duchowy mlodych ludzi. Wg mnie groza traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: w sprawie mojej obrony IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 20:15 rozumiem ze czcigodny pan oddalby chlopaka prosto do "polskich slowikow"...a jak... niech sie uczy chlopak zycia... moze by tak wszystkich pederastow wykastrowac i bedzie po problemie...ksiadz, prawnik, dyrygent czy tez lekarz...zadnej taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: w sprawie mojej obrony IP: *.cable.mindspring.com 10.08.04, 15:14 oto wlasnie chodzi...tracic ma kosciol a zyskiwac SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz Re: w sprawie mojej obrony IP: *.arcor-ip.net 10.08.04, 15:22 to kosciol jest frakcja pretendujaca do rzadzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIALSEM Re: w sprawie mojej obrony IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 02:44 - 1. kiedy łaskawy kapłanie założysz szpital dla dzieci pokrzywdzonych przez homoseksualistów w sutannach? - 2. I znowu prałat KK, który podobno wierzy w Jezusa, który był Żydem jak i jego matka i cała zresztą rodzina - do Dawida-króla włącznie - ten szanowny prałat wyzywa gdanskiego pisarza od "Zydów" - i to publicznie. Za ten fakt jawnego ANTYSEMITYZMU abp miejscowy o nazwisku Gocłowski Tadeusz powinien go relegować z Gdańska.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.08.04, 02:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. jankowski w sprawie mojej obrony IP: *.ipt.aol.com 09.08.04, 19:59 Dojdzie do wielkiej rozróby, jesli sie rzad nie opamieta. Rzadzacy maja wsparcie pod wzgledem militarnym, policyjnym ze strony Europy, ale niech na nie nie licza. Naród jest najwieksza sila. Naród bedzie rozliczal, predzej czy pózniej. Ale musimy zadbac o to. Tylko w jednosci sila. Nie dzielmy sie. Nie wytykajmy, ze jeden ma grosz wiecej, ze jeden ma 10 zl wiecej, nie o to chodzi. Chodzi o zachowanie patriotyzmu dla przyszlosci. Tak jak nauczymy dzieci, mlodziez, taka bedzie Polska. Majac te okazje rozmowy z wami poprzez szlachetnosc ojca Tadeusza, niech mi bedzie wolno pogratulowac tym wszystkim, równiez partiom politycznym, którzy zlozyli pisemne wsparcie pod adresem mojej osoby. Ja moze nie zasluguje na to, jestem jednym z was, ale z najwieksza radoscia przyjmuje poparcie z calej Polski, które wplywaja pod moim adresem, które wplywaja do prokuratury. Mialem odczucie, ze jestem w roku 1980, w pierwsza niedziele strajku. Nie chcialbym, zeby to byl sygnal bardzo niebezpieczny, ale musimy zadbac o to. Pracuje nadal charytatywnie, wspieram szpitale. Chce kupic szpital katolicki Najswietszej Maryi Panny. Robia wielkie trudnosci. Jeszcze nie jest w naszych rekach. Ale Pan Bóg tak pokierowal, ze znalezlismy dokumenty w sadzie w Gdyni i w sadzie w Sopocie o wlasnosci tego katolickiego szpitala. Da Bóg, ze lada dzien otrzymamy dokumenty, zeby móc przejac ten szpital NMP. Mam prosbe do wszystkich lekarzy, którzy beda starali sie pomóc charytatywnie i beda chcieli pomóc raz w tygodniu chociazby przeprowadzic badania, zastrzyki. Tak samo angazuje sie w szpital reumatologiczny w Sopocie. On ma sluzyc biednym, chorym, zreumatyzowanym. Tym wszystkim, którzy potrzebuja tej kaplanskiej solidnej pomocy czy nawet reki samarytanskiej skierowanej do dzieci, które sa w szpitalu. Biedne sa te dzieci, pokrecone, zreumatyzowane, ale sa dziecmi. Sa naszymi dziecmi polskimi. Dlatego robimy wszystko dla Polski. Ja nie musze nic miec. A to, ze w czasie rewizji zabrano mi rzeczy, a prosze bardzo, niech to wszystko idzie. Ja nie interesuje sie tym w ogóle. Tylko utrudnilo sie mi prace, ze zabrano mi osobiste notesy z adresami, z kontaktami. To jest naganne. Mialem poczucie, jakby wrócily lata 1945 i 1950, kiedy postepowano moze tak samo. Nie mam pretensji, przyszli, zrobili swoje i poszli. Ja bede walczyl, nie zawiode, bede staral sie mówic prawde. Jak dotychczas. I te prawde prosze przyjac, a szczególnie glos mojego wolania: Polacy, dokad zmierzacie?! Nie czytajcie brukowej prasy, to jest wspieranie tejze prasy, antypolskiej. Na przyklad te wszystkie "Fakty", te gazety, te brudy, które sa tak niepotrzebne. Fragmenty wypowiedzi pochodza z audycji Rozmowy niedokonczone w Radiu Maryja z dnia 5 sierpnia 2004 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reb [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 20:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: w sprawie mojej obrony IP: *.dhcp.qc.edu 09.08.04, 20:20 nie jest niczyja wina kim i gdzie sie czlowiek urodzil...nie mozna z gory komus ublizac:)...w kazdym narodzie znajdzie sie czarna OFCA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaron Poziom myśli na tym forum to obraz Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 20:38 To poziom antysemity i poziom żałosnego antykrerykała. Nie liczą się ani fakty, ani problem pedofilii, ani prawa prasy do oceny a atakowanego do obrony. Nie liczy się prawda. W zależności od ideologicznych opętań (na prawo lub lewo) wykrzukuje się bełkotliwe ostrza. Oto Polska. Nie wiem, jak to możliwe, że podobno w poziomie IQ jesteśmy na 4 miejscu na świcie. Na pewno w poziomie mentalności bliżej nam do Bliskiego Wschodu niż Zachodniej Europy. I jak tu żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak_aleŻyd Re:.na tym forum to obraz Żyda udającego Polaka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:04 Nie zniżę się do wynurzeń Aarona. Niech sobie bełkocze sam do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re:.na tym forum to obraz Żyda udającego Polaka! IP: *.cable.mindspring.com 10.08.04, 15:19 sam belkoczesz jak detka golenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Poziom myśli na tym forum to obraz Polaka IP: *.cable.mindspring.com 10.08.04, 15:18 ciesze sie ze mnie tam nie ma:)..pewnie dawno juz by mnie tam szlag trafil. Odpowiedz Link Zgłoś