Dodaj do ulubionych

Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu

07.11.13, 18:11
"pani Anna Grodzka na fb apeluje:

Odwiedziłam Piotra w więzieniu. Kontynujuje głodówkę. Jest słaby. Nie można pozwolić, by dalej marnował swoje zdrowie i energię społecznikowską, by tkwić bezproduktywnie w tym miejscu!
Pokażmy, że zależy nam na Piotrze. Zbierzmy dla niego te 1800 pln na grzywnę. Ale - wpłacajmy po 1 złotówce, nie więcej! To ważne. Pokażmy, że jest nas 1800 osób popierających Piotra.
Piotra stać na zapłacenie takiej kwoty. Nie robi tego dla zasady. Jest niewinny i czuje się niesprawiedliwie osądzony. Gdyby zapłacił, tym samym przyznałby się do winy.
On zasądzony wyrok odrobił z nawiązką swoja pracą w Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej ratując setki ludzi przed wyrzuceniem na bruk.
Nam, jego przyjaciołom, chodzi o to, by pokazać wymiarowi sprawiedliwości, że za nim stoją setki ludzi, którzy doceniają jego działalność i pracę dla wykluczonych społecznie.
Powtarzam, wpłacajmy TYLKO po 1 złotówce. Pokażmy, że przynajmniej 1800 osób wspiera Piotra. Numer konta podamy potem."
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 18:12
      a w tym więzieniu niczego sobie.
      sporo chyba jest osób, które bardzo chciałyby tak mieszkać.

forum.gazeta.pl/forum/w,243842,147924404,147924404,Wielu_chcialoby_tak_mieszkac_.html
      • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 09:49
        olga_w_ogrodzie napisała:

> a w tym więzieniu niczego sobie.
        > sporo chyba jest osób, które bardzo chciałyby tak mieszkać.

Jest jedno ale ; pomiędzy drzewami sobie na spacerniaku np nie pochodzisz.
    • olga_w_ogrodzie Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 18:13
      straciłam serce do Anny Grodzkiej po tym:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,147829878,147829878,W_obronie_P_Ikonowicza_pod_Palacem_z_trumna_.html
      być może, straciłam chwilowo i mi przejdzie.
      choć nie podobało mi się też bardzo, że zostałam zignorowana i na moje pytanie o tę imprezkę pod Pałacem nie dostałam odpowiedzi.
      a ja cenię tych parlamentarzystów, którzy odpowiadają na pytania nie będące zaczepką czy trollingiem.
      pan Kalisz zresztą też nie odpowiedział i jakąś niechęć także do niego czuję.

ale co pana P. Ikonowicza, to kompletnie już się nie zgadzam z oceną, że należy mu teraz klaskać.
      owszem.
      za to, że bojował w sprawach ludzi biednych, że chciał pomagać - uznanie.
      niezależnie od tego, że to bojowanie często było bardziej emocjami naszpikowane, niż rozsądkiem pozwalającym efektywnie działać.
      no ale co do samego faktu aresztowania, to całkowicie podzielam opinię wyrażoną przez Cronny:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,147829878,147830280,W_obronie_prawa_poslow_do_bicia_i_olewania_wyrokow.html
    • wasilko Nie zapłacę okupu - nawet 1 PLN 07.11.13, 18:36
      Nie dlatego, że lekceważę Ikonowicza, ale właśnie dlatego, iż szanuję jego wybór.
      Wydrwigroszom z "wymiaru" nie mam zamiaru nic płacić, tak jak nie płaci się haraczu szantażystom czy porywaczom.
      Ikonowicz jest niewinny, więc wpłata nawet 1 PLN potwierdzałaby, że zgadzam się z wyrokiem asesora.
      • kolter-xl Re: Nie zapłacę okupu - nawet 1 PLN 08.11.13, 09:55
        wasilko napisał(a):

> Nie dlatego, że lekceważę Ikonowicza, ale właśnie dlatego, iż szanuję jego wybór.
        > Wydrwigroszom z "wymiaru" nie mam zamiaru nic płacić, tak jak nie płaci się har
        > aczu szantażystom czy porywaczom.
        > Ikonowicz jest niewinny, więc wpłata nawet 1 PLN potwierdzałaby, że zgadzam się
        > z wyrokiem asesora.

Święte słowa !! Masz u mnie taką wódę jaka lubisz :)) Tzn nie 20 krzynek a jakiś konkretny gatunek :))
    • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 18:39
      Żenujący są oboje :(
    • alistair-p Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 18:43
      To wstyd,że posłanka Grodzka nie zna prawa.Co prawda chroni ja immunitet,ale to nie ma znaczenia.Po pierwsze nie ma zezwolenia na publiczną zbiórkę pieniędzy,a po drugie nie można zapłacić grzywny za kogoś,kto nie jest najbliższą rodziną.
      • ex.mila Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 18:46
        alistair-p napisał:

> To wstyd,że posłanka Grodzka nie zna prawa.Co prawda chroni ja immunitet,ale to
        > nie ma znaczenia.Po pierwsze nie ma zezwolenia na publiczną zbiórkę pieniędzy,
        > a po drugie nie można zapłacić grzywny za kogoś,kto nie jest najbliższą rodziną
        > .
        Patrz - przypadek Sobeckiej i Radia Maryja.
      • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 18:46
        Powinna się skontaktować z Sobecką ;)
    • zbysio45 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 18:46
      Barzo wielu ludzi popiera działania Piotra Ikonowicza ale w panstwie rzadzonym oprzez Platforeme Obywatelską jego postulaty sa nie do przyjecia bo Pan Tusk budował przez 6lat PANSTWO TYLKO DLA BOGATYCH A NIE DLA BIEDNYCH OBYWATELI.
      • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 09:59
        zbysio45 napisał:

> Barzo wielu ludzi popiera działania Piotra Ikonowicza ale w panstwie rzadzony
        > m oprzez Platforeme Obywatelską jego postulaty sa nie do przyjecia bo Pan Tu
        > sk budował przez 6lat PANSTWO TYLKO DLA BOGATYCH A NIE DLA BIEDNYCH OBYWATELI.

Zbyniu a czy ta eksmisja nie była za rzadów POPIS czyli w 2001 roku ??
    • ex.mila Pogubiła się 07.11.13, 18:56
      ale ja jej jeszcze nie skreślam.
    • mila2712 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 19:41
      To niech posłanka Grodzka zapłaci te 1800 zł w imię solidarności.
      Populizm
      • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:01
        mila2712 napisała:

> To niech posłanka Grodzka zapłaci te 1800 zł w imię solidarności.
        > Populizm

Moja Kluseczka nie rozumie zagadnienia :(,chodzi o szeroki odzew o poparcie dużej ilości ludzi a nie o jedną poseł .
        • mila2712 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:11
          Rozumiem. Posłanka sieje populizm.
          Udowadnianie poparcia złotówkami .....dobre.
          Widziałam protestujących pod aresztem, mało ich było....ciekawe dlaczego ?
          • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:40
            mila2712 napisała:

> Rozumiem. Posłanka sieje populizm.
            > Udowadnianie poparcia złotówkami .....dobre.
            > Widziałam protestujących pod aresztem, mało ich było....ciekawe dlaczego ?

Moze to były rodziny czekające na odwiedziny :))
            • mila2712 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:02
              Nie ma tak dobrze :)
              To byli zwolennicy Ikonowicza ....
        • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:29
          Czyli chodzi o to, zeby spoleczenstwo masowo poparlo olewanie wyrokow sadowych?

F.
          • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:47
            trydzyk napisał:

> Czyli chodzi o to, zeby spoleczenstwo masowo poparlo olewanie wyrokow sadowych?
            >
            Własnie 232 olał społeczeństwo nie dopuszczając do referendum , nie pierwszy raz zresztą ,jaki to przykład dla społeczeństwa ??
            • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:49
              > Własnie 232 olał społeczeństwo nie dopuszczając do referendum , nie pierwszy r
              > az zresztą ,jaki to przykład dla społeczeństwa ??

Mieli do tego prawo - wyborcy beda mieli prawo to ocenic w nastepnych wyborach.
              Gdzie tu widzisz analogie do lamania prawa?

F.
              • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:03
                trydzyk napisał:

> > Własnie 232 olał społeczeństwo nie dopuszczając do referendum , nie pierw
                > szy r
                > > az zresztą ,jaki to przykład dla społeczeństwa ??
                >
                > Mieli do tego prawo - wyborcy beda mieli prawo to ocenic w nastepnych wyborach.
                > Gdzie tu widzisz analogie do lamania prawa?

Aha czyli demokracja robiona przy pomocy dyscypliny klubowej , żałosne !!
                • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:04
                  > Aha czyli demokracja robiona przy pomocy dyscypliny klubowej , żałosne !!
                  >

No ale zgodna z aktualnymi regulami, nie rozumiesz? Nikt tutaj prawa nie zlamal.

Ocenic to maja prawo wyborcy.

F.
                  • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 14:50
                    trydzyk napisał:

> > Aha czyli demokracja robiona przy pomocy dyscypliny klubowej , żałosne !!
                    > >
                    >
                    > No ale zgodna z aktualnymi regulami, nie rozumiesz? Nikt tutaj prawa nie zlamal
                    > .
                    >
                    > Ocenic to maja prawo wyborcy.

Jak widac władza ma w dupie lud a lud tak mu nieposłuszeństwo okazuje
    • chateau Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 20:39
      > wpłacajmy TYLKO po 1 złotówce.
      Plus 50 groszy na Słomkę.
      • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:03
        chateau napisał:

> > wpłacajmy TYLKO po 1 złotówce.
        > Plus 50 groszy na Słomkę.

Ja 1,5 zł dopłacę co miesiąc żeby Słomka z pudła nie wyszedł albo od czubków .
    • erte2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 21:50
      A czymże różni się pani Grodzka od pana Romaszeswkiego i innej Kempy którzy próbowali zrobić ze Starucha więźnia politycznego i "ofiarę reżimu" ?
      A głodówka Ikonowicza jest po prostu żenująca.
      Swoją droga trzy miesiące bez kieliszka chleba dobrze mu zrobią...
      • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 09:42
        Swoją droga trzy miesiące bez kieliszka chleba dobrze mu zrobią...
        Napisał znany z abstynencji forumowicz. :- (
      • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:05
        erte2 napisał:

> A czymże różni się pani Grodzka od pana Romaszeswkiego i innej Kempy którzy pró
        > bowali zrobić ze Starucha więźnia politycznego i "ofiarę reżimu" ?

Ano różnica jest taka ze staruch to zwykły śmieć handlujący prochami ,masz dowody na to ze Ikonowicz robił to samo ??

> A głodówka Ikonowicza jest po prostu żenująca.

Dlaczego ??

> Swoją droga trzy miesiące bez kieliszka chleba dobrze mu zrobią...

Pije za swoje.
        • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:21
          > Ano różnica jest taka ze staruch to zwykły śmieć handlujący prochami ,masz dowo
          > dy na to ze Ikonowicz robił to samo ??

Nie robil tego samego. Ale robil sobie jaja z polskiego prawa, co tez jest przestepstwem.

> > A głodówka Ikonowicza jest po prostu żenująca.
          >
          > Dlaczego ??

Dlatego, ze jesli chcialby zrobic dobry PR swojej spolecznej dzialalnosci, to po prostu odsiedzialby te 90 dni z honorem (zwlaszcza, ze nie siedzi w prawdziwym kryminale), ponoszac naturalna konsekwencje niezaplacenia grzywny.
          A teraz to po prostu probuje szantazowac panstwo, z ktorego sobie robil wczesniej jaja. I doprowadzic do tego, ze dla wymiaru sprawiedliwosci maja byc rowni i rowniejsi.

F.
          • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:44
            trydzyk napisał:

> Nie robil tego samego. Ale robil sobie jaja z polskiego prawa, co tez jest przestepstwem.

Zdecydowanym jednak z twojej strony nadużyciem jest porównywanie bandziora i zarazem handlarza narkotyków ze społecznikiem który broni ludzi pokrzywdzonych !!

> > Dlaczego ??
            >
            > Dlatego, ze jesli chcialby zrobic dobry PR swojej spolecznej dzialalnosci, to p
            > o prostu odsiedzialby te 90 dni z honorem (zwlaszcza, ze nie siedzi w prawdziwy
            > m kryminale), ponoszac naturalna konsekwencje niezaplacenia grzywny.
            > A teraz to po prostu probuje szantazowac panstwo, z ktorego sobie robil wczesni
            > ej jaja. I doprowadzic do tego, ze dla wymiaru sprawiedliwosci maja byc rowni i
            > rowniejsi.
            >

Problem w tym ze Ikonowicz nie czuj esie winny to ma odsiadywać z dumą za to czego w swoim mniemaniu nie zrobił ?
            • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:48
              > Zdecydowanym jednak z twojej strony nadużyciem jest porównywanie bandziora i z
              > arazem handlarza narkotyków ze społecznikiem który broni ludzi pokrzywdzonych !
              > !

Ja nie porownalem ich czynow. Staruch jest dla mnie postacia odrazajaca, Ikonowicz byl do niedawna sympatyczna (po obecnych popisach juz nie jest).
              Jednak faktem jest, ze sposrod tych 2 to akurat Ikonowicz zostal prawomocnie skazany, nieprawdaz?

> Problem w tym ze Ikonowicz nie czuj esie winny to ma odsiadywać z dumą za to cz
              > ego w swoim mniemaniu nie zrobił ?

skoro nie zrobil, to dlaczego nie walczyl o to w sadzie? Teraz jest za pozno. Wyrok zapadl - w takiej sytuacji kazdy przecietny obywatel ponosi tego konsekwencje. Ikonowicz jest zalosny domagajac sie specjalnego traktowania.

F.
              • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:58
                trydzyk napisał:

> Ja nie porownalem ich czynow. Staruch jest dla mnie postacia odrazajaca, Ikonow
                > icz byl do niedawna sympatyczna (po obecnych popisach juz nie jest).

Jakich popisach ? każdy ma prawo nawet ty do tego żeby skorzystać z łaski urzędującego prezydenta !!

> Jednak faktem jest, ze sposrod tych 2 to akurat Ikonowicz zostal prawomocnie skazany, nieprawdaz?

Bo nie stoi za nim kasa za narkotyki ? Bo nie chorował , on jego prawnik,czy ławnika proces nie trwał 3 lata ??

> skoro nie zrobil, to dlaczego nie walczyl o to w sadzie? Teraz jest za pozno. Wyrok zapadl - w takiej sytuacji kazdy przecietny obywatel ponosi tego konsekwen
                > cje. Ikonowicz jest zalosny domagajac sie specjalnego traktowania.

Żałosny to jest raczej tekst z którego wynika ze ktoś nie może z aktu łaski skorzysta , tylko dlatego ze tak i juz !!
                • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:02
                  > Jakich popisach ? każdy ma prawo nawet ty do tego żeby skorzystać z łaski urzęd
                  > ującego prezydenta !!

Przeciez warunki ulaskawienia nie zostaly spelnione.

> Żałosny to jest raczej tekst z którego wynika ze ktoś nie może z aktu łaski sko
                  > rzysta , tylko dlatego ze tak i juz !!

W ten sposob to sie mozna domagac prawa laski dla wszystkich skazanych wlasciwie.

F.
                  • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 14:48
                    trydzyk napisał:

> Przeciez warunki ulaskawienia nie zostaly spelnione.

Bo ??
                    >
                    > W ten sposob to sie mozna domagac prawa laski dla wszystkich skazanych wlasciwie.

Właściwie to zależy zasadniczo od tego który ułaskawia
                    • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:02
                      >
                      > Bo ??

M.in. z powodu bezczelnego wymigiwania sie od zasadzonej lagodnej kary.

> Właściwie to zależy zasadniczo od tego który ułaskawia
                      >

no tak, ale dobrze, jesli przynajmniej trzyma sie jakichs kryteriow. Najgorsze, co byloby, to ulaskawianie wg wlasnego widzimisie; w tym przypadku Ikonowicza ze wzgledu na to, ze jest znany. Byloby to sygnalem dla innych, ze moga sobie prawo olewac, a ulaskawienie ich nie minie.

F.
    • olga_w_ogrodzie Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 22:05
      poseł TR Artur Dębski aż sobie zmienił z tego wszystkiego tło w swoim bio na tt.
      teraz ma fotę siebie i pana Ikonowicza w celi więziennej.
      jakoś mi to zaczyna pachnieć lansem więziennym ludzi z TR.
      no i te puzzle nie pasują nieco - bogaci panowie przekonują, że
      oni są prawdziwa lewica - jedyni, którzy się o biednych troszczą.

co oni o biedzie wiedzą...
    • volupte Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 22:13
      Po groszu to by było 180000 zwolenników
      • chateau Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 07.11.13, 22:26
        A jakby nikt nic nie dał, to liczba zwolenników przekroczy ludzkie pojęcie.
        MSPANC.
    • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 09:19
      Przykre jest to, jak w ramach tej sprawy kompromituja sie kolejne osoby, zupelnie bezrefleksyjnie.
      Do tej pory olewanie prawa bylo domena glownie poslow PIS. Teraz dolaczaja do nich inni. Zenada straszliwa.

Do Ikonowicza mialem kiedys sympatie, ale teraz nie wzbudza nawet politowania.

F.
    • gat45 szkoda 08.11.13, 09:46
      n/t
    • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 09:52
      olga_w_ogrodzie napisała:

> "pani Anna Grodzka na fb apeluje:
      >
      > Odwiedziłam Piotra w więzieniu. Kontynujuje głodówkę. Jest słaby. Nie można poz
      > wolić, by dalej marnował swoje zdrowie i energię społecznikowską, by tkwić bezp
      > roduktywnie w tym miejscu!
      > Pokażmy, że zależy nam na Piotrze. Zbierzmy dla niego te 1800 pln na grzywnę.
      > Ale - wpłacajmy po 1 złotówce, nie więcej! To ważne. Pokażmy, że jest nas 1800
      > osób popierających Piotra.

Obcy nie mogą spłacić grzywny , Juz ta gruba beka z PIS sobecka czy jak tam jej za rydza płaciła i prokurator to bada.
    • sverir Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:10
      No, to pokażmy teraz, że równo traktujemy ludzi ze świata polityki.

Sobecka dostała po dupie za spłacenie grzywny Rydzyka. Rydzyk dostał po dupie za ogłaszanie nielegalnych zbiórek.

Niech i Grodzka teraz dostanie po dupie za to samo.
      • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:16
        sverir napisał:

> No, to pokażmy teraz, że równo traktujemy ludzi ze świata polityki.
        My, people?
        > Sobecka dostała po dupie za spłacenie grzywny Rydzyka. Rydzyk dostał po dupie z
        > a ogłaszanie nielegalnych zbiórek.
        > Niech i Grodzka teraz dostanie po dupie za to samo.
        Bardzo słusznie. Pomysł czy czyn - nie ma znaczenia. Jak w procesie o pobicie kamienicznika.
        • sverir Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:20
          > My, people?

My, społeczeństwo. Chichotem historii jest to, że wymaga to od nas skrajnego egalitaryzmu, a to przecież taką ideologię prezentuje Ikonowicz, Grodzka i ich środowisko, nieprawdaż? Nie można teraz bronić Ikonowicza zaprzeczając jego własnym ideom. Z szacunku dla niego powinniśmy donieść na Grodzką i każdego, kto wpłaci.

• trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 10:22
            No wlasnie, zalosny paradoks tej calej sytuacji jest taki, ze Ikonowicz, walczac wczesniej o rownosc i sprawiedliwosc, teraz tym haslom sam zaprzecza.

F.
            • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:26
              trydzyk napisał:

> No wlasnie, zalosny paradoks tej calej sytuacji jest taki, ze Ikonowicz, walcza
              > c wczesniej o rownosc i sprawiedliwosc, teraz tym haslom sam zaprzecza.
              W jaki sposób zapzecza?
              PS - dla jasności - zachowanie P.Ikonowicza w tej sprawie uważam za niemądre chociaż go rozumiem.
              • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:42
                > W jaki sposób zapzecza?
                > PS - dla jasności - zachowanie P.Ikonowicza w tej sprawie uważam za niemądre ch
                > ociaż go rozumiem.

Zaprzecza w ten sposob, ze pomimo, ze ma prawomocny wyrok, nie zastosowal sie do niego, a teraz, gdy ponosi tego naturalne konsekwencje, domaga sie, zeby zwolniono go z wiezienia. I probuje w tym celu korzystac z pomocy wplywowych osob. Na taka pomoc nie moglby liczyc zwykly szary czlowiek.
                Dlatego wlasnie uwazam, ze Ikonowicz tym samym sprzeciwia sie rownemu traktowaniu wszystkich obywateli.

F.
                • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:45
                  trydzyk napisał:

> > W jaki sposób zapzecza?
                  > > PS - dla jasności - zachowanie P.Ikonowicza w tej sprawie uważam za niemą
                  > dre ch
                  > > ociaż go rozumiem.
                  >
                  > Zaprzecza w ten sposob, ze pomimo, ze ma prawomocny wyrok, nie zastosowal sie d
                  > o niego, a teraz, gdy ponosi tego naturalne konsekwencje, domaga sie, zeby zwol
                  > niono go z wiezienia. I probuje w tym celu korzystac z pomocy wplywowych osob.
                  > Na taka pomoc nie moglby liczyc zwykly szary czlowiek.
                  > Dlatego wlasnie uwazam, ze Ikonowicz tym samym sprzeciwia sie rownemu traktowan
                  > iu wszystkich obywateli.
                  Masz rację. Dzięki za odpowiedź. :-)
                • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:52
                  trydzyk napisał:
                  > Zaprzecza w ten sposob, ze pomimo, ze ma prawomocny wyrok, nie zastosowal sie d
                  > o niego, a teraz, gdy ponosi tego naturalne konsekwencje, domaga sie, zeby zwol
                  > niono go z wiezienia.

Ma prawo jak każdy obywatel do łaski ze strony państwa !!

>I probuje w tym celu korzystac z pomocy wplywowych osob.

No ty mu tylko nogę położyłbyś to woli innych .

> Na taka pomoc nie moglby liczyc zwykly szary czlowiek.

Nie po to On w kryminałach PRLu żebyś ty mógł go np tutaj opisywać siedział ,stąd jest kimś znanym !!

> Dlatego wlasnie uwazam, ze Ikonowicz tym samym sprzeciwia sie rownemu traktowaniu wszystkich obywateli.

Populizm z twojej strony !
                  • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:00
                    > Ma prawo jak każdy obywatel do łaski ze strony państwa !!

Tylko jesli spelnia kryteria! Jak mozna tego nie rozumiec?!

> Nie po to On w kryminałach PRLu żebyś ty mógł go np tutaj opisywać siedział ,st
                    > ąd jest kimś znanym !!

I dlatego zasmuca mnie jego obecne postepowanie, ktore go kompromituje.

> > Dlatego wlasnie uwazam, ze Ikonowicz tym samym sprzeciwia sie rownemu tra
                    > ktowaniu wszystkich obywateli.
                    >
                    > Populizm z twojej strony !

Mylisz sie, to wlasnie ty uprawiasz populizm. Takie glosy jak ty probuja robic z Ikonowicza ofiare systemu, a tak zupelnie nie jest.
                    I zapewniam cie, do Ikonowicza mialem do niedawna bardzo duzo sympatii, ale obecne jego zachowanie jest po prostu niegodne. Spodziewalbym sie tego po pajacach z Pisu, ale nie po nim.

F.
                    • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 14:39
                      trydzyk napisał:

> Tylko jesli spelnia kryteria! Jak mozna tego nie rozumiec?!

No a co zabił kogoś i po 3 dniach pudła juz o łaskę prosił , jak nie mozna tego rozumieć ??

> I dlatego zasmuca mnie jego obecne postepowanie, ktore go kompromituje.

No a czym rożni się władza czerwona od różowej czy czarnej skoro ma w dupie obywatela ??

> Mylisz sie, to wlasnie ty uprawiasz populizm. Takie glosy jak ty probuja robic
                      > z Ikonowicza ofiare systemu, a tak zupelnie nie jest.

On jest ofiarą niewydolnego systemu prawnego III RP

> I zapewniam cie, do Ikonowicza mialem do niedawna bardzo duzo sympatii, ale obe
                      > cne jego zachowanie jest po prostu niegodne. Spodziewalbym sie tego po pajacach
                      > z Pisu, ale nie po nim.

Nie wiem o czym mowa !!
                      • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 14:47
                        > No a co zabił kogoś i po 3 dniach pudła juz o łaskę prosił , jak nie mozna tego
                        > rozumieć ??

Czlowieku, zapoznaj sie najpierw z przyznawaniem prawa laski, i jakie kryteria powinny byc spelnione, jesli chcesz dalej dyskutowac.
                        Z wieloma rzeczami sie z Komorowskim moge nie zgadzac, ale w tej sprawie zachowalbym sie tak samo jak on.

F.
                        • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:05
                          trydzyk napisał:

> > No a co zabił kogoś i po 3 dniach pudła juz o łaskę prosił , jak nie mozn
                          > a tego
                          > > rozumieć ??
                          >
                          > Czlowieku, zapoznaj sie najpierw z przyznawaniem prawa laski, i jakie kryteria
                          > powinny byc spelnione, jesli chcesz dalej dyskutowac.
                          > Z wieloma rzeczami sie z Komorowskim moge nie zgadzac, ale w tej sprawie zachow
                          > albym sie tak samo jak on.

O ile pamiętam ułaskawiano morderców skazanych na 25 lat pudła , morderców mordujących z premedytacją !!
                          • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:19
                            Oj, to podaj konkretne przyklady, bo pamiec bywa zawodna.

F.
                            • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 22:27
                              trydzyk napisał:

> Oj, to podaj konkretne przyklady, bo pamiec bywa zawodna.

Nawet film o nich nakręcili ,było takich dwóch.
                          • mn7 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 16:41
                            Widocznie zrozumieli swój błąd i się zmienili przez wiele lat w pudle. Ikonowicz nie tylko się nie zmienił ale nadal kwestionuje w ogóle swoją odpowiedzialność. Jak wiec miałby być ułaskawiony i z jakim uzasadnieniem??
                            • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 22:34
                              mn7 napisała:

> Widocznie zrozumieli swój błąd i się zmienili przez wiele lat w pudle. Ikonowic
                              > z nie tylko się nie zmienił ale nadal kwestionuje w ogóle swoją odpowiedzialnoś
                              > ć. Jak wiec miałby być ułaskawiony i z jakim uzasadnieniem??

Nie musi być uzasadnienia to wolna wola Prezydenta
                  • mn7 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 14:39
                    Prawo do łaski? Przy braku jakichkolwiek przesłanek do zastosowania ułaskawienia??? Samowite.
            • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:45
              trydzyk napisał:

> No wlasnie, zalosny paradoks tej calej sytuacji jest taki, ze Ikonowicz, walcza
              > c wczesniej o rownosc i sprawiedliwosc, teraz tym haslom sam zaprzecza.
              >

Jak ? czy prosił babola o pomoc ??
              • trydzyk Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:50
                >
                > Jak ? czy prosił babola o pomoc ??

Nie wiem, czy prosil.
                Sam fakt jego glodowki swiadczy o tym, ze sie domaga, zeby po potraktowac inaczej niz innych.

F.
        • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:41
          remez2 napisał:

> Bardzo słusznie. Pomysł czy czyn - nie ma znaczenia. Jak w procesie o pobicie kamienicznika.

Tobie ta PISmania całkiem na mozg wali
          • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:47
            kolter-xl napisał:

> remez2 napisał:
            >
            >
            > > Bardzo słusznie. Pomysł czy czyn - nie ma znaczenia. Jak w procesie o pob
            > icie kamienicznika.
            >
            > Tobie ta PISmania całkiem na mozg wali
            Czy Ty nie miałeś ostatnio spotkania z pozaziemską inteligencją?
            • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:55
              remez2 napisał:

> Czy Ty nie miałeś ostatnio spotkania z pozaziemską inteligencją?

Ja ? nie to ty bronisz pijaka który wali z kopa policjantkę a jej kolegów od pedałów wyzywa ,Jednak to jest twój poseł to on może ,a ty jesteś typowym katolickim relatywistą moralnym , rozumiesz Kali ??
              • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:58
                kolter-xl napisał:

> remez2 napisał:
                >
                > > Czy Ty nie miałeś ostatnio spotkania z pozaziemską inteligencją?
                >
                > Ja ? nie to ty bronisz pijaka który wali z kopa policjantkę a jej kolegów od pe
                > dałów wyzywa ,Jednak to jest twój poseł to on może ,a ty jesteś typowym katolic
                > kim relatywistą moralnym , rozumiesz Kali ??
                Po pierwsze - wątek jest o P.Ikonowiczu.
                Po drugie - mógłbyś zacytować tę "obronę"?
                Po trzecie - spotkanie najwyraźniej miało miejsce ale to nie była inteligencja. :- (
                • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:01
                  remez2 napisał:
                  > Po pierwsze - wątek jest o P.Ikonowiczu.

No a to nie adekwatne jeden i drugi niewinny ?

> Po drugie - mógłbyś zacytować tę "obronę"?

Zaraz poszukam tych twoich żałosnych popiskiwań nad skatowanym posłem .

> Po trzecie - spotkanie najwyraźniej miało miejsce ale to nie była inteligencja. :- (

Chciałbyś mieć choc z 15 % tego co ja mam w głowie
                  • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:14
                    kolter-xl napisał:

> remez2 napisał:
                    > > Po pierwsze - wątek jest o P.Ikonowiczu.
                    >
                    > No a to nie adekwatne jeden i drugi niewinny ?
                    P.Ikonowicz został skazany prawomocnym wyrokiem. W sprawie P.Wiplera trwa śledztwo. Widzisz różnicę?
                    > > Po drugie - mógłbyś zacytować tę "obronę"?
                    > Zaraz poszukam tych twoich żałosnych popiskiwań nad skatowanym posłem .
                    Miły jesteś ale cierpliwie poczekam.
                    > > Po trzecie - spotkanie najwyraźniej miało miejsce ale to nie była intelig
                    > encja. :- (
                    >
                    > Chciałbyś mieć choc z 15 % tego co ja mam w głowie
                    Mieszkam na wsi więc siana mam pod dostatkiem.
                    • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 14:54
                      remez2 napisał:

> P.Ikonowicz został skazany prawomocnym wyrokiem. W sprawie P.Wiplera trw
                      > a śledztwo. Widzisz różnicę?

Tak widzę 10 świadków zeznających na niekorzyść pijaka ,kontra pijak ofiara dodaj do tego tych którzy posmarkanego i obrzyganego posła robią ofiarą brutalnej Policji pisząc o skatowaniu.

> Miły jesteś ale cierpliwie poczekam.

Masz gdzieś na forum twój infantylny wątek w którym bronisz pana posła ino dlatego ze jest bliski twojemu sercu z prawej strony.

> Mieszkam na wsi więc siana mam pod dostatkiem.

To w twej infantylności widać
                      • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:02
                        kolter-xl napisał:
                        > Masz gdzieś na forum twój infantylny wątek w którym bronisz pana posła ino dlat
                        > ego ze jest bliski twojemu sercu z prawej strony.
                        Kłamiesz nigdy takiego wątku nie zakładałem. W cudzym wątku napisałem - poczekam na stanowisko prokuratury.
                        > > Mieszkam na wsi więc siana mam pod dostatkiem.
                        > To w twej infantylności widać
                        Kojak grzywką o kant kuli. miłego dnia, sianogłowy.
                        • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:10
                          remez2 napisał:

> kolter-xl napisał:
                          > > Masz gdzieś na forum twój infantylny wątek w którym bronisz pana posła in
                          > o dlat
                          > > ego ze jest bliski twojemu sercu z prawej strony.
                          > Kłamiesz nigdy takiego wątku nie zakładałem. W cudzym wątku napisałem - poczeka
                          > m na stanowisko prokuratury.

Nie zarzucaj mi katoliku kłamstwa !! wytłuszczenia są moje

"Policja pomogła Wiplerowi

Autor: remik.bz 31.10.13, 12:56

Właściwie to policja bardzo pomogła Wiplerowi w jego dalszej karierze.
                          Fakt, ze był w szpitalupo pobiciu, ze nie miał mozliwości bronic się i najwazniejsze , ze statystyczny Polak-Szarak wie jak sprawna-inaczej jest nasz policja -to wszystko kazę dać wiarę raczej Wiplerowi niz policjantom.
                          To raczej pomoże mu w krierze a nie zaszkodzi. Dla "szaraka' fakt ,ze "chłop się napił bo będzie ojcem" to sprawa normalna. Że narozrabiał- tez , zdarza się. Ze policja interweniowała -tez, ich zbójeckie prawo. Ale że go w czasie interwencji zmasakrowała (stąd szpital)- o to juz nie. To juz draństwo.
                          Szarak wie jaka potrafi byc policja, nie ufa jej, nie wierzy.
                          Tak jakos w kontekście przypomniała mi się sprawa sprzed kilku lat z Przemyśla. Podpite małzeństwo zatrzymał na ulicy patrol i zawiózł na komisariat. Zatrzymaną kobietę rozebrano w obecności mężczyzn i pobito , bo sie broniła. Powierdził to sąd, uznał wine policji. Ale policjantke , która pobiła sąd zwolnił z kary bo...miała nienaganny przebieg słuzby.
                          Chcecie wierzyć policji- wierzcie.
                          Ja tam nie widzę powodów , aby im wierzyć.
                          Nie widzę też żadnych racjonalnych powodów , aby w przyszłości nie głosować na Wiplera. Nie przypominam sobie , aby był skorumpowany, aby łupił państwową kasę, aby swoich znajomych umieszczał na intratnych państwowych posadach, aby drwił z ludzi starych niedołężnych nazywając ich moherami i obciążeniem dla budżetu.
                          A gdyby pijaństwo było jedyna przyczyną do niegłosowania - to w Polsce nie byłoby na kogo głosowac.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,147807626,,Policja_pomogla_Wiplerowi.html?s=1&wv.x=2
                          > > > Mieszkam na wsi więc siana mam pod dostatkiem.
                          > > To w twej infantylności widać
                          > Kojak grzywką o kant kuli. miłego dnia, sianogłowy.

Opowiedz to swojej kobyle.
                          • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:23
                            Naprawdę nie odróżniasz Autor: remik.bz 31.10.13, 12:56 od remez2?
                            Stać Cię na słowo przepraszam?
                            • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:37
                              Remezie, przebacz mu, bo nie wie, co czyni... ;)
                              • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:43
                                ave.duce napisała:

> Remezie, przebacz mu, bo nie wie, co czyni... ;)
                                Dla Ciebie wszystko. Ale drugiego policzka nie nadstawię.
                                • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 15:45
                                  O to nie poproszę.

Miłego wieczoru :)
                            • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 22:32
                              remez2 napisał:

> Naprawdę nie odróżniasz Autor: remik.bz 31.10.13, 12:56 od remez2
                              > ?
                              >
                              Stać Cię na słowo przepraszam?

Stać ;Przepraszam

Coś mi się ze zmęczenia we łbie pomieszało :))
                              • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 22:40
                                kolter-xl napisał:
                                > Stać ;Przepraszam
                                > Coś mi się ze zmęczenia we łbie pomieszało :))
                                W porządku - każdemu może się zdarzyć. :-)
      • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:39
        sverir napisał:

> No, to pokażmy teraz, że równo traktujemy ludzi ze świata polityki.
        >
        > Sobecka dostała po dupie za spłacenie grzywny Rydzyka. Rydzyk dostał po dupie z
        > a ogłaszanie nielegalnych zbiórek.
        >
        > Niech i Grodzka teraz dostanie po dupie za to samo.

Jedno ale ; Sobecka zapłaciła !!
        • sverir Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:55
          > Jedno ale ; Sobecka zapłaciła !!

No dobrze, niech w takim razie Grodzka odpowie za to samo, co Rydzyk, a te 1800 osób odpowie za to samo, co Sobecka. Oczywiście z zachowaniem proporcji.
          • kolter-xl Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 11:59
            sverir napisał:

> > Jedno ale ; Sobecka zapłaciła !!
            >
            > No dobrze, niech w takim razie Grodzka odpowie za to samo, co Rydzyk, a te 1800
            > osób odpowie za to samo, co Sobecka. Oczywiście z zachowaniem proporcji.

Najpierw muszą wpłacić
            • sverir Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 08.11.13, 12:16
              > Najpierw muszą wpłacić

Oczywiście, to się rozumie samo przez się.
    • qqazz Per Pani 08.11.13, 22:41
      o faciu który sobie obciął fajfusa?
      A tak gwoli meritum wątku to szajbusy mają coś takiego co ich wzajemnie przyciąga.

pozdrawiam
      • douglasmclloyd Re: Per Pani 08.11.13, 22:43
        qqazz napisał:

> o faciu który sobie obciął fajfusa?

Piotr wpadł Annie w oko.
        • qqazz Sodomia i gomoria 08.11.13, 22:56

pozdrawiam
    • douglasmclloyd Anna zaspokoiła Piotra i jest git nt 08.11.13, 22:42
    • ukos Zamkną ją, jak grozili Sobeckiej? 08.11.13, 23:14
      Kiedy Sobecka zapłaciła za Rydzyka, to się okazało, że to przestępstwo. Wykręciła się mówiąc, że tylko pożyczyła.
      • spokojny.zenek Re: Zamkną ją, jak grozili Sobeckiej? 09.11.13, 07:09
        ukos napisał:

> Kiedy Sobecka zapłaciła za Rydzyka, to się okazało, że to przestępstwo.

Nieprawda. Wykroczenie. I nic się nie musiało "okazywać" bo to dość powszechnie wiadomo. Nikt też jej nie grozi żadnym "zamknięciem".

Wykręci
        > ła się mówiąc, że tylko pożyczyła.
    • olga_w_ogrodzie Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 13:51
      no i pomanifestował, pomanifestował, ogłosił głodówkę, a tu lud nie ruszył burzyć murów więziennychi,
      nie wydobył zza krat,
      świat nie oniemiał z zachwytu nad bohaterskim poświęceniem,
      na manifestację przed Pałac w dniu wystawienia trumny z ciałem Ś.P. Tadeusza Mazowieckiego ludu przyszło mało,
      żadne media o wydarzeniu nie zatrąbiły,
      no to, co robić? - na chatę udać się i zjeść golonkę.
      albo śledzia.

wiadomosci.onet.pl/kraj/piotr-ikonowicz-wplaci-grzywne-i-wyjdzie-z-aresztu/twmmv
      • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 13:53
        I orderu nie dostał ;(
        • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 14:04
          Od 12 dni równolegle prowadzi głodówkę jego żona Agata Nosal-Ikonowicz. Może dlatego zdecydował się na zapłacenie grzywny?
          • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 14:31
            Tak.tak... gdzie diabeł nie może, tam babę pośle... podobno.
            • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 14:36
              ave.duce napisała:

> Tak.tak... gdzie diabeł nie może, tam babę pośle... podobno.
              Nie taka baba straszna jak ... się umaluje.
              • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 14:44
                Nie znam żony Ikonowicza nawet z fot., więc ani nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam.
                • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 14:52
                  ave.duce napisała:

> Nie znam żony Ikonowicza nawet z fot., więc ani nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam.
                  bardzo słabe :- (
                  • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 14:54
                    No cóż, nie każdy może Ci dorównać ... gdzie mi tam do Ciebie...
                    • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 15:11
                      ave.duce napisała:

> No cóż, nie każdy może Ci dorównać ... gdzie mi tam do Ciebie...
                      To prawda ale zawsze możesz się starać.
                      PS - przypomnij kiedy ja Ciebie zaczepiałem.
                      • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 15:20
                        A Ty przeczytaj dokładnie poprzednie posty - od mojego "gdzie diabeł nie może..."
                        Nie "zaczepiałam" Ciebie - pisałam o Ikonowiczu i jego żonie (o której istnieniu w tej sprawie dowiedziałam się z Twojego postu).
                        • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 15:24
                          Czy Ty naprawdę sądzisz, że nazwałbym babą kobietę, której nie znam a jednocześnie w obronie jej męża występuję?
                          • ave.duce Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 15:31
                            Odczytałam to: "Nie taka baba straszna jak ... się umaluje" jako trawestację powiedzenia: nie taki diabeł straszny... Sama przedtem użyłam znanego powiedzenia, gdzie występuje słowo "baba".

Ok, 3mka.
          • spokojny.zenek Dobrały się błazny jak w korcu maku :-))) 12.11.13, 14:57
            Głodówkę dopełniającą? On przez 12 godzin ona przez resztę doby?
            Dobrały się błazny jak w korcu maku :-)))
            • remez2 Re: Dobrały się błazny jak w korcu maku :-))) 12.11.13, 15:12
              Zawsze mnie wzrusza radosny śmiech szczęśliwego ...
      • damakier1 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 16:00
        A ta grzywna to z tych pięniędzy uzbieranych po 1. groszu?
        • remez2 Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 17:48
          damakier1 napisała:

> A ta grzywna to z tych pięniędzy uzbieranych po 1. groszu?
          Był pomysł (błędny) na zbiórkę po 1. zł, nie po groszu.
          • spokojny.zenek Re: Piotr Ikonowicz i Anna Grodzka w więzieniu 12.11.13, 17:53
            Pomysł zbiórki na grzywnę za przestępstwo błędny? Ładny eufemizm...
    • mariner4 Zapłacił! 12.11.13, 13:54
      Nałóg to straszna rzecz!
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka