Dodaj do ulubionych

media (salon) wyśmiane w Krakowie

12.11.13, 12:39
Bardzo dobrze zrobił PiS , ze swoje uroczystości zorganizował w Krakowie. Było godnie i swiątecznie. Ale były też momenty humorystyczne. Po spokojnym , stonowanym przemówieniu J. Kaczyńskiego na mównicę wszedł Duda. I rzekł coz w tym stylu "nie uwierzycie Państwo, ale media głównego nurtu transmitowały przemówienie J. Kaczyńskiego. Na połowie ekranu. Na drugiej połowie obok Kaczyńskiego równolegle pokazywane były bijatyki w Warszawie. Ale to przeciez nie jest manipulacja tylko przypadek"
Wszyscy (nie wiem ile tysięcy) biorący udział w uroczystościach gruchneli gromkim smiechem i długo , długo śmiali sie. Salon juz tak głupieje , ze jest wysmiewany. To dobrze.
Obserwuj wątek
    • mariner4 [...] 12.11.13, 12:47
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mietowe_loczki Re: media (salon) wyśmiane w Krakowie 12.11.13, 12:47
      remik.bz napisał:

> Bardzo dobrze zrobił PiS , ze swoje uroczystości zorganizował w Krakowie.

PiS nigdy nie był w stanie ponosić konsekwencji za swoje słowa i brać odpowiedzialności za czyny, które z tych słów wynikały. Nic dziwnego, że tym razem zrejterował do innego miasta.

Było
      > godnie i swiątecznie. Ale były też momenty humorystyczne. Po spokojnym , stono
      > wanym przemówieniu J. Kaczyńskiego

Dlaczego trzeba w ogóle zaznaczać, że przemówienie Kaczyńskiego było "spokojne, stonowane". Czy takich przymiotników trzeba też używać do określenia przemówień innych polityków?

na mównicę wszedł Duda. I rzekł coz w tym st
      > ylu "nie uwierzycie Państwo, ale media głównego nurtu transmitowały przemówieni
      > e J. Kaczyńskiego. Na połowie ekranu. Na drugiej połowie obok Kaczyńskiego równ
      > olegle pokazywane były bijatyki w Warszawie. Ale to przeciez nie jest manipulac
      > ja tylko przypadek"

Oczywiście, że to nie jest przypadek.

> Wszyscy (nie wiem ile tysięcy)

Bez kozery powiem pińcset.

biorący udział w uroczystościach gruchneli gromk
      > im smiechem i długo , długo śmiali sie.

Za mało "długo, długo". Powinieneś był napisać "długo, długo, długo, długo, długo". Aż byśmy uwierzyli.

Salon juz tak głupieje , ze jest wysmie
      > wany. To dobrze.

PiS jest wyśmiewany od zawsze. Na szczęście również skutecznie.
      • remik.bz Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 12:59
        mietowe_loczki napisała:

>>
        >
        > Było
        > > godnie i swiątecznie. Ale były też momenty humorystyczne. Po spokojnym ,
        > stono
        > > wanym przemówieniu J. Kaczyńskiego
        >
        > Dlaczego trzeba w ogóle zaznaczać, że przemówienie Kaczyńskiego było "spokojne,
        > stonowane". Czy takich przymiotników trzeba też używać do określenia przemówie
        > ń innych polityków?

Uzyłem tego określenia w kontekście przemówienia przedstawiciela Węgier. W uroczystościach krakowskich wzięła udział ok. 500 osobowa grupa z Węgier. I przemówienie Węgra nie było już takie spokojne. A moja wina jest taka, ze jakos tak podświadomie załozyłem , że o grupie wegierskiej wszyscy wiedzą. Ale pewnie media głównego nurtu były zajętę czym innym niz Węgrami , stąd niewiedza forumowiczów:)
        • mietowe_loczki Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 13:19
          Ale dlaczego "media głównego nurtu" miałyby się akurat zajmować... Węgrami, kiedy pisowski elektorat demolował stolicę?
          • bew-is Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 15:56
            "Pacz pan"....demolował stolicę ..powiadasz. To tak jakby kot był w Krakowie a jego ogon w Warszawie gonił myszy. Zastanawiasz się trochę nad tym, co piszesz, czy może bezbrzeżna nienawiść do PISu już całkiem Cię zaślepiła?

mietowe_loczki napisała:

> Ale dlaczego "media głównego nurtu" miałyby się akurat zajmować... Węgrami, kie
            > dy pisowski elektorat demolował stolicę?
            • mietowe_loczki Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 17:42
              Zastanawiam się za każdym razem.

I nie rób, z łaski swojej, zarzutu z nienawiści do PiS. Na szczęście nie jest ona jeszcze zakazana.
              • bew-is Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 17:48
                Nie robię zarzutu z nienawiści do PIS, tylko z Twojej niekompetencji i celowej manipulacji faktami( o tym wszak mowa w tej historyjce z Krakowa). A skoro można nienawidzić PIS, to można też i lewactwo.

mietowe_loczki napisała:

> Zastanawiam się za każdym razem.
                >
                > I nie rób, z łaski swojej, zarzutu z nienawiści do PiS. Na szczęście nie jest o
                > na jeszcze zakazana.
                • mietowe_loczki Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 18:15
                  W jaki sposób chcesz na forum oceniać czyjekolwiek kompetencje? Boszszsz, skąd wy się bierzecie:/
                • kolter-xl Re: Węgrzy w Krakowie 13.11.13, 10:36
                  bew-is napisał(a):

> Nie robię zarzutu z nienawiści do PIS, tylko z Twojej niekompetencji i celowej
                  > manipulacji faktami( o tym wszak mowa w tej historyjce z Krakowa). A skoro moż
                  > na nienawidzić PIS, to można też i lewactwo.

No to ja mam zajebisty dylemat :(. Daleko mi do prawactwa jednak w samorządowych na PIS postawiłem ,co robić kogo nienawidzić mam ??
        • sawa.com Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 13:19
          remik.bz napisał:

> Uzyłem tego określenia w kontekście przemówienia przedstawiciela Węgier. W uroc
          > zystościach krakowskich wzięła udział ok. 500 osobowa grupa z Węgier. I przemów
          > ienie Węgra nie było już takie spokojne. A moja wina jest taka, ze jakos tak po
          > dświadomie załozyłem , że o grupie wegierskiej wszyscy wiedzą. Ale pewnie media
          > głównego nurtu były zajętę czym innym niz Węgrami , stąd niewiedza forumowiczó
          > w:)

Pierwsze słyszę, ze byli Węgrzy. Media głownego nurtu rzeczywiście sa zajete ubieranie uczestników burd warszawskiech w buty z napisem PiS.
          Czegóż innego mozna by sie spodziewać po stronnikach obecnej nieudolnej i jadacej tylko na propagandzie koalicji rzadzącej.
          • mietowe_loczki Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 13:20
            Przecież ty nie czytasz i nie oglądasz "mediów głównego nurtu". Te "niezależne" cię nie poinformowały? Do nich nie masz pretensji?
            • ayran Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 14:22
              Węgrzy w Krakowie byli wspaniali. Radośni, szczęśliwi i życzący nam tego, co sobie.

wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-tomasza-domalewskiego/66835-wegrzy-w-krakowie-byli-wspaniali-radosni-szczesliwi-i-zyczacy-nam-tego-co-sobie-kto-byl-ten-widzial
              Ponieważ w miarę często bywam na Węgrzech, więc dziękuję za życzenia pozostając w nadziei, że się nie spełnią.

Okrzyki Vive la Pologne były wznoszone przez gości raz po raz (...)
              Polacy odwdzięczali się równie nietuzinkową serdecznością, wznosząc często okrzyki „ Niech żyją Węgry” i skandując imię i nazwisko Viktora Orbana.

No i najważniejsze:

Dzięki tej wspólnej manifestacji można było lepiej zrozumieć czego boją się Tuski, Szejnfeldy, Niesiołowskie, Protasiewicze i ich nadworni.

Ech ta wyssana z mlekiem (a może nasieniem ojca) matki skłonność do wypowiadania nazwisk swoich politycznych przeciwników w liczbie mnogiej. Tak jak kiedyś tow. Wiesła gromił Kuroniów, Michników i innych zdrajców opłacanych przez sjonistów oraz rewizjonistów z Bonn spod znaku Hupki i Czai.
              • mietowe_loczki Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 15:39
                No więc dlaczego sawa płacze, że nie wiedziała, skoro podawały to najbardziej rzetelne portale?
                • bew-is Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 16:01
                  A co to ma do tematu wątku?

mietowe_loczki napisała:
                  > No więc dlaczego sawa płacze, że nie wiedziała, skoro podawały to najbardziej r
                  > zetelne portale?
                  • mietowe_loczki Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 17:43
                    Jesteś ostatnią osobą na forum, która mogłaby komukolwiek wypominać pisanie nie na temat.
              • bew-is Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 16:00
                Jak widać nie był taki głupi ten towarzysz Wiesław. Znając tych Michników, Kuroniów, Geremków a przede wszystkim ich rodziców przewidywał , co się święci.

ayran napisał:
                > Ech ta wyssana z mlekiem (a może nasieniem ojca) matki skłonność do wypowiadani
                > a nazwisk swoich politycznych przeciwników w liczbie mnogiej. Tak jak kiedyś to
                > w. Wiesła gromił Kuroniów, Michników i innych zdrajców opłacanych przez sjonist
                > ów oraz rewizjonistów z Bonn spod znaku Hupki i Czai.
                • erte2 Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 18:33
                  bew-is napisał(a):

.. Jak widać nie był taki głupi ten towarzysz Wiesław.
                  ...i pewnie dlatego jedynym idolem jarosława kaczyńskiego, wzorcem do naśladowania oraz najwspanialszym wpomnieniem z dzieciństwa i wszesnej młodości jest właśnie Władysław Gomułka.
                • kolter-xl Re: Węgrzy w Krakowie 13.11.13, 10:29
                  bew-is napisał(a):

> Jak widać nie był taki głupi ten towarzysz Wiesław. Znając tych Michników, Kuro
                  > niów, Geremków a przede wszystkim ich rodziców przewidywał , co się święci.

No to dziękować tylko Wiesławowi ze braci Kaczyńskich zrobił gwiazdy PRlowskiego kina a z ich tatusia wykładowcę akademickiego.
          • adam111115 Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 16:22
            A dlaczego pi... nie masz pretensji do plwam albo niepokornych? Jak głupim trzeba być to tylko ty wiesz
            • bew-is Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 16:32
              Myślę, że Ty to wiesz lepiej ode mnie !!!

adam111115 napisał:

> A dlaczego pi... nie masz pretensji do plwam albo niepokornych? Jak głupim trze
              > ba być to tylko ty wiesz
        • erte2 Re: Węgrzy w Krakowie 12.11.13, 18:28
          remik.bz napisał:.
          ...W uroczystościach krakowskich wzięła udział ok. 500 osobowa grupa z Węgier.

Potomkowie strzałokrzyżowców ? Wnukowie żołnierzy węgierskich oddziałów SS ? A byli w swoich mundurkach dziwnie podobnych do ubranek SA ?
          • kolter-xl Re: Węgrzy w Krakowie 13.11.13, 10:39
            erte2 napisał:

> remik.bz napisał:.
            > ...W uroczystościach krakowskich wzięła udział ok. 500 osobowa grupa z Węgier.
            >
            > Potomkowie strzałokrzyżowców ? Wnukowie żołnierzy węgierskich oddziałów SS ? A
            > byli w swoich mundurkach dziwnie podobnych do ubranek SA ?

Faktem jest ze Węgrzy to druga z najliczniejszych grup narodowościowych po Niemcach w Waffen SS .
            • dean08 Re: Węgrzy w Krakowie 19.11.13, 13:55
              Czyżby? A może jednak Łotysze, Holendrzy, Belgowie czy Ukraińcy? A zdecydowana większość tych Węgrów to byli volksdojcze (i to normalni poborowi), którzy na podstawie odpowiedniej umowy pomiędzy rządem Węgier i III Rzeszy zostali "przekazani" do służby w wojsku niemieckim. Zaś w 1939 Węgrzy pokazali na kogo Polska może liczyć...
    • szwampuch58 Re: " Było godnie i swiątecznie" 12.11.13, 12:49
      buhahahaha,Wolak dej se siana na to swieto
    • mariner4 Powtórzę grzeczniej 12.11.13, 13:14
      Postępowanie PiS godne Piłata.
      Taki sam moralny wydźwięk.
      Narozrabiałem, ale umywam ręce.
      M.
    • kolter-xl Re: media (salon) wyśmiane w Krakowie 12.11.13, 13:31
      remik.bz napisał:

Lecha odwiedził ?

> Było godnie i swiątecznie.

No tak gdyby Jarowi ktoś zakłócił przemówienie to koniec jego kariery :))

>Ale były też momenty humorystyczne. Po spokojnym , stonowanym przemówieniu J. Kaczyńskiego

Spokojne to znaczy znowu debilny zarzut ze Polska jest zniewolona ? zapominał buc dodać ze przez takich jak on sługusów rydzyka .

na mównicę wszedł Duda. I rzekł coz w tym stylu "nie uwierzycie Państwo, ale media głównego nurtu transmitowały przemówieni
      > e J. Kaczyńskiego. Na połowie ekranu. Na drugiej połowie obok Kaczyńskiego równ
      > olegle pokazywane były bijatyki w Warszawie. Ale to przeciez nie jest manipulac
      > ja tylko przypadek"

Opowiedział to pan którego bojówki robią ze 3-4 razy w roku w stolicy ostre zadymy ??

> Wszyscy (nie wiem ile tysięcy) biorący udział w uroczystościach gruchneli gromk
      > im smiechem i długo , długo śmiali sie. Salon juz tak głupieje , ze jest wysmie
      > wany. To dobrze.

No głupiemu zawsze do śmiechu .
      • bew-is Re: media (salon) wyśmiane w Krakowie 12.11.13, 16:04
        Coś dużo się tych "głupich" nazbierało w tym Krakowie!!!!!!

kolter-xl napisał:

> remik.bz napisał:
        >
        > > Bardzo dobrze zrobił PiS , ze swoje uroczystości zorganizował w Krakowie.

> No głupiemu zawsze do śmiechu .
        >
        >
        • kolter-xl Re: media (salon) wyśmiane w Krakowie 13.11.13, 10:31
          bew-is napisał(a):

> Coś dużo się tych "głupich" nazbierało w tym Krakowie!!!!!!
          >
          > kolter-xl napisał:
          >
          > > remik.bz napisał:
          > >
          > > > Bardzo dobrze zrobił PiS , ze swoje uroczystości zorganizował w Krakowie.
          >
          > > No głupiemu zawsze do śmiechu .

Fakt cały klub parlamentarny PIS w tym tez uczestniczył
    • indeed4 Przede wszystkim b. sprytnie 12.11.13, 14:09
      pisałem już, że cwaniaki ;-)

a to widziałeś?

natemat.pl/81533,bialo-czerwony-a-nie-teczowy-plac-zbawiciela-mlodziezowka-pis-rozdawala-flagi-pod-warszawska-tecza

Narozrabiać, a potem dać w długą i "to nie my!" - cały PiS...

remik.bz napisał:

• bogucjusz Jaka Wolska, taki Talleyrand :-) 12.11.13, 14:18
        Misterność i finezja kaczych intryg zawsze powalała :-))))

---
        "Ląduj, dziadu!"
    • indeed4 A mediom najbardziej dołożył C. Cieszewski 12.11.13, 14:21
      i muszę przyznać, że wciąż jestem pod dużym wrażeniem ;-)

Przestałem się dziwić, że współpracuje z PiS, razem z Antonim robi politykę i wypowiada nt. polskich mediów, kiedy poczytałem o jego rodzicach, a zwłaszcza matce (dziennnikarce)

"We Francji poznał moją mamę, która wychowywała się w rodzinie przedwojennych polskich emigrantów. Po śmierci Stalina przyjechali z moim bratem do Polski, gdzie ja się urodziłem. Moja mama to dla mnie bohaterka powojenna. Pierwszy raz była wyrzucona z radia za „niezdrowe objawy nacjonalizmu”, gdy obrugała francuskich komunistów pracujących wtedy w Polskim Radiu za wulgarne określenia Polek i przedstawianie Polaków jako prymitywnych pijaków. Po jakimś czasie to wyrzucenie zostało zmienione na „przeniesienie na inne stanowisko do PAP”. Nigdy nie była w partii, mimo że pracowała w radiu, PAP i Interpressie. Przetłumaczyła 150 książek, w tym „Quo vadis” Henryka Sienkiewicza (wydane we Francji w 2000 r.). Ostatnio, w wieku 87 lat, napisała książkę o swoich przeżyciach tłumaczki. Jak pani widzi, jestem zobligowany do podtrzymania rodzinnych standardów".

joannalichocka.salon24.pl/546953,wywiad-z-prof-chrisem-cieszewskim
    • spokojny.zenek Re: media (salon) wyśmiane w Krakowie 12.11.13, 15:47
      W Warszawie urządzić bydło i uciec tchórzliwie do Krakowa. Remik nie byłby sobą, gdyby czegoś takiego nie pochwalił...
      • mietowe_loczki Re: media (salon) wyśmiane w Krakowie 12.11.13, 15:52
        spokojny.zenek napisał:

> W Warszawie urządzić bydło i uciec tchórzliwie do Krakowa.

I jeszcze udawać i łudzić się, że ludzie tego nie widzą.
    • wiosnaludzikow Re: media (salon) wyśmiane w Krakowie 12.11.13, 16:17
      remik.bz napisał:

> Bardzo dobrze zrobił PiS , ze swoje uroczystości zorganizował w Krakowie. Było
      > godnie i swiątecznie. Ale były też momenty humorystyczne. Po spokojnym , stono
      > wanym przemówieniu J. Kaczyńskiego na mównicę wszedł Duda. I rzekł coz w tym st
      > ylu "nie uwierzycie Państwo, ale media głównego nurtu transmitowały przemówieni
      > ja tylko przypadek"
      > Wszyscy (nie wiem ile tysięcy) biorący udział w uroczystościach gruchneli gromk
      > im smiechem i długo , długo śmiali sie. Salon juz tak głupieje , ze jest wysmie
      > wany. To dobrze.
      Faktem jest, że tak było.
      Mogli jeszcze na drugiej połowie ekranu strzelić filmik o Oświęcimiu :(
      Dużo dostają reklam od rządu i innych leminzych agencji, dużo !
    • zreinkarnowany W Krakowie Kaczyński błądził 12.11.13, 17:52
      Najpierw mówił, że trzeba bronić zagrożonej niepodległości a potem, że Polska kiedyś wreszcie stanie się niepodległa. Coś staruszkowi już się merda.
      • kolter-xl Re: W Krakowie Kaczyński błądził 13.11.13, 10:38
        zreinkarnowany napisał:

> Najpierw mówił, że trzeba bronić zagrożonej niepodległości a potem, że Polska k
        > iedyś wreszcie stanie się niepodległa. Coś staruszkowi już się merda.

Ponoć Rydzo z Kaczyńskim tak prywatnie się nie lubią. Może Kaczka wygna z kraju Rydza i w ten sposób odzyskamy niepodległość ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka