Dodaj do ulubionych

Rozumiem opozycje, że krytykuje

20.11.13, 18:43
bo jakże to, wymieniać ministrów bez zgody Kaczyńskiego, Palikota, i Napieralskiego?
Nawet Błaszczak dał głos, tylko o czym mówił, tego już nie powiedział, ale głos dał i Hofman mu zaliczy, postawi ptaszka ... w kajeciku.
Boli że Tusk nie chce odejśc?
Modły nie pomagają? To dowód na to że jest w zmowie z Putinem.
Jeszcze dwa lata będziecie mieli zgryzotę.
Obserwuj wątek
    • jot-es49 Oj gorzej! Dużo gorzej! 20.11.13, 18:59
      czan-dra napisał:
      > Boli że Tusk nie chce odejśc?
      > Modły nie pomagają? To dowód na to że jest w zmowie z Putinem.
      > Jeszcze dwa lata będziecie mieli zgryzotę.

Nie tylko z Putinem! Z samym Panem B.!
      Sam słyszałem jak na pogrzebie Niezastąpionego jakiś purpurat o tym mówił: "B. tak chciał!"
      • czan-dra Re: Oj gorzej! Dużo gorzej! 20.11.13, 19:16
        B. chciał zabrać poprzedniego prezydenta, a nie ministrów i to Tuska, oby mu jutrzejszy obiad zaszkodził.
        • jot-es49 O czym innym napisałem! 20.11.13, 19:19
          O zmowie Tuska z Panem B.!
          Od dawna trwającej!
          • czan-dra Re: O czym innym napisałem! 20.11.13, 19:24
            W zmowie z Panem B. hmmmm, wg Prawdziwych Katolików Obrońców Krzyża, Tego Krzyża, Tusk jest w zmowie z Panem S.
            Jak nie wierzysz, to posłuchaj kazań obsługi naziemnej Pana B.
        • lionold Re: B. chciał zabrać poprzedniego prezydenta 20.11.13, 20:18
          No to B. tak chciał czy Putin z Tuskiem? - już nie wiem!
    • wiosnaludzikow Re: Rozumiesz TVN 24, że krytykuje ? n/t 20.11.13, 19:04
      • czan-dra Re: Rozumiesz TVN 24, że krytykuje ? n/t 20.11.13, 19:11
        No i znowu, Ty to chyba specjalnie nie rozumiesz, żeby mnie zdenerwować.
        Jakie TVN24?
        Co Ci się uroiło?
        • wiosnaludzikow Re: Rozumiesz TVN 24, że krytykuje ? n/t 20.11.13, 20:36
          czan-dra napisał:

> Ty to chyba specjalnie nie rozumiesz, żeby mnie zdenerwować.
          > Jakie TVN24?
          > Co Ci się uroiło?
          Ty zawsze się denerwujesz jak wiesz, że argumenty są trafne a nie wiesz co odpowiedzieć :)
    • wojciech.2345 koń Kaliguli 20.11.13, 19:09
      czan-dra napisał:
      > bo jakże to, wymieniać ministrów bez ...
      -----------
      znaczenia.

Kim są ci ludzie?
      To są jakieś konie Kaliguli.
      • czan-dra Re: koń Kaliguli 20.11.13, 19:14
        O, i to jest zachowanie jakiego się spodziewałem, konie Kaliguli powiadasz, a kto miałby zostać ministrem żeby nie być koniem Kaliguli, Kaczyński, Błaszczak, Brudziński, czy jeszcze ktoś w typie mojego ulubieńca, czyli posłanki Sobeckiej jako ministrem od wu - efu?
        • giulia123 Re: koń Kaliguli 20.11.13, 20:33
          czan-dra napisał:

> O, i to jest zachowanie jakiego się spodziewałem, konie Kaliguli powiadasz, a k
          > to miałby zostać ministrem żeby nie być koniem Kaliguli, Kaczyński, Błaszczak,
          > Brudziński, czy jeszcze ktoś w typie mojego ulubieńca, czyli posłanki Sobeckie
          > j jako ministrem od wu - efu?

Jestem niepocieszona. Obstawiałam, że posłanka Sawicka zostanie ministrą sprawiedliwości.
          • obraza.uczuc.religijnych No ale Sawicka była z PiSu 21.11.13, 09:18
            jak więc niby miałaby być w rządzie Tuska?
      • veglie Re: koń Kaliguli 20.11.13, 19:17
        wojciech.2345 napisał:

> czan-dra napisał:
        > > bo jakże to, wymieniać ministrów bez ...
        > -----------
        > znaczenia.
        >
        > Kim są ci ludzie?
        > To są jakieś konie Kaliguli.

Incitatus przeszedł do historii więc podobieństwa nie widzę.
        • 1all.correct Wszyscy powinni być zachwyceni i oczarowani ! 20.11.13, 19:21
          Zbiorowy orgazm na widok b. bardzo bliskiej współpracowniczki Jarka Zawszedziewicy !
          PENSJA JEST NAJWAŻNEJSZA !
          • veglie Re: Wszyscy powinni być zachwyceni i oczarowani ! 20.11.13, 19:27
            1all.correct napisała:

> Zbiorowy orgazm na widok b. bardzo bliskiej współpracowniczki Jarka Zawszedziew
            > icy !
            > PENSJA JEST NAJWAŻNEJSZA !

Polityczna łajza.
          • czan-dra Re: Wszyscy powinni być zachwyceni i oczarowani ! 20.11.13, 19:29
            Czyli, jak rozumiem, za to że była współpracowniczką Kaczyńskiego, to po wyrzuceniu powinna głowę zakryć torebką po mące, i zniknąć w piwnicach sejmowych, a nie pchać się do rządu.
            A tego pisanego caps lockem, to nie rozumiem
            • giulia123 Re: Wszyscy powinni być zachwyceni i oczarowani ! 20.11.13, 20:22
              czan-dra napisał:

> Czyli, jak rozumiem, za to że była współpracowniczką Kaczyńskiego, to po wyrzuc
              > eniu powinna głowę zakryć torebką po mące, i zniknąć w piwnicach sejmowych, a n
              > ie pchać się do rządu.

Ależ skąd!! Dziwce politycznej wszystko wolno.
      • dystans4 Re: koń Kaliguli 20.11.13, 20:24
        Po części masz sporo racji. Ale czy w ogóle sprawy personalne, ten minister czy inny, są takie ważne? Zmieni się mocno? NIE.
        A dlaczego nikt z PiSowskiej tzw. opozycji (tak zwanej, bo prawdziwa zajmowała by się sprawami Polski, a nie sprawami i urojeniami prezesa) nie podnosi spraw istotnych? Taka już ona denna?
        Czy może takich spraw nie ma?
    • chateau Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 19:22
      Powszechne załamywanie rąk nad dymisją Rostowskiego jest nieco zabawne.
      • gtxl Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 19:28
        chateau napisał:

> Powszechne załamywanie rąk nad dymisją Rostowskiego jest nieco zabawne.
        >

Nie słyszałem o załamywaniu rąk.
        Dominuje raczej zdziwienie jeżeli chodzi o jego następcę.
        Prawie nikt go nie zna.

• czan-dra Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 19:31
          Rostowskiego sześć lat temu też.
        • chateau Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 19:33
          A ja się dziwię temu zdziwieniu. Co ma niby ten nowy minister finansów zrobić? Wywrócić budżet do góry nogami? On ma być karbowym i tyle.
    • 99venus Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 19:41
      ale dlaczego tak beznadziejnie głupio?
      • czan-dra Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 19:46
        Czy nie za wiele od nich wymagasz?
        Jeśli który potrafi przez dwa zdania trzymać się tematu, to jest zapraszany do tivi.
      • giulia123 Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 20:25
        99venus napisał:

> ale dlaczego tak beznadziejnie głupio?

Błaszczak krytykował dobrze.

Zapytał dlaczego w Polsce koszt budowy autostrad jest cztery razy większy niż w Niemczech, a Polak zarabia cztery razy mniej niż Niemiec???
        Ja dodałabym od siebie pytanie dlaczego firmy budowlane które dostają z państwowych i unijnych funduszy mega wielką kasę zamiast prężnie się rozwijać, to upadają???

Ile wynosi obecnie działka za wygranie przetargu?? I gdzie dokładnie trafiają te pieniądze?
        • czan-dra Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 20:33
          giulia123 napisała:

> Ile wynosi obecnie działka za wygranie przetargu?? I gdzie dokładnie trafiają
          > te pieniądze?

Te pytania kieruj do ministra w najlepszym rządzie od czasów zejścia z drzew, Lipca, bodajże jeszcze siedzi, za łapówki.
          • giulia123 Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 20:38
            czan-dra napisał:

> giulia123 napisała:
            >
            > > Ile wynosi obecnie działka za wygranie przetargu?? I gdzie dokładnie traf
            > iają
            > > te pieniądze?
            >
            > Te pytania kieruj do ministra w najlepszym rządzie od czasów zejścia z drzew,
            > Lipca, bodajże jeszcze siedzi, za łapówki.

To pytania do zegarmistrza Nowaka. No i do jego przełożonego Dyzmy.
            • czan-dra Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 20:48
              Rozumiem, że ich złapali na łapówkarstwie, tak jak Lipca, i tak jak chcieli złapać tego wicepremiera Leppera?
              Czy to tylko Twoje urojenia, bo to też możliwe.
              • giulia123 Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 20.11.13, 23:25
                czan-dra napisał:

> Rozumiem, że ich złapali na łapówkarstwie, tak jak Lipca, i tak jak chcieli zła
                > pać tego wicepremiera Leppera?

Na łapówkarstwie to złapali na pewno Sawicką. Pokazywali w TV, pewnie widziałeś. Ale za czasów PO takie standardy nastały, ze za to się nie karze.

A teraz Cam Media wzięte pod lupę. Kolesie Zegarmistrza. Pewnie przez czysty przypadek wygrali przetarg warty 34 mln.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 21.11.13, 09:23
                  Pewnie przez czysty przypadek nie mogli wygrać przetargu przed 2007 r.
                • obraza.uczuc.religijnych Ale Sawicka byłą z PiSu. 21.11.13, 09:25
                  Mariusz Kamiński był przecież od patrzenia na ręce rządzącym, a gdy Sawicka brała reklamówkę to rządziło PiS.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 21.11.13, 09:24
          Ciekawe skąd Błaszczak ma dane o tych kosztach budowy autostrad w Polsce i Niemczech.
    • sverir Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 21.11.13, 09:30
      > bo jakże to, wymieniać ministrów bez zgody Kaczyńskiego, Palikota, i Napieralskiego?

A wiesz, co jest w tym śmiesznego?

Pierwszy skład rządu musi zatwierdzić Sejm. Każdej zmiany w składzie rządu dokonuje już prezydent, z pominięciem Sejmu.

Nie dostrzegasz absurdu tej sytuacji?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 21.11.13, 09:42
        Tylko czy rzeczywiście sejm zatwierdza skłąd rady ministrów, czy też udziela votum zaufania prezesowi rady ministrów?
        • sverir Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 21.11.13, 10:00
          > Tylko czy rzeczywiście sejm zatwierdza skłąd rady ministrów, czy też udziela votum zaufania
          > prezesowi rady ministrów?

Wotum zaufania udzielane jest RM.
          • 1all.correct Jest git. 21.11.13, 10:58
            Ogólna ekstaza.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Rozumiem opozycje, że krytykuje 21.11.13, 11:05
            A racja, istotnie tak jest.
            • 1all.correct Jest w pytę i jest git. 22.11.13, 15:51
              A będzie jeszcze weselej !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka