Dodaj do ulubionych

Most w Bydgoszczy

28.11.13, 17:46
Pamiętacie jeszcze dlaczego PiS w tak spektakularnym stylu wygrywa wybory? Znaczy się przegrywa, ale wygrywa?

Bo nawet bardziej niż to co PiS realnie robi/zamierza robić irytuje styl tej partii.

I dopóki Platforma trzymała fason, a jak ktoś woli - fasadę, zagrożenie powrotu PiS do władzy było jednak minimalne. W tej chwili już jednak kompletnie ludziom Platformy odpier... Przydałaby się kindersztuba.

Ten most to oczywiście sprawa drugorzędna. Ale sygnał jest fatalny. Nieważne jak komiczne by nie było nazywanie mostu trzy lata przed zbudowaniem, tego nikt nie miał prawa ruszyć.

I pierwszy raz w życiu trzeba stanąć z Brudzim (świetne nickname zresztą, pasujący bardziej niż domniemany Jajo).
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 19:04
      Akurat przed chwilą słuchałem Pawła Olszewskiego, posła z Bydgoszczy i ... przekonał mnie:
      - w cztery dni po katastrofie, radni przez aklamację(!!!) ustalili, że most, który zbudują(!!!), będzie nosił imię prezydenta LK - wytłumaczył, że prawnie nie wolno nadawać "imion" czemuś, czego nie ma... co dopiero będzie... i że to była "intencja"!
      - po rozpętaniu się szalonej nienawiści (trwającej już prawie cztery lata), wyrażającej się nawet okrzykami o zdradzie, zamachu i tym podobnych pierdołach, rajcy miejscy podjęli uchwałę o innej nazwie dla mostu... i co ich spotkało? - okrzyki o zdradzie i mordercach!
      - przywołał również Olszewski, cytat z wywiadu: "Sikorski pochodzi z parszywej Bydgoszczy" - wyrzucił był z siebie te słowa ... niedoszły patron mostu!!!
      Nie widzę problemu!!!
      (z drugiej zaś, nadawanie imion wszystkiemu, co wystaje 30 cm ponad ziemię, to najzwyklejsza paranoja!! - most Uniwersytecki, to brzmi dumnie!!!)
      • fractale Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 19:22
        Ten świat jest mały. To ten sam Olszewski, który według PiS nie tylko nie zapłacił 6 tys., ale jeszcze zwalniał urzędnika? Jeśli to prawda, to patrz mój pierwszy wpis o kindersztubie.

To, że decyzja w kwietniu 2010 była kuriozalna (bo była,jak z Misia - tu w przyszłości będzie most), nie zmienia faktu, że dzisiejsza decyzja PO jest błędem.

LK był prezydentem i tego, że zginął tragicznie nie da się, za przeproszeniem, wyciąć. Może mu się ten most nie należy jak psu buda, ale byłby to gest. I tyle. Mleko się rozlało cztery lata temu prawie, próba robienia z niego teraz lodów jest idiotyzmem. Czy jakoś tak. Nie podoba mi się to porównanie.

Rzecz jasna, jeśli dożyję, będę miał niezły ubaw jak kiedyś trzeba będzie hurtem nadawać mostom i innym takim imię Wałęsy albo nawet Olka lub Hrabiego;) i PiS albo jego pogrobowcy będą wetować.
        • m.c.hrabia Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 19:32
          że dzisiejsza decyzja PO jest błędem.

może i jest ,może nie jest ,zależy od punktu widzenia .
          ale moim zdaniem słowa prof, Zolla trzeba przywołać ,już czas dać odpór fanatykom i szantażystom.
        • 99venus Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 20:37
          Kaczyńskiemu nic się nie należało.na nic nie zasłuzył.był miernym prezydentem i zginął w znacznej części z własnej winy.
        • snajper55 Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 21:10
          fractale napisał:

> LK był prezydentem i tego, że zginął tragicznie nie da się, za przeproszeniem,
          > wyciąć.

No i co z tego, że zginął tragicznie? Czy uważasz, że to jakaś zasługa - zginąć tragicznie w wypadku? A jeśli nawet uważasz, że to dobrze dla Polski, że zginął, to tym bardziej nie powinno się motu jego nazwiskiem nazywać.

S.
        • sclavus nie wiem, jak ty rozumiesz rewelacje pisie, 28.11.13, 21:29
          ale chyba rozumiemy je różnie ;)
          W tym samym "tak jest", Sasin powtarzał to co ty a Olszewski powiedział mu, że nie jest na bieżąco...
      • fractale Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 19:25
        Jak mam być szczery to Radkowi nie ufam w 100%. To polityk z wielkim jak na PL potencjałem, ale brak mu czegoś. Musiałby raz porządnie dostać po d...upie, ale tak konkretnie. Jak Tusk w 2005, jak jednak Pan Prezes w latach 90 czy nawet jak Miller na początku lat 90. a potem w 2004.

Tak więc wziąłbym poprawkę na słowa ministra.
    • chateau Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 19:42
      Mam mieszane uczucia.
      Z jednej strony niby o jeden most za daleko, ale z drugiej strony jest ten nieszczęsny Wawel załatwiony w piekielnym pośpiechu i w pełnej pogardzie dla opinii publicznej.
      • m.c.hrabia Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 19:45
        chateau napisał:

> Mam mieszane uczucia.
        > Z jednej strony niby o jeden most za daleko, ale z drugiej strony jest ten nies
        > zczęsny Wawel załatwiony w piekielnym pośpiechu i w pełnej pogardzie dla opinii
        > publicznej.
        >
        dokładnie tak , chce się bóstwo stworzyć a kto przeciw to wiadomo
    • szall nikt nie zapłacze po grzesiu 28.11.13, 20:33
      schetynie :))))))))))))))))))))))
      • fractale Re: nikt nie zapłacze po grzesiu 28.11.13, 21:27
        A Jadwiga Staniszkis?
    • cookies9 Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 20:49
      ...ma piękną nazwę - Most Uniwersytecki...a Jojo,to zwykłe chamidło....

'J...ł was pies' - Jojo
      • 99venus Re: Most w Bydgoszczy 28.11.13, 20:53
        może zmienimy:
        Jojo-j..bał cię pies.
    • zapijaczony_ryj V kolumna PiS n a moderacji działa 28.11.13, 20:56
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,148287234,148287234,Wielki_szacun_dla_radnych_z_Bydgoszczy_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka