Gość: kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:30 16 procent Samabrona i 13 LPR - to pokazuje realny stan zglupienia spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rvm88 Wojtek Sondaże i wybrańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:31 Tak, tak, a świstak siedzi i zawija w te sreberka. Ludzie, co to za pierdoły!!! Już ja wiem jak wyglądają te sondaże robione specjalnie na zamówienie i w śród wybranych. Zróbcie sonadaż w śród zwykłych ludzi, takich jak bezrobotni i bezdomni i żyjący za 600 czy 400zł, a wtedy zobaczymy dopiero prawdę. Jest jeszcze jedna kwestia, mianowicie ilu pójdzie głosować? Bo wydaje mi sie, że mało kto już wierzy w tą pseudo demokrację, która się zwyczajnie nie sprawdziła, a którą to zafundowali nam AWS-owcy połączeni z komuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo wybrańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:43 Problem w tym, ze ta nasza "demokracja" zmusza ludzi do glosowania na partie a nie na konkretnych ludzi, ktorych mozna imiennie rozliczyc. A jakie te partie sa to widac - wszystkie to w zasadzie towarzystwa wzajemnej adoracji i obrony wlasnych interesow. Tylko wzajemne walki i pyskowki a potem... wspolne picie wody w kuluarach i knajpie sejmowej. A my jak te barany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Sondaże i wybrańcy IP: *.do.pl / *.generacja.pl 12.08.04, 10:27 bezrobotni to 18,9% społeczeństwa a więc nie jest to jedyna reprezentatywna grupa. Zaledwie część. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzyzzio Re: Sondaże i wybrańcy IP: 213.76.135.* 12.08.04, 11:08 Ja nie jestem bezdomny i bezrobotny, powodzi mi się dość nieźle. Z tej racji okazuje się, że nie zaliczam się do "normalnych"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:00 Nie wim co gorsze czy Samoobrona na drugim czy LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk no to dobrze,że nie było tych wyborów IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 10:23 bo nie byłby po nich w stanie powstać żaden rząd większościowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Ewentualne sojusze rządowe IP: 150.254.85.* 12.08.04, 11:32 Cytat: "Uzyskane poparcie dałoby Platformie szacunkowo 145 mandatów, Samoobronie - 88, Prawu i Sprawiedliwości - 80, Lidze Polskich Rodzin - 69, koalicji SLD - UP - 51 mandatów, a Polskiemu Stronnictwu Ludowemu - 27." 145 PO + 80 PiS = 225, czyli do większości brakuje 6 posłów. Ale dane są orientacyjne. Mogłoby być gorzej, ale mogłoby być trochę lepiej - i być może by wystarczyło, choć wiele w funkcjonowaniu rządu zależałoby od dyscypliny i stanu zdrowia reprezentantów narodu. Potem na skutek erozji wszystkich partii pojawiłoby się sporo planktonu, któremu zależałoby na dalszym funkcjonowaniu Sejmu i plankton ten poparłby każdy rząd, tak jak teraz niby mniejszościowy rząd SLD. Trudno mi sobie wyobrazić współdziałanie PO i LPR, ale nie można by wykluczyć koalicji PO, PiS i PSL. A to byłaby już w miarę stabilna większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kolo Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:27 Nie tyle zgłupienia tylko ZŁUPIENIA przez właśnie kolo z SLD i PO(dawniej AWS,UW,KLD).Dlaczego mieliby popierać tych ,co ich bez skrupułów łupią od 15 lat.Niewiele ryzykują ,bo odebrano im prawie wszystko w tym prawo do pracy.A zyskać mogą satysfakcję ,gdy znajdą sie tacy ,co pogonią łupieżców w skarpetkach i z torbami a ewidentnych przestępców wsadzą do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:49 > Niewiele ryzykują ,bo odebrano im prawie wszystko w tym prawo do pracy Nie istnieje coś takiego w normalnej gospodarce jak "prawo do pracy", tak jak nie istnieje "prawo do godziwej sprzedaży za godziwe pieniądze". Praca to towar, który podlega takim samym prawom popytu i podaży jak każdy inny towar. A > zyskać mogą satysfakcję ,gdy znajdą sie tacy ,co pogonią łupieżców w skarpetkach > i z torbami a ewidentnych przestępców wsadzą do pierdla. Więc rozejrzyj sie wokół. Jest tego sporo... Praktycznie każdy kto jeździ czymś lepszym niż pierdziel jest łupieżcą, bo ma wiecej niż fajfus podmostowy. Na pohybel władzy ludowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: nie wychwalaj judenratow ostani raz robiles IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:38 to za hitlera ustami sego ojca i dziadka pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 12.08.04, 10:05 Najgorsze jest to, że nieświadomie można obracać się wśród ogłupiałych ludzi - w końcu co czwarty Polak głosowałby na Jędrka lub Romka. Uwaga, plaga się szerzy! Głupota w kontrnatarciu! Strzeż się kontaktów z zainfekowanymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Postkomuniści w dół? IP: 150.254.85.* 12.08.04, 10:09 Ciekawe, ile ma SDPL i UW? Jeśli badania są rzetelne (a propos: nie podano wielkości próby), byłyby poza Sejmem. Wygląda na to, że tradycyjny elektorat postkomunistyczny woli beton od komuchów (z lekka) oświeconych. Secesja w SLD nastąpiła m.in. pod hasłem walki o uczciwość, czyżby w tych kręgach uczciwość była niepopularna? Ze zsumowania poparcia wynika, że 15 % wyborców głosowałoby na SDPL, UW i inny plankton lub zadeklarowało niezdecydowanie. Wśród tej ostatniej grupy spodziewałbym się głównie zdezorientowanych zwolenników SLD, Samoobrony i LPR. Nie podano także, czy pytano o samą chęć uczestnictwa w wyborach. Byłoby to na pewno ciekawe. Założyłbym też, że wzrost notowań PiSu nastąpił głównie kosztem LPR. Istnieje spora grupa Polaków zorientowanych patriotycznie, która waha się między tymi partiami. Z chwilą wejścia do Unii rozróżnienie między antyunijnością LPR i eurosceptycyzmem PiSu straciło swoją ostrość różnicującą te partie. Trochę się dziwię, że głosowanie w Sejmie nad zmianą zasad rewaloryzacji rent i emerytur nie wpłynęło na obniżenie notowań PO. Może pokrętne tłumaczenie emerytom, że nie stracą, a jedynie zyskają mniej na skutek zmian, trafiło do dużej grupy zainteresowanych, mimo że gołym okiem widać, że jeżeli państwo uzyskuje z tego tytułu "oszczędności", to skądś muszą się one wziąć. Notowania SLD, chociaż niskie, dają jej margines bezpieczeństwa, jeśli chodzi o samo prawdopodobieństwo wejścia do Sejmu w następnej kadencji. Zwłaszcza że czasy są takie, że przypuszczalnie część badanych nie przyznała się przed ankieterami do poparcia postkomunistów. Ale wydłużenie trwania przy żłobie może doprowadzić do dalszego spadku notowań, nawet przy założeniu zjednoczenia obu partii postkomunistycznych. Może się zdarzyć, że dalsze odwlekanie wyborów okaże się dla tej formacji katastrofalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Postkomuniści w dół? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 12.08.04, 10:25 >>>>>>>>>>>>>>Trochę się dziwię, że głosowanie w Sejmie nad zmianą zasad rewaloryzacji rent i emerytur nie wpłynęło na obniżenie notowań PO. Może pokrętne tłumaczenie emerytom, że nie stracą, a jedynie zyskają mniej na skutek zmian, trafiło do dużej grupy zainteresowanych, mimo że gołym okiem widać, że jeżeli państwo uzyskuje z tego tytułu "oszczędności", to skądś muszą się one wziąć. <<<<<<<<<<<<<<< Może właśnie, nie. Może chłopski rozum tu nie działa i wcale nie oznacza to pogorszenia sytuacji emerytów a jedynie zmiany w systemie emerytalno-rentowym i stąd oszczędności. Może społeczeństwo polskie ma dobry instynkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Skąd się biorą oszczędności na emerytach IP: 150.254.85.* 12.08.04, 10:52 Jeżeli z waloryzacją trzeba czekać, aż inflacja wrośnie powyżej 5 %, a nie jak dotychczas - co roku, oznacza to, że przez jakiś czas emeryt nie dostanie waloryzacji - ergo - siła nabywcza jego emerytury się zmniejszy. Dostanie większe wyrównanie, ale od momentu waloryzacji, czyli Państwo w majestacie prawa okrada emerytów z groszy co prawda, ale ważnych dla zainteresowanych, którym się przecież na ogół nie przelewa. Aż mi wstyd, że muszę tłumaczyć takie oczywistości. Jednak przyznaję, że ok o tyle ma rację, że każda waloryzacja jest operacją, która musi coś niecoś kosztować. Jeśli będzie przeprowadzana rzadziej, będzie kosztować mniej. Ale myślący emeryci mają kolejną okazję do rozgoryczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Skąd się biorą oszczędności na emerytach IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.04, 11:38 Myslacy i uczciwi emeryci przede wszystkim popieraja pomysl weryfikacji rent a wlasnie PO kiedys za tym optowalo razem z rzadem (ale cichutko, bo wiadomo, ze w tym kraju grozi to rewolucja zlodziei), ale pomysl padl, miedzy innymi przez Borowskiego - dotyczylo tylko 3 grupy rencistow. Niestety okazalo sie, ze to tez "twardy" elektorat SLD i nie wolno go dotykac. Jesli chodzi o rewaloryzacje to jest to proste jak kopanie kartofli: raz, ze jesli wzrost inflacji jest nieznaczacy to nie ma takiego przymusu "moralnego" rewaloryzacji (jak i nie ma nadplat i zwrotow podatkowych, jesli suma jest np. mniejsza niz 5 PLN) jak w sytuacji gdy wzrost jest wiekszy. Warto postawic tutaj granice: 5% wydaje mi sie byc fair, bo koszty rewaloryzacji tez sa niezerowe. jesli rewaloryzacja kosztuje (szacunkowo - nie potrafie znalezc dokladnych wyliczen) - wysylka poleconym 4,6 PLN (czy jakos tak) - koszty wyliczenia, zredagowania, uaktualnienia dokumentacji, wydruku, zapakowania w koperte i dostarczenia na poczte nastepne 5-7 PLN (co najmniej a mysle, ze byc moze nawet wiecej) rewaloryzacja z inflacji np. 1.5% (taka inflacja byla ostatnimi czasy realna, akcesja do Unii troche to zmienila), emerytura 600 PLN, po rewaloryzacji 609 PLN to powiadomienie o tym zainteresowanych kosztuje 10-12 PLN, czyli nawet 15% wysokosci przyrostu emerytury w ciagu roku. Juz lepiej byloby przy okazji tej rewaloryzacji po prostu lekko rewaloryzowac powyzej inflacji, ale z progiem przynajmniej 5%, aby emeryci tak duzo nie stracili, ale aby kosztami nie chlapac. Emeryci przy obecnej rewaloryzacji oczywiscie troche traca i jest to kwota srednia kilkudziesieciu zlotych rocznie, ale ich straty to i tak glownie efekt tzw. solidarnosci spolecznej a przeciez przez oszczednosci na rewaloryzacji rzad chce zaoszczedzic na inna "solidarnosc spoleczna": gdyby emerytury mieli tylko ci, ktorzy na nie zapracowali i przeszli bez zadnych przywilejow typu wczesniejsza emerytura, czy lewa renta problem tak drastycznie niskich emerytur nie istnialby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Skąd się biorą oszczędności na emerytach IP: 150.254.85.* 12.08.04, 12:09 Trudno mi zrozumieć, dlaczego w przypadku całych stosów zawiadomień dostarczenie ich na pocztę miałoby kosztować po 7 zł za sztukę. Ale przyjmując szacunki trevika za słuszne, ośmielam się wskazać, że taki koszt ponosiłby ZUS tylko raz w roku, czyli miesięczny wzrost emerytury w wysokości 9 PLN to rocznie 108 zł, a 12 zł od tego to ciut ponad 11 %, a nie 15 %. W praktyce jest to na pewno poniżej 10%. Szacunek został wyliczony dla małej emerytury, w przypadku emerytury przeciętnej koszt jest procentowo niższy. Wracając do emerytury 600 zł (brutto!) - przecież za to nie można godnie wyżyć! A jeśli wartość tej emerytury spadnie o 1.5 %? A jeśli spadnie o 4.9 %? Czyli realnie 570,60 zł brutto! Czy to jest moralne i sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Skąd się biorą oszczędności na emerytach IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.04, 16:25 Ja podalem dwa argumenty: pierwszy to mnozenie kosztow a drugi to rozdawnictwo. Jesli nie zgadzasz sie z tym pierwszym, to moze zgodzisz sie choc z tym drugim, albo mu zaprzeczysz. Przeciez emerytury miedzy innymi dlatego sa niskie, bo zbyt wielu ludzi zyje na garnuszku ZUS. Czy weryfikacja rent jest niemoralna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Skąd się biorą oszczędności na emerytach IP: 150.254.84.* 12.08.04, 16:44 Zgadzam się z koniecznością weyfikacji rent, a tkże weryfikacji emerytur członków aparatu ucisku za komuny i innych beneficjentów PRL, którzy za działania antypolskie są wynagradzani do dziś dużo ponad przeciętną. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Postkomuniści w dół? 12.08.04, 10:34 Gość portalu: Lykos napisał(a): > Ciekawe, ile ma SDPL i UW? Jeśli badania są rzetelne (a propos: nie podano > wielkości próby), byłyby poza Sejmem. A jak interpretujesz to zdanie: "Sondaż przeprowadził PBS na zlecenie "Rz" 8 sierpnia na 1026-osobowej losowej reprezentatywnej próbie dorosłych mieszkańców Polski" > Nie podano także, czy pytano o samą chęć uczestnictwa w wyborach. Byłoby to na > pewno ciekawe. Na pewno. PBS robi seryjnie (raz na miesiąc) badanie oparte na tych samych założeniach metodologicznych po to, by wyniki w poszczególnych okreseach dały się ze soba porównywać. > Założyłbym też, że wzrost notowań PiSu nastąpił głównie kosztem LPR. Przepływy elektoratu to sprawa trochę bardziej skomplikowana. > Trochę się dziwię, że głosowanie w Sejmie nad zmianą zasad rewaloryzacji rent i > > emerytur nie wpłynęło na obniżenie notowań PO. > Może pokrętne tłumaczenie > emerytom, że nie stracą, a jedynie zyskają mniej na skutek zmian, trafiło do > dużej grupy zainteresowanych, mimo że gołym okiem widać, że jeżeli państwo > uzyskuje z tego tytułu "oszczędności", to skądś muszą się one wziąć. A orientujesz się, jaki jest udział emerytów w elektoracie PO? Ponieważ nie jest on wielki, więc wpływ tego czynnika może być słabszy niż odbiór tego samego działania PO w grupach finansujących emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Postkomuniści w dół? IP: 150.254.85.* 12.08.04, 11:18 Kilka spraw: 1) A jak interpretujesz to zdanie: > > "Sondaż przeprowadził PBS na zlecenie "Rz" 8 sierpnia na 1026-osobowej losowej reprezentatywnej próbie dorosłych mieszkańców Polski" Dziękuję za informację. Przeczytałem jeszcze raz artykuł w internetowej wersji GW i nie udało mi się tego zdania znaleźć. 2) > > Założyłbym też, że wzrost notowań PiSu nastąpił głównie kosztem LPR. > > Przepływy elektoratu to sprawa trochę bardziej skomplikowana. > Zgoda, stąd mój tryb przypuszczający. 3) A orientujesz się, jaki jest udział emerytów w elektoracie PO? > Ponieważ nie jest on wielki, więc wpływ tego czynnika może być słabszy niż > odbiór tego samego działania PO w grupach finansujących emerytów. Rzeczywiście, nie orientuję się (Takie dane byłyby dla mnie ciekawe). Ale liberalna PO nie może opierać się wyłącznie na byznesmenach, bo tych w Polsce nie ma 27 %! Stąd, nawet gdy emerytów wśród klienteli wyborczej PO jest mało, większość jej elektoratu będzie kiedyś emerytami (życzę im tego, żeby dożyli i nie ma w tych życzeniach sarkazmu). Doświadczenie uczy, że najłatwiej robić rządom oszczędności kosztem emerytów i niemundurowej sfery budżetowej, bo to jest technicznie najłatwiejsze. Raczej nie sądzę, żeby w przyszłości to się wyraźnie poprawiło. Jeżeli pracobiorcy mają jakąś wyobraźnię, powinni się zorientować, że kiedyś taka reforma dotknie również ich. Może nie zauważają rabunkowego charakteru tej ustawy, może liczą, że ich to nie dotyczy, albo szkody będą niewielkie, a trafiają im do przekonania inne plusy PO? Ale część powinna być dociekliwa i skojarzyć, że szykuje się dla nich coś niedobrego, teraz lub w przyszłości. Poza tym ratowanie budżetu kosztem przede wszystkim najuboższych, którzy i teraz już ledwie wiążą koniec z końcem, wydaje mi się niemoralne i to powinno też trafić do części elektoratu. Dlatego dziwię się, że nie znalazło to ozwierciedlenia w spadku notowań PO. A może znalazło, a ja po prostu nie pamiętam poprzednich notowań PO (wydawało mi się, że był to podobny procent). Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:na slasku na buzka-kanalie glosowali emeryci IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:44 i oglupiala mlodziez mlodziez wiadomo dlaczego-wlasnie wraca z angli emeryci z grupy urzedasow i ubekow sadza ze euro stanieje i im sie zwroci podczas wojazy po europie pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Postkomuniści w dół? 12.08.04, 13:53 Gość portalu: Lykos napisał(a): > Poza tym ratowanie budżetu kosztem przede > wszystkim najuboższych, którzy i teraz już ledwie wiążą koniec z końcem, wydaje > > mi się niemoralne i to powinno też trafić do części elektoratu. A nie zauważyłeś, że to była propozycja rządowa? Lewicowego rządu, dla którego głos emerytów w najbliższych może okazać się "być albo nie być"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Postkomuniści w dół? IP: 150.254.85.* 12.08.04, 14:21 Postawa SLD mnie nie dziwi, jest to partia liberalna różniąca się od PO głównie pochodzeniem członków (nie wszystkich zresztą), stopniem zdeprawowania i użyciem przebrania niby-lewicowego. Słusznie zresztą jest karana za swoje postępowanie ucieczką elektoratu. Nie miałbym nic przeciwko dotkliwszym karom. Naszym celem cela dla Leszka Milera. Ale postawa PO, chociaż też mnie zbytnio nie dziwi, jednak boli. Bo choć nie jestem jej fanem, traktuję jako część mojego demokratycznego środowiska. Rozumiem, że jest partią liberalną i coś z tego wynika, ale powinny być jednak pewne granice przyzwoitości, których nie należy przekraczać. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Postkomuniści w dół? 12.08.04, 14:30 Gość portalu: Lykos napisał(a): > Postawa SLD mnie nie dziwi, jest to partia liberalna różniąca się od PO głównie > pochodzeniem członków (nie wszystkich zresztą), stopniem zdeprawowania i > użyciem przebrania niby-lewicowego. Słusznie zresztą jest karana za swoje > postępowanie ucieczką elektoratu. W konkretnym przypadku sld zaproponował rozwiązanie wbrew swoim interesom - na pewno postawa emerytów jest dla tej partii ważniejsza niż dla PO. Troche to dziwne jak na tak cyniczna partie? > Rozumiem, że jest partią liberalną i coś z tego wynika, ale powinny być jednak > pewne granice przyzwoitości, których nie należy przekraczać. W interesie emerytow jest przede wszystkim, zeby panstwo bylo w stanie regularnie ich emerytury wyplacac, nawet jezeli ich realna sila nabywcza troche sie obnizy. Oraz - zeby inflacja byla jak najnizsza, a najlepiej zerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Postkomuniści w dół? IP: 150.254.84.* 12.08.04, 16:37 1) W konkretnym przypadku sld zaproponował rozwiązanie wbrew swoim interesom - na > pewno postawa emerytów jest dla tej partii ważniejsza niż dla PO. Troche to > dziwne jak na tak cyniczna partie? SLD nie jest monolitem, chociaż za taki pragnie uchodzić. Scierają się w nim różne poglądy. Ale jest przede wszystkim klientem wielkiego (jak na nasze warunki) kapitału nomenklaturowego i w razie konfliktu wygrywa zwykle interes kapitału. Czytałem kiedyś za głębokiej komuny artykuł o działaczach partii rumuńskiej przed wojną. Okazuje się, że partia komunistyczna prowadziła poprzez podstawione osoby przedsiębiorstwa, a dochody przeznaczała na finansowanie partii. Myślę, że słuszne jest odczucie społeczne, że z podobną sytuacją mamy do czynienia obecnie w Polsce. Tak że wypowiadanie się o interesie SLD na podstawie bardzo zewnętrznych objawów może być mylące. 2) W interesie emerytow jest przede wszystkim, zeby panstwo bylo w stanie > regularnie ich emerytury wyplacac, nawet jezeli ich realna sila nabywcza troche > > sie obnizy. Oraz - zeby inflacja byla jak najnizsza, a najlepiej zerowa. Zacznę od inflacji. Podobno w zdrowej gospodarce powinna być b. mała inflacja, rzędu 1 - 1.5 %. Inflacja zerowa jest według teoretyków oznaką stagnacji. Nie wiem, czy to prawda, nie jestem ekonomistą. Zgoda, że w interesie emerytów leży wypłacalność państwa. Ale w interesie emerytów nie leży, żeby zapewniać tę wypłacalność w dużym stopniu właśnie ich kosztem. Mamy bardzo płytki rynek wewnętrzny. Cieszę się, że gospodarka się rozwija, na razie głównie dzięki eksportowi. Ale gdy złotówka podrożeje (co już następuje), gospodarka skierowana przede wszystkim na eksport może się załamać. Może w interesie państwa leży wzrost siły nabywczej uboższych obywateli? Oni nie przeznaczają pieniędzy na dobra luksusowe i zagraniczne wycieczki, więc środki wpompowane do tego środowiska powinny pobudzić raczej polską gospodarkę niż import. 3) I jeszcze odnośnie rent. Zgadzam się, że należy przeprowadzić jakąś ich lustrację. Podobnie powinno być z emeryturami członków komunistycznego aparatu ucisku. Okazuje się, że ciągle są to duże kwoty. Nie sądzę, żeby ubecy zasługiwali u nas ciągle na uprzywilejowany status. Podobnie aparat partyjny i inni beneficjenci PRL. Szkoda, że muszę kończyć tę interesującą dyskusję. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: 217.153.87.* 12.08.04, 10:22 To jeszcze "pół biedy"- ale kto jeszcze popiera SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexus Re: Mądrzy za SLDUP IP: 194.181.197.* 12.08.04, 10:59 9 procent dla SLDUP to mądrość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Z Re: Jeśli wierzyć ..... IP: *.chello.pl 12.08.04, 11:22 w to, co piszą polskojęzyczne trepy z Rzepy to nadchodzi era POTWORNEJ OBYWATELSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: LEPPER bierz ICH latwiej kontrolowac IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:47 zwyklych ludzi niz zydowska bolszewie pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek A co z UW?? IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 12.08.04, 11:36 Przy takim ukladzie mandatow potencjalna koalicja PO-PiS ma 10 mandatow mniej niz opozycja SLD-Samo-LPR-PSL. Przydaloby sie by PSL nie przekroczyl progu a w jego miejsce weszla UW. Wowczas potencjalna koalicja PO-PiS-UW ma przewage i wkrotce polska bedzie mlekiem i miodem plynaca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan z ciemnogro Re: A co z UW??Potocki i Czech-jentelygentni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:07 UW w koalici,to moze byc genialne pociagniecie.Potocki i Czech maja doswiadczenie jak r......ć koalicje.Mam nadzieje,ze nie zapomnieli jak to siem robi............Przykladem moze byc jan masria Rokita.Ale on w PO jest jeden i chwatit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol będzie źle albo gorzej, to możemy wybrać IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.08.04, 11:37 nie wiem dlaczego się wstawiacie za PO. To rozmamlana banda bez jakiegokolwiek programu i idei. Jeśli zaczną to zrobią to tak samo jak czerwoni. Już z dwojga złego wolę samą bronę. Rozpieprzą szybko to co jeszcze można i będzie krócej bolało. Społeczeństwo dzieli się w Polsce wedle większości gadających głów na emerytów, robotników, chłopów, inteligentów budżetowych i niebudżetowych.I jakichś tam jeszcze bezrobotnych małorolnych Jest jeszcze jedna klasa: świry ciągnące do polityki bo tylko w niej widzą możliwość zaistnienia i zarobienia. . Może by ich wysłać gdzieś daleko i będzie wreszcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Rzeczywiście jestes robol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol a jestem robol i kilofem na powietrzu robię IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.08.04, 22:31 byli już u władzy wszelkiej maści inteligenci. I ci od zetchaenu i buzkowi, po drodz eplątali się jacyś bezzębni profesorowie... I G,,, z tego mamy, kraj rozpaprany i rozkradziony właśnie przez tych pseudointeligentów. CałaP.O jaki, pytam się ma program? bo słyszę poprawić, naprawić, zrekonstruować...same ogólniki To samo pieprzyli eseldowcy a przed nimi ekipa Buzka znikąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek No to nadal kilofem rób na powietrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek74 Re: Rzeczywiście jestes robol IP: 194.205.123.* 13.08.04, 12:55 Nie mówi się robol, tylko Pan Robotnik, kolego sympatyczny kapitalisto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Re: Rzeczywiście jestes robol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 15:47 Ale on sam się tak przedstawił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Strachy na Lachy,czyli manipulacje bylej lewicy IP: 64.28.22.* 12.08.04, 12:34 z Rzepy,Gazety Wybiorczej,Poltyki i Wprost.To te media specjalizuja sie w manipulowaniu opinia spoleczna w Polsce.Strasza Lepperem i Giertychem ,bo marza o wykreowaniu PO. Boze drogi,zeby PiS mial taka osobowosc jak Giertych-byloby na co glosowac.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupek ze wsi Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:01 wynik 16% dla Samoobrony nie swiadczy o glupocie tylko o despracji oszukanych ludzi.Moze ciebie tak nastawiaja tatus i mamusia.Moze kradna lub zdobywaja pieniadze w inny nieuczciwy sposob?Wychowuja Ciebie w pogardzie do ludzi bidniejszych,ktorzy mieli szczescie urodzic sie w popegerowskiej wsi,malym miasteczku,gdzie kazdy zlodziej i k...a sa widoczni jak na dloni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:40 > wynik 16% dla Samoobrony nie swiadczy o glupocie tylko o despracji oszukanych > ludzi. Jakiej desperacji jakich oszukanych ????? Na wejściu do Unii chłopstwo najwiecej zyskało i ma przed soba teraz wielka szansę. Tylko pytanie czy te tępe sadzeniaki potrafią w ogóle wykorzystać jakąkolwiek szansę zamiast chlać w trupa. Polski sadzeniak musi wreszcie raz na zawsze zrozumieć, że istnieje coś takiego jak wolny rynek wyboru. I jeśli na giełdach światowych kilo cukru kosztu X to nie ma absolutnie żadnego powodu, by mu płacić 2X. Jeszcze nie tak dawno był wrzask, blokady etc. że sprowadza się jabłka z Argentyny, a polskie nie idą bo np. śmierdzą zgnilizną ziemianki(tzn. państwo nie chce kupować po cenach zapewniajacych sadzeniakowi "godne życie"). I co ? Wielu poszło po rozum i postawiło sobie komory przechowalnicze. I teraz sam kupuję polskie jabłka bo po prostu przestały zalatywać pleśnią i są dobre. Wiec tu nie chodzi o "pogardę" dla biedaka samą w sobie. Chodzi o pogardę dla roszczeniowego idioty z mózgiem na poziomie krowy, którą doi, wrzeszczącego i blokującego innym normalne życie chama, który wciąż nie chce zrozumieć, iż z faktu jedynie jego istnienia nic ale to nic nie wynika. I nic mu się nie należy. Na pohybel władzy ludowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: lewizna bolszewicka jestes IP: 207.248.159.* 13.08.04, 19:11 jestes taka gnida ze juz o tobie podobnych w oswieceniu pisywano m.innym monteskiusz pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Sondaż: Samoobrona za PO 12.08.04, 13:32 Nikt się nie upomina o PSL z 5% to Ja zwracam na to uwagę, że wieczny koalicjant LSD wyszedł na tym per saldo` najgorzej; Jest jeszcze, czyli nie ma UniaWoln. RzePa opisuje albo ploty ze sfer politycznych, albo publikuje nieśweże próbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Jaroszek Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:55 Masz Tuciu rację, to jeden z tych złych scenariuszy. Wszystko zależy od tego co przeważy, czy korzyści związane z tanią ropą czy właśnie czynnik stabilizacyjny w regionie. Nadmienię, że obydwa są równie ważne dla świata. Według mnie jest ogromna szansa, że Irakowi się uda utworzyć sprawną demokrację. Irakijczycy pomimo wielu lat rządów Saddama nie zapomnieli co to wolność, proszę zobaczcie jak szybko w Bagdadzie powstała niezależna prasa, a przecież kilka miesięcy temu groziła za to kara śmierci. Dobrze by było gdyby w Iraku stacjonowały wojska obce np: Amerykanie z mandatem ONZ, które działały by odstraszająco na Irańskie próby destabilizacji Iraku. Obecnie niestety Iran wspiera AlSadra i robi wszystko by storpedować proces demokratyzacji Iraku, Irak jest jeszcze za słaby, aby samodzielnie poradzić sobie z tym problemem. Inna sprawa, że Iran zdaje sobie sprawę, że demokratyczny Irak za kilka lat będzie najpotęzniejszym państwem regionu i w ogromny sposób wpłynie na rewolucję w tym kraju, która musi wcześniej czy później nastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.atrema.deloitte.com / *.crowley.pl 12.08.04, 13:57 dodalbym jeszcze do tego tych glosujacych na SLD i Unie Pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:33 Jest mi wstyd za tych Polaków co głosują na Somooborę. Jeszcze mogę zrozumieć fanów LPR, ale głosujących za Samooborą ni cholery, czy to głupota, czy niewiedza, czy robią na złość temu państwu, nic z tego nie kumam. Piotr, ul.Monty Pythona 205, fx4.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek To ja Ci wytłumaczę, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 15:36 > Jest mi wstyd za tych Polaków co głosują na Somooborę. Jeszcze mogę zrozumieć > fanów LPR, ale głosujących za Samooborą ni cholery, czy to głupota, czy > niewiedza, czy robią na złość temu państwu, nic z tego nie kumam. Główną siłą napędową polaczka-gnojeczka jest czysta, bezinteresowna zawiść, która jak toczaca sie magiczna kula wytycza kutasikowi drogę życiową. Nieudacznik mówi tak :"skoro nie mogę osiagnąć poziomu gościa co ma sporo bom kretyn, to przynajmniej jego ściągnę na poziom mój". Wówczas fiuteczek czuje sie dużo lepiej, albowiem wszystko jest relatywne. Głosowanie na czerwonego w 1993 roku to wrzask przeciwko zbyt dużej ilości ładnych aut na ulicach, bo przecież wszyscy mają te żołądki ponoć te same. Przysłuchiwałem sie w tamtym czasie wielu prawdziwym dyskusjom i wiele razy padał argument w stylu : "niech sie wreszcie ci co mają zrzucą na tych co nie mają. SLD zrobi wreszcie z tym porzadek !" - to były AUTENTYCZNE teksty. Czerwony nie pozabierał, późniejszy zwiazek zawodowy tez nie, więc wrzask zniecierpliwionych szumowin narasta. To społeczeństwo to zwyczajne stado baranów, ale w przyrodzie istnieje cos takiego jak ewolucja, więc jest cień nadziei że kolejne młode pokolenia będa bardziej rozumne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: wlasnie wytna taka lewizne wczesniej czy pozni IP: 207.248.159.* 13.08.04, 19:15 i nie tylko mlodzi ale wszyscy normalni jak zrozumieja ze wieprze trzeba rznac zanim obrosna sadlem przy publicznym korycie pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:46 wiadomość żadna,bo bez podania przewidywanej frekwencji.Komentarze tragiczne,bo świadczace o głupocie forumowiczów.Nie można innym słowem jak cymbalstwo,określic takich,którzy wierzą w jakomkolwiek siłę sprawczą naszych zapyziałych elitek.Po tylu doświadczeniach,po tylu zawodach,po tylu zakamuflowanych aferach,jeszcze znajdują sie tacy ,którzy udowadniają wyższość millera nad lepperem czy piskorskiego nad wojciechowskim.Głupotą jest niezdolność do uczenia się i brak umiejętności wyciągania wniosków z najnowszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Sondaż: Samoobrona za PO 12.08.04, 15:14 Gość portalu: zib napisał(a): > wiadomość żadna,bo bez podania przewidywanej frekwencji. Czy - jako mistrz sondażowych interpretacji - przybliżyłbyś mniej światłym, czym różniłaby się ocena wyników tego konkretnego sondażu przy 30-procentowej deklaracji uczestnictwa od oceny przy deklaracji 60%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 15:37 Owszem,przybliżę.Pytanie o preferencje wyborcze jest niewiele warte bez pytania o udział,gdyż nie oddaje skali zjawiska nazywanego "negacją klasy politycznej". Ostatni "plebiscyt" wykazał negacjię i zniechęcenie społeczeństwa do "polityki",traktowanej jako sprawa brudna, przez aż 80% społeczeństwa.Dla odrobinę choć myślącego człowieka o wiele ważniejsze jest to czy kończy się przyzwolnie dla tej brudnej bandy niż fakt(medialny)czy piskorski dostanie więcej glosów od wojciechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Sondaż: Samoobrona za PO 12.08.04, 15:57 Gość portalu: zib napisał(a): > Owszem,przybliżę.Pytanie o preferencje wyborcze jest niewiele warte bez pytania > > o udział,gdyż nie oddaje skali zjawiska nazywanego "negacją klasy politycznej". Czyli gdyby PBS dodatkjowo podał szacunki udziału to byłoby OK? > Ostatni "plebiscyt" wykazał negacjię i zniechęcenie społeczeństwa > do "polityki",traktowanej jako sprawa brudna, przez aż 80% społeczeństwa. Uważasz że 80% obywateli niebiorących udział w wyborach to szlachetniejsza część społeczeństwa? > Dla > odrobinę choć myślącego człowieka o wiele ważniejsze jest to czy kończy się > przyzwolnie dla tej brudnej bandy niż fakt(medialny)czy piskorski dostanie > więcej glosów od wojciechowskiego. A dla niemyślaćego ważne jest natomiast, kto w przyszłości będzie stał na czele państwa, będzie projektował ustawy, określał stawki podatkowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:24 Widzisz wokól efekty Twojego myślenia przez 15-cie lat,myśl przez następne 15- cie,jeżeli naród nie wymyśli za Ciebie "wariantu rumuńskiego".żadna "ewolucja już nie jest możliwa,to oczywiście frazes ,ale nie da się nic zbudować na zgniłych fundamentach,tacy jak Ty 15-cie lat temu wybrali "mniejsze zło" i wciąż musimy je wybierać,zamiast wybrać większe dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Sondaż: Samoobrona za PO 12.08.04, 22:18 A odpowiedź na któreś z pytań? Czy wolisz pozostać przy górnolotnym biadoleniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: poprawnie w socjologi brak zgody na zlo IP: 207.248.159.* 13.08.04, 19:21 w negocjacjach spolecznych pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:10 1.Tak,bo jest to badanie preferencji wyborczych,a nie zaprzeczysz chyba że wyrazem preferencji jest stwierdzenie "nie będę wybierał pomiędzy złodziejem,kretynem a zboczeńcem"-na przykład. 2.Ani szlachetniejsza ,ani ciemnogród(tak jak jest to przedstawiane)Demokracji trzeba było uczyć i tego egzaminu nie zdały elitki,a nie naród.Nie zdały dlatego że nie interesował i nie interesuje nikogo powszechny udział w wyborach,łatwiej ustawić wybory gdy bierze w nich udział niewielki procent społeczeństwa .Sam sobie policz ile głosów musi "zorganizować"aktywista w 150- cio tyś "parti" aby wygrać wybory przy frekwencji 20%. Wracając do oceny grupy nie biorącej udziału w plebiscycie ,to jednego można być pewnym(w odróżnieniu od pozostałych)na 100% jest to wybór bezinteresowny. Więcej pytań nie było,ale ja pałam ciekawością,jaka to nieznana mi grupa "zbawicieli narodu" jest predestynowana w/g Ciebie do tworzenia tego wspaniałego prawa,czyżby pojawił się ktoś nowy,ktoś kto nie zdążył jeszcze w pełni zaprezentować swoich najlepszych cech tj. prywaty,głupoty połączonej z megalomanią i totalnego braku odpowiedzialności? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Sondaż: Samoobrona za PO 13.08.04, 12:52 Gość portalu: zib napisał(a): > 1.Tak,bo jest to badanie preferencji wyborczych,a nie zaprzeczysz chyba że > wyrazem preferencji jest stwierdzenie "nie będę wybierał pomiędzy > złodziejem,kretynem a zboczeńcem"-na przykład Zleceniodawcą badania była Rzeczpospolita a nie zib. Zleceniodawcę interesował najbardziej prawdopodobny podział mandatów w przyszłym sejmie a nie rodzaj wyzwisk, które zib uważa za najbardziej adekwatne. > 2.Ani szlachetniejsza ,ani ciemnogród(tak jak jest to przedstawiane) Demokracji > trzeba było uczyć i tego egzaminu nie zdały elitki,a nie naród.Nie zdały > dlatego że nie interesował i nie interesuje nikogo powszechny udział w > wyborach,łatwiej ustawić wybory gdy bierze w nich udział niewielki procent > społeczeństwa . Czyli szlachetniejsza. Bo powstrzymując się od udziału w wyborach stwarza większe szanse dla tych kandydatów, na których głosują ci, którzy na wybory się udają. W zasadzie bojkotującym, należy się wdzięczność - im więcej niegłosujących, tym większej wagi nabiera mój głos. > Więcej pytań nie było, oj było... > ale ja pałam ciekawością,jaka to nieznana mi > grupa "zbawicieli narodu" jest predestynowana w/g Ciebie do tworzenia tego > wspaniałego prawa,czyżby pojawił się ktoś nowy,ktoś kto nie zdążył jeszcze w > pełni zaprezentować swoich najlepszych cech tj. prywaty,głupoty połączonej z > megalomanią i totalnego braku odpowiedzialności? Jakoś tak się składa, że nie wstydzę się swoich dotychczasowych głosowań, ale rozumiem, że Twoja sytuacja jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 16:36 I tu jest "pies pogrzebany".Twoja odpowiedz jest b.miarodajna i tylko ptwierdza dość powszechną opinię że wynik każdego sondażu min. w 50-ciu % uzależniony jest od oczekiwań zleceniodawcy i umiejętności układania pytań.Często położenie akcentu na jeden z aspektów sondowanego problemu diametralnie ukierunkowuje odpowiedzi.To oczywista manipulacja,ale widać że sa jej zwolennicy. Słusznie,podążmy dalej tokiem Twojego "rozumowania".Przy utrzymaniu się tendencji wzrostowych liczby tych,którzy nie zasługują na miano obywatela(bo nie wypełniają "obywatelskich "obowiązków)całkiem niedługo Twój glos będzie wart bardzo wiele np.jakąś b.dobrze płatną posadę w administracji rządowej(bez zadnej odpow. za przekręty).Do wyborów będa chodzić tylko wybrancy z rodzinami, dla których "życiowe" znaczenie bedzie miał wynik wyborów.Ten wynik będzie decydował o dostępie do "kasy",czyżbyś nie widział że tak juz jest,czy tylko jako czlonek grupy "żywotnie zainteresowanej"nie chcesz tego przyznac? W efekcie tej "demokratyzacii"do wyborów będzie chodzic jakieś 3-4 mln uprawnionych,czyli głosowanie na samych siebie w bezpośredni sposób.Zapewne o to Ci chodzi w Twojej pochwale zjawiska coraz większego zniechęcenia do "polityków",doceniam Twoja szczerość,tylko nie rozumiem dlaczego nazywacie to demokracją oraz dlaczego nie nawołujecie do odebrania możliwości oddania głosu przez 90% społeczeństwa w waszych programach wyborczych? Ostatnie zdanie świadczy o "miałkości"Twej "osobowości,nie odpowiadasz na pytanie choć sam tego od rozmówcy wymagasz,mówisz że się nie wstydzisz,lecz nie podajesz informacji czego się nie wstydzisz ,a więc jednak się wstydzisz. Zapewne jesteś małym bolkiem,który jest w stanie zaakceptować kazde rozwiązanie gwarantujące mu określone korzyści,nigdy nie wstydzisz się swoich wyborów bo nie wiesz na kogo głosowac,a kazdy kto wygra jest dla Ciebie nowym bożkiem.Nie próbuję ,bynajmniej Cię obrazać,sam doprowadzasz do tego poprzez podjęcie rozmowy z kimś komu nie potrafisz okazać tego samego ,czego od rozmówcy oczekujesz.Czyzbym miał do czynienia z kolejnym megalomanem z UW? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Sondaż: Samoobrona za PO 13.08.04, 16:57 Gość portalu: zib napisał(a): > I tu jest "pies pogrzebany".Twoja odpowiedz jest b.miarodajna i tylko ptwierdza > > dość powszechną opinię że wynik każdego sondażu min. w 50-ciu % uzależniony > jest od oczekiwań zleceniodawcy i umiejętności układania pytań. Gdybyś miał jakie takie pojęcie o metodach sondazy stosowanych przez najwazniejsze ośrodki, wiedziałbyś, że PBS stosuje metodę pozwalającą na oszacowanie wyniku głosowania niezależnie od poziomu frekwencji. Nie jest to metoda doskonała, ale jak na razie sprawdza się lepiej, niż w przypadku dwóch innych czołowych ośrodków tj. OBOP-u i CBOS-u, które z kolei takie pytanie dołączają. > Często położenie > > akcentu na jeden z aspektów sondowanego problemu diametralnie ukierunkowuje > odpowiedzi.To oczywista manipulacja,ale widać że sa jej zwolennicy. Dalej - wiedziałbyś także, że PBS stosuje tę metode przez dłuższy czas, m.in. po to, by wyniki zebrane w róznych okresach były względem siebie porównywalne. Tego wymaga od niego zleceniodawca - nie jest w interesie poważnej gazety publikowanie sondaży, które potem nie potwierdzają się w wyborach. > Słusznie,podążmy dalej tokiem Twojego "rozumowania".Przy utrzymaniu się > tendencji wzrostowych liczby tych,którzy nie zasługują na miano obywatela Tu już jesteś łaskaw popełniac nadintepretację. Uważam wręcz przeciwnie - jeśli nie wiesz na kogo głosowac, to lepiej zostań w domu - niech na wybory ida ci, którzy jakieś zdanie mają. tak będzie lepiej dla wszystkich. > (bo > nie wypełniają "obywatelskich "obowiązków)całkiem niedługo Twój glos będzie > wart bardzo wiele np.jakąś b.dobrze płatną posadę w administracji rządowej (bez > zadnej odpow. za przekręty). Pocieszę cię, że mnie to nie interesuje - mam prywatnego pracodawcę gwarantującego mi wyższe wynagrodzenie niż to, które mógłbym uzyskać na jakimkolwiek stanowisku w administracji. A za ewentualne przekręty odpowiadałbym tak jak wszyscy, w zależności od stopnia winy. Kolejny fragment pominę, gdyż nie widze powodu dyskutowania z niczym niepoartymi spekulacjami. > Ostatnie zdanie świadczy o "miałkości"Twej "osobowości,nie odpowiadasz na > pytanie choć sam tego od rozmówcy wymagasz,mówisz że się nie wstydzisz,lecz nie > > podajesz informacji czego się nie wstydzisz ,a więc jednak się wstydzisz. Mógłbym podać kolejno wszystkie swoje głosowania (poza 1991 rokiem - tam pamiętam tylko partię na którą odddałem głos), ale Ty pytałeś - o ile dobrze zrozumiałem - co nowego, "niezbrukanego" się pojawiło. A ja akurat nie zamierzam głosować na żadną nowopowstałą partię. > Zapewne jesteś małym bolkiem,który jest w stanie zaakceptować kazde rozwiązanie > > gwarantujące mu określone korzyści,nigdy nie wstydzisz się swoich wyborów bo > nie wiesz na kogo głosowac,a kazdy kto wygra jest dla Ciebie nowym bożkiem. Nie > próbuję ,bynajmniej Cię obrazać,sam doprowadzasz do tego poprzez podjęcie > rozmowy z kimś komu nie potrafisz okazać tego samego ,czego od rozmówcy > oczekujesz. Nie mam zwyczaju się obrażać - jestem tylko internetowym nickiem, podobnie jak Ty - choć za Twoim nickiem kryje się zapewne Wielki Lolek. > Czyzbym miał do czynienia z kolejnym megalomanem z UW? Nie jestem też członkiem żadnej partii, choć wykazujesz w swym spekulowaniu odrobinę niekonsekwencji - dość trudno być jednocześnie zwolennikiem partii regularnie przegrywającej wybory i jednocześnie oddawać cześć każdemu kolejnemu zwycięzcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:05 Czyżby Twój pracodawca był wydawcą GW lub RZEPA ? Po co odpowiadasz nicku, skoro nie masz nicku zamiaru odpowiadać szczerze,przeciez nicku nie zrobię Ci krzywdy gdy przyznasz że pasjami głosujesz na KRASNOLUDKI,Ty możesz wymienić na kogo głosowałeś,lecz nie zdradzisz jakie sa Twoje preferencje,zachowujesz się jak "anonimowi" respondenci,których odpowiedzi (co widać na wielu przykł.)są prawie szczere (margines jakies 20%),a związku z tym np. ostatnio nikt nie przewidział wyników wyb. do PUE. Nie popełniam żadnej nadinterpretacji ,to co napisałem wynika wprost z Twoich słów. Podstawową różnicą między nami jest ocena ostatnich kilkudziesięciu lat,przy czym Ty wolisz nie odsłaniać swoich poglądów ,wolisz krytykować bez wnisków.Czyżbys uważał że wszystko było i jest super? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Bardzo proszę, Duży Lolku 13.08.04, 18:53 Gość portalu: zib napisał(a): > Czyżby Twój pracodawca był wydawcą GW lub RZEPA ? Nie, Duży Lolku, żaden z wymienionych przez Ciebie wydawców. Jeśli pytasz o to, na kogo w przeszłości głosowałem, to robicz to po raz pierwszy, gdyby było inaczej, sprostuj mnie, ale dosłownym cytatem z Twojego poprzedniego wpisu, w którym stawiałeś toi pytanie. 1989 - "S" 1991 - KLD 1993 - UD 1997 - UW 2001 - UW Rozumiem, że zrewanżujesz się analogiczną listą głosowań lub absencji, bo przeciez nie wstydzisz się swoich poglądów. > Nie popełniam żadnej nadinterpretacji ,to co napisałem wynika wprost z Twoich > słów. W takim razie podaj dokładny cytat z mojej wypowiedzi, ktróry przyprowadził Cię do takiego rozumowania. Zakładam, że rozumiesz pojęcie "cytat". > Podstawową różnicą między nami jest ocena ostatnich kilkudziesięciu lat,przy > czym Ty wolisz nie odsłaniać swoich poglądów ,wolisz krytykować bez > wnisków.Czyżbys uważał że wszystko było i jest super? Nie, Duży Lolku, nie uważam, że wszystko było i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: hehe jakos sie nie zdziwilem :-P IP: 207.248.159.* 13.08.04, 19:35 a ze takich gnojkow w samorzadach jak ty dosc czesto spotykamy to i kraj jaki jest kazdy widzi wrosles w olgarchie polska i tyle i jest czy jest ona "biala" rozowa czy czerwona pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: hehe jakos sie nie zdziwilem :-P 13.08.04, 19:41 Ale poza Tobą w rodzinie wszyscy zdrowi, mam nadzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Bardzo proszę, Mały Bolku IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:10 Nie wiem,oczywiście co to jest "cytat",ale kto napisał "w zasadzie niegłosującym należy się wdzięczność,im mniej głosujących tym większą wartość ma mój głos",gdzie tu jest o tym że głosować mają tylko Ci ,którzy"wiedzą jak głosować" jest tylko mowa o wadze Twojego głosu Mały Bolku,co zostałeś ogarnięty relatywizmem,czy nie wiesz co piszesz?Czy wyżej cenisz tych ,którzy oddają głos np. na Samoobronę czy SLD niż tych,którzy uważają że nie będa głosować "na listę",negując ordynację i dając wyraz swoim odczuciom że nikt ich nie reprezentuje,jak Mały Bolku?Przepraszam napisałem SLD,ale przecież to Wasz naturalny (równiez historycznie)partner,więc wycofuje w tej części pytanie. Reasumując ,Mały Bolku,w Twoich wypowiedziach trudno znalezć "cytat"dotyczacy radykalnych zmian w Polsce,takich które mogły by doprowadzić do przywrócenia w Polakach wiary że coś od nich zależy,jest tylko przyzwolenie dla "miłościwie panujacego systemu" i aprobata,a nawet radość z sytuacji że ta "demokracja" staje się coraz bardziej "elitarna". Co do moich wyborów: 1989-S 1991-KPN-zapomniana ,obok KoR(pewnie celowo) legenda czasów komunistycznych. 1993-UPR 1997-UPR 2001-po "występach i biznesach AWS z UW"-skreślona kartka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: swiete slowa :-))) przyczyna w braku komunika IP: 207.248.159.* 13.08.04, 19:18 w spoleczenstwie blokowanej swiadomie przez oligarchie ktora nam wyrosla na bazie ferajny janikowej pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Fatalna ocena polityków przez Polaków 12.08.04, 14:48 IAR '4.08.11 23:40 " Zdaniem większości Polaków, ludzie, którzy w naszym kraju chcą zrobić karierę w polityce, kierują się przede wszystkim prywatą - tak uważa 69% zapytanych w sondażu TNS OBOP. Tylko 3% respondentów wierzy, że powodem, dla którego wkraczają w świat polityki jest chęć zrobienia czegoś dla społeczeństwa i dla kraju. Co więcej, aż 80% naszych rodaków uważa, że polityka w Polsce nie jest zajęciem dla uczciwych ludzi, a z ust niemal dwóch trzecich badanych pada oskarżenie jakoby politycy pod względem uczciwości byli gorsi od ogółu obywateli. Sondaż został zrealizowany w dniach 1:4 lipec'4 na reprezentatywnej próbie 1005 osób." Jak widać i czytać z Rodakami nie jest tak źle, jakby sugerował pierwszy-lepszy sondaż. Aby wyciągać wnioski, trzeba umieć myśleć << tak jak to robią Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek http://nt.interia.pl/news?inf=531488 IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 14:56 Nie komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet Realny stopień ogłopienia IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.04, 15:26 to 16+13+9=38%-6%=32% 32% to realnie najbardziej skretyniała część naszego społeczeństwo. 6% to zakładam cwaniacy którzy zawsze zgarniają śmietankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. BELKA Re: Sondaż: LPR PARTIA DLA POLAKOW IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 12.08.04, 15:47 Hej Kolo a moze ty jestes idiota. Glosowales na SLD I CO? Zamiast Socjalizmu dostales 35% BEZROBOCIA, KORUPJE,I DROGE DO UE czyli do nikad. Moze warto sprobowac glosowac na inne partie. Korzystaj z demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Sondaż: LPR PARTIA DLA POLAKOW IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.08.04, 22:38 ale jak spróbuje to z demokracji dym tylko zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Sondaż: Samoobrona za PO 12.08.04, 22:20 niech sie Leppery i PiSuary cieszą z wirtualnych tryumfów w sondażach...mnie cieszą realne sukcesy LPR w każdej następnej elekcji wyborczej jak chociażby ostatnio zwycięstwo wuzupeniajacych wyborach do senatu w okregu legnickim uchodzącym do niedawna za rejon wybitnie czerwony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Sondaż: Samoobrona za PO IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.08.04, 22:36 naród kielecki też już zmądrzał i po wszystkich aferach starachowickich coraz częściej słyszy się błogi głos radyjamaryja z otwartych okien. Dobrze to wróży naszym mężom opatrznościowym Giertychowi i Strąkowi oraz ich mentorowi bł. o. Maybach-Rydzykowi pozdrawiam wszystkich słuchaczy RM i zwolenników Ligi Polskich Rodzin Odpowiedz Link Zgłoś