Dodaj do ulubionych

Łobuz Penkalski znowu dał o sobie znać

07.01.14, 16:56
nie dość że przekroczył prędkość, to jeszcze spieprzał przed policją (temu się nie dziwie, tyle razy ile on siedział, każdy by spylał ), ale po zatrzymaniu odgrażał się że wy .... wali ich z pracy, dlaczego coraz bardziej to mi przypomina Samoobronę, tam też byli tacy wirażkowie, jak nie jakiś burak z kasą, to pijany baran jadący po torowisku, z tym że tam nie było gościa łażącego z bejsbolem w ręku po prośbie.
Mam nadzieję że to występujące pod nazwą Twój Ruch w nastepnych wyborach znajdzie się tam gdzie ich miejsce...
A co na to Palikot?

www.fakt.pl/posel-wojciech-penkalski-grozil-policjantom-ze-wywala-ich-z-pracy,artykuly,437697,1.html
Obserwuj wątek
    • jan.urbaniak1 Tfuj Ruch ubogaca nas ! 07.01.14, 17:38
      ChMWD. I to wszystko co może dla niego zrobić jego kolega Biedroń ... .
    • wiosnaludzikow Śmieć nie poseł 07.01.14, 17:54
      Czekam co powiedzą Palikot lub Rozenek o tym wielkim mocarzu , który wszystko może.
      • x2468 Re: Śmieć nie poseł 07.01.14, 18:09
        Kaczyński pędził 150 km/godz przez wieś to dlaczego nie może Pękalski.W końcu musi być Prawo(jednakie dla wszystkich i Sprawiedliwość (taka sama dla wszystkich).
        • nazimno Prezes ma PJ? Od kiedy? 07.01.14, 18:17
        • wiosnaludzikow Re: Śmieć nie poseł 08.01.14, 06:39
          Nudny i nierozumny jesteś.
          Chodzi o zachowanie posła, który jak ktoś śmie chcieć go ukarać to ...zwolni wszystkich.
          • x2468 Re: Śmieć nie poseł 08.01.14, 07:04
            Prawie tak jak Kaczyński pielęgniarkę, Z ta różnicą ze Penkalski jedynie gada, a Kaczyński zwolnił kobietę z pracy, Jest powiedziane "po owocach ich poznacie" wielce rozumny ludziku.
            • wiosnaludzikow Re: Śmieć nie poseł 08.01.14, 07:09
              x2468 napisał:

> Prawie tak jak Kaczyński pielęgniarkę, Z ta różnicą ze Penkalski jedynie gada,
              > a Kaczyński zwolnił kobietę z pracy, Jest powiedziane "po owocach ich poznacie"
              > wielce rozumny ludziku.
              Co z tego wynika w tej sprawie ? Jaki jest Twój stosunek w sprawie tego posła i jego zwalniania policjantów ?
              Chuligani biją policjantów a wybrańcy narodu zwalniają z pracy.
              Jedno i drudzy to kibole.
      • 1tobi Re: Śmieć nie poseł 07.01.14, 18:14
        a policjant zamiast zbiegłego z zoo lwa zastrzelił weterynarza. a staruszki napadają na policjantów łamiąc sobie przy tym nogi itd. itp. , i posłom i policjantom włącza się często "jestem bogiem" . policjanci solidarnie kłamią ? nie no skąd , nigdy dwóch na jednego , honorowi są;)
        • czan-dra Re: Śmieć nie poseł 07.01.14, 18:58
          Zbyt Cię cenię by wdawać się z Tobą w polemikę, ale pozwolę się nie zgodzić, z takim przedstawieniem sprawy, facet był/jest ćpunem, i jakoś nie moge mu dać wiary w te zapewnienia, że on jest cacy, tylko policja be, tu jest coś o tym ćpaniu:

W drugiej opinii z 1999 roku Penkalski przyznał się z kolei do zażywania narkotyków: „Odurza się od roku. Zaczął od amfetaminy, odurza się również kokainą (…). Odurza się codziennie”. Problem miał jednak nie trwać długo, bo już rok później w wywiadzie środowiskowym zanotowano: „Od miesiąca narkotyków nie zażywa w ogóle. Wolny czas spędza na siłowni, w lokalach gastronomicznych i na basenie z dziećmi”.

Caość jest tu:

polska.newsweek.pl/w-najnowszym--newsweeku---wojciech-penkalski---posel-z-przeszloscia,106899,1,1.html
          • jan.urbaniak1 Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 07.01.14, 20:01
            czan-dra napisał:

> Zbyt Cię cenię by wdawać się z Tobą w polemikę, ale pozwolę się nie zgodzić, z
            > takim przedstawieniem sprawy, facet był/jest ćpunem, i jakoś nie moge mu dać wi
            > ary w te zapewnienia, że on jest cacy, tylko policja be, tu jest coś o tym ćpan
            > iu:
            >
            > W drugiej opinii z 1999 roku Penkalski przyznał się z kolei do zażywania nar
            > kotyków: „Odurza się od roku. Zaczął od amfetaminy, odurza się również ko
            > kainą (…). Odurza się codziennie”. Problem miał jednak nie trwać dł
            > ugo, bo już rok później w wywiadzie środowiskowym zanotowano: „Od miesiąc
            > a narkotyków nie zażywa w ogóle. Wolny czas spędza na siłowni, w lokalach gastr
            > onomicznych i na basenie z dziećmi”.

>
            > Caość jest tu:
            >
            > polska.newsweek.pl/w-najnowszym--newsweeku---wojciech-penkalski---posel-z-przeszloscia,106899,1,1.html
            To jakaś menda.
            • x2468 Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 08.01.14, 07:09
              Jeszcze jeden z "wyższej półki". W przyszłych wyborach ma zapewniona "1" na liście pis.
          • wiosnaludzikow Re: Śmieć nie poseł 08.01.14, 07:11
            czan-dra napisał:

> Zbyt Cię cenię by wdawać się z Tobą w polemikę, ale pozwolę się nie zgodzić, z
            > takim przedstawieniem sprawy, facet był/jest ćpunem, i jakoś nie moge mu dać wi
            > ary w te zapewnienia, że on jest cacy, tylko policja be, tu jest coś o tym ćpan
            > iu:
            Stąd się bierze właśnie problem ze skutecznym rozwiązaniem wielu problemów społecznych w tym nietrzeźwych kierowców-morderców.
            Policja nie ma wsparcia władzy.
            • 1all.correct Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 08.01.14, 09:05
              To głęboko praktykujący katolik.
              • wiosnaludzikow Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 08.01.14, 11:24
                1all.correct napisała:

> To głęboko praktykujący katolik.
                A co mnie ma obchodzić w co On wierzy. mnie interesuje jak On postępuje.
                • 1all.correct Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 08.01.14, 11:45
                  wiosnaludzikow napisał:

> 1all.correct napisała:
                  >
                  > > To głęboko praktykujący katolik.
                  > A co mnie ma obchodzić w co On wierzy. mnie interesuje jak On postępuje.
                  Ależ On swoją gorącą katolicką wiarą i Cibie ubogaca. Na tej Ziemi !!!
                  • wiosnaludzikow Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 08.01.14, 15:44
                    1all.correct napisała:

> wiosnaludzikow napisał:
                    >
                    > > 1all.correct napisała:
                    > >
                    > > > To głęboko praktykujący katolik.
                    > > A co mnie ma obchodzić w co On wierzy. mnie interesuje jak On postępuje.
                    > Ależ On swoją gorącą katolicką wiarą i Cibie ubogaca. Na tej Ziemi !!!
                    Obses jesteś, to jego sprawa.
                    • czan-dra Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 08.01.14, 16:39
                      wiosnaludzikow napisał:

> Obses jesteś, to jego sprawa.

Zgadzam się z Tobą, do czego to doszło.
      • zoil44elwer Re: Śmieć nie poseł 08.01.14, 16:48
        Iwiosnaludzikow napisał:

> Czekam co powiedzą Palikot lub Rozenek o tym wielkim mocarzu , który wszystko m
        > oże.

Ich kolega poseł w czasie poselskiego "ślubowania" dodał formułkę:Tak mi dopomóż Bóg!?
        Na plecach ma wielki tatuaż z twarzą JezUSA ChrystUSA i krzyż!Ale chwali się że zrobi porządek(bejsbolem?) z proboszczem,nie tylko swoim!A co do religii,porządku robić nie chce?
    • l_zaraza_l Re: Łobuz Penkalski znowu dał o sobie znać 08.01.14, 18:34
      Penkalski oświadczył, że w sprawie tego wykroczenia zrzeka się immunitetu. Zrezygnował też z funkcji rzecznika dyscypliny klubu Twojego Ruchu.

"Przepraszam za moje idiotyczne zachowanie, mam świadomość, że łamanie ograniczeń prędkości stwarza poważne zagrożenie. Nic tego nie usprawiedliwia. Jeszcze raz podkreślam, że nie uciekałem przed policją, nie zasłaniałem się immunitetem, ani tym bardziej nie obrażałem nikogo" - napisał

I ja mu wierzę bo wystarczyło, że kościelnym glinom skojarzyło się w łepetynkach "Penkalski = Palikot = się znikanie świętych obrazków z komend", by poczuli się zaatakowani.
      Ostatnio jakaś policjantka usiłowała zgnoić bogu ducha winną kasjerkę.
      • czan-dra Re: Łobuz Penkalski znowu dał o sobie znać 08.01.14, 18:43
        A skąd pewność, że to "kościelne gliny"?
        Skąd ta pewność, że te "kościelne gliny" wiedziały że gonią Penkalskiego ksywa "bejsbol"?
        • l_zaraza_l Re: Łobuz Penkalski znowu dał o sobie znać 09.01.14, 12:54
          czan-dra napisał:

> A skąd pewność, że to "kościelne gliny"?

Skoro 99,99% Polaków to katolicy, prawdopodobieństwo, ze niekościelne, jest nikłe.

> Skąd ta pewność, że te "kościelne gliny" wiedziały że gonią Penkalskiego ksywa
          > "bejsbol"?

Nawet nie śmiem zakładać, że już w trakcie pościgu mogli sprawdzić, na kogo zarejestrowany jest wózek, który gonią ale przecież to bez znaczenia, w którym momencie się dowiedzieli (czy w trakcie pościgu czy w trakcie zatrzymania).

Ale tak naprawdę to nie ma związku z Penkalskim ale ogromne wrażenie zrobiła na mnie ta sytuacja, gdy policjanci donieśli na komendanta w sprawie zdejmowania świętych obrazków z pomieszczeń komendy i zakazu pielgrzymowania na służbie. Nie umiem tego potraktować jako czegoś normalnego a takich funkcjonariuszy jako godnych zaufania.
          • jan.urbaniak1 Re: Tfuj Ruch ubogaca nas ! 09.01.14, 14:46
            l_zaraza_l napisała:

> czan-dra napisał:
            >
            > > A skąd pewność, że to "kościelne gliny"?
            >
            > Skoro 99,99% Polaków to katolicy, prawdopodobieństwo, ze niekościelne, jest nik
            > łe.
            >
            >
            A ch... z nim !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka