Dodaj do ulubionych

Wspomnienie

16.01.14, 07:07
Zauważyłem też fenomen. Drogi są coraz gorsze, ale na ulicach pojawiły się fotoradary. Polacy mają być kontrolowani w każdym miejscu. Utrudnić ludziom życie do maksimum, a na końcu ich skontrolować wszystkich bez wyjątku. To jest filozofia PiS. Tylko facet który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary, a nie na drogi.

Donald Tusk w 2007 r. za "Gazeta Wyborcza
Obserwuj wątek
    • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 07:17
      Żaden platfus na tym forum nie odpowie na ten post w sposób merotoryczny.
    • zayka_nr11 Re: Wspomnienie 16.01.14, 07:25
      a pamiętam , pamiętam...

to powiedział ten co mu się baba poszczała z ziomalem z Sopot
      • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 07:33
        Gośka go dobrze podsumowała.

"Bywał mendowaty, lubił sobie wypić" .....Ot, cały Donaldino.
        Dlatego wprowadził fotoradary i chce wprowadzić obowiązkowe alkomaty dla wszystkich kierowców,kiedyś kastrował pedofili,znosił abonament telewizyjny,wprowadzał podatek liniowy,robił z Polski drugą Irlandię... etc.
        • haen2010 Re: Wspomnienie 16.01.14, 07:38
          Faktycznie, przemiana tego faceta w zwyczajnego, złośliwego gnojka była błyskawiczna. Tylko garnitur od Armaniego i buciki od Zegny zaciemniały sprawę.
          • zayka_nr11 Re: Wspomnienie 16.01.14, 07:40
            i czyja ta Kasia ?
            • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 07:47
              zayka_nr11 napisała:

> i czyja ta Kasia ?

Podobna do Donalda jak kropla wody.
              Podobno tylko pierwsze dziecko jest po kawalerach.
              A pierwszym dzieckiem był Józef Bąk.
              • zayka_nr11 Re: Wspomnienie 16.01.14, 07:57
                z czasem pies nabywa podobieństwa pana

natomiast w żyłach Słońca jak każdy wie płynie prawdziwa rtęć

• haen2010 Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:25
                  Nieprawda. Udowodniono, że to pan staje się z czasem podobny do swego psa. Udowodnione naukowo.
    • aw2139 Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:01
      haen2010 napisał:

> Zauważyłem też fenomen. Drogi są coraz gorsze, ale na ulicach pojawiły się f
      > otoradary. Polacy mają być kontrolowani w każdym miejscu. Utrudnić ludziom życi
      > e do maksimum, a na końcu ich skontrolować wszystkich bez wyjątku. To jest filo
      > zofia PiS. Tylko facet który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na foto
      > radary, a nie na drogi.

>
      > Donald Tusk w 2007 r. za "Gazeta Wyborcza

Prorok, czy co? Wszystko się zgadza poza paroma szczegółami, a w tym, że to filozofia PO, a nie PiS.
    • wiosnaludzikow Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:05
      Popierałem radary wtedy i teraz.
      Natomiast to, że PO jest zakłamana i obłudna jest poza sporem :)
      • aw2139 Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:09
        wiosnaludzikow napisał:

> Popierałem radary wtedy i teraz.

Też uważam, że to dobry pomysł, gdy stawiane są one w miejscach szczególnie niebezpiecznych, lub na terenach zabudowanych, ale nie gdy stawia się je na potęgę w szczerym polu zaraz za zakrętem, gdzie nagle pojawia się ograniczenie i zaraz za nim fotoradar - niby czemu miałoby to służyć?

> Natomiast to, że PO jest zakłamana i obłudna jest poza sporem :)

A to jest fakt niezaprzeczalny!
    • spokojny.zenek Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:08
      haen2010 napisał:

> Tylko facet który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na foto
      > radary, a nie na drogi.[/i]

W ostatnich kilku latach nie wydaje się na drogi? W jakiej proporcji sa pieniądze wydane na zwiększenie liczby fotoradarów (i tak zresztą do poziomu niższego, niz na zachodzie) i na drogi? 1:100? 1:200?

• aw2139 Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:16
        W ostatnich latach wybudowano sporo, ale i tak nie wywiązali się z założonych planów, chociażby tych na 2012r., czy takie tempo prac satysfakcjonuje Ciebie? Ponadto zwróć uwagę na patologie Polskich instytucji, które doprowadziły do upadku wielu podwykonawców, a dodatkowo zamiast poprawiać jakość nawierzchni dróg drugorzędnych, stawiają ograniczenia prędkości do 40 km/h i fotoradar - tymi wybudowanymi odcinkami dróg nie dojedziesz wszędzie.
        • spokojny.zenek Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:31
          Jednym słowem, co by się nie stało - zawsze źle.
          • aw2139 Re: Wspomnienie 17.01.14, 09:50
            spokojny.zenek napisał:

> Jednym słowem, co by się nie stało - zawsze źle.

Jesteś w błędzie - jest źle, bo co by się nie stało, ile ofiar na danym odcinku by nie było, albo ile samochodów by nie zniszczono na wyrwach w nawierzchni - rząd szczyci się tym, że budujemy autostrady (i dobrze, że budujemy - chwała Tobie UE), w budżecie zakłada się karkołomne kwoty z mandatów (chociaż nigdy nie było tyle ile zakładają), bo budżet musi się spiąć i na potęgę stawiają w debilnych miejscach ograniczenia prędkości i fotoradary, co z bezpieczeństwem na takim odcinku nie ma nic wspólnego.
    • pis_da_deby Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:23
      haen2010 napisał:

> Zauważyłem też fenomen. Drogi są coraz gorsze, ale na ulicach pojawiły się f
      > otoradary. Polacy mają być kontrolowani w każdym miejscu. Utrudnić ludziom życi
      > e do maksimum, a na końcu ich skontrolować wszystkich bez wyjątku. To jest filo
      > zofia PiS. Tylko facet który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na foto
      > radary, a nie na drogi.

>
      > Donald Tusk w 2007 r. za "Gazeta Wyborcza

Wystarczy jezdzic zgodnie z przepisami zeby Tuskowi przywalic.
      Zacznijcie juz dzisiaj a wszyscy na tym skorzystaja.
      • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 08:36
        Wystarczy jezdzic zgodnie z przepisami zeby Tuskowi przywalic.
        Zacznijcie juz dzisiaj a wszyscy na tym skorzystaja.

Jasne...dlatego kolejnym pomysłem pana Tuska jest obowiązkowe posiadanie alkomatu. Wtedy wszyscy jak jeden mąż będa jeździć na trzeźwo.

Ja myślę,że zrozumiałeś intencje autora wątku,jeżeli nie, to musisz jeszcze raz przeanalizować ten tekst.
        • pis_da_deby Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:01
          gtxl napisał:

> Wystarczy jezdzic zgodnie z przepisami zeby Tuskowi przywalic.
          > Zacznijcie juz dzisiaj a wszyscy na tym skorzystaja.
          >
          > Jasne...dlatego kolejnym pomysłem pana Tuska jest obowiązkowe posiadanie alkoma
          > tu. Wtedy wszyscy jak jeden mąż będa jeździć na trzeźwo.

To akurat uwazam za slaby pomysl
          >
          > Ja myślę,że zrozumiałeś intencje autora wątku,jeżeli nie, to musisz jeszcze raz
          > przeanalizować ten tekst.
          >

Biorac pod uwage, ze rzad Tuska postawil przede wszystkim na poprawe i rozbudowe drog uwazam ze premier postapil slusznie zmieniajac zdanie na temat radarow
          • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:22
            Biorac pod uwage, ze rzad Tuska postawil przede wszystkim na poprawe i rozbudowe drog uwazam ze premier postapil slusznie zmieniajac zdanie na temat radarow

Zmieniać zdanie można zawsze. Tuska ośmiesza cała wypowiedź na temat fotoradarów,jako okazja by przywalić swojemu oponentowi politycznemu.

Moim zdaniem fotoradary powinny być, spierałbym się tylko o ich rozmieszczenie.
            • pis_da_deby Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:27
              gtxl napisał:

> Zmieniać zdanie można zawsze. Tuska ośmiesza cała wypowiedź na temat fotoradaró
              > w,jako okazja by przywalić swojemu oponentowi politycznemu.

To mu faktycznie nie wyszlo ale przywalanie przeciwnikom to w polityce rzecz normalna i robi to znacznie czesciej JK niz DT
              >
              > Moim zdaniem fotoradary powinny być, spierałbym się tylko o ich rozmieszczenie.
              >
              O rozmieszczaniu nie decyduje DT a czy sa rozmieszczane wlasciwie tego nie wiem.
              To zalezy od wielu czynnikow.
              • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:33
                > O rozmieszczaniu nie decyduje DT a czy sa rozmieszczane wlasciwie tego nie wiem
                > .
                > To zalezy od wielu czynnikow.

Naprawdę podejrzewałeś mnie o to,że ja myślę,że o rozmieszczeniu radarów decyduje DT?

W telewizorni pokazywali absurdalne rozmieszczenia fotoradarów w niejednym materiale filmowym z polskich dróg.
            • wiosnaludzikow Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:49
              gtxl napisał:

> Biorac pod uwage, ze rzad Tuska postawil przede wszystkim na poprawe i rozbudow
              > e drog uwazam ze premier postapil slusznie zmieniajac zdanie na temat radarow
              Aby to w tej jednej sprawie zmienił zdanie to jeszcze i może bym się zastanowił ale on zmienił zdanie w większości oferty programowej Platformy tylko w każdym przypadku ma inną "religię" a by to wytłumaczyć.
              To wyjątkowy koniunkturalista i kłamczuch.
              Na rozbudowę dróg stawiali wszyscy ktokolwiek tej władzy by nie uzyskał.
              • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:58
                wiosnaludzikow napisał:

> gtxl napisał:
                >
                > > Biorac pod uwage, ze rzad Tuska postawil przede wszystkim na poprawe i ro
                > zbudow
                > > e drog uwazam ze premier postapil slusznie zmieniajac zdanie na temat rad
                > arow

> Aby to w tej jednej sprawie zmienił zdanie to jeszcze i może bym się zastanowił
                > ale on zmienił zdanie w większości oferty programowej Platformy tylko w każdym
                > przypadku ma inną "religię" a by to wytłumaczyć.
                > To wyjątkowy koniunkturalista i kłamczuch.
                > Na rozbudowę dróg stawiali wszyscy ktokolwiek tej władzy by nie uzyskał.

Ten pogrubiony tekst nie jest moim cytatem........

Co do oceny,że DT to kłamczuch i koniunkturalista nie zamierzam polemizować,gdyż jest to również moja ocena.
              • pis_da_deby Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:58
                wiosnaludzikow napisał:

> Na rozbudowę dróg stawiali wszyscy ktokolwiek tej władzy by nie uzyskał.

Ale nie wszyscy je budowali.
                Tak szybko jak w ostatnich latach nigdy drog nie przybywalo
                • gtxl Re: Wspomnienie 16.01.14, 10:03
                  Ale nie wszyscy je budowali.
                  Tak szybko jak w ostatnich latach nigdy drog nie przybywalo

Tak dużo pieniędzy na to, UE nie dawała przedtem żadnemu rządowi.
                  • szwampuch58 Re: Jakby ktoś puszczał bąki. 16.01.14, 10:08
                    a daje to siEm zebrakowi,zatruwaczu powietrza .
                    • gtxl Re: Jakby ktoś puszczał bąki. 16.01.14, 10:20
                      szwampuch58 napisał:

> a daje to siEm zebrakowi,zatruwaczu powietrza

spieprzaj dziadu....
                      Jak zaczniesz pisać po polsku (znaki diakrytyczne) oraz merytorycznie,to może ci coś odpowiem.
                • wiosnaludzikow Re: Wspomnienie 16.01.14, 11:09
                  pis_da_deby napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                  >
                  > > Na rozbudowę dróg stawiali wszyscy ktokolwiek tej władzy by nie uzyskał.
                  >
                  > Ale nie wszyscy je budowali.
                  > Tak szybko jak w ostatnich latach nigdy drog nie przybywalo
                  bo nie wszyscy mieli środki unijne. Przestań z tą kłamliwą retoryką. Po wejściu do UE zarówno PIS, SLD w tej konkretnej sytuacji budowaliby drogi.
                  Co to ma zresztą wspólnego z kłamliwością i obłudą Tuska, który nie lubi radarów za Kaczyńskiego a lubi radary za własnego rządu. To oczywista obłuda i daj spokój.
    • haen2010 Wolni ludzie, pracować czas! 16.01.14, 08:38
      To jeszcze jedno wspomnienie z tamtych czasów. Okazało się, że praca dotyczy tylko kolesi. W administracji. Rozbudowanej jak w carskiej Rosji.
    • szwampuch58 Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:00
      gostek zdawal juz na prawko?
      lubczasopismo.salon24.pl/wolnaniewolska/post/299896,wszystkie-zamachy-jaroslawa-kaczynskiego
    • alistair-p Re: Wspomnienie 16.01.14, 09:34
      Od 2007 roku powstały drogi i stanęły przy nich radary.To chyba dowód na pozytywne działania.
    • remez2 Re: Wspomnienie 16.01.14, 13:47
      Nie narzekaj. Nikt na świecie na ma autostrad częściowo przejezdnych .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka