Dodaj do ulubionych

Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"?

08.02.14, 15:11
Patrzę, stoi jakieś dziewczę - owszem, nawet ładne i słyszę, że w karate jest bardzo dobre i żonie jakiegoś pana nos rozbiło. Myślę sobie - nic, tylko nabór do X-Factora albo "MamTalenta", a to Janusz Palikot kandydatkę do Europarlamentu przedstawia.

Niestety, w innych partiach nie jest nic lepiej.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 08.02.14, 16:14

Niestety, w innych partiach nie jest nic lepiej.

Damo takie mamy społeczeństwo , hjeniom, zbysiom, do szczęścia to wystarczy.
      jeżeli niejaki Dębski wyrasta na czołowego myśliciela rucha-czy ,to czego oczekujesz.
      • erte2 Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 08.02.14, 16:31
        Kutzowa demencja też nie lepsza...A kukiełki Millera..... Rence opadujom.........
    • qqazz Mam lepszą nazwę 08.02.14, 16:19
      "Chwila dla Debila"

pozdrawiam
      • fiu-bzdziu2010 Re: Mam lepszą nazwę 08.02.14, 17:26
        fajnie będzie zostać debilem z brukselskim uposażeniem circa 30 tys. miesięcznie
    • mila2712 Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 08.02.14, 16:34
      Wygląda na to, że partie politycznie podchodzą do eurowyborów niepoważnie.
    • szwampuch58 Re: Dlaczego tyle zainteresowania? 08.02.14, 16:35
      Kto zgarnie 5 lat solidna wyplate,miesiecznie?
    • damakier1 Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 08.02.14, 18:11
      Przeczytałam powyższe odpowiedzi i tak sobie zażartuję: aleście mnie pocieszyli.... !
    • l_zaraza_l Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 08.02.14, 18:37
      Polecam, Damo.

Nie pamiętam, by tak samo rozbawiła Ciebie, Szanowna Damo, kandydatura Jagny Marczułajtis-Walczak na posłowanie z ramienia PO.
      • damakier1 Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 08.02.14, 19:37
        Tak, czytałam ten wywiad - w sumie mocno przygnębiający.

Co do JMW - też mi się ta kandydatura wtedy nie podobała, ale rzeczywiście nie pisałam wtedy na ten temat - może faktycznie sympatia do PO przyćmiła moją czujność?
        Ale nie zmienia to faktu,że dziś jest, jak jest i chyba fakt, że swego czasu nie wyśmiałam kandydatury JMW, nie pozbawia mnie prawa do założenia dzisiejszego wątku?
        • sowietolog1 Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 08.02.14, 22:59
          To tzw. kalizm, czyli "nasi" (PO-wscy) celebbryci nam pasują, natomiast "insi" (PiS-owscy, SLD-owscy, Tfujruchalscy) rażą...
        • l_zaraza_l Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 09.02.14, 10:51
          W żadnym wypadku nie śmiałabym (i nie chciałabym) ani Tobie, Damo, ani nikomu innemu odmawiać prawa do założenia wątku na jakikolwiek temat. Mnie tylko ten wątek niezbyt do Ciebie pasuje. Zaburza mi postrzeganie Twojej osoby. Nie tylko relatywizm ale na dodatek stereotypowe myślenie, że sportowiec nie może mieć wyższego IQ niż rybka akwariowa.

Może, jeśli zechcesz nieco lepiej poznać osobę pani Niewczas, przekonasz się, że zbyt pochopnie oceniłaś tę kandydaturę.
          pl.wikipedia.org/wiki/Marta_Niewczas
          niewczas.com/blog/

• damakier1 Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 09.02.14, 11:28
            Szkoda, że pan Palikot, dokonując prezentacji, skupił sie raczej na "celebryckich" walorach pani Niewczas.
            Moze napisałam niezbyt łopatologicznie, ale nie zamierzałam odbierać pani Niewczas prawa do kandydowania. W gruncie rzeczy nic o niej nie wiem. Ale wyobrażam sobie, że jeśli partia prezentuje swych kandydatów, to właśnie z tej prezentacji dowiem się, dlaczego są oni najlepszymi kandydatami do Parlamentu . Tymczasem Palikot (ale i inni, jak napisałam) prezentuje swych kandydatów, jak małpy do cyrku. I własnie o tym, o tej natrętnej, tabloidowej manierze, miał być w zamierzeniu ten wątek.
            A swoją drogą, choć nie chciałabym deprecjonować sportowców, uważam, że słabą oni dają gwarancję rzeczywistego dobrego rozeznania i przyszłych osiągnięć w świecie polityki niezaleznie od wartości IQ. Zwyczajnie - osiągnięcie znaczącej pozycji w sporcie mało pozostawia czasu i energii na inne dziedziny. To samo dotyczy i innych grup.
            • nazimno Obnazenie mechanizmow kampanii wyborczej. 09.02.14, 12:50
              Gdy przyjrzec sie kampanii wyborczej w ktoryms z krajow Europy Zachodniej o dobrze ugruntowanych zwyczajach w polityce, to to, co dzieje sie w tej chwili w Polsce przypomina
              jakies tanie przedstawienie wedrownej grupy prowincjonalnych aktorow.

W tym kontekscie nie licza sie zupelnie wysokie kwalifikacje polityka, nacelowane na
              przyszla dzialalnosc. Liczy sie tylko rozglos, jakim sie go otacza, wizerunek tworzony na poczekaniu,
              poslusznosc wobec srodowiska, ktore wystawia reprezentanta.

Tego typu "taniocha" na Zachodzie jest przez wyborcow standardowo odrzucana.

• szwampuch58 Re: nie kpij 09.02.14, 13:24
                "wysokie kwalifikacje polityka "
                • l_zaraza_l Re: nie kpij 09.02.14, 14:18
                  szwampuch58 napisał:

> "wysokie kwalifikacje polityka "

6 x mistrzostwo świata to jednak ogromna praca, konsekwencja, umiejętność mobilizowania się, dzielność....
                  Doktorat "Kultura fizyczna studentów w dobie transformacji systemowej po 1989 roku w państwowych wyższych szkołach technicznych w Polsce" to oczywiście nic w porównaniu z pracami o wyższości świąt jednych nad drugimi ale w czasach, gdy większość dzieciaków ma nadwagę a główną aktywność młodzieży stanowią ustawki, zapasy z drzewkami i palenie ambasad, uważam, że wszelkie działania na rzecz zmiany tych tendencji, dadzą naszemu społeczeństwo więcej niż wszystkie muzea JPII razem wzięte. Nasze rządy same nic z tym nie zrobią ale może pomóc (w sensie "wymóc") UE.
                  12 lat pracy jako samorządowiec to oczywiście zupełnie nic w porównaniu do dokonań takich znakomitości jak Arłukowicz czy Kopacz.

Nie przypominam sobie aby ktoś z sympatyków PO zarzucał brak kwalifikacji pani Iwonie Guzowskiej (także utytułowanej sportsmence) czy szydził z Jagny Marczułajtis-Walczak.
                  A Lato z SLD (kiedyś) czy Tomaszewski z PiS (teraz)?

• nazimno Sa takie wyjatki. 09.02.14, 14:49
                  (w Polsce i w krajach zachodnich - byc moze w nich nieco wiecej ich jest)

Nie mam zamiaru bawic sie w nazwiska.
                  Poprzedni moj post dotyczyl czynnikow ogolnych.

To, co napisalem jest, niestety, praktykowane.

I to wlasnie powoduje, ze dobrze ponad polowa wyborcow zignoruje wybory.
                  To jest proces chorobowy.
                  Zadne zaklecia albo praktyki homeopatyczne tego nie zmienia.
                  Po prostu tak bedzie.
              • wiosnaludzikow Re: Obnazenie mechanizmow kampanii wyborczej. 09.02.14, 15:30
                nazimno napisał:

> Gdy przyjrzec sie kampanii wyborczej w ktoryms z krajow Europy Zachodniej o dob
                > rze ugruntowanych zwyczajach w polityce, to to, co dzieje sie w tej chwili w Po
                > lsce przypomina
                > jakies tanie przedstawienie wedrownej grupy prowincjonalnych aktorow.
                Bardzo trafne jest moim zdaniem to co napisałeś.

• nazimno Zawsze mam krytyczne podejscie do zjawisk. 09.02.14, 17:22
                  Nauczyly mnie tego nauki scisle i potwierdzenie hipotez w eksperymencie.

"Pic", manipulacja, tanie chwyty, falszywie przedstawiana rzeczywistosc i inne szamanskie
                  zabiegi sa wobec mojego sposobu myslenia calkowicie NIESKUTECZNE.

Albo ktos uzywa logiki w argumentacji albo do diabla z nim.
                  I to wszystko.

Czasem mam wrazenie, ze na tym forum skacza sobie do gardel po prostu zwykle czubki.

• l_zaraza_l Re: Czy to nabór do X-Factora albo "Mam Talent"? 09.02.14, 13:49
              No cóż, Damo, skoro jesteś zadowolona z powyższej wypowiedzi to nie ma co ciągnąć tematu.
    • haen2010 Nie ma tam 09.02.14, 05:49
      Ani jednego partyjnego posła z TR, co oprócz suwaka jest debiutem na polskiej scenie politycznej. Palikociarnia wiele poświęciła na rzecz zjednoczenia lewicy i liberałów. Już to jedno oznacza, że tym ludziom o coś chodzi w polityce.

Jeżeli o karacistkę chodzi, to ostatnie kilka lat poświęciła pracy w radzie Rzeszowa. Nie jest z łapanki na celebrytów.

O wynik tej listy jestem spokojny. Sami Kutz z Kaliszem zrobią próg wyborczy.
      • alaias11 a Piskorski ? 09.02.14, 14:49
        jaka Twoja opinia o TYM kandydacie ?
        - jakie cechy / zdolności świadczą o słuszności jego kandydatury do P.Eur. ?
        • wiosnaludzikow Re: a Piskorski ? 09.02.14, 15:26
          alaias11 napisała:

> jaka Twoja opinia o TYM kandydacie ?
          > - jakie cechy / zdolności świadczą o słuszności jego kandydatury do P.Eur. ?
          Zasadne pytanie.
          • alaias11 Re: a Piskorski ? 09.02.14, 18:05
            wiosnaludzikow napisał:

Zasadne pytanie.

Żem sieM Udziła, że Haen odpowie, kandydaturę uzasadni...
        • ave.duce a niejaka Pyżalska-Łukomska? 09.02.14, 17:15
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,149427660,149427881,Pyzalska_Lukomska_tez_od_Palikota_.html
          alaias11 napisała:

> jaka Twoja opinia o TYM kandydacie ?
          > - jakie cechy / zdolności świadczą o słuszności jego kandydatury do P.Eur. ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka