Dodaj do ulubionych

Znalazł bilion

15.02.14, 20:31
Co za kretyn! Kaczyński przekonywał, jak zdobyć bilion złotych na rozwój Polski i unowocześnienie polskiej gospodarki. O tej kwocie pierwszy raz mówił w grudniu na spotkaniu z mieszkańcami Pszczyny. - To środki europejskie, środki z banków, które chcemy zdobywać metodami stosowanymi w Europie. To środki z dokapitalizowania BGK, to środki z firm państwowych - tych wielkich, które w zeszłym roku miały zysk netto 25 mld złotych. Można tworzyć fundusze inwestycyjne. To środki z tych przedsięwzięć, które zostały już podjęte - na przykład prowadzone Inwestycje Polskie. Chcemy zmienić jej nazwę i możliwości. To środki, które biernie leżą na kontach przedsiębiorstw - powiedział szef PiS. Po pierwsze - dotacje UE są na konkretne cele rozwojowe a nie sfinansowanie 500 PLN/bahora. Po drugie jeśli zabierzemy środki bankom i funduszom i rozdamy je dzieciorobom to spowoduje to zapaść rynku kapitałowego. Bachory które przez 20 lat trzeba utrzymywać i tak nie znajdą pracy bo jej nie będzie!!! Czy w PiS są tylko kretyni?
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Znalazł bilion 15.02.14, 20:46
      Tak.
    • mamma_mia_mia Re: Znalazł bilion 15.02.14, 20:47
      ''Czy w PiS są tylko kretyni ?''
      Nie pytaj, bo wiesz, że są, ale Ci którzy dają nabierć się na bajki z mchu i paprpci, dorównują
      Płaszczakowi, Hofmanowi i wielu innym.
    • volupte Re: Znalazł bilion 15.02.14, 20:49
      To on chce zaje.... te 200mld. cudzych pieniedzy? Dał mu przykład Tusk z OFE wiec dalej po bandzie trzeb jechać. Zaczął Cypr , Wegry .....rzeba kase z banków zabierać . Chyba skarpeta bezpieczniejsza.
    • kucyk_trojanski Bez dziadostwa 15.02.14, 20:55
      Kaczynski:"Jestem bilion i cierpie za biliony"
      Dlaczego tylko 5000 zl na jedno dziecko,powinno byc 500 000 zl. na jedno dziecko;
      a za dziewczynke 1 000 000zl
      • cymber.gaj Re: Bez dziadostwa 15.02.14, 21:10
        kucyk_trojanski napisał:

> Kaczynski:"Jestem bilion i cierpie za biliony"
        > Dlaczego tylko 5000 zl na jedno dziecko,powinno byc 500 000 zl. na jedno dzieck
        > o;
        > a za dziewczynke 1 000 000zl

To wszystko mało. Chodzi o to, aby każdego dnia bilion Polaków wypoczywał na plażach Egiptu zajadając się orzeszkami z Gabonu.
    • pies_na_czarnych Re: Znalazł bilion 15.02.14, 21:51
      Populista. Niestety jakaś cześć wyborców wierzy temu debilowi.
    • wariant_b Raz już znalazł bilion, 15.02.14, 22:12
      tyle że było to w starych złotych.
      Jestem ciekaw, czy jak teraz znajdzie, to też się z nikim nie podzieli.
    • przeciwnik_klamstwa Re: Znalazł bilion 15.02.14, 22:53
      uzaleznionytanebo22 napisał:
      " ...Czy w PiS są tylko kretyni?"

...są raczej w PO, widać to wyraźnie po nieudolnych latach ich rządzenia.
      (sam jesteś kretyn bo bredzisz jak niezdrowy) Umiesz czytać?!
      To przeczytaj o czym mówił kaczor. Dopiero wtedy możesz mieć
      zastrzeżenia. Ale wpierw czytaj!
      ...
      1. "Zaskakują dane o wykształceniu (podzieliło się nimi 70 proc. działaczy PO) - aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę"
      2.ryj:bo nigdy nie byłem ani milicjantem ani ormowcem i nawet nie dlatego ... posiadam kat D! symulowałem i mnie się udało.
      • uzaleznionytanebo22 Re: Znalazł bilion 15.02.14, 23:11
        Wal się na swój ryj kaczystowski pomiocie!!! Czytałem. I to same brednie. I kłamstwa.
      • rickky Re: Znalazł bilion 15.02.14, 23:25
        przeciwnik_klamstwa napisał:

> uzaleznionytanebo22 napisał:
        > " ...Czy w PiS są tylko kretyni?"
        >
        > To przeczytaj o czym mówił kaczor. Dopiero wtedy możesz mieć
        > zastrzeżenia. Ale wpierw czytaj!
        > ...
        Tak, wszystko co powie twój kaczor to święte i prawdziwe.
        Gratuluję debilizmu!
      • wujaszek_joe Re: Znalazł bilion 15.02.14, 23:25
        doskonale wiesz, że to są nierealne obietnice i mogą trafic jedynie do ekonomicznych analfabetów, którzy myslą że pieniadze wystarczy wydrukować.
    • zupakacza chce ukrasc bilion 15.02.14, 23:16
      bankom, kompaniom, panstwowym zakladom zmiejszajac inwestycje. magik jak Lenin. I przyznal sie, ze beda go krytykowac za to. Jak krytykuja Orbana, ktory grabi dzis by jutro wygrac wybory i potem nedza i zapasc. kapitalizm ma prawa , ktore nie sa zmienne. Komuchu z Woli won na emeryture!
    • lionold Re: "Znalazł bilion". Ile tego bilonu było? 15.02.14, 23:33
      Sznurówki za to kupi?
    • lionold Re: W normalnym społeczeństwie, to znaczy 15.02.14, 23:44
      takim którego obywatele umieją czytać i myśleć to co dzisiaj kurdupel upublicznił wystarczyło by aby w sondażach PiS_owi spadło do 1,5% i nigdy się już nie podniosło! Ale u nas jest niestety aż 30% obateli(jak mawia Richard Henry Ciemniacki), czyli ciemnego ludu, który kupuje w ciemno u tego sklepikarza, którego ledwo spod lady widać .
      • mamma_mia_mia Re: W normalnym społeczeństwie, to znaczy 16.02.14, 00:14
        Ale pozostaje jeszcze 70%, a Oni nie chcą Kaczego i to jest optymistyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka