1zzarda 19.02.14, 19:55 Macie - możecie na własne oczy oglądać - do czego w PL w 89 mogło dojść! Nie powinniście przeprosić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzewuski1 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 20:26 zzarda napisał(a): > Macie - możecie na własne oczy oglądać - do czego w PL w 89 mogło dojść! Nie po > winniście przeprosić Nie zgadzam się Jaruzelski czy tez ekipa Rakowskiego swoja władze nie brały z wolnych wyborów demokratycznych a Janukowicz taki mandat posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 20:38 rzewuski1 napisał: > zzarda napisał(a): > > > Macie - możecie na własne oczy oglądać - do czego w PL w 89 mogło dojść! > Nie po > > winniście przeprosić > > Nie zgadzam się Jaruzelski czy tez ekipa Rakowskiego swoja władze nie brały z w > olnych wyborów demokratycznych a Janukowicz taki mandat posiada. Owczesny rząd został wybrany w legalnych wyborach. Możesz jedynie mieć pretensje do ciemnego społeczeństwa, które tak samo jak dzisiaj głosowało bez czytania i bez skreślenia mówiąc, że to nic nie da. Dzisiaj Polacy nie idą głosować bo na tym "polega wolność" , a pózniej płacz i zgrzytanie zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 20:50 wczesny rząd został wybrany w legalnych wyborach. > Możesz jedynie mieć pretensje do ciemnego społeczeństwa, które tak samo jak dzi > siaj głosowało bez czytania i bez skreślenia mówiąc, że to nic nie da. Dzisiaj > Polacy nie idą głosować bo na tym "polega wolność" , a pózniej płacz i zgrzytan > ie zębów. > Napisałem ze władza Jaruzelskiego czy Rakowskiego nie pochodziła z demokratycznych wyborów, Janukowicz został wybrany w normalnych wyborach i tu jest ta różnica co do 1989r a a 2014 na Ukrainie. Władze nie trzeba zdobywać na ulicach bo można zmienić ją w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 21:07 rzewuski1 napisał: > wczesny rząd został wybrany w legalnych wyborach. > > Możesz jedynie mieć pretensje do ciemnego społeczeństwa, które tak samo j > ak dzi > > siaj głosowało bez czytania i bez skreślenia mówiąc, że to nic nie da. Dz > isiaj > > Polacy nie idą głosować bo na tym "polega wolność" , a pózniej płacz i zg > rzytan > > ie zębów. > > > > Napisałem ze władza Jaruzelskiego czy Rakowskiego nie pochodziła z demokratyczn > ych wyborów, Janukowicz został wybrany w normalnych wyborach i tu jest ta różn > ica co do 1989r a a 2014 na Ukrainie. Władze nie trzeba zdobywać na ulicach bo > można zmienić ją w wyborach. Oké. Zgadzam się z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 21:24 > Napisałem ze władza Jaruzelskiego czy Rakowskiego nie pochodziła z demokratyczn > ych wyborów, Janukowicz został wybrany w normalnych wyborach i tu jest ta różn > ica co do 1989r a a 2014 na Ukrainie. Władze nie trzeba zdobywać na ulicach bo > można zmienić ją w wyborach. Auć. A pamiętasz jak wymieniono Gomułkę w niedemokratycznej PRL i za co I od tej pory u nas nie strzelano. Nie od dzisiaj podziwiam Jaruzela za... logistykę. Oszczędził krew. Tak sobie myślę, że gdyby protest w Gdańsku się rozciągnął w czasie na kwartał, to ludzie by wykopali te visy z wojny. Spokojniusio. Tak sobie myślę, że my patrzymy na Majdan przez "Quo vadis": by się dali rżnąć jak owieczki, by byli OK. Choć sami tacy nie jesteśmy... Tak sobie myślę że Janukowycz to nie tylko potworny głupek, ale w dodatku zbrodniczy. Pohuśtał czymś nie zauważając, że go to przerasta. Podtarł się własnym mandatem. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 21:14 O Janukowyczu: Prawda. Całkiem już nie myślał o mandacie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 21:19 pies_na_czarnych napisała: > Owczesny rząd został wybrany w legalnych wyborach. > Możesz jedynie mieć pretensje do ciemnego społeczeństwa, które tak samo jak dzi > siaj głosowało bez czytania i bez skreślenia mówiąc, że to nic nie da. Dzisiaj > Polacy nie idą głosować bo na tym "polega wolność" , a pózniej płacz i zgrzytan > ie zębów. Ciemna masa chodziła w PRL na wybory i w nagrodę dostawaliśmy karkti żywność, gorzałę, fajki i cukierki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 21:30 douglasmclloyd napisał: > pies_na_czarnych napisała: > > Owczesny rząd został wybrany w legalnych wyborach. > > Możesz jedynie mieć pretensje do ciemnego społeczeństwa, które tak samo j > ak dzi > > siaj głosowało bez czytania i bez skreślenia mówiąc, że to nic nie da. Dz > isiaj > > Polacy nie idą głosować bo na tym "polega wolność" , a pózniej płacz i zg > rzytan > > ie zębów. > > Ciemna masa chodziła w PRL na wybory i w nagrodę dostawaliśmy karkti żywność, g > orzałę, fajki i cukierki. > Gowno wiesz o tych czasach. Dla twoich rodziców gorzała, a ja śmigłem sobie Audi 100. Naturalnie teraz powiesz, że byłem komuchem i SBekiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 22:10 pies_na_czarnych napisała: > Gowno wiesz o tych czasach. Po czym wnosisz? > Dla twoich rodziców gorzała, a ja śmigłem sobie Audi 100. No i? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 23:19 douglasmclloyd napisał: > Po czym wnosisz? po durnotach jakie tu wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
oldmeryt Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 00:10 Masz rację, wypisuje bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 00:39 don.kichote napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Po czym wnosisz? > > po durnotach jakie tu wypisujesz. Nieszczęsliwy pies w PRlu jeździł Audi100 (osobiście wolałem 80), a teraz musi w Belgii garować i wyje za PRLem. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 21:18 rzewuski1 napisał: > Nie zgadzam się Jaruzelski czy tez ekipa Rakowskiego swoja władze nie brały z w > olnych wyborów demokratycznych a Janukowicz taki mandat posiada. Towarzyszu rzewuski, Polska była demokracją ludową, przeprowadzała wybory, jej władze były legalne i trzymały się stołków równie mocno jak ekipa Jakunowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Hahahahahaaaaaa 19.02.14, 21:16 Dyktator Jaruzelski był znacznie lepszy od Jakunowicza i wyrowadził wcześniej wojsko na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Hahahahahaaaaaa 19.02.14, 21:20 douglasmclloyd napisał: > Dyktator Jaruzelski był znacznie lepszy od Jakunowicza i wyrowadził wcześniej w > ojsko na ulice. > Już ci pisałem, że gdyby nie to to twoi rodzice nie mieliby szans, aby ciebie zaplanować o ile planowali. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 21:23 Idiotyczna teza z tym rosyjskim janczarem panem Wolskim pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Moment ! Jaruzelski to byla lewica ?! 19.02.14, 21:34 Moment ! Jaruzelski to byla lewica ?! Od kiedy feudalny paternalizm to lewicowy nurt ? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 22:05 Porównanie nieuprawnione. Jedno, co można zapisać mu na dobro, to że w 1989 ustąpił, a urząd prezydenta sprawował przyzwoicie. Ale otoczenie namawiało go do dogadania się z opozycją wcześniej, bronił się przed tym mocno. Wcześniej, w czasie i po SW, restytuował PZPR, a nie musiał. Wcześniej - donosił na kolegów z wojska, brał czynny udział w ataku na Czechosłowację, krwawym stłumieniu grudnia '1970, prosił (wysłał gen. Siwickiego) o interwencję wojsk UW. Taki jest niesławny bilans. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 19.02.14, 22:12 Dlaczego piszesz nieprawdę? Taki przymus wewnętrzny? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 09:51 W którym miejscu piszę nieprawdę? Udowodnisz błąd - odszczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 10:27 dystans4 napisał: > W którym miejscu piszę nieprawdę? > Udowodnisz błąd - odszczekam. Proszę przejmie: Wcześniej - donosił na kolegów z wojska, Trudno sobie wyobrazić aby (w warunkach bojowych) dowódca zwiadu nie współpracował z NKWD. Natomiast nie ma żadnych dowód na to co napisałeś. brał czynny udział w ataku na Czechosłowację, Jeżeli znasz układ władzy w Polsce w tamtym czasie to wiesz, że minister ON był od wykonywania poleceń BP. Zarzut co najmniej dziwny. brał czynny udział w krwawym stłumieniu grudnia '1970, W ogóle nie był na Wybrzeżu. Dowodził G.Korczyński, który utrzymywał bezpośrednią łączność z W.Gomułką. prosił (wysłał gen. Siwickiego) o interwencję wojsk UW Nieprawda, prosił o dostawy ropy i gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 10:44 Ale to nie jest o tym, tylko o 89! Ps. Dziwne - Kuklińskiemu wybaczają a jemu nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 10:46 1zzarda napisał(a): > Ale to nie jest o tym, tylko o 89! > Ps. Dziwne - Kuklińskiemu wybaczają a jemu nie.... O tym, odpowiedziałem na post w którym te zarzuty zostały postawione. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 13:59 Po kolei: 1. Mowa nie o II wojny światowej, ale o okresie powojennym. Współpracował z Informacją Wojskową (czy jak się zwała, mogę mylić nazwę). Dokumenty zostały, Wałęsa wyraził zdziwienie, że będąc przełożonym WSI, tych dokumentów nie zniszczył. 2. Fakt, minister ON był od wykonywania rozkazów, ale on wyróżniał się gorliwością, do czego nie był zmuszany. 3. Rozmawiałem z facetem, który był wtedy w sztabie dywizji pacyfikującej Wybrzeże (szefem sztabu chyba nie, choć coś takiego mi się kojarzy). Opowiadał, że do sztabu przyjechał Kliszko i zaczął krzyczeć, żeby wysłać wojsko i strzelać. Dowódca odpowiedział, że na to, by jego rozkazy wykonywać, musi mieć rozkaz przełożonych z MON. Kliszko się wk...ił, zaczął dzwonić do Warszawy. Następnego dnia przyszło upoważnienie od ministra, jak pamiętam. Wszystko po linii partyjnej. 4. Prośba o dostawy też mogła być, tego nie wykluczam. Natomiast są niezależne relacje (w tym zapis pozostały po służbach NRD) o tym, że gen. Siwicki prosił o interwencję. "Za" były Czechosłowacja i NRD, przeciw - Rumunia, ZSRR - neutralny, reszta - nie pamiętam. Relacje powszechnie dostępne, można poszukać i znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 14:25 dystans4 napisał: > Po kolei: > 1. Mowa nie o II wojny światowej, ale o okresie powojennym. Współpracował z Inf > ormacją Wojskową (czy jak się zwała, mogę mylić nazwę). Dokumenty zostały, Wałę > sa wyraził zdziwienie, że będąc przełożonym WSI, tych dokumentów nie zniszczył. Czyli różnica klas, nie klasy. btw - współpraca z jakąkolwiek formacją specjalną nie oznacza automatycznego "kapowania na kolegów". > 2. Fakt, minister ON był od wykonywania rozkazów, ale on wyróżniał się gorliwoś > cią, do czego nie był zmuszany. A to już z gatunku plotek. > 3. Rozmawiałem z facetem, który był wtedy w sztabie dywizji pacyfikującej Wybrz > eże (szefem sztabu chyba nie, choć coś takiego mi się kojarzy). Opowiadał, że d > o sztabu przyjechał Kliszko i zaczął krzyczeć, żeby wysłać wojsko i strzelać. D > owódca odpowiedział, że na to, by jego rozkazy wykonywać, musi mieć rozkaz prze > łożonych z MON. Kliszko się wk...ił, zaczął dzwonić do Warszawy. Następnego dni > a przyszło upoważnienie od ministra, jak pamiętam. Wszystko po linii partyjnej. Rzecz w tym, że rozkaz wydał osobiście Wł. Gomułka bezpośrednio G.Korczyńskiemu. > 4. Prośba o dostawy też mogła być, tego nie wykluczam. Natomiast są niezależne > relacje (w tym zapis pozostały po służbach NRD) o tym, że gen. Siwicki prosił o > interwencję. "Za" były Czechosłowacja i NRD, przeciw - Rumunia, ZSRR - neutral > ny, reszta - nie pamiętam. Relacje powszechnie dostępne, można poszukać i znaleźć. Dziwne, że Rosjanie nigdy tego nie potwierdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 07:47 Jak pamiętam to był taki beton który nie chciał OS - i mógł zostać zrealizowany taki scenario jak teraz na Ukrainie! Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 09:52 Po obu stronach był taki beton. I scenariusz, nie ukraiński - rumuński, nie był wykluczony. I długo nie wiadomo było, jak zachowa się ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS nie zna 20.02.14, 09:58 1zzarda napisał(a): > Macie - możecie na własne oczy oglądać - do czego w PL w 89 mogło dojść! Nie po > winniście przeprosić? słowa "przepraszam" Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 10:51 zapijaczony_ryj napisał: > słowa "przepraszam" Żartujesz? Już się szykowali do zajęcia Moskwy a tu generał zdjął czapkę i nakrył całe towarzystwo. Tego nigdy nie wybaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 10:59 remez2 napisał: > zapijaczony_ryj napisał: > > słowa "przepraszam" > Żartujesz? Już się szykowali do zajęcia Moskwy a tu generał zdjął czapkę i nakr > ył całe towarzystwo. Tego nigdy nie wybaczą. Teraz Ty przesadzasz. Cenię Jaruzelskiego,za 1989 rok,jego działalność po 1945 roku,już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 13:49 tiny.pl/qj649 Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 14:50 remez2 napisał: > tiny.pl/qj649 Ten link się nie otwiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 14:53 gtxl napisał: > Ten link się nie otwiera.... Nieco wyżej - moja rozmowa z Dystans4. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 21.02.14, 19:20 gtxl napisał: > Cenię Jaruzelskiego,za 1989 rok,jego działalność po 1945 roku,już nie. Poza kontrowersjami z 1968 roku niczego nie można Generałowi zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 10:59 Tłumaczę: kompromis to porozumienie w którym każda ze stron z czegoś rezygnuje! Nie ma kompromisu są Majdany, Jugosławie itp..... i trupy, setki a czasem miliony! Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 14:11 W 1989 była możliwość zawarcia kompromisu, więc został zawarty. Mądrze. Dla mnie lepszą analogią jest jednak stan wojenny. Janukowycz był w podobnej sytuacji jak Jaruzelski wtedy [przewodnia rola ZSRR, Putin], między młotem a kowadłem. I w odróżnieniu od tego pętaka Janukowycza wybrał rozwiązanie bezkrwawe. Sądzimy go od lat za tragedie do których doszło przy okazji, bo kilku dupków się nie sprawdziło. Kilku dupków w skali całego kraju. W obu przypadkach, stan wojenny i OS, ten smętny zbrodniczy dupek Janukowycz ani przez moment nie wytrzymuje porównania z Jaruzelskim. Nie ta klasa. Mieliśmy fart, bo u nas trafiło na męża stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 14:26 Mieliśmy fart, bo u nas trafiło na męża stanu. I tego "prawica" nigdy nie przeboleje. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 14:55 Bo ona na miejscu naszych mężów stanu życzy sobie dostrzegać Piłsudskiego bis - Kaczucha na hofmance. Bo prawica widzi ten skomplikowany świat czarno-biało, płasko, wybiórczo i jak jej wygodnie. I ceni nade wszystko przyzwoicie zakrwawione sztandary, dlatego Okrągły Stół jest dla niej Targowicą i gdy w 10 rocznicę Clinton zrobił w US wielką konferencję i fetę by uczcić "pierwszą w dziejach świata negocjowaną rewolucję", nasza prawica kompletnie Clintona olała. Ze szkodą dla Polski: tę naszą rewolucję powoli zastępuje pewien berliński mur. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 15:14 magdolot napisała: > Bo ona na miejscu naszych mężów stanu życzy sobie dostrzegać Piłsudskiego bis - > Kaczucha na hofmance. "PiS na koń siędzie ja przodem na kocie i jakoś to będzie" - autor nieznany. > Bo prawica widzi ten skomplikowany świat czarno-biało, płasko, wybiórczo i jak > jej wygodnie. I ceni nade wszystko przyzwoicie zakrwawione sztandary, dlatego O > krągły Stół jest dla niej Targowicą i gdy w 10 rocznicę Clinton zrobił w US wie > lką konferencję i fetę by uczcić "pierwszą w dziejach świata negocjowaną rewolu > cję", nasza prawica kompletnie Clintona olała. Ze szkodą dla Polski: tę naszą r > ewolucję powoli zastępuje pewien berliński mur. W XX wieku były w naszej historii trzy bardzo podobne wydarzenia/sytuacje: - zakończenie I WŚ i pomysł wywołania powstania przeciwko Niemcom kiedy na wschodzie była armia niemiecka, która musiała wrócić do Vaterlandu, - Powstanie Warszawskie, - rok 1981. J.Piłsudski i W.Jaruzelski zapobiegli narodowej tragedii. W 1944 r. jednego z nich już nie było, a drugiego jeszcze. Skutki znamy. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 15:22 Należy dodać, że ekipa z 39 doprowadziła do tego co się działo w PL do roku 89! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 14:50 magdolot napisała: > W 1989 była możliwość zawarcia kompromisu, więc został zawarty. Mądrze. Dla mni > e lepszą analogią jest jednak stan wojenny. Janukowycz był w podobnej sytuacji > jak Jaruzelski wtedy [przewodnia rola ZSRR, Putin], między młotem a kowadłem. i wojska sowieckie na swoim terenie miał gorzej, wybrał lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 15:12 Wybacz, analogia nie jest uprawniona. A sytuacja Janukowycza, z jednej strony, jest łatwiejsza politycznie i bez zależności militarnych, z drugiej - jeszcze trudniejsza gospodarczo. Janukowycz nie jest człowiekiem Putina (prędzej, jeśli już, jeśli w ogóle, to Azarow), on chciał wejścia do Unii, ale liczył na szmal umożliwiający przetrwanie. Janukowycz walczył o pozycję, utrzymanie zagrabionej forturny, reelekcję, a teraz walczy o przetrwanie, a pewnie i o życie. Nie o rosyjskie interesy, z czego w Moskwie doskonale zdają sobie sprawę. A ludziom, którzy ostatnie, wcześniejsze też, walki urządzili, zależy nie na zwycięstwie której ze stron (na pewno! - to można mocno uzasadnić), ale na stworzeniu strefy kontrolowanego chaosu. Jednocześnie promuje się banderowców, otwarcie kwestionujących polskie granice, a to już akt w stosunku do Polski wrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 15:22 > A ludziom, którzy ostatnie, wcześniejsze też, walki urządzili, zależy nie na zw > ycięstwie której ze stron (na pewno! - to można mocno uzasadnić), ale na stworz > eniu strefy kontrolowanego chaosu. Jednocześnie promuje się banderowców, otwarc > ie kwestionujących polskie granice, a to już akt w stosunku do Polski wrogi. Dojaśnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 15:33 To będzie wyjaśniał ks Issakowicz, dzisiaj u MO Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 15:44 OK. ...promuje się banderowców, otwarcie kwestionujących polskie granice, a to już akt w stosunku do Polski wrogi. Kilka dni temu w Rzepie był wywiad z Andrijem Tarasenko, w którym oświadczył: "Po wojnie operacja „Wisła" spowodowała, że Ukraińcy z tych ziem etnicznych zostali wyrzuceni i sprawiedliwość nakazywałaby, aby te ziemie do Ukrainy wróciły. Mówię o Przemyślu i kilkunastu innych powiatach." A jacy ludzie promują banderowców i którzy ostatnie walki (wcześniejsze starcia też), urządzili, o tym nie będę pisał wprost, ze względu na lojalność względem naszego strategicznego sojusznika. Tym bardziej, że z dnia na dzień rząd RP i PiSowska opozycja solidarnie uznali, że sytuacja jest czarno-biala i cała wina leży po stronie ukraińskich władz. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 20.02.14, 15:54 Na dzień dzisiejszy prezio Janukowycz jest już balastem - nie zdziwiłbym się jakby "zginął od przypadkowego postrzału" - co nie znaczy, ze komukolwiek życzę czegoś złego! Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Narodowcy i zajadła prawica spod znaku PiS ni 21.02.14, 23:38 > A jacy ludzie promują banderowców i którzy ostatnie walki (wcześniejsze starcia > też), urządzili, o tym nie będę pisał wprost, ze względu na lojalność względem > naszego strategicznego sojusznika. Masz na myśli" Rzepę"? Ja tam się cieszę, że ukraińskie gazety nie gadają z ONR-em... Ja się nie boję banderowców tak jak nie boję się ONR-u... dopóki jesteśmy w miarę syci. Bym się bała, gdyby paru szemranych gości z kasą se mogło wynająć armie takich poj3bów do lania i mordowania, żeby się panoszyć. A to nie jest dobrze dostrzegalna cecha naszego strategicznego sojusznika, lecz raczej naszego eksia. Obecny się lepiej maskuje a ja mam i na kucyka Pony i miłą dowolność obsmarowywania naszego strategicznego w necie. I nie mam wątpliwości co wybrać z dwojga złego. By tam zostało jak było, by banderowców przybyło gwałtownie. Bo tacy się plenią z braku perspektyw, frustracji i oglądania wokół ton bezkarnego chu.jactwa, mają bicepsy to dołączają i tyle. A jak już się dołącza do bezkarnego chu.jactwa, to się dorabia cacy ideologię do tego, a nacjonalistyczna do bicepsów pasi. I nie mówię tego politycznie, tylko zwyczajnie, po ludzku. > Tym bardziej, że z dnia na dzień rząd RP i PiSowska opozycja solidarnie uznali, > że sytuacja jest czarno-biala i cała wina leży po stronie ukraińskich władz. Krew robi swoje. A wczoraj to było dokładnie widać na komentarzach na fejsie. 180 stopni. Dziś ludzie już ochłonęli i wróciły do normy, już naród wałkuje legalnego Janukowycza i ffffstrętnych banderowców, pożarcie nieszczęsnej Ukrainy przez globalny kapitał i... Panowie oklaskujący się w Sejmie nie zrobili na mnie wrażenia. Nie oni, lecz Sikorski, tam. I dobrze posłucham co o nim która opcja. Teraz. "Odrabiając" te przepiękne oklaski. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: autor watka to idiota czy samobójca? 20.02.14, 15:46 Masz popatrz: twitter.com/jagovski/status/436494116810002432/photo/1 Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 LuCkie panisko z tego gienierała...;) 20.02.14, 15:56 mógł czołgami rozjechać wszystkich, a zamordował tylko koło setki buntowników... chwała mu! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Jaki jest właściwie powód, 20.02.14, 16:02 że (bez obrazy) lecisz takimi sucharami? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 jakimi sucharami? 20.02.14, 16:14 to nie wyjechał czołgami na ulicę, nie ginęli ludzie mordowani w czasie stanu wojennego? i za co mam byc dyktatorowi wdzięczny? że nie urządził pod koniec XX wieku w centrum europy syrii? Nie bądź śmieszny, błagal sowietów żeby interweniowali (sa na to dowody) a wiedział, że wojsko (prócz ubeckich bydlaków) nie będzie strzelało do swoich braci, sióstr, rodziców, czy znajomych. Gdyby mógł i nie bał sie, że skończy na stryczku, razem z reszta tej czerwonej hołoty, to niezłą łaźnie by nam tu urządził, na szczęście dla niego i dla nas, jego sowieccy protektorzy powiedzieli niet... I robił to wszystko tylko i wyłącznie w imie utrzymania władzy, a co za tym idzie przywilejów. Juz dawno powinien zostać osądzony i gnic w pierdlu... Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: jakimi sucharami? 20.02.14, 17:29 Ciekawe dlaczego zatem hierarchia mu pomagała w latach 80 tych? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: jakimi sucharami? 20.02.14, 20:02 tzn co? episkopat razem z gienierałem wprowadzał stan wojenny i stał za mordem np Popiełuszki...? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: jakimi sucharami? 20.02.14, 20:07 Nie umiesz czytać? Był akuszerem OS a po zabójstwie ks Jerzego, nie podżegał ( kościół) a raczej łagodził atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: jakimi sucharami? 20.02.14, 20:22 okrągły stół o ile sobie przypomina był w 89, skoro kościół był jego akuszerem (sic!) to takie lewactwo jak ty powinno go po doopie całować. Logicznie rzecz biorąc, dzięki okrągłemu stołowi (a co za tym idzie kościelnym akuszerom) czerwoni mogli sie uwłaszczyć, nie trzeba liści było zastępować komunistami, a ty dzisiaj z moich pieniędzy bierzesz komuszą emeryturę... ty próbowałeś kiedykolwiek myśleć samodzielnie...? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: jakimi sucharami? 21.02.14, 09:48 Nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie wyjechał walczyć o swój sposób życia gdzie indziej! uwłaszczyli się także tacy jak Jarosław, który jest jednym z najbogatszych Polaków! Ponadto kk konsekwentnie łagodził nastroje już w grudniu 1981 - pamiętam np. pasterkę z tego grudnia! A więc jeśli chcesz wykazywać się odwagą bojowa - to do Pakistanu albo Afryki sobie wyjedź! Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: jakimi sucharami? 22.02.14, 00:39 już się wykazałem, na razie wystarczy, a jesli wyjadę, to kto was nierobów utrzyma...? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 16:07 Każdy kraj ma inną historię - nasza też była tragiczna. też były ofiary,...Wzorcowa była rewolucja aksamitna w 1989 w Czechosłowacji. pl.wikipedia.org/wiki/Aksamitna_rewolucja Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 wcześniej był 1970 rok 20.02.14, 17:47 ...i masakra na Wybrzeżu. Także stan wojenny, gdzie też dochodziło do aktów przemocy, nierzadko śmiertelnych Najwyraźniej Janukowycz dosłownie zrozumiał radę Michnika, że ma być jak Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Janukowicz, jak Jaruzelski trzyma z kacapami 20.02.14, 18:26 a nie z narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Janukowicz, jak Jaruzelski trzyma z kacapami 20.02.14, 20:47 Używanie w rozmowie prowadzonej poważnie rozmowie inwektyw ("kacap") nie najlepiej świadczy o rozmówcy. Jeśli chodzi o Janukowycza, nie jest człowiekiem Moskwy. Najnowsze (z ostatnich dwóch dni) wydarzenia (odmowa rozmowy z Janukowyczem, zawieszenie kolejnej transzy kredytu, stawianie na porozumienie z nowym rządem, czyli z rządem opozycji) pokazują, jak bardzo Putinowi nie na rękę są walki, jeszcze bardziej w czasie Olimpiady. Putin mógl powiedzieć do Janukowycza "zrób porządek, pożyczę pieniądze". Mógł ułatwić Janukowyczowi decyzję o użyciu siły. Ale nie mógł ani wywołać walk, ani zmusić do ich rozpoczęcia. Janukowycz opiera się o Kreml (powiedzieć, jest na łasce Kremla, to za wiele), bo żadnego innego oparcia nie dostanie. Ale nie jest człowiekiem Kremla (prędzej już był nim Azarow). Wczoraj Putin odmówił Janukowyczowi rozmowy telefonicznej. Co więcej: W ten sposób, ostatnie działania Moskwy mogą świadczyć o tym, że Kreml zmęczył się nadążaniem za konwulsjami Janukowycza i nie wierzy w jego możliwości kontrolowania sytuacji. Zmęczony ciągnącym się ukraińskim spektaktem Putin, być może, moralnie jest już gotów 'pomóc" obecnemu prezydentowi-nieudacznikowi jak najszybciej zakończyć karierę. Bez kolejnej transzy kredytu i w warunkach nawet częściowej blokady zdarzy się to szybko. Po tym Moskwa na pewno spróbuje zająć się budową stosunków z nowym kierownictwem Ukrainy. I tu nie dana Janukowyczowi część kredytu może stać się w pełni ważkim argumentem. www.utro.ru/articles/2014/01/30/1171922.shtml Janukowycz jest postacią wstrętną, ale nie ma matecznika w Rosji, ani nie jest jej człowiekiem. Złodziej o mentalności urki, ale bez żądzy krwi. ** Interesujące, kto, a jeszcze bardziej, na czyją rzecz, strzelał i zerwał rozejm. Janukowycz? S...syn, ale na pewno nie jest w jego interesie wznowienie walk. Prowokacja wykonana przez kogoś z jego obozu? Niewykluczone, ale mało prawdopodobne. Rosja? Nie, na pewno nie w czasie Olimpiady. Wspólna decyzja przywódców opozycji? Również wątpliwe, bo co mieliby zyskać? Radykalizację tłumu i pomniejszenie własnych możliwości sterowania protestami? Prawy Sektor? To prawdopodobne. Kimkolwiek był, inicjator konsekwentnie dąży do destabilizacji i przekształcenia Ukrainy w strefę kontrolowanego chaosu. Prawy Sektor wydaje się być wykonawcą konsekwentnie realizowanego scenariusza tworzenia strefy kontrolowanego chaosu. Wydaje się, że jednoznaczna postawa polskiego rządu i opozycji jest również skutkiem tej samej inspiracji. ** Utrzymanie Ukrainy w swojej strefie wpływów jest dla Rosji priorytetem, ale już inne, niż się je u nas przedstawia, są rosyjskie wyobrażenia na temat własnych możliwości i zakresu realizacji zadania. Jeśli chodzi o cel doraźny, jest nim stabilizacja gospodarki "nie będziemy wrzucać pieniędzy w dziurę bez dna" (co zrozumiałe). poza tym na Ukrainie są rosyjskie przedsiębiorstwa - dlatego chcą uporządkowania. Ale nie pacyfikacji w czasie Olimpiady. I na Janukowycza raczej już nie stawiają. O ile dobrze pamiętam, to Siergiej Karaganow powiedział, że Rosja nieszczęśliwie postawiła na Janukowycza, wizerunkowo stopiła się z obecnym ukrreżimem i za to płaci. Rosyjskie możliwości wpływu na opinię publiczną i aktywne zachowanie mas na Ukrainie są b. skromne, a zdeklarowani sympatycy sojuszu z Rosją - w mniejszości, bierni i zniechęceni. Wykonawcami ewentualnych poleceń z Moskwy mogą być wyłącznie pojedynczy ludzie, przede wszystkim z obozu władzy, ale i opozycji. Na Wschodzie jest większość przeciwna idei rewolucji, całkowicie przeciwna przywództwu "zachodnich", ale ona jest bierna. Tituszki to ludzie półświatka (kibice, bandyci, inni kryminaliści) zwerbowani przez milicję, grupa ilościowo nieznacząca. Natomiast zaczyna rosnąć grupa, nie zwolenników NATO, nie wrogów Rosji itd., ale przeciwników zgniłej satrapii, która nie ma już dobrej prasy nawet na Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Janukowicz, jak Jaruzelski trzyma z kacapami 20.02.14, 21:20 znaczy nie wiesz co znaczy kacap? jaka to inwektywa? o czym ty bredzisz? na ukrainie bez zgody popychadeł pałkownika kagiebisty wołodii nic się nie dziej. Myślisz, że bez sowieckiej tarczy snajperzy w centrum Europy zabijaliby ludzi w kamerach cnn? wiesz, że właśnie twoje kagiebowskie guru, przegrało na majdanie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Janukowicz, jak Jaruzelski trzyma z kacapami 22.02.14, 00:45 dystans4 napisał: To bardzo ciekawe, co piszesz. > Prawy Sektor? To prawdopodobne. > Kimkolwiek był, inicjator konsekwentnie dąży do destabilizacji i przekształceni > a Ukrainy w strefę kontrolowanego chaosu. Prawy Sektor wydaje się być wykonawcą > konsekwentnie realizowanego scenariusza tworzenia strefy kontrolowanego chaosu Tu bym bim boma na chłopski rozum. Bym podejrzewała, że to Janukowycz dążąc do czegoś prostszego? Jak ludzie stoją 3 miesiące na mrozie i się ich prowokuje, to ekstremiści zyskują i zyskują. Gniew rośnie. Się patrzy na dzisiejszy dzień, szuranie Sektora z Majdanem za plecami, się to wydaje prawdopodobniejsze. Rewolucje tak mają, że komuś się coś wymyka. Jeżeli Nicolae Biseptol Janukowycz podał tyły, to lepiej dla Ukraińców. Ciekawe, co jutro poda radio Erewań... a może radio Teheran? Odpowiedz Link Zgłoś
10x10 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 20:58 Jaruzelski o morderca,zdrajca i ruski pachołek ale Janukowicz chyba go przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 20.02.14, 21:24 jaruzelski cały w pampersach i zaglądającej pod jego kołdrę pani doroty, trzyma za te bydle kciuki...;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Cenisz go , bo zabił więcej ludzi? 20.02.14, 21:19 Niż ci na Ukrainie? Czy dlatego że dłużej był moskiewskim pachołkiem i wypowiedział wojnę Polsce. A może dlatego, że mieszka w kradzionym domu? Za co cenić taką szmatę? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Cenisz go , bo zabił więcej ludzi? 21.02.14, 09:43 Zuzko - jakoś nie przeszkadza Ci pamiętać o grzechach w przypadku Kuklińskiego - w w przypadku gen inna miara? Ale ja tu w swoim wątku wyraźnie napisałem, że chodzi tylko o 89 rok - ślepa jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Cenisz go , bo zabił więcej ludzi? 21.02.14, 10:04 > Ale ja tu w swoim wątku wyraźnie napisałem, że chodzi tylko o 89 rok - ślepa jesteś? I co z tego co ty napisałeś?? Uważasz, że ten twój bełkot czemuś służy? Bo to twoja praca? :) Jaruzelski to morderca, który uniknął stryczka. I nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Cenisz go , bo zabił więcej ludzi? 21.02.14, 10:09 Jesteś owładnięta żądza zemsty - nic więcej w Tobie nie ma, to fanatyzm! Nigdy w historii fanatyzm i nienawiść nie doprowadził do niczego dobrego, zawsze to były zgliszcza i trupy! I teraz te efekty nienawiści możesz oglądać on-line! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Cenisz go , bo zabił więcej ludzi? 22.02.14, 13:42 Nienawiść? Zemsta? Nie. teraz za późno. Dziadyga powinien dostać tyle wyroków śmierci/dożywocia ile śmierci spowodował. Żadnej ochrony państwa i życia na jego koszt dla takiego bandyty. A Ukraińcy? Niech się ucza na polskich błędach. Niech nie zostawiają bandytów przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Cenisz go , bo zabił więcej ludzi? 22.02.14, 15:28 Zuzka jakaś ty zabawna jesteś. Na UKR jest już po poprzedniej władzy - Janukowycz podpisując porozumienie stał się niewiarygodny nawet dla swoich, ciekawe dlaczego przystał na to Putin. Jeśli Banderowcy zwyciężą na zachodzie, to będą dwie a może trzy a może więcej Ukrain, a ile trupów? Odpowiedz Link Zgłoś
piq oczywiście, że docenię, amunicja jest za droga... 20.02.14, 21:29 ...na tę swołocz, więc zatłukę patykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 21.02.14, 17:20 No i co prawicowy? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 21.02.14, 17:24 1zzarda napisał(a): > No i co prawicowy? Czego oczekujesz poza wyzwiskami? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 21.02.14, 17:35 Czy ja kogoś wyzywam? Domagam się tylko - sprawiedliwej oceny gen a Majdan jest przykładem do czego może dojść w przypadku braku kompromisu! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 21.02.14, 17:49 1zzarda napisał(a): > Czy ja kogoś wyzywam? Domagam się tylko - sprawiedliwej oceny gen a Majdan jest > przykładem do czego może dojść w przypadku braku kompromisu! Odpowiem Ci słowami J.Owsiaka - róbta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A jakiż to gen ma Jaruzelski? 21.02.14, 17:29 Jakiś specjalny? Oświeć nas. M. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Obawiam się że nie, patrząc na komentarze 21.02.14, 19:19 prawicowców to oni trzymają banderowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Obawiam się że nie, patrząc na komentarze 21.02.14, 19:21 tornson napisał: > prawicowców to oni trzymają banderowcami. Dziwię się Tobie tornson,że dałeś się złapać na "lep" cyngla zzadry,który trzepie kasę za ilość wpisów w swoich durnych wątkach........ Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Obawiam się że nie, patrząc na komentarze 21.02.14, 20:24 gtxl napisał: > tornson napisał: > > > prawicowców to oni trzymają banderowcami. > > > Dziwię się Tobie tornson,że dałeś się złapać na "lep" cyngla zzadry,który trzep > ie kasę za ilość wpisów w swoich durnych wątkach........ > Zlituj się! Kto mu niby płaci? Poza tym moje stanowisko jest zupełnie niezależne. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Obawiam się że nie, patrząc na komentarze 21.02.14, 20:26 Zlituj się! Kto mu niby płaci? Poza tym moje stanowisko jest zupełnie niezależne. Redakcja mu płaci. Dlatego plecie trzy po trzy przez 24 godziny dziennie. Normalny człowiek by już dawno wymiękł. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Obawiam się że nie, patrząc na komentarze 21.02.14, 22:28 gtxl napisał: > Redakcja mu płaci. Dlatego plecie trzy po trzy przez 24 godziny dziennie. > Normalny człowiek by już dawno wymiękł. > W temacie Związków Zawodowych rzeczywiście wypisywał głupoty, ale generalnie najczęściej pisze wbrew linii propagandowej GW, tak jak i zresztą teraz w sprawie burd na Ukrainie. Więc wybacz kolego, ale w tym akurat przypadku poprostu głupoty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Obawiam się że nie, patrząc na komentarze 21.02.14, 23:01 a z kim trzymają komuszki, takie jak Ty? Tobie pewnie bliżej do Berkutu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 21.02.14, 23:42 Nie doceni. Zresztą mniejsza. Prawicy marzy się rozlew krwi w Polsce. Kwestia czasu, zanim zaczną mówić o tym otwarcie. Na razie pojawiają się tylko pojedyncze wypowiedzi frustratów pod zdjęciami z Kijowa. Już przebierają nóżkami. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 22.02.14, 00:32 mietowe_loczki napisała: > Nie doceni. Zresztą mniejsza. Prawicy marzy się rozlew krwi w Polsce. Natomiast gen. Jaruzelski wziął sprawy w swoje ręce i rozlew krwi zorganizował. Komusze pomioty są mu za to wdzięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 22.02.14, 07:35 To kto to mówi też ciekawe - albo ci byli pzprowcy z pisu albo szczeniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy teraz prawico docenisz gen Jaruzelskiego? 22.02.14, 15:24 No to oczywiste. Davidek Wildstein, czy może raczej jego koledzy i koleżanki o mentalności gimazjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
ludekpolski Re: Policz dokładnie wszystkie ofiary.... 22.02.14, 00:32 nie tylko te spektakularne dziesiątki z tv, ale przede wszystkim tysiące z niedożywienia i braku środków na leki i opiekę medyczną... Odpowiedz Link Zgłoś
ludekpolski Re: Policz dokładnie wszystkie ofiary.... 22.02.14, 00:36 proponuję też pogrzebac w statystykach nt umieralości lat 90. spowodowanej tzw transformacją ustrojową... czyli tą która dotyczyła transformacji komunistów na największych kapitalistów, nb bardzo często jeszcze w okresie przedokrągłostołowym... Odpowiedz Link Zgłoś
ludekpolski Re: rewolta bez rewolty to jak... 22.02.14, 00:41 to jak seks z misiem lub lalką... cudów nima, co najwyżej propaganda.... Odpowiedz Link Zgłoś