2kecaw 02.03.14, 15:12 To się już dzieje . Jeśli nie powstrzymamy Hitlera- Putina to za moment wojna dotrze i do naszych domów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2kecaw Re: Wojna 02.03.14, 15:15 Zaraz jakiś palant napisze że tak jak Gruzja teraz Ukraina zaatakowała Rosję . Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Wojna 02.03.14, 15:17 Nic z tego nie wyniknie. Putin sobie weźmie co chce i na tym się sprawa zakończy. Jackowski przewidział, że latem Ukraina rozpadnie się na dwa państwa, więc na Krymie się nie skończy. Tzw. zachód nie kiwnie palcem, poza grożeniem nim Rosji. Nie porównuj do Hitlera, bo teraz są mocarstwa ich czerwone linie. Putin do nas nie przyjdzie bo nie jest głupi. Denerwuje mnie to podniecanie się naszych na forach i dyktowanie USA lub Rosji co mają robić. Pora zrozumieć, że z nami nikt się nie liczy w takich sprawach i lepiej siedzieć cicho. Nas nikt nie zaatakuje. Problemem może być zalanie nas przez uciekinierów z Ukrainy. Polski na to nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Wojna 8-9 02.03.14, 15:44 siedzieć cicho aż przyjdzie do nas - nie należy ową sytuację wykorzystać tak aby Rosję zdeprecjonować i pozbawić siły ekonomicznej ps osobiście mogę tankować benzynę po 8-9 aby tylko nie była rosyjska Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Wojna 8-9 02.03.14, 15:45 Nie przyjdzie. Mocarstwa mają czerwoną linię, której przekroczyć nie wolno. W przypadku Ukrainy tak się właśnie stało i Putin na to nie pozwoli. Ale nie jest tak, że potem pójdzie na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Wojna - linie mają to do siebie 02.03.14, 15:50 Moj drogi linie mają do siebie, że można je przesuwać. ponawiam tezę, że by osłabić Rosję i to radykalnie można a na fali anty-rosyjskości zrezygnować z ich ropy .Osobiście jestem w stanie płacić za benzynę 8-12 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Wojna - linie mają to do siebie 02.03.14, 15:55 No i właśnie ta linia została mocno przesunięta po 1989 roku na niekorzyść Rosji i chce iść dalej. Na to zgody Rosji bez wojny światowej nie będzie. USA i zachód to rozumie. Ani Rosji ani USA nie zależy na wojnie atomowej. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: Wojna - linie mają to do siebie 02.03.14, 16:03 Rosja jest niezdolna do wojny. Ten kraj rozumie i akceptuje tylko argument siły. Ich agresja na Ukrainę to w istocie zafundowanie na Ukrainie nowego Afganistanu. Teraz to tylko tymczasowo wezmą Krym jeśli pozwoli im sie zrobić to bezkarnie to sięgną po calość. kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Wojna 8-9 02.03.14, 15:56 2kecaw napisał: > siedzieć cicho aż przyjdzie do nas - nie należy ową sytuację wykorzystać tak a > by Rosję zdeprecjonować i pozbawić siły ekonomicznej > > ps > > osobiście mogę tankować benzynę po 8-9 aby tylko nie była rosyjska Aleś głupi facet oj głupi gdyby nie Rosja to nie mielibyśmy gazu i co wtedy marznołbyś Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Wojna 02.03.14, 15:24 Wacuś, a schrony dla siebie i rodziny już wykopałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Wojna 02.03.14, 16:02 marbor1 napisała: > Wacuś, a schrony dla siebie i rodziny już wykopałeś? Ha ha a u mnie wojna jest od 10 lat w civilizaacjon 2 polecam już chyba z 1000 razy urzyłem broni atomowej to tak dla rozluźnienia się Odpowiedz Link Zgłoś
ludekpolski Re: wojna się kiedyś skończy i co... 02.03.14, 16:06 po niej ? Merkel dalej będzie się mizdżyć do kremla ?? co należy zrobić z Rosją: forum.gazeta.pl/forum/w,28,149854487,149854487,Co_nalezy_zrobic_z_Rosja_.html Odpowiedz Link Zgłoś