Dodaj do ulubionych

Zakazać używania samochodów służbowych

23.03.14, 09:10
za państwowe pieniądze.
Jak Radek chce mieć kierowcę, niech mu zapłaci ze swoich zarobków.
Jak Polska jest naprawdę biedna, to niech wszyscy to czują.
Ministrów i ich przydu...ów do komunikacji miejskiej zapraszam, niech się solidaryzują z narodem.

Obserwuj wątek
    • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:12
      Podobnie z (p)osłami i limitem na benzynę, na bilety lotnicze i inne.

• zapijaczonyryj.123456789.12345 A co z Naczelnym Idiotą 23.03.14, 09:15
      który nie ma prawa jazdy?
      • zuzkazuzka111 Komorowski nie ma prawka? n/t 23.03.14, 09:23
        • zapijaczonyryj Re: Komorowski nie ma prawka? n/t 23.03.14, 10:41
          Komorowski jest normalny, ma prawko, żonę, konto, patent żeglarski, dzieci, wnuki i nawet psa.
          Więc nie porównuj Go do Naczelnego Idioty!
          • zuzkazuzka111 Re: Komorowski nie ma prawka? n/t 23.03.14, 11:31
            > Komorowski jest normalny, ma prawko, żonę, konto, patent żeglarski, dzieci, wnu
            > ki i nawet psa.

Poważnie to wszystko ma?? to po co go obrażasz.
      • 141288bs Re: A co z Naczelnym Idiotą 23.03.14, 16:21
        zapijaczonyryj.123456789.12345 napisał:

> który nie ma prawa jazdy?
        Jeden taki PO dwoch malpkach osmieszyl nas na cala Europe
    • zuzkazuzka111 opodatkować i ozusowac diety poselskie. 23.03.14, 09:16
      czy obywatele Polski są równi wobec prawa?
    • szwampuch58 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:16
      pogielo cie kartofel,chcesz" mlaskaczowi "dokopac ?
      www.youtube.com/watch?v=hgDEjfx2JAI
      • m.c.hrabia Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:19
        ci też ze swoich niech płacą.
        d.polskatimes.pl/k/r/1/58/bd/51e2fa3307813_k27.jpg?1389749701
        • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:26
          > ci też ze swoich niech płacą.

wszyscy.

A kościół powinien żyć z dobrowolnego, określonego odpisu podatkowego i datków wiernych.
          • 141288bs Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 16:27
            zuzkazuzka111 napisała:

> > ci też ze swoich niech płacą.
            >
            > wszyscy.
            >
            > A kościół powinien żyć z dobrowolnego, określonego odpisu podatkowego i datków
            > wiernych.
            a co wspolnego z samochodami sluzbowymi,ma kosciol?
            Jesli nie wiesz o czym sie dyskutuje,to nie wtracaj sie w dyskusje?
      • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:22
        > pogielo cie kartofel,chcesz" mlaskaczowi "dokopac ?

do lustra pijesz?

• zayka_nr11 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:25
        a ty jak ucho od dzbana zdajesz się nosić wodę, ale kto cię trzyma w garści ?

- przygłup którego nie stać na dzban, wystarczy mu ucho :)
        • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:29
          > a ty jak ucho od dzbana zdajesz się nosić wodę, ale kto cię trzyma w garści ?
          >
          > - przygłup którego nie stać na dzban, wystarczy mu ucho :)

Przygłup to ten, kto co rok wydaje więcej niż ma, oddając po kawałku kraj za długi.
          • zayka_nr11 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 09:34
            zuzkazuzka111 napisała:

> > a ty jak ucho od dzbana zdajesz się nosić wodę, ale kto cię trzyma w garś
            > ci ?
            > >
            > > - przygłup którego nie stać na dzban, wystarczy mu ucho :)
            >
            > Przygłup to ten, kto co rok wydaje więcej niż ma, oddając po kawałku kraj za dł
            > ugi.

dosłownie :)
            • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 11:35
              > > Przygłup to ten, kto co rok wydaje więcej niż ma, oddając po kawałku kraj za długi.
              >
              > dosłownie :)

Jak patologia biegająca po "doradcach" kredytowych bez BIK łkająca potem, że nie ma jak spłacać.
              Tusk nie ma już co ukraść Polakom?
              Zawsze może jeszcze podnieść podatek. Do 80%. Byle zostać przy żłobie. Głupie ryje będą zawsze zadowolone.
              • zayka_nr11 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 11:47
                zuzkazuzka111 napisała:

> > > Przygłup to ten, kto co rok wydaje więcej niż ma, oddając po kawałk
                > u kraj za długi.
                > >
                > > dosłownie :)
                >
                > Jak patologia biegająca po "doradcach" kredytowych bez BIK łkająca potem, że ni
                > e ma jak spłacać.
                > Tusk nie ma już co ukraść Polakom?
                > Zawsze może jeszcze podnieść podatek. Do 80%. Byle zostać przy żłobie. Głupie r
                > yje będą zawsze zadowolone.

on jest tylko konferansjerem któremu są przygotowywane skrypty działań
                • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 11:48

> on jest tylko konferansjerem któremu są przygotowywane skrypty działań

100% racji.
    • zuzkazuzka111 I koszty tak zwane reprezentacyjne... 23.03.14, 10:37
      Ograniczyć do wody mineralnej. Ani grama alkoholu za pieniadze z podatków.
      Jak bieda, to bieda...
    • oldmeryt Sensowniej zablokować marnotrawienie kasy na KK 23.03.14, 11:45
      Minister wykonując obowiązki służbowe nie będzie poruszał się na hulajnodze.
      • zuzkazuzka111 Re: Sensowniej zablokować marnotrawienie kasy na 23.03.14, 11:50
        oldmeryt napisał:

> Minister wykonując obowiązki służbowe nie będzie poruszał się na hulajnodze.

Ma autobusy i tramwaje. I g.. mnie obchodzi jak się będzie poruszał, tak jak jego g.. obchodzi jak ja się poruszam wykonując moje obowiązki.

O KK pisałam.
      • zgred-zisko Re: Sensowniej zablokować marnotrawienie kasy na 23.03.14, 14:04
        Kiedyś tam był taki dowcip: Facet wyjeżdża z Krakowa na delegację do Gdańska. Dyrektor spogląda na delegację, skreśla pociąg pospieszny I klasa i wpisuje: "najtańszym środkiem komunikacji". Facet wraca po trzech tygodniach. Dyrektor pyta: gdzie pana wcięło? Popłynąłem z flisakami na tratwie.

Nie przesadzajmy z oszczędnościami
        • zuzkazuzka111 same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 14:39
          wiadomosci.onet.pl/kraj/fakt-wladza-ma-1700-samochodow/k5c4d
          zakup takiej ilości to ok 200 mln zł.
          a roczne utrzymanie? często z kierowcami?
          :)
          Ileż to (P)osły wydają rocznie na paliwo? po 50 tysięcy?
          Urzęnicy nie są gorsi.
          już tylko 1700 samochodów x 50 tysięcy na benzynę zł to 85 mln zł?
          + ubezpieczenie 35 mln zł.
          + pensje kierowców :)

A reszta rozsiana po gminach, powiatach spółkach skarbu państwa?
          Ile tego jest?
          uważasz że warto wydawać na nich taką kasę?
          Niech pływają na tratwach i latają na drzwiach od stodoły.
          Bo i tak korzyść z nich dla Polski żadna.
          Zarobili na te samochody? Mają zysk?
          • zgred-zisko Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 15:30
            To są przywileje kastowe. Znane na całym świecie. Gdy rządził pan prezes, dwoje posłów (małżeństwo) brali z kasy Sejmu 400 tys. zł rocznie na benzynę do samochodu. Z tym, że samochodów nie mieli.
            • snajper55 Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 15:38
              zgred-zisko napisał:

> To są przywileje kastowe. Znane na całym świecie.

Nie. To tworzenie odpowiednich warunków do pracy. Jak jest w prywatnych firmach? Pracownicy na najwyższych stanowiskach mają do dyspozycji już nawet nie samochody, tylko śmigłowce. Dlaczego? Bo to się właścicielom opłaca.

S.
          • snajper55 Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 15:35
            zuzkazuzka111 napisała:

> Niech pływają na tratwach i latają na drzwiach od stodoły.

Nie. Niech latają samolotami i jeżdżą dobrymi samochodami. Wybraliśmy ich aby zajmowali się najważniejszymi rzeczami w Polsce i muszą mieć w tym celu zapewnione odpowiednie środki, czyli na przykład szybką i wygodną komunikację. To tak jak w prywatnej firmie. Właściciele nie żałują kasy na tych, którzy sprawują najbardziej odpowiedzialne funkcje. Nie dają im tratew tylko śmigłowce.

S.
            • zgred-zisko Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 15:51
              Dokładnie tak samo myślę. Ja nie chcę, aby minister jeździł do pracy na rowerze, przyjmował gości u MacDonalda i ubierał się w lumpeksie. Ja chcę, aby wydajnie pracował.
              Oszczędzajmy tam, gdzie to ma sens. Nie podcierajmy sobie tyłka szkłem, bo to tanio.
              • zuzkazuzka111 Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 17:03
                > Dokładnie tak samo myślę. Ja nie chcę, aby minister jeździł do pracy na rowerze
                > , przyjmował gości u MacDonalda i ubierał się w lumpeksie. Ja chcę, aby wydajni
                > e pracował.
                > Oszczędzajmy tam, gdzie to ma sens. Nie podcierajmy sobie tyłka szkłem, bo to t
                > anio.

Premier, Prezydent i ich ochrona, ministrowie, ok, ale reszta świty???
                Bez przesady.
            • zuzkazuzka111 Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 16:48
              > > Niech pływają na tratwach i latają na drzwiach od stodoły.
              >
              > Nie. Niech latają samolotami i jeżdżą dobrymi samochodami. Wybraliśmy ich aby z
              > ajmowali się najważniejszymi rzeczami w Polsce i muszą mieć w tym celu zapewnio
              > ne odpowiednie środki, czyli na przykład szybką i wygodną komunikację. To tak j
              > ak w prywatnej firmie. Właściciele nie żałują kasy na tych, którzy sprawują naj
              > bardziej odpowiedzialne funkcje. Nie dają im tratew tylko śmigłowce.

Gdyby to było tak jak w prywatnej firmie, to żaden z nich nie pracowałby dłużej niż pół roku.
              I z pewnością by nie dostał kilkusettysięcznej odprawy, czy nagrody.

I nie mamy 1700 ministrów.
              • snajper55 Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 17:45
                zuzkazuzka111 napisała:

> Gdyby to było tak jak w prywatnej firmie, to żaden z nich nie pracowałby dłużej
                > niż pół roku.

W prywatnej firmie o obsadzie najwyższych stanowisk decydują właściciele. W Polsce o obsadzie najwyższych stanowisk decydują wyborcy. Wyborcy doceniają Tuska.

> I z pewnością by nie dostał kilkusettysięcznej odprawy, czy nagrody.

Tusk dostał? Bo pracownicy firm prywatnych dostają.

> I nie mamy 1700 ministrów.

Ale mamy innych urzędników.

S.
                • zuzkazuzka111 Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 17:55
                  > Ale mamy innych urzędników.

Wszyscy mają tę bolesną świadomość.
                  • snajper55 Re: same urzędy centralne to 1700 samochodów... 23.03.14, 20:40
                    zuzkazuzka111 napisała:

> > Ale mamy innych urzędników.
                    >
                    > Wszyscy mają tę bolesną świadomość.

:)

S.
        • wiosnaludzikow Re: Sensowniej zablokować marnotrawienie kasy na 23.03.14, 18:56
          Nie przesadzajmy z oszczędnościami ?
          Żartujesz ?
      • 141288bs Re: Sensowniej zablokować marnotrawienie kasy na 23.03.14, 16:36
        oldmeryt napisał:

> Minister wykonując obowiązki służbowe nie będzie poruszał się na hulajnodze.
        przyjazd do domu na wekend,samochodem sluzbowym,a po wekendzie tenze samochod,przyjezdza po ministra,by przywiezc go do ministerstwa...odbywa sie w ramach obowiazkow sluzbowych?
        A moze by temu, odpowiedni organ kontrolujacy przyjzal sie i stosownie podliczyl ministrowi naleznosc, za korzystanie w celach prywatnych z sluzbowego samochodu?
        • x2468 Re: Sensowniej zablokować marnotrawienie kasy na 23.03.14, 18:10
          Wyjazd służbowym autem prowadzonym przez służbowego kierowce z obstawa do Krynicy Górskiej na narty jest jak najbardziej w porzo.Oczywiście jeśli dotyczy to ministry z pis. cotygodniowe wypady tutkom z Warszawy do Gdańską i dalej do Juraty helikopterem był oczywista oczywistościom która należała siem rodzinie Kaczyńskich tak jak pisu kość. Warująca pod brama za która knuli bracia, 24 godziny na dobę karetka pogotowia, oczywista oczywistość, była koniecznością a nie brewerią .
    • x2468 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 17:50
      Chcesz aby gensek chodził piechotką na swoich krótkich łapkach? Rydzyka wsadzisz na osiołka? Tego żaden kłapouchy nie zniesie.
      • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 17:56
        x2468 napisał:

> Chcesz aby gensek chodził piechotką na swoich krótkich łapkach? Rydzyka wsadzis
        > z na osiołka? Tego żaden kłapouchy nie zniesie.

Ale o ssoo ci chodzi?
        • x2468 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 18:16
          O samochody służbowe genseka i waszego ojca aferała z Torunia.Jak wiadomo gensek prywatnego auta nie posiada a aferał jako osoba duchowna osobistego majątku posiadać nie może.Podobnie jak inni księża i biskupi o czym uświadomił nas episkopat polski przy okazji ewentualnego odszkodowania dla ofiar księży pedofilii.
    • losiu4 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 18:20
      może nie tak drastycznie by w ogóle zakazywać. Ale obciąc i to znacznie jak najbnardziej możnaby było.

Pozdrawiam

Losiu
      • x2468 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 18:29
        Czyli biskupom zostawić te marności jakimi są autka po kilkaset tysięcy Nowych Polskich Złotych?
        • losiu4 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 19:21
          a oni mają służbowe limuzyny finansowane ze skarbu państwa?

Pozdrawiam

Losiu
          • x2468 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 20:46
            Maja prywatne i opłacają kierowców? Od kiedy duchowny ma majątek osobisty?
            • kolter-mr Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:25
              x2468 napisał:

> Maja prywatne i opłacają kierowców? Od kiedy duchowny ma majątek osobisty?

No a co głupolu wszystko co mają to własność pani bozi ??
              • x2468 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 24.03.14, 12:50
                Kościół jest własnością księdza proboszcza głupolu?
                • kolter-mr Re: Zakazać używania samochodów służbowych 24.03.14, 13:35
                  x2468 napisał:

> Kościół jest własnością księdza proboszcza głupolu?

No przecież nie jelenia nazywanego z ambony parafianinem , przygłupie .
      • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 19:35
        > może nie tak drastycznie by w ogóle zakazywać. Ale obciąc i to znacznie jak naj
        > bnardziej możnaby było.

A właśnie, że drastycznie. Ciąć koszty maksymalnie jak się da. Te koszty trzeba ciąć.
    • wiosnaludzikow Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 18:54
      Mnie interesowało by zestawienie ile kosztują podatnika dziesiątki a może więcej tony kawy wypijane na koszt frajera podatnika przez administrację państwową i samorządową wszystkich szczebli.
      • losiu4 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 19:22
        a wiesz? To też ciekawa sprawa...

Pozdrawiam

Losiu
        • wiosnaludzikow Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 19:26
          losiu4 napisał:

> a wiesz? To też ciekawa sprawa...
          >
          Nie wiem ale wiem, że np w bogatych Niemczech urzędnicy przynoszą własną kawę lub kupują w automatach stojących na korytarzach. My jesteśmy bogatsi od Niemców :(
          • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 19:31
            w bogatych Niemczech urzędnicy przynoszą własną kawę lub kupują w automatach stojących na korytarzach. My jesteśmy bogatsi od Niemców
            > :(

I tak na każdym kroku. Bo im się należy...
            Zawsze można zwiększyć dług ...
          • losiu4 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 19:39
            też nie wiem, bo nie pracuje w budżetówce polskiej. Ale jeśli faktycznie mają taką kawę za friko- to jest to coś nie tak.Natomiast wiem, ze pracownikom nie tylko w Polsce przysługuje darmowa woda.

Pozdrawiam

Losiu
            • agulha Re: Zakazać używania samochodów służbowych 26.03.14, 01:38
              Chyba Was fantazja ponosi. W zachodnich firmach widywałam automaty z kawą i specjalny taki kluczyk dla każdego pracownika. Podejrzewam, że firma albo całkowicie, albo częściowo tę kawę dofinansowuje.
              Dla mnie nie ma większego obciachu, niż trzymanie przez każdego swojej kawy i herbaty w szafce pod kluczem, wyprawy z tymi skarbami do kuchni i kłótnie o to, że znowu ktoś wypił czyjeś mleko, chociaż stało w lodówce oznaczone imieniem.
              A Wy byście nawet urzędnikom kazali własny papier toaletowy i mydło do pracy nosić.
              Aha, nie jestem urzędniczką. Pracuję w korporacji amerykańskiej w Polsce. W automacie z gorącymi napojami większość jest za darmo, tylko za czekoladę trzeba płacić :-).
    • oldmeryt Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłuc. 23.03.14, 19:19
      Sensowniejsza jest likwidacja Konkordatu.
      Opłacalność inwestycji aniołowo-diabełkowej jest bardzo wątpliwa.
      Inwestowanie w wyimaginowane byty niesprawdzalne jest już w samym założeniu pozbawione sensu. 5 miliardów zł pozostanie do podziału na istotne cele społeczne, w tymi dla rodziców niepełnosprawnych dzieci.
      PS.
      Nie wstyd Ci będzie jak Prezydent Twojego kraju w XXI wieku będzie poruszał się furmanką?
      • zuzkazuzka111 Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 19:28
        > Nie wstyd Ci będzie jak Prezydent Twojego kraju w XXI wieku będzie poruszał
        > się furmanką?

Nie musi furmanką.
        Wstyd mi, że żyję w kraju, w którym 25% dzieci żyje w ubóstwie.
        Dziwię się, że politycy nie mają z tym problemu wydając tak lekko nasze pieniądze.
        • oldmeryt Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 19:36
          Powiedz to klerowi, który bezwstydnie łapę wyciąga po nieswoje.
          Przeciętna emerytura katabasa to 3000 PLN ( słownie trzy tysiące zł)
          To o wiele więcej niż średnia emerytura nauczyciela.
          Są wśród nich są też i tacy, a jest ich niemało, którzy otrzymują świadczenie emerytalne wynoszące
          ponad 10 000 PLN ( dziesięć tysięcy PLN).
          To dopiero jest ograbianie podatników i Państwa.
          • zuzkazuzka111 Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 19:42
            > Powiedz to klerowi, który bezwstydnie łapę wyciąga po nieswoje.
            > Przeciętna emerytura katabasa to 3000 PLN ( słownie trzy tysiące zł)
            > To o wiele więcej niż średnia emerytura nauczyciela.
            > Są wśród nich są też i tacy, a jest ich niemało, którzy otrzymują świadczenie e
            > merytalne wynoszące
            > ponad 10 000 PLN ( dziesięć tysięcy PLN).
            > To dopiero jest ograbianie podatników i Państwa.

Twoja nienawiść do KK lub nakaz pisania o KK nie pozwala ci myśleć i napisać sensownego zdania.
            To jest wątek o urzędnikach, nie o księżach.

Na marginesie (już o tym było pisane wielokrotnie) - to Tusk rządzi od ponad 6 lat i to on odpowiada za finansowanie KK z podatków.
            Cóż mu zabrania zmienić prawo by oszczędzać??
            Łatwiej okraść wdowy, starców i dzieci?
            • oldmeryt Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 20:51
              Ja do wiernych nie czuję nienawiści. Nic też nie mam do wierzeń, bo jest to każdego indywidualna sprawa. Człowiekowi w kontaktach z siłami nadprzyrodzonymi pazerni pośrednicy w sutannach najmniej są potrzebni, a poza tym za dużo kosztują podatników - też tych niewierzących. Nie korzystasz a płacisz. Uważasz to za normalne?
              • zuzkazuzka111 Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 21:07
                > Nie korzystasz a płacisz. Uważasz to za normalne?

W Polsce rządzonej przez Tuska już tak jest.

A jak u ciebie z więzieniami? Korzystasz?
                • kolter-mr Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 21:27
                  zuzkazuzka111 napisała:

> > Nie korzystasz a płacisz. Uważasz to za normalne?
                  >
                  > W Polsce rządzonej przez Tuska już tak jest.

No a z a Kaczora na kler nie łożyli ??

> A jak u ciebie z więzieniami? Korzystasz?

Prymitywna retoryka na poziomie piaskownicy
            • kolter-mr Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 21:22
              zuzkazuzka111 napisała:

> Łatwiej okraść wdowy, starców i dzieci?

Jak widac tak ; Strzeżcie się uczonych w Piśmie, którzy z upodobaniem chodzą w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. Objadają oni domy wdów i dla pozoru długo się modlą. Ci tym surowszy dostaną wyrok. Ew Łukasza 20
      • losiu4 Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 19:40
        konkordat jest potrzebny :)

Pozdrawiam

Losiu
        • kolter-mr Re: Te wszystkie obliczenia o kant wychodka potłu 23.03.14, 19:52
          losiu4 napisał:

> konkordat jest potrzebny :)

Tak ,ale nie podpisywany w sposób bezprawny , jak ten aktualnie obowiązujący .Przez kogoś kto stronę przeciwną całuje po łapach z zarzucona na łbie chustką .

www.newsweek.pl/premier-z-watykanu,100368,1,1.html
    • lodziarek Obraza 23.03.14, 19:44
      forum.gazeta.pl/forum/w,654,149694530,149694530,obraza_uczuc_religijnych.html
    • mila2712 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 20:43
      .....jak zwykle strzelasz z armaty do wróbla.

• zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:09
        > .....jak zwykle strzelasz z armaty do wróbla.
        >

Znaczy nasz rząd to wróble?
        • mila2712 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:26
          zuzkazuzka111 napisała:

> > .....jak zwykle strzelasz z armaty do wróbla.
          > >
          >
          > Znaczy nasz rząd to wróble?
          Znaczy to tylko tyle, że samochód służbowy jest dla urzędnika narzedziem do wykonywania pracy. Zabroń jeszcze korzystania z telefonów. O toalecie też nie zapomnij....przecież zbyt dużo wody i ścieków.
          • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:30
            > Znaczy to tylko tyle, że samochód służbowy jest dla urzędnika narzedziem do wykonywania pracy.

Udowodnij zależność przyrostu dochodów Polski w zależności od ilości samochodów używanych w urzędach centralnych, powiatach i gminach.
            Ci urzędnicy zarabiają na swoje samochody i ktoś to zapewne wyliczył.
            • mila2712 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:37
              Zuziu, ja nie będę niczego udowadniała. Twierdzisz, że powinni solidaryzować się z narodem...bo przecież bieda. Ja twierdzę, że wymagasz niemożliwego. Bez samochodów służowych nie ma mozliwości wykonywania wielu zadań.
              • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:40
                > Bez samochodów służowych nie ma mozliwości wykonywania wielu zadań.

Jakich? Jakie zadania wykonują urzędnicy urzędów centralnych w 1700 samochodach?
                • sverir Re: Zakazać używania samochodów służbowych 26.03.14, 11:07
                  > Jakich? Jakie zadania wykonują urzędnicy urzędów centralnych w 1700 samochodach?

Udają się na przykład na spotkania służbowe. Pluj sobie, ile wlezie, ale wg mnie niektóre stanowiska są tak ważne, że liczy się każda minuta ich pracy i minister uwięziony w tramwaju, bynajmniej nie spełnia żadnych oczekiwań.

Inna sprawa, czy faktycznie powinno to być aż tyle samochodów.
            • des4 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:43
              udowodnij zależność wzrostu gospodarki Polski od mocy żarówek używanych w urzędach
              • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 23.03.14, 21:49
                Jakie zadania sprzyjające rozwojowi Polski wykonują urzędnicy urzędów centralnych w 1700 samochodach służbowych?
    • xkx2 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 24.03.14, 06:02
      Za pogardzanej komuny:
      - radni pracowali za darmo.
      - posłowie mieli symboliczne diety (tylko posłowie zawodowi).
      Może warto to tego wrócić.
    • xkx2 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 24.03.14, 06:05
      Co do administracji - wystarczy wzorem USA większość zadań rozmaitej administracji przekazać firmom prywatnym i koszty znikną.
      • snajper55 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 24.03.14, 13:02
        xkx2 napisał:

> Co do administracji - wystarczy wzorem USA większość zadań rozmaitej administra
        > cji przekazać firmom prywatnym i koszty znikną.

A te firmy prywatne to będą darmo to wszystko robić? Ach, już wiem. Płacenie trym firmom zleci się innym firmom prywatnym. Genialne!

S.
      • zuzkazuzka111 Re: Zakazać używania samochodów służbowych 24.03.14, 15:57
        > Co do administracji - wystarczy wzorem USA większość zadań rozmaitej administra
        > cji przekazać firmom prywatnym i koszty znikną.

Tak to już działa. Nie chodzi o "zniknięcie" kosztów. A o ich obcięcie.
        By docelowo coś takiego jak planowany deficyt budżetowy przestał istnieć.

Mnie armia 1700 urzędników w samochodach poruszająca się codziennie po Warszawie przeraża.
        A te samochody muszą gdzieś parkować, więc rezerwuje się dla nich płatne miejsca parkingowe.
        I za to też płacimy.
      • sverir Re: Zakazać używania samochodów służbowych 26.03.14, 11:08
        > Co do administracji - wystarczy wzorem USA większość zadań rozmaitej administracji
        > przekazać firmom prywatnym i koszty znikną.

Za darmo firma nie weźmie, trzeba jej płacić. Jeżeli nie skarb państwa lub j.s.t, to obywatel. Koszty pozostaną, koryto się nie zmieni. Zmienią się świnie przy korycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka