Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja kobiet w nauce

09.05.14, 14:08
pbs.twimg.com/media/BnMH96HIAAAylFT.png
Tusk nadal uważa, że parytety są zbędne?
Obserwuj wątek
    • nazimno Czyli chcesz zmienic rzeczywistosc. 09.05.14, 14:12
      Najlepiej dekretem, co?

Taki jest skutek (parz dane) podejmowania decyzji zyciowych przez same kobiety.
      Co tu mozna zmienic, co?
    • mariner4 Ja też uważam, że zbędne. 09.05.14, 14:16
      Parytet, to także kryterium płci. I nie tędy droga.
      M.
    • szwampuch58 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 14:32
      images04.oe24.at/wursat.jpg/consoleMadonnaNoStretch2/108.964.201
    • sverir Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 15:34
      > Tusk nadal uważa, że parytety są zbędne?

Ile kobiet startuje na studia doktoranckie? Ile z nich zabiera się za habilitację? Bez procentów, bo z nich wynika tylko tyle, że kobiet mniej, ale nie tłumaczy dlaczego.
      • sclavus Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 18:57
        Z zalinkowanego zestawienia wynika, że kobiet jest więcej z magisterką - może potem idą drogą propagowaną przez kościół i wychodzą za mąż co się wiąże następnie z rodzeniem...
        A to już kładzie cień na dalszą karierę - wynika, że niewiele z nich, po "odchowaniu", ma ochotę na dalszą karierę naukową ... mając często-gęsto za męża, właśnie jakiegoś doktora, czy doktora habilitowanego... ;)
    • chateau Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 15:42
      Pawłowicz się jakoś przebiła mimo braku parytetów.
      • gtxl2 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 15:52
        chateau napisał:

> Pawłowicz się jakoś przebiła mimo braku parytetów.
        >

Widocznie nie pasła bydła jak "prof" Bartoszewski.

• chateau Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 15:55
          Ewidentnie. Gdyby pasła bydło albo wykonywała jakąś inną pożyteczną pracę to nie wyzywałaby oponenta od pastuchów.
          • gtxl2 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 15:57
            chateau napisał:

> Ewidentnie. Gdyby pasła bydło albo wykonywała jakąś inną pożyteczną pracę to ni
            > e wyzywałaby oponenta od pastuchów.
            >

Ale on mógł nazywać ludzi bydłem. Przecież on...."profesor" jest, to mu wolno.

• chateau Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 16:04
              Nigdy bydlaka nie spotkałeś? Gratuluję. Ja nie miałem tyle szczęścia.

PS. Wypowiedź Bartoszewskiego to też stary (przedwojenny) żart. Choć oczywiście lepiej byłoby, gdyby zacytował Tuwima.
              • gtxl2 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 16:07

PS. Wypowiedź Bartoszewskiego to też stary (przedwojenny) żart. Choć oczywiście lepiej byłoby, gdyby zacytował Tuwima

No...i tu się zgadzamy w 100%.

• wiosnaludzikow Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 19:05

> PS. Wypowiedź Bartoszewskiego to też stary (przedwojenny) żart.
                A Pawłowicz to żart powojenny.
                • aniechto.only Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 20:58
                  Pawlowicz nie jest żartem, ona jest sama powaga.
        • gtxl2 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 15:56
          gtxl2 napisał:

> chateau napisał:
          >
          > > Pawłowicz się jakoś przebiła mimo braku parytetów.
          > >
          >
          > Widocznie nie pasła bydła jak "prof" Bartoszewski.
          >

Uprzedzę Twoja wypowiedź. Krysia jest poy..na równo, ale w odniesieniu do pastucha Bartoszewskiego, muszę jej przyznać rację.
          Wiem,że się narażam.
          • szwampuch58 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 17:31
            Klara Bielawka, aktorka
            Prof. Barbara Hanicka, scenograf
            Antoni Ferency, dramaturg
            Beata Fudalej
            Joanna i Jerzy Illgowie
            Danuta Kuroniowa
            Krystian Lupa, reżyser
            Paweł Łysak, reżyser
            Bronisław Maj
            Wojciech Malajkat,
            Krystyna i Daniel Olbrychscy
            Maja Ostaszewska
            Małgorzata i Jacek Ostaszewscy
            Elżbieta i Krzysztof Pendereccy
            Jerzy Radziwiłowicz
            Małgorzata Szcześniak, scenograf
            Andrzej Starmach, właściciel galerii
            Monika Sznajderman, wydawca
            Paweł Sztarbowski, dramaturg
            Bartosz Szydłowski, reżyser
            prof. Karol Tarnowski
            Krystyna Zachwatowicz-Wajda i Andrzej Wajda
            Krzysztof Warlikowski, reżyser
            Anna Wasilewska, tłumaczka
            Anna i Stanisław Wejman
            Henryk Woźniakowski, prezes Znak
            Zbigniew Zamachowski
            Antoni Potock

Cały tekst: wyborcza.pl/1,95892,15933682,List_otwarty_do_Jaroslawa_Kaczynskiego_w_sprawie_slow.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#CukGW#ixzz31EUfVgPS
            • wiosnaludzikow Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 19:07
              Ale co chciałeś przez to przekazać publiczności .
    • szlachcic Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 09.05.14, 18:54
      Parytety sa sztuczne, w gruncie rzeczy to wlasnie one pokazuja ze kobiety sa gorsze wiec trzeba im jakos sztucznie pomoc
      Dyskryminacja kobiet w nauce, dyskryminacja kobiet w polityce
      Kto dyskryminuje?
      Same kobiety bo jest ich po prostu wiecej
      dlaczego wiekszosc wyborcow jakimi sa kobiety dyskryminuja kobiety?
      dyskryminacja na plec moglaby miec szanse zaistnienia tylko wowczas gdyby wiekszosc wyborcow to faceci, ba powiedzialbym nawet ze gdyby istniala dyskryminacja na plec to np ilosc bab w polityca musialaby byc wprostproporcjonalna do ilosci % w liczbie wyborcow
      Kolejna sprawa, dlaczego rzekomo inteligentne kobiety ktore a jakze sa dyskryminowane przez meskie szowinistyczne swinie nie zalozy partii kobiet ktora musialaby wygrac wybory
      ojejku, przeciez ta partia juz istniala a ponad polowa zenskich wyborcow nie chciala glosowac na glupie sfrustrowane baby
      To sa fakty
      Przyczyna jest wiec inna, jaka
      Moim zdaniem to proste
      Kobiety nie chca sie angazowac w polityke czy w prace w takiej mierze jak faceci z prostego powodu
      Wychowanie dzieci, zajmowanie sie domem zajmuje zbyt duzo czasu aby oddac sie polityce
      • remez2 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 19:23
        Kobiety nie chca sie angazowac w polityke czy w prace w takiej mierze jak faceci z prostego powodu
        Wychowanie dzieci, zajmowanie sie domem zajmuje zbyt duzo czasu aby oddac sie polityce

Da liegt der Hund begraben.
        • aniechto.only Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:11
          wiecznie żywe:

remez2 napisał:

> Kobiety nie chca sie angazowac w polityke czy w prace w takiej mierze jak fa
          > ceci z prostego powodu
          > Wychowanie dzieci, zajmowanie sie domem zajmuje zbyt duzo czasu aby oddac sie p
          > olityce

> Da liegt der Hund begraben.

Ja ,ja, Kirche, Kinder, Kuche
          • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:21
            aniechto.only napisała:
            > > Kobiety nie chca sie angazowac w polityke czy w prace w takiej mierze
            > jak fa
            > > ceci z prostego powodu
            > > Wychowanie dzieci, zajmowanie sie domem zajmuje zbyt duzo czasu aby oddac sie p
            > > olityce

> > Da liegt der Hund begraben.
            > Ja ,ja, Kirche, Kinder, Kuche
            Obawiam się, że nie zrozumiałaś. W większości małżeństw stroną bardziej odpowiedzialną są kobiety a doba ma zawsze 24 godziny.
            • aniechto.only Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:27
              > Obawiam się, że nie zrozumiałaś. W większości małżeństw stroną bardziej
              > odpowiedzialną są kobiety a doba ma zawsze 24 godziny.

Przykro mi ,ale to Ty nie rozumiesz,ze to wasze ( męskie ) pobożne (sic!) życzenia:)
              • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:32
                aniechto.only napisała:

> > Obawiam się, że nie zrozumiałaś. W większości małżeństw stroną bardzie
                > j

> > odpowiedzialną są kobiety a doba ma zawsze 24 godziny.
                >
                > Przykro mi ,ale to Ty nie rozumiesz,ze to wasze ( męskie ) pobożne (sic!) życz
                > enia:)
                Ja opisuję rzeczywistość a Ty imputujesz mi to czego, nie napisałem/powiedziałem. I nie mów proszę, jakie są moje pobożne (czy bezbożne) życzenia.
                • aniechto.only Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:39
                  > Ja opisuję rzeczywistość a Ty imputujesz mi to czego, nie napisałem/powi
                  > edziałem. I nie mów proszę, jakie są moje pobożne (czy bezbożne) życzenia.

Nie , to nie jest opis rzeczywistości . To jest opis tego co mężczyźni myślą,że widzą:)
                  • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:47
                    aniechto.only napisała:

> > Ja opisuję rzeczywistość a Ty imputujesz mi to czego, nie napisałe
                    > m/powi
                    > > edziałem. I nie mów proszę, jakie są moje pobożne (czy bezbożne) życzenia
                    > .
                    >
                    > Nie , to nie jest opis rzeczywistości .
                    Czy mogłabyś podać swój ogląd aktualnej sytuacji?
                    > To jest opis tego co mężczyźni myślą, że widzą:)
                    Myślą, że widzą matki prowadzące (przed pracą) dzieci do przedszkola, robiące zakupy, odbierające dzieci, prowadzące dom, zajmujące się nimi w chorobie? Masz kontakt z kosmitami?
                    • aniechto.only Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:07
                      Myślą, że widzą matki prowadzące (przed pracą) dzieci do przedszkola, robiące z
                      > akupy, odbierające dzieci, prowadzące dom, zajmujące się nimi w chorobie? Masz
                      > kontakt z kosmitami?

Przecieram oczy ze zdumienia. Ty, lewicowiec, naprawdę uwazasz ,że kobiety uwielbiaja gotować, sprzatac i uslugiwać?
                      Przed pracą? Po pracy? W zamain pracy? Jaka róznica?
                      • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:12
                        aniechto.only napisała:

> Myślą, że widzą matki prowadzące (przed pracą) dzieci do przedszkola, robiące
                        > z
                        > > akupy, odbierające dzieci, prowadzące dom, zajmujące się nimi w chorobie?
                        > Masz
                        > > kontakt z kosmitami?
                        >
                        > Przecieram oczy ze zdumienia. Ty, lewicowiec, naprawdę uwazasz ,że kobiety uw
                        > ielbiaja gotować, sprzatac i uslugiwać?
                        > Przed pracą? Po pracy? W zamain pracy? Jaka róznica?
                        Co się z Tobą dzieje? Gdzie to napisałem?
                        • instant.crush Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:39
                          Gratulacje, Remez! Właśnie (chyba nieświadomie) wykazałeś na przykładzie swojej dyskutantki, że parytet należałoby też wprowadzić, jeśli chodzi o umiejętność czytania ze zrozumieniem. Co szczególnie zabawne, przy okazji dyskusji o potrzebie parytetu w nauce.
                          • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:47
                            instant.crush napisał:

> Gratulacje, Remez! Właśnie (chyba nieświadomie) wykazałeś na przykładzie swojej
                            > dyskutantki, że parytet należałoby też wprowadzić, jeśli chodzi o umiejętność
                            > czytania ze zrozumieniem. Co szczególnie zabawne, przy okazji dyskusji o potrze
                            > bie parytetu w nauce.
                            Wypadek przy pracy czyli efekt niezamierzony.
                  • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:53
                    aniechto.only napisała:

> > Ja opisuję rzeczywistość a Ty imputujesz mi to czego, nie napisałe
                    > m/powi
                    > > edziałem. I nie mów proszę, jakie są moje pobożne (czy bezbożne) życzenia
                    > .
                    >
                    > Nie , to nie jest opis rzeczywistości . To jest opis tego co mężczyźni myślą,że
                    > widzą:)
                    Ejże przecież to był komplement dla kobiet. Nie zauwazyłaś ?
                    • aniechto.only Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:11
                      Tak, zauważylam , to był komlement. Tobie to wystarczy ,żeby tyrać za dwoje?

Komplement powoduje wydajność kobiety.
                      Autor: Françoise Sagan

Mężczyźni powinni kobietom jak najczęściej mówić komplementy. Kosztuje o wiele mniej niż kwiaty, a sprawiają im tę samą przyjemność.
                      Autor: Magdalena Samozwaniec, Szczypta soli, szczypta bliźnich
                      • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:14
                        aniechto.only napisała:

> Tak, zauważylam , to był komlement. Tobie to wystarczy ,żeby tyrać za dw
                        > oje?

Na jakiejpodstawie twierdzisz, że tyram za dwoje ?
                        Istnieje coś takiego jak podział obowiązków.

> Mężczyźni powinni kobietom jak najczęściej mówić komplementy. Kosztuje o wiele
                        > mniej niż kwiaty, a sprawiają im tę samą przyjemność.
                        > Autor: Magdalena Samozwaniec, Szczypta soli, szczypta bliźnich
                        Nie potrzebuje kwiatów a wsparcia.
                      • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:17
                        Za dużo wina?
                        Mam ochotę strawestować powiedzenie M.Czubaszek:
                        "Wszystkie kobiety są piękne ale po niektórych tego nie widać" - zastępując słowo piękne.
                        • aniechto.only Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:25
                          remez2 napisał:

> Za dużo wina?
                          > Mam ochotę strawestować powiedzenie M.Czubaszek:
                          > "Wszystkie kobiety są piękne ale po niektórych tego nie widać" - zastępując sło
                          > wo piękne.

Uroczy komentarz. Za dużo, , hmmm.. no czego? Chamstwa?
                          • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:31
                            aniechto.only napisała:

> remez2 napisał:
                            >
                            > > Za dużo wina?
                            > > Mam ochotę strawestować powiedzenie M.Czubaszek:
                            > > "Wszystkie kobiety są piękne ale po niektórych tego nie widać" - zastępuj
                            > ąc sło
                            > > wo piękne.
                            >
                            > Uroczy komentarz.
                            Cieszę się, że doceniasz
                            Za dużo, , hmmm.. no czego? Chamstwa?
                            Postawiłem znak zapytania. Pytanie moje było uzasadnione ponieważ odnosiłem wrażenie, że ..
                            Resztę zmilczę.
              • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:51
                Remez ma rację...
                • remez2 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 21:57
                  mila2712 napisała:

> Remez ma rację...
                  Dzięki. Już myślałem, że przeszedłem na dialekt mandżurski. :- )
                  • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:00
                    remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
                    >
                    > > Remez ma rację...
                    > Dzięki. Już myślałem, że przeszedłem na dialekt mandżurski. :- )
                    Wreszcie ktoś docenia matki Polki.
                    Dzięki.
                    :)
                    • hummer Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:15
                      mila2712 napisała:

> remez2 napisał:
                      >
                      > > mila2712 napisała:
                      > >
                      > > > Remez ma rację...
                      > > Dzięki. Już myślałem, że przeszedłem na dialekt mandżurski. :- )
                      > Wreszcie ktoś docenia matki Polki.
                      > Dzięki.
                      > :)

Żeby nie było, że mam fobię.
                      Ostatnio kobieta spowodowała karambol na S8 na równi z facetami.
                      Ona mogła włączyć przeciw mgielne (jest taki włącznik) i nie jechać lewym pasem. Oni nie musieli tak szybko gnać, gdy nic nie widać.

PS
                      Zalecanie pomocy drogowej z A4 spod Legnicy. Masz problem z jazdą na A4. Zostawiasz auto na pasie awaryjnym i co sił w nogach uciekasz na min 50 m. Autentyk.
                      • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:17
                        hummer napisał:

> Żeby nie było, że mam fobię.
                        Nie masz forbii
                        • hummer Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:19
                          mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                          >
                          > > Żeby nie było, że mam fobię.
                          > Nie masz forbii

Dzięki. Pod Legnicą jest najwięcej wypadków. Juz w Polsce, już blisko, damy rade do domu.
                          • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:22
                            hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                            >
                            > > hummer napisał:
                            > >
                            > > > Żeby nie było, że mam fobię.
                            > > Nie masz forbii
                            >
                            > Dzięki. Pod Legnicą jest najwięcej wypadków. Juz w Polsce, już blisko, damy rad
                            > e do domu.
                            A proszę.....
                            Co do dalszej treści nie bardzo rozumiem
                            • hummer Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:33
                              mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                              >
                              > > mila2712 napisała:
                              > >
                              > > > hummer napisał:
                              > > >
                              > > > > Żeby nie było, że mam fobię.
                              > > > Nie masz forbii
                              > >
                              > > Dzięki. Pod Legnicą jest najwięcej wypadków. Juz w Polsce, już blisko, da
                              > my rad
                              > > e do domu.
                              > A proszę.....
                              > Co do dalszej treści nie bardzo rozumiem

Ktoś musi jechać na miejsce wypadków. Choćby by zaholować to co zostało z samochodu.
                              • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:37
                                Ty jechałeś?
                                • mila2712 Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:39
                                  mila2712 napisała:

> Ty jechałeś?
                                  Nieaktulane pytanie....poczatkowo źle odczytałam.

Nie warto się spieszyć. Najwięcej wypadków jest na ostatnim odcinku....
                      • nazimno Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:33
                        I oni wiedza, co zalecaja.

Kilkanascie kilometrow za Wroclawiem w strone
                        Legnicy konczy sie odcinek A4 z pasem awaryjnym.

Dalej sa juz tylko 2 pasy ze zwyklym poboczem
                        ograniczonym barierami oraz co pare kolometrow
                        zatoki awaryjne.

Co to oznacza w kontekscie omawianego wypadku
                        we mgle, gdy ktos ma awarie, nie trzeba nikomu
                        tlumaczyc.

Dlaczego tak przebudowano te "autostrade" nalezy
                        zapytac pewna instytucje, ktora wie lepiej.

To jest generator wypadkow.
                        Generator zaprogramowany tak od poczatku,
                        gdy zabraklo wyobrazni, a moze czegos
                        znacznie wazniejdzego - rozumu.

• hummer Re: jak widać seksistowskie stereotypy 10.05.14, 22:36
                          nazimno napisał:

> I oni wiedza, co zalecaja.
                          >
                          > Kilkanascie kilometrow za Wroclawiem w strone
                          > Legnicy konczy sie odcinek A4 z pasem awaryjnym.
                          >
                          > Dalej sa juz tylko 2 pasy ze zwyklym poboczem
                          > ograniczonym barierami oraz co pare kolometrow
                          > zatoki awaryjne.
                          >
                          > Co to oznacza w kontekscie omawianego wypadku
                          > we mgle, gdy ktos ma awarie, nie trzeba nikomu
                          > tlumaczyc.
                          >
                          > Dlaczego tak przebudowano te "autostrade" nalezy
                          > zapytac pewna instytucje, ktora wie lepiej.
                          >
                          > To jest generator wypadkow.
                          > Generator zaprogramowany tak od poczatku,
                          > gdy zabraklo wyobrazni, a moze czegos
                          > znacznie wazniejdzego - rozumu.

Koleś jest z prywatnej firmy. Jemu to rybka, czy uprzątnie puszkę pełna "sardynek", czy sama puszkę. Przestał już mieć odruch wymiotny, na widok tego co pozostało.
    • humbak Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 18:18
      Są przeciwproduktywne. A Ty nie narzucaj ludziom stylu życia.
    • wiosnaludzikow Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 19:03
      antyprawak napisał:

> pbs.twimg.com/media/BnMH96HIAAAylFT.png
      Tusk jest z PO piSu.
    • mila2712 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 19:41
      Nie ma żadnej dyskryminacji.
      Są świadome wybory. Kwestia priorytetów.
      • aniechto.only Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 22:15
        mila2712 napisała:

> Nie ma żadnej dyskryminacji.
        > Są świadome wybory. Kwestia priorytetów.

Wybory są owszem świadome, priorytety może tez, ale jak jest rzeczywistość ,która do takich a nie innych wyborów skłania...
        • humbak Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 22:19
          Faktycznie... kariera naukowa w Polsce to wspaniała przyszłość. A jaka kasiora!
          • hummer Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 22:51
            humbak napisał:

> Faktycznie... kariera naukowa w Polsce to wspaniała przyszłość. A jaka kasiora!

Nie jest tak źle. Idzie i po 12 tysięcy na rękę za hobby. Najważniejsze nie spaść do B klasy. Wtedy faktycznie zgrzytanie zębów. Zapominasz, że na Polskę nie ma sankcji. Jak ktoś jest dobry, to pracuje na nie najgorszych warunkach. Świat stoi otwarty.
            • humbak Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 23:19
              Pewnie i więcej idzie... a średnia z tyłka.
        • mila2712 Re: Dyskryminacja kobiet w nauce 10.05.14, 22:24
          aniechto.only napisała:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Nie ma żadnej dyskryminacji.
          > > Są świadome wybory. Kwestia priorytetów.
          >
          > Wybory są owszem świadome, priorytety może tez, ale jak jest rzeczywistość ,któ
          > ra do takich a nie innych wyborów skłania...
          Ja wybrałam pracę za godziwe pieniądze.
    • hummer To znaczy co? Profesora mają dawać 10.05.14, 19:49
      antyprawak napisał:

> pbs.twimg.com/media/BnMH96HIAAAylFT.png

za to, że ma okres?

isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110840455
    • indris Parytety są nie tylko zbędne... 10.05.14, 20:18
      ...alr głupie i szkodliwe. Zwłaszcza dla tych, którym mają pomagać
      • hummer Re: Parytety są nie tylko zbędne... 10.05.14, 20:22
        indris napisał:

> ...alr głupie i szkodliwe. Zwłaszcza dla tych, którym mają pomagać

Akurat w nauce nikt nie patrzy na płeć. Wymagania ustala Ustawa
        isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110840455
        Nie widzę w niej niczego, że kobietom nie wolno.
        • nazimno Re: Parytety są nie tylko zbędne... 10.05.14, 20:49
          Ten caly zgielk jest od poczatku sztuczny.
          Istnienia kobiet w populacji naukowcow
          nie sa w stanie uregulowac zadne przepisy
          parytetowe.

Decyzje o wybraniu drogi zyciowej nie zapadaja
          wg ordynacji opartej na poboznych zyczeniach
          dzialaczy ruchu wyzwolenia.

Ktos, kto w to wierzy, pokazuje tylko beznadziejna
          naiwnosc w ocenie realnych mechanizmow
          karier.

I to wszystko.
    • instant.crush Ja tu widzę dyskryminację mężczyzn... 10.05.14, 21:19
      ...wśród studentów i magistrów:))