Dodaj do ulubionych

Palikot adieu

15.05.14, 08:23
Mozna by sadzic, ze sytuacja w Polsce normalnieje.
Palikota mozna juz powoli zapomniec. Te trzy procent to tez chyba wynik przeszacowany.
No ale tego sie mozna bylo spodziewac.
PO odrobilo straty do PiS.
SLD ma swoje 10%.
Wszystko byloby ok gdyby nie ten komediant Korwin Mikke.
Skad sie biora wyborcy takiego clowna ?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114875,15958203,Dwa_zaskakujace_sondaze__Remis_ze_wskazaniem_na_szczycie.html
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Palikot adieu 15.05.14, 08:33
      pis_da_deby napisał:

> Mozna by sadzic, ze sytuacja w Polsce normalnieje.
      > Palikota mozna juz powoli zapomniec. Te trzy procent to tez chyba wynik przesza
      > cowany.
      > No ale tego sie mozna bylo spodziewac.
      > PO odrobilo straty do PiS.
      > SLD ma swoje 10%.
      > Wszystko byloby ok gdyby nie ten komediant Korwin Mikke.
      > Skad sie biora wyborcy takiego clowna ?
      ..czyli cieszysz się ze status quo :)
      Wyborcy JKM biorą się z ludzi, którzy odrzucają w ogóle to co się dzieje teraz, od lat w Polsce. Odrzucają to status quo. To paradoksalne ale wielu takich wyborców jest wspólnych dla lewackiego TR Palikota i konserwatywnoprawicowego JKM.
      • pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 08:51
        wiosnaludzikow napisał:

> > Skad sie biora wyborcy takiego clowna ?
        > ..czyli cieszysz się ze status quo :)

Nie do konca.
        Uwazam, ze PiS ma wciaz zdecydowanie zbyt duze poparcie.

> Wyborcy JKM biorą się z ludzi, którzy odrzucają w ogóle to co się dzieje teraz,
        > od lat w Polsce. Odrzucają to status quo. To paradoksalne ale wielu takich wyb
        > orców jest wspólnych dla lewackiego TR Palikota i konserwatywnoprawicowego JKM.

Tak, tak. To co zbuntowani. Bunt jednak nie powinien byc jednoznaczny z brakiem rozsadku.
        • sverir Re: Palikot adieu 15.05.14, 08:59
          > Tak, tak. To co zbuntowani. Bunt jednak nie powinien byc jednoznaczny z brakiem rozsadku.

A co innego zostało? Głosowanie na partie, które od kilku wyborów są dokładnie takie same? Głosowanie na partie, których jedyną rolą w opozycji jest destrukcja? Głosowanie na polityków zmieniających barwy partyjne, żeby tylko pozostać przy korycie? Głosowanie na oszołomów, którzy każdą, nawet najszlachetniejszą inicjatywę obrzydzą narodowo-socjalistyczną gadką? JKM jest antyestablishmentowy i to się ludziom aktualnie podoba. Głosowaliby i na NOP, gdyby tylko ten NOP był tak samo popularny.
          • gtxl2 Re: Palikot adieu 15.05.14, 09:08
            sverir napisał:

> > Tak, tak. To co zbuntowani. Bunt jednak nie powinien byc jednoznaczny z b
            > rakiem rozsadku.
            >
            > A co innego zostało? Głosowanie na partie, które od kilku wyborów są dokładnie
            > takie same? Głosowanie na partie, których jedyną rolą w opozycji jest destrukcj
            > a? Głosowanie na polityków zmieniających barwy partyjne, żeby tylko pozostać pr
            > zy korycie? Głosowanie na oszołomów, którzy każdą, nawet najszlachetniejszą ini
            > cjatywę obrzydzą narodowo-socjalistyczną gadką? JKM jest antyestablishmentowy i
            > to się ludziom aktualnie podoba. Głosowaliby i na NOP, gdyby tylko ten NOP był
            > tak samo popularny.

Pozostało nam głosować tylko na PO,która zawsze była partią "rozsądku", nawet będąc w opozycji była "opozycja konstruktywną" i głosowała za durnymi uchwałami,które wychodziły z PiS, zaś lider tej partii,zdążył już zaliczyć trzy partie i przyjął do swojego grona oszołomów z byłej ZCHN....Przekonałeś mnie,po PO już tylko potop.
            • pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 09:23
              gtxl2 napisał:

> Pozostało nam głosować tylko na PO,która zawsze była partią "rozsądku", nawet b
              > ędąc w opozycji była "opozycja konstruktywną" i głosowała za durnymi uchwałami,
              > które wychodziły z PiS, zaś lider tej partii,zdążył już zaliczyć trzy partie
              > i przyjął do swojego grona oszołomów z byłej ZCHN....Przekonałeś mnie,po PO już
              > tylko potop.

Partii ci u nas dostatek tylko wyborcy sie nam nie udali
              >
              >
              >
              >
              >
              >
            • sverir Re: Palikot adieu 15.05.14, 09:27
              > Przekonałeś mnie,po PO już tylko potop.

Cholera jasna, naprawdę przekonałem do głosowania na PO? Miałem nadzieję na coś zupełnie innego.
              • gtxl2 Re: Palikot adieu 15.05.14, 09:52
                sverir napisał:

> > Przekonałeś mnie,po PO już tylko potop.
                >
                > Cholera jasna, naprawdę przekonałem do głosowania na PO? Miałem nadzieję na coś
                > zupełnie innego.

Nie przyjmuj tego tak osobiście.
                Ja nie mogę się pogodzić z tym,że Polacy uważają,że nie ma wyboru,stąd PO i PiS ciągle z poparciem ok 40% społeczeństwa.
                • pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 09:57
                  gtxl2 napisał:

> Ja nie mogę się pogodzić z tym,że Polacy uważają,że nie ma wyboru,stąd PO i PiS
                  > ciągle z poparciem ok 40% społeczeństwa.
                  >
                  Wyglada na to, ze nie mozesz sie pogodzic wlasnie z wyborem Polakow .
                  • gtxl2 Re: Palikot adieu 15.05.14, 10:10
                    pis_da_deby napisał:

> gtxl2 napisał:
                    >
                    > > Ja nie mogę się pogodzić z tym,że Polacy uważają,że nie ma wyboru,stąd PO
                    > i PiS
                    > > ciągle z poparciem ok 40% społeczeństwa.
                    > >
                    > Wyglada na to, ze nie mozesz sie pogodzic wlasnie z wyborem Polakow .
                    >

Taki bogobojny i konformista jak ty pogodzi się ze wszystkim. Oczywiście,że nie mogę się pogodzić z tym,że ludzie uważają,że nie ma alternatywy, Co w tym niewłaściwego?
                    Ty masz umysł niewolnika, ja mam wolny umysł.
                    • pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 10:19
                      gtxl2 napisał:

> pis_da_deby napisał:
                      >
                      > Oczywiście,że nie mogę się pogodzić z tym,że ludzie uważają,że nie ma alternatywy, Co w tym niewłaściwego?

Niewlasciwe jest twoje stwierdzenie, iz ludzie uwazaja, ze nie ma wyboru. Skad o tym wiesz ?
                      Wybor jest duzy a to co cie boli to, to ze nie wybieraja tak jak bys sobie tego ty zyczyl.
                      • gtxl2 Re: Palikot adieu 15.05.14, 10:31
                        pis_da_deby napisał:

> gtxl2 napisał:
                        >
                        > > pis_da_deby napisał:
                        > >
                        > > Oczywiście,że nie mogę się pogodzić z tym,że ludzie uważają,że nie ma al
                        > ternatywy, Co w tym niewłaściwego?
                        >
                        > Niewlasciwe jest twoje stwierdzenie, iz ludzie uwazaja, ze nie ma wyboru. Skad
                        > o tym wiesz ?
                        > Wybor jest duzy a to co cie boli to, to ze nie wybieraja tak jak bys sobie tego
                        > ty zyczyl.
                        >

Wybór oczywiście jest, dokładnie taki jak między dżumą i cholerą.
                        To,że ludzie tak, wybierają mnie specjalnie nie dziwi, dziwi mnie natomiast to, że ludzie uważają, że nie ma alternatywy dla tych dwóch partii.
                        To jest zupełnie inna sprawa.
                  • sverir Re: Palikot adieu 15.05.14, 10:41
                    > Wyglada na to, ze nie mozesz sie pogodzic wlasnie z wyborem Polakow .

W tym sęk, że to nawet trudno nazwać wyborem Polaków. PO dostała poparcie 18% uprawnionych do głosowania, 39% głosujących, 45% mandatów. Sprawuje władzę, chociaż 82% uprawnionych i 61% głosujących jej nie poparło. To jest wybór Polaków?

Ale nawet porzucając antydemokratyczną retorykę, Polacy sami się ze swoim wyborem pogodzić nie mogą. Od lat głosują na te same twarze, obecność osób pokroju Millera, niedawno w ocenie wyborców skompromitowanego, potwierdza słabość naszej sceny politycznej, słabość naszych wyborców. To jak z reprezentacją, która ciągle przegrywa, a ciągle grają ci sami piłkarze. I każdy selekcjoner mówi, że po prostu lepszych nie ma. A kibice i tak są wiecznie zawiedzeni, że Polska przegrywa.
                    • pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 10:55
                      sverir napisał:

> > Wyglada na to, ze nie mozesz sie pogodzic wlasnie z wyborem Polakow .
                      >
                      > W tym sęk, że to nawet trudno nazwać wyborem Polaków. PO dostała poparcie 18% u
                      > prawnionych do głosowania, 39% głosujących, 45% mandatów. Sprawuje władzę, choc
                      > iaż 82% uprawnionych i 61% głosujących jej nie poparło. To jest wybór Polaków?
                      >
                      Moze wybor jest zbyt duzy ?

Ile jest w Polsce partii politycznych?
                      - ok. 80!, a przeciętny Polak zna ok. 6... i powtarza, że nie ma alternnatywy.

demotywatory.pl/3933569
                      • sverir Re: Palikot adieu 15.05.14, 10:59
                        > Moze wybor jest zbyt duzy ?

A może bezsensowny jest próg wyborczy?

• volupte Re: Palikot adieu 15.05.14, 11:37
                          Wyobrazasz sobie co by w sejmie sie działo gdyby nie było progu wyborczego? ,, Wam kury szcz... prowadzić, a nie politykę robić. — Józef Piłsudski" - byłoby najwłaściwszym wtedy okresleniem. Była na ten temat dyskusja , gdy ten próg wprowadzono. Nie było go od poczatku wolnej Polski. Moze za duzy? Dyskusyjne.
                          • sverir Re: Palikot adieu 15.05.14, 12:16
                            > Wyobrazasz sobie co by w sejmie sie działo gdyby nie było progu wyborczego? ,

Dokładnie to samo co teraz.

> byłoby najwłaściwszym wtedy okresleniem.

A teraz jakie jest?

• pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 11:43
                          sverir napisał:

> > Moze wybor jest zbyt duzy ?
                          >
                          > A może bezsensowny jest próg wyborczy?
                          >
                          Ja uwazam, ze jest potrzebny zeby trzymac z dala od sejmu roznych swirow z jednoprocentowym poparciem
                          • sverir Re: Palikot adieu 15.05.14, 12:21
                            > Ja uwazam, ze jest potrzebny zeby trzymac z dala od sejmu roznych swirow z
                            > jednoprocentowym poparciem

Kaczor, Katulski, Zieliński, Bubula, Zgorzelski, Sobecka - mówią Ci coś te nazwiska? To są przypadki posłów, którzy są w Sejmie zdobywając mniej niż 2% głosów w swoim okręgu. Próg nie powstrzymuje ani świrów, ani jednoprocentowych posłów. Wystarczy im, że się przytulą do odpowiedniej partii.
            • wiosnaludzikow Re: Palikot adieu 15.05.14, 15:40
              gtxl2 napisał:
              > Pozostało nam głosować tylko na PO,która zawsze była partią "rozsądku", nawet b
              > ędąc w opozycji była "opozycja konstruktywną" i głosowała za durnymi uchwałami,
              > które wychodziły z PiS, zaś lider tej partii,zdążył już zaliczyć trzy partie
              > i przyjął do swojego grona oszołomów z byłej ZCHN....Przekonałeś mnie,po PO już
              > tylko potop.
              Tak zapewne sverir, który ma zapewne się za sprytnego i inteligentnego, chciał przekazać. Nie jest najlepsza ta PO ale wyjścia nie ma, trzeba na nią głosować :)
          • pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 09:18
            sverir napisał:

> > Tak, tak. To co zbuntowani. Bunt jednak nie powinien byc jednoznaczny z b
            > rakiem rozsadku.
            >
            > A co innego zostało? Głosowanie na partie, które od kilku wyborów są dokładnie
            > takie same?

U naszych zachodnich sasiadow od dziesiecioleci licza sie tylko dwie partie i jakos to funkcjonuje. Podobnie jest i w USA
            • sverir Re: Palikot adieu 15.05.14, 09:45
              > U naszych zachodnich sasiadow od dziesiecioleci licza sie tylko dwie partie i jakos to
              > funkcjonuje. Podobnie jest i w USA

A u nas nie funkcjonuje, więc nie ma co oglądać się na zachodnich sąsiadów i na USA. Nawiasem mówiąc, to w obu krajach funkcjonuje federacja.
    • gtxl2 Re: Palikot adieu 15.05.14, 08:36
      Mozna by sadzic, ze sytuacja w Polsce normalnieje.
      Palikota mozna juz powoli zapomniec. Te trzy procent to tez chyba wynik przeszacowany.

Za to kościelny POPiS ma ok 40%. Kościelne "panienki" już przeżywają orgazm.
      Szkoda,że ten dureń nie szukał szerszego zaplecza i wolał sobie zrazić środowisko SLD, obietnicą zniszczenia tej partii.
      • wiosnaludzikow Re: Palikot adieu 15.05.14, 08:39
        gtxl2 napisał:

> Za to kościelny POPiS ma ok 40%. Kościelne "panienki" już przeżywają orgazm.
        > Szkoda,że ten dureń nie szukał szerszego zaplecza i wolał sobie zrazić środowis
        > ko SLD, obietnicą zniszczenia tej partii.
        Palikot, podobnie jak Kaczyński jest niezrównoważony. Nic więc dziwnego, że tak idiotycznie postąpił. Winić jednak należy za to nie tyle niezrównoważonego Palikota ale Kwaśniewskiego, Siwca,Kwiatkowskiego i część Ordynackiej, która w te buty weszła.
        • adherent1 Re: Palikot adieu 15.05.14, 08:58
          wiosnaludzikow napisał:
          > Winić jednak należy za to nie tyle niezrównoważonego Palikota ale
          > Kwaśniewskiego, Siwca,Kwiatkowskiego i część Ordynackiej, która
          > w te buty weszła.

Tylko ludzi o poglądach lewicowych żal, tych którzy im uwierzyli :-(.
          Większa strata w tym, że ludzie młodzi uwierzyli w Ruch Palikota
          a młodzi jak się zrażą to trudno namówić ich do jakiejś aktywności.
      • pis_da_deby Re: Palikot adieu 15.05.14, 08:54
        gtxl2 napisał:

> Za to kościelny POPiS ma ok 40%. Kościelne "panienki" już przeżywają orgazm.
        > Szkoda,że ten dureń nie szukał szerszego zaplecza i wolał sobie zrazić środowis
        > ko SLD, obietnicą zniszczenia tej partii.
        >
        Miller jejst zbyt inteligentny by wiazac sie z Palikotem takim jakim jest dzisiaj.
        Gdyby do tego doszlo to pewnie mieliby razem 11%.
    • haen2010 Tylko jedenaście dni 15.05.14, 08:54
      I niewiele się wyjaśni. Bo maximum co czwarty zagłosuje.

Wygra kościelny PiS przed kościelną platfusiarnią. Palikociarnia paru posłów wyekspediuje. Bo ciągle panuje przekonanie, że ludzie głosują na partie a nie na jedynki.

Nie wierzę w Korwina. Z prostego powodu - większość ruchu w sieci robią gimnazjaliści.
    • lionold Re: "Skad sie biora wyborcy takiego clowna ?" 15.05.14, 09:25
      Zmieniają klatki - które powinny być dobrze zamknięte a nie są wcale!
    • kzet69 Re: Palikot adieu 15.05.14, 10:44
      Milu a co piernik do wiatraka? Przecież kancelaria Sejmu przelewa kasę na konto Palikota (i to właśnie na tę kasę siadł komornik), a on potem przelewa tę kasę dalej.... Chyba nie sądzisz że Kancelaria Sejmu wysyła pieniądze bezpośrednio do tych organizacji charytatywnych???
      • lionold Re: Przeważnie każdy wie 15.05.14, 10:48
        tyle co zje i nie zawsze jest to mila wiedzy.
      • ex.mila to troll podszywający się 15.05.14, 11:23

pode mnie. już zgłosiłam moderacji. pzdr
        • lionold Re: "już zgłosiłam moderacji. pzdr " 15.05.14, 13:54
          moderacja jest w jakimś dygocie niesamowitym - jeden z moich wątków też wylądował na ośle - interweniowałem - po dłuższym czasie wrócił jakby nigdy nic i NA RAZIE jest.
    • kzet69 Przykra ta twoja radość... 15.05.14, 10:47
      Palikot zjadł własny ogon, odrzucając ludzi, którzy pomogli mu odnieść sukces w 2011 a wiążąc się z przeróżnymi skompromitowanymi spadami z SLD, stracił zaufanie tych co wierzyli że może on zmienić polską scenę polityczną, źle się stało, bo teraz zamiast lewicowych liberałów od Palikota będziemy mieli sukces faszyzującego durnia JKM...
      Ale twoja radość z tego że nadal pozostanie zabetonowany układ PO-PiS-SLD jest tak infantylna że aż żałosna... No chyba że masz jakieś frukty z tego układu...
      • pis_da_deby Re: Przykra ta twoja radość... 15.05.14, 11:31
        kzet69 napisał:

> Ale twoja radość z tego że nadal pozostanie zabetonowany układ PO-PiS-SLD jest
        > tak infantylna że aż żałosna...

To moze masz jakas propozycje jak to zmienic ?
        Moze parytety ?
      • sverir Re: Przykra ta twoja radość... 15.05.14, 12:17
        > zamiast lewicowych liberałów od Palikota będziemy mieli sukces faszyzującego durnia JKM...

Tacy z nich liberałowie, jak z durnia faszysta.
      • haen2010 Ech, panie Kzet, 15.05.14, 13:44
        Nie znam okoliczności zaistniałych w Waszym paulińskim zadupiu, ale dla mnie twój poseł Bramora po prostu się ześwinił. Jak i trójka pozostałych, tych z PSL.

Chyba coś ci się popieprzyło w doktorskiej główce. Nie do tej partii przystąpiłeś.
        • kzet69 Re: Ech, panie Kzet, 15.05.14, 15:01
          Z 41 przewodniczacych okręgów w 2011, zostało obecnie w TR... 3, nie wiesz o czym piszesz, a Bramora nie ma z tym nic wspólnego, posłowie nie brali w tym udziału, na ostatnim spotkaniu Palikota w moim mieście pojawiło się... 6 działaczy, a my po wyborach 2011 mielismy w partii ponad 140 członków płacących składki, nie wiesz o czym piszesz Heniu...
          • gtxl2 Re: Ech, panie Kzet, 15.05.14, 15:05
            kzet69 napisał:

> Z 41 przewodniczacych okręgów w 2011, zostało obecnie w TR... 3, nie wiesz o cz
            > ym piszesz, a Bramora nie ma z tym nic wspólnego, posłowie nie brali w tym udzi
            > ału, na ostatnim spotkaniu Palikota w moim mieście pojawiło się... 6 działaczy,
            > a my po wyborach 2011 mielismy w partii ponad 140 członków płacących składki,
            > nie wiesz o czym piszesz Heniu...

Daj spokój doktorku, obaj ulegliście Palikotowej fascynacji....
            • kzet69 Re: Ech, panie Kzet, 19.05.14, 21:18
              Ale ta fascynacja nie była zła, to Palikot poprzez swoich Piłasiewiczów, Kwiatkowskich, Ryfińskich itp się wyłamał, ludzie na szczęście w regionach pozostali i czekają na następną okazję by spróbować coś dobrego dla kraju zrobić, może i z Palikotem, jak po wdupieniu jednych czy drugich wyborów oprzytomnieje... :)
    • lionold Re: Palikot adieu 15.05.14, 11:22
      margines czeka!
    • anmanika Re: Palikot adieu 15.05.14, 11:34
      Skad sie biora wyborcy takiego clowna ?
      proste - to są sieroty po Palikocie;-)
    • maszmi Re: Palikot adieu 15.05.14, 13:47
      wolę babę z brodą ( nawet do pasa) niż Korwina w Parlamencie Eurojeskim , on to istna żenada
    • mariner4 I krzyżyk mu na drogę! 15.05.14, 13:59
      Towarzysz Aleksander tez podpadnięty....
      M.
    • wiosnaludzikow Jak to mówią ... 15.05.14, 15:36
      ....nie tylko kibice piłkarscy- zakiwał się na śmierć.
      Szkoda. Od początku dawałem im fory. Odpuszczałem wiele ....ale zakiwał się na śmierć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka