Dodaj do ulubionych

Wzmożeni chrzescijanie na FK

28.05.14, 08:15
Kiedy czytam komentarze do katolickiego pogrzebu i mszy pogrzebowej Jaruzelskiego, to jestem coraz bardziej dumny, że nie mam nic wspólnego z kościołem - który jest z definicji wspólnotą wiernych. I że nie muszę chodzić na msze, w czasie których ci ludzie przekazywaliby mi "znak pokoju". Fuj, ohyda.
Obserwuj wątek
    • gtxl2 Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 08:21
      man_sapiens napisał:

> Kiedy czytam komentarze do katolickiego pogrzebu i mszy pogrzebowej Jaruzelskie
      > go, to jestem coraz bardziej dumny, że nie mam nic wspólnego z kościołem - któr
      > y jest z definicji wspólnotą wiernych. I że nie muszę chodzić na msze, w czasie
      > których ci ludzie przekazywaliby mi "znak pokoju". Fuj, ohyda.

Mam te same odczucia....

• ave.duce Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 09:18
      To nie chrześcijanie, to prawdziwi katolicy.
      • pies_na_czarnych Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 09:23
        ave.duce napisała:

> To nie chrześcijanie, to prawdziwi katolicy.

Przez duże "P". Oczywista oczywistość.
        • ave.duce Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 12:11
          pies_na_czarnych napisała:

> ave.duce napisała:
          >
          > > To nie chrześcijanie, to prawdziwi katolicy.
          >
          > Przez duże "P". Oczywista oczywistość.
          >
          >

Ups... Może okażą miłosierdzie za to faux pas i obejdzie się bez topienia ew. stosu?
      • 99venus Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 09:25
        polscy katolicy!to bardzo specyficzna formacja.
        • ave.duce Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 12:14
          Nie zapominaj, że istnieje odrębny byt: Kościół polskokatolicki... czy on jest równie prawdziwy?!
          • indeed4 Nie zapominaj, że istnieje wiele odmian judaizmu 28.05.14, 12:33
            pl.wikipedia.org/wiki/Judaizm#Wsp.C3.B3.C5.82czesne_od.C5.82amy_judaizmu

czy wszystkie są równie prawdziwe?!
            • 7dnitygodnia judeo-chrześcijanizm ? 28.05.14, 12:35
              ????? he he
              • indeed4 Najlepszy jest judaizm świecki i humanistyczny 28.05.14, 14:55
                pl.wikipedia.org/wiki/Judaizm#Judaizm_.C5.9Bwiecki_i_humanistyczny

Coś jak "świecki i humanistyczny" katolicyzm GW....
      • sclavus Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 11:06
        Pięta - co prawda, nie na FK - przebił wszystkich: z różańcem w ręku i na kolanach, nie dopuści do pogrzebu!!! (za onet.pl)
        • indeed4 To też prawdziwi wyznawcy judaizmu 28.05.14, 11:15
          www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/zywe-tarcze-gazie
          • gtxl2 Re: To też prawdziwi wyznawcy judaizmu 28.05.14, 11:17
            Może słówko od siebie i na temat indeed.....
            • indeed4 Re: To też prawdziwi wyznawcy judaizmu 28.05.14, 11:21
              wojująca ateistka ave.duce napisała:

> To nie chrześcijanie, to prawdziwi katolicy.

indeed4 napisał:

> To nie żydzi, to prawdziwi wyznawcy judaizmu.

EOT.
          • sclavus Re: To też prawdziwi wyznawcy judaizmu 28.05.14, 11:46
            Jakże pięknie lubisz zmieniać tematy, niewygodne dla ciebie... :D:D:D
            (prowokujesz do przypomnienia ci całej historii katolicyzmu, co najmniej tej między latami 400 - 1700, czyli lat największej i najbardziej krwawej ekspansji)
            • indeed4 O tej ekspansji komunistycznych ateistów piszesz? 28.05.14, 12:38
              "zbiorowe mordy popełnione przez reżimy państw komunistycznych w XX wieku z łączną liczbą ofiar szacowaną pomiędzy 85 a 100 milionów ludzi".

• pies_na_czarnych Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 12:43
                indeed4 napisał:

> "zbiorowe mordy popełnione przez reżimy państw komunistycznych w XX wieku z łąc
                > zną liczbą ofiar szacowaną pomiędzy 85 a 100 milionów ludzi".
                >

Co to jest w porównaniu z uncestwieniem przez katoli całych cywilizacji.
              • gtxl2 Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 13:49
                indeed4 napisał:

> "zbiorowe mordy popełnione przez reżimy państw komunistycznych w XX wieku z łąc
                >

Znasz ofiary kościoła katolickiego? przez cały okres ich "działalności"?

• scoutek Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 13:54
                  gtxl2 napisał:
                  > Znasz ofiary kościoła katolickiego? przez cały okres ich "działalności"?

to niech doliczy pacjentów tych znachorów z sumieniem, co to podpisali deklarację wiary
                • indeed4 Masz na myśli protestantów, prawosławnych 28.05.14, 13:57
                  i cały kościół chrześcijański?

pl.wikipedia.org/wiki/Chrze%C5%9Bcija%C5%84stwo#Klasyfikacja_wyzna.C5.84_i_Ko.C5.9Bcio.C5.82.C3.B3w_chrze.C5.9Bcija.C5.84skich

Ot, "wiedza" wojujących ateistów - najpierw się doedukuj z podstaw, a potem pisz.
                  • kolter.mr Re: Masz na myśli protestantów, prawosławnych 28.05.14, 14:05
                    indeed4 napisał:

> i cały kościół chrześcijański?

Wy katolicy wymordowaliście chrześcijan w krwawych wojnach w V-VI wieku to o czym mowa ??
                    • indeed4 Douczyć się i nie pisać bzdur 28.05.14, 14:14
                      "Katolicyzm – doktryna Kościoła chrześcijańskiego – jedna z dwóch grup Kościołów, obok Kościoła prawosławnego, powstałych w wyniku rozłamu w Kościele chrześcijańskim w 1054"

pl.wikipedia.org/wiki/Katolicyzm

Wikipedia jak na poziom tego forum jest aż nadto wystarczająca.

EOT.
                      • kolter.mr Re: Douczyć się i nie pisać bzdur 28.05.14, 14:29
                        indeed4 napisał:

> "Katolicyzm – doktryna Kościoła chrześcijańskiego – jedna z dwóch g
                        > rup Kościołów, obok Kościoła prawosławnego, powstałych w wyniku rozłamu w Kości
                        > ele chrześcijańskim w 1054"
                        >
                        > pl.wikipedia.org/wiki/Katolicyzm
                        >
                        > Wikipedia jak na poziom tego forum jest aż nadto wystarczająca.
                        >
                        > EOT.

Doucz się sam nieuku Ojcem świętym też sam siebie wasz papież nazywa ;

" Już nie jestem na świecie, ale oni są jeszcze na świecie, a Ja idę do Ciebie. Ojcze Święty, zachowaj ich w Twoim imieniu, które Mi dałeś, aby tak jak My stanowili jedno."

Jak myślisz kogo Jezus tak nazywa , tego Freda z watykanu ??
                  • gtxl2 Re: Masz na myśli protestantów, prawosławnych 28.05.14, 14:11

Ot, "wiedza" wojujących ateistów - najpierw się doedukuj z podstaw, a potem pisz.

Jaką mi tu wiedzą się "popisujesz"? może sam się doedukuj...
                • kolter.mr Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 17:37
                  gtxl2 napisał:

> indeed4 napisał:
                  >
                  > > "zbiorowe mordy popełnione przez reżimy państw komunistycznych w XX wieku
                  > z łączną liczbą ofiar szacowaną pomiędzy 85 a 100 milionów ludzi".
                  > >
                  > Znasz ofiary kościoła katolickiego? przez cały okres ich "działalności"?

Tylko inkwizycja skrzywdziła około 9 milionów ludzi .Pierwsza krucjata to około miliona ofiar. Nawet nie che myśleć ilu ludzi by zamordowali papieże gdyby posiadali taką technikę kiedy mieli władzę , jaka posiadał Hitler
              • kolter.mr Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 17:33
                indeed4 napisał:

Jeden tylko Hitler katolik zamordował około 55 milionów ludzi . No a to tylko w niecałe 6 lat.
                Katolicy mordowali od IV wieku jak nie siebie nawzajem to swoich wrogów, i tak od 1700 lat
                • indeed4 Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 17:39
                  pl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler#Kwestie_religijne
                  • kolter.mr Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 17:42
                    indeed4 napisał:

> rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler#Kwestie_religijne

Powiedz no chłoptysiu a czy Adolfa oficjalnie ekskomunikowano ??
                    • indeed4 Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 17:46
                      pl.wikipedia.org/wiki/Ekskomunika
                      • kolter.mr Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 17:52
                        indeed4 napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Ekskomunika

No rozumiem tą pedalską obłudę . Można ekskomunikować 9 letnie dziecko.Ale nie zbrodniarza wojennego , no przecież nie ekskomunikują księdza który 90 tys swoich obywateli wysyła do Auschwitz.Albo facia mordercę miliona ludzi który to buduje państwo katolickie
                        • indeed4 Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 18:04
                          Tak, oczywiście - brak ekskomuniki na katolika Jaruzelskiego, Bieruta i Gomułkę, a w Rosji na ucznia szkoły parafialnej i seminarium duchownego Stalina, to niepodważalny dowód na popieranie przez Kościół komunizmu i komunistycznych zbrodniarzy.
                          • indeed4 Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 18:11
                            To oczywiście również dowód na to, że wszyscy wyżej wymienieni byli gorliwymi chrześcijanami...

:-)))

Koniec korepetycji na dziś!

Bye.
                            • kolter.mr Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 19:31
                              indeed4 napisał:

> To oczywiście również dowód na to, że wszyscy wyżej wymienieni byli gorliwymi c
                              > hrześcijanami...
                              >
                              > :-)))
                              >
                              > Koniec korepetycji na dziś!
                              >
                              > Bye.

Na wstępie ci już napisałem ze chrześcijan to wymordowali już katolicy 1400 lat temu
                              • indeed4 A ja ci napisałem, że masz się douczyć. 28.05.14, 20:04
                                forum.gazeta.pl/forum/w,28,151217998,151224226,Douczyc_sie_i_nie_pisac_bzdur.html

EOT.
                                • kolter.mr Re: A ja ci napisałem, że masz się douczyć. 28.05.14, 20:25
                                  No a ty zamierzasz cokolwiek z tym swoim wąskim zasobem wiedzy zrobić ??
                          • kolter.mr Re: O tej ekspansji komunistycznych ateistów pisz 28.05.14, 19:30
                            indeed4 napisał:

> Tak, oczywiście - brak ekskomuniki na katolika Jaruzelskiego, Bieruta i Gomułkę
                            > , a w Rosji na ucznia szkoły parafialnej i seminarium duchownego Stalina, to niepodważalny dowód na popieranie przez Kościół komunizmu i komunistycznych zbrodniarzy.

Stalin też katolik ?? Obłudniku twój pan pius (sdolf)XII nigdy ryja nie otworzył kiedy Niemcy masowo mordowali ludzi . Za to otwierał przez radio Watykan ryj w obronie nazistów skazywanych w procesach norymberskich .
        • ave.duce Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 12:16
          Poseł Pieta to ten sobowtór posła Górskiego?
          Obaj mają słuszne poglądy ;)
    • hummer Brak premiera na pogrzebie prezydenta III RP 28.05.14, 09:23
      man_sapiens napisał:

> Kiedy czytam komentarze do katolickiego pogrzebu i mszy pogrzebowej Jaruzelskie
      > go, to jestem coraz bardziej dumny, że nie mam nic wspólnego z kościołem - któr
      > y jest z definicji wspólnotą wiernych. I że nie muszę chodzić na msze, w czasie
      > których ci ludzie przekazywaliby mi "znak pokoju". Fuj, ohyda.

Ciebie nie zastanawia?
      Szczególnie, że ma to być pogrzeb ,tzw. państwowy.

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,tusk-o-pogrzebie-jaruzelskiego-br-nie-wybieram-sie,124285.html
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/tusk-musi-sie-zastanowic-kto-przyjdzie-na-jego-pogrzeb,433142.html
      PS
      To moje państwo, a kto powie, że nie temu w mordę.
      Premier za Stanisławem Ignacym Witkiewiczem :)

Całkiem jak Putin :)
      • indris Re: Brak premiera na pogrzebie prezydenta III RP 28.05.14, 11:22
        To był były prezydent i wybrany w "szemrany" ( choć legalny ) sposób.
        • hummer Re: Brak premiera na pogrzebie prezydenta III RP 28.05.14, 11:25
          indris napisał:

> To był były prezydent i wybrany w "szemrany" ( choć legalny ) sposób.

Rozumiem, że gardzisz zwłokami I prezydenta III RP?
    • religijnych.uczuc.obraza Kiedy w ogóle ten pogrzeb? 28.05.14, 09:26

• scoutek Re: Kiedy w ogóle ten pogrzeb? 28.05.14, 09:32
        w piątek w samo południe
        • sclavus Re: Kiedy w ogóle ten pogrzeb? 28.05.14, 11:09
          ... dla prawdziwych katopolaków i patrIDiotów, to będzie raczej ... piątek - dzień rozpaczy i picia ;)
          • pies_na_czarnych Re: Kiedy w ogóle ten pogrzeb? 28.05.14, 11:30
            sclavus napisał:

> ... dla prawdziwych katopolaków i patrIDiotów, to będzie raczej ... piąt
            > ek - dzień rozpaczy i picia ;)

Dla prawdziwych każdy dzień jest dobry aby się napić.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawdziwi wyznawcy judaizmu 28.05.14, 11:12
      A ty trolu/kapusto indyk jeszcze bronisz tego typu religiantów...
    • marbor1 Re: Prawdziwi wyznawcy judaizmu 28.05.14, 11:12
      Czy tobie się coś nie popierdolkowało?
    • 7dnitygodnia Kościół katolicki w PR jest tylko z nazwy katolick 28.05.14, 12:19
      W nim jak nie masoni to Żydzi ( Życiński, Glemp z całą resztą tzw. "polskiego" Episkopatu).Przegięcie zrobili urządzając córce prezydenta ślub kościelny a teraz mszę świętą
      dla Jaruzelskiego.
      • religijnych.uczuc.obraza Co u ciebie gołda znaczy skrót PR? 28.05.14, 12:23
        Polsza Riebublika?
    • 7dnitygodnia Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 12:34
      Mnóstwo osób na forum dużo pisze o katolikach ,chrześcijanach w sensie negatywnym a przecież nikt kto brzydko wyraża się np. o Jaruzelskim nie podpisał się ,że jest katolikiem.To kundlowate podejście do życia - łapiecie za nogawkę,gryziecie,plujecie a niby dlaczego?Bo nikt was nie widzi?,bo nikt nie da w mordę?

• religijnych.uczuc.obraza Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 12:48
        Ty gołda tylko z nazwy jesteś katoliczką.
        • 99venus Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 12:50
          nie należy zapominać,że mamy do czynienia z polskim katolicyzmem.to zupełnie cos innego niż katolicyzm.
      • pies_na_czarnych Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 12:48
        Gołde ja napisałem, że jest katolikiem. Przecież był ochrzczony więc na katolskiej listach stoi jako swój.
        Dlaczego ty jako rosyjska Żydówka tym się przejmujesz?
      • man_sapiens Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 14:24
        Wątek nie jest o tym, że ktoś się źle wyraża o Jaruzelskim (sam też mam do niego, mówiąc oględnie, ograniczony szacunek) ale o tych, którzy odmawiają mu prawa do katolickiego pogrzebu.
        • gtxl2 Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 14:29
          man_sapiens napisał:

> Wątek nie jest o tym, że ktoś się źle wyraża o Jaruzelskim (sam też mam do nieg
          > o, mówiąc oględnie, ograniczony szacunek) ale o tych, którzy odmawiają mu prawa
          > do katolickiego pogrzebu.

Orwell już to dawno zdefiniował.
    • humbak Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 13:56
      Problem w tym że jesteś rodakiem tych ludzi, więc wiele Ci ta odrębność religijna nie daje.
      • hummer Też uwazasz, że różaniec służy do tego? :) 28.05.14, 19:29
        humbak napisał:

> Problem w tym że jesteś rodakiem tych ludzi, więc wiele Ci ta odrębność religij
        > na nie daje.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114875,16051828,Pieta__Zablokujmy_pogrzeb_Jaruzelskiego_na_Powazkach.html
        A dalej o różańcach.
    • bkn5 Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 14:00
      klechy krążące po salach szpitalnych z kropidłem i ze zbożowym wafelkiem każdemu wmówią że ten czy tamten "pojednał się z bogiem" i że "przyjąl ostatni sakramenta" i takie tam .
      ten sam kleszy ,kłamliwy numer "na pojednanie się z bogiem" widzimy w stosunku do Generała.
      dlatego gardzę wami kłamliwe, polskojęzyczne klechy i waszymi kłamstwami i manipulacjami !

--
      apostazja.info/
      • gtxl2 Re: Wzmożeni chrzescijanie na FK 28.05.14, 14:12
        bkn5 napisała:

> klechy krążące po salach szpitalnych z kropidłem i ze zbożowym wafelkiem każde
        > mu wmówią że ten czy tamten "pojednał się z bogiem" i że "przyjąl ostatni sakr
        > amenta" i takie tam .
        > ten sam kleszy ,kłamliwy numer "na pojednanie się z bogiem" widzimy w stosunku
        > do Generała.
        > dlatego gardzę wami kłamliwe, polskojęzyczne klechy i waszymi kłamstwami i man
        > ipulacjami !

Podpisuje się pod tym postem....
    • man_sapiens Re: Prawdziwi wyznawcy judaizmu 28.05.14, 14:20
      Spadaj z mojego wątku, zostawiasz plamy na monitorze.
    • savage_sid To są chrześcijanie od Psalmu 109 28.05.14, 14:40
      Niechaj krótkie będą dni jego,
      niech po nim urząd obejmie kto inny.
      Dzieci jego niech staną się sierotami,
      a jego żona niech zostanie wdową.
      Niech jego dzieci tułają się i żebrzą,
      niech będą wygnane ze zniszczonych swych domów.
      Niech wierzy ciel mu wydrze całą jego majętność,
      a obcy rozgrabią cały jego dobytek.
      Niechaj nikt nie dochowa mu życzliwości,
      a sierotom jego litości nie okaże.
      Niechaj jego potomstwo ulegnie zagładzie
      i niech będzie wymazane jego imię w następnym pokoleniu.
      • indeed4 Psalm 109 28.05.14, 14:48
        "Postaw przeciw niemu człowieka złego,
        niech po jego prawicy stanie oskarżyciel.
        Gdy będzie sądzony, niech wyjdzie skazany"

"Bóg jest sędzią sprawiedliwym który za dobre wynagradza, a za złe karze" (Katechizm)
        • kolter.mr Re: Psalm 109 28.05.14, 14:58
          Mordujcie ich skoro mojego tatę odrzucili ,tu i tera ich mordujcie (Jezus Chrystus)
    • hordol zgroza!!! nie chcą uznać świętości Generała 28.05.14, 17:56

• pies_na_czarnych Re: zgroza!!! nie chcą uznać świętości Generała 28.05.14, 19:51
        a uznali świętość obrońcy pedofilów.
        • snajper55 Re: zgroza!!! nie chcą uznać świętości Generała 28.05.14, 20:26
          pies_na_czarnych napisała:

> a uznali świętość obrońcy pedofilów.

Trudno, żeby uznawano świętość wszystkich.

S.
          • pies_na_czarnych Re: zgroza!!! nie chcą uznać świętości Generała 29.05.14, 11:52
            snajper55 napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
            >
            > > a uznali świętość obrońcy pedofilów.
            >
            > Trudno, żeby uznawano świętość wszystkich.
            >
            > S.

i za wszystko.
    • rzewuski1 Dlaczego biskupi nie ganią ludzi którzy 29.05.14, 11:58
      zapowiadają że zakłóca pogrzeb Jaruzelskiego?
      W końcu to łamanie ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania i kultury jak chrześcijańskiego podejścia do śmierci i pogrzebu.
      • 99venus Re: Dlaczego biskupi nie ganią ludzi którzy 29.05.14, 13:01
        bo to są ich wierni a kosciół w Polsce jest pełen miłosierdzia wyłącznie wobec swoich absolutnie bezkrytycznych wyznawców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka