Dodaj do ulubionych

Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy!

05.06.14, 10:25
wyborcza.pl/alehistoria/12,128608,16067012,Czy_mozna_bylo_obalic_wladze_bez_pertraktacji_z_generalem.html#CukVid
Gdyby chciał rozniósłby cały styropian. Armia i służby poszłyby za Jaruzelskim i Kiszczakiem w ogień, mieli tam nie tylko całkowitą kontrolę ale też szacunek. Poza tym PZPR pełną kontrolę na lokalną administracją i środkami masowego przekazu, polityczne naciski USA i ich marionetek równoważył ZSRR. Po upadku ZSRR i Bloku Wschodniego wystarczył przetrwać 2-3 lata, ludzie zobaczyliby do czego tam to doprowadziło to by dziękowali Generałowi że nie poszedł tą drogą.
To że Generał Jaruzelski doprowadził do okrągłego stołu i wyborów w 1989 roku wynikało tylko z jego dobrej woli.
Wariant rumuński??? Owszem, ale dla solidaruszych radykałów gdyby im się zachciało przewrotu. Ceausescu został wykończony przez własne służby, wyobrażacie sobie że SB wykańcza Kiszczaka i Jaruzelskiego?
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Dzieciaku.... 05.06.14, 10:29
      Piszesz tak, jakbyś wtedy był na świecie....
      Nic nie wiesz o tych czasach. Kompletnie.
      • tornson Re: Dzieciaku.... 05.06.14, 10:30
        dr.krisk napisał:

> Piszesz tak, jakbyś wtedy był na świecie....
        > Nic nie wiesz o tych czasach. Kompletnie.
        Wiem więcej niż zaczadzeni anty-komunistyczną sieczką propagandową.
        • dr.krisk Re: Dzieciaku.... 05.06.14, 10:35
          tornson napisał:

> Wiem więcej niż zaczadzeni anty-komunistyczną sieczką propagandową.
          Oni tez nic nie rozumieją - ty podobnie, tylko a' rebours. Nie byłbym na twoim miejscu z tego dumny.
        • douglasmclloyd Re: Dzieciaku.... 05.06.14, 17:38
          tornson napisał:

> Wiem więcej niż zaczadzeni anty-komunistyczną sieczką propagandową.

Nie ucz ojca dzieci robić.
      • thisisrussia2014 Re: Dzieciaku.... 05.06.14, 12:42
        25 lat propagandy robi swoje
      • login.nr1 Re: Dzieciaku.... 05.06.14, 13:23
        dr.krisk napisał:

> Piszesz tak, jakbyś wtedy był na świecie....
        > Nic nie wiesz o tych czasach. Kompletnie.

Kompletnie nielogiczny "argument". Czy aby pisać o wojnach punickich, trzeba by było żyć w tamtych czasach?
        • dr.krisk Uprzejmie informuję... 05.06.14, 13:26
          login.nr1 napisał(a):

> Kompletnie nielogiczny "argument". Czy aby pisać o wojnach punickich, trzeba by
          > było żyć w tamtych czasach?
          .. że w przeciwieństwie do wojen punickich, okres PRL-u pamięta wielu naocznych świadków. Taki drobiazg...
          • login.nr1 Re: Uprzejmie informuję... 05.06.14, 15:14
            dr.krisk napisał:
            > .. że w przeciwieństwie do wojen punickich, okres PRL-u pamięta wielu naocznych
            > świadków. Taki drobiazg...

Brniesz w nielogiczność.
            To, że ktoś żył w PRLu nie znaczy, że poznał mechanizmy ówczesnej władzy komunistycznej.
            Znał codzienność i tyle. Z jednej strony miał w masmediach czerwoną propagandę, z drugiej mógł słuchać RWE (dla niewiedzących Radio Wolna Europa)- finansowane przez CIA i inny socjalistyczny Zachód. Z dwóch kłamstw nie można było ulepić prawdy.
            • alistair-p Misja ? 05.06.14, 17:29
              Widzę,że szanowny forumowicz pojawił sie tu z poczuciem misji.Powodzenia.Po kilku miesiącach szanowny dotkliwie odczuje gorycz porazki.
    • pela345 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 10:34
      Całkowicie błędna logika.

Generał wywołał wojnę Solidarności. Ilu miała członków? Ponoć kto żyw był w niej zapisany. W armii byli synowie tych zapisanych, z poboru. Ilu odmówiło? Przecież to jest niemożliwe, żeby sam Jaruzel mógł się utrzymać przeciw narodowi i części elit z nimi związanymi. Przy mniejszej skali protestów padają tyrani.

Ani armia nie poszłaby za Jaruzelem w ogień, ani Jaruzel nie poszedłby w ogień, ani Solidarność nie poszłaby w ogień. Po prostu klęska żywiołowa.
      • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 10:39
        Ani armia nie poszłaby za Jaruzelem w ogień, ani Jaruzel nie poszedłby w ogień, ani Solidarność nie poszłaby w ogień. Po prostu klęska żywiołowa.

Armia nie poszłaby w ogień- wykonałaby rozkaz tak, jak w 1981 roku.
        Jaruzelski akurat poszedł w ogień...po śmierci został spopielony.
      • thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:20
        Mówi się o wprowadezeniu stanu wojennego ,a skrzętnie omija się co było przed .
    • gtxl2 Re: tornson 05.06.14, 10:44
      Socjalizm czy komunizm i tak by padł. Armia zostałaby w koszarach.
      Jaruzelski o tym wiedział, pamiętasz ile wynosiła inflacja w 1989 roku?
      • maks-3 no ile wynosiła inflacja w 89 roku? 05.06.14, 14:03
        Inflacja w 1989 roku zmieniała się z miesiąca na miesiąc. Zmieniała się tzn spadała. W pażdzierniku 89 wynosiła 54 %, w listopadzie 235 a już w grudniu 89 18%, co przy ówczasnych zawirowaniach nie było źle. Przyczyna tak gwałtownego zmniejszania się wówczas inflacji była reforma określana jako reforma Wilczka i Rakowskiego.Ten rząd uwolnił wcześniej ceny żywności co spowodowało, że połowa tych cen miała charakter rynkowy. Co ciekawe w budżecie na 90 rok spadek PKB wynosił 2% czyli niewiele jak na ówczesne warunki. I tu ciekawostka. Skoro pod koniec 89 nie było nawisu inflacyjnego, zamiast dalej ograniczać inflację zrobiono walkę z tą inflacją metodą wstrząsową. Pytanie dlaczego?
        • maks-3 Re: no ile wynosiła inflacja w 89 roku? 05.06.14, 14:04
          poprawka: w listopadzie 89 inflacja wynosiła23%
      • douglasmclloyd Re: tornson 05.06.14, 18:00
        gtxl2 napisał:

> Socjalizm czy komunizm i tak by padł. Armia zostałaby w koszarach.
        > Jaruzelski o tym wiedział, pamiętasz ile wynosiła inflacja w 1989 roku?

PRL Jaruzelskiego był bankrutem, który nie potrafił płacić odsetek od marnych 20 mld. długu.
    • thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:03
      pomijam już fakt wręcz bezkrwawego wprowadzenia stanu wojennego .
      Perfekcyjna akcja .
      • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:14
        thisisrussia2014 napisała:

> pomijam już fakt wręcz bezkrwawego wprowadzenia stanu wojennego .
        > Perfekcyjna akcja .

Co ta perfekcyjna akcja dała Polsce?
        Przedłużenie agonii?

• thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:19
          przedłużenie agonii ? w jedną noc cały mit o 10 mln Solidarności poszedł się trącać .
          Nie było ani jednego strzału ,nikt nie wpadał z futryną jak to dzisiejsi panowie z abecadłem na plecach potrafią . Kulturalnie i grzecznie .
          • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:24

> przedłużenie agonii ? w jedną noc cały mit o 10 mln Solidarności poszedł się t
            > rącać .
            > Nie było ani jednego strzału ,nikt nie wpadał z futryną jak to dzisiejsi panowi
            > e z abecadłem na plecach potrafią . Kulturalnie i grzecznie .

To normalne, druga strona nie miała broni. Jaruzelski miał, armię,ZOMO,MO, i tzw. armaty.
            Z futryną ludzie wypadali, sam widziałem więc nie pi.....l.
            Kulturalnie i grzecznie to było na filmikach propagandowych.
            Wcale nie jestem za styropianem, ale co prawda, to prawda.

• thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:37
              naczytałeś się mitologii z IPN
              • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:48

> naczytałeś się mitologii z IPN

Nie trollu, przeżyłem to.

• thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:39
              Propagandowo to wg popis były czołgi i pałowanie .
              Prawda zgoła inna .
              • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:49

> Propagandowo to wg popis były czołgi i pałowanie .
                > Prawda zgoła inna .

Co ty nie powiesz, nie miałeś już wtedy pieluszek w majtkach, że pamiętasz jak było?

• pela345 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 14:41
              > To normalne, druga strona nie miała broni. Jaruzelski miał, armię,ZOMO,MO, i tz
              > w. armaty.

a czy chłopcy z donbasu też nie mają broni? po prostu wojsko i milicja przechodzi na stronę separatystów. W LWP nie byli synowie zomowców sekretarzy partyjnych tylko poborowi, poborowi, ktorzy dostawali broń.

Gdyby rzeczywiście miał tylko panów w mundurach a z drugiej strony cały naród przeciwko niemu zamach stanu odbyłby się w kilka dni. Prezydent Ukrainy miał Birkut, wojsko , policję, służby i część narodu sto procent za nim i co? Spieprzył.

Współcześnie tworzy się narracje wojenną. Więc proponuje taką zabawkę logiczną na temat tamtych lat. Youtube. Proszę obejrzeć panią Korę dzisiejszą panią z programów dla młodzieży występującą na oficjalnych festiwalach. Proszę obejrzeć filmiki z roku 80 jak kabarety są smolenia, jak publika rży sobie. I kto miał tam strzelać do kogo w tym 80 roku?

• gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 14:46
                Proszę obejrzeć filmiki z roku 80 jak kabarety są smolenia, jak publika rży sobie. I kto miał tam strzelać do kogo w tym 80 roku?

Dlatego strzelano tylko w nielicznych przypadkach, np na KWK Wujek.

Nie muszę niczego oglądać na filmikach ...ja żyłem w tej rzeczywistości.

Proszę Cię przestań mnie przekonywać jak było, bo pamiętam marzec 68,Grudzień 1970, Radom 1976.....naprawdę, nie opowiadaj mi bajek.
                • pela345 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 14:51
                  która zdanie jest bajką?

Ja nie przekonuje do faktów jak było, tylko do przeciwko wirtualnej wizji historii jak to miałoby dojść do ostrego starcia narodu z komunistami wojennego. Wariant rumuński to nie tutaj.
                  • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 14:55
                    pela345 napisała:

> która zdanie jest bajką?
                    >
                    > Ja nie przekonuje do faktów jak było, tylko do przeciwko wirtualnej wizji histo
                    > rii jak to miałoby dojść do ostrego starcia narodu z komunistami wojennego. War
                    > iant rumuński to nie tutaj.

Ja tego nie napisałem...
                    Napisałem, że druga strona była właściwie bezbronna, więc Jaruzelski nie miał specjalnie trudnego zadania.
                    • pela345 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 14:58
                      Majdan też był bezbronny. W wojsku byli młodzieńcy z z tej " drugiej "strony także. Nawet Wałęsa był swego czasu w LWP.
                      • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 14:59
                        pela345 napisała:

> Majdan też był bezbronny. W wojsku byli młodzieńcy z z tej " drugiej "strony ta
                        > kże. Nawet Wałęsa był swego czasu w LWP.

O Majdan Ci chodzi? To jednak inne czasy i obyczaje. Czy był bezbronny? Wątpię, ale niczego nie przesądzam.

• pela345 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 15:09
                          Ale mi właśnie chodzi o uchwycenie tej inności. Dlaczego wtedy nie doszło do całkowitej konfrontacji.

Zresztą nie tak bardzo inne. Ilość zabitych dotąd dość spora. Mamy też palonych ludzi , czy nie tak jak ci co mieli wisieć na drzewach zamiast lisci?
                • login.nr1 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 15:26
                  gtxl2 napisał:

> Proszę obejrzeć filmiki z roku 80 jak kabarety są smolenia, jak publika rży sob
                  > ie. I kto miał tam strzelać do kogo w tym 80 roku?
                  >
                  >
                  > Dlatego strzelano tylko w nielicznych przypadkach, np na KWK Wujek.
                  >
                  > Nie muszę niczego oglądać na filmikach ...ja żyłem w tej rzeczywistości.
                  >
                  > Proszę Cię przestań mnie przekonywać jak było, bo pamiętam marzec 68,Grudzień 1
                  > 970, Radom 1976.....naprawdę, nie opowiadaj mi bajek.

Kabarety typu Tej były oczywiście cenzurowane ale dopuszczano rozmaite skecze dla rozluźnienia napięcia. Nawet nazywano je wentylem bezpieczeństwa. Cyrankiewicz chodził na Pietrzaka i się sam zaśmiewał. I co z tego?

To, że żyłeś w tamtej rzeczywistości nie znaczy, że rozumiałeś mechanizmy czerwonej władzy. Tyle widziałeś ile RWE przekazało- a tam pracował m.in. kpt. Czechowicz- cwany komuszek milicjant, który wywiózł tony dokumentów z RWE. Nawet Nowak-Jeziorański sie nabrał i był manipulowany z 2 stron.

W stanie wojennym nie strzelano i obchodzono się dość łagodnie, bo Jaruzelski wiedział, że prześladowania i strzelania mogą spowodować czynną walkę opozycji z bronią w reku a nie na bibułę.
                  • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 16:35
                    To, że żyłeś w tamtej rzeczywistości nie znaczy, że rozumiałeś mechanizmy czerwonej władzy. Tyle widziałeś ile RWE przekazało

Stokrotne dzięki, że teraz ktoś mnie nareszcie oświecił.......Człowiek całe życie się uczy.

• thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 20:00
                Nie chodzi o strzelanie
        • tornson Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:30
          gtxl2 napisał:

> thisisrussia2014 napisała:
          >
          > > pomijam już fakt wręcz bezkrwawego wprowadzenia stanu wojennego .
          > > Perfekcyjna akcja .
          >
          >
          > Co ta perfekcyjna akcja dała Polsce?
          > Przedłużenie agonii?
          >
          >
          Agonia zaczęła się w 1989 roku.
        • lauriane Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 12:44
          gtxl2 napisał:

> thisisrussia2014 napisała:
          >
          > > pomijam już fakt wręcz bezkrwawego wprowadzenia stanu wojennego .
          > > Perfekcyjna akcja .
          >
          >
          > Przedłużenie agonii?
          > L. No jak to co ? Gienieral mial czas na przygotowanie miekkiego ladowania dla szajki Prlowskiej.....
          Ot i co!
          J.C.
          >
        • douglasmclloyd Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 17:58
          gtxl2 napisał:

Trepa w każdej fabryce pilnującego, żeby zdechła.
    • alistair-p Spadaj na Forum Humorum :-) 05.06.14, 12:38
      Dawno się tak nie ubawiłem.A swoją drogą,czy każdy czerwony musi być niespełna rozumu?
      Powinienneś zasięgnąć porady lekarza,właściwie nie ważne jakiej specjalności,w końcu i tak wylądujesz gdzie trzeba.
      • thisisrussia2014 Re: Spadaj na Forum Humorum :-) 05.06.14, 12:41
        Gostynin nie na darmo POPIS ustanowił
      • login.nr1 Re: Spadaj na Forum Humorum :-) 05.06.14, 13:24
        alistair-p napisał:

> Dawno się tak nie ubawiłem.A swoją drogą,czy każdy czerwony musi być niespełna
        > rozumu?
        > Powinienneś zasięgnąć porady lekarza,właściwie nie ważne jakiej specjalności,w
        > końcu i tak wylądujesz gdzie trzeba.

Prymitywna erystyka. Jak nie ma argumentów, to trzeba wysłać rozmówcę do lekarza.
        Weź zrób baranka. :PP
        • alistair-p Re: Spadaj na Forum Humorum :-) 05.06.14, 17:26
          Odmawiasz mi prawa do dobrej zabawy?Poczytaj wcześniejsze wpisy i posty tego osobnika.
    • login.nr1 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 13:10
      Prawdopodobnie autor felietonu i Ty macie po części rację. Generał nawrócił się znacznie wcześniej niż na 2 tyg przed śmiercią. Mało znaczące fakty o tym świadczą np. Wałęsa mówi, że na co najmniej 10 spotkaniach z Papieżem był za każdym razem wypytywany o generała.
      Wojtyła wiedział, że klucz do "wolności" Polski to Jaruzelski.
      Stan wojenny był wyjątkowo łagodny jeśli porównać go z innymi np. Chile.
      Urban drwił, że Polacy nie potrafią nic porządnie zrobić, nawet stanu wojennego.
      Moim zdaniem Jaruzelski oddał władzę dobrowolnie i dobrze to przemyślał. Posłużył się Kiszczakiem i jego agentami. Wyjątkiem nieagenturalnym był Kuroń, Modzelewski i Michnik, agenci socjalistycznego Zachodu. Zasada była "wy nie ruszacie naszych, my nie ruszamy waszych", czyli nie robicie lustracji itp.
      • alistair-p Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 17:42
        I wylazło szydło z worka.Słabość do niejakiego tornsona jest zrozumiała.
        P.S. Wojtyła nie był idiotą.
      • douglasmclloyd Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 17:45
        PRL Jaruzelskiego był bankrutem, którego komuna podrzuciła Solidarności.
    • wlodzimierz.iljicz Jaruzelski oddał władzę natychmiast gdy 05.06.14, 14:31
      zorientował się, że ZSRR upada bo Gorbaczow nie ma dość jaj aby zaprowadzić tam porządek siłą.
      "Głasnost'" w ZSRR dała też swobodę dla demonów nacjonalizmu.
      Gorbaczow w ZSRR, jak ten uczeń czarnoksiężnika, wypuścił tego demona z pudełka i nie nie znał "zaklęcia", które kazałoby mu tam wrócić.
      Właśnie w kwietniu 1989r. miały miejsce zamieszki na tle nacjonalistycznym w Tbilisi.
      Centralne władze ZSRR okazały się bezradne, zamiast ukarać nacjonalistycznych demonstrantów szukano "winy" w organach porządku wewnętrznego.
      Wtedy Jaruzelski już wiedział, że z wpływami ZSRR w Polsce już koniec.
      Pozostała kapitulacja, Okrągły Stół zakończył się 5 kwietnia 1989.
      • snajper55 Re: Jaruzelski oddał władzę natychmiast gdy 05.06.14, 15:08
        wlodzimierz.iljicz napisał:

> Wtedy Jaruzelski już wiedział, że z wpływami ZSRR w Polsce już koniec.

Czyżby? Dzięki Okrągłemu Stołowi, dzięki Wałęsie i Jaruzelskiemu jesteśmy dziś razem z Litwą, Czechami i Węgrami a nie razem z Białorusią, Gruzją i Kazachstanem.

S.
        • login.nr1 Re: Jaruzelski oddał władzę natychmiast gdy 05.06.14, 15:16
          A mogliśmy być jak Szwajcaria.
        • wlodzimierz.iljicz Nie dzięki Jaruzelskiemu, tylko dzięki "smucie" w 05.06.14, 16:08
          ZSRR.
          Jaruzelski tylko na czas zwęszył pismo nosem.
          Inaczej mógł zawisnąć.
          W 1989 r. już za nim nie stał ZSRR.
          W 1981 r. było odwrotnie: ZSRR był jeszcze silny więc można i trzeba było wsadzić solidaruchów do - internatów.
          • snajper55 Re: Nie dzięki Jaruzelskiemu, tylko dzięki "smuci 05.06.14, 16:12

> ZSRR.
            > Jaruzelski tylko na czas zwęszył pismo nosem.
            > Inaczej mógł zawisnąć.

Inaczej mógł być drugim Łukaszenką a my drugą Białorusią.

S.
            • wlodzimierz.iljicz Nie porównuj Białorusi do Polski 05.06.14, 17:53
              i Białorusinów do Polaków.
              To jak kwas chlebowy i wódka.
              • douglasmclloyd Re: Nie porównuj Białorusi do Polski 05.06.14, 17:56

> i Białorusinów do Polaków.

Dlaczego? Między tobą, a Białorusinami mentalnie nie ma różnicy. Na Białorusi jest cała masa klakierów przyklaskujących Łukaszence, jak ty Jaruzelskiemu.
                • thisisrussia2014 Re: Nie porównuj Białorusi do Polski 05.06.14, 20:05
                  nie ma dowodu na uczciwość POPIS
      • douglasmclloyd Re: Jaruzelski oddał władzę natychmiast gdy 05.06.14, 17:42

> zorientował się

Tylko, dlaczego zorientował się ostatni?
        • wlodzimierz.iljicz Jaruzelski zorientował się we właściwej chwili. 05.06.14, 17:51
          Oddał władzę wtedy gdy solidaruchu się go jeszcze bali.
    • bogucjusz Towarzyszu, nie wzmagajcie się tak... n/t 05.06.14, 14:37
    • etta2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 17:54
      Tego jeszcze nie grali!!!!! Na kolana?????? Przed zbrodniarzem????? Obudź się czerwony pająku, twój idol już w grobie i szkoda wielka, że nie został osądzony tak, jak mu się należało (możesz się cieszyć z tego powodu).
      • gtxl2 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 18:00
        etta2 napisała:

> Tego jeszcze nie grali!!!!! Na kolana?????? Przed zbrodniarzem????? Obudź się c
        > zerwony pająku, twój idol już w grobie i szkoda wielka, że nie został osądzony
        > tak, jak mu się należało (możesz się cieszyć z tego powodu).

Właśnie jest w niebie, dzięki cudownemu nawróceniu się.

• thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 20:26
        skąd tyle jadu ?
    • zbysio45 Była SB ogłasza ze moze rozprawic sie z wolnym 05.06.14, 18:20
      panstwem i Solidarnoscią. Jest to przykład upadku panstwa prawa dzieki nieudolnym rzadom Pana premiera Tuska.Zamiast zabrac sie za byłych SB-ekow i komuchow nieudolna włdza ich toleruje i rozpieszcza .Rowniez dziennikarze resortowi ktorzy opanowali media głownego nurtu powinni byc odsunieci od mozlowosci manipulowania opinia społeczną.
    • camille_pissarro Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 20:10
      Kwach perorował dziś, że gdyby Jaruzelski dotrwał, to też powinien być zaproszony na tę uroczystość ( prawdopodobnie bez Jana Rema ), to a dopiero szczyty hipokryzji. Przy tym twoje infantylne wpisy to pikuś :-)
      • thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 20:13
        czy to się popisowi podoba czy nie ,ale Kwaśniewski / prezydent przez 10 lat / miał rację
        • camille_pissarro Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 20:24
          Tak, tak ma rację, za 10 lat będzie perorował, ze on z Jaruzelskim, ręka w rękę obalali komunę :-)
          • thisisrussia2014 Re: Na kolana przed Jaruzelskim solidaruchy! 05.06.14, 20:51
            i taka jest prawda
    • adamszem Tak jest 05.06.14, 20:33
      Tak jest! Na kolana! Nie zapominajcie o grochu, tak bardzo potrzebnym pod kolana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka