Dodaj do ulubionych

Czy 17-letnia Joasia z Piotrkowa...

06.06.14, 10:48
...zapytała ministra Arłukowicza "Dlaczego udaje lekarza, podczas gdy jest tylko ch...jem mordującym prawdziwych Polaków?" No, niestety - chyba nie zapytała. I dlatego nie ma szans na zrobienie kariery w prawicowo-niepodległościowych mediach. Bo i komu te pierdoły, którymi Joasia się zajmuje, są potrzebne? Przecież nie tym zdrowym siłom narodu, które - co najwyżej - mają alergię na babkę (lancetowatą, lancetowatą - uzupełniam, żeby nie było, że coś tam sugeruję).
Obserwuj wątek
    • witek.bis Link 06.06.14, 10:50
      www.tvn24.pl/17-latka-patentuje-sposob-leczenia-raka-bedzie-wspolpraca-z-centrum-onkologii,436442,s.html
      • sclavus Re: Link 06.06.14, 11:48
        ... i tym się różni od egzaltowanej dzierlatki, Marysi, że bardzo poważnie patrzy w przyszłość...
        Bym się - mimo wszystko - ucieszył, poznając autora/podpuszczacza prowokacji Marysi...
      • aniechto.only Re: Link 06.06.14, 12:17
        Opracowany przez Joannę Jurek system opiera się na wykorzystaniu w pełni biodegradowalnego włókna polimerowego z nanocząstkami złota, do których podczepione są cząsteczki leku na raka trzustki (doksorubicyny). Jej zadaniem było opracowanie metody, dzięki której lek trafiłby bezpośrednio do komórki nowotworowej, omijając krwiobieg. Nastolatka dowiodła, że cel można osiągnąć poprzez chirurgiczne wszywanie nanowłókien z lekiem w miejsca dotknięte nowotworem.

Za innowacyjny projekt Jurek otrzymała główną nagrodę w Międzynarodowym Konkursie Naukowym E(x)plory 2014 w Gdyni, a następnie zajęła IV miejsce w prestiżowym konkursie dla młodych naukowców Intel ISEF (The Intel International Science and Engineering Fair) w Stanach Zjednoczonych.

Łoł! Jestem pod wrażeniem. Brawo!

A Marysia niech pomaga badać zawartość cukru w cukrze.
    • man_sapiens Re: Czy 17-letnia Joasia z Piotrkowa... 06.06.14, 13:09
      Wartościowych młodych ludzi, którym szkoda życia na rzucanie inwektyw, mamy więcej. Ja zachwyciłem się Marysią Gaj - poczytać można w Polityce www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1579481,1,z-dziewkowic-do-princeton.read
      Jej siostra urodziła się z ciężką wadą serca. Marysia marzy o wyhodowaniu z komórek macierzystych nowego serca dla siostrzyczki. Połyka wiedzę o kardiochirurgii, biotechnologii, hodowlach tkankowych itd. Skończyła bardzo elitarną szkolę w Wielkiej Brytanii (mimo pochodzenia z ubogiej rodziny), zaczyna studia w Princeton.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy 17-letnia Joasia z Piotrkowa... 06.06.14, 13:12
        Nie piszą o niej na niezalezna.pl? Dziwne. Tylko antypolska Polityka dała radę.
        • witek.bis Re: Czy 17-letnia Joasia z Piotrkowa... 06.06.14, 13:21
          Na niezależnej.pl brakuje dla takich miejsca, bo Sakiewkiewicz gustuje akurat w modowych blogerkach w różowych stylizacjach oraz ich grafomanii z Marką Królową, lefeserystami i orłem ze szklanym okiem w rolach głównych.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy 17-letnia Joasia z Piotrkowa... 06.06.14, 13:29
            No tak, Marysia z Gorzowa bije tą z Polityki o głowę. Chodzi mi oczywiście o inteligencję i sposób na życie.
      • 99venus Re: Czy 17-letnia Joasia z Piotrkowa... 06.06.14, 13:55
        ma problemy finansowe.a może zrobimy drobną zrzutkę?jej wyjazd ważniejszy od dotowania przez Ministerstwo Kultury Świątyni Ciemnoty.
        czy jest jakieś konto bankowe na ten cel?
    • dobry-termin Re: Czy 17-letnia Joasia z Piotrkowa... 07.06.14, 00:34
      itek.bis napisał:

> ...zapytała ministra Arłukowicza "Dlaczego udaje lekarza, podczas gdy jest tylk
      > o ch...jem mordującym prawdziwych Polaków?"

...-. Kolega zdążył zanotować, że określenie "prawdziwy Polak" zawsze wtedy i tylko wtedy stosujesz gdy trzeba udowodnić że wcale nie chodzi o Polaków.
      No cóż, to zbyt trudne do zrozumienia, ale nauka nie idzie w las...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka