simera16 22.06.14, 19:11 passent.blog.polityka.pl/2014/06/21/demokracja-podsluchowa/ ...i ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:16 simera16 napisał: > passent.blog.polityka.pl/2014/06/21/demokracja-podsluchowa/ > ...i ma rację. Passent jak najbardziej ma rację. Ja uzupełnię. Pełna kompromitacja rządu. Skutek nieudacznictwa tego rządu :( Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:25 wiosnaludzikow napisał: > > Passent jak najbardziej ma rację. > Ja uzupełnię. Pełna kompromitacja rządu. > Skutek nieudacznictwa tego rządu :( > Skoro podobnie jak ja przyznajesz rację Passentowi, to może i rząd rozliczmy, gdy już "uchola" capną i może trochę o mocodawcach i przesłankach całej tej hucpy powie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:26 Jedno i drugie jest interesujące. Jednak kompromitacja rządu jest już oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:56 wiosnaludzikow napisał: > Jedno i drugie jest interesujące. > Jednak kompromitacja rządu jest już oczywista. > PiSowska retoryka..."kompromitacja rządu"... i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:02 PiSowska retoryka..."kompromitacja rządu"... i co dalej? Wystarczy posłuchać tych nagranych doopków, i wiadomo co to jest pisowska retoryka. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:06 gtxl2 napisał: > PiSowska retoryka..."kompromitacja rządu"... i co dalej? > > > > Wystarczy posłuchać tych nagranych doopków, i wiadomo co to jest pisowska retor > yka. > > Te nagrane doopki nie mówią ani inaczej, ani nic innego czego nie powiedzieliby inne doopki na ich miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:10 Te nagrane doopki nie mówią ani inaczej, ani nic innego czego nie powiedzieliby inne doopki na ich miejscu.... To całkiem możliwe, na razie mam jednak do oceny tych doopków. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:17 gtxl2 napisał: > > Te nagrane doopki nie mówią ani inaczej, ani nic innego czego nie powiedzieliby > inne doopki na ich miejscu.... > > > To całkiem możliwe, na razie mam jednak do oceny tych doopków. > > No to ich oceniaj. Ja poczekam na rozwój wydarzeń. Zobaczę, może się dowiemy kto, jak, po co, dla kogo nagrywał...Dlaczego jakiś szemrany gostek tym handluje. Może dowiemy się na kogo jeszcze materiały są zachowane. Kogo jeszcze mozna szantażować....Moze i rzady przyszłe pod dyktando jakichś tam nagrań będą ustanawiane? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:22 simera16 napisał: > gtxl2 napisał: > > > > > Te nagrane doopki nie mówią ani inaczej, ani nic innego czego nie powiedz > ieliby > > inne doopki na ich miejscu.... > > > > > > To całkiem możliwe, na razie mam jednak do oceny tych doopków. > > > > > No to ich oceniaj. Ja poczekam na rozwój wydarzeń. Zobaczę, może się dowiemy kt > o, jak, po co, dla kogo nagrywał...Dlaczego jakiś szemrany gostek tym handluje. > Może dowiemy się na kogo jeszcze materiały są zachowane. Kogo jeszcze mozna sz > antażować....Moze i rzady przyszłe pod dyktando jakichś tam nagrań będą ustanaw > iane? > Nie interesuje mnie kto, i po co ich nagrywał. Interesuje mnie to, o czym mówią i to oceniam. Jeżeli można ich nagrywać, to faktycznie Sienkiewicz powiedział prawdę o tym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:31 gtxl2 napisał: > > > Nie interesuje mnie kto, i po co ich nagrywał. > Interesuje mnie to, o czym mówią i to oceniam. > Jeżeli można ich nagrywać, to faktycznie Sienkiewicz powiedział prawdę o tym pa > ństwie. > > > Podsłuchiwano Merkel, wyciekały tajne info rządu USA, we Francji tylko na tym bazują...to dlaczego w Polsce nie ma czegoś równie szmatławego być? Bazuje w tym watku na tresciach autorstwa Passenta; a zatem złapmy szczura, a potem rozliczmy winnych za słowa, które ewentualnie nie sa zgodne z prawem. ps Złapanie podsłuchującej gnidy może też zapobiec wyciekowi rozmów polityków innych opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:17 A.Osiecka dobrze zrobiła , ze tego koniunkturalistę, pieszczocha mediów PRL zostawiła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:22 camille_pissarro napisał: > A.Osiecka dobrze zrobiła , ze tego koniunkturalistę, pieszczocha mediów PRL zos > tawiła :-) > Aleś merytoryczny, ze hoho! Obatela Czarneckiego ci to szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:27 Co takiego odkrywczego przedstawił Passent, który przez wiele lat funkcjonował w takiej "demokracji podsłuchowej" , tylko, ze akurat jego wówczas nie podsłuchiwali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:32 camille_pissarro napisał: > Co takiego odkrywczego przedstawił Passent, który przez wiele lat funkcjonował > w takiej "demokracji podsłuchowej" , tylko, ze akurat jego wówczas nie podsłuc > hiwali :-) Podsłuchiwali akurat. Passent był odważnym krytykiem Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:58 camille_pissarro napisał: > Co takiego odkrywczego przedstawił Passent, który przez wiele lat funkcjonował > w takiej "demokracji podsłuchowej" , tylko, ze akurat jego wówczas nie podsłuc > hiwali :-) > A skąd wiesz, że nie podsłuchiwali...maczałeś w tym palce? Może napisz coś na temat zapodanego tekstu Passenta... Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 19:53 "Ludzie skompromitowani powinni odejść, ale w ramach procesu demokratycznego, a nie wedle scenariusza sprawców podsłuchów" Czy pan Passent oczekiwał jakiejś skruchy i posypania głowy popiołem przez członków bandy Tuska? W ramach prawdziwej demokracji ten oszust Tusk powinien natychmiast podać się do dymisji wraz z innymi mafiozami. Ich trzeba będzie na taczkach wywieźć. A najpierw odspawać jakoś od koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:04 giulia123 napisała: > > W ramach prawdziwej demokracji ten oszust Tusk powinien natychmiast podać się d > o dymisji wraz z innymi mafiozami. > A niby dlaczego o dymisji tudzież jej braku ma decydować prasa? Dziennikarzom ktoś płaci, Tuska jakby nie patrzeć wybrano w demokratycznych wyborach. Nie ma w dozowanych tekstach podsłuchów niczego, czego by i inni politycy z każdej opcji nie czynili... Oni mieli ten fart, ze żaden ciołek nie przesłał treści tych rozmów do prasy.... Przykłady? Prosze; narada Kaczyńskiego z Ziobrą przed akcja z Blidą.... Nocny zamach na TV...etc. .... Odpowiedz Link Zgłoś
zegarnowaka Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:21 Passent w pisaniu był dobry, szczególnie gdy jako TW John i TW Daniel pisał esbecji donosy na Kałużyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:32 zegarnowaka napisał(a): > Passent w pisaniu był dobry, szczególnie gdy jako TW John i TW Daniel pisał es > becji donosy na Kałużyńskiego > A jak to info ma sie do tego tematu? ps Mało mnie interesują "rewelacje" IPN.... Odpowiedz Link Zgłoś
zegarnowaka Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:45 a jakie znaczenie ma dla faktów to czy interesują Cię rewelację IPN, stwierdziłem tylko fakt że Passent to stary komunista , kapuś i menda która donosiła na znajomych a jego opinie o sytuacji w Polsce są mało ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:48 zegarnowaka napisał(a): > a jakie znaczenie ma dla faktów to czy interesują Cię rewelację IPN, stwierdzi > łem tylko fakt że Passent to stary komunista , kapuś i menda która donosiła na > znajomych a jego opinie o sytuacji w Polsce są mało ważne. > Podobnie jak twoje opinie oderwane od tematu wątku dla mnie... EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
zegarnowaka Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:56 Pewnie podobnie , jest tylko jeden mały szkopuł , ja nigdy nie donosiłem na nikogo czegoż o TW Johnie" napisać się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pisze Daniel Passent... 22.06.14, 20:46 W jednym na pewno Passent ma rację - chcemy, czy nie chcemy, musimy ten cały szajs odsłuchać, bo inaczej nie da się tego rozbroić. No i druga rzecz - czas zająć się profesjonalizacją wszelkich służb i urzędów, a może i mediów - każda kolejna władza wtykała tam swoich dupków i teraz nikt nad tym stadkiem nie panuje. Odpowiedz Link Zgłoś