Dodaj do ulubionych

Boni nie ma jaj,...

12.07.14, 03:06
...mężczyzna znieważony policzkiem natychmiast oddaje. Limo pod okiem JKMa byłoby bardzo malownicze i pocieszne. Tymczasem Boni zamiast walnąć JKMa z piąchy, zająl się logowanie do tułitra, żeby się skarżyć jak rozmemłana ciocia. Wstyd, nia mam dla niego ani współczucia, ani szacunku.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 07:14
      cojones u byłego konfidenta - chyba ci się kompletnie popieprzyło.
    • antyk-acap Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 07:20
      Dorosły człowiek nie oddaje. Dorosły pozywa do sądu.
    • mariner4 Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 07:22
      Niech to bydle uderzy np Kłopotka. To skonałby jeszcze w powietrzu.
      M.
      • perla Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 07:27
        ale kłamać publicznie i donosić na ludzi do SB to miał odwagę.
        Dzięki temu liściowi w Brukseli będą wiedzieli, że PO wysłała tam donosiciela właśnie.
        • antyk-acap Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 07:58
          No wiesz... zaszantażowali go dzieckiem. Tymczasem Mikkego które nic nie robił i siedział cicho nikt nie musiał szantażować...
          • perla Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 08:04
            antyk-acap napisał:

> No wiesz... zaszantażowali go dzieckiem.

jakim dzieckiem?
            Zaszantażowali go kochanką, że powiedzą żonie jak ją Boni zdradza.

> Tymczasem Mikkego które nic nie robił
            > i siedział cicho nikt nie musiał szantażować...

jedno jest pewne, Korwin siedział to fakt, ale w więzieniu właśnie.
            • kolter-nr Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:21
              perla napisał:

> jedno jest pewne, Korwin siedział to fakt, ale w więzieniu właśnie.

Siedział tyle co ma gwarancji niepasteryzowana oranżada , jednak w dalszej nauce nie bardzo mu to przeszkadzało , dlaczego ?? Może pomagała w tym przynależność do ZMS. Lojalkę też podpisał w czasie stanu wojennego .
              • perla Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:29
                kolter-nr napisał:

> Siedział tyle co ma gwarancji niepasteryzowana oranżada

siedział tyle, że zdążył się tam nauczyć chińskiego.

> , jednak w dalszej nauc
                > e nie bardzo mu to przeszkadzało

chyba się mylisz, zdaje się, że przez kilka lat uniemożliwiano mu skończenie matematyki.
                Ale jak masz dowody, że był agentem to je przedstaw właśnie.
                • kolter-nr Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:31
                  perla napisał:

> kolter-nr napisał:
                  >
                  > > Siedział tyle co ma gwarancji niepasteryzowana oranżada
                  >
                  > siedział tyle, że zdążył się tam nauczyć chińskiego.

Masz na myśli grypserkę ?
                  >
                  > > , jednak w dalszej nauc
                  > > e nie bardzo mu to przeszkadzało
                  >
                  > chyba się mylisz, zdaje się, że przez kilka lat uniemożliwiano mu skończenie matematyki.
                  > Ale jak masz dowody, że był agentem to je przedstaw właśnie.

Nic mu nie przeszkadzało uczyć się w PRL . Czy był kapokiem ? nie wiem , mógł byc takim niezarejestrowanym
          • zoil44elwer Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 10:30
            antyk-acap napisał:

> No wiesz... zaszantażowali go dzieckiem. Tymczasem Mikkego które nic nie robił
            > i siedział cicho nikt nie musiał szantażować...
            JKM jako poseł sprawozdawca w 1992 'wyczytał' nazwisko Boni jako tw SB.Ten leleput za TO wielokrotnie rzucał obelgi pod adresem JKM twierdząc że nie był konfidentem.JKM po 22 latach wymierzył kapusiowi sprawiedliwość.Ale powinien dać kopa w zadek a nie policzkować gnidę esbecką.
        • kolter-nr Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:11
          perla napisał:

> ale kłamać publicznie i donosić na ludzi do SB to miał odwagę.
          > Dzięki temu liściowi w Brukseli będą wiedzieli, że PO wysłała tam donosiciela właśnie.

Tylko przygłup wierzy w to ze Korwin dopiero teraz po 22 latach znalazł okazje do zemsty.
          • perla Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:21
            kolter-nr napisał:

> Tylko przygłup wierzy w to ze Korwin dopiero teraz po 22 latach znalazł okazje
            > do zemsty.

ale co to ma do rzeczy?
            Boni, jeszcze jako nieujawniony agent przez lata zajmował ważne stanowiska. Nie wiadomo co i komu wtedy sprzedał.
            To nim się powinien zająć prokurator.
            Wybaczenie tak, ale kara musi być właśnie.
            • kolter-nr Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:29
              perla napisał:

> kolter-nr napisał:
              >
              > > Tylko przygłup wierzy w to ze Korwin dopiero teraz po 22 latach znalazł
              > okazje
              > > do zemsty.
              >
              > ale co to ma do rzeczy?

Ano to ze wybory za 3 miesiące Korwin juz idiotów do urn mobilizuje .

> Boni, jeszcze jako nieujawniony agent przez lata zajmował ważne stanowiska. Nie
              > wiadomo co i komu wtedy sprzedał.
              > To nim się powinien zająć prokurator.

Jesteś znawca prawa ze tak twierdzisz ? o ile wiem prokuratorowi nic do Boniego

> Wybaczenie tak, ale kara musi być właśnie.

Zdecyduj sie na coś
              • perla Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:34
                kolter-nr napisał:

> Ano to ze wybory za 3 miesiące Korwin juz idiotów do urn mobilizuje .

problem z forum taki jest, że tu piszą głównie ludzie 50+ i 60+.
                A młodzież i tak na niego zagłosuje, bez względu ile tu postów napiszesz.

> > Wybaczenie tak, ale kara musi być właśnie.
                >
                > Zdecyduj sie na coś

to proste, np. rodzina ofiary wybacza mordercy ale chce aby nadal on przebywał w więzieniu właśnie.
                • kolter-nr Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 09:36
                  perla napisał:

> problem z forum taki jest, że tu piszą głównie ludzie 50+ i 60+.

No popatrz właśnie dowiedziałem się ze jestem prawie emerytem , szkoda ze ZUS tak nie uważa.

> A młodzież i tak na niego zagłosuje, bez względu ile tu postów napiszesz.

Czyli mam milczeć bo jakiś matoł bez mózgu i tak zrobi cos głupiego ??

> > Zdecyduj sie na coś

> to proste, np. rodzina ofiary wybacza mordercy ale chce aby nadal on przebywał
                  > w więzieniu właśnie.

No wiec albo wybaczasz albo tylko pie...sz na ten temat publicznie durnoty.
        • mariner4 Ciekawe jak ty byś się zachował 12.07.14, 09:39
          "bohaterze"? Jak by cię przyszantażowali. Teraz mordę możesz pruć, bo to nic nie kosztuje.

M.
          • m.c.hrabia Re: Ciekawe jak ty byś się zachował 12.07.14, 09:44
            bohaterze"? Jak by cię przyszantażowali. Teraz mordę możesz pruć, bo to nic nie kosztuje.

albo na ilu donosił bez szantażowania ot tak za kasę , bojowników za komuną coraz więcej ,
            ciekawe gdzie się chowali przed 89 , pewnie jak prezesik u mamusi.
          • perla ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 09:53
            a wiem to z praktyki.
            Jedno "nie" i odpuścili właśnie.
            • m.c.hrabia Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 09:56
              Jedno "nie" i odpuścili właśnie.

ty tak twierdzisz , tak samo z resztą jak Boni swego czasu.
              • perla Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 10:06
                m.c.hrabia napisał:

> ty tak twierdzisz , tak samo z resztą jak Boni swego czasu.

nie mam zamiaru niczego ci udowadniać.
                I fakt, strach był, no i szantaż też był. Ale przyszło mi do głowy, że trzeba być idiotą aby uwierzyć, że SB zrealizuje szantaż. Nie mieli w tym żadnego interesu. No i SB nie była zainteresowana współpracą z tymi, którzy mówili nie. Dziś to już żadna tajemnica, to sprawy ogólnie znane właśnie.
                • kolter-nr Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 10:16
                  perla napisał:

> m.c.hrabia napisał:
                  >
                  > > ty tak twierdzisz , tak samo z resztą jak Boni swego czasu.
                  >
                  > nie mam zamiaru niczego ci udowadniać.
                  > I fakt, strach był, no i szantaż też był. Ale przyszło mi do głowy, że trzeba b
                  > yć idiotą aby uwierzyć, że SB zrealizuje szantaż. Nie mieli w tym żadnego inter
                  > esu. No i SB nie była zainteresowana współpracą z tymi, którzy mówili nie. Dziś
                  > to już żadna tajemnica, to sprawy ogólnie znane właśnie.

Widać ze głupiś jak mało kto !! SB było zbrodniczą organizacja .Już byle milicjant jak wywiózł cię na 5 posterunek to z miesiąc na dupie nie siadłeś ,a co dopiero specjaliści szkoleni przez ruskich !!
                  • perla Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 10:22
                    kolter-nr napisał:

> Widać ze głupiś jak mało kto !! SB było zbrodniczą organizacja .Już byle milicj
                    > ant jak wywiózł cię na 5 posterunek to z miesiąc na dupie nie siadłeś ,a
                    > co dopiero specjaliści szkoleni przez ruskich !!

w przeciwieństwie do MO to SB nie biła na przesłuchaniach.
                    Powie ci to każdy, kto u nich siedział. Straszenie, szantaże to tak, ale nie bicie.
                    Jeżeli ktoś został pobity to przez "nieznanych sprawców" w bramie. Ale nigdy na komendzie właśnie.
                    • kolter-nr Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 10:26
                      perla napisał:
                      > co dopiero specjaliści szkoleni przez ruskich !!
                      >
                      > w przeciwieństwie do MO to SB nie biła na przesłuchaniach.

Dziwne ze ja dostałem od chudzikiewicza porucznika SB ,choć przyznam ze nie o politykę chodziło.

> Powie ci to każdy, kto u nich siedział. Straszenie, szantaże to tak, ale nie bicie.
                      > Jeżeli ktoś został pobity to przez "nieznanych sprawców" w bramie. Ale nigdy na
                      > komendzie właśnie.

No a rozumiesz znaczenia pojęcia "5 posterunek " pisałem dopiero co o tym ??
                      • perla Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 10:34
                        kolter-nr napisał:

> Dziwne ze ja dostałem od chudzikiewicza porucznika SB ,choć przyznam ze nie o p
                        > olitykę chodziło.

a to pewnie o kobietę poszło.
                        Ale w latach 80-tych to nie bili na przesłuchaniach. Bo to przecież same poruczniki byli.
                        Nawiasem mówiąc, to idioci bo ja byłem tylko studentem 1 roku niezaangażowanym politycznie, a u nich znalazłem się ze względu na dziki splot okoliczności. A oni myśleli, że zgarneli jakiegoś działacza właśnie.
                        • kolter-nr Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 10:41
                          perla napisał:

> a to pewnie o kobietę poszło.

On miał z 50 lat a ja 20 , jego córki na oczy nie widziałem :))

> Ale w latach 80-tych to nie bili na przesłuchaniach. Bo to przecież same porucz niki byli.

Nie opowiadaj bajek, lali po pyskach a ty mogłeś tylko przełknąć łże ,albo oddać i w stanie agonalnym być odstawiany do więzionego szpitala.

> Nawiasem mówiąc, to idioci bo ja byłem tylko studentem 1 roku niezaangażowanym
                          > politycznie, a u nich znalazłem się ze względu na dziki splot okoliczności. A o
                          > ni myśleli, że zgarneli jakiegoś działacza właśnie.

Nie idioci ,a po prostu jakiś twój koleś cię za mydło sprzedał. Ja tak miałem ,siedziałem u kolesia w domu i czytałem gazetę. No a tam pisali o włamaniu i kradzieży z kiosku żyletek. Obok w pokoju siedział jego podpity wujek cos po swojemu usłyszał, poszedł i doniósł a ja 4 godziny na komendzie tłumaczyłem się z sytuacji .
                          • perla Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 10:54
                            kolter-nr napisał:

> Nie idioci ,a po prostu jakiś twój koleś cię za mydło sprzedał.

nikt mnie nie sprzedał bo ja nigdzie nie działałem opozycyjnie ani rządowo.
                            Po prostu przed stanem wojennym działacze KPN-u rozdawali jakieś ulotki propagandowe na ulicy. Mnie też to wcisneli. Nawet tego nie czytałem, tylko włożyłem do kieszni kurtki. I zupełnie o tym zapomniałem.
                            No i w stanie wojennym poszedłem w tej kurtce z dwoma kolegami do dziewczyn do akademika. Trochę wypiliśmy i jak wracaliśmy to nas milicja zwineła za przekroczenie godziny milicyjnej. Na komisariacie przeszukanie i ku mojemu zdziwieniu wyciągneli te ulotki.
                            Od razu na SB i tak zostałem "politycznym" właśnie.
                            • kolter-nr Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 11:08
                              perla napisał:

> kolter-nr napisał:
                              >
                              > > Nie idioci ,a po prostu jakiś twój koleś cię za mydło sprzedał.
                              >
                              > nikt mnie nie sprzedał bo ja nigdzie nie działałem opozycyjnie ani rządowo.
                              > Po prostu przed stanem wojennym działacze KPN-u rozdawali jakieś ulotki propaga
                              > ndowe na ulicy. Mnie też to wcisneli. Nawet tego nie czytałem, tylko włożyłem d
                              > o kieszni kurtki. I zupełnie o tym zapomniałem.
                              > No i w stanie wojennym poszedłem w tej kurtce z dwoma kolegami do dziewczyn do
                              > akademika. Trochę wypiliśmy i jak wracaliśmy to nas milicja zwineła za przekroc
                              > zenie godziny milicyjnej. Na komisariacie przeszukanie i ku mojemu zdziwieniu w
                              > yciągneli te ulotki.
                              > Od razu na SB i tak zostałem "politycznym" właśnie.

Musiałeś byc niezbyt rozgarniętym młodzieńcem :((
                              • perla Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 11:20
                                kolter-nr napisał:

> Musiałeś byc niezbyt rozgarniętym młodzieńcem :((

raczej pecha miałem.
                                A do podpisania współpracy to oni namawiali każdego aresztanta. To pewnie standart był.
                                I naprawdę, jak do nich dotarło moje nie, to mi tylko kolegium zrobili za przekroczenie godziny milicyjnej. A tym co straszyli niczego niezrealizowali. Ani ze studiów nie wyleciałem ani natychmiast do wojska nie wcielili.
                                Jak im się wyraźnie powiedziało nie, to odpuszczali właśnie.
                                • kolter-nr Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 17:22
                                  perla napisał:

> kolter-nr napisał:
                                  >
                                  > > Musiałeś byc niezbyt rozgarniętym młodzieńcem :((
                                  >
                                  > raczej pecha miałem.
                                  > A do podpisania współpracy to oni namawiali każdego aresztanta. To pewnie stand
                                  > art był.
                                  > I naprawdę, jak do nich dotarło moje nie, to mi tylko kolegium zrobili za przek
                                  > roczenie godziny milicyjnej. A tym co straszyli niczego niezrealizowali. Ani ze
                                  > studiów nie wyleciałem ani natychmiast do wojska nie wcielili.
                                  > Jak im się wyraźnie powiedziało nie, to odpuszczali właśnie.

Po prostu wiedzieli ze jesteś dalanich nikim
                        • damakier1 Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 11:32
                          perla napisał:

Ale w latach 80-tych to nie bili na przesłuchaniach. Bo to przecież same poruczniki byli.
                          Nawiasem mówiąc, to idioci bo ja byłem tylko studentem 1 roku niezaangażowanym politycznie, a u nich znalazłem się ze względu na dziki splot okoliczności. A oni myśleli, że zgarneli jakiegoś działacza właśnie.

Nie, perla, to nie byli idioci. I to, co napisałeś o tym świadczy. Odpuścili Ci, bo szybko się zorientowali, że jesteś płotką i nic nie wiesz. A Ty nic im nie powiedziałeś, bo nic nie wiedziałeś. I nikogo nie wsypałeś, bo nikogo nie miałeś do wsypania.
                          • perla Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 12:25
                            damakier1 napisała:

> Nie, perla, to nie byli idioci. I to, co napisałeś o tym świadczy. Odpuścili Ci
                            > , bo szybko się zorientowali, że jesteś płotką i nic nie wiesz. A Ty nic im nie
                            > powiedziałeś, bo nic nie wiedziałeś. I nikogo nie wsypałeś, bo nikogo nie miał
                            > eś do wsypania.

masz rację, ja niczego nie wiedziałem.
                            Ale to nie znaczy, że jak bym wiedział to bym powiedział.
                            Jak mnie wypuścili to zainteresowałem się tematem SB.
                            Na uczelni już się znało tego i owego, no i dostałem taką broszurkę podziemną, o ile pamiętam tytuł to był "Obywatel a Służba Bezpieczeństwa".
                            To była typowa instrukcja jak postępować będąc na SB. Nic nie podpisywać, nic nie deklarować, na wszelkie propozycje mówić nie. I było napisane, że nie należy się obawiać pobicia.
                            Nie wiem dlaczego, ale ja to wiedziałem intuicyjnie właśnie.
                • m.c.hrabia Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 11:01
                  nie mam zamiaru niczego ci udowadniać.

nie ma takiej potrzeby ,nie oczekuję , i tak nie weryfikowalne.
                  najbardziej mnie śmieszą bojownicy z komuną ,którzy sobie przypomnieli o tym jakże heroicznym
                  czynie po 25 latach.
                  • perla Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 11:04
                    m.c.hrabia napisał:

> nie ma takiej potrzeby ,nie oczekuję , i tak nie weryfikowalne.
                    > najbardziej mnie śmieszą bojownicy z komuną ,którzy sobie przypomnieli o tym ja
                    > kże heroicznym
                    > czynie po 25 latach.

taki to był ze mnie bojownik właśnie:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,151947183,151950486,Re_ja_wiem_jak_bym_sie_zachowal.html
                  • zoil44elwer Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 11:53
                    m.c.hrabia napisał:

> nie mam zamiaru niczego ci udowadniać.
                    >
                    > nie ma takiej potrzeby ,nie oczekuję , i tak nie weryfikowalne.
                    > najbardziej mnie śmieszą bojownicy z komuną ,którzy sobie przypomnieli o tym ja
                    > kże heroicznym
                    > czynie po 25 latach.
                    W latach 80 heroizmem było nie być w ;S;.Nie jesteś Solidurniem to,musisz być-komuchem,esbekiem,tchórzem.....!A mnie wkurzała ;S; z Matką Boską w klapie i siekierą w łapie.Gdańsk-Szczecin-Jastrzębie/Wałęsa-Jurczyk-Sienkiewicz//Tylko Sienkiewicz się przyznał!
            • erte2 Re: ja wiem jak bym się zachował 12.07.14, 11:06
              perla napisał:

a wiem to z praktyki. Jedno "nie" i odpuścili właśnie.
              Powiem wprost - gó.wno wiesz. Gdybyś rzeczywiście coś na ten temat wiedział to zamknłąbyś twarz i siedział cicho.
              Esbecja nie czepiała się nicnierobiących dup wołowych, tych którzy bali się nosa wychylić, a dzisiaj są "bohaterami" i jedynymi sprawiedliwymi "odważnie" potępiającymi załamanie czy po prostu zwykły ludzki strach prawdziwych ówczesnych opozycjonistów. Nie każdy był Michnikiem czy Frasyniukiem, nie każdy potrafił się przeciwstawić szantażowi, presji i przemocy psychicznej, a bywało że i fizycznej.
              Więc nie zabieraj łachu głosu w sprawach o których nie masz pojęcia.
              • perla ty to jakiś frustrat jesteś 12.07.14, 11:14
                i pewnie bohater co miota obelgami.
                Ale taki bohater zza monitora właśnie.
                • kolter-nr Re: ty to jakiś frustrat jesteś 12.07.14, 11:15
                  perla napisał:

> i pewnie bohater co miota obelgami.
                  > Ale taki bohater zza monitora właśnie.

Napisz jeszcze kogo takim szacunkiem darzysz :))
                  • perla front obrony agentów tu powstał 12.07.14, 11:30
                    a tylko dlatego, że Boni jest w PO.
                    Jeżeli ja, nikt, z ulicy, mogłem odmówić, to tym bardziej wielki opozycjonista.
                    Gnoje sprzedawali ludzi a potem rządzili krajem.
                    Gdyby Boni miał choć trochę ambicji i honoru to by po tym jak zadał się z SB, otworzył by sklep a nie działał w polityce właśnie.
                    • kolter-nr Re: front obrony agentów tu powstał 12.07.14, 17:23
                      perla napisał:

> a tylko dlatego, że Boni jest w PO.
                      > Jeżeli ja, nikt, z ulicy, mogłem odmówić, to tym bardziej wielki opozycjonista.
                      > Gnoje sprzedawali ludzi a potem rządzili krajem.
                      > Gdyby Boni miał choć trochę ambicji i honoru to by po tym jak zadał się z SB, o
                      > tworzył by sklep a nie działał w polityce właśnie.

Trudno Korwin też lojalkę podpisywał
                    • erte2 Re: front obrony agentów tu powstał 12.07.14, 19:55
                      perla napisał:
                      ...Jeżeli ja, nikt, z ulicy, mogłem odmówić, to tym bardziej wielki opozycjonista.
                      Dobrze napisałeś o sobie: nikt . Bo rzeczywiście byłeś nikim. I tak ci zostało.
                • mariner4 Tak się dzieje, że im dalej od jakiś wydarzeń 12.07.14, 19:44
                  tym więcej kombatantów i bohaterów.
                  G... wiesz, co byś zrobił. Trzeba stanąć przed takim wyborem i sie przekonać. Teraz każdy może być bohaterem, bo to nic nie kosztuje. Takie gnidy opluwają np Michnika, który za swoje poglądy zwyczajnie siedział w więzieniu. A ty? Co w życiu zrobiłeś poza tym, że żresz i wydalasz?
                  M.
                  • zoil44elwer Re: Tak się dzieje, że im dalej od jakiś wydarzeń 12.07.14, 21:43
                    mariner4 napisał:

> tym więcej kombatantów i bohaterów.
                    > G... wiesz, co byś zrobił. Trzeba stanąć przed takim wyborem i sie przekonać. T
                    > eraz każdy może być bohaterem, bo to nic nie kosztuje. Takie gnidy opluwają np
                    > Michnika, który za swoje poglądy zwyczajnie siedział w więzieniu. A ty? Co w ży
                    > ciu zrobiłeś poza tym, że żresz i wydalasz?
                    > M.

Polackie bohaterstwo:siedzieć(?) w więzieniu,dla lewicy w sanacyjnej Berezie Kartuskiej a dla prawicy w stalinowskich Wronkach.Moskiewska pożyczka i amerykańska dotaCIA...Idzie jednak ku lepszemu,mamy 3 PANóW(do wyboru,do koloru) BIAŁY DOM-Czerwony Kreml i Czarny Watykan.Polska ma wybór:raka-zawał lub czarną dżumę(wybór należy do ciebie/ALSO SPRACHE -minister zdrowia.
            • mariner4 Łżesz. 12.07.14, 18:46
              M.
          • zoil44elwer Re: Ciekawe jak ty byś się zachował 12.07.14, 10:42
            mariner4 napisał:

> "bohaterze"? Jak by cię przyszantażowali. Teraz mordę możesz pruć, bo to nic ni
            > e kosztuje.
            >
            > M.
            Rzecz w tym że ten leleput przez 20 lat szedł w zaparte odżegnując się od bycia kapusiem.Ale rzucał obelgi pod adresem ludzi którzy mówili prawdę o nim.
            • kolter-nr Re: Ciekawe jak ty byś się zachował 12.07.14, 10:45
              zoil44elwer napisał:

> Rzecz w tym że ten leleput przez 20 lat szedł w zaparte odżegnując się od bycia kapusiem.

Ale rzucał obelgi pod adresem ludzi którzy mówili prawdę o nim.

Nazwanie Korwina idiotą to dowód uznania
              • zoil44elwer Re: Ciekawe jak ty byś się zachował 12.07.14, 11:07
                kolter-nr napisał:

> zoil44elwer napisał:
                >
                >
                > > Rzecz w tym że ten leleput przez 20 lat szedł w zaparte odżegnując się od
                > bycia kapusiem.
                >
                > Ale rzucał obelgi pod adresem ludzi którzy mówili prawdę o nim.
                >
                > Nazwanie Korwina idiotą to dowód uznania
                > BONEY M:
                > Solidaruch i kapuś.Razem z jackiem Q(KOR)w MPiOS zrobili ustawę o zwolnieniach grupowych a potem rozdawali bezrobotnym zupki(kuroniówki)MB był(5LAT) delegatem S (pracobiorców) w MOP-Genewa.Następne 5 lat reprezentował kapitalistów(pracodawców prywatnych) z BCC Lewiatan.Nie ma to jak być elastycznym,raz S,raz SB i jest się zawsze na fali.
                • kolter-nr Re: Ciekawe jak ty byś się zachował 12.07.14, 11:15
                  zoil44elwer napisał:
                  > Solidaruch i kapuś.Razem z jackiem Q(KOR)w MPiOS zrobili ustawę o zwolnie
                  > niach grupowych a potem rozdawali bezrobotnym zupki(kuroniówki)MB był(5LAT) delegatem S (pracobiorców) w MOP-Genewa.Następne 5 lat reprezentował kapitalistów(
                  > pracodawców prywatnych) z BCC Lewiatan.Nie ma to jak być elastycznym,raz S,raz
                  > SB i jest się zawsze na fali.

Opowiedz jak to prezes pijąc herbatkę u mamusi na SB w domciu czekał ??
      • instant.crush Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 10:33
        mariner4 napisał:

> Niech to bydle uderzy np Kłopotka. To skonałby jeszcze w powietrzu.
        > M.

A Korwin to, przypomnij może, ile ma lat?
        • zoil44elwer Re: Boni to drobny starszy człowiek. 12.07.14, 10:46
          instant.crush napisał:

> mariner4 napisał:
          >
          > > Niech to bydle uderzy np Kłopotka. To skonałby jeszcze w powietrzu.
          > > M.
          >
          > Boni młodszy od JKM o 12 lat!
          > A Korwin to, przypomnij może, ile ma lat?
          >
        • mariner4 W posturze jest różnica 12.07.14, 18:47
          Bohater, bo wiedział ze Boni mu nie odda.
          M.
          • zoil44elwer Re: W posturze jest różnica 12.07.14, 19:15
            mariner4 napisał:

> Bohater, bo wiedział ze Boni mu nie odda.
            > M.
            Dobra taktyka to,w 70% znajomość przeciwnika.Koniowi(Gertychowi) JKM by nie dał w pysk.
    • grba Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 09:08
      Boni ma niebywale zawiłą karierę, którą już od dawna należało opisać, bo jest symptomem. Może teraz po tym skandaliku ktoś przysiądzie i jego temat opisze.

W mediach zaprzyjaźnionych z władzą za pomocą funduszy ogłoszenionych podniósł się wizg, że stała się rzecz straszna. Panowie, najwyraźniej zapominają o trupach, które świadczą, że tu u nas w Polsce żarty już dawno się skończyły, że bicie w papę to maleńkie ubarwienie naszego życia politycznego.

Boni kłamał w sprawie TW jakim był. Boni był wielkim działaczem związkowym Solidarności, potem został przedstawicielem pracodawców, a więc jak mawia znany makaronista Belka Marek, onci jest piwotalny pomimo skromnego polonistycznego wykształcenia. W nagrodę nasz bohater został ministrem i tu analizując jego karierę, trzeba zauważyć, że ma talent do pozostawiania za sobą zgliszczy... mamy aferę teleinformatyczną, mamy sprawę z ACTA... W nagrodę zostaję europosłem... Po prostu "miszcz".

Pytanie, komu teraz pisze raporty, oprócz pisanego przez cały dzień e-maila do żony?

Na jego temat nie napisałbym ani znaku, ale wczoraj miałem kontakt z naszym miejscowym elementem, okazało się, że zainteresowali się nagle bonityką. Jeden z nich rzekł: "dał z liścia, dobrze, że nie przecwelił". A wieć wszystko przed nami... za nasze podatki...
      • haen2010 Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 09:25
        Bardzo ładnie to opisałeś. Boni jest typowa qrwa od solidaruchów. Pamiętam, jak toto się zachowało na dużym spotkaniu z mafią kościelną o forsę na tych łapserdaków.

Bez dyskusji - należało mu się takie dobre podsumowanie całego szmatławego życia.
    • wariant_b Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 09:36
      jan_zizka napisał:
      > ...mężczyzna znieważony policzkiem

wysyła sekundantów.
    • zapijaczony_ryj Raczej ma,ale jeszcze nieowłosione 12.07.14, 09:38
      Jak gó...arz w krótkich spodenkach.
      mały zafajdany gnojek z glutem pod nosem.Dobrze, ze Boni mu nie oddał, bo sobie ręce smarkami utytłał
    • dupeteczek JKM to dupek 12.07.14, 09:38
      Czekał z zemstą ok. 20 lat i dopiero gdy dostał immunitet nabrał odwagi:)
      • m.c.hrabia Re: JKM to dupek 12.07.14, 09:41
        raczej kompletny świr.
        • dupeteczek Re: JKM to dupek 12.07.14, 09:50
          Jedno nie wyklucza drugiego:)
    • aniechto.only Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 10:10
      jan_zizka napisał:

> ...mężczyzna znieważony policzkiem natychmiast oddaje.

Dureń, nie mężczyzna.

A jaj zabrakło Korwinowi. Spie...ł w poskokach po wszystkim. Bał się ,że mi Boni odda?
    • instant.crush Miał dwa wyjścia 12.07.14, 10:37
      jan_zizka napisał:

> ...mężczyzna znieważony policzkiem natychmiast oddaje. Limo pod okiem JKMa było
      > by bardzo malownicze i pocieszne. Tymczasem Boni zamiast walnąć JKMa z piąchy,
      > zająl się logowanie do tułitra, żeby się skarżyć jak rozmemłana ciocia. Wstyd,
      > nia mam dla niego ani współczucia, ani szacunku.

W takiej sytuacji są dwa wyjścia z twarzą. Pierwsze jest takie, że oddajesz w ramach obrony. Drugie jest takie, że nic nie robisz, a w razie, gdy sprawa wypływa do opinii publicznej i jesteś pytany, mówisz, że to nie ma o czym mówisz i zamykasz temat. Boni wybrał wyjście numer trzy, czyli opowiadanie wszystkim, że został spoliczkowany.
      • kolter-nr Re: Miał dwa wyjścia 12.07.14, 10:44
        instant.crush napisał:

> W takiej sytuacji są dwa wyjścia z twarzą. Pierwsze jest takie, że oddajesz w r
        > amach obrony. Drugie jest takie, że nic nie robisz, a w razie, gdy sprawa wypły
        > wa do opinii publicznej i jesteś pytany, mówisz, że to nie ma o czym mówisz i z
        > amykasz temat. Boni wybrał wyjście numer trzy, czyli opowiadanie wszystkim, że
        > został spoliczkowany.

Masz ich więcej , ciągniesz gamonia z powództwa cywilnego o spore pieniądze np 100 tys .
        Lub sprawa trafia do prokuratury a Korwin jako skazany za umyślne przestępstwo leci na pysk z PE .
        • zoil44elwer Re: Miał dwa wyjścia 12.07.14, 11:18
          kolter-nr napisał:

>
          > Masz ich więcej , ciągniesz gamonia z powództwa cywilnego o spore pieniądze np
          > 100 tys .
          > Lub sprawa trafia do prokuratury a Korwin jako skazany za umyślne przestępstwo
          > leci na pysk z PE .

HOLA hola,to było prywatne mordobicie.Traci się mandat po wyroku w sprawie z oskarżenia publicznego.
          • kolter-nr Re: Miał dwa wyjścia 12.07.14, 17:21
            zoil44elwer napisał:

> kolter-nr napisał:

>
            > HOLA hola,to było prywatne mordobicie.Traci się mandat po wyroku w sprawie z os
            > karżenia publicznego.

Prywatnie to on mógł mu obciągnąć, chodzi o umyślne przestępstwo. Korwin uderzył celowo więc....
      • dupeteczek Re: Miał dwa wyjścia 12.07.14, 10:48
        Skąd taki "kodeks" zaczerpnąłeś i dlaczego uważasz, że w czyimś "kodeksie" nie może być wyjścia nr. 3? Podchodzisz do tematu jak blokersi - oni się leją między sobą, tak żeby rodzice, czy inni dorośli nic nie wiedzieli.
      • indeed4 Miał trzy wyjścia 12.07.14, 11:00
        trzecie takie, że informuje o zdarzeniu opinię publiczną i (zamiast własnoręcznie wymierzać sprawiedliwość) kieruje sprawę do odpowiednich organów, czyli sądu - niestety, tego też nie zrobił.

twitter.com/JNizinkiewicz/status/487873865310568448
        • kolter-nr Re: Miał trzy wyjścia 12.07.14, 11:10
          indeed4 napisał:

> trzecie takie, że informuje o zdarzeniu opinię publiczną i (zamiast własnoręczn
          > ie wymierzać sprawiedliwość) kieruje sprawę do odpowiednich organów, czyli sądu
          > - niestety, tego też nie zrobił.

MSZ to zrobiło.

Ministerstwo Spraw Zagranicznych kieruje zawiadomienie do prokuratury w tej sprawie. Wyrażamy głębokie ubolewanie z powodu zaistniałego incydentu.
          • inocom A z jakiego artykułu? :) 12.07.14, 20:42
            kolter-nr napisał:

> indeed4 napisał:
            >
            > > trzecie takie, że informuje o zdarzeniu opinię publiczną i (zamiast własn
            > oręczn
            > > ie wymierzać sprawiedliwość) kieruje sprawę do odpowiednich organów, czyl
            > i sądu
            > > - niestety, tego też nie zrobił.
            >
            > MSZ to zrobiło.
            >
            > Ministerstwo Spraw Zagranicznych kieruje zawiadomienie do prok
            > uratury w tej sprawie. Wyrażamy głębokie ubolewanie z powodu zaistniałego incyd
            > entu.

• teodor_jeske_choinski_1 ToWarzysz Boni.. 12.07.14, 11:55
      konwentnarodowypolski.wordpress.com/2013/09/24/146/
    • yost89 Najpierw ciocia poleciała skarżyć się 12.07.14, 12:16
      do mediów a teraz chowa się za MSZ-em. Z każdej opcji dostępnej wybiera tę najbardziej ciociowatą. Powinni go na ikonę ruchu gejoskiego?
    • schweppes1 Przecież tu nie chodzi o to, że Boni był TW 12.07.14, 12:23
      Chodzi o to, że zbeształ Korwina jak burą sukę po ujawnieniu tego i zaprzeczał, że był, a potem się przyznał i nie przeprosił. Policzek to łagodny wymiar kary - tutaj zwyczajny wpie...się należy.
    • man_sapiens Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 12:31
      Boni ma rozum. Korwin-Mikke ma podobno jaja. Wolę polityka, który ma rozum.
      A "honor" Korwina-Mikke wzięty jest z takiej oto "rycerskiej tradycji". Staruch o umyśle gimnazjalisty powtarzającego trzecią klasę.
    • tornson Jak by ciebie tu skwitować... 12.07.14, 12:37
      Człowiek z gimnazjum wyjdzie, ale gimbazja z człowieka już nie zawsze...
    • tadzap Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 18:26
      To SB-ecka Ciota.
      Co można od niej wymagać?
    • spite_wisnie Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 19:11
      Jaj nie mają ci, którzy zostali wykastrowani. BYć może wykastrował ich totalitaryzm , bo może naprawdę im totalitaryzm dopiekł mocniej niż Michnikowi z aleii przyjaciół największemu jajcarzowi 3rp
      • zoil44elwer Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 19:31
        Gdyby mgr Boney M nie miał jajców to nie miał by 3 żon(w tym 1 pofesurka),nie miał by 2 ministerialnych tek,oraz nie byłby w Szwajcarii na 10-letniej synekurze!Tyn chop to jajcarz-same jaja.
    • veglie Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 20:33
      Cienki bolek.
      • zoil44elwer Re: Boni nie ma jaj,... 12.07.14, 21:06
        Lech W-Cienki Bolek.
        Aleksander Lech-Gruby Olek.
        lech aleksander-przedszkole.
        Bronisław Maria-dno,ja pier*dole,no coment!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka