Dodaj do ulubionych

Nowa jakość u Korwina

29.07.14, 17:08
Poseł Wipler, ten sam który nie tak dawno temu stał zapluty, przechlany i płakał do kamer, że go policja zlała,i on to wystawia cenzurkę Jagielle, że ten głosował na Tuska, a teraz chce do Korwinii, zapomniał przepity poseł, że także on zmieniał partię co najmniej tyle razy ile jest nitów na wieży Eifla.

Ciekawa jakość, nowe rozdanie w etosie partyjnym, jak nie walka z policją, to policzkowanie z nienacka, niedługo zapisując się do tej partii, będę musiał przynieść obdukcję z pobicia kogoś, i to nie takie sobie pobicie, tylko porzadne poturbowanie, może być złamanie z przemieszczeniem, to akurat podnosi członka tej parti do rangi wicewicewicezastępca zastępcy trzeciego sekretarza tej parti, no i przez przypadek wymieniłem wszystkich członków tej partii.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,16397197,Posel_z_list_PiS_u_Korwin_Mikkego_i_od_razu_zgrzyt_.html
Obserwuj wątek
    • jane-panzram Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 17:16
      czan-dra, jeśli cię ten temat interesuje, to polecam opinię Migalskiego

KNP stanie się partią, do której będą ściągać pragmatycy. Cwaniacy, którzy mają w zadzie, co tam blubra JKM, bo ich interesuje bycie w strukturach, stołki. Będą ściągać tacy właśnie uciekinierzy z innych partii, którym gdzie indziej się nie udało. Którzy liczą na dobry wynik w wyborach, a dzięki temu stołki. W ten sposób partia z ideowej stanie się łajbą dla renegatów i pragmatyków. nZbitką cwaniaków, którzy są tamdla pieniędzy, nie dla programu.
      Np. Migalski wieszczy, że KNP w wyborach samorządowych przewali koncertowo. Wybory samorządowe to prawie 500 tysięcy stanowisk do obsadzenia - i przydałoby się mieć w strukturach ogrom ludzi na te stanowiska. W KNP takich struktur, takiej wielości ludzi, obecnie nie ma.
      • jane-panzram Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 17:21
        tu jest co napisał: 300polityka.pl/news/2014/07/05/korwin-mikke-na-stale-czy-na-chwile/
      • volupte Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 17:31
        Migalski ma być moralistą? Sam przecież oszust i kto wie czy do NP nie bedzie się chciał przytulić. Z UE juz wypadł.
        • jacekm22 Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 17:34
          Korwinisci z wodzem Miki na czele lansuja sie w Superstacji....Wyglada na to ze jest to jedyna stacja TV ktora ich zaprasza....
          • volupte Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 18:41
            Ale to przyzwoita stacja. I w innych tez widuje sie Miki , bo faktycznie innych z KNP nie zaptraszają. Ostatno troche Wiplera , ale gosc jest skompromitowany i tuli sie do Miki , bo juz nie ma do kogo, a dla JKM tez interes , bo ma tubę w sejmie.
        • jane-panzram Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 18:35
          jakim tam moralistą, na głowę nie upadłam, aby w to wierzyć. Ja tam w jego moralne zasady nie wierzę. Ja go nawet zbytnio nie cenię, jak mam być szczera.
          Przyznasz jednak, że nie pisze on głupot z kosmosu, tylko rzeczy całkiem realne. Bzdetów bym nie wklejała.
          • volupte Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 18:38
            W komentarzach pod artykułem jest sprawiedliwa ocena:-)
            • jane-panzram Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 18:45
              a w którym komentarzu, bo tam różne są, jak widzę
              • volupte Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 18:50
                Wszystkie przeczytałem. Zarzucaja kłamstwa i słusznie . Te jego tezy mozna przeczytać i tyle. Ten zarzut czy proroctwo ze różne męty bedą chciały sie podczepić , a potem zdradza za stanowiska JKM jest ciekawe i faktycznie JKM bedzie musiał pomysleć jak temu zaradzić. ( weksle , kaucja , rezygnacja in blanko itp.)
                • czan-dra Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 19:11
                  Hmmm .... czy nie za szybko przyjmujesz, że ten starzec dostanie się do sejmu?
                  Wg mnie przez rok ludzie zobaczą, że po za darciem się nie pokazuje zadnego programu, bo i skąd by go miał wziąć, i nastąpi to samo co w przypadku Palikota, okaże się nie żadną nowością, a beztalenciem, które nie wiedziec czemu dostało się do europarlamentu, i tam jest traktowany jak na to zasługuje.
                  • volupte Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 19:29
                    Program to on ma juz od 20 lat. Mozesz sie zapoznać na jego stronie. Inna sprawa ile wyborców poprze ten program , ale wyglada na to ze moze ponad 10%. Jeszcze rok do wyborów i wiele moze sie zdarzyć.
                    • czan-dra Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 19:45
                      Znam ten "program", a najlepsze jest to, że on wcale niczego nie zmieni, bo jak pisze w swoim manifeście,

Nowa Prawica jest za likwidacją przymusu emerytalnego i ubezpieczeniowego, a w konsekwencji docelowo ZUS-u, KRUS-u oraz NFZ-u – respektując przy tym wszystkie dotychczasowe obowiązki państwa, wynikające z zawartych już umów i zobowiązań. Jest za wolnym wyborem pomiędzy prywatnym ubezpieczaniem się, inwestowaniem w majątek/rodzinę i samodzielnym oszczędzaniem – zgodnie z zasadą, że każdy człowiek ma prawo do dowolnego dysponowania zarobionymi przez siebie pieniędzmi.

A jak już wymrą ci którym te zobowiązania są potrzebne do życia, to puszczam wodze fantazji, za operację np by pass płacimy z własnej kieszeni, a skąd wziąć kilkadziesiąt tysięcy PLN, a np ofiary wypadków drogowych, bo jak wiadomo, on chce zlikwidować obowiązek zapinania pasów w samochodach, połamani, zmiażdżeni, i takie leczenie kosztować będzie z kilkaset tysięcy, i skąd na to wziąć, nie bedę już więcej drążył tematu, chociaż aż mnie gęba swędzi zapytać o renty.
                  • jane-panzram Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 19:55
                    u nas tradycje głosowania na "rewolucjonistów" nie datują się od Palikota. Przed nim była Samoobrona. A jeszcze wcześniej to nie pamiętam, ale z takich nietypowych partii to przypominam sobie Przyjaciół Piwa, tylko że to byli weseli nicponie ;)

Ja sądzę, że sondaże to raczej usypiają takich żuczków jak my. Tam to wygląda, że JKM to ma gdzieś tak 6% i mu nic nie rośnie.
                    Jest to ogromne niedoszacowanie, mam taką jedną sondażownię,która ich oraz główne partie oszacowała precyzyjnie przed wyborami do UE. I wg tej sondażowni to właśnie on najbardziej zyskuje na aferze taśmowej - i ma nie żadne sześć, tylko 12%
                    A to był sondaż z początku lipca, po Bonim mu wzrosło zapewne.

Ja jestem wrogiem tej partii, ale wg mnie oni wcale tracić nie będą. Po Lepperze i Palikocie powinniśmy zacząć doceniać wyborców antysystemowych, oni wcale nie znikają, nie maleje ich liczba. Wyborca JKM nie będzie głosował na inne partie raczej, bo wszystkie są mu dość odległe.
      • dystans4 Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 19:53
        Migalski podobny do Wiplera, nie raz zmieniał poglądy jak rękawiczki i nie raz o nim rozmawialiśmy.
        Najpierw przedstawiał siebie jako niezależnego, bezstronnego naukowca. W tej (sic!)roli napisał słynne (osławione?)fragmenty "Stańmy wszyscy przy królu":

...któż inny mógłbyto zrobić lepiej? Jeśli w boju ginie król, to kto inny, jeśli nie jegobrat powinien dalej nieść sztandar? Kto inny lepiej nadaje się do tego,by walczyć o te idee i sprawy, za które poprzednik oddał życie? Ktomocniej i godniej trzymać będzie drzewiec z proporcem zmarłego?Dlatego stańmy przy królu wszyscy...

Ale wciąż był niezależny i bez skazy. Tak mówił.
        W końcu, na okoliczność wyborów prezydenckich stał się doradcą PiS i wstąpił do Partii. W tv powiedział wtedy, że stracił niezależność. Słuchałem go i zauważyłem, że stracił jeszcze coś, bo głos mu się zmienił i stał wyraźnie wyższy... (była o tym mowa na Forum).
        Taki to autorytet, na miarę PiS, KNP i zobaczymy, czego jeszcze.
        • jane-panzram Re: Nowa jakość u Korwina 29.07.14, 20:06
          ale to nie jest konkurs zależności czy poglądów Migalskiego.
          Mnie w tej diagnozie interesują wnioski, a nie jego osoba. Zwolennicy JKM tak kładą nacisk "ale co za różnica jaki jest JKM, patrz na jego argumenty" a jak dać taką diagnozę Migalskiego - to już argumenty nieważne, tylko on. Gdzie sens, gdzie logika.

Też uważam, ze to cwaniak [on zresztą sam deklaruje, że moralność się go nie ima - sądzę że to element kreacji]. Ale gdzie on się myli?
          JKM będzie sobie szaleć w sejmie, a tymczasem obsiądą go pragmatycy, cwaniacy, karierowicze. Chyba sam nie wierzysz w to, ze to będzie partia złożona z idealistów. Bo idealistów to za wiele na świecie nie ma, więc nawet statystycznie jest to mało prawdopodobne.
    • ukos Tak to się już siedzi na KaNaPie n/t 29.07.14, 20:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka