Dodaj do ulubionych

I to jest dobra wiadomość!

07.08.14, 17:26
Bezmyśli wy najpierw postrzelił dzika, a kiedy go nie mógł znaleźć, to następnego dnia wraz z synem poszli go szukać, a dzik urządził na tych głupków zasadzkę, tak mi się wydaje, i jeden dostał się do szpitala, a drugi został odleciał helikopterem do innego szpitala, mądry zwierz, nie ma dwóch zdań, a zauważcie, że dzik był bez broni, ranny i sam, i dał radę dwóm głupkom, miłe to i budujące.

kontakt24.tvn24.pl/temat,postrzelil-dzika-ranne-zwierze-zaatakowalo-mysliwego-i-jego-syna,129727,html?categoryId=496
Obserwuj wątek
    • l_zaraza_l Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 17:34
      Mądre, dzielne stworzenie.
    • mariner4 Trzymam stronę dzika! 07.08.14, 17:52
      Powinien ich.......
      M.
    • volupte Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 17:55
      Co w tym dobrego? Narazili sie na przypadkowy upadek :-(
    • douglasmclloyd Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 18:01
      Jak można stać po stronie zwierza i cieszyć się z nieszczęścia ludzi?
      • czan-dra Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 18:06
        Jak można stać po stronie głupka z karabinem, i cieszyć się z nieszczęścia, kiedy ten przygłup trafi w niewinne zwierzę?
        • douglasmclloyd Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 19:55
          czan-dra napisał:

> Jak można stać po stronie głupka z karabinem, i cieszyć się z nieszczęścia, kie
          > dy ten przygłup trafi w niewinne zwierzę?

Dwururka, czy siekiera w rzeźni, co za różnica?
          • czan-dra Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 20:00
            Ale ten głupek nie strzelał do zwierzyny z głodu, no chyba że się mylę, głód mu przyćmił wzrok i dlatego chybił.
            • douglasmclloyd Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 20:06
              czan-dra napisał:

> Ale ten głupek nie strzelał do zwierzyny z głodu, no chyba że się mylę, głód mu
              > przyćmił wzrok i dlatego chybił.

Uważasz, że rzeźnicy z głodu zwierzęta zabijają?
              • czan-dra Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 20:16
                To jest ich praca, ale myślistwo nie jest w naszym pięknym kraju zawodem, jeszcze nie.
                • douglasmclloyd Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 20:31
                  czan-dra napisał:

> To jest ich praca, ale myślistwo nie jest w naszym pięknym kraju zawodem, jeszc
                  > ze nie.

Ano nie, a powinno?
      • mariner4 Można! 07.08.14, 18:22
        A co tym 2 mordercom złego zrobił ten dzik? Szkoda,że ich nie zabił.
        Zwierz ma prawo do obrony.
        Myśliwi zabijają nie po to, aby zdobyć pożywienie, tylko dla frajdy z zabijania. Zwierzęta nie mają szans. Ale jak się jakiemuś zwierzakowi uda wygrać, to cała radość po mojej stronie.
        M.
        • douglasmclloyd Re: Można! 07.08.14, 19:56
          mariner4 napisał:

> A co tym 2 mordercom złego zrobił ten dzik? Szkoda,że ich nie zabił.
          > Zwierz ma prawo do obrony.
          > Myśliwi zabijają nie po to, aby zdobyć pożywienie, tylko dla frajdy z zabijania
          > . Zwierzęta nie mają szans. Ale jak się jakiemuś zwierzakowi uda wygrać, to cał
          > a radość po mojej stronie.

Jak jest za dużo dzików to trzeba je odstrzelić, żeby szkód nie robiły.
          • mariner4 Nic nie jest w stanie zmienić jednego faktu 07.08.14, 20:54
            Myśliwi zabijają wyłącznie dla przyjemności.
            Pierwotny cel polowań jako środka do zdobywania pożywienia już nie istnieje.
            Niby dbają, niby dokarmiają, niby kochają przyrodę, ale to tylko samo usprawiedliwianie tego podstawowego faktu. Ten dreszcz emocji kiedy zwierz jest w wizjerze celownika.
            Ja wiem, że dziki bywają plagą, ale "sportowe" zabijanie NIE. To powinny robić odpowiednie służby leśne.
            M.
            • douglasmclloyd Re: Nic nie jest w stanie zmienić jednego faktu 07.08.14, 21:08
              mariner4 napisał:

> Myśliwi zabijają wyłącznie dla przyjemności.

Każdy ma jakieś zboczenie. Nie przepadam specjalnie za myśliwymi, ale za dzikami jeszcze mniej i jakbym miał wybierać między jednym a drugim, to wybieram myśliwego.

> Pierwotny cel polowań jako środka do zdobywania pożywienia już nie istnieje.
              > Niby dbają, niby dokarmiają, niby kochają przyrodę, ale to tylko samo usprawied
              > liwianie tego podstawowego faktu. Ten dreszcz emocji kiedy zwierz jest w wizjer
              > ze celownika.

Zgadzam się, ale nie zamierzam z tym walczyć. Niech sobie robią co chcą.

> Ja wiem, że dziki bywają plagą, ale "sportowe" zabijanie NIE. To powinny robić
              > odpowiednie służby leśne.

Byle nie na etacie!
          • misterrob Masz racje. 07.08.14, 23:12
            Jest jeszcze cos takiego jak honor mysliwego. Zgodnie z tradycja i kodeksem nie wolno pozostawic postrzelone zwierze same. Dlatego kazdy "szanujacy" sie mysliwy polujac na dzika i nie tylko, poluje z psami.

Nalezalo wytropic i zastrzelic. A tak na marginesie, to dobrze sie stalo, ze "partacz" dostal nauczke.
      • bpos Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 19:17
        Rzadko tu się udzielam, ale tym razem napiszę: jesteś mądrym człowiekiem... tylko że inaczej.
        • czan-dra Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 19:26
          A mgłbyś to uzasadnić, tak w prostych słowach, bo ja nieskomplikowany jestem.
          • antyk-acap Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 20:28
            Bo zmięknie ci rura gdy na twoim nowym osiedlu na którym mieszkasz pod lasem otoczy cię wataha dzików. Wtedy bobrzy wypierdku pogadamy. Myślistwo jest potrzebne bo pozbyliśmy się naturalnych drapieżników.
            • czan-dra Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 20:45
              A czy to nie powinni robić leśnicy?
              Kozi samcu, inaczej zwany starym capem, dlaczego mnie obrażasz?
              • douglasmclloyd Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 21:11
                czan-dra napisał:

> A czy to nie powinni robić leśnicy?

Może im sumienie nie pozwala, a głodni nie są, hehe.
            • mariner4 A kto ponosi winę? 08.08.14, 07:56
              W Świnoujściu zaczęło się od tego, kiedy załoga promu przygarnęła młodą i chorą lochę. Wykurowali ją i ona kolejną wiosną wróciła z warchlakami. Ludzie oczekujący na prom karmili je, robili sobie zdjęcia, dzieci miały zabawę. Rosły kolejne pokolenia dzików, które nie bały się ludzi. Zaczęły się wałęsać po mieście, wyżerać klomby i stały się plagą.
              Zupełnie jak: "Mamusiu kup mi pieska" Piesek się znudził, idą wakacje. piesek na drut i do drzewa w lesie.Tak samo tutaj. Nieodpowiedzialne zachowanie dla zabawy a potem zabić!
              Fakt, że coś z tymi dzikami trzeba zrobić. Ale nie zmienia to innego fakty. Myśliwi zabijają dla przyjemności. Wszystko co mówią, to tylko dorabianie teorii do tego faktu. Zresztą oni z równym sadyzmem strzelają do zwierząt, które nie stanowią plagi.
              M.
        • bpos Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 21:05
          To było do douglasa jakiegoś tam..
          Sorry, taki mamy układ (forum)
          ;)
          pzdrw
          bpos
          • douglasmclloyd Re: I to jest dobra wiadomość! 07.08.14, 21:09
            bpos napisał:

> To było do douglasa jakiegoś tam..
            > Sorry, taki mamy układ (forum)

Po prostu mądry inaczej.