mariner4 02.09.14, 14:26 www.tvn24.pl/wydawca-wprost-ma-zakaz-sprzedazy-tytulu-sad-przychylil-sie-do-wniosku-giertycha,464015,s.html Jest chyba lepszym asdwokatem niż politykiem. No to przyblokował "Wprost" M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volupte Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 02.09.14, 14:42 Giertych to w ogóle jakis inny Giertych niz kiedyś. Dorósł, nauczył sie , przejrzał ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 02.09.14, 15:11 Jacek Żakowski: Nie jest wykluczone, że Roman Giertych przejmie tygodnik "Wprost" natemat.pl/115437,jacek-zakowski-nie-jest-wykluczone-ze-giertych-przejmie-wprost Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 02.09.14, 20:09 To byłby dopiero skandal:-) Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 06.09.14, 18:09 Mam nadzieję że uda się nam ponowić porozumienie prawicy w Lidze Polskich Rodzin i powtórzyć sukces z 2001 roku. Chociaż zawsze byłem za niewykreślaniem Stronnictwa Narodowego z ewidencji partii politycznych. volupte napisał: > To byłby dopiero skandal:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 24.06.15, 18:01 Liga Polskich Rodzin, ma moje bezwarunkowe poparcie. Rodzina Giertychów wydała już członka Rady Państwa, ale na pewno nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Przypomnę spotkanie jakie w 2005 r. odbyło się w budynku NOT. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jak nie masz nic do powiedzenia, 02.09.14, 20:08 to się nie wychylaj, przygłupie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 02.09.14, 19:46 Czy może nauczył się, że urzędnikowi nie wolno nadużywać stanowiska do przekupstwa i szantażu wykładowcy żony? Czy nadal ma takie ciągotki i myśli, że CBA służy do ich zamiatania pod dywan? Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 02.09.14, 19:52 Było niebyło dokucza byłemu pryncypałowi gdzie może, i skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 02.09.14, 23:24 O k... Ty sie cieszysz, mariner? Czy jestes juz gorszym zamordysta, niz ci ktorych nienawidzisz, i ci w smak zamykanie mediow? "Jak ktos podniesie reke na wladze, to sie te reke odrabie"? Sekta PO to dla mnie juz zjawisko istniejace faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A w którym miejscu mojego postu widać, 03.09.14, 08:01 że sie cieszę? Ja tylko doceniłem kwalifikacje Giertycha. Nie komentowałem tego. Dalej za nim nie przepadam. A "Wprost"? To szmatławiec. Szkoda, bo kedys nawet prenumerowałem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 08:35 O k... Zakaz sprzedaży tytułu innemu wydawcy uważasz za zamykanie prasy! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Zabezpieczenie powództwa, to 03.09.14, 08:45 oczywisty trik. Ale skuteczny. M. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Zabezpieczenie powództwa, to 03.09.14, 09:31 Trik i blokuje handel tytułem. Ale nie bądźmy naiwni - gdyby do handlu doszło, to przecież nie z powodu wolności prasy, a z powodu ucieczki przed kłopotami finansowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wiadomo, że Właściciel tytułu 03.09.14, 10:26 chce uniknąć kłopotów. A Giertych to umiejętnie zablokował. Może słowo "trik" jest nie bardzo właściwe, bo sugeruje nieuczciwość. M. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Wiadomo, że Właściciel tytułu 03.09.14, 11:02 Najwiekszą wartościa pisma jest tytuł i ludzie , reszta to biurka , kompy itp. Właściciel sprzedaje tytuł i Giertych w razie wygranej, moze sobie te biurka za pomoca komornika sprzedac i zamiast 7 baniek potrzebne na ogłoszenia z przeprosinami i sprostowaniem , bedzie miał np. 7 tys. Na zwrot kosztów sadowych nie starczy. Giertych wie co to za kretacze , więc sie zabezpieczył. A piski tych pisiaków tylko są zabawne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Zabezpieczenie powództwa, to 03.09.14, 10:39 Acha, a gdyby tak zamkneli sprzedaz gw za pis, zeby zabezpieczyc powodztwo kogos na miliony, to zapewne bys nie kwiczal? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Zabezpieczenie powództwa, to 03.09.14, 11:13 Tradycyjne bal bla bla i gdybanie. Wysil się na coś więcej bo widzę że z ciebie niezła sekta GW. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 10:31 Przecież to oczywiste, że przedmówczyni kompletnie nie rozumie , czego dotyczy wniosek Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 10:37 To mnie oswiec. Jesli zakaza sprzedawac w kioskach - to bede zabijac smiechem kazdego, kto walnie bzdet, ze za PiS bylo gorzej. Panstwo prawa PO to przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 10:46 Jesli zakaza sprzedawac w kioskach - to bede zabijac smiechem kazdego, kto walnie bzdet, ze za PiS bylo gorzej. Panstwo prawa PO to przebije. seta z rana jak śmietana. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 10:54 jane-panzram napisała: > To mnie oswiec. Zakaz sprzedaży tytułu. Oznacza to, że wydawca "Wprost" nie może, do czasu wydania wyroku w sprawie pozwu Giertycha, odprzedaż tytułu innemu wydawcy, co umożliwiłoby mu ucieczkę od zasądzonej kary. Tak jak już się to raz stało - w przypadku Cezarego Stypułkowskiego, który wygrał proces z "wprost" po siedmiu latach, ale w międzyczasie zmienił się właściciel pisma i panu Stypułkowskiemu pozostała satysfakcja. > Jesli zakaza sprzedawac w kioskach - to bede zabijac smiechem kazdego, kto waln > ie bzdet, ze za PiS bylo gorzej. Jeśli prawa do wydawania "wprost" będą oferowane w kioskach, to nawet ja się uśmiechnę. Ale na razie, to można się śmiać czytając twoje bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:06 Ja sie pytam, co oznacza "odsprzedaz komu innemu". Wyobraz sobie, ze nie kazdy zna nomenklature prawnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:08 Ze PointGroup nie moze sprzedac innej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:15 Watek zaczął się od wpisu z linkiem, pod którym można przeczytać: Wydawca tygodnika "Wprost" ma zakaz sprzedaży tego tytułu innemu podmiotowi do końca procesu wytoczonego pismu przez Romana Giertycha - taką decyzję podjął warszawski sąd okręgowy. Wnioskodawcą był sam Roman Giertych. Jak można z tego wysnuć wniosek o zakazie sprzedaży w kioskach, pozostaje zagadką (a zarazem wyzwaniem) polskiego systemu edukacji wczesnoszkolnej, szczególnie w zakresie czytania ze zrozumieniem. Znajomość nomenklatury prawniczej jest w tym przypadku absolutnie zbędna - wystarczy opanowanie materiału z języka polskiego na poziomie określonym przez podstawę programową dla szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:37 Nie jest zbedna. Sprzedaz tytulu innemu podmiotowi zrozumialam jako: sprzedaz kioskom, platformom e-wydan, wszelkim jakims empikom i supermarketom. Kpina zbedna. Myslalam, ze to jakis wyrok z innej galaktyki, nie mowiac o tym, ze nijak sie to mialo do zabezpieczenia powodztwa, bo jak je splacic nie mogąc sprzedawac tytulu. Dzieki za wyjasnienie w kazdym razie. Zeby byl taki wyrok, to wersje Giertycha musialby potwierdzic Kulczyk. A ten nie byl w prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:43 Zle gadam, nie Kulczyk, tylko ten jego jakoby znajomy. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 06.09.14, 14:50 ayran napisał: > Jak można z tego wysnuć wniosek o zakazie sprzedaży w kioskach, pozostaje zagad > ką (a zarazem wyzwaniem) polskiego systemu edukacji wczesnoszkolnej, szczególni > e w zakresie czytania ze zrozumieniem. Ktoś to powinien zacząć archiwizować. To coś po prostu niesamowitego! Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:16 To już raz się stało. Reżim pewnego dnia zaaresztował cały nakład sakiewiczowej propagandówki. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:02 Albo udaje i nam tu ubliża. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 10:55 Ten pisak nie kuma o co chodzi , albo rżnie głupa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 10:56 Tu akurat mamy dwa w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-termin Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 10:48 Kolego mariner, "co kolwiek" idź do szkoły. Pełno tu takich w ostatnich 7 latach, douczonych inaczej... dobra szkoła PR, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 03.09.14, 11:06 A nie uważasz że to literówka i kliknął wyślij nie czytając? Tobie się nie zdarza? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Giertych się naprawił 03.09.14, 10:49 I już nie jest takim idiotą jakim był jako wice premier wariatkowa zwanego IV RP. Teraz jest O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Giertych się naprawił 03.09.14, 11:11 Nie był i wtedy idiotą , ale ,,jak wchodzisz między wrony......" . Czy to było idiotyczne?www.youtube.com/watch?v=me2l6uhz5Vs Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 06.09.14, 10:25 Roman przyszedł na świat w 1971 roku. Później widziałem zdjęcie moich rodziców z lat 70. Jacy oni piękni i szczęśliwi, młode małżeństwo. mariner4 napisał: > www.tvn24.pl/wydawca-wprost-ma-zakaz-sprzedazy-tytulu-sad-przychylil-sie-do-wniosku-giertycha,464015,s.html > Jest chyba lepszym asdwokatem niż politykiem. No to przyblokował "Wprost" > M. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Cokolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to palant 06.09.14, 18:21 Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 24.06.15, 20:02 Pan Roman Giertych jest bardziej prawnikiem niż politykiem. Jego rządy w ministerstwie oświaty to okres udany dla polskiej nauki. Cieszy mnie, że odnalazł się w swoim prawniczym zawodzie. Widzieliśmy się kilka razy i wrażenie miałem bardzo dobre. Nijak ma to się do Kościoła i teologii katolickiej. Widzę Ligę Polskich Rodzin, spadkobierczynię przedwojennej endecji, z 10-12% poparciem w wyborach do parlamentu. Przypominam, że w wyborach prezydenckich w 2005 roku, profesor Maciej Giertych uzyskał zadowalający wynik. Może międzynarodowy kapitał żydowski, wspomoże finansowo LPR? Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Co kolwiek by nie powiedziec o Giertychu, to 24.06.15, 21:20 Pan Roman Giertych, pozwolę sobie zauważyć, bardziej jest mężem stanu, Opatrznościowym Mężem Stanu, niżeli politykiem. Jest nim także bardziej, aniżeli prawnikiem. Liga Polskich Rodzin jest w prostej linii spadkobierczynią przedwojennej endecji i depozytariuszką przesłania Marszałka Piłsudskiego. Czy cały międzynarodowy kapitał żydowski wesprze finansowo polityczny i cywilizacyjny projekt LPR - trudno powiedzieć. Za to z dużą pewnością można oczekiwać, że ujmie się za nią diaspora żydowska z Nowego Jorku, wśród której żywa jest pamięć lat przedwojennych. Zapewne zaistnieje potrzeba utworzenia nowych lokali wyborczych, specjalnie dla żydowskiej diaspory Nowej Jorku, głosującej na LPR. -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki. Odpowiedz Link Zgłoś