Dodaj do ulubionych

Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia?

• Gość: jac a DZIEŃ PODPISANIA POROZUMIEŃ OKRĄGŁEGO STOŁU IP: 213.17.204.* 31.08.04, 22:45
      a DZIEŃ PODPISANIA POROZUMIEŃ OKRĄGŁEGO STOŁU ogłosić

DNIEM ŻAŁOBY NARODOWEJ

Co rok w tym dniu należy oddawać hołd wszystkim, którzy stracili życie i zdrowie w wyniku tzw "transformacji"
      • Gość: luteranin Re: a DZIEŃ PODPISANIA POROZUMIEŃ OKRĄGŁEGO STOŁU IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:52
        Rozumiem, że wolałbyś ustrój w stylu Gierka ewentualnie Jaruzelskiego
        dożywotnio z jedyną panującą i nieomylną jak papież Polską Zjednoczoną Partią
        Robotniczą.
        • Gość: jac Cieszę się, że nie wysłąłeś mnie na Kubę, albo ,, IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:03
          Cieszę się, że nie wysłałeś mnie na Kubę, albo Białoruś. To takie chwytne hasła. Prawda??
          No to weź przeanalizuj o co walczyła S i co z tego zostało??
          Weź przeczytaj chocby w dzisiejszej GW
          "Praca na czarno na budowie hotelu Polonia"

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2259179.html
          Czy to nie efekt tzw "transformacji".

No, a ogólniej zgadnij ile kredytu wziął Gierek i co zrobił, a ile nasza IIIRP i ile do tego sprzedała.

MYŚL MYŚL MYŚLENIE NIE BOLI
          • Gość: luteranin Re: Cieszę się, że nie wysłąłeś mnie na Kubę, alb IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:17
            Ojejkujejku... Transformacja boli, to prawda. Nie pytaj mnie, ile kto wziął
            kredytu, bo nie jestem księgą statystyk. A tacy ludzie jak Ikonowicz nie
            wzbudzają delikatnie mówiąc mojego zaufania. Chyba nie uważasz, że bez
            okrągłego stołu wszystko by poszło lepiej? Owszem, można było parę rzeczy
            zorganizować lepiej, ale nie można teraz za głupotę ciemnego ludu i oszustwa
            cwaniaczków obarczać ani Żydów, ani masonów, ani homoseksualistów, ani
            okrągłego stołu. To jest retoryka radiomaryjców - "gdyby nie ONI, to byłoby
            dobrze". Zawsze da się znaleźć kozła ofiarnego.
            • Gość: JAC cZY TY MASZ OBSESJE?? IP: 213.17.204.* 01.09.04, 00:10
              Nie napisałem słowa o masonach, Żydach itd.
              Widzę, że masz klapki na oczach i antyRydzykową obsesje.

Rydzykowi daleko do obiektywizmu, ale Tobie chyba jeszcze dalej
    • Gość: nija ki Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: 81.21.202.* 31.08.04, 22:58
      Chyba należałoby zacząć powoli myśleć również o kolejnym święcie. Kleki Petra z
      Watykanu przecież żył wiecznie nie będzie. Dzień urodzin, dzień rozpoczęcia
      pontyfikatu, dzień pierwszego nawiedzenia ojczyzny,kóraś tam rocznica
      zamachu,dzień zejścia... Okazji do wyboru, do koloru. A może już są tacy,
      którzy nad tym pracują..? Pewnikiem tak.
    • Gość: niemczyk WAŁĘSA DAWAJ MOJE S T O M I L I O N Ó W !!!! IP: 207.248.159.* 31.08.04, 23:08
      • Gość: silesius Re: WAŁĘSA DAWAJ MOJE S T O M I L I O N Ó W !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:11
        Miales idioto na mysli "100 mln szarych komorek", ktorych ci niechybnie brakuje!
    • Gość: silesius Ani smiac sie ani plakac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:09
      I co wam powiedziec? robcie sobei wasze "jaja" z Solidarnosci, Walesy, Papieza
      i Kosciola. Bez nich nie mielibyscie mozliwosci wypisywania tych waszych bzdur.
      I tak wiem, ze wszytsko macie gleboko w d... Jak juz Kwach i michnik
      doszczetnie was okradna (nie tylko z pieniedzy, ale i ze zludzen), to wtedy
      moze sie obudzicie. To przykre, ale placac podatki w innym panstwie, bede
      walczyc o to, zeby w zadnym wypadku nie przeznaczano je na zaspokojenie waszych
      potrzeb. Idzcie na zebry do kwacha i adasia (w koncu kase maja). czy
      jestem "antypolski"? Nie, tylko chce sam o tym decydowac, komu daje moje
      zarobione pieniadze. Chetnie przekazuje je do Polski: ale nie za posrednictwem
      podatkow na dofinasowywanie takich debilow, jak wy, wiekszosc "dupolizow" p.
      Michnika. O to bede dalej walczyc - juz Niemcy placa mniej do kasy UE. Moje
      pieniadze bede przekatywal - swiadomie - tym ludziom w Polsce, ktorzy o
      Sierpniu 1980 - chca jeszcze pamietac. Wy idzcie - z wyciagnieta lapa - do
      Kwacha i Adasia. To nie Kosciol jest beneficjentem zmina: to byli dzialacze
      PZPR-u, ktorzy, zamiast zawisnac na szubienicy (obrzydliwi zdrajcy i
      sprzedawczyki) robia teraz "kase". Ale... kiedys kolo fortuny sie odwroci: Oby
      jeszcze za mojego zywota!
      • Gość: galileo Re: Ani smiac sie ani plakac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:52
        Tak, dziękujmy Kościołowi Świętemu za wzięcie w opiekę "De Revolutionibus Orbium Coelestium" niejakiego Kopernika.
    • Gość: Hesz Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.frombork.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 23:23
      A może codziennie świeto, lol
    • Gość: jac CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:33
      CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII??

Aktualne wyniki sondażu ONET:

"Czy żyjemy w Polsce, o którą walczyli stoczniowcy w sierpniu 1980 roku?"
      Tak 17%

Nie 79%

Nie mam zdania 4%

Ogółem głosów: 39416

rozmowy.onet.pl/_loinc/sonda/o.gif
      I TO BY BYŁO NA TYLE
      • Gość: silesius Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:43
        Jac, mozesz sobie kpic. I dobrze. Gdyby nie Sierpien 1980 i gornicy z Wujka z
        1981 roku (ostatnio mialem wzruszajace spotkanie z corka jednego z nich), tobys
        sobie dzidiaj nie mogl tak kpic (chyba, zebys byl w "ekipie" owczesnej
        szczekaczki komuchow Urbana). Ale OK. Wolnosc slowa - nawet jesli wiel slow az
        za bardzo - mnie tutaj boli, jest lepsza, niz kneblowanie geby. I zebys choc o
        tym pamietal. Tyle mi wystarczy. Mylse, ze - nie michnik, a jednak walczacy
        wtedy o to, zeby choc teraz gebe moc otworzyc - mam jakies do tego prawo. A
        reszta to "kwestia smaku", jak mawial S.P. Zbigniew Herbert
        • Gość: jac Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:55
          Szanowny Silesius. Nie jestem młodzieńcem i doskonale pamietam "komunę". Tak dziś jest większa wolnośc słowa, jest internet itd. ale:
          Internetu wtedy nie było, bo nie było takiej technologii.
          Fakt prasa była reżimowa, ale dzis też nie jest wolna.
          Dzis możemy gadać co chcemy, ale wtedy też gadaliśmy.
          W stanie wojennym byłem akurat w LWP. Ty wiesz co tam się działo na zajęciach tzw politycznych???
          W sumie i wtedy i dziś z tego gadania niewiele wynika.
          No i od samego gadania brzuszka dziecia nie napełnisz.

Przemyśl więc dokładnie co napisałeś.

Rozmawiałeś z córka z "wujka". Współczuję jej.
          Ale pogadaj za kilka lat z córka, któregos z naszych żołnierzy zabitych w Iraku, pogadaj z dziećmi, tych, którzy z powodów finansowych popełnili samobójstwa, itd, itd.

No i jeszcze jedno.
          Ja tylko zacytowałem wyniki sondażu.
          • Gość: jac Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:58
            No i zapomniałem dopisać:

NIGDY NIE NALEŻAŁEM DO ŻADNEJ PARTII, ZZ ITD.
          • Gość: silesius Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.04, 00:07
            Mylisz Jac pojecia: zolnierze sa w Iraku na mocy zobowiazan sojuszniczych
            wolnego (mimo wszytsko panstwa polskiego), i ... znam to z opowiadan kogos z
            dlaszej rodziny - po czesci ze wzgledow finansowych (o czym sie w Polsce nie
            mowi: skoro jest wolnosc slowa, to moze MON podalby, jaka jest roznica uposazen
            zolnierzy w Kraju, i tych w Iraku; zapewniam Cie Jac: - ogromna!!).
            Co do gornika z "Wujka": prosze Cie o troche przyzwoitosci. Do iraku nikt
            nikogo na sile nie wysyla: chodzi tym prostym zolnierzom o kariere i pieniadze.
            Nie obwiniam ich, raczej staram sie zrozumiec. Dla stoczniowcow i gornikow
            z "Wujka" bylo wiadomo: jak "podskocza", to albo smierc, albo zgnojenie. Wdowy
            i rodziny dlugo czekaly na jakakolwiek rente. Jac, bazd rozsadny: po prostu tak
            nie wypada: mozemy sie scierac politycznie, ale stoczniowcom, gornikom i
            ksiezom (tak: nie tylko Popieluszko, ale i Zych, franciszkanie w Gliwicach,
            zatluczeni na smierc przez UB za obrone krzyza, Wyszanski, itd.) zasluguja na
            odrobine szacunku. Nie Michnik, i nie Kiszczak, i nie kwasniewski. Prosze:
            troche zrozumienia i szacunku. Nie jestem zadnym katolem, ani ksiedzem, ale
            ostatnio krew mnie zalewa. Jak mozna tak gnoic KK? Czy to oniprawie 50 lat w
            Polsce rzadzili, i doprowadzili ja do tego obecnego stanu, czy tez przodkowie
            Michnikow, Kwasniewskich, Gebertow, itd? Prosze, choc troche zwyczajnej
            ludzkiej przyzwoitosci!
            • Gość: jac Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 01.09.04, 00:26
              Tak wiem, że w walce z komuną zgineło troche ludzi. Tylko czy sądzisz, że oni walczyli o taka Polskę jaka mamy dziś??
              Nie chcę, żebys zrozumiał to przewrotnie, ale tamci bohaterowie, dziś na widok tego co sie dzieje chyba "się w grobach przewracaja".

Odnośnie Iraku. Nie zobowiązania sojusznicze, a "wielkomocarstwowość" nazych "władzców". (NATO nie pojechało do Iraku). I piszesz dalej, że prasa nie pisze o wszystkim - no to co z ta realizacją wolności słowa?, Piszesz też o "biedzie", która wygania żołnierzy do Iraku. No właśnie, czy to nie bolesne, czy o to walczyliśmy??

Odnosnie ataków na KK. Nie atakuje koscioła. Zreszta tez jestem katolikiem i też wkurzają mnie te ataki. Choć z bólem przyznaję, że nie wszyscy księża i biskupi staja na wysokości awojego zadania i powołania. I wcale nie mam na mysli, ani Rydzyka, ani Jankowskiego. Bardziej boli mnie Peatz, bardziej bolą niektóre wypowiedzi Prymasa, bardziej bola dzieci księzy, a właściwie nijaka reakcja biskupów na takie fakty.
              Natomiast boleję nad wykorzystywaniem "takich wpadek" do walki z całym KK, do walki z chrzescijaństwem, i wiarą w Boga.
              Ale to znów potwierdza moja tezę.
              "Śwnie przy korycie się zmieniły, ale metody zostały (lekko zmodyfikowane)"
              • Gość: Wścibski Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 01.09.04, 02:28
                Ustrój idealny to mrzonka nieziszczalna.
    • Gość: pracowity Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: 80.50.28.* 31.08.04, 23:38
      Gość portalu: jacek napisał(a):
      Są inne propozycje?
      >7listopada wiadomo Rewolucja, 22 lipca wiadomo wyzwolenie i 1 maja wiadomo święto pracy.Ponadto obowiązkowo tydzień w którym przypada tego typu święto cały wolny.
      Dodatkowo święta kościelne wszystkich matek(boskich), będzie ich ze sto?
    • Gość: silesius Sla Niewtajemniczonych wrogow KK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:54
      To nie Kradynal Wyszynski, czy biskup Kaczmarek "kneblowali" usta w Polsce, czy
      zamykali do roznego rodzaju "pierdli"; to ojciec A. Michnika Ozjasz Szechter
      budowal komunizm, kiedy Wyszynskiego trzymali w Komanczy. To brat A. Michnika
      Stefan skazywal w procesach stalinowskich AK-owcow; wtedy tez i biskupa
      Kaczmarka skazano za "zdrade PRL-u". To pan Kiszczak - czlowiek honoru wg. A.
      Michnika stal za zabojstwem Grzesia Przemyka, ksiedza Popieluszki, ksiedza
      Zycha, i Jana Strzeleckiego. Itd., itp. Przypominam, zeby atakujacy KK
      zachowali choc minimum przyzwoitosci; jesli sie myle, to prosze mi przypomniec,
      gdzie i kiedy kler zamykal "ubowcow", rodzicieli glownych dziennikarzy GW
      (wszyscy "glowni" wywodza sie ze srodowiska bardzo "stalinowskiego"), czy tez,
      kiedy to KK wprowadzal w Polsce stan wojenny (a ludzie honoru wg. a. Michnika:
      Jaruzelski i Kiszczak to czynili)? Kiedy to kradynalowie czy biskupi KK
      dokonywali czastek w redakcjach gazet i czasopism na miare czastki p. tow.
      Kwasniewskiego w "ITD"? Mysle sobie, ze - choc bardzo krotkie - przypomnienie
      paru zagadnien z historii najnowszej PRL-u i III RP ostudzi zapal co
      najgoretszych "antyklerykalow". Wstyd mi za wasza niewiedze" Fe! Zanim sie gebe
      otworzy, nalezy pojsc - choc troche - po rozum do glowy. No chyba, ze Michnik
      dobrze za propagande placi! A... to przepraszam! "pecunia non olet"
    • Gość: rar Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 23:55
      NIECH się ŚWIĘCI święto IV ROZBIORU POLSKI ,NIECH się ŚWIĘCI 31 SIERPNIA !!
      NIECH się ŚWIECI ELEKTRYKA i POMROCZNOŚĆ PIJAKA !!
    • Gość: typowypolak Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: 80.50.28.* 01.09.04, 00:12
      A jutro tj. dzisiaj bo już po północy świętujemy klęskę wrześniową.
    • Gość: ambitny_rosjanin wtorek i czwartek IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 00:18
      niech wolny bedzie tez kazdy wtorek i czwartek, bedzie latwiej konstruowac
      dlugie weekendy

ech
    • Gość: Bucefał Nowe święto? Czemu nie. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 00:26
      Pojęcie - święto - niekoniecznie musi oznaczać dzień wolny od pracy, a
      przynajmniej nie dla wszystkich. Bez rozgłosu znika wolna sobota, która dla
      pracowników większości prywatnych firm jest już tylko wspomnieniem. Święta
      państwowe, jeśli nie pokrywają się z kościelnymi są na ogół wykorzystywane do
      pracy, niekoniecznie zarobkowej, lecz tej na której wykonanie zawsze brakło
      czasu w inne dni. W gruncie rzeczy, z tzw. "wolnego" korzysta ta część
      pracowników, która określana bywa jako urzędnicy, oraz nauczyciele - być może
      jeszcze grupy, które akurat nie przychodzą mi na myśl. Wolałbym, jako
      prywaciarz mający wolne gdy naprawdę nie wypada pracować, by pamiętano o
      rocznicy sierpniowej w formie oficjalnej wzmianki w mediach i może coś na wzór
      Barbórki górniczej - tu, jako święto związkowców, by upamiętnić fakt, bądź co
      bądź znaczący w historii Polski. Nie ma sensu z tej okazji manifestować swego
      rozczarowania rzeczami późniejszymi, niespełnieniem wielu nadziei, bo wówczas
      nie byłoby powodu do świętowania rocznic Konstytucji 3-go maja ze względu na
      sprawy zaszłe po jej uchwaleniu. Tak więc świętujmy bo jest co świętować, ale z
      umiarem i odrobiną dystansu, bo nie bardzo jest za co świętować.
    • Gość: katolik Nierówność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 00:29
      14. Pierwszą zasadą, którą tu należy wysunąć, jest, że człowiek winien uznać tę konieczność natury, która sprawia, iż zupełna równość w społeczeństwie ludzkiem jest niemożliwa. Dążą wprawdzie do tego socjaliści, lecz próżna jest wszelka walka z naturą rzeczy. Zachodzą bowiem między ludźmi bardzo wielkie i bardzo liczne różnice naturalne, różnice w inteligencji, pilności, zdrowiu i siłach; a za tymi różnicami już sama z siebie idzie różnorodność warunków życiowych. I to sprzyja zarówno jednostkowemu, jak powszechnemu dobru; życie zbiorowe bowiem potrzebuje różnych uzdolnień i różnych talentów do swych zadań, a do podjęcia się ich skłaniają ludzi przede wszystkim właściwe im różnice osobiste.
      • Gość: Z boku Re: Nierówność IP: *.client.comcast.net 01.09.04, 00:47
        Drogi "Katoliku".
        Jesli cytujesz, to co najmniej WYPADA podac zrodlo. Nie wyglada to na twoj
        wymysl, zreszta widac ze jest wyciete i wklejone.
        I prosze, zmien nicka.
        • Gość: cytaty cytaty Re: Nierówność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 01:37
          Gość portalu: Z boku napisał(a):

> Drogi "Katoliku".
          > Jesli cytujesz, to co najmniej WYPADA podac zrodlo. Nie wyglada to na twoj
          > wymysl, zreszta widac ze jest wyciete i wklejone.
          > I prosze, zmien nicka.

Potwierdza się powiedzenie, że "z boku" lepiej widać. A "Drogi katolik"
          faktycznie wkleił cytat:
          www.cyf-kr.edu.pl/~zykalino/RN_tekstpl.htm
    • kozaczek3 Tyle jest dzisiaj warta & & #35; 8221;Solidarność& & # 01.09.04, 00:30
      moralność jej kapłana, niejakiego Heja Henia J.
      ”Wygłoszona w kościele św. Brygidy homilia abp. Gocłowskiego raz przerwana
      została oklaskami. Było to po słowach piętnujących brak społecznego solidaryzmu
      m.in. u menedżerów "sięgających po milionowe odprawy, jakby na kpinę z milionów
      bezrobotnych".”

Zgadzam się z abp. Gocłowskim, pranie brudnych pieniędzy w Stella Maris, jest
      mniejszym grzechem niż branie milionowych odpraw (tutaj brawa), oczywiście dla
      abp.
      Bardzo mi się podoba jak złodziej tłumaczy, jaka jest wielka szkodliwość
      złodziejstwa a słuchający klaskają z zachwytu. Jestem zawiedziony, że mój
      ulubieniec, prałat nie przybył i nie wydał z siebie swego szlachetnego głosu
      przepojonego miłością do Żydokomuny, o przepięknej treści, miłości bliźniego.
      Tyle jest dzisiaj warta ”Solidarność”, co etyka i moralność jej kapłana.
      Amen.
      • Gość: Z boku Re: Tyle jest dzisiaj warta & & & #35; 35; 8221 IP: *.client.comcast.net 01.09.04, 00:49
        "Kozaczku", juz jestem chory czytajac twoje (z malej litery) bzdury.
        Wg. nicka to moze powinienes przeniesc sie na Ukraine, gdzie zyja/zyli Kozacy.
        • kozaczek3 Do Zboka 01.09.04, 01:23
          Jak zobaczysz nick ”kozaczek3” to nie czytaj, bo ci się pogorszy.
          Z twojego nicka ”Zboku” wynika, że z tobą coś nie tak.
          Amen.
    • Gość: wac Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.coi.waw.pl 01.09.04, 01:21
      ten 31 sierpnia jest dla niektórych (niezależnie od opcji prawo-lewo)jak cierń
      bo ludzie nie mający władzy upomnieli się o swoje prawa.
      • Gość: prawoskrętny Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 02:09
        Gość portalu: wac napisał(a):

> ten 31 sierpnia jest dla niektórych (niezależnie od opcji prawo-lewo)jak
        cierń
        > bo ludzie nie mający władzy upomnieli się o swoje prawa.

Ano, sie upomnieli. Szkoda, że u komuchów, a nie - u złotej rybki. Lepiej by na
        tym wyszli... I nie byłoby trzeba sie dziś "towarzyszom" odwdzięczać.
        A o co się upomnieli? Dla "solidarnościowej" elity - o władzę, dla
        jej "doradców" - o prawo do czerpania zysków z politykowania i działalności
        medialnej, dla siebie - o prawo do bezrobocia, do bycia wyrzucanym na bruk, do
        emigracji "za chlebem"...
        Sie upomnieli i każdy coś dostał. Jeden garść ryżu, drugi po krzyżu i teraz
        marudzi, że nie "OTAKE" śmy walczyli...
        A jak uczcić? Ogólnopolskim nicnierobieniem, czyli strajkiem generalnym? A może
        zrobić dzień "strajku czynnego"? Czyli każdy przychodzi do roboty i pod wodzą
        zwiazkowców robi jakąś "lewiznę" - włascicielowi na złość? Anglicy maja
        swoje "Bank Holidays", uczniowie "Dzień Wagarowicza", czemu dorośli nie mogliby
        mieć "Dnia Świra"?. Albo, dla uczczenia przywódców "S" "Dnia Wałęsania się po
        Krzakach"?
    • Gość: kazio Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.proxy.aol.com 01.09.04, 01:54
      swieto powinno trwac tyle ile trwaly strajki.
      a jak dogonimy japonie ,to dodamy jeszcze bezplatne
      wczasy czterotygodniowe na bali.

• Gość: slimakk Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.cnpl.enbridge.com 01.09.04, 02:04
      nie ma problemu - wystarczy zniesc 1 Maja - komu i po co ten 1 Maja ? 31
      sierpnia zreszta zgrabniejszy termin, akurat przed pojsciem do szkoly, mozna
      dzieciaki dobrze przygotowac. No i ostatni raz komuchy zachowywali sie jak
      ludzie: bylo w sumie optymistycznie.
    • Gość: jan b.seweryn Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 01.09.04, 04:09
      gratulujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!glupota nie ma granic!!!!!!!!!!!!!a moze ktos
      powie ludziom prawde o walesie z klasy 2b!!!!!!!!przywieziony motorowka do
      stoczni w gdansku.....walentynowicz nic o tym nie powiedziano!!!!!!!scenariusz
      dla wielbicieli matki boskiej!!!!!!!lechu odegral
      wszystko...prawie....wszystko...!!!!!!!komuna wygrala.....zachod
      obalil..komune...??????glupota..zwyciezyla.!!!raz jeszcze....kiedy powie sie
      ludzim cala prawde...CIA ma wszyskie archiwa.....
    • Gość: Florian Nieuważny Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.ksk.net.pl 01.09.04, 05:59
      To "dobry pomysł". Kolejna klęska narodowa ma zostać świętem państwowym. Hucpa
      pomysłodawców jest niezmierzona!. No bo przecież, wszystkie powstania narodowe
      to klęski, a są świętami, które u myślących ludzi wywolują frustrację a nie
      radość. Tak samo będzie z tym proponowanym. Napiszcie w waszej gazecie, która
      przecież jest także "nieślubnym dzieckiem" tego ruchu ile postulatów
      sierpniowych zrealizowaliście. Żadnego i tę klęskę chcecie świętować. ja wiem
      dlaczego. Otóż liczycie na krótką pamięć ludzi. Być może macie rację, ale nie w
      każdym przypadku. Niektórzy pamiętają.
    • Gość: milinko Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.man.nc.charter.com 01.09.04, 06:43
      a po co nowe swieto, wciaz jestesmy ubogim krajem i naszej gospodarki niestac
      na luksus nastepnych swiat narodowych. popatrzmy na inne kraje, gdzie maja tak
      duzo swiat narodowych jak w polsce. ludzie opamiatajcie sie..
    • Gość: Bolek Re: Solidarność , przekleństwo dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 07:07
      Solidarność , przekleństwo dla Polski
      Ze wszystkich postulatów spełniony został
      tylko jeden , jesteście wolni jak pimpągi ,
      a ja mam kasę do końca życia dla siebie
      i da swoich dzieci .
    • Gość: Emeryt Re: Będzie nowe święto . Hańby ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 07:18
      Na plecach robotników !!!
      Garstka cwaniaków dorobiła się fortuny .
      Zlikwidowano dziesięć milionów miejsc
      pracy oto cały sukces .
    • Gość: fredek Re: Czyżbyś miał za dużo dni wolnych od pracy? IP: *.radom.pl 01.09.04, 07:20
    • Gość: re Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 07:45
      Niema czego świętować. Bieda, bieda i złodzieje.
    • toja3003 czy sa jakies panstwa majace wiecej niz 1 swieto? 01.09.04, 08:57
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka