Gość: jac a DZIEŃ PODPISANIA POROZUMIEŃ OKRĄGŁEGO STOŁU IP: 213.17.204.* 31.08.04, 22:45 a DZIEŃ PODPISANIA POROZUMIEŃ OKRĄGŁEGO STOŁU ogłosić DNIEM ŻAŁOBY NARODOWEJ Co rok w tym dniu należy oddawać hołd wszystkim, którzy stracili życie i zdrowie w wyniku tzw "transformacji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luteranin Re: a DZIEŃ PODPISANIA POROZUMIEŃ OKRĄGŁEGO STOŁU IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:52 Rozumiem, że wolałbyś ustrój w stylu Gierka ewentualnie Jaruzelskiego dożywotnio z jedyną panującą i nieomylną jak papież Polską Zjednoczoną Partią Robotniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Cieszę się, że nie wysłąłeś mnie na Kubę, albo ,, IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:03 Cieszę się, że nie wysłałeś mnie na Kubę, albo Białoruś. To takie chwytne hasła. Prawda?? No to weź przeanalizuj o co walczyła S i co z tego zostało?? Weź przeczytaj chocby w dzisiejszej GW "Praca na czarno na budowie hotelu Polonia" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2259179.html Czy to nie efekt tzw "transformacji". No, a ogólniej zgadnij ile kredytu wziął Gierek i co zrobił, a ile nasza IIIRP i ile do tego sprzedała. MYŚL MYŚL MYŚLENIE NIE BOLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luteranin Re: Cieszę się, że nie wysłąłeś mnie na Kubę, alb IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:17 Ojejkujejku... Transformacja boli, to prawda. Nie pytaj mnie, ile kto wziął kredytu, bo nie jestem księgą statystyk. A tacy ludzie jak Ikonowicz nie wzbudzają delikatnie mówiąc mojego zaufania. Chyba nie uważasz, że bez okrągłego stołu wszystko by poszło lepiej? Owszem, można było parę rzeczy zorganizować lepiej, ale nie można teraz za głupotę ciemnego ludu i oszustwa cwaniaczków obarczać ani Żydów, ani masonów, ani homoseksualistów, ani okrągłego stołu. To jest retoryka radiomaryjców - "gdyby nie ONI, to byłoby dobrze". Zawsze da się znaleźć kozła ofiarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC cZY TY MASZ OBSESJE?? IP: 213.17.204.* 01.09.04, 00:10 Nie napisałem słowa o masonach, Żydach itd. Widzę, że masz klapki na oczach i antyRydzykową obsesje. Rydzykowi daleko do obiektywizmu, ale Tobie chyba jeszcze dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nija ki Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: 81.21.202.* 31.08.04, 22:58 Chyba należałoby zacząć powoli myśleć również o kolejnym święcie. Kleki Petra z Watykanu przecież żył wiecznie nie będzie. Dzień urodzin, dzień rozpoczęcia pontyfikatu, dzień pierwszego nawiedzenia ojczyzny,kóraś tam rocznica zamachu,dzień zejścia... Okazji do wyboru, do koloru. A może już są tacy, którzy nad tym pracują..? Pewnikiem tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemczyk WAŁĘSA DAWAJ MOJE S T O M I L I O N Ó W !!!! IP: 207.248.159.* 31.08.04, 23:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: WAŁĘSA DAWAJ MOJE S T O M I L I O N Ó W !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:11 Miales idioto na mysli "100 mln szarych komorek", ktorych ci niechybnie brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Ani smiac sie ani plakac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:09 I co wam powiedziec? robcie sobei wasze "jaja" z Solidarnosci, Walesy, Papieza i Kosciola. Bez nich nie mielibyscie mozliwosci wypisywania tych waszych bzdur. I tak wiem, ze wszytsko macie gleboko w d... Jak juz Kwach i michnik doszczetnie was okradna (nie tylko z pieniedzy, ale i ze zludzen), to wtedy moze sie obudzicie. To przykre, ale placac podatki w innym panstwie, bede walczyc o to, zeby w zadnym wypadku nie przeznaczano je na zaspokojenie waszych potrzeb. Idzcie na zebry do kwacha i adasia (w koncu kase maja). czy jestem "antypolski"? Nie, tylko chce sam o tym decydowac, komu daje moje zarobione pieniadze. Chetnie przekazuje je do Polski: ale nie za posrednictwem podatkow na dofinasowywanie takich debilow, jak wy, wiekszosc "dupolizow" p. Michnika. O to bede dalej walczyc - juz Niemcy placa mniej do kasy UE. Moje pieniadze bede przekatywal - swiadomie - tym ludziom w Polsce, ktorzy o Sierpniu 1980 - chca jeszcze pamietac. Wy idzcie - z wyciagnieta lapa - do Kwacha i Adasia. To nie Kosciol jest beneficjentem zmina: to byli dzialacze PZPR-u, ktorzy, zamiast zawisnac na szubienicy (obrzydliwi zdrajcy i sprzedawczyki) robia teraz "kase". Ale... kiedys kolo fortuny sie odwroci: Oby jeszcze za mojego zywota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galileo Re: Ani smiac sie ani plakac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:52 Tak, dziękujmy Kościołowi Świętemu za wzięcie w opiekę "De Revolutionibus Orbium Coelestium" niejakiego Kopernika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hesz Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.frombork.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 23:23 A może codziennie świeto, lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:33 CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII?? Aktualne wyniki sondażu ONET: "Czy żyjemy w Polsce, o którą walczyli stoczniowcy w sierpniu 1980 roku?" Tak 17% Nie 79% Nie mam zdania 4% Ogółem głosów: 39416 rozmowy.onet.pl/_loinc/sonda/o.gif I TO BY BYŁO NA TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:43 Jac, mozesz sobie kpic. I dobrze. Gdyby nie Sierpien 1980 i gornicy z Wujka z 1981 roku (ostatnio mialem wzruszajace spotkanie z corka jednego z nich), tobys sobie dzidiaj nie mogl tak kpic (chyba, zebys byl w "ekipie" owczesnej szczekaczki komuchow Urbana). Ale OK. Wolnosc slowa - nawet jesli wiel slow az za bardzo - mnie tutaj boli, jest lepsza, niz kneblowanie geby. I zebys choc o tym pamietal. Tyle mi wystarczy. Mylse, ze - nie michnik, a jednak walczacy wtedy o to, zeby choc teraz gebe moc otworzyc - mam jakies do tego prawo. A reszta to "kwestia smaku", jak mawial S.P. Zbigniew Herbert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:55 Szanowny Silesius. Nie jestem młodzieńcem i doskonale pamietam "komunę". Tak dziś jest większa wolnośc słowa, jest internet itd. ale: Internetu wtedy nie było, bo nie było takiej technologii. Fakt prasa była reżimowa, ale dzis też nie jest wolna. Dzis możemy gadać co chcemy, ale wtedy też gadaliśmy. W stanie wojennym byłem akurat w LWP. Ty wiesz co tam się działo na zajęciach tzw politycznych??? W sumie i wtedy i dziś z tego gadania niewiele wynika. No i od samego gadania brzuszka dziecia nie napełnisz. Przemyśl więc dokładnie co napisałeś. Rozmawiałeś z córka z "wujka". Współczuję jej. Ale pogadaj za kilka lat z córka, któregos z naszych żołnierzy zabitych w Iraku, pogadaj z dziećmi, tych, którzy z powodów finansowych popełnili samobójstwa, itd, itd. No i jeszcze jedno. Ja tylko zacytowałem wyniki sondażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 31.08.04, 23:58 No i zapomniałem dopisać: NIGDY NIE NALEŻAŁEM DO ŻADNEJ PARTII, ZZ ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.04, 00:07 Mylisz Jac pojecia: zolnierze sa w Iraku na mocy zobowiazan sojuszniczych wolnego (mimo wszytsko panstwa polskiego), i ... znam to z opowiadan kogos z dlaszej rodziny - po czesci ze wzgledow finansowych (o czym sie w Polsce nie mowi: skoro jest wolnosc slowa, to moze MON podalby, jaka jest roznica uposazen zolnierzy w Kraju, i tych w Iraku; zapewniam Cie Jac: - ogromna!!). Co do gornika z "Wujka": prosze Cie o troche przyzwoitosci. Do iraku nikt nikogo na sile nie wysyla: chodzi tym prostym zolnierzom o kariere i pieniadze. Nie obwiniam ich, raczej staram sie zrozumiec. Dla stoczniowcow i gornikow z "Wujka" bylo wiadomo: jak "podskocza", to albo smierc, albo zgnojenie. Wdowy i rodziny dlugo czekaly na jakakolwiek rente. Jac, bazd rozsadny: po prostu tak nie wypada: mozemy sie scierac politycznie, ale stoczniowcom, gornikom i ksiezom (tak: nie tylko Popieluszko, ale i Zych, franciszkanie w Gliwicach, zatluczeni na smierc przez UB za obrone krzyza, Wyszanski, itd.) zasluguja na odrobine szacunku. Nie Michnik, i nie Kiszczak, i nie kwasniewski. Prosze: troche zrozumienia i szacunku. Nie jestem zadnym katolem, ani ksiedzem, ale ostatnio krew mnie zalewa. Jak mozna tak gnoic KK? Czy to oniprawie 50 lat w Polsce rzadzili, i doprowadzili ja do tego obecnego stanu, czy tez przodkowie Michnikow, Kwasniewskich, Gebertow, itd? Prosze, choc troche zwyczajnej ludzkiej przyzwoitosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: 213.17.204.* 01.09.04, 00:26 Tak wiem, że w walce z komuną zgineło troche ludzi. Tylko czy sądzisz, że oni walczyli o taka Polskę jaka mamy dziś?? Nie chcę, żebys zrozumiał to przewrotnie, ale tamci bohaterowie, dziś na widok tego co sie dzieje chyba "się w grobach przewracaja". Odnośnie Iraku. Nie zobowiązania sojusznicze, a "wielkomocarstwowość" nazych "władzców". (NATO nie pojechało do Iraku). I piszesz dalej, że prasa nie pisze o wszystkim - no to co z ta realizacją wolności słowa?, Piszesz też o "biedzie", która wygania żołnierzy do Iraku. No właśnie, czy to nie bolesne, czy o to walczyliśmy?? Odnosnie ataków na KK. Nie atakuje koscioła. Zreszta tez jestem katolikiem i też wkurzają mnie te ataki. Choć z bólem przyznaję, że nie wszyscy księża i biskupi staja na wysokości awojego zadania i powołania. I wcale nie mam na mysli, ani Rydzyka, ani Jankowskiego. Bardziej boli mnie Peatz, bardziej bolą niektóre wypowiedzi Prymasa, bardziej bola dzieci księzy, a właściwie nijaka reakcja biskupów na takie fakty. Natomiast boleję nad wykorzystywaniem "takich wpadek" do walki z całym KK, do walki z chrzescijaństwem, i wiarą w Boga. Ale to znów potwierdza moja tezę. "Śwnie przy korycie się zmieniły, ale metody zostały (lekko zmodyfikowane)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wścibski Re: CZY POWINNO BYC ŚWIĘTO??? CHYBA MARTYROLOGII IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 01.09.04, 02:28 Ustrój idealny to mrzonka nieziszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowity Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: 80.50.28.* 31.08.04, 23:38 Gość portalu: jacek napisał(a): Są inne propozycje? >7listopada wiadomo Rewolucja, 22 lipca wiadomo wyzwolenie i 1 maja wiadomo święto pracy.Ponadto obowiązkowo tydzień w którym przypada tego typu święto cały wolny. Dodatkowo święta kościelne wszystkich matek(boskich), będzie ich ze sto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Sla Niewtajemniczonych wrogow KK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.04, 23:54 To nie Kradynal Wyszynski, czy biskup Kaczmarek "kneblowali" usta w Polsce, czy zamykali do roznego rodzaju "pierdli"; to ojciec A. Michnika Ozjasz Szechter budowal komunizm, kiedy Wyszynskiego trzymali w Komanczy. To brat A. Michnika Stefan skazywal w procesach stalinowskich AK-owcow; wtedy tez i biskupa Kaczmarka skazano za "zdrade PRL-u". To pan Kiszczak - czlowiek honoru wg. A. Michnika stal za zabojstwem Grzesia Przemyka, ksiedza Popieluszki, ksiedza Zycha, i Jana Strzeleckiego. Itd., itp. Przypominam, zeby atakujacy KK zachowali choc minimum przyzwoitosci; jesli sie myle, to prosze mi przypomniec, gdzie i kiedy kler zamykal "ubowcow", rodzicieli glownych dziennikarzy GW (wszyscy "glowni" wywodza sie ze srodowiska bardzo "stalinowskiego"), czy tez, kiedy to KK wprowadzal w Polsce stan wojenny (a ludzie honoru wg. a. Michnika: Jaruzelski i Kiszczak to czynili)? Kiedy to kradynalowie czy biskupi KK dokonywali czastek w redakcjach gazet i czasopism na miare czastki p. tow. Kwasniewskiego w "ITD"? Mysle sobie, ze - choc bardzo krotkie - przypomnienie paru zagadnien z historii najnowszej PRL-u i III RP ostudzi zapal co najgoretszych "antyklerykalow". Wstyd mi za wasza niewiedze" Fe! Zanim sie gebe otworzy, nalezy pojsc - choc troche - po rozum do glowy. No chyba, ze Michnik dobrze za propagande placi! A... to przepraszam! "pecunia non olet" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rar Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 23:55 NIECH się ŚWIĘCI święto IV ROZBIORU POLSKI ,NIECH się ŚWIĘCI 31 SIERPNIA !! NIECH się ŚWIECI ELEKTRYKA i POMROCZNOŚĆ PIJAKA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typowypolak Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: 80.50.28.* 01.09.04, 00:12 A jutro tj. dzisiaj bo już po północy świętujemy klęskę wrześniową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambitny_rosjanin wtorek i czwartek IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 00:18 niech wolny bedzie tez kazdy wtorek i czwartek, bedzie latwiej konstruowac dlugie weekendy ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bucefał Nowe święto? Czemu nie. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 00:26 Pojęcie - święto - niekoniecznie musi oznaczać dzień wolny od pracy, a przynajmniej nie dla wszystkich. Bez rozgłosu znika wolna sobota, która dla pracowników większości prywatnych firm jest już tylko wspomnieniem. Święta państwowe, jeśli nie pokrywają się z kościelnymi są na ogół wykorzystywane do pracy, niekoniecznie zarobkowej, lecz tej na której wykonanie zawsze brakło czasu w inne dni. W gruncie rzeczy, z tzw. "wolnego" korzysta ta część pracowników, która określana bywa jako urzędnicy, oraz nauczyciele - być może jeszcze grupy, które akurat nie przychodzą mi na myśl. Wolałbym, jako prywaciarz mający wolne gdy naprawdę nie wypada pracować, by pamiętano o rocznicy sierpniowej w formie oficjalnej wzmianki w mediach i może coś na wzór Barbórki górniczej - tu, jako święto związkowców, by upamiętnić fakt, bądź co bądź znaczący w historii Polski. Nie ma sensu z tej okazji manifestować swego rozczarowania rzeczami późniejszymi, niespełnieniem wielu nadziei, bo wówczas nie byłoby powodu do świętowania rocznic Konstytucji 3-go maja ze względu na sprawy zaszłe po jej uchwaleniu. Tak więc świętujmy bo jest co świętować, ale z umiarem i odrobiną dystansu, bo nie bardzo jest za co świętować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Nierówność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 00:29 14. Pierwszą zasadą, którą tu należy wysunąć, jest, że człowiek winien uznać tę konieczność natury, która sprawia, iż zupełna równość w społeczeństwie ludzkiem jest niemożliwa. Dążą wprawdzie do tego socjaliści, lecz próżna jest wszelka walka z naturą rzeczy. Zachodzą bowiem między ludźmi bardzo wielkie i bardzo liczne różnice naturalne, różnice w inteligencji, pilności, zdrowiu i siłach; a za tymi różnicami już sama z siebie idzie różnorodność warunków życiowych. I to sprzyja zarówno jednostkowemu, jak powszechnemu dobru; życie zbiorowe bowiem potrzebuje różnych uzdolnień i różnych talentów do swych zadań, a do podjęcia się ich skłaniają ludzi przede wszystkim właściwe im różnice osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Nierówność IP: *.client.comcast.net 01.09.04, 00:47 Drogi "Katoliku". Jesli cytujesz, to co najmniej WYPADA podac zrodlo. Nie wyglada to na twoj wymysl, zreszta widac ze jest wyciete i wklejone. I prosze, zmien nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytaty cytaty Re: Nierówność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 01:37 Gość portalu: Z boku napisał(a): > Drogi "Katoliku". > Jesli cytujesz, to co najmniej WYPADA podac zrodlo. Nie wyglada to na twoj > wymysl, zreszta widac ze jest wyciete i wklejone. > I prosze, zmien nicka. Potwierdza się powiedzenie, że "z boku" lepiej widać. A "Drogi katolik" faktycznie wkleił cytat: www.cyf-kr.edu.pl/~zykalino/RN_tekstpl.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Tyle jest dzisiaj warta & & #35; 8221;Solidarność& & # 01.09.04, 00:30 moralność jej kapłana, niejakiego Heja Henia J. ”Wygłoszona w kościele św. Brygidy homilia abp. Gocłowskiego raz przerwana została oklaskami. Było to po słowach piętnujących brak społecznego solidaryzmu m.in. u menedżerów "sięgających po milionowe odprawy, jakby na kpinę z milionów bezrobotnych".” Zgadzam się z abp. Gocłowskim, pranie brudnych pieniędzy w Stella Maris, jest mniejszym grzechem niż branie milionowych odpraw (tutaj brawa), oczywiście dla abp. Bardzo mi się podoba jak złodziej tłumaczy, jaka jest wielka szkodliwość złodziejstwa a słuchający klaskają z zachwytu. Jestem zawiedziony, że mój ulubieniec, prałat nie przybył i nie wydał z siebie swego szlachetnego głosu przepojonego miłością do Żydokomuny, o przepięknej treści, miłości bliźniego. Tyle jest dzisiaj warta ”Solidarność”, co etyka i moralność jej kapłana. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Tyle jest dzisiaj warta & & & #35; 35; 8221 IP: *.client.comcast.net 01.09.04, 00:49 "Kozaczku", juz jestem chory czytajac twoje (z malej litery) bzdury. Wg. nicka to moze powinienes przeniesc sie na Ukraine, gdzie zyja/zyli Kozacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Do Zboka 01.09.04, 01:23 Jak zobaczysz nick ”kozaczek3” to nie czytaj, bo ci się pogorszy. Z twojego nicka ”Zboku” wynika, że z tobą coś nie tak. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wac Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.coi.waw.pl 01.09.04, 01:21 ten 31 sierpnia jest dla niektórych (niezależnie od opcji prawo-lewo)jak cierń bo ludzie nie mający władzy upomnieli się o swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawoskrętny Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 02:09 Gość portalu: wac napisał(a): > ten 31 sierpnia jest dla niektórych (niezależnie od opcji prawo-lewo)jak cierń > bo ludzie nie mający władzy upomnieli się o swoje prawa. Ano, sie upomnieli. Szkoda, że u komuchów, a nie - u złotej rybki. Lepiej by na tym wyszli... I nie byłoby trzeba sie dziś "towarzyszom" odwdzięczać. A o co się upomnieli? Dla "solidarnościowej" elity - o władzę, dla jej "doradców" - o prawo do czerpania zysków z politykowania i działalności medialnej, dla siebie - o prawo do bezrobocia, do bycia wyrzucanym na bruk, do emigracji "za chlebem"... Sie upomnieli i każdy coś dostał. Jeden garść ryżu, drugi po krzyżu i teraz marudzi, że nie "OTAKE" śmy walczyli... A jak uczcić? Ogólnopolskim nicnierobieniem, czyli strajkiem generalnym? A może zrobić dzień "strajku czynnego"? Czyli każdy przychodzi do roboty i pod wodzą zwiazkowców robi jakąś "lewiznę" - włascicielowi na złość? Anglicy maja swoje "Bank Holidays", uczniowie "Dzień Wagarowicza", czemu dorośli nie mogliby mieć "Dnia Świra"?. Albo, dla uczczenia przywódców "S" "Dnia Wałęsania się po Krzakach"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.proxy.aol.com 01.09.04, 01:54 swieto powinno trwac tyle ile trwaly strajki. a jak dogonimy japonie ,to dodamy jeszcze bezplatne wczasy czterotygodniowe na bali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimakk Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.cnpl.enbridge.com 01.09.04, 02:04 nie ma problemu - wystarczy zniesc 1 Maja - komu i po co ten 1 Maja ? 31 sierpnia zreszta zgrabniejszy termin, akurat przed pojsciem do szkoly, mozna dzieciaki dobrze przygotowac. No i ostatni raz komuchy zachowywali sie jak ludzie: bylo w sumie optymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan b.seweryn Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 01.09.04, 04:09 gratulujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!glupota nie ma granic!!!!!!!!!!!!!a moze ktos powie ludziom prawde o walesie z klasy 2b!!!!!!!!przywieziony motorowka do stoczni w gdansku.....walentynowicz nic o tym nie powiedziano!!!!!!!scenariusz dla wielbicieli matki boskiej!!!!!!!lechu odegral wszystko...prawie....wszystko...!!!!!!!komuna wygrala.....zachod obalil..komune...??????glupota..zwyciezyla.!!!raz jeszcze....kiedy powie sie ludzim cala prawde...CIA ma wszyskie archiwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florian Nieuważny Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.ksk.net.pl 01.09.04, 05:59 To "dobry pomysł". Kolejna klęska narodowa ma zostać świętem państwowym. Hucpa pomysłodawców jest niezmierzona!. No bo przecież, wszystkie powstania narodowe to klęski, a są świętami, które u myślących ludzi wywolują frustrację a nie radość. Tak samo będzie z tym proponowanym. Napiszcie w waszej gazecie, która przecież jest także "nieślubnym dzieckiem" tego ruchu ile postulatów sierpniowych zrealizowaliście. Żadnego i tę klęskę chcecie świętować. ja wiem dlaczego. Otóż liczycie na krótką pamięć ludzi. Być może macie rację, ale nie w każdym przypadku. Niektórzy pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milinko Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.man.nc.charter.com 01.09.04, 06:43 a po co nowe swieto, wciaz jestesmy ubogim krajem i naszej gospodarki niestac na luksus nastepnych swiat narodowych. popatrzmy na inne kraje, gdzie maja tak duzo swiat narodowych jak w polsce. ludzie opamiatajcie sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Solidarność , przekleństwo dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 07:07 Solidarność , przekleństwo dla Polski Ze wszystkich postulatów spełniony został tylko jeden , jesteście wolni jak pimpągi , a ja mam kasę do końca życia dla siebie i da swoich dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Będzie nowe święto . Hańby ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 07:18 Na plecach robotników !!! Garstka cwaniaków dorobiła się fortuny . Zlikwidowano dziesięć milionów miejsc pracy oto cały sukces . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Czyżbyś miał za dużo dni wolnych od pracy? IP: *.radom.pl 01.09.04, 07:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Będzie nowe święto państwowe 31 sierpnia? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 07:45 Niema czego świętować. Bieda, bieda i złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś