Dodaj do ulubionych

Być kobietą, być kobietą...

19.09.14, 16:28
Jeszcze nie zaczęła rządzić , a już wpadka:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16671488,_Wie_pan__jestem_kobieta____pierwsza_wpadka_Kopacz_.html#BoxSlotI3img
Kopacz ulega stereotypom płciowym ...

--
www.naszdziennik.pl/swiat/98413,francja-nie-chce-gender.html
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Być kobietą, być kobietą... 19.09.14, 17:03
      Kobiecie wolno więcej ....jak powiada Miki.
    • zapijaczony_ryj Lepiej niz z pedałem ze słuchawką 19.09.14, 17:32

tiny.pl/htd75
      BY ć pedałem być pedałem i męża mieć"
      encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3oPskTmnr24Bthv8ihmRIC4efAhqM0XMVbnNgXN6pmEr8IgWCSA
      • a74-7 Re: Lepiej niz z pedałem ze słuchawką 20.09.14, 18:22
        pi.r.do.li.sz jak zwykle zapijaczony,
        Prezes Kaczynski powinien cie " zrobic " za znieslawienie ,kropka!
        Ale tak z drugiej strony patrzac - Ruch Palikota i starsi bracia w wierze popieraja homoseksualizm , wiec ty zastanow sie nad swoimi waskimi horyzontami .
        Europejskiej tolerancji ci brak !
        • zapijaczony_ryj Re: Lepiej niz z pedałem ze słuchawką 22.09.14, 11:36
          a74-7 napisał:

> pi.r.do.li.sz jak zwykle zapijaczony,
          > Prezes Kaczynski powinien cie " zrobic " za znieslawienie ,kropka!
          > Ale tak z drugiej strony patrzac - Ruch Palikota i starsi bracia w wierze po
          > pieraja homoseksualizm , wiec ty zastanow sie nad swoimi waskimi horyzontami
          > .
          > Europejskiej tolerancji ci brak !

Ja tylko cytuję wypowiedzi innych polityków, że tak np. A co takiego złego powiedział Palikot, Palikot powiedział, ze Jarosław Kaczyński jest homoseksualistą, co jest zgodne z prawdą- powiedział to chyba Szmajdziński.
          Poza tym Wałęsa też dal jednoznacznie do zrozumienia, ze zaprawsza na imieniny Lecha z żoną i Jarosława z mężem-mozna jaśniej?

A co do tolerancji, to co ma nazwa pedał do tolerancji.
          Biedronia nigdy nie nazwę pedałem, tylko gejem, albo homoseksualistą. No ale Biedroń jest uczciwym i prawdomównym - w prtzeciwieństwie do prezesa
    • ukos Ktoś jej powinien zwrócić uwagę 20.09.14, 19:25
      Gdyby premier podkreślał, że jest mężczyzną, to po prostu zostałby wyśmiany. Ona ma być premierem, a nie reprezentować jakąś płeć.
      • dystans4 Re: Ktoś jej powinien zwrócić uwagę 20.09.14, 19:28
        To odnosi się do faceta. W ustach pani premier jest to wielki atut.
        Ma być.
        • ukos Re: Ktoś jej powinien zwrócić uwagę 20.09.14, 19:41
          dystans4 napisał:

> W ustach pani premier jest to wielki atut.
          > Ma być.
          >
          Ja nie oczekuję od niej bycia kobietą (nie można oczekiwać czegoś, co jest oczywistością), tylko sprawną premier.
          • dystans4 Re: Ktoś jej powinien zwrócić uwagę 20.09.14, 19:56
            I ja też.
    • dystans4 Męska perspektywa 20.09.14, 19:33
      Właśnie usłyszałem, że kryterium kompetencji itd., "to męska perspektywa".
      Nie zaskoczyło mnie to.
      • dystans4 Re: Męska perspektywa 20.09.14, 19:37
        W TVN24 usłyszałem.
        Naturalna konsekwencja postulatów polityczek, marszałkiń, premierek, reżyserek, scenografek i reszty twórczyń programu sił postępowych i reformatorek języka.
        • ukos Reformatora jęzora 20.09.14, 20:11
          dystans4 napisał:

> polityczek, marszałkiń, premierek, reżyserek,
          > scenografek i reszty twórczyń programu sił postępowych i reformatorek języka.

Po wprowadzeniu przez samo(władną/zwańczą) wyrocznię formy "ministra" trzeba raczej używać sformułowań "polityca, marszała, premiera, reżysera, scenografa i reformatora jęzora". Od słowa "twórca" nie potrafię utworzyć formy dostatecznie żeńskiej ("twórczyni" w powyższym kontekście nie jest formą dość progresywną). Jednak dla sił postępu rozwiązanie tego problemu to zapewne kwestia niedługiego czasu. Może da się to zrobić w ramach studiów gender.
          • dystans4 Re: Reformatora jęzora 20.09.14, 20:25
            "Premiera, prezydenta i prezydentka, scenografa i reformatora" - to już było postulowane. Wspomniane wyżej zadania lingwistyczne i cywilizacyjne to dla sił bułka z masłem.
            Oczekujemy rozwiązań bardziej radykalnych, ich zapowiedzi co rusz widać.
          • dystans4 Re: Reformatora jęzora 22.09.14, 09:06
            "Twórczynia"? Rzeczowniki rodzaju żeńskiego powinny mieć pozytywne emocjonalne zabarwienie, tak jak "pogoda, radość, miłość, rozrywka, nauka", a określenia negatywne zaleca się używać w sposób wskazujący na męską konotację - "potwór, podły, nikczemny, pomór, zaraźliwy, głupi, zły..." Wymienione postulaty sił postępowych pojawiały się w latach 2005-2007, później temat mi zniknął.
        • a74-7 Re: Męska perspektywa 20.09.14, 20:16
          nosz daj juz spokoj ,ta historyjka pani premier pt:" wskoczyla bym do domu , bo tam moje dzieci " jest wysoce zenujaca !
          Ale punkt widzenia od punktu siedzenia ... jak zwykle :-D
    • wiosnaludzikow Kabiecy , Kopaczowy sposób na embargo rosyjskie 20.09.14, 20:33
      Kobiety zamykają się w domach o aby obrońić produkcję polskich janłek przed embargiem rosyjskim robią konfitury i mus jabłkowe.
      • a74-7 Re: Kabiecy , Kopaczowy sposób na embargo rosyjsk 21.09.14, 10:32
        te co zamykaja sie w domach zeby wlasnego stadka bronic nie rzadza :-) To tzw kury domowe.
        Ale zadziwiaja mnie te jeszcze nie wyrobione naiwne odruchy pani Premier, te miny ...Przeciez nie od dzis jest na swieczniku.
        No ba, byly premier Tusk jest na etapie
        trenowania europejskiego chodzenia z reka w kieszeni :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka