Dodaj do ulubionych

Slepa Uliczka zwana Socjalizmem.

IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 06.04.02, 20:13

o szkodliwosci lewackiego
myslenia. Wypowiedz Nilfgaarder - a skopiowana bez pozwolenia.
Zapraszam lewych i socjalistow do zaprezentowania swoich punktow widzenia
bez komentarzy osobistych.

Do wszystkich tych ktorzy sie nim NIE zgadaja:

Wasza lewicowosc nie podniesie narodowego produkto brutto ani o jedna zlotowke.
Czy wiecie, ze jak panstwo zabiera obywatelom 10 zl z zamiarem redystrybucji
dla takich jak wy, ktorzy sa NIEprzystosowani do gospodarki rynkowej, to nie
zwraca calych dziesieciu, tylko okolo dziewieciu plus minus dwadziescia groszy?
Czy myslicie ze warto inwestowac i tworzyc zaklad pracy jak fiskus zabiera
polowe zysku na podatki i ZUS, nie mowiac juz o nieformalnych oplatach, jak
eufemistycznie nazywam lapowki?

Podajcie mi chociaz jeden, jedyny przyklad kiedy to interwencjonizm panstwowy
rozumiany poprzez wysokie podatkow doprowadzil gospodarke do rozkwitu. Ja moge
podac mnogie przyklady jak to taki janosikowy interwencjonizm zdusil popyt i
spowodowal kryzys.

Jednak nawet jezeli panstwo jest przyjazne prywatnej inicjatywie, ostatecznie
wszytko zalezy od indiwidualnej przedsiebiorczosci. I tutaj lezy pies
pogrzebany. Szukaj kryzysu w sobie, pisze Maverick a wy sie nabijacie. Etyka
pracy, samodyscyplina i kultura osobista maja ogromne znaczenie, pisze ja, a wy
wykpiwacie mnie jako prostaka. Nihilizm w NIE jest widoczny wszedzie i jest on
calkowicie sprzeczny z idealami na ktorych wyrasta klasa srednia i
spoleczenstwo kapitalistyczne.

Kiedy zrozumiecie, ze tacy jak ja nie maja zamiaru lozyc na podatki i dokladac
do takich jak wy, i dlatego wolimy mieszkac i pracowac za granica? Za dziesiec
lat my bedziemy bogaci i bedziemy smiac sie w kulak z was, ktorych historia juz
osadzila, a wy dalej bedziecie zachwycac sie 'ostrym jezykiem' Urbana,
powtarzac jego lewicowe nonsensy i stac w kolejce po zasilek. Bez pozdrowien.

Nilfgaarder

"I am an aristocrat. I love liberty, and I hate equality."

RE: Maverick ma racje
Autor : Maverick [niezarejestrowany] | Data : 2002-04-06 18:31:11 | IP :
188.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net

Jak najbardziej sie zgadzam, tylko dla nich jest to niezrozumiale. Dziekuje za
wsparcie. Urban rowniez w nosie ma ekonomiczny rozkwit Polski, on i jemu
podobni sa raczej zainteresowani tworzeniu wlasnego kultu i mitu. Potrafil
bronic komunizmu, potem zmienic kolor, ten czlowiek nie ma wartosci etyki
pracy, uczciwosci a poprzez kontrowersje napycha sobie kase i o takich naiwnych
wlasnie mu chodzi. Ten czlowiek nie ma skrupolow i dobrze wie ze , zawiedzione
spoleczenstwo potrzebuje znalesc cos aby na to cos narzekac, nakrecajac te
nastroje robi dla Polski wiecej szkod, marnujac wiele pozytecznej ludzkiej
energi. Zawiedzione sieroty PRL-u naprawde nie umieja spojrzec na siebie i
wewnatrz siebie aby sprostac wyzwaniom zycia, czekaja az zrobi to za nich
mityczny socjalizm. Mnie sie wydaje ze pieniadz bedacy w prywatnej cyrkulacji
zmienia rece 10 do 7 razy nakrecajac koniukture, gdy rzad podejmuje sie
dystrybucji pieniedzy zmieniaja one rece tylko 2-3 razy. Pieknie Nilfgaarder
opisales zysk a raczej strate wynikajaca z tej socjalistycznej dystrybucji i
kontroli pieniadza poprzez rzad. Mnie sie wydawalo ze strata byla blizsza 15-
20%. A gdzie nadwyzki na przyszlosc? Oni o tym zbyt szybko zapominaja dlatego
poprzez NIE i inne socjalistyczne czasopisma Polacy popadli w skrajna amnezje i
bledne kolo. Gdzie socjalizmem kontrolowany czlowiek zniechecony podatkami nie
ma ochoty inwestowac myslec czy tez ryzykowac, lepsza przewijka, zasilek co
tworzy wsciekla sprirale odwrotnosci zubozajac panstwo i jego obywateli, jest
tez powodem dziury budzetowej. Pozdrawiam.

Owocnych i ciekawych zwad ale nie osobistych,
szanujmy kazda osobe ale perswadujmy slowami popierajacymi wasze racje.

Moze byc niezrozumiale dla socjalistow i tych co zdobywali wiedze po lini
partyjnej, gdy macie problem zadawajcie pytania, bez urazy postaram sie
wyjasnic.
Obserwuj wątek
    • kimmjiki Re: Slepa Uliczka Mysterica 06.04.02, 20:44
      Sluchaj no - ja tez nie lubie socjalizmu, ale juz mnie wkurza ta Twoja mania.
      Prawie codziennie zakladasz kolejny watek o tym, jacy ci socjalisci zli i
      wredni. Dobrze, masz racje, tyle tylko, ze nawet oczywista prawda zaczyna
      wkurzac, kiedy jakis koles z uporem maniaka stara sie ja wszystkim wpoic. A jak
      juz koniecznie musisz zasypywac Forum tekstami o socjalistach, to przynajmniej
      wykaz sie inwencja - napisz cos konkretnego, zamiast ciagle "czemu te lewusy
      nie rozumieja ze socjalizm jest do niczego". Zacytuj podrecznik ekonomii, podaj
      jakies przyklady itd. bo Twoje bluzgi sa tyle samo warte co ten socjalizm...
      • Gość: Mysteric Re: Slepa Uliczka Mysterica IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 06.04.02, 20:55
        Zacznij czytac Miltona Freeman-a, anie Marksa.

Zal gdy widze nedze w Polsce, i socjalistow pretendujacych do tworzenia
        dobrobytu a 35- 50% kocha socjalistow. Czy nie myslisz ze trzeba ich najpierw z
        tego wyleczyc aby zaczal sie dobrobyt i postep?
        • kimmjiki Re: Slepa Uliczka Mysterica 06.04.02, 22:22
          Po pierwsze nie Freeemana tylko Friedmana, ekonomisto za dwa grosze. Po drugie
          przeczytaj moja wypowiedz przed jej skomentowaniem, bo sie kompromitujesz -
          wyraznie napisalem, ze nie jestem socjalista, a Ty mi zarzucasz czytanie
          Marksa... Powtarzam jeszcze raz - konkrety, synku, konkrety! Tym bluzganiem i
          durnym wyzywaniem wszystkich od socjalistow do niczego nie dojdziesz, a juz na
          pewno nie do dobrobytu.
    • Gość: Ania Re: Slepa Uliczka zwana Socjalizmem. IP: *.upc.chello.be 06.04.02, 20:44
      Jestem do glebi poruszona tym co Pan napisal .Ale pisanie na forum to nie
      wszystko.W tej Polsce gdzie rzadza komunisci tylko nieliczni maja
      komputery.Wazne jest by ktos przemowil ktos go tych ludzi na zywo.Czlowiek
      sukcesu czlowiek taki jak Pan.Prosze przyjechac do nas powiedziec to wszystko
      tym ciemniakom moze sie wreszcie obudza zaczna pracowac.Tylko czlowiek taki jak
      pan moze nam pomoc.Czekamy.
      • Gość: Mysteric Re: Slepa Uliczka zwana Socjalizmem. IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 06.04.02, 20:57
        Ja nie mam ochoty nikomu pomagac tylko uzmyslawiam ze kazdy musi sobie pomoc
        sam patrzac na siebie i w siebie jak rozumuje swiat i uczac sie ze swoich
        niepowodzen i strajac sie sprostac nowym wyzwaniom. Manna sama z nieba nie leci.
        Chyba ze socjalistyczna. Ja jednak w taka nie wierze.
        • Gość: irex Re: Slepa Uliczka zwana Socjalizmem. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 21:26
          Mysteric !
          Nie ostrzegano Cię, że pracując w "usa" przy azbeście tak Ci zaszkodzi na
          głowę ?
          A swoją drogą -lepiej czy gorzej- my żyjemy w SWOJEJ POLSCE, a Waść /sądząc
          po "dziwaczności" postów/ chyba w NIE-SWOJEJ AMERYCE.
    • Gość: Dr.KrisK Hysteric - z chamami nie dyskutuję. IP: *.eng.fsu.edu 06.04.02, 21:15
      I tyle.
      • Gość: ania Re: Hysteric - z chamami nie dyskutuję. IP: *.upc.chello.be 06.04.02, 21:20
        A ja tak grzecznie go zapraszalam .
      • Gość: Mysteric Re: Hysteric - z chamami nie dyskutuję. IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 06.04.02, 21:38
        Doktorka Chamstwa i braku kultury poprostu zatkal brak argumentow.

• Gość: Mysteric Re: Poziom ludzkiej egzystencji IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 06.04.02, 21:37
      Ludzie sa na roznych poziomach

ludzkiego rozumienia swiata. Kazdy ma inny cel do poznania i nauki w swojej
      ludzkiej egzystencji. Dlatego czasami tak wielkie nieporozumienia. Solidarnosc
      byla organizacja wielka spontaniczna i podziwiana poprzez caly swiat do dnia
      dzisiejszego, mozna byc tylko z tego dumnym. Paru ludzacych sie myslalo ze moze
      byc rola opiekuncza pod Solidarnoscia bedzie kontynuowana. Solidarnosc zrobila
      swoja robote obalila komunistow i tutaj jej rola polityczna sie konczy. Zas
      wywalczona wolnosc powinna dac wszystkim skrzydla, jednak wielu nie umie ich
      rozpiac aby poszybowac wlasnym niekrepujacym lotem do wlasnego celu. Mowienie
      zle o Solidarnosci i np. Walesie swiadczy o malenkosci tych ludzi.
      Kontynujac ten watek chce tylko dodac ze wielu nie tylko zatracilo umiejetnosc
      samodzielnego myslenia, nazwijmy to umiejetnosci latania, 50 lat socjalizmu i
      komunizmu oduczylo ich machania skrzydlami i teraz zawiedzone ptaszki nie
      wiedza jak w jalowym gruncie znalesc pozywienie. Tylko coraz bardziej niszczac
      to co pozostalo, i nie dbajac o przyszlosc, nie probujac wznowic nauki lotow,
      nie probujac nawet biegnac i starajc sie umiesc samemu. Badzmy tolerancyjni,
      miejmy nadzieje ze pokoj zapanuje na swiecie, i wolna Palestyna to tylko
      kwestia czasu. Chyba ze ci mieszajacy wektorami zla znowu zbyt wiele
      namieszaja.

• Gość: Ania Re: Poziom ludzkiej egzystencji IP: *.upc.chello.be 06.04.02, 21:43
        Mysteryku Polska potrzebuje PRZYWODCY.Ludzie maja dosyc glosowania na
        partie .Polska potrzebuje Jednego Czlowieka,ktory uleczy ja z tej czerwonej
        zarazy.
        • Gość: Palme +++++++++ FAKTY IP: 172.16.1.* 06.04.02, 22:12
          W Europie : UE na ulicach umieraja z glodu gora setki osob rocznie .
          W UE rzadza Socjalisci i
          Komunisci.
          W USA co roku umiera z glodu i zimna na ulicach miliony Amerykanow .Wiecej
          nawet niz podczas glodu na Ukrainie w ZSRR w latach 30-tych. To Ja wole
          skromniejsza i socjlistyczna Unie Europejska niz bandyckie i zwierzece USA
          gdzie nie liczy sie Czlowiek tylko zysk nawet kosztem zycia milionow ludzi.
          Oby USA skonczylo tak jak jego pseudo-komunistyczny odpowiednik
          ZSRR.

ps. w PRL nie bylo Komunizmu ani Marksizmu podobnie jak
          nie bylo go w tkzw. krajach Komunistycznych,tam byly tylko totalitarne rezimy
          pseudo-komunistyczne . Ale ideologia Komunistyczna jest piekna podobnie jak
          Socjalistyczna tyle ze Komunizm to piekna Utopia. Chrzescijanstwo to tez Utopia
          i Chrzescijanie zamordowali miliony ludzi, a Kosciol to zbrodnicza
          instytucja......ale Chrzescijanstwo to piekna idea podobnie jak Komunizm.
          Kapitalizm nawet jako idea jest do niczego.....a w praktyce jeszcze
          mniej......

Ani Komunizm ( skrajny-utopijny-socjalizm ) sie nie sprawdzil,ani Kapitalizm
          ( gospodarczy Liberalizm i Soc-liberalizm ). Przyszlosc MA Socjalizm-rynkowy w
          stylu Socjal-demokracji i jest on budowany w UE ,Japonii i powoli,powoli takze
          w USA i Kanadzie. Natomiast Liberalizm-kapitalizm w stylu Hayeka,Friedmana to
          taka sama Utopia bez przyszlosci jak Komunizm Karola
          Marksa.
          No coz forumowicz Mysteric widac tak jak francuscy komunisci z FPK lubi
          Utopijne poglady gospodarcze......i dzieki Lewicowemu ( egalitarnemu )
          ustrojowi czyli Demokracji ma do tego prawo.....)
          • Gość: Ania Re: +++++++++ FAKTY IP: *.upc.chello.be 06.04.02, 22:15
            Palme daj pozyc niech on se pisze co chce idz tlumaczyc dalej tym burakom z
            Poloni troche ich ruszylo.
          • Gość: Mysteric Re: +++++++++ FAKTY IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 06.04.02, 22:16
            300 000 000 zabitych poprzez tolerancyjnych ludzi jak wy tylko w ostanim
            stuleciu wydaje najlepsze swiadectwo lewym. A tak do roboty lewusy.
          • Gość: taddy Re: +++++++++ FAKTY IP: *.proxy.aol.com 07.04.02, 18:31
            Palme pisze:
            <W USA co roku umiera z glodu i zimna na ulicach miliony Amerykanow>

Skad ty czlowieku masz takie bzdurne informacje? Chyba w archiwum czytasz
            Trybune Ludu z lat 50 - 60 tych , bo juz potem nawet tam nie pisano takich
            niesamowitych wiadomosci.
    • Gość: Mysteric Re: Slepa Uliczka zwana Socjalizmem. IP: *.houston-06-07rs.tx.dial-access.att.net 06.04.02, 22:19
      Socjalizm jest zezowaty, jak doktorek.
      • Gość: Palme SOLIDNA i SPRAWIEDLIWA organizacja w USA ......... IP: 172.16.1.* 06.04.02, 22:46
        Podaje link do fantastycznej organizacji w USA ,ktora jest anty-komunistyczna i
        anty-kapitalistyczna i popiera Socjalizm-demokratyczny-rynkowy oraz nalezy do
        anty-komunistycznej organizacji czyli Miedzynarodowki Socjalistycznej.
        Oto ta wspaniala organizacja w USA :
        www.sp-usa.org/
        • Gość: Ania Re: SOLIDNA i SPRAWIEDLIWA organizacja w USA ......... IP: *.upc.chello.be 06.04.02, 23:24
          Palme podaj ten link burakom on i tak go nie przeczyta.
          • Gość: Mysteric Re: SOLIDNA i SPRAWIEDLIWA organizacja w USA ......... IP: *.houston-07rh15rt.tx.dial-access.att.net 07.04.02, 00:17
            Jak chcecie zyc w socjalistycznych komunach to je sobie zakladajcie , ale nie
            zmuszajcie do tego calego narodu aby was utrzymywal.

Pokazcie co umiecie, zrobcie konkurencje prywatnej incjatywie i nawroce sie na
            socjaliste. To banda lewych i nic wiecej.
            • Gość: Ania Re: SOLIDNA i SPRAWIEDLIWA organizacja w USA ......... IP: *.upc.chello.be 07.04.02, 00:29
              To Ty przyjedz do nas i wytlumacz to tym ciemnym masom ale osobiscie!!!!!
              • Gość: Jaceq Re: SOLIDNA i SPRAWIEDLIWA organizacja w USA ......... IP: *.szeptel.net.pl 07.04.02, 12:28
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> To Ty przyjedz do nas i wytlumacz to tym ciemnym masom ale osobiscie!!!!!

Do Was - nie moja rzecz.
                Ale do nas - niech ręka boska broni! Zresztą i tak zapowiedział kiedyś, że do Polski nie przyjedzie, bo
                swoimi bucksami nie będzie powiększał wpływów komuchów z turystyki (sic!).

zresztą, Maverick, Mysterick i ten na N... - to jedna i ta sama osoba. Jeden z około pół setki nicków.
                Ciekawy materiał dla psychiatrii. Podłącza się laptopem do różnych providerów dla zmylenia.
                • Gość: Ania Re: SOLIDNA i SPRAWIEDLIWA organizacja w USA ......... IP: *.upc.chello.be 07.04.02, 12:40
                  Jaceq i co sie stalo ze staropolska goscinnoscia?
                  • Gość: mysteric Re: SOLIDNA i SPRAWIEDLIWA organizacja w USA ......... IP: *.houston-06rh16rt.tx.dial-access.att.net 07.04.02, 17:47
                    Kazdy z nas ma inny cel w tym zyciu i zostal urodzony aby nauczyc sie czegos
                    wzbogacajac swoja osobowosc. Zamiast narzekac na partie polityczne spojrz na
                    siebie, co zrobiles aby wykupic fabryke zanim wykupili ja kapitalisci zachodu i
                    zamlneli aby sprzedac swoj produkt? Dlaczego myslisz ze kapitalizm to
                    towarzystwo adoracji leniwych Polakow? Patrz na siebie i szukaj tego co da
                    tobie satysfakcje, rob wszystko z miloscia i poswieceniem a pieniadze same,
                    przyjda. Lewusy co najwiecej udawaly ze pracowaly nigdy nic nie wnoszac do
                    bogactwa i kultury narodowej , najwiecej sie pluja na swiat gdzi ekazdy moze
                    byc kowalem swojego losu. Wczasy za przynaleznosc partyjna, za klaskanie a nie
                    produkcje i myslenie samodzielnie to sa pwody waszej glupoty i biedy.

Kidy wyleczycie sie z komunizmu? Ta zaraza razem z amnezja zjada was na zywca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka