Dodaj do ulubionych

sikorski zawinił

05.11.14, 17:50

":Oni" zawinili Sikorskiego chcą powiesić ( to z przysłowia o Cyganie.)
Na cokole czterech śpiących miłośnicy prawdy ulokowali kamień znaleziony podczas drążenia metra. Patriotyzm jak znalazł.
Natomiast patrioci od kamienia, stawiający pomniki Marszałkowi Piłsudskiemu zupełnie nie reagują
na działania "Tych" (jak ich nazwać), którzy chcą poświecić największe dzieło Marszałka Piłsudskiego: odzyskany przez Niego Lwów i Kresy.
"Oni" unikają tematyki "lwowsko-kresowej" aby nie dać Putinowi argumentów w jego aspiracjach dot. wschodu regionu ukrainskiego. Jak wykazały "Ich" dotychczasowe bezdennie głupie działania w tematach:
- temat rurociągu (Polska poniosła i będzie ponosić olbrzymie straty nie do naprawienia a Rosja takież korzyści)
- temat restrykcji (rolnicy polscy już odczuli, a po ustaniu dopłat z unii odczują stokrotnie a Rosja zero strat)
- rezygnacja na własne żądanie z Kresów zakończy ten temat na wieki. "Oni" sądzą, że w ten sposób nie dadzą pretekstu Putinowi. Putin nie potrzebuje pretekstu. On i tak zrobi swoje, straty dotkna nie "Ich" tylko Nas, jak we wszystkich dotychczasowych konfrontacjach z Rosją. Ci patrioci od kamienia niech się ruszą.
- Pozycja "Tych" od konfrontacji z Rosją jest silna, głównie dla tego że sami nie wiedzą czego chcą.
Pan Sikorski, który delikatnie chciał zwrócic Polakom uwagę na zagrożenie utraty Lwowa, spotkał się z próbą tatalnego zstraszenia (z udziałem IPN.) ma być ostrzeżeniem.*
Zwycięstwo w wojnie Polsko - Rosyjskiej nie powinno się ograniczać do postawienia kamienia zamiast.

========================================================== * tak mi się wydaje chociaż być może to nie tak, to go przepraszam, bo jak dla mnie to "ani go w piętę ani go w oko" bez pół litra.... itd. itp.

Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: sikorski zawinił 05.11.14, 17:58
      Zaraz Sikorski? Niech sobie przypomnę... Hmmmm.... A już wiem! To mistrz sejmowej laski, który w wolnych chwilach kontaktuje się z ludem poprzez Centrum Dowodzenia Islamistycznej Operacji Terrorystycznej w demokratycznym Iraku ( w skrócie Tweeter).
      • gtxl_3 Re: sikorski zawinił 05.11.14, 18:44
        tw_wielgus napisał:

> Zaraz Sikorski? Niech sobie przypomnę... Hmmmm.... A już wiem! To mistrz sejmow
        > ej laski, który w wolnych chwilach kontaktuje się z ludem poprzez Centrum Dowo
        > dzenia Islamistycznej Operacji Terrorystycznej w demokratycznym Iraku ( w skróc
        > ie Tweeter).

Łon, łon....kolega Nikosia Dyzmy Oksfordczyk i obernarcyz.

www.wprost.pl/ar/428351/Radoslaw-Sikorski-obernarcyz/
    • wykress Re: sikorski zawinił 05.11.14, 18:04
      .... chyba źle adresujesz swoje żale!
      • toja1945 Re: sikorski zawinił? 05.11.14, 18:59
        cześć.
        Jeśli wiesz coś konkretnego to udostępnij adres.
        Sekret gwarantowany.
        Ja szczerze napisałem, że nie rozumiem. Wal śmiało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka