Dodaj do ulubionych

Ja Polski nienawidzę

12.11.14, 09:51
Jeżeli małżeństwa się rozwodzą, bo miłość wygasa, i potem sąd musi zadecydować, komu przyznać prawa do opieki nad dzieckiem, to ja też tak chcę. Już Polski nie kocham, a nawet powiem więcej - nie tylko mnie ona nie pociąga, ale wręcz odraża. Przyznaję się, że w ciągu kilku ostatnich lat wszystkie patriotyczne orgazmy udawałem. Żądam rozwodu bez orzekania o winie. Do kogo mam się zgłosić?
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Do psychiatry 12.11.14, 09:54
      pachyrinozaur napisał:

> Jeżeli małżeństwa się rozwodzą, bo miłość wygasa, i potem sąd musi zadecydować,
      > komu przyznać prawa do opieki nad dzieckiem, to ja też tak chcę. Już Polski ni
      > e kocham, a nawet powiem więcej - nie tylko mnie ona nie pociąga, ale wręcz odr
      > aża. Przyznaję się, że w ciągu kilku ostatnich lat wszystkie patriotyczne orgaz
      > my udawałem. Żądam rozwodu bez orzekania o winie. Do kogo mam się zgłosić?

albo do kasy na dworcu, kupić sobie bilet i wyjechać do kraju, który moze pokochasz
      • pachyrinozaur Re: Do psychiatry 12.11.14, 10:03
        Nie ty pierwszy odsyłasz mnie do psychiatry. To dziwne, bo jak ktoś chce się rozwieść, to nie ma z tym problemów, można też bez przeszkód wystąpić z Kościoła katolickiego i zmienić religię - też nikogo to nie dziwi. A jak ktoś twierdzi, że odechciało mu się być Polakiem, to się go wysyła do psychiatry. Nacjonalizm ukryty w ludzkich głowach jest chyba silniejszy niż myślałem.
        • zapijaczony_ryj Re: Do psychiatry 12.11.14, 10:18
          pachyrinozaur napisał:

> Nie ty pierwszy odsyłasz mnie do psychiatry.

Sam sobie odpowiedziałeś, a ja ci zaproponowałem inną alternatywę, mozesz w każdej chwili ten znienawidzony kraj opuścić i nikt ani nie będzie cię scigał, ani nie żądał alimentów.
          Więc zastanawiam się w czym problem?
          • pachyrinozaur Re: Do psychiatry 12.11.14, 10:28
            Ale jak wyjadę, to i tak będę obywatelem tego kraju, bo będę musiał posługiwać się polskim paszportem. To tak, jakby ktoś, kto się rozwiódł z żoną, cały czas figurował w dokumentach jako żonaty. Dlatego chcę uzyskać formalne potwierdzenie, czyli dokonać czegoś podobnego do aktu apostazji w Kościele. Ateiści mogą, więc dlaczego apatrioci nie mogą?
            www.apostazja.pl
          • nazimno Re: Do psychiatry 12.11.14, 11:43
            Krotka uwaga, "inna alternatywa" jest bez logicznego sensu.
            Ta "innosc" juz jest w slowie "alternatywa" zawarta.
            Popularnie mowiac to maslo maslane.

Wystarczy samo slowo alternatywa.

• bew-is Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 10:11
      Do nikogo sie nie zglaszaj. Tacy, jak ty sa potrzebni temu rzadowi i jedynie slusznej partiiPO.

pachyrinozaur napisał:

> Jeżeli małżeństwa się rozwodzą, bo miłość wygasa, i potem sąd musi zadecydować,
      > komu przyznać prawa do opieki nad dzieckiem, to ja też tak chcę. Już Polski ni
      > e kocham, a nawet powiem więcej - nie tylko mnie ona nie pociąga, ale wręcz odr
      > aża. Przyznaję się, że w ciągu kilku ostatnich lat wszystkie patriotyczne orgaz
      > my udawałem. Żądam rozwodu bez orzekania o winie. Do kogo mam się zgłosić?
      • pachyrinozaur Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 10:13
        > Tacy, jak ty sa potrzebni temu rzadowi i jedynie sl
        > usznej partiiPO.

A niby do czego?
        • bew-is Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 10:18
          Do manipulacji stadem ograniczonych lemingow i wciskania Polakom kitu, jakim to nieudacznym sa narodem.

pachyrinozaur napisał:

> > Tacy, jak ty sa potrzebni temu rzadowi i jedynie sl
          > > usznej partiiPO.
          >
          > A niby do czego?
          • pachyrinozaur Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 10:30
            Nie uważam, że Polacy są nieudacznym narodem. Chcę się stąd wypisać z powodu zaniku uczuć patriotycznych. Uczucia były, ale się skończyły. Przecież napisałem, że ma być bez orzekania o winie.
    • humbak Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 10:59
      Wujek Google prawdę Ci powie.
      prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/777277,jak-zrzec-sie-obywatelstwa-polskiego.html
      • pachyrinozaur Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 11:26
        Problem polega na tym, że trzeba wysłać prośbę do prezydenta, a w praktyce prezydent z reguły odmawia. Poza tym trzeba mieć obywatelstwo innego kraju. To tak, jakby zgodę na rozwód uzależniać od zawarcia nowego małżeństwa. Jest to zupełnie nie fair.
        • szwampuch58 Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 11:42
          i gruby portfel
        • humbak Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 11:44
          Bardzo trudno jest uzyskać status bezpaństwowca, z tego co wiem.
    • erte2 Re: Ja Polski nienawidzę 12.11.14, 11:02
      pachyrinozaur
      Zgłoś się do Jarosława Kaczyńskiego - będzie już was dwóch, a we dwóch zawsze raźniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka