pis_da_deby 19.11.14, 07:49 PiS podobno wygralo wybory ale co konkretnie wygralo, co sie zmieni ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
religijnych.uczuc.obraza Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 08:19 Teraz wreszcie będzie normalnie, służba zdrowia będzie działała sprawnie, będzie praca dla wszystkich za godziwe pensje. Obniży się wiek emerytalny, pieniądze z ZUSu wpakuje się do z powrotem do OFE. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 09:15 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Teraz wreszcie będzie normalnie, służba zdrowia będzie działała sprawnie, będzi > e praca dla wszystkich za godziwe pensje. Obniży się wiek emerytalny, pieniądze > z ZUSu wpakuje się do z powrotem do OFE Niestyty wyglada na to, ze moze byc z tym Problem. Szkoda :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 09:22 To sprawka Perfidnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-termin jeszcze troche, a pis przegra(ł)... 19.11.14, 10:06 Jeszcze troche, a pis przegra(ł)... Ludziki pracują... ciężko. Zamieszanie nt. wyborów ma się dobrze... inne sprawy Polski spadają do śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: jeszcze troche, a pis przegra(ł)... 19.11.14, 10:07 A żyłoby się nam tak wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-termin Re: jeszcze troche, a pis przegra(ł)... 19.11.14, 10:28 nie dajmy się "zakrzyczeć" tej zgraji intrernautów służbowych, którzy próbują wmówić ludziom, że wszystko jest w porządku. Musimy w sposób zmasowany powiedzieć wszystkim: dość obłudy, kłamstwa i manipulacji. Uczciwych ludzi jest ogromna większość. Tylko "kilku chłopców z czerskiej" nakręca ten zegar kłamstwa. Wybory muszą być powtórzone! ps Twoje "obraza" cytaty o d_pę rozbić, Ciebie jeszcze nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: jeszcze troche, a pis przegra(ł)... 19.11.14, 10:31 PiS wygrało więc skończą się kolejki do lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:28 Juz sie nacieszyli , teraz trzeba ich otrzeźwić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:35 volupte napisał: > Juz sie nacieszyli , teraz trzeba ich otrzeźwić:-) To powinno dac im do myslenia wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16989543,CBOS__Miazdzaca_przewaga_PO_nad_prawicowa_koalicja_.html#TRNajCzytSST Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:41 Myślisz? Mnie się zdaje, że miarodajność sondaży jest wątpliwa. Dziwi mnie też nieco, że akurat to skupia obecnie twoją uwagę, w obliczu blamażu naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:45 Tak bardzo sie tym blamażem przejmujesz? Kogo to na świecie obchodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:48 Świat mi w tym względzie wisi. To że instytucja państwa nie jest w stanie poprawnie zorganizować głosowania, stanowiące fundament jego działania jest dla mnie nie tylko żenujące, ale wręcz skandaliczne. Są sytuacje, w których nie ma miejsce na tak karykaturalne błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl_3 Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:50 humbak napisał: > Świat mi w tym względzie wisi. To że instytucja państwa nie jest w stanie popra > wnie zorganizować głosowania, stanowiące fundament jego działania jest dla mnie > nie tylko żenujące, ale wręcz skandaliczne. Są sytuacje, w których nie ma miej > sce na tak karykaturalne błędy. Racja.....to żenada albo zaprojektowany sabotaż. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:55 " to żenada lub zaprojektowany sabotaż" :) czyżby PIS było już tak ostatecznie zdesperowane, że posunęło się do sabotażu ? Hmmm...możliwe i to. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl_3 Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:59 ta napisała: > " to żenada lub zaprojektowany sabotaż" > > :) czyżby PIS było już tak ostatecznie zdesperowane, że posunęło się do sabotaż > u ? > Hmmm...możliwe i to. PiS mnie tyle samo interesuje co PO i PSL. To co się dzieje, wygląda na zaplanowany sabotaż. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:55 Dziadki sie nie popisali , nie znaczy to o fałszowaniu. Ten pomysł książeczkowy byl błędny , albo za mało w mediach informacji jak nalezy głosować. Nie zauwazyłem takich instrukcji w tv., a dość czesto tv ogladam. Mnóstwo było spotów różnych partii , ale jak ma głosowanie wygladac to chyba wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:59 Nie piszę o fałszowaniu. Zakładam, że pomijając jakieś lokalne incydenty, nie było czegoś takiego. Nie zmienia to faktu, że przy doskonale znanym procesie, wielokrotnie przechodzonym i bardzo ważnym, nieumiejętność poprawnej organizacji powinna związanych skazywać na niebyt. I nie chodzi o samą PKW. Ktoś kupował system, ktoś go obsługiwał. Taka sytuacja nie miała prawa się zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:04 humbak napisał: > . Ktoś kupował system, ktoś go obsługiwał. Taka sytuacja nie miała prawa się zdarzyć. Co do tego pelna zgoda ale trzeba bylo dosc wczesnie ten System zamowic i solidnie przetestowac by ewentualne bledy wyeliminowac jeszcze przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:21 Oczywiście że trzeba było. Testowanie i pozytywne jego wyniki powinny były być częścią procedury odbioru. Termin realizacji nie wynikał przecież z oddziaływania sił wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:24 Nie da rady. sami sie musieliby podac do dymisji a to mało mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:26 Bynajmniej. Wskzaujący ich mogą wnioskować o to do Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:29 Nie za bardzo sie interesowałem tym problemem , ale chyba tylko to sędzia przewodniczacy ma takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:42 Jeśli wierzyć Wiki: Wygaśnięcie członkostwa w Państwowej Komisji Wyborczej następuje wskutek: zrzeczenia się członkostwa, podpisania zgody na kandydowanie na Prezydenta Rzeczypospolitej, posła, senatora albo posła do Parlamentu Europejskiego, śmierci członka Komisji, ukończenia 70 lat przez członka Komisji będącego sędzią w stanie spoczynku, odwołania przez Prezydenta Rzeczypospolitej na wniosek prezesa, który wskazał sędziego jako członka Komisji. Poza tym pozostaje jeszcze kwestia organizujących przetarg, a to pewnie MSWiA. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:59 Tak, powinna być instrukcja do głosowania w formie kolorowego komiksu, najprostsza z możliwych. Wszak nie od dziś wiadomo, że wypadamy najgorzej w Europie z umiejętności czytania ze zrozumieniem wszelkich instrukcji. Tylko pytanie, czy ci, którzy nie są w stanie zrozumieć jak głosować wogóle powinni to robić? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl_3 Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:39 ta napisała: > Tak, powinna być instrukcja do głosowania w formie kolorowego komiksu, najprost > sza z możliwych. Wszak nie od dziś wiadomo, że wypadamy najgorzej w Europie z u > miejętności czytania ze zrozumieniem wszelkich instrukcji. Tylko pytanie, czy c > i, którzy nie są w stanie zrozumieć jak głosować wogóle powinni to robić? Tiaaa, bastion PO Pomorze .25% niedouczonych platfusów? No,no... wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rekordowa-liczba-niewaznych-glosow-do-sejmikow,wid,17043252,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 17:12 Elektorat PO i SLD jakoś lepiej sobie radzi z nomen omen - krzyżykami, niż elektorat PIS-u. 25% nieważnych głosów wystukali ci, którym potrzebna jest obrazkowa instrukcja do głosowania. Pomorze środkowe to raczej " bastion" SLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 17:15 Niestety - Pomorze srodkowe to bastion PO i pana Tuska. Jak widac cyba sobie PO..bancy z tym nie radza. ta napisała: > Elektorat PO i SLD jakoś lepiej sobie radzi z nomen omen - krzyżykami, niż elek > torat PIS-u. > 25% nieważnych głosów wystukali ci, którym potrzebna jest obrazkowa instrukcja > do głosowania. > Pomorze środkowe to raczej " bastion" SLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl_3 Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:49 humbak napisał: > Myślisz? Mnie się zdaje, że miarodajność sondaży jest wątpliwa. Dziwi mnie też > nieco, że akurat to skupia obecnie twoją uwagę, w obliczu blamażu naszego państ > wa. Celna uwaga! To znana taktyka,złodzieja, który uciekając sam krzyczy....łapać złodzieja". Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:00 humbak napisał: > Myślisz? Mnie się zdaje, że miarodajność sondaży jest wątpliwa. Dziwi mnie też > nieco, że akurat to skupia obecnie twoją uwagę, w obliczu blamażu naszego państ > wa. Sa z pewnoscia obarczone bledami ale jednoczesne tak wyrazne prowadzenie w sondazach i przegrana w wyborach to kaze sie zastanowic. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl_3 Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:11 pis_da_deby napisał: > humbak napisał: > > > Myślisz? Mnie się zdaje, że miarodajność sondaży jest wątpliwa. Dziwi mni > e też > > nieco, że akurat to skupia obecnie twoją uwagę, w obliczu blamażu naszego > państ > > wa. > > Sa z pewnoscia obarczone bledami ale jednoczesne tak wyrazne prowadzenie w sond > azach i przegrana w wyborach to kaze sie zastanowic. Jesteś w błędzie.Ten sondaż jest jednym z nielicznych, który daje zwycięstwo PO. Nie oznacza więc tzw. trendu rosnącego. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:22 gtxl_3 napisał: > Jesteś w błędzie.Ten sondaż jest jednym z nielicznych, który daje zwycięstwo PO > . Nie oznacza więc tzw. trendu rosnącego. Nie znam takiego, ktory w listopadzie dawal przewage PiS wyborywtoku.pl/tns-polska-poparcie-dla-partii-politycznych-w-2014/ 300polityka.pl/news/2014/10/21/millward-brown-dla-300polityka-wyczekiwanie-na-ostateczna-opinie-na-temat-ewy-kopacz-i-umiarkowany-sukces-po/ Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 12:11 Mnie dziwi ogłaszanie zwycięzców i przegranych na podstawie sondaży. Taka różnica pomiedzy sondażem a rzeczywistością wynika wprost z faktu, że ci niekumaci, którzy kreślili po karcie wyborczej bez opamiętania i refleksji oddając w rezultacie głos nieważny byli przekonani, że głosują na PIS :) i tak podawali ankieterom. Stąd ten rozjazd. Nie dość, że tyle tych kartek było, to jeszcze w kilku kolorach! Panie! Kto by się na tym wyznał? Głosowali na PIS , ale nie wiedzieli, gdzie ten krzyżyk postawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:43 Naparzali sie w mediach z PO , a tymczasem PSL chodził po wsiach z instrukcja jak głosować. Brawo dla PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:52 Pozostała piękna fotografia: bi.gazeta.pl/im/22/31/10/z16980258Q,Konferencja-PiS-po-wygranej-w-wyborach-samorzadowy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 11:58 Wyglada na to ze PSL najlepiej zna nasz ludek .....ciemny i głupawy , który za raczke trzeba prowadzić. Poprowadził i gratulacje dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 14:40 W wyborach do Rady Dzielnicy w Warszawie zagłosowałem na PiS. pis_da_deby napisał: > PiS podobno wygralo wybory ale co konkretnie wygralo, co sie zmieni ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 14:50 p.grochowski napisał: > W wyborach do Rady Dzielnicy w Warszawie zagłosowałem na PiS. > Musiales miec swoje powody Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Zwyciestwo PiS 19.11.14, 16:31 Miałem duży dylemat, moralny oraz należący do porządku realności (ontologiczny?), pozostałem wierny ideałom Ligi Polskich Rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś