Dodaj do ulubionych

Raport NIK.

21.11.14, 10:26
„PKW nie jest gotowa do przeprowadzenia w przyszłym roku wyborów prezydenckich i parlamentarnych – ostrzega NIK.”

Skoro nie jest gotowa na przyszłoroczne wybory, które są o niebo prostsze, to nie mogła być przygotowana do przeprowadzenia skomplikowanych wyborów samorządowych.

Zatem wyniki obecnych wyborów są niewiarygodne. Proste? Proste!
Dlaczego wiec ich nie powtórzyć w czasie gdy PKW i KBW w końcu odrobi lekcje? Oczywiście warunkiem koniecznym jest pogonienie z PKW tego muzealnego zbioru zasuszonych mumii.

www.rp.pl/artykul/16,1158933-NIK--Wybory-w-2015-tez-zagrozone.html?referer=glowna
Obserwuj wątek
    • maczkimm Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:28
      Gdyby NIK wiedział wcześniej to by wcześniej pomógł PKW. Ale nic straconego - zrobi kontrolę swoimi specjalistami na każdą okazję, wyda zalecenia i już z górki... Bo NIK to taki hausmajser - zna się na wszystkim i wie najlepiej. Co by Polska zrobiła gdyby nie było tej instytucji?
      • bew-is Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:34
        W cywilizowanych demokracjach sa instytucje czuwajace nad prawidlowoscia wyborow . W sowieckiej PRL-bis to niepotrzebne. I tak wybrani zostana ci, co nalezy, podobnie jak w PRL, gdzie wynikow wyborow nie mozna bylo kwestionowac.

maczkimm napisał:

> Gdyby NIK wiedział wcześniej to by wcześniej pomógł PKW. Ale nic straconego - z
        > robi kontrolę swoimi specjalistami na każdą okazję, wyda zalecenia i już z górk
        > i... Bo NIK to taki hausmajser - zna się na wszystkim i wie najlepiej. Co by Po
        > lska zrobiła gdyby nie było tej instytucji?
        >
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:35
          W Polsce nad prawidłowością wyborów czuwają sądy, nieuczciwa trollico ewolongorio.
          • bew-is Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:40
            Sady w postaci stetryczalych, popezepeerowskich dziadkow pamietajacych czasy komuny i nadal tej postkomunie sluzacych. Skoro czuwaja, to do dziela. Wybory zostaly najwyrazniej przewalone. To widac golym okiem. Malo sygnalow ich zafalszowania i licznych
            pomylek?

religijnych.uczuc.obraza napisał:

> W Polsce nad prawidłowością wyborów czuwają sądy, nieuczciwa trollico ewolongor
            > io.
            • mietowe_loczki Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:41
              bew-is napisał(a):

> Sady w postaci stetryczalych, popezepeerowskich dziadkow pamietajacych czasy ko
              > muny i nadal tej postkomunie sluzacych.

To by wyjaśniało wygraną PiS w 2005 roku.

Skoro czuwaja, to do dziela. Wybory zos
              > taly najwyrazniej przewalone. To widac golym okiem.

W jaki sposób przewalone? Co robili mężowe zaufania z PiS podczas tych "przewałek"? Dlaczego do nich dopuścili?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:43
              bew-is napisał(a):

> Sady w postaci stetryczalych, popezepeerowskich dziadkow pamietajacych czasy ko
              > muny i nadal tej postkomunie sluzacych

Nie, to nie są sądy w których zasiada popezetpeerowski dziadek Janusz Wojciechowski, który dobrze pamięta czasy komuny kiedy rozwijał swoją karierkę. I nadal posłusznie służy postkomunie.
        • spokojny.zenek Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:32
          bew-is napisał(a):

> W cywilizowanych demokracjach sa instytucje czuwajace nad prawidlowoscia wyboro
          > w

A w Polsce nie ma, kłamliwa oszustko?
      • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:44
        Prezesem NIK jest człowiek, który był min. sprawiedliwości rządu Tuska. Podważając jego wiarygodność podważasz wiarygodność całego systemu prawnego III RP.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:46
          A kiedyś szefem NIK był późniejszy przewodniczący komisji hazardowej. Wielu tutaj podważało jego wiarygodność.
          • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:17
            Zupełnie nie rozumiem, o czym Ty mówisz. Do czego zmierza Twoja wypowiedź. Nie jestem w stanie wyłuskać kwintesencji. Postanowiłeś sobie radośnie potrollować, czy też masz jakiś ważny komunikat do przekazania?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:33
              Trudno.
          • spokojny.zenek Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:34
            Brawo. Trafiłeś go w punkt!
            • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:01
              Jesteś przezabawny gość. Serio. Założę się, że na sali sądowej wzbudzasz salwy śmiechu.
              Nie mogę się mylić.
              Szczególnie - i nie bez racji- rozbawiła mnie ta uwaga z Twojego postu o "trafianiu w punkt".
              Normalnie przez pięć minut zwijałem się ze śmiechu zastanawiając, czy aby nie jesteś z tej samej krzykliwej organizacji, co poseł Biedroń?
              • spokojny.zenek Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:21
                Oj, musiała zaboleć trafna uwaga obrazy :-)))))
                • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:18
                  ?! Czemu? Ciebie by zabolała?
    • bew-is Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:32
      Jak najbardziej!!! uznawanie tego nonsensu, jakim byly wybory za miarodajne jest nieporozumieniem. Skoro NIK w ten sposob podsumowuje dzialanosc PKW, to sa przeslanki o tego, by wybory powtorzyc.

tw_wielgus napisał:

> „PKW nie jest gotowa do przeprowadzenia w przyszłym roku wyborów prezyden
      > ckich i parlamentarnych – ostrzega NIK.”
      >
      >
      >
      > Skoro nie jest gotowa na przyszłoroczne wybory, które są o niebo prostsze, to n
      > ie mogła być przygotowana do przeprowadzenia skomplikowanych wyborów samorządow
      > ych.
      >
      >
      > Zatem wyniki obecnych wyborów są niewiarygodne. Proste? Proste!
      > Dlaczego wiec ich nie powtórzyć w czasie gdy PKW i KBW w końcu odrobi lekcje? O
      > czywiście warunkiem koniecznym jest pogonienie z PKW tego muzealnego zbioru zas
      > uszonych mumii.
      >
      > www.rp.pl/artykul/16,1158933-NIK--Wybory-w-2015-tez-zagrozone.html?referer=glowna
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:34
      Ciekawe to co tutaj wysmażył ten śmieszny Sekuła:
      www.nik.gov.pl/plik/id,7557.pdf
      Za Leszka Millera taki bałagan?
      • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:26
        Sekuła był skruszonym gangsterem. W końcu dopadły go wyrzuty sumienia i wielokrotnie popełnił samobójstwo strzelając sobie z pistoletu w serce, to znaczy w brzuch, a później jeszcze parę razy w plecy..
        Rządy SLD to były rządy mafiosów wiec nie musimy się szczegółowo zajmować rozpatrywaniem tego przypadku chyba że...
        Chyba, że chcesz powiedzieć, iż w przypadku rządów PO mamy powtórkę z historii.
        • ayran Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:32
          Jesteś pewny, że to ten Sekuła o którym piszesz? To by chyba oznaczało, że sam jesteś arcybiskupem?
          • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:43
            Tak, ten był od GUC'u. Mój błąd.
            Ale jak widzisz, ja w przeciwieństwie do organizatorów wyborów potrafię się przyznać do błędu, chociaż mój nie niesie aż takich konsekwencji dla Polski. Dla Demokracji. Dla całej UE...
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:34
          Masz jakiś ważny komunikat do przekazania czy po prostu tak sobie trollujesz?
          • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:45
            Mam i właśnie to czynię. Szkoda, że nie jesteś w stanie dołączyć do tych, którzy do powagi aktu wyborczego podchodzą z powagą i oczekują poważnego traktowania przez organa państwowe.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:46
              Ja podszedłem z powagą i czuję że mój głos został potraktowany z powagą. Tzn. że go policzono i że się liczył w w rozstrzygnięciu.
              • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:06
                Pewnie, że policzono, nawet dwa razy. I wyszło na to, że głosowałeś na kandydata PSL.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:30
                  Przypuszczam że wątpię.
                  • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:16
                    A widzisz! Czyli jednak masz wątpliwości i właśnie owe wątpliwości powinny zostać rozwiane.
                    A po tym całym zamieszaniu jest tylko jedna droga żeby mieć pewność, iż nikt przy wyborach nie manipulował.
                    Wynik PSL dobitnie dowodzi że coś jest nie haloo...
                    W Olsztynie wybrano gwałciciela, a w Słupsku....
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:20
                      Ja nie mam żadnych wątpliwości. Mogę być tylko zły na głupoli że swoim głupolstwem przyczynili się do świetnego wyniku gumofilców.
                      Wynik PSL w wyborach samorządowych nie jest żadnym dowodem że jest coś nie haloo.
                      A w Słupsku kogo wybrano? Kto tam został prezydentem?
                      • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:24
                        No masz... Teraz piszesz że nie masz żadnych wątpliwości. No zdecyduj się proszę.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:29
                          A co napisałem? Że przypuszczam iż wątpię. Więc nie wątpię.
                          • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:36
                            To była Twoja odpowiedź na ten post: forum.gazeta.pl/forum/w,28,155599675,155601239,Re_Raport_NIK_.html
                            Czyli potwierdzasz iż nabyłeś przypuszczenie graniczące z pewnością, że doszło do wyborczych fałszerstw.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:39
                              Nie, to oznacza że nie mam żadnych wątpliwości że ktoś nie sfałszował mojego głosu.
                              • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:45
                                Znowu zmieniasz zdanie, lub sam nie rozumiesz, co piszesz.
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:56
                                  Nie.
    • dobry-termin Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:36
      Z tymnikiem to tylko "padgatowka" dla ciemnogrodu......he, he, he...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • bew-is Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:42
        To prawda. Trzeba dac sygnal, ze instytucje do tego powolane kontroluja. A ze nic z tej kontroli nie wyniknie, to wiadoma sprawa. Oj doczeka sie jeszcze ten rzad doczeka. Duzo ma za uszami.

dobry-termin napisał(a):

> Z tymnikiem to tylko "padgatowka" dla ciemnogrodu......he, he, he...!!!!!!!!!!!
        > !!!!!!!!
        >
    • mietowe_loczki Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:39
      tw_wielgus napisał:

> Skoro nie jest gotowa na przyszłoroczne wybory, które są o niebo prostsze, to n
      > ie mogła być przygotowana do przeprowadzenia skomplikowanych wyborów samorządow
      > ych. Zatem wyniki obecnych wyborów są niewiarygodne.

:))) Wnioskowanie level ekspert profeszjonal.
      • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:05
        No dobra. Spróbujmy inaczej...
        Miętusik idzie do wróżki żeby się zapytać o to, co ją czeka w najbliższej przyszłości.
        Wróżka wyciąga karty do Tarota i coś mamrocze pod nosem.
        Po chwili oświadcza: Miętusku graj w totka o z kart wynika że czeka na Ciebie kosmiczna wygrana.
        Po wyjściu od wróżki Miętusik leci do punktu toto żeby postawić oszczędności swojego życia na numery podane przez wróżkę.
        I już ma to zrobić kiedy to prowadząca kolekturę TOTO starsza Pani informuje ją, że w dniu dzisiejszym z powodu choroby wróżki w przewidywanie przyszłości za pomocą kart tarota zajmuje się sklerotyczny staruszek przebrany w kobiecy strój.
        • mietowe_loczki Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:34
          WHAT
          • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:40
            Just like that.
    • gtxl_3 Re: Raport NIK. 21.11.14, 10:45
      „PKW nie jest gotowa do przeprowadzenia w przyszłym roku wyborów prezydenckich i parlamentarnych – ostrzega NIK.”

Pewnego razu cesarz Napoleon jechał przez niewielki miasteczko francuskie.Zdziwiony tym, ze nie przywitały go salwy armatnie pyta burmistrza:
      - Dlaczego nie strzelacie z armat na moją cześć :?:
      - Powodów jest ze......dwadzieścia.Po pierwsze nie mamy armat.Po drugie......
      - Dziękuje to pierwsze wystarczy - odrzekł cesarz.
      • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:10
        Dzisiaj słuchałem obrzydliwych wygłupów funkcjonariuszy medialnych w TOK FM.
        Oni nie widzą problemu i wszystko jest w największym porządku tylko PIS próbuje rozhuśtać kraj.
        Słowem cały przekaz dnia zabrzmiał następująco: tam biegnie ten wstrętny Kaczyński, lemingi brać go!
        No i ten Miller... Jak on w ogóle tak mógł. Niedobry Miller, fe!
        • spokojny.zenek Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:34
          tw_wielgus napisał:

> Oni nie widzą problemu i wszystko jest w największym porządku tylko PIS próbuje
          > rozhuśtać kraj.

A to nieprawda, bo PiS razem z SLD.
          • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:38
            Dasz radę bronić słuszności przyznania premii sędziom w stanie bliskim wiecznego spoczynku i pisać w tym wątku?
            • spokojny.zenek Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:43
              Dasz radę dyskutować na jakikolwiek temat bez uciekania od meritum i zmieniania tematu? Nie dasz? To może lepiej idź stąd i nie wracaj?
              • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:46
                A Twoja wypowiedź zawierała jakiś chociaż przypadkowy okruch meritum?
                Gdzie? To znaczy, w którym miejscu?
    • anwad Re: Raport NIK. 21.11.14, 11:37
      Chłopie, jesteś po pięćdziesiątce, a naiwny jesteś jak dziecko.
      • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:03
        Przyznam szczerze że jestem już po trzeciej pięćdziesiątce. Nie będę przed Tobą ukrywał, że pewnego razu zaimponował mi Kwaśniewski i staram się go naśladować. Tak często jak tylko mogę.
    • humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:08
      Przygonienie, powołanie nowych, rozpisanie przetargu na nowe oprogramowanie, rozstrzygnięcie, stworzenie programu, zakup, testowanie. Mamy listopad.
      Poza tym, uważasz że ludzie powinni jeszcze raz głosować? Co się zmieni?
      • gtxl_3 Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:15
        humbak napisał:

> Przygonienie, powołanie nowych, rozpisanie przetargu na nowe oprogramowanie, ro
        > zstrzygnięcie, stworzenie programu, zakup, testowanie. Mamy listopad.
        > Poza tym, uważasz że ludzie powinni jeszcze raz głosować? Co się zmieni?

O powagę i wiarygodność wyborów chodzi, o szacunek dla wyborcy, który jest suwerenem.
        Te wybory to jest parodia demokracji.
        Miller ma racje, wybory pod kontrola przedstawicieli OBWE.
        Wstyd,hańba i kompromitacja Polskiej Katastrofy Wyborczej- PKW. Porażka państwa.
        • humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:20
          Dobra. To od podstaw zacznijmy. Co w tych wyborach kwalifikuje je Twoim zdaniem do powtórzenia?
          • gtxl_3 Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:39
            humbak napisał:

> Dobra. To od podstaw zacznijmy. Co w tych wyborach kwalifikuje je Twoim zdaniem
            > do powtórzenia?

Serio pytasz? Mam się wysilać na znalezienie wszystkich nieprawidłowości, łącznie z tym, że do tzw. "liczydła" w komisjach wyborczych, mógł się zalogować każdy, dokonać zmian w protokole komisji poprzez dodanie czy skreślenie głosów a następnie przesłać taki raport do PKW?
            Liczba głosów nieważnych i nagły wzrost poparcia PSL?
            Niepełne listy w wielu komisjach wyborczych. Brak stron na listach wyborczych w komisji 761
            Wiceszefowa obwodowej komisji wyborczej w Jeżewie została przyłapana przez innych członków komisji na wrzucaniu kart do urny. Z kolei członek komisji wyborczej w Nadarzynie i jednocześnie ojciec jednego z kandydatów, wydawał podwójne karty do głosowania.

To jedynie nieliczne przypadki.Resztę sam poszukaj, masz taki sam dostęp do google jak i ja.

• humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:21
              Jeśli problemem są procedury po oddaniu głosu, to właściwym działaniem jest powtórne liczenie, a nie powtarzanie wyborów.
              Jeżeli w jakimś konkretnym okręgu doszło do oszustw, to tam można wybory oczywiście powtórzyć. Z tego co wiem, nie były to przypadki powszechne, co byłoby przesłanką do unieważnienia całych wyborów.
              Jeśli zaś mowa o wzroście poparcia, to mamy tu chyba jakiś problem komunikacyjny. Wyniki sondażu to nie wyniki wyborów.
    • humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:22
      Pytanie brzmi, jak duża część nieważnych głosów, oddana została świadomie?
      • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:29
        Obawiam się, że nie poznamy na to pytanie odpowiedzi. Tak samo jak nigdy już się nie dowiemy, czy zawodniczki NRD w pływaniu były kobietami.
        Wygrana PSL w tych wyborach dowodzi, że zostały one zorganizowane i przeprowadzone w sposób niezwykle skomplikowany, nieadekwatny do zdolności zrozumienia ogromnej części wyborców.
        • humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:35
          Nie był bym tego taki pewien. PSL generalnie w wyborach samorządowych wypadał zdecydowanie lepiej niż w krajowych. PO od dłuższego już czasu traci mocno na popularności. PiS chyba jednak nie prezentuje się jako prawdziwa alternatywa, a SLD nadal odstręcza część wyborców.
          • humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:36
            Acha, przy wyborach do PE korwiniści dostali zaskakująco dużo głosów, ale jak widać nie potrafili tego utrzymać.
            • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:23
              Ale nie było tak dużej rozbieżności pomiędzy danymi sondażowymi, a rzeczywistym wynikiem.
              Poza tym na JKM głosowali młodzi ludzie z poczuciem humoru, czego nie można powiedzieć o elektoracie PSL.
          • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:20
            Co oczywiście nie znalazło odzwierciedlenia w sondażach, po które politycy sięgają zaraz po wstaniu z łóżka i traktują jak wyrocznie.
            W cuda to ja już jakiś czas temu przestałem wierzyć.
            • humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:25
              Ja nie jestem politykiem. Od kilku ładnych kampanii wyborczych traktuję wyniki sondaży z najwyższą ostrożnością.
              • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:39
                I słusznie z tym, że aż takiego rozjazdu nie zanotowano od 25 lat.
                Czyli muszą istnieć jakieś obiektywne przyczyny.
                Może sposób głosowania, niedostateczna informacja. może ta 1 wynikająca z losowanie, a może i jedno i drugie i trzecie*.

*Program komputerowy napisany przez osobę stawiającą pierwsze kroki na trudnej ścieżce kodowania.
      • gtxl_3 Re: Raport NIK. 21.11.14, 12:41
        humbak napisał:

> Pytanie brzmi, jak duża część nieważnych głosów, oddana została świadomie?

Na pewno jakaś ilość głosów została oddana świadomie.
        Jak chcesz jednak to udowodnić? Przesłuchać wyborców, którzy oddali nieważny głos?

• humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:23
          Nie chcę. To jedynie spekulacja. Zastanawiam się po prostu, czy jeśli wzrost udziału głosów nieważnych będzie faktem, nie będzie to (przynajmniej w części) wyrazem frustracji wyborców brakiem sensownego wyboru, a nie braku zrozumienia, złej formy kart, czy nieprawidłowości przy liczeniu.
          • gtxl_3 Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:30
            humbak napisał:

> Nie chcę. To jedynie spekulacja. Zastanawiam się po prostu, czy jeśli wzrost ud
            > ziału głosów nieważnych będzie faktem, nie będzie to (przynajmniej w części) wy
            > razem frustracji wyborców brakiem sensownego wyboru, a nie braku zrozumienia, z
            > łej formy kart, czy nieprawidłowości przy liczeniu.

Oczywiście, że jest tak jak piszesz, że było to świadome oddanie głosu nieważnego.Tego nie można wykluczyć. W takim razie zastanawiający jest wysoki procent głosów nieważnych oddanych na Pomorzu. Przecież to bastion PO. Co chcieli wyrazić poprzez oddanie głosów nieważnych?
            • humbak Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:56
              Myślę że byli wyborcy PO mieli najwięcej powodów, by oddać nieważnie głosy.
    • 14pol Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:28
      Skoro NIK potwierdziła że ta banda starych pierdzieli nie nadaje się do przeprowadzenia wyborów to o czym my tu w ogóle mówimy. Jakie to były wobory????
      • snajper55 Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:29
        14pol napisał:

> Skoro NIK potwierdziła że ta banda starych pierdzieli nie nadaje się do przepro
        > wadzenia wyborów to o czym my tu w ogóle mówimy. Jakie to były wobory????

Ważne, że wyborcy nadają się do głosowania i właśnie to zrobili.

S.
        • tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:33
          A co do tego mają wyborcy?
          Nie jest ważne jak kto głosuje, ważne kto liczy głosy.
          • spokojny.zenek Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:36
            tw_wielgus napisał:

> A co do tego mają wyborcy?

Na przykład to, ze to nie komisje stawiały krzyżyki przy jednym kandydacie każdego komitetu równocześnie.

• tw_wielgus Re: Raport NIK. 21.11.14, 13:44
              A masz jakieś dowody na to żeby potwierdzić swoje radosne przypuszczenie?
              Nie wiem, wiem natomiast, że kod programu generujący certyfikat do podpisania list był, że tak to delikatnie ujmę, wadliwym i wysoce łatwym do złamania rozwiązaniem zabezpieczającym.
              A skoro dopuszczono takie rozwiązanie do zastosowania to nie mamy pewności, że ktoś z niego nie skorzystał. Prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka