inocom 09.12.14, 00:30 a marszałek sejmu, II osoba w państwie nie? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17099557,Pitera__Przez_lata_potepialismy_ministrow_za_uzywanie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inocom Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 08:24 To nie jest prawdą, że osoby są chronione przez BOR przez całą dobę. Tak się dzieje tylko w przypadku premiera i prezydenta. Inne osoby są często opuszczane przez ochronę, bo same z niej rezygnują. Też tak robiłem jako minister - podkreślił. Marszałek Sejmu jest ważniejszą osobą niż Premier. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 08:36 "Inne osoby są często opuszczane przez ochronę, bo same z niej rezygnują" Pytaj marszałka, dlaczego rezygnuje z ochrony BOR. Ustawowo Marszałkowi Sejmu przysługuje ochrona na takich samych zasadach, jak Prezydentowi RP. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 08:42 sverir napisał: > "Inne osoby są często opuszczane przez ochronę, bo same z niej rezygnują" > > Pytaj marszałka, dlaczego rezygnuje z ochrony BOR. Ustawowo Marszałkowi Sejmu p > rzysługuje ochrona na takich samych zasadach, jak Prezydentowi RP. Z pizzy dostarczonej przez BOR nie zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 08:44 > Z pizzy dostarczonej przez BOR nie zrezygnował. Niezłe masz rozkminy. Ja wysiadam, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 08:50 sverir napisał: > > Z pizzy dostarczonej przez BOR nie zrezygnował. > > Niezłe masz rozkminy. Ja wysiadam, dziękuję. A co jest w tym takiego dziwnego. II osoba w państwie była głodna, podczas sprawowania urzędu. Zadaniem BOR jest by stała się syta. Jak Polak głodny, to zły i nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 16:55 obywatelu!! ... znowu pieprzysz bez sensu!!! ... wiesz po co??? :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Chodzi mi o ten fragment 10.12.14, 00:25 Bezpieczeństwo to nie tylko panowie z pif-paf i szofer. To także sprawdzona żywność, czy aby ktoś nie miał ochoty otruć Sikorskiego. Stąd pizza przez BOR. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 09:52 inocom napisał: Marszałek Sejmu jest ważniejszą osobą niż Premier. Nawet jeśli Sikorski nie wymienił marszałków Sejmu i Senatu (którym chyba rzeczywiście przysługuje całodobowa ochrona) - to Radosław Sikorski jest marszałkiem Sejmu od paru tygodni. A cała nagonka dotyczy poprzednich 7. lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Chodzi mi o ten fragment 09.12.14, 10:53 > A cała nagonka dotyczy poprzednich 7. lat. Lub dłużej, bo ministrem i senatorem był już wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego premier jest chroniony 09.12.14, 08:36 Ty nam lepiej napisz dlaczego najpotężniejszą ochronę ma szeregowy poseł opozycyjnej partii? Nie lepiej wysłać go na Figi zamiast płacić ze jego stare grzechy? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego premier jest chroniony 09.12.14, 14:35 Kmiot nie ma pojęcia wiec uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Służby specjalne 09.12.14, 09:50 muszą mieć legalne źródła utrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
rrdm Re: Bo ustalono kolegialnie że radzio 09.12.14, 14:49 jest tak głupi że nikt nie miałby interesu zrobić mu coś złego, a wręcz przeciwnie, stale udawadnia że największym dla niego zagrożeniem jest on sam. W zwiàzku z powyższym uznano że nie ma żadnego skutecznego sposobu na upilnowanie i uchronienie idioty przed nim samym. Odpowiedz Link Zgłoś
14pol Re: Bo ustalono kolegialnie że radzio 09.12.14, 15:03 Jednak Radzio żywi się nadzieją że inny idiota gdzieś poleci a wtedy.... Radzio konstytucyjnie i ostentacyjnie wskoczy na jego miejsce. Byłby to pierwszy przypadek w świecie gdzie na tak eksponowanym stanowisku idiota zastąpiłby idiotę... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bo ustalono kolegialnie że radzio 09.12.14, 17:00 ... ty też... cdn1.asteroid.pl/c4/a.swistak.pl/035/500/35500183_1024.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bo ustalono kolegialnie że radzio 09.12.14, 16:59 cdn1.asteroid.pl/c4/a.swistak.pl/035/500/35500183_1024.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Dlaczego premier jest chroniony 09.12.14, 16:28 Martwisz się, ze ochrona Sikorskiego kosztuje mniej, niż ochrona Jarosława "300zł" Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Pani Premier 09.12.14, 16:50 Która wcześniej jako szefowa sejmu zrobiła z tej izby parlamentu niezły burdel zasługuje na kasację. Bo teraz ma możliwość przerobienia na burdel całe państwo. Im szybciej skończy z nią Schetyna tym lepiej dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczaglina pieniadze poszly na ochrone kaczego kupra 09.12.14, 16:56 podatnik juz nie chce placic na wiecej takich jak kacze kupry. Odpowiedz Link Zgłoś