Dodaj do ulubionych

Bezradność...

15.12.14, 21:42
budząca współczucie bezradność wobec radykałów z PiS, którzy walczą ostro, bezpardonowo i nie przebierając w środkach. Najpierw organizowali demonstracje brutalnie atakując politycznych przeciwników oskarżeniami o współudział w "zamachu", dziś kolejne marsze i nowa narracja - o "sfałszowaniu wyborów". Co na to wszystko PO? Ano nic - anemiczne riposty, albo bezsilna złość i histeria, a radykalny PiS jak robił, tak dalej robi swoje.

Ech, lemingi to jednak bardzo głupiutkie zwierzątka...
Obserwuj wątek
    • bogucjusz Indyk to jednak bardzo głupie zwierzątko. 15.12.14, 21:50
      Przejmuje się gdakaniem.
    • indeed4 Ogólna euforia na FK po wyzwiskach Frasyniuka 15.12.14, 21:56
      jest wymowna...
      • behemot17-13 Re: Ogólna euforia na FK po wyzwiskach Frasyniuka 15.12.14, 22:04
        Przypuszczam, że naoglądałeś się pani Hejke w TV Republika. Jest wymowa, jest uporczywe wmawianie, jest przekaz. No cóż, ...
        • indeed4 Re: Ogólna euforia na FK po wyzwiskach Frasyniuka 15.12.14, 22:07
          Nie oglądam TV Republika, ani p. Hejke - sorry...
          • behemot17-13 Re: Ogólna euforia na FK po wyzwiskach Frasyniuka 15.12.14, 22:10
            Natomiast ja tak. Bo może lubię wiedzieć co w telewizorniach piszczy.
            • indeed4 Re: Ogólna euforia na FK po wyzwiskach Frasyniuka 15.12.14, 22:32
              Nie muszę oglądać, żeby wiedzieć co się dzieje w TVR - wystarczy twitter ;-)

twitter.com/cezarygmyz/status/543848355974356992
    • dr.krisk Wzruszyłem się okropnie.... 15.12.14, 21:57
      Zapomniałeś mądralo o jednym drobnym szczególe - jedynym skutkiem tego "nieprzebierania w środkach" jest regularny łomot, który PiS dostaje w wyborach. I tyle w temacie.
      • indeed4 Za głupiutki jesteś... 15.12.14, 22:06
        żeby z tobą o czymkolwiek poważnie rozmawiać.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155724635,155724715,Re_Lekturka_obowiazkowa_.html

Może kiedyś, jak poszerzysz horyzonty i się należycie dokształcisz w temacie...
        • dr.krisk Pochlebiasz sobie :) 15.12.14, 22:14
          indeed4 napisał:

> żeby z tobą o czymkolwiek poważnie rozmawiać.
          Wyznam ci w sekrecie - wcale nie chcę z tobą "poważnie rozmawiać". Ot tak, drażnię cię kijem przez płot, bo tak śmiesznie się ślinisz.......
          Poważnie rozmawiam z poważnymi ludźmi.
          • indeed4 Coś jeszcze? 15.12.14, 22:16
            Bo znów zaczynasz niemiłosiernie przynudzać...
            • dr.krisk Biedny misiu o mokrym nosku..... 15.12.14, 22:20
              Nikt nie chce z tobą "poważnie rozmawiać"..... A ty przecież jesteś taki mądry, tak byś chciał zabłysnąć intelektem - a tu masz, tylko facecje i podśmiechujki!
              Niedobrzy ci ludzie są, oj niedobrzy.
              • indeed4 Re: Biedny misiu o mokrym nosku..... 15.12.14, 22:23
                Aha, czyli zamierzasz monologować dalej - w takim razie nie przeszkadaj sobie :-)))

Z mojej strony EOT.
                • indeed4 Re: Biedny misiu o mokrym nosku..... 15.12.14, 22:24
                  *nie przeszkadzaj
                  • dr.krisk Re: Biedny misiu o mokrym nosku..... 15.12.14, 22:34
                    Jaki dzielny, jaki groźny!
                    Nie przeszkadza ci, gdy wszyscy robią sobie z ciebie jaja (tak jak w tym wątku :)?
                    To jakaś wyrafinowana forma masochizmu, te twoje wątki.
                    • indeed4 Biedactwo... 15.12.14, 22:37
                      może zaparz sobie jakieś ziółka na uspokojenie? Zaczynam się dziadek o ciebie martwić...
                      • indeed4 EOT. 15.12.14, 22:40
                        • dr.krisk Jakoś nie umiesz skończyć :) 15.12.14, 22:44
                          Przyznaj, lubisz być męczony, prawda? Nie zaśniesz, póki cię na forum nie sponiewierają. Wtedy doznajesz Satysfakcji i idziesz spać - a śni ci się Pawlowicz Krystyna jak cię zniewala i haniebnie wykorzystuje.
    • adam111115 Re: Bezradność... 15.12.14, 22:03
      Bezradnie to się piłeczka w czeluściach twojego pustego czaszkogłowia odbija i szuka rozumu....
      • indeed4 Ach, ach... 15.12.14, 22:13
        dokop mu Bronku, Tusku, Stefku! Modli się w duchu, dyszący żądzą zemsty sponiewierany, biedny leming - a tu kicha... :-)
    • m.c.hrabia Re: Bezradność... 15.12.14, 22:18
      ósmy raz z rzędu :)
      • indeed4 Ano tak - bo ostatnie wybory wygrała PO... 15.12.14, 22:26
        no i jak tu z wami ofiary losu poważnie rozmawiać, co? :-)))
        • douglasmclloyd Re: Ano tak - bo ostatnie wybory wygrała PO... 15.12.14, 23:18
          indeed4 napisał:

> no i jak tu z wami ofiary losu poważnie rozmawiać, co? :-)))

To chyba oddaje najlepiej sytuację PiCu i prezesa w szczególności.

Rycerz Krzykalski

Oto rycerz Krzykalski,
          Spójrzcie, co za mina!
          Zdarzyło się mu kiedyś
          Złapać Tatarzyna.

Krzyczy: "Hura! To moja
          Odwaga i męstwo!
          Wróg w niewoli! Ja górą!
          Odniosłem zwycięstwo!

Nieustraszony jestem,
          Więc natarłem zbrojnie!
          Hura! Hura! Jam pierwszy
          Śmiałek na tej wojnie!

Któż by się mógł porównać
          Z takim bohaterem?
          Niech tu sam król przyjedzie
          Z największym orderem!

Dla mnie wszystkie zaszczyty!
          Dla mnie cześć i chwała!
          Złapałem Tatarzyna!
          Zdobyłem trzy działa!"

Więc krzyczą mu:
          "Przyprowadź tego Tatarzyna!"
          A Krzykalski: "Nie mogę,
          Bo mnie za łeb trzyma!"
          • indeed4 PiS dostał więcej głosów niż PO 15.12.14, 23:30
            więc procentowo wygrał i nie kombinuj :-)

Jak to się potem (ze względu na specyficzny system obliczania) przełożyło na ilość mandatów to inna sprawa - w parlamentarnych takiego systemu nie ma.
            • douglasmclloyd Re: PiS dostał więcej głosów niż PO 15.12.14, 23:34
              indeed4 napisał:

> więc procentowo wygrał i nie kombinuj :-)

To sfałszowane wybory, czy nie?

> Jak to się potem (ze względu na specyficzny system obliczania) przełożyło na il
              > ość mandatów to inna sprawa - w parlamentarnych takiego systemu nie ma.

Jarosław Krzykalski znowu wygrał, hehe.
              • indeed4 Re: PiS dostał więcej głosów niż PO 15.12.14, 23:53
                Czego znów nie zrozumiałeś, platformerski tumanku? Powiedziałem - chcesz pogadać o sfałszowanych wyborach to poszukaj kogoś innego.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155650701,155650701,_Sfalszowane_wybory_jak_zamach_.html

EOT.
                • douglasmclloyd Re: PiS dostał więcej głosów niż PO 15.12.14, 23:55
                  indeed4 napisał:

> Czego znów nie zrozumiałeś, platformerski tumanku? Powiedziałem - chcesz pogada
                  > ć o sfałszowanych wyborach to poszukaj kogoś innego.

Nikt mi nie będzie rozkazywał.
            • erte2 Re: PiS dostał więcej głosów niż PO 16.12.14, 00:06
              indeed4 napisał:

> PiS dostał więcej głosów niż PO więc procentowo wygrał i nie kombinuj :-)
              Gwoli ścisłości: półprocentowo.
    • douglasmclloyd Re: Bezradność... 15.12.14, 22:19
      indeed-4 napisał:

> budząca współczucie bezradność wobec radykałów z PiS, którzy walczą ostro, bezp
      > ardonowo i nie przebierając w środkach. Najpierw organizowali demonstracje brut
      > alnie atakując politycznych przeciwników oskarżeniami o współudział w "zamachu"
      > , dziś kolejne marsze i nowa narracja - o "sfałszowaniu wyborów".

Ja tam lubię, jak debil ma zajęcie.
      • m.c.hrabia Re: Bezradność... 15.12.14, 22:23

Ja tam lubię, jak debil ma zajęcie.

i może takie wątki zakładać :)
      • indeed4 Re: Bezradność... 15.12.14, 22:28
        Ten "debil" wygrał ostatnie wybory, jest drugą największą formacją polityczną w kraju i rośnie w siłę - a PO słabnie ;-)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155724635,155724715,Re_Lekturka_obowiazkowa_.html
        • douglasmclloyd Re: Bezradność... 15.12.14, 22:49
          indeed4 napisał:

> Ten "debil" wygrał ostatnie wybory, jest drugą największą formacją polityczną w
          > kraju i rośnie w siłę - a PO słabnie ;-)

Wygrał, bo wybory były sfałszowane, przecież niemożliwym jest, że wygrał bez fałszerstwa, prawda?
          • indeed4 Re: Bezradność... 15.12.14, 23:03
            O tym powinieneś pogadać sobie z tymi, który uważają, że sfałszowano wybory.
            • douglasmclloyd Re: Bezradność... 15.12.14, 23:07
              indeed4 napisał:

> O tym powinieneś pogadać sobie z tymi, który uważają, że sfałszowano wybory.

Łatwo powiedzieć, nie myślę, żeby prezes znalazł dla mnie chwilę czasu.
        • indeed4 Re: Bezradność... 15.12.14, 22:53
          PO powinna dziękować Bogu, że PiS jest w rękach Kaczyńskiego i radykałów - gdyby był prowadzony przez przywódcę z głową, po Platformie nie byłoby dziś śladu...
          • douglasmclloyd Re: Bezradność... 15.12.14, 22:54
            indeed4 napisał:

> PO powinna dziękować Bogu, że PiS jest w rękach Kaczyńskiego i radykałów - gdyb
            > y był prowadzony przez przywódcę z głową, po Platformie nie byłoby dziś śladu..
            > .

Ależ PO codziennie z rana za to dziekuje.
            • indeed4 Re: Bezradność... 15.12.14, 23:04
              Sęk w tym, że niedługo to może nie wystarczyć...
              • douglasmclloyd Re: Bezradność... 15.12.14, 23:06
                indeed4 napisał:

> Sęk w tym, że niedługo to może nie wystarczyć...

Ale dopóki wystarcza, to nie ma się czym przejmować, prawda?
                • indeed4 Re: Bezradność... 15.12.14, 23:42
                  Pewnie, że dopóki się nabiera wody i zaczyna iść na dno, choć jeszcze nie tonie, to "nie ma się czym przejmować" - tak samo jak coraz silniej depczącą po piętach konkurencją... :-)))
    • sclavus Re: Bezradność... 15.12.14, 22:39
      ... wykłapałeś się (wyKŁAPałeś, nie "wyPŁAKałeś") w wątku, który założyłeś własnymi siłami, jak kulawy pelikan - tyle twojego!!
      • indeed4 No jak to... 15.12.14, 22:44
        A ty nie chcesz mnie powiadomić - jak twoi genialni koledzy wyżej - że ostatnie wybory wygrała PO?! Jestem głęboko rozczarowany...

:-)))
        • sclavus Re: No jak to... 15.12.14, 23:27
          Nie doczytałeś w innym poście, w innym wątku, że w doopie mam Platformę acz muszę przyznać, że mocno nie cierpię PiS???
          Żałuj!!
          ... napisałem również, że pozujesz na neutralnego acz mocno jednostronnie zaangażowanego obserwatora... (dodam, że nie wysiliłeś się na zaprzeczenie temu)
    • wariant_b Może celowa? 15.12.14, 22:49
      Przynajmniej PO ma taką opozycję, jaka mu najbardziej pasuje.
      Zobaczymy po kolejnych wyborach parlamentarnych.
      • indeed4 Re: Może celowa? 15.12.14, 23:07
        Celowo nie potrafili sobie dać rady z Macierewiczem i teoriami o zamachu, tak jak teraz z oskarżeniami o fałszerstwa? Dajcie spokój...
        • douglasmclloyd Re: Może celowa? 15.12.14, 23:16
          indeed4 napisał:

> Celowo nie potrafili sobie dać rady z Macierewiczem i teoriami o zamachu

Rozegrali to genialnie, Maciorewicz wyszedł na totalnego idiotę.
          • indeed4 Re: Może celowa? 15.12.14, 23:20
            Tiaa... - ilość zwolenników teorii zamachowych wzrosła 3 razy, zaufanie do raportu Millera i oficjalnej wersji spadło o kilkanaście procent, ale "Macierewicz wyszedł na idiotę". No i o czym tu z wami gadać :-)
            • douglasmclloyd Re: Może celowa? 15.12.14, 23:26
              indeed4 napisał:

> Tiaa... - ilość zwolenników teorii zamachowych wzrosła 3 razy

Hahahaha i ile wynosi?

>, zaufanie do rap
              > ortu Millera i oficjalnej wersji spadło o kilkanaście procent, ale "Macierewicz
              > wyszedł na idiotę". No i o czym tu z wami gadać :-)

Jego zarzuty są goowno warte, kiedy to do ciebie dotrze?
              • indeed4 Re: Może celowa? 15.12.14, 23:37
                > Hahahaha i ile wynosi

Co to ja, encyklopedia? :-))) A sprawdź sobie ile było w 2010 i ile jest teraz, FK to nie miejsce na udzielanie korepetycji.

> Jego zarzuty są goowno warte, kiedy to do ciebie dotrze?

Jakie zarzuty? Najpierw myśl, a potem pisz.
                • douglasmclloyd Re: Może celowa? 15.12.14, 23:41
                  indeed4 napisał:

> > Hahahaha i ile wynosi
                  >
                  > Co to ja, encyklopedia? :-))) A sprawdź sobie ile było w 2010 i ile jest teraz,
                  > FK to nie miejsce na udzielanie korepetycji.

Ja mam to w doopie.

> > Jego zarzuty są goowno warte, kiedy to do ciebie dotrze?
                  >
                  > Jakie zarzuty?

Wszystkie.
                  • indeed4 Re: Może celowa? 15.12.14, 23:44
                    > Ja mam to w doopie.

Nie tylko to i to akurat widać :->
        • wariant_b Re: Może celowa? 15.12.14, 23:34
          > Celowo nie potrafili sobie dać rady z Macierewiczem i teoriami o zamachu, tak jak teraz
          > z oskarżeniami o fałszerstwa? Dajcie spokój...

A cóż poza biciem piany jest w stanie PiS zrobić? Najwyżej doprowadzi do odnowienia POPiSu.
          PO nie da się drugi raz uśpić, jak przed wyborami w 2005, kiedy wszystko było wstępnie podzielone
          a wynik wydawał się nie mieć decydującego znaczenia.

Martwy Kaczyński jest groźniejszy niż żywy - nie może już sam sobie zaszkodzić.
          Żywy Lech był problemem dla brata, martwy robi za męczennika i króla Polski.
          Jaki cel miałoby PO widzieć w udupieniu psycholi Macierewicza i Kaczyńskiego
          i bandy ich nierozgarniętych przydupasów. Wolną niszę mógłby zając ktoś inny.

Tusk mógł wykończyć PiS nie zgadzając się na przedterminowe wybory, a jednak
          z jakichś powodów pozwolił im się wykręcić od odpowiedzialności. Dlaczego?
          • indeed4 Re: Może celowa? 16.12.14, 02:01
            > Najwyżej doprowadzi do odnowienia POPiSu.

POPiS-u? Zapomnij, szybciej dojdzie do koalicji PiS z SLD albo PSL. Jeszcze co do tej "celowej" bezsilności - PO w sferze retorycznej od czasu do czasu próbuje stawiać radykałom czoła, ale efekt chyba każdy widzi. Gdyby mieli głowę na karku, całkowicie ignorowali zaczepki i nie dali sprowokować dziś byliby kingami, a tak ludzie od dawna wrzucają ich do jednego worka razem z PiS-em...
            • wariant_b Re: Może celowa? 16.12.14, 10:04
              indeed4 napisał:
              > POPiS-u? Zapomnij, szybciej dojdzie do koalicji PiS z SLD albo PSL.

W Sejmie się przelicza głosy i stanowiska, a nie teoretyzuje lub zajmuje ideologią.
              Oczywiście, że możliwa jest koalicja Kaczyńskiego z Millerem, tak jak była możliwa
              i co więcej zrealizowana z Lepperem. Prezes najpierw zajmie się skonsumowaniem
              większości parlamentarnej, odzyskaniem mediów czy sądownictwa i prokuratury,
              odzyskaniem samorządów, zmarginalizowaniem TK czy próbą wymiany prezydenta
              a niepewnym koalicjantem w dalszej kolejności. To już też przerabialiśmy.

A POPiS jest jak najbardziej realny jeśli taki wariant wyjdzie z rachunków,
              acz większość z udziałem mniejszościowego koalicjanta/koalicjantów
              jest dla obu wyrosłych z AWS partii bardziej atrakcyjna. Koalicja z PO
              w sytuacji, gdyby PO wygrało wybory i wystawiało swojego premiera
              zapewne kosztowałaby dożywotniego prezesa utratę stanowiska, ale jak sądzę,
              przydupasy pójdą na to rozwiązanie, bo też pewnie mają go serdecznie dosyć
              a nieustanna loteria, kogo wyleje jako następnego jest dla nich męcząca,
              a ostentacyjne, poddańcze lizusostwo upokarzające. Tu nie Korea Północna.

> Gdyby mieli głowę na karku, całkowicie ignorowali zaczepki i nie dali
              > sprowokować dziś byliby kingami...

I są - rządzą drugą kadencję z bardzo realnymi widokami na trzecią.
              Fakt, w moim odczuciu też zbytnio ustępują agresywnemu chamstwu,
              co odczytywane jest jako słabość i zachęta do eskalacji agresji, ale
              jak na razie skuteczne. No i przewidywalne i możliwe do zaakceptowania -
              nie mamy już najlepsiejszych Fotyg, sędzin Bagińskich w TK, prezesów
              Skrzypków, telewizji Farfałów, kastingów na wrogów publicznych
              i tego wszystkiego, co oferowały w IV RP rządy bliźniaków z górnej półki.
              Mamy w miarę normalny kraj, choć z nienormalną i niegroźną opozycją.
    • szwampuch58 Re: Bezradność: tylko jeden EOT 15.12.14, 23:32
      Indycza hmm,ukryty kartofel dzisiaj w formie?
    • kaczaglina Staruch moczacy pampersy rewolucje poprowadzi? 15.12.14, 23:43
      Juz czekam. Poza tym, nikt teraz nei dba o uliczne manify. To nie 1905 w Pertersburgu. Teraz na swiecie olewa sie manify, lub sie nimi kieruje. Nie ma udanej rewolucji bez pomocy z zagranicy. Moze Putina prezes poprosi o kase i wsparcie zielonymi ludzikami? hehehe
      • indeed4 Komorowski? 16.12.14, 01:30
        Nie sądzę...
        • kaczaglina Kaczynski to wodz w mokrych pampersach 16.12.14, 01:57
          rewolucje robi, a swiat sie smieje.
          • indeed4 Komorowski jest trzy lata młodszy od Kaczyńskiego 16.12.14, 02:03
            czyli taki sam staruch...
    • boblebowsky Re: Bezradność... 16.12.14, 01:40

indeed-4 napisał:

> budząca współczucie bezradność wobec radykałów z PiS, którzy walczą ostro, bezp
      > ardonowo i nie przebierając w środkach. Najpierw organizowali demonstracje brut
      > alnie atakując politycznych przeciwników oskarżeniami o współudział w "zamachu"
      > , dziś kolejne marsze i nowa narracja - o "sfałszowaniu wyborów". Co na to wszy
      > stko PO? Ano nic - anemiczne riposty, albo bezsilna złość i histeria, a radykal
      > ny PiS jak robił, tak dalej robi swoje.
      >
      > Ech, lemingi to jednak bardzo głupiutkie zwierzątka...

Najmądrzejszy pelikan z całej kałuży się odezwał:)))
    • indeed4 Najlepszy jest Bronek... 16.12.14, 01:46
      www.tvn24.pl/prezydent-krytycznie-o-marszu-pis,498660,s.html

Wiekopomne odkrycie - marsze PiS to robienie partyjnej polityki! Za jakieś dwa lata załapie, że PiS atakuje rządzącą Platformę, w identyczny sposób jak Platforma PiS w 2006 :-)))
      • kaczaglina Lud na barykady wyszedl, Kaczynskim moczem podnie 16.12.14, 01:58
        -cony. Pampers kaczy rewolucjonista? heheh jak zimny spadajacy zapmniany malpiszonek.
        • indeed4 Znam lepsze żydowskie szmoncesy 16.12.14, 02:05
          niż twój chory, obsesyjny bełkot...
          • kaczaglina Re: Znam lepsze żydowskie szmoncesy 16.12.14, 05:13
            antysemityzm wieksze ofiary mial niz kaczki. adolfo zdechl jak pies.
            • hasta.la.vista1 Re: Znam lepsze żydowskie szmoncesy 16.12.14, 09:18
              upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Lech_Kaczynski_synagogue_21.12.2008_%281%29.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka