Dodaj do ulubionych

Idzie ku lepszemu

23.12.14, 17:36
Mam nadzieję, że inne miejscowości pójdą w ślady Czerska i pogonią darmozjadów.

fakty.interia.pl/news-straz-miejska-do-likwidacji-siedza-w-krzakach-i-lapia-kierow,nId,1579875#iwa_item=8&iwa_img=0&iwa_hash=32028&iwa_block=facts_news_small
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Idzie ku lepszemu 23.12.14, 20:51
      douglasmclloyd napisał:

> Mam nadzieję, że inne miejscowości pójdą w ślady Czerska i pogonią darmozjadów.
      >
      > fakty.interia.pl/news-straz-miejska-do-likwidacji-siedza-w-krzakach-i-lapia-kierow,nId,1579875#iwa_item=8&iwa_img=0&iwa_hash=32028&iwa_block=facts_news_small

Darmozjadów dzięki którym do budżetu wpływała spora kasa? W interesujący sposób rozumiesz pojęcie "darmozjad".

Mam nadzieję, że gdzie indziej władze będą... rozsądniejsze i Straży Miejskiej nie zlikwidują.

S.
      • douglasmclloyd Re: Idzie ku lepszemu 23.12.14, 21:01
        snajper55 napisał:

> douglasmclloyd napisał:
        >
        > > Mam nadzieję, że inne miejscowości pójdą w ślady Czerska i pogonią darmoz
        > jadów.
        > >
        > > fakty.interia.pl/news-straz-miejska-do-likwidacji-siedza-w-krzakach-i-lapia-kierow,nId,1579875#iwa_item=8&iwa_img=0&iwa_hash=32028&iwa_block=facts_news_small
        >
        > Darmozjadów dzięki którym do budżetu wpływała spora kasa? W interesujący sposób
        > rozumiesz pojęcie "darmozjad".

> Mam nadzieję, że gdzie indziej władze będą... rozsądniejsze i Straży Miejskiej
        > nie zlikwidują.

Kasa płynie dzięki radarom, któych darmozjady wcale nie muszą pilnować.
        • snajper55 Re: Idzie ku lepszemu 26.12.14, 20:27
          douglasmclloyd napisał:

> Kasa płynie dzięki radarom, któych darmozjady wcale nie muszą pilnować.

A te radary są tak zautomatyzowane, że same identyfikują samochody, wypisują mandaty, wysyłają je i pilnują zapłacenia. A także zajmują się punktami, którymi nagradzają sfotografowanych kierowców. To muszą być chińskie fotoradary. Nasza technika jeszcze nie jest tak zaawansowana.

S.
          • douglasmclloyd Re: Idzie ku lepszemu 26.12.14, 20:38
            snajper55 napisał:

>
            > > Kasa płynie dzięki radarom, któych darmozjady wcale nie muszą pilnować.
            >
            > A te radary są tak zautomatyzowane, że same identyfikują samochody, wypisują m
            > andaty, wysyłają je i pilnują zapłacenia. A także zajmują się punktami, którymi
            > nagradzają sfotografowanych kierowców. To muszą być chińskie fotoradary. Nasza
            > technika jeszcze nie jest tak zaawansowana.

Ciekawe ile mandatów trzeba wypisać, żeby spłacić radar, opłacić tych darmozjadów, samochód, którym chowają się w krzakach i benzynę, którą palą na okrągło, żeby się ogrzać.

www.youtube.com/watch?v=Y6gmMgzGftI
      • bogucjusz Re: Idzie ku lepszemu 23.12.14, 21:14
        snajper55 napisał:

>
        > > Mam nadzieję, że inne miejscowości pójdą w ślady Czerska i pogonią darmoz
        > jadów.
        > >

W Czersku pogonili funkcjonariuszy Kościoła? Zbyt piękne, by mogło być prawdziwe...
        • snajper55 Re: Idzie ku lepszemu 26.12.14, 20:28
          bogucjusz napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > douglasmclloyd napisał:
          > >
          > > > Mam nadzieję, że inne miejscowości pójdą w ślady Czerska i pogonią
          > darmoz
          > > jadów.
          > > >
          >
          > W Czersku pogonili funkcjonariuszy Kościoła? Zbyt piękne, by mogło być prawdziwe...

Nieee. Prawdziwe darmozjady nadal mają w Czersku jak u pana boga za piecem.

S.
      • dystans4 Re: Idzie ku lepszemu 23.12.14, 21:32
        Jeśli przyjąć, że zadaniem Straży Miejskiej utrzymywanej na koszt podatników, jest łupienie ich pod wszelkimi możliwymi pretekstami, to masz rację. Ale to założenie jest nie do przyjęcia.
        • snajper55 Re: Idzie ku lepszemu 26.12.14, 20:29
          dystans4 napisał:

> Jeśli przyjąć, że zadaniem Straży Miejskiej utrzymywanej na koszt podatników, j
          > est łupienie ich pod wszelkimi możliwymi pretekstami, to masz rację. Ale to zał
          > ożenie jest nie do przyjęcia.

Zadaniem SM jest między innymi łupienie ludzi łamiących prawo. I życzę SM powodzenia w tym zbożnym dziele.

S.
          • douglasmclloyd Re: Idzie ku lepszemu 26.12.14, 21:51
            snajper55 napisał:

> Zadaniem SM jest między innymi łupienie ludzi łamiących prawo. I życzę SM powod
            > zenia w tym zbożnym dziele.

Dlaczego straż gminna wlepia mandaty za jazdę po drodze krajowej A1? Niech bezdomne psy lepiej we wsi łapią, większy pożytek z nich będzie.

www.youtube.com/watch?v=Y6gmMgzGftI
    • behemot17-13 Re: Idzie ku lepszemu 23.12.14, 22:29
      Straż miejska jest potrzebna.
      1 - Warsztat samochodowy przy ulicy. Właściciel parkuje stare klamoty na chodniku ( nie szerszym niż 1,2), za szybą tradycyjnie kartka z nr. tel. Ludzie muszą omijać grata i iść jezdnią. Zobaczywszy czterech! strażników, dochodzę i pytam, czy mogliby interweniować, oczywiście tak odpowiadają. Poszli i przeszli, nawet się nie zatrzymali.
      2 - Na ulicy leży zakrwawiony niezbyt elegancko ubrany facet. Zainteresowanych udzieleniem pomocy brak. Dzwonię pod numer Straży miejskiej (od miejsca zdarzenia ich siedziba, nie więcej niż 200 m) Słyszę, mam przyjść do ich siedziby i zgłosić, bo inaczej nie mogą interweniować. 200 m! i nie chciało się dupsk ruszyć. Pisałem na FK jakiś czas temu.
      3 - Przejście podziemne na stacji kolejowej, panowie robią sobie rajd swoim samochodzikiem, niby można bo napęd elektryczny ma. Może spieszyli z interwencją, może, tylko dlaczego tak im wesoło było.
      4 - Uciekający młodzieniec i dwaj strażnicy w pogoni, po kilkudziesięciu metrach odpuszczają, kondycja fizyczna owych strażników nie pozwoliła na kontynuację pościgu. Wychlanego menela dali radę (choć nie bez trudu) zapakować do samochodu, agresja z jaką ową czynność czynili niewspółmierna do sytuacji.
      Są potrzebni, jak dziura w kasie samorządów.
      • douglasmclloyd Re: Idzie ku lepszemu 23.12.14, 22:35
        Może zenon to skomentuje swoim bonmotem o przestrzeganiu prawa?
    • xystos Idzie ku lepszemu-Sybir czeka ! 26.12.14, 19:23

polish.ruvr.ru/sasiedzi/

ZEN
      • douglasmclloyd Re: Idzie ku lepszemu-Sybir czeka ! 26.12.14, 19:39
        www.rp.pl/artykul/40,1167376-Ukrainska-kolej-wstrzymuje-pociagi-na-Krym.html
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,17184123,Visa_i_Mastercard_wstrzymuja_obsluge_kart_na_Krymie.html#BoxSlotI3img

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka