Dodaj do ulubionych

Kadry decydują o wszystkim

15.01.15, 07:44
mawiał Lenin.
Wczoraj w Sejmie w oświadczeniu klubów w projekcie ustawy o zmianie ustawy o funkcjonowaniu górnictwa węgla kamiennego w imieniu PO zabrał głos były członek PZPR Marcin Święcicki

W styczniu 1974 został członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Od 1972 do 1982 był głównym specjalistą w Komisji Planowania przy Radzie Ministrów. Od 1979 do 1981 był członkiem egzekutywy oddziałowej organizacji partyjnej
Od lipca 1989 do stycznia 1990 pełnił funkcję członka Komitetu Centralnego PZPR, a od lipca do września 1989 był sekretarzem KC[9]. W 1989 uczestniczył w obradach Okrągłego Stołu po stronie rządowej, w zespole do spraw gospodarki i polityki społecznej.

Nie raz słyszałem, że PO brzydzi się i gardzi poprzednim ustrojem.
Dlaczego więc pan Marcin znalazł miejsce w tej partii?
Słyszałem nieraz krytykę, że sędzia Kryże był podsekretarzem stanu w rządzie PiS.Sędzia Kryże również należał do PZPR w latach 70-tych, podobnie jak Święcicki.

Pytanie kieruję głównie do sympatyków PO.
Czy stać was na podobne komentarze jak w sprawie krytyki PiS za zatrudnienie Kryże w rządzie PiS?

Obserwuj wątek
    • kosel_maruvi Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:15
      gtxl-3 napisał(a):

> Wczoraj w Sejmie w oświadczeniu klubów w projekcie ustawy o zmianie ustawy o fu
      > nkcjonowaniu górnictwa węgla kamiennego w imieniu PO zabrał głos były członek P
      > ZPR Marcin Święcicki
      >
      > Nie raz słyszałem, że PO brzydzi się i gardzi poprzednim ustrojem.
      > Dlaczego więc pan Marcin znalazł miejsce w tej partii?
      > Słyszałem nieraz krytykę, że sędzia Kryże był podsekretarzem stanu w rządzie Pi
      > S.Sędzia Kryże również należał do PZPR w latach 70-tych, podobnie jak Święcicki

To uwazasz, ze nie wazne jest co kto robil lecz juz sama przynaleznosc do PZPR dyskredytuje czlowieka ?

Pokaz mi w zyciorysie Swiecickiego podobny kwiatek i wtedy mozemy obu panow porownywac.

Andrzej Kryże
      W marcu 1980 jako sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie skazał na karę aresztu zasadniczego Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego za publiczne stwierdzenie, że PRL nie jest państwem niepodległym i zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości
      • jaroslaw2104 Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:21
        A.Kryże to syn pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Kry%C5%BCe

Brawo PiSda .
      • gtxl-3 Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:23
        kosel_maruvi napisał:

To uwazasz, ze nie wazne jest co kto robil lecz juz sama przynaleznosc do PZPR dyskredytuje czlowieka ?

Ja tak nie uważam. Zadałem pytanie w związku z licznymi wypowiedziami na temat przynależności do PZPR - Kryże i Jasińskiego w rządzie PiS.
        Te krytyczne wypowiedzi pochodziły od sympatyków PO.
    • wiosnaludzikow Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:23
      Nie ma żadnego znaczenia czy ktoś był czy nie był członkiem PZPR w kwestii kryzysu w energetyce.
      • gtxl-3 Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:28
        wiosnaludzikow napisał:

> Nie ma żadnego znaczenia czy ktoś był czy nie był członkiem PZPR w kwestii kryz
        > ysu w energetyce.

Moje pytanie było głębsze, nie miało związku z kryzysem energetycznym.
        Na FK liczni "żołnierze" PO nie zostawiają suchej nitki na SLD, która ich zdaniem jest kontynuacją PZPR.

• wiosnaludzikow Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:45
          gtxl-3 napisał(a):
          .
          > Na FK liczni "żołnierze" PO nie zostawiają suchej nitki na SLD, która ich zdani
          > em jest kontynuacją PZPR.
          A to już zupełnie inny temat. To nie jest temat czy ktoś był czy nie był w PZPR ale np. czy ktoś był lub nie był w PZPR po 13 grudnia 1981, to temat powiązań aktywistów PZPR ze służbam w tym obcymi i itd. itp
          • gtxl-3 Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:50
            wiosnaludzikow napisał:

> gtxl-3 napisał(a):
            > .
            > > Na FK liczni "żołnierze" PO nie zostawiają suchej nitki na SLD, która ich
            > zdani
            > > em jest kontynuacją PZPR.
            > A to już zupełnie inny temat. To nie jest temat czy ktoś był czy nie był w PZPR
            > ale np. czy ktoś był lub nie był w PZPR po 13 grudnia 1981, to temat powiązań
            > aktywistów PZPR ze służbam w tym obcymi i itd. itp

Dlatego chciałem usłyszeć ich opinię,czy SLD-PZPR zawsze ich brzydzi, czy tylko czasami.

• wiosnaludzikow Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:56
              gtxl-3 napisał(a):
              > Dlatego chciałem usłyszeć ich opinię,czy SLD-PZPR zawsze ich brzydzi, czy tylko
              > czasami.
              Nie pamiętam aby PO analogicznie do PiS radykalnie sekowało komunistów.
      • humbak Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 11:05
        W energatyce?
    • 13kisiel Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:25
      Komuchów już dawno trzeba było odsunąć od wszystkiego bo mają lepkie ręce
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:39
        Ale PiS nie odsunęło Janusza Wojciechowskiego od europejskiego żłobu.
        • wiosnaludzikow Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 08:47
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ale PiS nie odsunęło Janusza Wojciechowskiego od europejskiego żłobu.
          A Wojciechowski był komuchem ?
          • adherent1 Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 09:02
            wiosnaludzikow napisał:
            > A Wojciechowski był komuchem ?
            Taka gradacja nie ma sensu. Być komuchem w początkowych latach
            XX wieku (do końca wojny) znaczyło być człowiekiem nowoczesnym.
            Później to zbyt często znaczyło egoistyczne szukanie profitów.
            Tutaj Święcicki przebija wszystkich. O ile się nie mylę był jednym z
            ostatnich sekretarzy PZPR.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 09:07
            Należał do ZSLu jak Kopatsch.
      • pis_da_deby Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 09:00
        13kisiel napisał:

> Komuchów już dawno trzeba było odsunąć od wszystkiego bo mają lepkie ręce
        >
        Jakos w ostatnim czasie czesciej w kontekscie "lepkich rak" mowi sie o poslach PiS niz SLD
        • wiosnaludzikow Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 09:02
          pis_da_deby napisał:

> Jakos w ostatnim czasie czesciej w kontekscie "lepkich rak" mowi sie o poslach
          > PiS niz SLD
          O wszystkich "lepkich" należy mówić. To nie wyścigi.
    • mariner4 A sędzia Kryże? 15.01.15, 10:06
      Robił w PZPR za Konrada Wallenroda?
      Skazywał opozycjonistów, także B. Komorowskiego (i pewnie za to dostał od Kaczora staniowisko w rzadzie). A co zarzucisz Święcickiemu konkretnie.
      M.
      • gtxl-3 Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 10:09
        mariner4 napisał:

> Robił w PZPR za Konrada Wallenroda?
        > Skazywał opozycjonistów, także B. Komorowskiego (i pewnie za to dostał od Kaczo
        > ra staniowisko w rzadzie). A co zarzucisz Święcickiemu konkretnie.
        > M.

Nie zrozumiałeś dlaczego stworzyłem ten wątek.Przeczytaj jeszcze raz.
        • mariner4 Zrozumiałem dobrze. Sama przynależność 15.01.15, 13:13
          niczego jeszcze nie dowodzi. Byli członkowie PZPR równo obdzielili wszystkie partie. Masz jakiś konkretny zarzut? Bo do Kryżego ja mam. Skazywał w procesach politycznych.
          Kaczor senior na UW prał mózgi studentom wykładając Marksizm. I co z tego? Nic.
          Nie wpomę już tatusia, stalinowskiegi oprawcę w todze.
          M.

• gtxl-3 Re: Zrozumiałem dobrze. Sama przynależność 15.01.15, 13:21
            mariner4 napisał:

> niczego jeszcze nie dowodzi. Byli członkowie PZPR równo obdzielili wszystkie pa
            > rtie. Masz jakiś konkretny zarzut? Bo do Kryżego ja mam. Skazywał w procesach p
            > olitycznych.
            > Kaczor senior na UW prał mózgi studentom wykładając Marksizm. I co z tego? Nic.
            > Nie wpomę już tatusia, stalinowskiegi oprawcę w todze.
            > M.
            >

Tusk wyraźnie odżegnywał się od SLD,Kaczor również.
            Kaczor nie wykładał marksizmu.Bzdury opowiadasz.
            Rajmund Kaczyński chodził w todze? masz na myśli uniwersytecką togę?

• 13kisiel Re: Zrozumiałem dobrze. Sama przynależność 15.01.15, 13:24
              Przynależność do PZPR powinna skutkować wykluczeniem z życia publicznego choć marzy mi rumuński model dla liderów
              • mariner4 Ty byś się nie zapisał? 15.01.15, 13:35
                Na przykład aby czekać na mieszkanie nie 15 lat a 5?
                Kurczę sami bohaterowie.
                Niestety większośś ludzi na na prawdę Polskę w d... Chyba że ryczy na meczu "Polska gola!"
                Nikt ci tego nie proponował sądząc po twoich infantylnych wypowiedziach, młodzieńcze.
                A tatuś nie należął, albo dziadek?
                M.
            • mariner4 Papa Kaczor. 15.01.15, 13:30
              M.
              • gtxl-3 Re: Papa Kaczor. 15.01.15, 13:33
                Był taki papa Kaczor, ale nie wiem o co Ci chodzi.

• mariner4 Re: Papa Kaczor. 15.01.15, 13:39
                  Rajund Kaczyński był lektorem Marksizmu i Leninizmu na UJ z ramienia KC PZPR.
                  Nie wiesz o tym?
                  Nie dziwię się, ze synkowie tatusiem się nie chwalili, choć był Powstancem Warszawskim z zasługami.
                  Gdyby nie ta skaza, to Jarek by co chwila przypominał: "Mój ojciec", tak jak powołuje suę na brata. A tu cisza... A i grób ojca zaniedbany....
                  M.
                  • 13kisiel Re: Papa Kaczor. 15.01.15, 13:44
                    idąc tym tropem okaże się że większość rządowych dziennikarzyn to są resortowe dzieci i stąd to uwielbienie dla kosmopolitycznych związków sowieckich a teraz unijnych
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Papa Kaczor. 15.01.15, 13:52
                      Związek sowiecki był kosmopolityczny?
          • volupte Re: Zrozumiałem dobrze. Sama przynależność 15.01.15, 13:37
            Ale tatus Kaczor chociaż sie modlił aby Polske Bóg ochronił przed jego synami:-)
      • wiosnaludzikow Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 13:08
        >A co zarzucisz Święcickiemu konkretnie.
        Działał w PZPR i psuł gospodarkę w stanie wojennym i wojennej komunie po 13 grudnia.
        • gtxl-3 Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 13:23
          wiosnaludzikow napisał:

> >A co zarzucisz Święcickiemu konkretnie.
          > Działał w PZPR i psuł gospodarkę w stanie wojennym i wojennej komunie po 13 gru
          > dnia.

Czy wy wszyscy nie potraficie zrozumieć mojego prostego przekazu zawartego w moim pierwszym poście?
          Czy ja kiedykolwiek zarzucałem Millerowi czy Oleksemu czy Cimoszewiczowi przynależność do PZPR?
          • snajper55 Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 13:50
            gtxl-3 napisał(a):

> Czy wy wszyscy nie potraficie zrozumieć mojego prostego przekazu zawartego w mo
            > im pierwszym poście?
            > Czy ja kiedykolwiek zarzucałem Millerowi czy Oleksemu czy Cimoszewiczowi przyna
            > leżność do PZPR?

Nigdy. Ty tylko PO atakujesz i bronisz PiS. Miller czy Oleksy to nie twoja bajka.

S.
          • wiosnaludzikow Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 14:30
            gtxl-3 napisał(a):

> Czy wy wszyscy nie potraficie zrozumieć mojego prostego przekazu
            Jak wszyscy nie rozumieją to może Ty masz problem ;)
            • gtxl-3 Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 14:46
              wiosnaludzikow napisał:

> gtxl-3 napisał(a):
              >
              > > Czy wy wszyscy nie potraficie zrozumieć mojego prostego przekazu
              > Jak wszyscy nie rozumieją to może Ty masz problem ;)

Moje pytanie z pierwszego postu....

Nie raz słyszałem, że PO brzydzi się i gardzi poprzednim ustrojem.
              Dlaczego więc pan Marcin znalazł miejsce w tej partii?
              Słyszałem nieraz krytykę, że sędzia Kryże był podsekretarzem stanu w rządzie PiS.Sędzia Kryże również należał do PZPR w latach 70-tych, podobnie jak Święcicki.

Pytanie kieruję głównie do sympatyków PO.
              Czy stać was na podobne komentarze jak w sprawie krytyki PiS za zatrudnienie Kryże w rządzie PiS?

Dalej masz problem ze zrozumieniem?

• wiosnaludzikow Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 15:04
                gtxl-3 napisał(a):

> Dalej masz problem ze zrozumieniem?
                Nie tylko ja bo napisałeś, że wszyscy:)
                • gtxl-3 Re: A sędzia Kryże? 15.01.15, 15:11
                  wiosnaludzikow napisał:

> gtxl-3 napisał(a):
                  >
                  > > Dalej masz problem ze zrozumieniem?
                  > Nie tylko ja bo napisałeś, że wszyscy:)

O.K- mea culpa.
    • dystans4 Re: Kadry decydują o wszystkim 15.01.15, 10:55
      Większość chce się przyłożyć do końca swojego państwa.
      Przyjdą kolejne grupy i też dostaną co im się należy. Później wyjedzie kilka milionów, wyprowadzą się firmy przynoszące dochód. Kilkadziesiąt, może kilkaset tysięcy ludzi dostanie ołówkowe i zakładowe mieszkania.
      ...
      A później przyjdzie Putin. I okaże się, że nie taki zły, i świat jest piękny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka