Dodaj do ulubionych

Wipler i Durczok

17.02.15, 17:55
Jeden i drugi to tzw. "osoby publiczne" - Wipler po słynnej wpadce jak gdyby nigdy nic bryluje w polityce, Durczoka wcześniej czy później pewnie też znów zobaczymy na wizji.

Co się dzieje z etycznymi standardami w polityce, dziennikarstwie etc. aż tak nisko upadliśmy?

Obserwuj wątek
    • indeed4 Tak dokładniej 17.02.15, 18:01
      to poseł Wipler jest "osobą sprawującą funkcje publiczne" (nie chciało mi się już tego rozwijać w poście głównym)
      • m.c.hrabia Re: Tak dokładniej 17.02.15, 18:10
        indyk, a co zarzucasz Durczokowi ,tak nawiasem ?
        to że ciebie przerasta o trzy klasy oczywiście się nie liczy.
        • indeed4 Re: Tak dokładniej 17.02.15, 18:18
          Nie masz MacDonald w domu dostępu do sieci?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17420458,Po_publikacji__Wprost__o_Durczoku__Prokuratura_zlecila.html

• m.c.hrabia Re: Tak dokładniej 17.02.15, 18:20
            żeś idiota to wiedziałem ,
            ale odpowiedz na pytanie ,co masz do Durczoka
            • indeed4 Re: Tak dokładniej 17.02.15, 18:31
              Chciałeś zapytać, co prokuratura ma do Durczoka? Nie wiem - poczekamy na wyniki śledztwa (również wewnętrznego w TVN) i się dowiemy. Póki co, gwiazda "Faktów" jest na 2-tygodniowym urlopie.
              • m.c.hrabia Re: Tak dokładniej 17.02.15, 18:49
                póki co ,to ty jak zwykła Latkowska menda założyłeś insynuujący wątek mendziaku.
                • indeed4 O, "menda" Żakowski... 17.02.15, 19:00
                  "Żakowski o Durczoku: Jeśli molestował, to jego kariera jest złamana"

www.fakt.pl/polityka/jacek-zakowski-o-aferze-z-kamilem-durczokiem,artykuly,524672.html
                  • m.c.hrabia Re: O, "menda" Żakowski... 17.02.15, 19:01
                    indyk mendo ,co zarzucasz Durczokowi?
                    • indeed4 Re: O, "menda" Żakowski... 17.02.15, 19:05
                      Przecież napisałem - to samo co "menda" Żakowski.
                      • m.c.hrabia Re: O, "menda" Żakowski... 17.02.15, 19:16
                        nic nie napisałeś ,zrobiłeś kupę.
                        • indeed4 Re: O, "menda" Żakowski... 17.02.15, 19:19
                          Opinia maestro Żakowskiego to "kupa"?! No to klops - teraz zostaniesz przez jego wielbicieli rozerwany na strzępy...
                          • wujaszek_joe Re: O, "menda" Żakowski... 17.02.15, 20:07
                            jak zarzuty się uprawdopodobnią to będzie po Durczoku. na razie mamy jakies plotki.
                            Wipler to inna liga, gwiazda rynsztoka.
                  • simera16 Re: O, "menda" Żakowski... 17.02.15, 20:49
                    indeed4 napisał:

> "Żakowski o Durczoku: Jeśli molestował, to jego kariera jest złamana"
                    >
                    >
                    Właśnie; jeśli... a ty już wyrok niczym Kryże wydałeś.
              • simera16 Re: Tak dokładniej 17.02.15, 20:47
                indeed4 napisał:

> Chciałeś zapytać, co prokuratura ma do Durczoka? Nie wiem - poczekamy na wyniki
                > śledztwa (również wewnętrznego w TVN) i się dowiemy. Póki co, gwiazda "Faktów"
                > jest na 2-tygodniowym urlopie.
                >
                A to prokuratura ma coś do Durczoka? Postępowanie toczy się w sprawie, czy przeciwko? Jakie ma dowody? Co można ustalić, kiedy chałupa była przez dwa tygodnie we wyłącznym władaniu właścicieli, a nie Durczoka i jego flamy? W tym czasie, to tam czołg można było zmontować. Dureń żeś indyk....
                • indeed4 Re: Tak dokładniej 17.02.15, 23:01
                  Jeśli w mieszkaniu w którym przebywał znaleziono narkotyki, to będzie miała - myśl jak piszesz.
                  • lech1966 Re: Tak dokładniej 17.02.15, 23:11
                    Nie wiem czy przypadkiem Simerze nie pali się tak samo pod tyłkiem...Coś strasznie wszystkich atakuje,,,,prawie jakby mowa była właśnie o nim..
                    • simera16 Re: Tak dokładniej 18.02.15, 20:17
                      lech1966 napisał:

> Nie wiem czy przypadkiem Simerze nie pali się tak samo pod tyłkiem...Coś strasz
                      > nie wszystkich atakuje,,,,prawie jakby mowa była właśnie o nim..
                      >
                      No toś je*nął dowcipem....! Wiesz co to dowody i domniemanie niewinności? Z indykiem po jednej szkole jesteś?
                      • samantha.1 Gdzie palant simera? 10.03.15, 18:26
                        Może nam napisze co sądzi o zadośćuczynieniu dla pokrzywdzonych?
                        m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,17547677,Kamil_Durczok_konczy_prace_w_TVN___Trzy_osoby_zostaly.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
                      • lech1966 Re: Tak dokładniej 10.03.15, 22:44
                        simera16 napisał:

> lech1966 napisał:
                        >
                        > > Nie wiem czy przypadkiem Simerze nie pali się tak samo pod tyłkiem...Coś
                        > strasz
                        > > nie wszystkich atakuje,,,,prawie jakby mowa była właśnie o nim..
                        > >
                        > No toś je*nął dowcipem....! Wiesz co to dowody i domniemanie niewinności? Z ind
                        > ykiem po jednej szkole jesteś?

Dobre to było,,sam się uśmiałem. W świetle tego co ustaliła komisja TVN były przypadki (). Teraz prokurator będzie sobie mógł poużywać na Durczoku, immunitet dziennikarski chyba mu wygasł.. Chyba że dojdzie do męskiej odmiany "zmowy jajników".
        • camille_pissarro Re: Tak dokładniej 17.02.15, 19:38
          Czym taki Kamil Durczok, Monika Olejnik czy Tomasz Lis może się wyróżniać wśród dziennikarzy ?
          Chyba swym chamstwem we wspieraniu rządzącego od 8 lat układu. Tylko dla takich durni i ludzi z ciasnym horyzontem, uprawiających monosylabiczność mogą stanowić wzór "niezależnego", "niedyspozycyjnego" dziennikarstwa :-)
          • indeed4 Re: Tak dokładniej 17.02.15, 20:39
            Rozmawiałem dzisiaj o tym z gościem z wirtualnemedia.pl (trzeba przewinąć na dół)

twitter.com/Indeed46/status/567479616710144000

Wprost głupio i niepotrzebnie przegiął z tym eksponowaniem szczegółów prywatnego życia Durczoka, ale pod rządami Latkowskiego tam już chyba inaczej nie będzie.
            • camille_pissarro Re: Tak dokładniej 17.02.15, 22:18
              Tak widziałem, też obserwuję kto i co ćwierka :-) Dla mnie dziennikarzami z prawdziwego zdarzenia byli "Kisiel" ( ten był także muzykologiem, pisarzem ), teść kolegi Kazimierz Dziewanowski ( kumpel wyznał mi , że to on był autorem przemówienia , które odczytał na Kapitolu Lech Wałęsa, tłumaczył J.Kalabiński ) czy Maciej Rybiński ( "Ryba") Lubię Bronka Wildsteina ( cenię go za inteligencję ), Jacka Magierowskiego, Piotra Semkę, Waldemara Łysiaka ( felietonista :-), Piotra Goćka no i choć ma nieco lewicowe skrzywienie to Ewę Ewart :-)
      • hasta.la.vista1 Wyborcy Mariana są bezlitośni 17.02.15, 18:12

pbs.twimg.com/media/B-CVNmZIQAAaGod.jpg
    • indeed4 Aj, zapomniałem - no i oczywiście Piesiewicz 17.02.15, 18:24
      który od kilku lat oczekuje na sądowe rozstrzygnięcie całej afery

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/krzysztof-piesiewicz-ponownie-sadzony-ws-narkotykowej,428753.html

• m.c.hrabia Re: Aj, zapomniałem - no i oczywiście Piesiewicz 17.02.15, 18:30
        indor , inaczej myślący , znowu robisz w gacie ,
        odpowiedz,co zarzucasz Durczokowi?
        • indeed4 Re: Aj, zapomniałem - no i oczywiście Piesiewicz 17.02.15, 19:07
          liecik.hnonline.sk/images/products/photo12069.jpg
          • wujaszek_joe Re: Aj, zapomniałem - no i oczywiście Piesiewicz 17.02.15, 20:08
            jesteś debilem?
            na wielokrotnie powtarzane pytanie należałoby w końcu jednoznacznie odpowiedzieć.
            • indeed4 Re: Aj, zapomniałem - no i oczywiście Piesiewicz 17.02.15, 20:28
              Czego kolejna odmóżdżona platfusia pierdoła z FK znów nie zrozumiała?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156666840,156667207,Re_Tak_dokladniej.html
              • simera16 Re: Aj, zapomniałem - no i oczywiście Piesiewicz 17.02.15, 20:56
                indeed4 napisał:

> Czego kolejna odmóżdżona platfusia pierdoła z FK znów nie zrozumiała?
                >
                To ty nie rozumiesz; co zarzucasz Durczokowi, skoro inni ("Wprost") tylko insynuuje, a prokuratura prowadzi postępowanie sprawdzające "w sprawie".... Co ty reinkarnacja Andrieja Wyszyńskiego jesteś?
                • indeed4 To samo: 17.02.15, 21:28
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,156666840,156667326,Pewnie_nic.html
      • simera16 Re: Aj, zapomniałem - no i oczywiście Piesiewicz 17.02.15, 20:53
        indeed4 napisał:

> który od kilku lat oczekuje na sądowe rozstrzygnięcie całej afery
        >
        >
        Przy takich "dowodach" i "świadkach", to Piesiewicza w pompkę mogą cmoknąć....
    • 13kisiel Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 18:29
      Nikt nie będzie płakał po tym molestatorze,ćpunie i zoofilu...naraził się pani Kłamacz to ma za swoje
      Nie będzie ogon kręcił psem czyli suką ...następne usłużne Durczoki na pewno już czekają na swoją szansę w tefałynie
      • simera16 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 20:58
        13kisiel napisał:

> Nikt nie będzie płakał po tym molestatorze,ćpunie i zoofilu...naraził się pani
        > Kłamacz to ma za swoje
        > Nie będzie ogon kręcił psem czyli suką ...następne usłużne Durczoki na pewno ju
        > ż czekają na swoją szansę w tefałynie
        >
        Tyś swoją znalazł w Reichu przy sprzątaniu latryn...
    • wagonetka co złego zrobił Durczok? 17.02.15, 18:31
      bo co Wipler to wiem
      • indeed4 Pewnie nic 17.02.15, 18:40
        skoro szef bez powodu wysłał go na 2-tygodniowe wczasy ;-)
        • m.c.hrabia Re: Pewnie nic 17.02.15, 18:51
          to po c.. mendo, założyłeś o nim wątek?
          • volupte Re: Pewnie nic 17.02.15, 19:27
            Nie wiesz? Kij w mrowisko.
            • simera16 Re: Pewnie nic 17.02.15, 20:59
              volupte napisał:

> Nie wiesz? Kij w mrowisko.
              >
              Raczej guano we wiatrak....
        • indeed4 Nie czytałaś o molestowaniu w TVN 17.02.15, 18:53
          i mailu z "listą zasad", jaki po wybuchu afery rozesłało do swoich pracowników szefostwo stacji?
          • m.c.hrabia Re: Nie czytałaś o molestowaniu w TVN 17.02.15, 18:56
            jeszcze raz głąbie co masz do Durczoka ?
            • czan-dra Re: Nie czytałaś o molestowaniu w TVN 17.02.15, 19:16
              Jestem na milion procent pewien, że się Hrabio nie dowiesz.
              Tak sobie insynuuje, bo lubi.
              • m.c.hrabia Re: Nie czytałaś o molestowaniu w TVN 17.02.15, 19:18
                Tak sobie insynuuje, bo lubi.

głano i tyle.
                • 13kisiel Kiepskie porównanie Wipler niewinnie spałowany 17.02.15, 19:20
                  kontra kanalia medialna z tefałynu
                  • simera16 Re: Kiepskie porównanie Wipler niewinnie spałowan 17.02.15, 21:00
                    ...za mało....
                    • 13kisiel polszewickie media działaja tak 17.02.15, 21:09
                      samo podejrzenie to wyrok...zapewne tak będzie też z molestatorem jak i z Wiplerem który nie ćpał ani też nie podrywał psów a mimo to tefałyn go skazał
                      • simera16 Re: polszewickie media działaja tak 17.02.15, 21:16
                        13kisiel napisał:

> samo podejrzenie to wyrok...zapewne tak będzie też z molestatorem jak i z Wipl
                        > erem który nie ćpał ani też nie podrywał psów a mimo to tefałyn go skazał
                        >
                        Chciałbym napisać o podwójnej u ciebie moralności, ale że takowej nie posiadasz, to napiszę tak; goowno mnie obchodzi medialne flekowanie i wyrokowanie w stosunku do kogokolwiek, jako że tylko maglary na tej podstawie wyrok wydają. Ludzie cywilizowani oczekują wyjaśnienia takich kwestii na polu prawnym.
                        • indeed4 Tak - pelikany z FK nigdy nikogo nie osądzają 17.02.15, 21:33
                          tylko (zawsze!) czekają na wyjaśnienie zarzutów "na polu prawnym". Przykład? Pierwszy z brzegu - ot, choćby opisane przez GW molestowanie w salezjańskim gimnazjum.

Cyrk :-)))
                          • simera16 Re: Tak - pelikany z FK nigdy nikogo nie osądzają 17.02.15, 21:36
                            indeed4 napisał:

> tylko (zawsze!) czekają na wyjaśnienie zarzutów "na polu prawnym". Przykład? Pi
                            > erwszy z brzegu - ot, choćby opisane przez GW molestowanie w salezjańskim gimna
                            > zjum.
                            >
                            >
                            > Cyrk :-)))
                            >
                            Potwierdziło się, czy nie? Są pokrzywdzeni, czy nie? Odpowiesz, pogadamy...nie odpowiesz, to spadaj.
                            • indeed4 Re: Tak - pelikany z FK nigdy nikogo nie osądzają 17.02.15, 21:53
                              A czego ofiaro losu nie zrozumiałeś z tego, co napisałem?
                              • simera16 Re: Tak - pelikany z FK nigdy nikogo nie osądzają 17.02.15, 21:58
                                indeed4 napisał:

> A czego ofiaro losu nie zrozumiałeś z tego, co napisałem?
                                >
                                A ty coś napisałeś, bo to na dziwny kaszel wygląda...
                                • indeed4 Re: Tak - pelikany z FK nigdy nikogo nie osądzają 17.02.15, 22:04
                                  Już taka skleroza, dziadek? To masz, jeszcze raz:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156666840,156669737,Tak_pelikany_z_FK_nigdy_nikogo_nie_osadzaja.html
                                  • simera16 Re: Tak - pelikany z FK nigdy nikogo nie osądzają 17.02.15, 22:07
                                    indeed4 napisał:

> Już taka skleroza, dziadek?
                                    >
                                    >
                                    Słuchaj mendo; ze twój dziadek w Auschwitz z wieżyczki wartowniczej spadł, to nie znaczy, że we mnie sobie antenata szukał będziesz... EOT gnido.
                                    • indeed4 Re: Tak - pelikany z FK nigdy nikogo nie osądzają 17.02.15, 22:12
                                      To widzę, że coś obrońca niewinnego Durczoka nam się na wieczór zdenerwował. No taka szkoda...

:-)))
                        • lech1966 Re: polszewickie media działaja tak 17.02.15, 21:37
                          simera16 napisał:

> 13kisiel napisał:
                          >
                          > > samo podejrzenie to wyrok...zapewne tak będzie też z molestatorem jak i
                          > z Wipl
                          > > erem który nie ćpał ani też nie podrywał psów a mimo to tefałyn go skaza
                          > ł
                          > >
                          > Chciałbym napisać o podwójnej u ciebie moralności, ale że takowej nie posiadasz
                          > , to napiszę tak; goowno mnie obchodzi medialne flekowanie i wyrokowanie w stos
                          > unku do kogokolwiek, jako że tylko maglary na tej podstawie wyrok wydają. Ludzi
                          > e cywilizowani oczekują wyjaśnienia takich kwestii na polu prawnym.

Oj tam,,oj tam,,Sie wykona telefon i będzie po sprawie
                          • simera16 Re: polszewickie media działaja tak 17.02.15, 21:40
                            lech1966 napisał:

>
                            > ie wykona telefon i będzie po sprawie[/url]
                            >
                            Se wykonuj....
                • indeed4 Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 19:36

www.press.pl/newsy/telewizja/pokaz/47931,Towarzystwo-Dziennikarskie-wzywa-telewizje-do-zajecia-stanowiska-ws_-molestowania

coś dla doprzytomnienia pelikanów z FK.
                  • v.t.s Re: Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 19:39
                    głąbie kogo molestował ?
                    • indeed4 Re: Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 19:56

Blumsztajn z GW też głąb, taki jak Żakowski?! Ojoj...
                      • simera16 Re: Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 21:05
                        indeed4 napisał:

>
                        > Blumsztajn z GW też głąb, taki jak Żakowski?! Ojoj...
                        >
                        Co Blumsztaj, co Żakowski? Własnego pomyślunku nie masz sterowalny ciołku?
                        • indeed4 Re: Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 21:54
                          Masz rację - od dziś nie czytam Blumsztajna, ani Żakowskiego tylko geniusza simera16 z FK.

Hehehe...
                          • simera16 Re: Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 21:58
                            indeed4 napisał:

> Masz rację - od dziś nie czytam Blumsztajna, ani Żakowskiego tylko geniusza sim
                            > era16 z FK.
                            >
                            >
                            Znaczy posiadłeś zdolność czytania...brawo!
                            • indeed4 Re: Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 22:05
                              Ot - w pełnej krasie tytani intelektu z FK...

• simera16 Re: Oświadczenie Towarzystwa Dziennikarskiego 17.02.15, 21:04
                    indeed4 napisał:

>
                    > coś dla doprzytomnienia pelikanów z FK.
                    >
                    a co to ma wspólnego z tym wątkiem (nb. sam go popełniłeś)? Będzie Durczok miał wyrok, to go nikt bronił nie będzie. Może w twoim zakutym łbie coś takiego jak domniemanie niewinności nie występuje, ale u ludzi cywilizowanych tak.
      • volupte Re: co złego zrobił Durczok? 17.02.15, 19:26
        Na razie to obiekt plotek . Pokrzywdzonych brak.
        • indeed4 Znana dziennikarka i jej przełożony 17.02.15, 19:42

aleksandrakuzaj.natemat.pl/132065,molestowanie-seksualne-w-pracy-znana-dzienikarka-i-jej-przelozony-takie-historie-naprawde-sie-zdarzaja

Same plotki, panie! "Plotkuje" GW, natemat.pl i większość portali - tylko tak się jakoś dziwnie składa, że z wyjątkiem TVN...
          • czan-dra Re: Znana dziennikarka i jej przełożony 17.02.15, 19:48
            No i Tobie wyszło że to Durczok, bo w to że posiłkujesz się plotkami, nie uwierzę, jesteś ponad to, czyż nie?
          • m.c.hrabia Re: Znana dziennikarka i jej przełożony 17.02.15, 19:48
            indor ,przyznaj w końcu kto ci w pracy odbyt obrabia , a ty się na to godzisz dla kariery
            chociaż, czy to taka wielka kariera, obsługa wozu asenizacyjnego , ale co ko uważa.
          • volupte Re: Znana dziennikarka i jej przełożony 17.02.15, 19:48
            Nadal rozgrzebujesz ploty a w tym linku tez nic nie ma.
            • indeed4 O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 19:54
              a Żakowski zupełnie nie wiadomo dlaczego mówi o Durczoku.

www.fakt.pl/polityka/jacek-zakowski-o-aferze-z-kamilem-durczokiem,artykuly,524672.html

Uwielbiam pelikany z FK :-)
              • volupte Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 19:58
                A co takiego jest? To co wszyscy wiedzą.
                • indeed4 Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 20:00
                  Otóż to - czyli o co właściwie chodzi? :-)
                • volupte Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 20:02
                  Co otóż to? Wszyscy wiedza że jesli ta nagonka bedzie miała podstawy i dowody to kariera Durczoka skończona.
                  • indeed4 Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 21:42
                    Jakie podstawy? Nie ma żadnych podstaw, ani dowodów, a szefowie Durczoka to łajzy, bo z góry osądzili i urlopowali na 2 tygodnie niewinnego człowieka. Jak śmieli, skoro żadnego wyroku sądowego nie było?!

Hehehe...
                    • simera16 Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 21:45
                      indeed4 napisał:

> Jakie podstawy? Nie ma żadnych podstaw, ani dowodów, a szefowie Durczoka to ła
                      > jzy, bo z góry osądzili i urlopowali na 2 tygodnie niewinnego człowieka. Jak śm
                      > ieli, skoro żadnego wyroku sądowego nie było?!
                      >
                      >
                      A co byś napisał, gdyby dalej jak gdyby niby nic pracował? Wal się....
                      • indeed4 Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 21:57
                        Jak to co?! Że postąpili jak najbardziej słusznie, bo przecież nie można bez wyroku sądowego krzywdzić niewinnego człowieka...

Hehehe...
                        • simera16 Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 22:00
                          indeed4 napisał:

> Jak to co?! Że postąpili jak najbardziej słusznie, bo przecież nie można bez wy
                          > roku sądowego krzywdzić niewinnego człowieka...
                          >
                          >
                          Przaśna sofistyka, ale staraj się dalej....
                          • indeed4 Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 22:07
                            No jak to - tak twierdzą w wątku wybitnej klasy myśliciele z FK, nie czytałeś?

Hehehe...
              • czan-dra Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 20:03
                Zaczynasz zachowywać się jak złapane dziecko na kłamstwie, obrażasz, znaczy, próbujesz obrażać, i za chwilę uciekniesz z wątku, czyli nihil novi sub sole.
                Pozwól, że już się z Tobą pożegnam, bo za chwilę pryśniesz.
                • indeed4 Re: O, tu też nic nie ma... 17.02.15, 20:05
                  Tiaa...

• simera16 Re: co złego zrobił Durczok? 17.02.15, 21:06
          volupte napisał:

> Na razie to obiekt plotek . Pokrzywdzonych brak.
          >
          Howgh!
    • indeed4 Lektura obowiązkowa: 17.02.15, 20:03
      "W tygodniku „Wprost” z 2 lutego br. ukazała się informacja o molestowaniu jednej z dziennikarek wielkiej korporacji telewizyjnej przez gwiazdora tej telewizji. Nazwiska bohaterów afery nie zostały ujawnione. Od publikacji we „Wprost” minęły niemal 2 tygodnie, a żadna z telewizji nie zajęła w tej sprawie stanowiska. Odezwali się za to internauci wskazując, o jaką firmę i jakie gwiazdy ich zdaniem chodzi. Nie chcemy tutaj orzekać o wiarygodności artykułu z „Wprost” ani anonimowych najczęściej informacji z mediów społecznościowych, uważamy jednak, że sprawa jest poważna i nie można jej potraktować jak jeszcze jednej tabloidowej plotki. Molestowanie seksualne to poważny problem społeczny i oskarżenia wobec dużej firmy medialnej dotyczą w jakiejś mierze całego środowiska dziennikarskiego. Ludzie mediów pouczają codziennie społeczeństwo na temat wielu spraw, w tym i moralności. Oczekuje się więc od nich, a szczególnie od telewizyjnych gwiazd, które są twarzami środowiska dziennikarskiego, etycznej wiarygodności. Niedopuszczalne wydaje nam się milczenie osób kierującymi telewizyjnym korporacjami. Oczekujemy przynajmniej informacji o przyjętych w ich firmach procedurach przeciwdziałających molestowaniu i mobbingowaniu pracowników"

Za Towarzystwo Dziennikarskie Prezes Seweryn Blumsztajn

www.press.pl/newsy/telewizja/pokaz/47931,Towarzystwo-Dziennikarskie-wzywa-telewizje-do-zajecia-stanowiska-ws_-molestowania
      • indeed4 Pelikany w kropce. 17.02.15, 21:12
        O co temu Blumsztajnu w ogóle chodzi?!

Hehehe...
        • simera16 Re: Pelikany w kropce. 17.02.15, 21:18
          indeed4 napisał:

> O co temu Blumsztajnu w ogóle chodzi?!
          >
          >
          > Hehehe...
          >
          A tobie, czyżbyś zaczął kochać Blumsztajna, Żakowskiego itp. ....?
          • indeed4 Re: Pelikany w kropce. 17.02.15, 21:26
            A ty nagle przestałeś?! Pelikany z FK nagle przestały chłonąć każde słowo najumiłowańszej GW - tiaaa....

• 13kisiel Re: Pelikany w kropce. 17.02.15, 21:30
              podwójna moralność polszewików bo molestator nie jest z PiS ani też nie jest księdzem i co teraz???
              • simera16 Re: Pelikany w kropce. 17.02.15, 21:32
                13kisiel napisał:

> podwójna moralność polszewików bo molestator nie jest z PiS ani też nie jest k
                > siędzem i co teraz???
                >
                A psińco, znasz jego nazwisko na 100%?
                • indeed4 Re: Pelikany w kropce. 17.02.15, 22:58
                  Pisałem już, że zna Żakowski - co jest, nie wierzysz autorytetowi najumiłowańszej GW?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156666840,156667546,O_menda_Zakowski_.html
            • simera16 Re: Pelikany w kropce. 17.02.15, 21:31
              indeed4 napisał:

> A ty nagle przestałeś?! Pelikany z FK nagle przestały chłonąć każde słowo naju
              > miłowańszej GW - tiaaa....
              >
              > :-)))
              >
              No cóż, między nami jest taka subtelna różnica, że rozumiem to co czytam, a na podstawie prasowych enuncjacji nie feruję wyroków...
    • samantha.1 Omenaa Mensah o publikacji we „Wprost” 17.02.15, 20:21
      A TVN rżnie głupa!
      2015-02-11 "Wiem o kogo chodzi"
      Jednocześnie przyznaje, że wie, kto jest opisanym w czasopiśmie „Wprost” dziennikarzem, który molestował podwładne. Prezenterka ma nadzieję, że opisana przez tygodnik sytuacja była jednorazowym zdarzeniem, a molestowana dziennikarka znalazła nową pracę i ułożyła sobie życie zawodowe.
      www.lifestyle.newseria.pl/newsy/omenaa_mensah_o_publikacji,p1248207669
      • indeed4 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 20:53
        Przykładów jest więcej - podejrzewam, że w obawie przed nieprzyjemnościami w pracy (oskarżanie szefa-gwiazdy) żadna z ofiar nie chciała się z tym ujawnić.

twitter.com/KatarzynaPawlak/status/567630112599060480
        • simera16 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:12
          indeed4 napisał:

> Przykładów jest więcej - podejrzewam, że w obawie przed nieprzyjemnościami w pr
          > acy (oskarżanie szefa-gwiazdy) żadna z ofiar nie chciała się z tym ujawnić.
          >
          >
          I co, dalej się "obawiają"(?), przecież Durczok jest "spacyfikowany", a jak się by zarzuty potwierdziły, to już "po chłopie"...a one dalej się "obawiają"...hmmm...ciekawe.
          • gtxl-3 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:23
            simera16 napisał:

> indeed4 napisał:
            >
            > > Przykładów jest więcej - podejrzewam, że w obawie przed nieprzyjemnościam
            > i w pr
            > > acy (oskarżanie szefa-gwiazdy) żadna z ofiar nie chciała się z tym ujawni
            > ć.
            > >
            > >
            > I co, dalej się "obawiają"(?), przecież Durczok jest "spacyfikowany", a jak się
            > by zarzuty potwierdziły, to już "po chłopie"...a one dalej się "obawiają"...hm
            > mm...ciekawe.

Wiem, że nic nie wiem.....jednak
            wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/483098,afera-z-kamilem-durczokiem-bialy-proszek-to-narkotyki-amfetamina-i-kokaina.html
            • simera16 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:29
              gtxl-3 napisał(a):

>
              >
              > Wiem, że nic nie wiem.....jednak
              > wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/483098,afera-z-kamilem-durczokiem-bialy-proszek-to-narkotyki-amfetamina-i-kokaina.html
              >
              Oki, ale to mieszkanie przez długi okres czasu (od momentu wypierdzielenia lokatorki przez właścicieli), pozostawało tylko w ich władaniu. Rodzi się zatem pytanie, co się w nim przez ten okres działo, lub nie działo....
              • gtxl-3 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:31
                simera16 napisał:

> gtxl-3 napisał(a):
                >
                > >
                > >
                > > Wiem, że nic nie wiem.....jednak
                > > wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/483098,afera-z-kamilem-durczokiem-bialy-proszek-to-narkotyki-amfetamina-i-kokaina.html
                > >
                > Oki, ale to mieszkanie przez długi okres czasu (od momentu wypierdzielenia loka
                > torki przez właścicieli), pozostawało tylko w ich władaniu. Rodzi się zatem pyt
                > anie, co się w nim przez ten okres działo, lub nie działo....
                >

To nie wiesz, że właściciele mieszkania, którzy tam weszli zastali w tym mieszkaniu K.Durczoka?

• simera16 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:35
                  gtxl-3 napisał(a):

>
                  > >
                  >
                  >
                  > To nie wiesz, że właściciele mieszkania, którzy tam weszli zastali w tym mieszk
                  > aniu K.Durczoka?
                  >
                  >
                  No nie mów, ze jest to podstawą, by Durczoka uznać winnym zarzucanych mu czynów... Może jestem niedoinformowany, ale chyba na schodach został pod kapturem rozpoznany...
                  • gtxl-3 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:39
                    simera16 napisał:

> gtxl-3 napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > >
                    > >
                    > >
                    > > To nie wiesz, że właściciele mieszkania, którzy tam weszli zastali w tym
                    > mieszk
                    > > aniu K.Durczoka?
                    > >
                    > >
                    > No nie mów, ze jest to podstawą, by Durczoka uznać winnym zarzucanych mu czynów
                    > ... Może jestem niedoinformowany, ale chyba na schodach został pod kapturem roz
                    > poznany...
                    >

Musiał byś przeczytać cały artykuł, ja słuchałem w wydaniu audiobooka.Było tam znacznie więcej dowodów niż tylko to, że przebywał w tym mieszkaniu.
                    Nie chcę niczego przesądzać, ale nie za bardzo wierzę, że wrobiono niewinnego Durczoka.
                    • simera16 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:43
                      gtxl-3 napisał(a):

>
                      >
                      > Musiał byś przeczytać cały artykuł, ja słuchałem w wydaniu audiobooka.Było tam
                      > znacznie więcej dowodów niż tylko to, że przebywał w tym mieszkaniu.
                      > Nie chcę niczego przesądzać, ale nie za bardzo wierzę, że wrobiono niewinnego D
                      > urczoka.
                      >
                      nie chcę bronić nikogo, kto by był winien..."warguję" tu w obronie instytucji domniemania niewinności, a nie traktowania ludzi jak muchy i zabijania ich gazetą.
                • lech1966 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 22:02
                  gtxl-3 napisał(a):

> simera16 napisał:
                  >
                  > > gtxl-3 napisał(a):
                  > >
                  >
                  >
                  > To nie wiesz, że właściciele mieszkania, którzy tam weszli zastali w tym mieszk
                  > aniu K.Durczoka?

Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Pożyjemy,,zobaczymy..Nie wiem jedynie dlaczego akurat czepili sie tylko i wyłącznie K.D. W każdej tego typu firmie dzieje się to samo,,czy to ma być lincz na K.D.????????????
                  • gtxl-3 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 22:06
                    lech1966 napisał:

> gtxl-3 napisał(a):
                    >
                    > > simera16 napisał:
                    > >
                    > > > gtxl-3 napisał(a):
                    > > >
                    > >
                    > >
                    > > To nie wiesz, że właściciele mieszkania, którzy tam weszli zastali w tym
                    > mieszk
                    > > aniu K.Durczoka?
                    >
                    > Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Pożyjemy,,zobaczymy..Nie wiem jedynie dlaczego
                    > akurat czepili sie tylko i wyłącznie K.D. W każdej tego typu firmie dzieje się
                    > to samo,,czy to ma być lincz na K.D.????????????
                    >

To też możliwe. Słusznie piszesz, pożyjemy zobaczymy....choć nawet tego nie jestem pewien, mając na myśli wiele niewyjaśnionych spraw m.innymi "aferę taśmową".

• indeed4 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:23
            A ty potrafisz czytać? Ta wyżej wytrzymała miesiąc i uciekła. a w TVN dopiero od wczoraj działa komisja która ma wyjaśnić wszystkie okoliczności afery. Cóż - pożyjemy, zobaczymy.
            • simera16 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:37
              indeed4 napisał:

> A ty potrafisz czytać? Ta wyżej wytrzymała miesiąc i uciekła. a w TVN dopiero o
              > d wczoraj działa komisja która ma wyjaśnić wszystkie okoliczności afery. Cóż -
              > pożyjemy, zobaczymy.
              >
              No właśnie; pożyj i zobacz, a nie bez zobaczenia żyj tym....
              • indeed4 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:50
                Odezwał się ten, który zawsze musiał "pożyć i zobaczyć" przed wydaniem osądu :-)))
                • simera16 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 21:51
                  indeed4 napisał:

> Odezwał się ten, który zawsze musiał "pożyć i zobaczyć" przed wydaniem osądu :-
                  > )))
                  >
                  A coś bardziej merytorycznie umiesz?
                  • indeed4 Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 17.02.15, 22:06
                    Co - prawda zabolała?

Hehehe...
        • mietowe_loczki Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 18.02.15, 23:07
          Dziennikarka? Z taką polszczyzną? A o znakach przestankowych słyszała?
          • 13kisiel Re: Omenaa Mensah o publikacji we "Wprost" 19.02.15, 16:05
            wpolityce.pl/polityka/234368-durczok-w-szpitalu-ujawnia-sie-biznesmen-ktory-na-niego-doniosl-z-mojego-mieszkania-zrobiono-burdel
    • behemot17-13 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:36
      W swoim temacie trochę zabawiłeś się w sędziego i wydałeś wyrok na Durczoka, winien. A może by tak poczekać na wyjaśnienie sprawy?
      • simera16 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:39
        behemot17-13 napisał:

> W swoim temacie trochę zabawiłeś się w sędziego i wydałeś wyrok na Durczoka, wi
        > nien. A może by tak poczekać na wyjaśnienie sprawy?
        >
        Cały czas o tym piszę...., ale wyrok już zapadł. Nie bronię nikogo, kto jest sqrwysyństwa winien, ale póki co, to szanuję instytucję domniemania niewinności.
        • gtxl-3 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:43
          simera16 napisał:

> behemot17-13 napisał:
          >
          > > W swoim temacie trochę zabawiłeś się w sędziego i wydałeś wyrok na Durczo
          > ka, wi
          > > nien. A może by tak poczekać na wyjaśnienie sprawy?
          > >
          > Cały czas o tym piszę...., ale wyrok już zapadł. Nie bronię nikogo, kto jest sq
          > rwysyństwa winien, ale póki co, to szanuję instytucję domniemania niewinności.
          >

Kto na niego wydał wyrok?...indyk? mimo, że go nie znoszę uważam, że nie wydał.
          Broniłeś tak samo Wiplera?
          • simera16 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:47
            gtxl-3 napisał(a):

>
            >
            > Kto na niego wydał wyrok?...indyk? mimo, że go nie znoszę uważam, że nie wydał.
            > Broniłeś tak samo Wiplera?
            >
            Oczywiście, ze nie broniłem tak Wiplera, bo film oglądałem, jego słuchałem, a atakowałem jego styl (próbę?) wybrnięcia z tej sprawy....
            • gtxl-3 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:52
              simera16 napisał:

> gtxl-3 napisał(a):
              >
              > >
              > >
              > > Kto na niego wydał wyrok?...indyk? mimo, że go nie znoszę uważam, że nie
              > wydał.
              > > Broniłeś tak samo Wiplera?
              > >
              > Oczywiście, ze nie broniłem tak Wiplera, bo film oglądałem, jego słuchałem, a a
              > takowałem jego styl (próbę?) wybrnięcia z tej sprawy....
              >

Ja też oglądałem to nagranie i uważam, że policja była niepotrzebnie brutalna, zaś policjantka to była wyjątkowa sadystka.
              Ale, ale póki co istnieje domniemanie niewinności. Wipler też nie został jeszcze osądzony, ale wyroki na FK już dawno zapadły.

• simera16 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:56
                gtxl-3 napisał(a):

>
                >
                > Ja też oglądałem to nagranie i uważam, że policja była niepotrzebnie brutalna,
                > zaś policjantka to była wyjątkowa sadystka.
                > Ale, ale póki co istnieje domniemanie niewinności. Wipler też nie został jeszcz
                > e osądzony, ale wyroki na FK już dawno zapadły.
                >
                Abstrahuje od winy, czy nie Wiplera, jako ze ja flekowałem go za postawę niegodną posła i późniejsze jego zachowania, a nie za jakikolwiek czyn przestępny. W kwestii Durczoka rzecz ma się zgoła inaczej patrząc przez pryzmat indyka...
        • indeed4 Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 21:48
          w aferach związanych z PiS (lub Kościołem) pelikany z FK nigdy nie osądzają z góry i zawsze (zawsze!) domniemywają niewinność...

Jaja jak berety :-)))
          • simera16 Re: Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 21:51
            indeed4 napisał:

> w aferach związanych z PiS (lub Kościołem) pelikany z FK nigdy nie osądzają z g
            > óry i zawsze (zawsze!) domniemywają niewinność...
            >
            >
            > Jaja jak berety :-)))
            >
            No jaja jak koła młyńskie.... To co Hofman mówił (pokazywał?) każdy mógł zobaczyć... A w sprawie Durczoka co masz?
            • gtxl-3 Re: Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 21:54
              No jaja jak koła młyńskie.... To co Hofman mówił (pokazywał?) każdy mógł zobaczyć... A w sprawie Durczoka co masz?

Widziałeś siusiaka Hofmanna? TVN- Durczok to pokazał? Bo ja oglądałem ten filmik, ale siusiaka Hofmanna nie widziałem. Może był zbyt mały?

• simera16 Re: Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 22:01
                gtxl-3 napisał(a):

> No jaja jak koła młyńskie.... To co Hofman mówił (pokazywał?) każdy mógł zobacz
                > yć... A w sprawie Durczoka co masz?
                >
                >
                > Widziałeś siusiaka Hofmanna? TVN- Durczok to pokazał? Bo ja oglądałem ten filmi
                > k, ale siusiaka Hofmanna nie widziałem. Może był zbyt mały?
                >
                Może faktycznie werbalne przechwałki Hofmana nie szły w parze z gabarytami....
            • indeed4 Re: Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 22:02

Ale żeby tak w prywatne życie włazić człowiekowi z butami?! Skandal...

Najważniejsze, że w sprawie księży pelikany z FK zawsze domniemywały niewinność, nieprawdaż?

• simera16 Re: Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 22:04
                indeed4 napisał:

>
                > Ale żeby tak w prywatne życie włazić człowiekowi z butami?! Skandal...
                >
                > Najważniejsze, że w sprawie księży pelikany z FK zawsze domniemywały niewinność
                > , nieprawdaż?
                >
                > :-)))
                >
                znam kieckowych i pewnie ty ich znasz...ale powiedz, przytocz temat, gdzie bez dowodów po klechach jechałem?
                • indeed4 Re: Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 22:09
                  > gdzie bez dowodów po klechach jechałem?

Niienienienie... no skąd! Ani ty, ani w ogóle nikt z FK bez dowodów i wyroku sądu po klechach nie jechał...

• behemot17-13 Re: Sprawa Hofmana, agenta Tomka 17.02.15, 22:06
            Mijasz się z prawdą. W sprawie Wesołowskiego, tego od pedofilii, uczyniłem kilka wpisów, by nie wydawać wyroków przed zakończeniem dochodzenia polskiej prokuratury. Żeby nie być gołosłownym, jeden z tu obecnych dyskutantów lekko mnie za tę postawę zganił.
        • behemot17-13 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:50
          >
          Cały czas o tym piszę...., ale wyrok już zapadł. Nie bronię nikogo, kto jest sqrwysyństwa winien, ale póki co, to szanuję instytucję domniemania niewinności.
          Właśnie, ja też nie wiem co o tym sądzić, to wolę zaczekać z piętnowaniem.
      • gtxl-3 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:41
        behemot17-13 napisał:

> W swoim temacie trochę zabawiłeś się w sędziego i wydałeś wyrok na Durczoka, wi
        > nien. A może by tak poczekać na wyjaśnienie sprawy?

O ile się cokolwiek wyjaśni. Pamiętasz sprawę senatora Piesiewicza? wiesz jak się skończyła?

• simera16 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 21:49
          gtxl-3 napisał(a):

> behemot17-13 napisał:
          >
          > > W swoim temacie trochę zabawiłeś się w sędziego i wydałeś wyrok na Durczo
          > ka, wi
          > > nien. A może by tak poczekać na wyjaśnienie sprawy?
          >
          >
          > O ile się cokolwiek wyjaśni. Pamiętasz sprawę senatora Piesiewicza? wiesz jak s
          > ię skończyła?
          >
          No właśnie...a w sprawie Durczoka dowody są jeszcze bardziej miałkie... Co nie znaczy, że gdyby się potwierdziły przypuszczenia, to trzeba gostka w klozecie spuścić....
          • indeed4 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 22:16
            > nie znaczy, że gdyby się potwierdziły przypuszczenia, to trzeba gostka w klozecie spuścić....

Pewnie, że nie trzeba! Ot, pomolestował sobie chłopina w pracy, a po pracy dla relaksu wciągnął kilka kresek - wszystko dla ludzi...
    • volupte Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 22:07
      Pisdackie schadenfreude.
      • indeed4 Re: Wipler i Durczok 17.02.15, 22:29
        Mało wiesz, peowiacki talibie - PiS atakuje Wprost, bo uznali, że to zemsta na Durczoku za bezpardonowy, styczniowy wywiad (Fakty po Faktach) z Kopacz.
    • indeed4 Mobbing i molestowanie - Durczok wylatuje z TVN 10.03.15, 18:17

m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,17547677,Kamil_Durczok_konczy_prace_w_TVN___Trzy_osoby_zostaly.html

Gratulacje dla Latkowskiego - ktoś z zabierających w tym wątku głos ma jeszcze ochotę pohejtować Wprost?
      • hasta.la.vista1 Re: Mobbing i molestowanie - Durczok wylatuje z T 10.03.15, 23:38
        ktoś z zabierających w tym wątku głos ma jeszcze ochotę pohejtować Wprost?

chyba nie za bardzo
        • 13kisiel Upadek rządowego cyngla 12.03.15, 15:29
          wpolityce.pl/media/236962-zapuszczony-durczok-na-slasku-sprawe-molestowania-w-tvn-przejmuje-prokuratura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka