douglasmclloyd 26.02.15, 14:54 A tak się dobrze zapowiadał. fakty.interia.pl/polska/news-bulwersujacy-proceder-po-zada-wyjasnien-od-dudy,nId,1679576 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volupte Re: Duda, Duda i po Dudzie 26.02.15, 14:57 Moze sie uda zamieść pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Duda, Duda i po Dudzie 26.02.15, 15:17 volupte napisał: > Moze sie uda zamieść pod dywan. No co ty, odgrzewane kotlety POd dywan? Będzie śmierdzieć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jeden, jedyny hak który PO ma na Dudę 26.02.15, 15:03 zresztą baaardzo kiepściutki - i już odpalony. A co potem? :-))) Wybory dopiero za trzy miesiące - w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jeden, ale dobry! 26.02.15, 15:06 Prawo i sprawiedliwość musi zwyciężyć. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Żadna sensacja - stare odgrzewane kotlety 26.02.15, 15:18 omawiane wiele lat temu, sprawdź sobie w google. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Czy to twój wątek? :) 26.02.15, 15:20 indeed4 napisał: > omawiane wiele lat temu, sprawdź sobie w google. forum.gazeta.pl/forum/w,28,156773182,156773182,GPC_Komorowski_planowal_zamach_na_milicjanta.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jak Duda zostałby prezydentem 26.02.15, 16:21 Do dopiero wtedy mógły kokosy robić, ułaskawiać za "kto da więcej", nie pomyślałeś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Duda już robi kokosy - dostaje kasę z Kremla 26.02.15, 16:45 tak jak Kaczyński i Macierewicz. Cały ten PiS to V rosyjska kolumna w Polsce - pisali o tym w twojej ukochanej lewicowej GW, więc musi to być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Duda już robi kokosy - dostaje kasę z Kremla 26.02.15, 17:23 indeed4 napisał: > tak jak Kaczyński i Macierewicz. Cały ten PiS to V rosyjska kolumna w Polsce - > pisali o tym w twojej ukochanej lewicowej GW, więc musi to być prawda. Kim by nie byli ich działania są zgodne z interesami Putina, który im życie jak może ułatwia. A czy realizują zalecenia z Kremla, czy chcą się przypodobać Moskwie, czy po prostu mają interes Polski w dupie - na jedno wychodzi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Duda już robi kokosy - dostaje kasę z Kremla 26.02.15, 17:26 snajper55 napisał: > indeed4 napisał: > > > tak jak Kaczyński i Macierewicz. Cały ten PiS to V rosyjska kolumna w Pol > sce - > > pisali o tym w twojej ukochanej lewicowej GW, więc musi to być prawda. > > Kim by nie byli ich działania są zgodne z interesami Putina, który im życie jak > może ułatwia. A czy realizują zalecenia z Kremla, czy chcą się przypodobać Mos > kwie, czy po prostu mają interes Polski w dupie - na jedno wychodzi. Tylko człowiek zaślepiony tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Duda już robi kokosy - dostaje kasę z Kremla 26.02.15, 17:28 douglasmclloyd napisał: > snajper55 napisał: > > > indeed4 napisał: > > > > > tak jak Kaczyński i Macierewicz. Cały ten PiS to V rosyjska kolumna > w Pol > > sce - > > > pisali o tym w twojej ukochanej lewicowej GW, więc musi to być praw > da. > > > > Kim by nie byli ich działania są zgodne z interesami Putina, który im życ > ie jak > > może ułatwia. A czy realizują zalecenia z Kremla, czy chcą się przypodob > ać Mos > > kwie, czy po prostu mają interes Polski w dupie - na jedno wychodzi. > > Tylko człowiek zaślepiony tego nie widzi. Albo nie jest zaślepiony, tylko udaje, że nie widzi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To ty nie widzisz, że agentem Kremla jest Tusk 26.02.15, 17:58 bo chwali innego agenta Orbana natemat.pl/101035,donald-tusk-chwali-viktora-orbana-mamy-wspolny-system-wartosci Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To ty nie widzisz, że agentem Kremla jest Tus 26.02.15, 20:42 indeed4 napisał: > bo chwali innego agenta Orbana Wiem, że nie Tusk obiecywał nam drugi Budapeszt. No i nie Tusk wygłaszał orędzie do braci Rosjan. To nie nadajniki Zetki ani TVN 24 stały (stoją?) na Uralu. To nie Tuskowi Putin życie ułatwia nie oddając czarnych skrzynek ani wraku. To nie Tusk podpisał skarnie dla Polski niekorzystną umowę gazową z Rosją. Można tak długo. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Jak Duda zostałby prezydentem 26.02.15, 20:57 Tak myślę, że poszliby z duchem czasu i organizowali licytacje. Np. na Allegro. Z drugiej byłyby ogłaszane przetargi na ułaskawienia. Ze warunkami szczegółowo opisanymi w SIWZ, listą referencyjną itd. i punktami, np.: - jakość (solidność wykonania) usługi - 50% - termin wykonania - 10% - cena - 30% - gwarancja (w jej okresie nie będzie afery, która mogłaby uderzyć w dobre imię Zamawiającego) - 10% Ciekawe, która część Kancelarii Prezydenta by wygrywała. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Jeden, ale dobry! 26.02.15, 20:29 douglasmclloyd 26.02.15, 15:06 Prawo i sprawiedliwość musi zwyciężyć. Gdy prawo i sprawiedliwość zwycięży to Dudę zamkną. Choćby był z Prawa i Sprawiedliwości. On jeszcze ma nierozliczoną wycieczke smoleńską! Organizował! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jeden, ale dobry! 26.02.15, 20:43 porannakawa01 napisała: > On jeszcze ma nierozliczoną wycieczke smoleńską! > Organizował! Ooooo, Indyk jest drugi hak. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Jeden, jedyny hak który PO ma na Dudę 26.02.15, 15:11 > zresztą baaardzo kiepściutki No tak, w końcu to Duda. Gdyby tak Komorowski pośredniczył w politycznym ułaskawieniu, to byłaby inna sprawa, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeden, jedyny hak który PO ma na Dudę 26.02.15, 15:17 sverir napisał: > No tak, w końcu to Duda. Gdyby tak Komorowski pośredniczył w politycznym ułaska > wieniu, to byłaby inna sprawa, prawda? Całkiem inna: tiny.pl/q34x3 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeden, jedyny hak który PO ma na Dudę 26.02.15, 15:19 remez2 napisał: > sverir napisał: > > No tak, w końcu to Duda. Gdyby tak Komorowski pośredniczył w politycznym > ułaska > > wieniu, to byłaby inna sprawa, prawda? > Całkiem inna: > tiny.pl/q34x3 Absolutnie inna. :) forum.gazeta.pl/forum/w,28,156773950,156773950,Czy_faktycznie_Komorowski_planowal_zostac_bandyta_.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pisałem już, dlaczego kiepściutki 26.02.15, 15:23 już dawno temu rozmawialiśmy na FK, że PO będzie próbowało tym ugryźć Dudę forum.gazeta.pl/forum/w,28,155802358,155821360,Re_A_tymczasem_A_Duda_coraz_silniej_.html Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Pisałem już, dlaczego kiepściutki 26.02.15, 15:38 "Sęk w tym, że "w tym" - nie wróżę temu hakowi wielkiej przyszłości" to inaczej powiedziane "kiepściutki haczyk". Dalej nie jest jednak wyjaśnione dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Pisałem już, dlaczego kiepściutki 26.02.15, 15:41 przeczytaj post, na który odpowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy.ida.do.paki No, a ile haków na Komorrę :) 26.02.15, 16:55 Sumliński w kwietniu odpala książkę, możemy już zacząć żegnać Komorrę. Próba wykradzenia tajnego aneksu, spotkania z oficerami WSI, fundacja Pro Civili, ochrona przekrętów na WAT, sfałszowana tożsamość :))) Po bulu. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: No, a ile haków na Komorrę :) 26.02.15, 16:59 coś mętny ten doktorat Bronka...oj,bardzo mętny :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jeden, jedyny hak który PO ma na Dudę 26.02.15, 21:21 Brawo indyk,To właśnie cały pis wylazł z ciebie niczym tasiemiec. IIe było haków na Nowaka? Ile na Rywina? O Chlebowskim i Drzewieckim co pisałeś? Jak się ma nie wpisanie zegarka do fałszowania dokumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 dobre pytanie 26.02.15, 22:53 pozwole sobie zacytowac Lucjusza Nabereznego: "Najpierw cie lekcewaza. Potem sie z ciebie smieja. Pozniej cie atakuja. Pozniej wygrywasz". A czego zyczy sobie Komorowski? " Natomiast wie pan, mogę się podzielić pewną taką refleksją. Ja odczułem gigantyczną ulgę, gdy zostałem prezydentem, że już nie musiałem uczestniczyć w tym ciągłym polskim piekiełku, awanturach politycznych w parlamencie, w kłótniach, sporach, że nie musiałem chodzić do programów publicystycznych, gdzie był wrzask i przekrzykiwanie się, inwektywy, jakieś obrażanie i tak dalej. Naprawdę chciałbym tego polskiego piekła jak najdłużej nie zwiedzać ponownie." Dla mnie to jasne stwierdzenie: Mam wszystko gdzies. Nie mam zamiaru zakonczyc tego polskiego piekla, wybierzcie mnie jeszcze na piec lat, zeby mnie bylo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: dobre pytanie 27.02.15, 08:50 Mara, Możliwe i to. Ale w tym wątku rozmawiamy o ewidentnej, bijącej w oczy działalności przestępczej Dudy i różnych jej konsekwencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: dobre pytanie 27.02.15, 09:57 Ewidentna i bijaca w oczy to jest twoja niekompetencja i brak obiektywnej oceny faktow. Przestepczej?......chyba pekne ze smiechu Ty tak serio ???????? dystans4 napisał: > Mara,f > Możliwe i to. Ale w tym wątku rozmawiamy o ewidentnej, bijącej w oczy działalno > ści przestępczej Dudy i różnych jej konsekwencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: dobre pytanie 27.02.15, 15:15 Nie przeczę, w oczach członków PiS oraz ich przełożonych z Centrali usługi w zakresie ułaskawiania przestępców są czymś normalnym, usługodawcy to ludzie "dostojni i poważani". Najpewniej tak to wygląda w PiSie prezesa, Antoniego, Brudzińskiego, Dudy... i Co.. Ale u ludzi jest na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 to jak sklasyfikowac dzialalnosc 27.02.15, 20:51 Kwasniewskiego i Suchockiej w przypadku Petera Vogla? A tak na marginesie: Niemcy przechwycili w zeszlym roku kontener z dokumentami Coutts Bank. To ten szwajcarski bank, gdzie Vogel pracowal i powiekszal konta politykow, glownie lewicy. Dokumenty przyplynely z Kajmanow po sprzedaniu Coutts Bank. W Niemczech wybuchl niezly skandal, a wlasciciele kont pospieszyli do Finanzamtow z "samooskarzeniem" i prosba o skorygowanie oswiadczen podatkowych za X lat do tylu. Niemcy naleza jednak do grona panstw powaznych, ktore potrafia dbac o interes narodowy. www.welt.de/wirtschaft/article129376472/Cayman-Akten-Albtraum-deutscher-Steuerbetrueger.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Duda, Duda i po Dudzie 26.02.15, 15:05 "obrzydliwe szukanie hakow" oburzaja siEm okropicznie miszczowie szukania hakow w teczkach,hehehehe,paradoks radosny w kaczymlandzie Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka sprawa jest paskudna 26.02.15, 15:16 człowiek został skazany za zwykłe złodziejstwo, przyznał się, został skazany, zapłacił - ale w papierach wspólnika zięcia Lecha Kaczyńskiego zostało trzeba było coś zrobić, aby wyrok uległ zatarciu - i wbrew opinii sądu i prokuratora generalnego, Kaczyński mu darował stosując prezydencki tryb nadzwyczajny na pewno maczali w tym palce jego urzędnicy, ale czy Duda? trzeba to wykazać sam Duda się nie przyzna, po papiery zginęły Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 15:24 > na pewno maczali w tym palce jego urzędnicy, ale czy Duda? trzeba to wykazać > sam Duda się nie przyzna, po papiery zginęły A.Jaruckich u nas dostatek a PO ma wprawę w ich znajdywaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 15:32 wagonetka napisał(a): > słucham? Po prostu czytaj co napisano. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 15:33 przeczytałam i widzę tylko bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 16:40 wagonetka napisał(a): > przeczytałam i widzę tylko bełkot Prosiłem abyś przeczytała mój post, nie powtórnie swój. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 17:56 remez2 napisał: > wagonetka napisał(a): > > > przeczytałam i widzę tylko bełkot > Prosiłem abyś przeczytała mój post, nie powtórnie swój. A co ma do tego sprawa Jaruckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel polszewiki,jedziemy po Dudzie 26.02.15, 17:58 www.youtube.com/watch?v=tR_20IfGHHU Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 18:04 > A co ma do tego sprawa Jaruckiej? na pewno maczali w tym palce jego urzędnicy, ale czy Duda? trzeba to wykazać sam Duda się nie przyzna, po papiery zginęły Nie chodzi o sprawę A.Jaruckiej a casus Jarucka. Mogą się znaleźć dokumenty, faksymile a w razie potrzeby - świadkowie. C'est la vie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 19:50 remez2 napisał: > C'est la vie. Jak Kuba bogu, tak bóg Kubie... i tak w koło Macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 23:05 ave.duce napisała: > Jak Kuba bogu, tak bóg Kubie... i tak w koło Macieju. Nie. PO tak samo PiS jak i SLD. Taki klimat i .... postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: sprawa jest paskudna 26.02.15, 15:38 papiery zginęły czyli, jak mawia prezespan ,100% dowód . Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka no tak :-))) 26.02.15, 15:40 jak nie ma dowodów, to znaczy, że były ale zginęły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: sprawa jest paskudna 27.02.15, 12:18 Co innego u ludzi, ale w PiSie to oczywista oczywistość. Dlatego tak powiedział i dlatego stosujemy tę obłąkańczą regułę powinno się stosować w PiS: forum.gazeta.pl/forum/w,28,99987339,99987339,_My_w_PiS_jestesmy_normalni_.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 15:28 poza insynuacjami nie ma tam NIC na Dudę - dlatego jak piszę, hak kiepski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 16:23 indeed4 napisał: > poza insynuacjami nie ma tam NIC na Dudę - dlatego jak piszę, hak kiepski :-) Dokumenty zaginęły, Duda zatarł ślady ogonem, jak lis. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 16:28 A z jakiego powodu miałby się ich pozbywać? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 16:35 indeed4 napisał: > A z jakiego powodu miałby się ich pozbywać? Widocznie miał powody. Gdyby nie miał, to by się ich nie pozbył. To przecież oczywista oczywistość. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 16:38 Aha. A to on się ich pozbył? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 17:25 indeed4 napisał: > Aha. A to on się ich pozbył? Sam cytowałeś słowa prokuratury, która po wnikliwym śledztwie oświadczyła: "Jedyną osobą, która ewentualnie mogłaby mieć interes w tym, aby dokumenty ukryć, usunąć lub zniszczyć, byłby Andrzej Duda" S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 17:31 No i co dalej jest w tym oświadczeniu - miał interes, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wiedziałem, że pelikany będą nad tym główkować 26.02.15, 17:37 tydzień. "Jedyną osobą, która ewentualnie mogłaby mieć interes w tym, aby dokumenty ukryć, usunąć lub zniszczyć, byłby Andrzej Duda, ale tylko w sytuacji, gdyby zanegował swój udział w procedurze ułaskawienia Adama S." Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Te indyk 26.02.15, 17:40 Uniewinnienie było? Było. Dokumenty zniknęły? Zniknęły. Duda maczał w tym palce? Maczał. Czego chcesz więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Bronek się ocknął i wyciągnął papiery 26.02.15, 17:47 oj...cieniutkie te papiery jak doktorat Bronka o mgr z litości nie wspominam...bo jak pisze z błędami to widać ,kompromituje nie tylko urząd ale też swoich promotorów Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Te pelikan. 26.02.15, 17:54 Masz przed gałami decyzję i uzasadnienie prokuratury? To zamknąć twarz i nie kłapać koparą po próżnicy. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Te indyk 26.02.15, 18:12 Duda załatwił uniewinnienie wspólnika zięcia prezydenta. I to się liczy, tumanie. "Pod wnioskiem o ułaskawienie Adama S., wspólnika zięcia zmarłego prezydenta, podpisali się ministrowie z kancelarii prezydenta Piotr Kownacki i Andrzej Duda. Prezydent Lech Kaczyński zrezygnował z zasięgania opinii sądu w tej sprawie, dzięki czemu cała procedura uległa przyspieszeniu. W takich sprawach zwykle zasięga się opinii sądu. Prezydent Lech Kaczyński z tego prawa zrezygnował, co zdarzało się dotąd niezwykle rzadko i tylko w wyjątkowych okolicznościach." www.rp.pl/artykul/622846.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Załatwił dwa razy! 26.02.15, 18:31 Bo w prokuraturze zeznał, że dziś również podpisałby ten wniosek. Wzorcowy ciężko myślący pelikan z FK :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Załatwił dwa razy! 26.02.15, 19:02 indeed4 napisał: > Bo w prokuraturze zeznał, że dziś również podpisałby ten wniosek. Super! Niech się dalej pogrąża. Im więcej się tłumaczy, tym gorzej dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Próbujesz zatuszować afery Komorowskiego? 26.02.15, 19:24 fakty.interia.pl/polska/news-przesluchanie-bronislawa-komorowskiego-w-palacu-prezydenckim,nId,1576795 Duda już się tłumaczył i sprawa zakończona - dziś tłumaczy się Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Ty indyk 26.02.15, 19:55 Nie rzucaj ochłapów z czasów, gdy konus z PiCem wielbili Orbana. Prezydent Komorowski jest w Japoni, a Duda się tłumaczy ze swoich machlojek. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Dochodzenie ws ułaskawienia zostało zakończone 26.02.15, 20:07 kilka lat temu, a Komorowski w grudniu 2014 był przesłuchiwany w toczącym się śledztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Kogo to obchodzi? 26.02.15, 20:40 Prezydenta wybieraja Polacy nie prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Te indyk 26.02.15, 20:22 Liczy sie to, co realne i dostepne. Skoro obecny pan prezydent po katastrofie w kwietniu 2010 roku zagladal nielegalnie do dokumentow przydenta Kaczynskiego, to moze on jest winny, ze jakies dokumenty zniknely. A w kazdym badz razie nie moze teraz udowodnic swej niewinnosci, skoro bezprawnie zagladal do aneksu. douglasmclloyd napisał: > Duda załatwił uniewinnienie wspólnika zięcia prezydenta. I to się liczy, tumani > e. > > "Pod wnioskiem o ułaskawienie Adama S., wspólnika zięcia zmarłego prezydenta, p > odpisali się ministrowie z kancelarii prezydenta Piotr Kownacki i Andrzej Duda. > Prezydent Lech Kaczyński zrezygnował z zasięgania opinii sądu w tej sprawie, d > zięki czemu cała procedura uległa przyspieszeniu. W takich sprawach zwykle zasi > ęga się opinii sądu. Prezydent Lech Kaczyński z tego prawa zrezygnował, co zdar > zało się dotąd niezwykle rzadko i tylko w wyjątkowych okolicznościach." > > www.rp.pl/artykul/622846.html > Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Te indyk 26.02.15, 20:42 Następny inteligentny inaczej, uniewinnienie kolesia załatwił Duda. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Te indyk 26.02.15, 21:29 To ty głupszy jesteś od indyka a wydawało się to niemożliwe, Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Te indyk 27.02.15, 08:26 Jestem absolutnie pewien, że nie wierzysz w to co piszesz, więcej, jestem pewien tego, że wiesz, że piszesz kłamstwa. Tu jesteś kuty/a na cztery nogi, tak jak wszyscy w PiSie, jak po szkoleniu na Łubiance. Jak po...? Natomiast błąd robisz dopuszczając, że to gadanie nie że przekona nas, ale choćby wprowadzi zamęt i w mętnej wodzie Duda wypłynie. Wszak najlepiej czuje się właśnie w niej. Otóż nie. Będzie na odwrót: to tylko skonsoliduje nas przeciw Dudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Te indyk 27.02.15, 10:01 Skad ta twoja wiedza o Lubiance? Jestes wyszkolonym agentem rosyjskim, ze tak dobrze znasz te sprawy? Rozumiem, ze ty sam nie wierzysz w to, co piszesz. Tak maja ci, ktorzy wysluguja sie za kase. dystans4 napisał: > Jestem absolutnie pewien, że nie wierzysz w to co piszesz, więcej, jestem pewie > n tego, że wiesz, że piszesz kłamstwa. Tu jesteś kuty/a na cztery nogi, tak jak > wszyscy w PiSie, jak po szkoleniu na Łubiance. Jak po...? > Natomiast błąd robisz dopuszczając, że to gadanie nie że przekona nas, ale choć > by wprowadzi zamęt i w mętnej wodzie Duda wypłynie. Wszak najlepiej czuje się w > łaśnie w niej. > Otóż nie. Będzie na odwrót: to tylko skonsoliduje nas przeciw Dudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Te indyk 27.02.15, 08:35 I tylko dla porządku, bo rzeczy oczywiste nie wymagają dowodzenia, dodam, że prezydent Komorowski postępował z godnie z duchem prawa i sprawiedliwości, natomiast ludzie tacy jak Duda, Antoni i reszta agentury - cała sitwa powinna być oskarżona i osądzona za przestępstwo oraz, niezależnie, za niszczenie dowodów przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Te indyk 27.02.15, 10:03 Hle, hle, hle...stawiasz swiat na glowie. Agentura to ty i tobie podobni. dystans4 napisał: > I tylko dla porządku, bo rzeczy oczywiste nie wymagają dowodzenia, dodam, że pr > ezydent Komorowski postępował z godnie z duchem prawa i sprawiedliwości, natomi > ast ludzie tacy jak Duda, Antoni i reszta agentury - cała sitwa powinna być osk > arżona i osądzona za przestępstwo oraz, niezależnie, za niszczenie dowodów prze > stępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Te indyk 27.02.15, 12:49 Pan prezes powiedział "nie damy sobie wmówić, że białe jest białe, czarne - czarne", a Komorowski nie ma szans w Dudą: forum.gazeta.pl/forum/w,28,99987339,106662255,_My_w_PiS_jestesmy_normalni_62_Mariusz_Blaszcz.html Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 17:07 snajper55 napisał: > indeed4 napisał: > > > A z jakiego powodu miałby się ich pozbywać? > > Widocznie miał powody. Gdyby nie miał, to by się ich nie pozbył. To przecież oc > zywista oczywistość. :) Oczekiwałbym, iż PiStonie pojmą to w lot. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 17:07 indeed4 napisał: > A z jakiego powodu miałby się ich pozbywać? Jesteś głupszy niż wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Kupta se Newsweek i poczytajcie 26.02.15, 18:19 Też uważam że powinien je zachować , bo tam były jego autografy i chociaz dla potomnych powinien . Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 16:13 uzasadnienie prokuratury: "Jedyną osobą, która ewentualnie mogłaby mieć interes w tym, aby dokumenty ukryć, usunąć lub zniszczyć, byłby Andrzej Duda, ale tylko w sytuacji, gdyby zanegował swój udział w procedurze ułaskawienia Adama S.. Tymczasem Andrzej Duda oświadczył, że, co prawda, nie pamięta, czy podpisał wyżej wymienione dokumenty, to jednak biorąc pod uwagę ich treść, podpisałby się pod nimi, mając na względzie wytyczne, jakie przekazał mu w tej mierze prezydent Lech Kaczyński" (link) Widać, że PO nie ma na Dudę literalnie nic, a ponieważ Komorowski ostro pikuje w dół, w sztabie na rozpaczliwca próbują skręcić choćby namiastkę haka ze starych, omszałych archiwaliów. Patrzcie ile tego było: www.google.pl/search?q=duda+u%C5%82askawienie&biw=1280&bih=642&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A%2Ccd_max%3A01.01.2015&tbm= Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 16:25 indeed4 napisał: > uzasadnienie prokuratury: > > "Jedyną osobą, która ewentualnie mogłaby mieć interes w tym, aby dokumenty ukry > ć, usunąć lub zniszczyć, byłby Andrzej Duda, Indyk, kto zniszczył dokumenty, skoro nikt inny nie miał interesu w tym, żeby zniknęły? Czyli nie tylko płatna protekcja, ale i niszczenie dokumentów wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 16:31 > nikt inny nie miał interesu w tym, żeb zniknęły? A jaki Duda miał interes w tym, żeby zniknęły? Myśl pelikan, myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Uwaga, najtęższy umysł FK przystępuje 26.02.15, 16:36 do percepowania i rozumienia treści orzeczenia o umorzeniu śledztwa - jak dobrze pójdzie do jutra powinno mu się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Re: Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 16:48 biorąc pod uwagę ich treść, podpisałby się pod nimi, mając na względzie wytyczne, jakie przekazał mu w tej mierze prezydent Lech Kaczyński to wygląda jak wskazanie na LK Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 17:27 hasta.la.vista1 napisał: > biorąc pod uwagę ich treść, podpisałby się pod nimi, mając na względzie wyty > czne, jakie przekazał mu w tej mierze prezydent Lech Kaczyński > > to wygląda jak wskazanie na LK Zasłania się zmarłym, który już nie może się bronić. Co za szuja! S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 17:34 Nie wiemy, jaka była prawda - nie słyszałem, żeby brat zmarłego, czyli Prezes miał do niego o to pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 18:21 Jak on moze tak kalać moralnosć Mamrota, którego tak wielbi ? Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Sprawę zamyka decyzja o umorzeniu śledztwa 26.02.15, 18:35 Prezes chciał, żeby Duda wziął wszystko na siebie - mówiłem, zamiast klepać po próżnicy przeczytajcie Newsweek. Odpowiedz Link Zgłoś
atak_bezecny Re: i po Dudzie... ciekawe czy to mu zaszkodzi 26.02.15, 16:21 ktoś poszedł starym tropem Kur..skiego Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: i po Dudzie... ciekawe czy to mu zaszkodzi 26.02.15, 16:27 Kornhauser mówi ci to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
atak_bezecny Re: i po Dudzie... ciekawe czy to mu zaszkodzi 26.02.15, 16:37 owszem, ale to tylko powinowaty bo teść a o swoich przodkach nie mówi Duda ani słowa Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka sylwetka A. Dudy 26.02.15, 16:47 wyborcza.pl/1,76842,15043139,W_godzine_proby_zostal_w_PiS__sylwetka_Andrzeja_Dudy_.html i proszę nie zniżać się do poziomu Jacka Kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: sylwetka A. Dudy 28.08.15, 14:52 Jacka czy jego brata? To istotne bo obaj pracują w "propagandzie". Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: i po Dudzie... ciekawe czy to mu zaszkodzi 26.02.15, 18:22 Juz mu ktos tu wynalazł dziadka banderowca:-) Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: i po Dudzie... ciekawe czy to mu zaszkodzi 26.02.15, 18:35 zaszkodzi na tyle że fanatycy z GW/PO którzy wklejają tu tematy po raz drugi nie zagłosują na Dudę do Maja uzbiera jeszcze parę rzygowin ze sztabu Bronka ...widać że polszewicy nie mają kompletnie pomysłu na kampanie Bronka,pewnie jest tak dlatego ze drukowali ostatnie wybory i spoczęli na laurach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: i po Dudzie... ciekawe czy to mu zaszkodzi 26.02.15, 18:40 Też uważam ze,, drukowanie" ma przyszłość, wynik PiSu w wyborach samorzadowych to udowodnił. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Duda, Duda i po Dudzie 26.02.15, 18:16 A juz sie wydawało że choć jeden w pisie jest uczciwy , a tu masz , również złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: A co ukradł? 26.02.15, 18:44 Pojęcie złodziej to juz w naszym języku skrót myślowy. W tej konkretnej sprawie to korupcja , czytałem że 25tys. od głowy za ułaskawienie , a za ekspresowe to pewnie znacznie wiecej. Nie dowiemy sie , on nie pamieta , a dokumenty zniszczone , albo Martusia zabezpieczyła z mężusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A co ukradł? 26.02.15, 19:27 > W tej konkretnej sprawie to korupcja , czytałem że 25tys. od głowy za ułaskawienie Ojoj, pacz pan, że nie zajęła się tym prokuratura. Pewnie też wzięła w łapę, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: A co ukradł? 26.02.15, 19:55 Wzięła się , ale zanieśli jej niszczarke i wyśmiali. Nie dziwie sie , bo na ich miejscu tez bym tak zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 13:28 Zamiast "uczciwy" zaproponuję - najuczciwszy w PiS. Może tak będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Szef Newsweeka i Komorowski 26.02.15, 20:37 wiadomosci.dziennik.pl/polityka/galeria/461089,3,59-odznaczonych-za-zaslugi-dla-wolnosci-wsrod-nich-lis-gugala-chrabota-i-kurski.html Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Szef Newsweeka i Komorowski 26.02.15, 21:33 Inaczej było za prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Wtedy po znajomości można było sobie order załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Szef Newsweeka i Komorowski 26.02.15, 21:37 Nie widzę aby w zalinkowanym artykule było cokolwiek o ułaskawieniu jakiegoś przestępcy i związanego z nim drugim przestępcy w białym kołnierzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Szef Newsweeka i Komorowski 26.02.15, 21:38 Kurski ten od promptera urzędnika od ułaskawień Dudy? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Duda, Duda i po Dudzie 26.02.15, 22:27 Pisdaczki bagatelizuja sprawe a właściwie usiłują bagatelizować. A nalezy wziąć przykład z Katona i jak mantre przez kilka miesiecy powtarzac - Dude nalezy zniszczyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Duda, Duda i po Dudzie 26.02.15, 23:18 "...zatrudniony przez Pałac Prezydencki audytor - sędzia Sądu Najwyższego - nie miał wątpliwości: "W niniejszej sprawie zachodzą okoliczności uzasadniające podejrzenie popełnienia przestępstwa, dokonanego przez podsekretarza stanu Andrzeja Dudę". " Czytaj więcej: www.dziennikbaltycki.pl/artykul/563049,kulisy-sledztwa-ws-ulaskawienia-adama-s-przez-prezydenta-kaczynskiego,id,t.html?cookie=1 www.dziennikbaltycki.pl/artykul/563049,kulisy-sledztwa-ws-ulaskawienia-adama-s-przez-prezydenta-kaczynskiego,id,t.html?cookie=1 Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 08:41 Akurat nie ma cienia wątpliwości co do udziału Dudy w przestępstwie, ale jeśli takiego wybrali i promują zachowania przestępcze, to: - nie mieli w PiSie nikogo lepszego, cała reszta taka, że Duda przy nich - niewinny baranek, - albo chodzi o to, by złodzieje, aferzyści oraz inni przestępcy poczuli się w siodle mocniej i żeby to oni zajmowali najwyższe urzędy w państwie PiS. Taka świadomie zamierzona polityka prezesa PiS. Nie wiem, która możliwość jest, powiedzmy to tak, dla Polski lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 12:27 > (...) ale jeśli takiego wybrali i promują zachowania przestępcze, to: tiny.pl/q34n1 Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 13:18 Te metody przypominają praktyki rządu PiS. Natomiast co do meritum, nie mam najmniejszego pojęcia, kto tu ma rację, to raz. A jeśli szefowie służb aferę podsłuchową urządzili, to ich wina też jest mocno dyskusyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 13:25 dystans4 napisał: > Te metody przypominają praktyki rządu PiS. Natomiast co do meritum, nie mam naj > mniejszego pojęcia, kto tu ma rację, to raz. A jeśli szefowie służb aferę podsł > uchową urządzili, to ich wina też jest mocno dyskusyjna. Obydwaj nie znamy szczegółów. Ale bez względu na osoby autorów, rzecz dzieje się w moim i Twoim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 13:29 Potrzebne coś nowego. PiS alternatywą nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 13:37 dystans4 napisał: > Potrzebne coś nowego. PiS alternatywą nie jest. O pod tym hasłem PO przez następne dwadzieścia lat będzie kręcić lody. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 14:44 To co, Brudziński, Duda, Gosiewski i Meleks (znaczy, tacy jak oni), Kamiński, jego Żygolak i Hofman (ciekawe, kiedy wrócą do polityki) i reszta ferajny? Ilość zbuntowanych rośnie, nie sądzę, by stabilności układu starczyło na więcej, niż kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 15:00 dystans4 napisał: > Ilość zbuntowanych rośnie, nie sądzę, by stabilności układu starczyło na więcej > , niż kilka lat. Zbuntowanych? S.Niesiołowski, R Sikorski, Kluzik Rostkowska, M.Kamiński. Dla każdego prawdziwego popisowca znajdzie sie miejsce w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Duda, Duda i po Dudzie 27.02.15, 15:51 Myślę o zbuntowanych przeciw temu, co się wyrabia dziś, i PiSowskiej pseudoalternatywie. Jaka jest frekwencja na wyborach? W tej chwili, przy posiadaniu choćby skromnej organizacji, można z miejsca osiągnąć wynik 7-10%, w przypadku normalnych przygotowań do wyborów - 15-20%, może więcej. Pustego miejsca coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kota7 Re: PO znów odgrzewa te same kotlety? 23.08.15, 16:28 Olbrzymim zainteresowaniem cieszył się ten wykład ( A.Dudy w Nowym Tomyślu), świadczy o tym fakt, że wypełnione zostały dwie aule, oraz korytarz uczelni. Pewnie nie tylko dlatego, że dla uczestników konferencji przygotowano nagrody, które rozlosowano po konferencji. Nagrodami były tablet oraz 1 czesne w wysokości 50% przez 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PO znów odgrzewa te same kotlety? 23.08.15, 16:37 I na uj indyk wyciągasz wątek z lutego? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Na razie fakty są takie, że jest 23.08.15, 16:29 już po Bronisławie Komorowskim ( ani widu, ani słychu :-)), a niedługo będzie i po Partii Oszustów - trzeba trzymać się faktów, a nie zajmować się jakimiś didaskaliami :-) Jarucka i Konstanty Miodowicz są poza zasięgiem PO, a Platfusy nowych kadr w tej branży się nie dorobiły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Prezydent Niemiec ustąpił z mniej ważnych powodów 23.08.15, 16:37 PiSiory jednak z miedzianym czołem twierdzą, że to deszcz pada. Pewnie ten, o który się modlili. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Prezydent Niemiec ustąpił z mniej ważnych pow 23.08.15, 17:43 Platfusy to są jednak niezłe czuby :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś