Dodaj do ulubionych

Zdecyduj się, Budyń!

20.04.15, 08:19
Albo w te, abo wewte... Kiedy parę dni temu pokazali Budynia, jak śpiewa "Ojczyznę wolną.......Paaaaanie" śmiechu było dostatecznie dużo, żeby uzmysłowić Budyniowi, że chowanie głowy w piasek i "znikanie" na kilka sekund raczej mu nie służy. Jednak budyniowatość Budynia jest jego cechą dominującą i sprawia, że w krytycznym momencie Budyń jest gotów nawet wycierać nos, albo zawiązywać buty, byle tylko wyraźnie nie poprosić Boga, co ma tej Polsce konkretnie zrobić.

wyborcza.pl/1,143644,17780862,Duda_spiewa.html
Obserwuj wątek
    • psychcio Witia! 20.04.15, 08:29
      Miano Budyń jest zarezerwowane dla Prezydenta Gdańska, Pawła Adamowicza!!! On o tym wie i nie buntuje się.
      Dla Du...y wymyśl coś innego ale równie zabawnego:O
      • witek.bis Re: Witia! 20.04.15, 08:36
        Sorki, ale nie ja to wymyliłem :-) A od Adamowicza odróżnia Dudę to, że nie jest zwykłym Budyniem, tylko Budyniem waniliowym z soczkiem malinowym.

www.fakt.pl/polityka/nauczycielka-o-dudzie-byl-jak-budyn-z-soczkiem-wspomnienia,artykuly,537630.html
        • yoma Re: Witia! 20.04.15, 10:52
          Budyń z soczkiem, kakao z pianką i ptyś. Może Ptyś?
    • witek.bis Re: Zdecyduj się, Budyń! 20.04.15, 08:31
      Ups! Cofam wszystko, co powyżej... To Budyń jednak się zdecydował? Mamrocze, bełkocze,hemoroidów od dupościsku dostaje, ale jednak śpiewa "racz nam wrócić Panie"? No, to ja od dzisiaj śpiewam "Przed Twe ołtarze zanosim pytanie, czy ma ten Budyń jakieś własne zdanie?".
      • psychcio Re: Zdecyduj się, Witoldzie! 20.04.15, 08:36
        Który Budyń???
        Gdański czy .......?
        • volupte Re: Zdecyduj się, Witoldzie! 20.04.15, 08:39
          Ten budyń z soczkiem. Masz watpliwości?
          • psychcio Re: Zdecyduj się, Witoldzie! 20.04.15, 08:48
            Mam pytanko: czy Budyń z Soczkiem ma dzieci?
            Sądząc po soczkowatej urodzie, to brak mu ikry:/
            Na ...uj nam bezikrowy prezydent?! <
            • volupte Re: Zdecyduj się, Witoldzie! 20.04.15, 08:53
              Własnego nie ma. Wychowuje z żoną żonine , ale nigdzie nie wyczytałem czy przysposobił . Natomiast media nazywaja ją córką. Jakos te relacje nie sa jasne. Być może masz racje , że ma wiatr w jajach.
              • psychcio Re: Zdecyduj się, Witoldzie! 20.04.15, 09:04
                Podsumowując, kandydat Du...a nie ma:
                - ikry ("...ma wiatr w jajach.")
                - własnego zdania ("Nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że mówił zawsze to, co ludzie chcieli od niego usłyszeć – dodaje.")
                Pytanie retoryczne: po ... (patrz mój poprzedni post)
        • lionold Re: Jednak jesteś głupszy niż 20.04.15, 11:12
          sprawiasz wrażenie.
    • zapijaczony_ryj chce być dętem zniewolonego kraju? 20.04.15, 09:16
      witek.bis napisał:

> Albo w te, abo wewte... Kiedy parę dni temu pokazali Budynia, jak śpiewa "Ojczy
      > znę wolną.......Paaaaanie" śmiechu było dostatecznie dużo, żeby uzmysłowić Budy
      > niowi, że chowanie głowy w piasek i "znikanie" na kilka sekund raczej mu nie sł
      > uży. Jednak budyniowatość Budynia jest jego cechą dominującą i sprawia, że w kr
      > ytycznym momencie Budyń jest gotów nawet wycierać nos, albo zawiązywać buty, by
      > le tylko wyraźnie nie poprosić Boga, co ma tej Polsce konkretnie zrobić.
      >
      > wyborcza.pl/1,143644,17780862,Duda_spiewa.html
      • witek.bis Re: chce być dętem zniewolonego kraju? 20.04.15, 10:25
        Zagwozdka polega na tym, że skoro kanDuduje na prezydenta, to Ojczyzna jest wolna, bo gdyby była zniewolona, to kaDudowałby na jakiegoś generał-gubernatora, albo cuś w podobie. Tym głośniej wzywam Dudę Andrzeja do tego, by wreszcie się zdecydował, o jaką posadę się stara.
        • witek.bis Modlitwa Pańska a la Duda 20.04.15, 10:32
          "Ojcze nasz... chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj... na wieki wieków. Amen"
        • volupte Re: chce być dętem zniewolonego kraju? 20.04.15, 10:34
          No właśnie o posade gubernatora priwislańskiego kraju:-)
    • 13kisiel Tzw. III RP 20.04.15, 10:44
      to nic innego jak hybrydowe zabory.Jeżeli ktoś uważa że Polska jest wolna to gratuluję poczucia humoru :-)))
      • kotek.filemon Re: Tzw. III RP 20.04.15, 14:09
        13kisiel napisał:

> to nic innego jak hybrydowe zabory.Jeżeli ktoś uważa że Polska jest wolna to gr
        > atuluję poczucia humoru :-)))

Kolonia Watykanu nie może byc wolnym państwem, także masz rację...
    • el.commendante To jest budyń 20.04.15, 10:48
      Budyń Gdański
      • psychcio Re: To jest budyń 20.04.15, 13:49
        Smak leniwy lecz pazerny :P
    • witek.bis Re: Zdecyduj się, Budyń! 20.04.15, 11:25
      Już wiosna podrosła i bzami tchnie…
      Dudo, Dudo, Dudo zdecyduj się,
      bo Pan Bóg z rozpaczy już włosy rwie…
      Dudo, zdecyduj się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka