Dodaj do ulubionych

POdatek od nedzy!

20.04.15, 11:37
biznes.interia.pl/raport/wielki-test-o-podatkach/news/na-co-idzie-twoj-pit,2118655,8613

.
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: POdatek od nedzy! 20.04.15, 11:43
      nie od rzeczy byłoby napisać co nieco o tym ulubionym przez miliony Polaków sporcie, jakim jest coroczne ślęczenie nad formularzami podatkowymi

Przecież wypełnienie PITa to bardzo prosta sprawa, jakie głupki nad tym ślęczą? Może sam autor tego artykułu? W takim razie niewiele dobrego można o autorze powiedzieć.
      • nazimno PITy mogli by sobie w .... wsadzic 20.04.15, 11:47
        ... gdyby w ogole mieli chec rozwiazania tego problemu:

www.ekonomia.rp.pl/artykul/1163015.html
        PS

Szara strefa w Polsce to niezly procent rynkowej wartosc calego przedsiewziecia zwanego Apple.
        • nazimno chle chle chle... 20.04.15, 11:49
          .... 360 mld PLN to prawie 100 mld $...
        • nazimno Apple, ocena gieldowa: 20.04.15, 11:51

www.stock-analysis-on.net/NASDAQ/Company/Apple-Inc/Valuation/Enterprise-Value
        • wykress Re: PITy mogli by sobie w .... wsadzic 20.04.15, 12:02
          POdatek pit to podatek od konstytucyjnego prawa do pracy, która w wyniku kuriozalnie niskiej kwoty wolnej od podatku jest podwójnie jeśli nie potrójnie opodatkowana, doliczając do tego inne haracze w tym ZUS... okazuje się, że praca w tym kraju jest opodatkowana niczym luksus! ... choć nie trudno sie zgodzić, że normalna praca w Polsce jest luksusem, to mam wrażenie, że jednak nie o to chodzi w normalnym państwie?! ... trudno też nazwać "normalnym" kraj, który zbankrutowałby bez opodatkowania nędzarzy!!! (?);-/
          • religijnych.uczuc.obraza Re: PITy mogli by sobie w .... wsadzic 20.04.15, 12:06
            Dlatego ja głosuję na dr Du.ę który przynajmniej podniesie tę kwotę wolną od podatku.
    • snajper55 Duda zlikwiduje podatki /nt 20.04.15, 11:54
      wykress napisał:

> biznes.interia.pl/raport/wielki-test-o-podatkach/news/na-co-idzie-twoj-pit,2118655,8613
      >
      > .
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Duda zlikwiduje podatki /nt 20.04.15, 11:56
        Zlikwiduje podatki i podwyższy kwotę wolną od podatku.
        • nazimno Lepsza wariant. 20.04.15, 16:12
          Kwota wolna od podatku powinna byc conajmniej taka, jaka maja poslowie przy rozliczaniu diet
          poselskich.

• nazimno err: Lepszy wariant. 20.04.15, 16:12
          • nazimno ooooo, tuuuuuu: 20.04.15, 16:14

zus.pox.pl/pit/kwota-wolna-od-podatku-dla-poslow-wynosi-az-27-tys-zl.htm
    • der-chef Re: POdatek od nedzy! 20.04.15, 11:56
      Kiedy tłumaczyłem te proste zasady kapitalizmu obalaczom komuny to mnie powiesić chcieli. Teraz niech kurffffa zdychają. Na obecnych bogatych też przyjdzie czas zamieszkać pod mostem.
    • el.commendante Tak to jest w neoliberalnym gó...e, 20.04.15, 12:04
      podatki płacą biedni, bogaci są zwolnieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka