Dodaj do ulubionych

Dlaczego będę głosować na Dudę

12.05.15, 06:08
1. Najwyższy czas rozliczyć aferałów. Tyle, że sam Duda tego nie zrobi.

2. Zwycięstwo Dudy najprawdopodobniej będzie miało przełożenie na zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych - i dopiero wówczas będzie możliwe j.w.

3. Nie mamy dzisiaj sensownej lewicy, więc POPiS-u i tak nie na się na nic wymienić. A czy rządzi PO czy PiS, to ten sam nienawistny pies/ta sama szczujnia.

4. Myślę, że katalizatorem procesu tworzenia nowej lewicy mogą być dopiero rządy klerykałów. Dopiero wówczas jest szansa na uzmysłowienie publisi, dlaczego trzeba głosować na lewicę. Oczywiście lewicę laicką, a nie tak samo sklerykalizowaną jak POPiS...
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:06
      Myślę, że to dość nierozsądna (eufemizm) motywacja.
      I nie wierzę, że nie widzisz różnicy między rządami Platformy a PiS-u. Kilka lat temu widziałeś :) Przypomnij sobie, co ?
      Doskonale rozumiem, jak PO mogła rozczarować i do jakiego stopnia wściec ludzi sobie przychylnych. Sama lękam się o stan swojego doskonałego skądinąd szkliwa od tego zgrzytania zębami, choć przychylność moją mieli na zasadzie mniejszego zła. Ale nie wierzę ani przez chwilę, że lewicowe społeczeństwo jest aż tak głupie, żeby potrzebować powtórki z Prezesów, Ziobrów i temu podobnych do rozumienia własnych interesów. Ubliżasz lewicy, ot co. A jeżeli naprawdę jest taka, jak to by z Twojego wpisu wynikało, to - wybacz - ale nie jest warta istnienia na scenie politycznej. Móc się zorganizować tylko w kontrze do PiS to byłby wyraz braku własnych poglądów, głupoty i w ogóle jedna wielka dziecinada.
      • taziuta Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:16
        gat45 napisała:

> /.../ Ale nie wierzę ani przez chwilę, że lewicowe społeczeństwo jest aż tak głupie, żeby
        > potrzebować powtórki z Prezesów, Ziobrów i temu podobnych do rozumienia własnych
        > interesów.

My nie mamy lewicowego społeczeństwa. Mamy katolickie społeczeństwo, które dzięki dziesięcioleciom już indoktrynacji przechyla się coraz bardziej na prawo - patrz nauczanie młodzieży...

> Ubliżasz lewicy, ot co. A jeżeli naprawdę jest taka, jak to by z Twojego wpisu wynikało, to -
        > wybacz - ale nie jest warta istnienia na scenie politycznej.

Ta 'lewica' to już historia, dlatego piszę o 'nowej' lewicy.

> Móc się zorganizować tylko w kontrze do PiS to byłby wyraz
        > braku własnych poglądów, głupoty i w ogóle jedna wielka dziecinada.

Piszę o POPiS, a nie PiS. Trzeba się organizować przeciwko tej zachowawczej szczujni.
        • stasi1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 11:26
          PiS jest jak najbardziej lewicowe, tylko tyle że chodzi do kościoła(specjalnie piszę że chodzi bo z wiarą u nich jest różnie)
      • zoil44elwer Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:09
        Lewicowi BYLI:Cimoszewicz,Borowski,Siwiec,Palikot,Celiński,Belka,Rosati,Arłukowicz...,lewitka Ogórek niezależna od SLD,UWolka Piekarska,komunistka Huebner...A najbardziej lewicowymi formacjami były:LiD,Ruchy Palikota,SDPL,Europa+.....
    • bikej5 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:22
      miałam skreślić obu,ale Twoje argumenty mnie przekonują.Lewica powinna się skonsolidować , bo kłótnie/jak widać/ doprowadziły do dominacji prawicy.
      • gat45 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:38
        Naprawdę myślicie oboje z Taziutą, że lewicy - czy ludziom o poglądach lewicowych - łatwiej będzie się zorganizować pod rządami PiS niż PO ? Dlaczego ? Czy uważacie, że PO jakoś tam jednak usypiała, a PiS przebudzi ?
        W obecnej sytuacji drugiej tury nie ma co mówić o POPiSie, bo dwa człony tego stwora stają przeciwko sobie. Wyłączmy więc to pojęcie na czas tej kampanii, czyli na dwa tygodnie.
        • parine Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:58
          Całkowicie rozumiem, że ciągłe głosowanie na Bronka to frajerstwo ze strony lewicy. Oni po prostu uważają, że te głosy im się należą. Do kogo Bronek się zwrócił po glosy? Do Kukiza z jow-ami. Lewica przegrywa bo kontynuuje to frajerstwo ciągłego utożsamiania się z PO. ma właśnie zero. Wiemy ze jej to na zdrowie nie wychodzi już dobitnie jasno i wyraźnie. Niech salonowcy z KP to robią bo potrzebują dotacji. Inni nie mają żadnego interesu w tym. Niech przynajmniej frekwecja będzie niska.
          • zoil44elwer Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 09:50
            Rady byłych lewicowców,Borowskiego,Cimoszewicza,Kwaśniewskiego dla SLD:Niech lewica powróci do formuły LiD:Miszmasz byłego aktywu PZPR,SdRP,KOR,niedobitków UW(UD),S,PD,SDPL,UP,Ruchu Palikota,Europy+(b kantcelistów Kwacha)...Czyli salonowy Salomon Guru Kwach i Miller,Borowski,Cimoszewicz,Rosati,Celiński,Lis,Widacki,Onyszkiewicz,Palikot,Siwiec,Kwiatkowski,Piskorski,Ogórek....laicka UW bis?
        • remez2 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:28
          W obecnej sytuacji drugiej tury nie ma co mówić o POPiSie, bo dwa człony tego stwora stają przeciwko sobie. Wyłączmy więc to pojęcie na czas tej kampanii, czyli na dwa tygodnie.
          Rzecz w tym, że to nie są dwa człony tego stwora. Skoro można rozdzielić bliźnięta syjamskie, teoretycznie można by rozdzielić POPiS. Tu jednak chodzi o dwie strony tej samej monety. I nieszczęściem naszym jest, że odwrócona awersem, czy rewersem - jest fałszywa.
          • zoil44elwer Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 09:06
            Np dewot Gowin dobrze sobie radził w PO tak jak dobrze sobie radzi w PiS.Podobnie jak pisówka Kluzik-Rostkowska czy "lewicowy" Arłukowicz w PO.A liberały Borowski i Cimoszewicz w SLD gdzie liderami byli byli ministranci:Oleksy,Miller,Olejniczak,Napieralski.
    • pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:30
      taziuta napisał:

> Dopiero wówczas jest szansa na uzmysłowienie publisi, dlaczego tr
      > zeba głosować na lewicę. Oczywiście lewicę laicką, a nie tak samo sklerykalizow
      > aną jak POPiS...
      >
      Taka probowal stworzyc Palikot i uzyskal 1,42% glosow.
      Czy to nie mowi samo za siebie ?
      • taziuta Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:38
        pis_da_deby napisał:

> Taka probowal stworzyc Palikot i uzyskal 1,42% glosow.
        > Czy to nie mowi samo za siebie ?

Palikot mówi/ł sam za siebie, i działał 'pod siebie'. Nie o wodzowskiej 'lewicy' piszę.
        • pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:45
          taziuta napisał:

> pis_da_deby napisał:
          >
          > > Taka probowal stworzyc Palikot i uzyskal 1,42% glosow.
          > > Czy to nie mowi samo za siebie ?
          >
          > Palikot mówi/ł sam za siebie, i działał 'pod siebie'. Nie o wodzowskiej 'lewicy
          > ' piszę.

Kto dzisiaj moglby taka lewice stworzyc i ja poprowadzic ?
          • gtxl.1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:47
            pis_da_deby napisał:

> taziuta napisał:
            >
            > > pis_da_deby napisał:
            > >
            > > > Taka probowal stworzyc Palikot i uzyskal 1,42% glosow.
            > > > Czy to nie mowi samo za siebie ?
            > >
            > > Palikot mówi/ł sam za siebie, i działał 'pod siebie'. Nie o wodzowskiej '
            > lewicy
            > > ' piszę.
            >
            > Kto dzisiaj moglby taka lewice stworzyc i ja poprowadzic ?
            >

Na pewno nie Misiek Kamiński.
            Jest parę osób na lewicy, którzy mogą to zrobić, Nowacka,Piekarska,Olejniczak.
            • pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:51
              gtxl.1 napisał(a):

>> > Kto dzisiaj moglby taka lewice stworzyc i ja poprowadzic ?

> Jest parę osób na lewicy, którzy mogą to zrobić, Nowacka,Piekarska,Olejniczak.

Nowacka moze. Nie wiem
              Piekarska sie do tego nie pali
              Olejniczak juz probowal
              • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:22
                Nowacka i Piekarska poprą Komorowskiego czemu publicznie dały wyraz, Napieralski prawdopodobnie również lecz tego do końca nie wiadomo.
        • zoil44elwer Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 09:58
          taziuta napisał:

> pis_da_deby napisał:
          >
          > > Taka probowal stworzyc Palikot i uzyskal 1,42% glosow.
          > > Czy to nie mowi samo za siebie ?
          >
          > Palikot mówi/ł sam za siebie, i działał 'pod siebie'. Nie o wodzowskiej 'lewicy
          > ' piszę.
          Niezależna(od SLD) Ogórek też grała lewicy na nosie.Bez SLD nie uzbierała by 100 tys podpisów tak jak ambitne mitomanki-Nowicka i Grodzka.
    • jacekm22 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:32
      Tylko Polski szkoda by stala się katolickim kalifatem... I raz odzyskanej waadzy Yarek już tak latwo nie odda....
      • taziuta Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:39
        jacekm22 napisał:

> Tylko Polski szkoda by stala się katolickim kalifatem... I raz odzyskanej waadzy Yarek już tak
        > latwo nie odda....

Polska już jest katolickim kalifatem. :/
        • gtxl.1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:43
          taziuta napisał:

> jacekm22 napisał:
          >
          > > Tylko Polski szkoda by stala się katolickim kalifatem... I raz odzyskanej
          > waadzy Yarek już tak
          > > latwo nie odda....
          >
          > Polska już jest katolickim kalifatem. :/

Już to samo kiedyś jacusiowi pisałem. Widać jacuś ślepy jest i głuchy.

• mariner4 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:14
          I dlatego ten kalifat chcesz wesprzeć?
          Idź na pielgrzymkę do Torunia i pokłoń sie Rydzykowi.
          M.
          • gtxl.1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:23
            mariner4 napisał:

> I dlatego ten kalifat chcesz wesprzeć?
            > Idź na pielgrzymkę do Torunia i pokłoń sie Rydzykowi.
            > M.

Ty go sam wspierasz popierając PO.
            Co zrobiło PO, by ten kalifat ukrócić? Nawet ostatnio minister finansów sypnął dodatkowymi milionami na budowę Świątyni. Dlaczego PO nie zlikwidował Funduszu Kościelnego, skoro oddano "majątek" kościołowi?
            Dlaczego światła PO nie uchwaliła ustawy o in vitro i o związkach partnerskich?
            Tu masz swojego kandydata na prezydenta........tiny.pl/m3qls
            • mariner4 Nie da się prowadzić walki na wszystkich 12.05.15, 08:39
              frontach jednocześnie i skutecznie.
              Każdy rząd musi wybierać priorytety. A że nie zawsze są one trafne?
              W/g mnie PO więcej by zyskała gdyby sie postawiła czarnym. Ale być może nie wiem wszystkiego.
              Dla mnie PO to tylko mniejsze ło od PiS. Troche mniejsze.
              M.
              • don.kichote Re: Nie da się prowadzić walki na wszystkich 12.05.15, 08:48
                mariner4 napisał:

> Dla mnie PO to tylko mniejsze ło od PiS. Troche mniejsze.

Dla mnie, wręcz przeciwnie.
                A jeszcze nie dawno, miałem takie samo zdanie jak ty, ale przez ostatnie 3 - 4 lata, PO zapracowało za jego zmianę...
                • mariner4 Będzie tak: 12.05.15, 09:07
                  Niedziela 0800. Puk puk. Panie Don Kichote jeszcze nie był Pan na mszy. Madnat 500 PLN.
                  Dla mnie PiS to smiertelny wróg.
                  M.
                  • don.kichote Jestem w stanie to zaakceptować 12.05.15, 09:19
                    jeśli wcześniej, bo o 06:00: Puk puk... Panie Mariner, fałszował Pan zeznania podatkowe, zatrudniał na niedozwolone umowy śmieciowe i na "czarno", nie uiszczał Pan abonamentu RTV.
                    Pozwoli Pan z nami...

mariner4 napisał:

> Niedziela 0800. Puk puk. Panie Don Kichote jeszcze nie był Pan na mszy. Madnat
                    > 500 PLN.
                    > Dla mnie PiS to smiertelny wróg.
                    > M.
                    • mao111 Re: Jestem w stanie to zaakceptować 12.05.15, 11:00
                      A kto niby miałby do niego pukać o tej 6:00, bo chyba nie Duda...?
                      • don.kichote Re: Jestem w stanie to zaakceptować 12.05.15, 11:10
                        mao111 napisał:

> A kto niby miałby do niego pukać o tej 6:00, bo chyba nie Duda...?

Jak to kto. Ci sami, którzy mają przyjść do mnie o 08:00 "w sprawie mszy"...
                        • mao111 Re: Jestem w stanie to zaakceptować 12.05.15, 11:45
                          Oni takimi głupotami jak podatki, lewe umowy itd. nigdy się nie zajmowali i zajmowali się nie będą.
                          • don.kichote Re: Jestem w stanie to zaakceptować 12.05.15, 11:52
                            mao111 napisał:

> Oni takimi głupotami jak podatki, lewe umowy itd. nigdy się nie zajmowali i zaj
                            > mowali się nie będą.

Dlatego, w odpowiedzi dla Marinera, użyłem tryby warunkowego:
                            Jestem w stanie to zaakceptować jeśli wcześniej...
                  • zoil44elwer Re: Będzie tak: 12.05.15, 11:07
                    mariner4 napisał:

> Niedziela 0800. Puk puk. Panie Don Kichote jeszcze nie był Pan na mszy. Madnat
                    > 500 PLN.
                    > Dla mnie PiS to smiertelny wróg.
                    > M.
                    O ile mogę uwierzyć że Duda wyzwoli się z kaczyzmu to nie wierzę by Duda wyzwolił się z rzymsko-katolickiego fundamentalizmu.
      • pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:41
        jacekm22 napisał:

> Tylko Polski szkoda by stala się katolickim kalifatem... I raz odzyskanej waadz
        > y Yarek już tak latwo nie odda....

Jedyna realna alternatywa jest PO
        • gtxl.1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:44
          pis_da_deby napisał:

> jacekm22 napisał:
          >
          > > Tylko Polski szkoda by stala się katolickim kalifatem... I raz odzyskanej
          > waadz
          > > y Yarek już tak latwo nie odda....
          >
          > Jedyna realna alternatywa jest PO
          >

Jeżeli Tobie pasuje najbardziej PO, to właśnie dlatego, że PO nic nie zmieni w kwestii katolickiego kalifatu.
          • pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:48
            gtxl.1 napisał(a):

>
            > Jeżeli Tobie pasuje najbardziej PO, to właśnie dlatego, że PO nic nie zmieni w
            > kwestii katolickiego kalifatu.

PO daleko pod tym wzgledem do PiSu no ale moze Ty widzisz inna alternatywe. Jaka ?
      • gtxl.1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:41
        Nie ma większej różnicy pomiędzy partią PO i PiS.
        Komorowski jest ociężały umysłowo,przemawia jak ksiądz na ambonie po paru głębszych,jest leniwy,gnuśny i podporządkowany interesom jedynie słusznej partii.
        Dlatego jego wybór jest utrwaleniem bylejakości.

Duda nie jest bohaterem z mojej bajki,jest również podporządkowany interesom PiS i Episkopatu,ale widać, że chce zmienić coś w interesie zwykłych ludzi, jest młodszy i pełen wigoru.
        Dlatego również dostanie mój głos.

• pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:57
          gtxl.1 napisał(a):

>
          > Duda ......widać, że chce zmienić coś w interesie zwykłych ludzi, jest
          > młodszy i pełen wigoru.
          > Dlatego również dostanie mój głos.
          >
          Figurant
          wiadomosci.onet.pl/swiat/niemiecka-prasa-o-zwyciestwie-dudy-tryumf-figuranta/mpdmbh
          • gtxl.1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:01
            pis_da_deby napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
            >
            > >
            > > Duda ......widać, że chce zmienić coś w interesie zwykłych ludzi, jest
            > > młodszy i pełen wigoru.
            > > Dlatego również dostanie mój głos.
            > >
            > Figurant
            > wiadomosci.onet.pl/swiat/niemiecka-prasa-o-zwyciestwie-dudy-tryumf-figuranta/mpdmbh
            >

Kopista Bronisław...

prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/eksperci-ostro-o-obietnicach-komorowskiego,44,0,1791532.html
            • pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:20
              gtxl.1 napisał(a):

>
              >
              > Kopista Bronisław...
              >

Nie widze w tym niczego zlego.
              Jezeli sprawa jest dla wyborcow wazna to nie widze powodu by byc przeciw tylko dlatego by nie zgadzac sie z konkurencja.
              • gtxl.1 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:24
                pis_da_deby napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
                >
                > >
                > >
                > > Kopista Bronisław...
                > >
                >
                > Nie widze w tym niczego zlego.
                > Jezeli sprawa jest dla wyborcow wazna to nie widze powodu by byc przeciw tylko
                > dlatego by nie zgadzac sie z konkurencja.
                >

No właśnie...do czasu pierwszej tury był przeciw, teraz kopiuje pomysły konkurencji. Palant.

• pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:39
                  gtxl.1 napisał(a):

> > No właśnie...do czasu pierwszej tury był przeciw, teraz kopiuje pomysły konkure
                  > ncji. Palant.
                  >
                  Dobry wynik Kukiza swiadczy o tym, ze jest to sprawa dla wyborcow wazna wiec ja podejmuje. Uwazam, ze slusznie
                  • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 10:18
                    Dla ilu %? 5% czy 10%? Nie byłoby natomiast ważne dla 20% wyborców Kukiza kiedy by się okazało że te 20% zgodnie z ordynacją nie ma reprezentacji w parlamencie tak jak dzisiaj partia Nigela Farage w GB.
                • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 10:13
                  Nigdy nie był przeciw. Wręcz odwrotnie co możesz odnaleźć w jego wcześniejszych wypowiedziach Prowadził jak to mówią Niemcy Realpolitik i wiedział że z motyką na słońce nie ma sensu się rzucać.
        • gat45 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:58
          Ot, młodość... :) Tylko Ci pozazdrościć.
          Ja tam już swoje przeżyłam i zmiana dla zmiany nie wydaje mi się wartością samą w sobie. Za cudzoziemskim wieszczem uważam, że "lepiej pędzić dni raczej w złem już wiadomem, niż uchodząc przed nim popadać w inne, jeszcze nam nie znane".
          A za młodym Dudą stoi cała kupa wiekowych panów, którzy roztoczą nad nim czułą i ścisłą opiekę. Poglądy i metody tych panów znamy.
          • pis_da_deby Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:01
            gat45 napisała:

> "lepiej pędzić dni raczej w złe
            > m już wiadomem, niż uchodząc przed nim popadać w inne, jeszcze nam nie znane".
            >

Zamienil stryjek............
    • don.kichote Ja też... 12.05.15, 07:46
      ...z podobnych powodów
    • parine Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 07:46
      Duda będzie rozliczać Skoki?

Będą rozliczać tych, którzy mieliby zrobić tą twoją lewicę. Stworzą nowe policje polityczne jak i wcześniej robili.

Punkt cztery jest sprzeczny z punktem trzy. Popis rządzi już długo...i lewica właśnie znikła do ZERA. A opozycja do prawicy jest prawicowa. Licytacja trwa kto jest bardziej prawicowy.
    • brysio76 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:01
      Tyle że Duda jako urzędnik kancelarii Prezydenta Kaczynskiego sam był umoczony w największą aferę 3 RP czyli SKOK-ów i Biereckiego. I on ma walczyć z aferzystami?
      wojciechsadurski.natemat.pl/142219,zimny-prysznic
    • wagonetka SLD zawsze było bliżej do PiS, 12.05.15, 08:02
      niż do PO

• bikej5 Re: SLD zawsze było bliżej do PiS, 12.05.15, 08:14
        tia,tak samo jak Misiek Kamiński ,to transfer z PiS do SLD.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:04
      Ja też na niego zagłosuję bo obniży podatki i podwyższy kwotę wolną od podatku.
      • taziuta Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:10
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ja też na niego zagłosuję bo obniży podatki i podwyższy kwotę wolną od podatku.

Dobry żart. :)
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:20
          To przykre że wątpisz w to.
      • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:28
        Zwrócę Ci delikatnie uwagę ze od 1 kwietnia minął miesiąc i 12 dni a więc twoje żarty są nie na czasie.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:29
          Ranisz wszystkich liczących na zmiany twierdząc że to żarty.
          • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 10:26
            "Gęś należy tak skubać aby przy jak najmniejszym krzyku wydrzeć jak najwięcej pierza" tak powiedział Otto von Bismarck. Więc politycy nas skubią jak potrafią nie dlatego że to lubią(oni kochają być lubiani) lecz aby pokryć konieczne wydatki. Szkoły, renty, emerytury,policja, wojsko itd. Wszystko to można znaleźć na stronach MF i Sejmu. Zmniejszyć podatki czyli znowu kogoś oskubać. Kogo?
    • mao111 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:06
      Śmieszne to trochę co piszesz, ale Twoja wola. Jeszcze bardziej bawi mnie Czarzasty, kiedy wali w Komorowskiego i robi umizgi do PiS. Chyba ma krótką pamięć.

"Czarzasty: Do mnie o 6 rano weszli za czasów Ziobry ludzie, wywalili drzwi mieszkania syna, do mnie weszli z karabinami, położyli całą moją rodzinę na podłodze i wie pan, że nikt na ten temat do dziś słowa nie powiedział? To, co proponowała IV RP było miałkie, prymitywne. Jak ktoś dostanie po łbie karabinem, inaczej na to patrzy."
      • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:42
        Czarzasty to osobny rozdział. Lewicowa wartość sama sobie, megaloman którego nie wolno kojarzyć( fizycznie) z Kaczyńskim ponieważ obaj uważają że są z "wyższej półki" i tak w to wierzą z mogliby się nawzajem pouszkadzać. Jak słyszę tego faceta to mi ciarki chodzą po grzbiecie.
        Wydaje mi się ze ostatni pogrzeb SLD z Ogórkową w roli głównej to jego pomysł.
    • parine Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:07
      Gazeta wyborcza robiła zawsze wiele, żeby rozwalić w Polsce lewicę i przejąć jej elektorat. To pierwsze jej się udało. Odpolityczniła potencjalny elektorat zwłaszcza młody. Drugie jak widać nie.

W Polsce lewica przede wszystkim musi zacząć sama się szanować. WYszarpać działeczki w walce i ostrym kontraście, a nie przez ciągły system sztokholmski rozpływać się w niebycie. To jest podstawowy problem jej braku. Nie chce walczyć.

Kiedy lewica ostatnio poszła do przodu? Jak pod pałacem krzyczała : "Do kościoła" i można było dostać po gembie od pisowskich synków.
    • mariner4 To dowód na to, że ziemia jest okrągła 12.05.15, 08:12
      Lewica tak sie od prawicy oddaliła, że się placami stuknęłi.
      Ale to żadna nowość. Na przykład pakt Riobentropp Mołotow, rozbiór Polski w 1939. Odwieczne marzenie lewicy.
      Nie dało sie z ta miotłą Ogórkiem, to może pakt z Kaczyńskim wyjdzie? Gratuluje.
      M.
      • gtxl.1 Re: To dowód na to, że ziemia jest okrągła 12.05.15, 08:18
        Ale to żadna nowość. Na przykład pakt Riobentropp Mołotow, rozbiór Polski w 1939. Odwieczne marzenie lewicy.

Widać, że znajomość historii jest twoja piętą Achillesową.
        Pewnie słuchałeś wykładów na ten temat w "kółku różańcowym".
        Co ma pani Ogórek wspólnego z Kaczyńskim?
        Co SLD ma wspólnego z PiS i Kaczyńskim?

• mariner4 Wspólnota interesów 12.05.15, 08:34
          to sie nazywa. Choć ranga jest inna. Lewicy łatwiej się zawsze było dogadać ze skrajna prawicą niż z centrum. Wspólny interes to skłonnośc do zamordyzmu, charakterystuyczny dla tych obydwu opcji.
          M
        • x2468 Re: To dowód na to, że ziemia jest okrągła 12.05.15, 09:11
          To nie ksiądz na rekolekcjach lecz Hitler powiedział że: "różni nas z sowieckimi komunistami tylko to że u nich(sowietów) jest zbyt dużo Żydów" Zresztą on sam zaczynał swoje zaangażowanie w politykę od przynależności do partii komunistycznej (Monachijska Republika Rad).
      • don.kichote Strach odebrał ci zdolność logicznego 12.05.15, 08:19
        rozumowania...

mariner4 napisał:

> Lewica tak sie od prawicy oddaliła, że się placami stuknęłi.
        > Ale to żadna nowość. Na przykład pakt Riobentropp Mołotow, rozbiór Polski w 193
        > 9. Odwieczne marzenie lewicy.
        > Nie dało sie z ta miotłą Ogórkiem, to może pakt z Kaczyńskim wyjdzie? Gratuluje
        > .
        > M.
        • mariner4 Ja się niczego nie boje. 12.05.15, 08:35
          Mnie wystarczy tego co mam.
          M.
      • zoil44elwer Re: To dowód na to, że ziemia jest okrągła 12.05.15, 11:48
        mariner4 napisał:

> Lewica tak sie od prawicy oddaliła, że się placami stuknęłi.
        > Ale to żadna nowość. Na przykład pakt Riobentropp Mołotow, rozbiór Polski w 193
        > 9. Odwieczne marzenie lewicy.
        > Nie dało sie z ta miotłą Ogórkiem, to może pakt z Kaczyńskim wyjdzie? Gratuluje
        > .
        > M.
        Prawica z Hitlerem w 1938(Zaolzie)
        Lewica z Breżniewem w 1968(Czechosłowacja)
        W obu przypadkach polska hańba.
    • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:14
      Duda ułaskawi aferałów. Jak do tej pory to jedno z nielicznych czego się nauczył przy aferałach od "Srebrnej" i "Telegrafu". Potrafi jeszcze organizować samolotowe pielgrzymki (niestety tylko w jedną stronę) i pełnić rolę słupa w interesach rodziny mafijnej oraz ich partnera w aferze SKOK.
      • mao111 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:16
        Aferałów nie aferałów. Ułaskawi Kamińskiego. Na 100%.
      • taziuta Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:18
        x2468 napisał:

> Duda ułaskawi aferałów. Jak do tej pory to jedno z nielicznych czego się nauczył przy
        > aferałach od "Srebrnej" i "Telegrafu". Potrafi jeszcze organizować samolotowe pielgrzymki
        > (niestety tylko w jedną stronę) i pełnić rolę słupa w interesach rodziny mafijnej oraz ich
        > partnera w aferze SKOK.

Jasne, że nic nie zrobi 'swoim' aferałom, zresztą żadnym, bo to nie jego prerogatywy. Czytaj uważnie - patrz pkt. 2 wyżej.
      • don.kichote Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:23
        x2468 napisał:

> Duda ułaskawi aferałów.

Ale nie PO-wskich, bo w PO afer nie ma - wszystka zamiecione. Nawet Sawicka niewinna...
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:30
          Nawet Nowak niewinny.
          • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 09:45
            Cóż takiego uczynił Nowak? Nie zgłosił zegarka? Droższe nosili agent Tomek i Misiek w czasach kiedy był w pis. Czy wtedy ktokolwiek ich pytał skąd poseł który oficjalnie zarabia 4 tysiące miał 10x więcej na zegarek? Twój autorytet Czarzasty jest takim ideowym socjalistą ze oprócz różowego sweterka nie posiada niczego Nawet pensji posła nie miał. Był na utrzymaniu swojej 15 letniej córki właścicielki wydawnictwa Muza(dzisiaj Muza jest jego, socjalisty własnością).
            Zresztą zostawmy na boku zegarek Nowaka i Sawicką(również "aferzystów" Kluskę i Dochnala. Jak sie ma zegarek do Afery SKOK? To ułamek % wartości choćby kamienicy którą ostatnio przyjaciel rodziny K. i pis zakupił na skrzyżowaniu dwóch głównych ulic w centrum Gdyni.(zegarek około 0,35% wartości uczciwego bo związanego z rodziną K. nowego właściciela) lub 5 milionów wyprowadzonych przez inną "prawą i sprawiedliwą" na Cypr? O 180 milionach prezeska nawet nie warto wspominać.
        • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 09:50
          Kto powiedział że nie winna? Kaczyński czy Czarzasty? Nic dziwnego przy ich standardach moralnych Kalego z Wyższej Półki jest czysta jak łza.
          A tak w ogóle to zanim otworzysz szparę oralną dobrze by było abyś zapoznał się z uzasadnieniem sądu w sprawie Sawickiej.
          • don.kichote Siedzi? Nie!!! Znaczy niewinna!!! 12.05.15, 11:15
            x2468 napisał:

> Kto powiedział że nie winna? Kaczyński czy Czarzasty? Nic dziwnego przy ich sta
            > ndardach moralnych Kalego z Wyższej Półki jest czysta jak łza.
            > A tak w ogóle to zanim otworzysz szparę oralną dobrze by było abyś zapoznał się
            > z uzasadnieniem sądu w sprawie Sawickiej.

W POmrocznej, uzasadnić można wszystko...
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Siedzi? Nie!!! Znaczy niewinna!!! 12.05.15, 11:19
              Wręczający jej łapówkę łapówkarz również nie siedzi.
              • don.kichote Na prawdę nie widzisz różnicy? 12.05.15, 11:36

> Wręczający jej łapówkę łapówkarz również nie siedzi.

Wiem, wiem. ;-)
                "Tonący brzytwy się chwyta"...
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Na prawdę nie widzisz różnicy? 12.05.15, 11:38
                  Widzę, obrzydliwy łapówkarz działał za przyzwoleniem państwa.
                  • x2468 Re: Na prawdę nie widzisz różnicy? 12.05.15, 15:34
                    Państwo przyzwala na wręczanie łapówek? Państwo to my. Nie tylko Kamiński i Kaczyński. w USA prezydent pozwolił na założenie podsłuchu.Nazywał się Nixon. Przypomnieć co z tego wynikło?
            • x2468 Re: Siedzi? Nie!!! Znaczy niewinna!!! 12.05.15, 15:30
              Akurat ten przypadek(Sawickiej) rozstrzygnięto i opisano już w starożytnym Rzymie.
      • volupte Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 10:31
        To sporo umie:-)
    • zoil44elwer Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 08:19
      Duda może wybić się na niepodległość! Może być niezależny od Pana Prezesa ale nigdy nie będzie niezależny od biskupów.Niech Bóg broni Polskę przed Prezydentem klęczonem Dudą,większym dewotem niż Komorowski czy Gowin.
      • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 15:36
        Nie może. Zbyt dużo ma za uszami, a prezes z Macierewiczem maja kwity. Dlatego wysunęli jego kandydaturę.
    • ave.duce To tak samo jak wiecznie żywy Leszek Miller - 12.05.15, 08:20
      audycje.tokfm.pl/odcinek/25769
      • ave.duce ps. 12.05.15, 08:22
        Chodzi mi o samo głosowanie na Dudę, nie o powody.
        • wagonetka co łaczy SLD z PiS-em? 12.05.15, 08:28
          to, że ani jedni, ani drudzy juz dawno nie rządzili - a bardzo by chcieli :-)
          • ave.duce Re: co łaczy SLD z PiS-em? 12.05.15, 14:57
            wagonetka napisał(a):

> to, że ani jedni, ani drudzy juz dawno nie rządzili - a bardzo by chcieli :-)

Widocznie Miller wykoncypował, że lewicowemu politykowi starszośredniego pokolenia bliżej do koalicji z Pi$.

Tyle, że najpierw trzeba przebrnąć przez wybory do Sejmu ;)
            • don.kichote To która to już koalicja SLD z PiS-em? 12.05.15, 18:06
              Bo się pogubiłem!

Ave - przecież nie jesteś zwykłym lemingiem...
              • ave.duce W odpowiedzi zacytuję 12.05.15, 18:13
                Remeza:

Najdłuższy marsz rozpoczyna się od pierwszego kroku.

don.kichote napisał:

> To która to już koalicja SLD z PiS-em?
                > Bo się pogubiłem!
                >
                > Ave - przecież nie jesteś zwykłym lemingiem...

Jestem człowiekiem.
        • remez2 Re: ps. 12.05.15, 08:33
          ave.duce napisała:

> Chodzi mi o samo głosowanie na Dudę, nie o powody.
          Oddzielanie skutków od przyczyn to jakaś nowatorska metoda leczenia. :-)
          • ave.duce Re: ps. 12.05.15, 14:57
            remez2 napisał:

> ave.duce napisała:
            >
            > > Chodzi mi o samo głosowanie na Dudę, nie o powody.
            > Oddzielanie skutków od przyczyn to jakaś nowatorska metoda leczenia. :-)

Dzięki za uznanie ;)
        • zoil44elwer Re: ps. 12.05.15, 08:34
          Nieważne "powody" głosowania na Dudę? Racja,Duduś czy Brąko mało istotne,oba we dwóch prawdziwe Polaki katoliki.
    • sawa.com ot i siurpryza 12.05.15, 08:31
      Drogie sierotki. Trzeba bylo pracowac od podstaw... a nie konsumowac kawior i rozbijac sie jaguarami. Pani Ogórek to jest kropka nad i.
      Powinniście podziekowac Leszkowi Millerowi, ze takim sympatycznym kwiatuszkiem kończy żywot postkomunistycznej formacji, która udawała lewicę.

Moze i potrzebna jest Polsce lewica... ale bez pracy wśród ludu jej sie nie stworzy.
      • uu1 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 08:37
        > Moze i potrzebna jest Polsce lewica... ale bez pracy wśród ludu jej sie nie stworzy.
        Ludu, powiadasz. A co to za jeden, ten lud? Chłop na furmance, robotnik w kufajce? Możesz sprecyzować to pojęcie?
        -------------------
        • zoil44elwer Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:09
          uu1 napisała:

> > Moze i potrzebna jest Polsce lewica... ale bez pracy wśród ludu jej sie n
          > ie stworzy.
          > Ludu, powiadasz. A co to za jeden, ten lud? Chłop na furmance, robotnik w kufaj
          > ce? Możesz sprecyzować to pojęcie?
          > -------------------
        • sawa.com Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:16
          uu1 napisała:

> > Moze i potrzebna jest Polsce lewica... ale bez pracy wśród ludu jej sie n
          > ie stworzy.
          > Ludu, powiadasz. A co to za jeden, ten lud? Chłop na furmance, robotnik w kufaj
          > ce? Możesz sprecyzować to pojęcie?

Jeśli nie jesteś w stanie odpowiedziec sobie na tak podstawowe dla człowieka lewicy pytanie... to nie jesteś materiałem na lewicowca.

A lud to ci którzy potrzebują ochrony państwa przed wykorzystywaniem ich przez róznych drapieżców i cwaniaków zjadaczy m.in. kawioru.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:20
            Zapomniałaś o wyzyskiwaczach pijących wino. I palących cygara.
            • sawa.com Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:23

> Zapomniałaś o wyzyskiwaczach pijących wino. I palących cygara.

tyż
              • religijnych.uczuc.obraza Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:28
                Uczciwy Polak nie pija wina.
              • zoil44elwer Re: ot i siurpryza 12.05.15, 10:02
                sawa.com napisała:

> religijnych.uczuc.obraza napisał:
                >
                > > Zapomniałaś o wyzyskiwaczach pijących wino. I palących cygara.
                >
                > tyż
                >
                > i NIE mieszkających w blokowiskach.
            • x2468 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 10:00
              Piszesz o wspólnych wieczorach Kaczyńskiego, Biereckiego (SKOK) i Jedlińskiego(również SKOK i do tego szpitalne Długi) na których palono cygara pito wino a ten ostatni śpiewał i przygrywał na gitarze.A może gitarzystę leśniczego Kurskiego? Ten również winem i cygarami nie gardził i chętnie nucił swojemu prezeskowi kołysanki. Widzisz ci z "wyższej półki "tak spędzają czas w przeciwieństwie do ich akolitów którym wystarczają przysłowiowe "konserwa,dwa piwka i byle dziwka". Może kiedyś również z przyjemnością wypijesz dobre wino?
              • religijnych.uczuc.obraza Re: ot i siurpryza 12.05.15, 10:17
                Kurskiemu wystarczała Cugier-Kotka, swego czasu PObita za POglądy.
          • uu1 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:30
            > A lud to ci którzy potrzebują ochrony państwa przed wykorzystywaniem ich przez
            > róznych drapieżców i cwaniaków zjadaczy m.in. kawioru.
            To może po prostu chodzi o ludzi pracy najemnej?
            > Jeśli nie jesteś w stanie odpowiedziec sobie na tak podstawowe dla człowieka le
            > wicy pytanie... to nie jesteś materiałem na lewicowca.
            Jeżeli nie potrafisz rozmawiać bez niemądrych złośliwości, to szkoda słów.
            ---------------
            • sawa.com Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:57
              uu1 napisała:

> To może po prostu chodzi o ludzi pracy najemnej?

Tak... ale nie tylko. Ochrony wymagają także drobni przedsiębiorcy wykorzystywani przez korporacje czy holdingi. Także inteligencja, wynalazcy etc... W ogóle ludzie uczciwi i pracowici.

> > Jeśli nie jesteś w stanie odpowiedziec sobie na tak podstawowe dla człowi
              > eka le
              > > wicy pytanie... to nie jesteś materiałem na lewicowca.
              > Jeżeli nie potrafisz rozmawiać bez niemądrych złośliwości, to szkoda słów.

Nie chciałam cie urazic
              • uu1 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 10:56
                sawa.com napisała:

> uu1 napisała:
                >
                > > To może po prostu chodzi o ludzi pracy najemnej?
                >
                > Tak... ale nie tylko. Ochrony wymagają także drobni przedsiębiorcy wykorzystywa
                > ni przez korporacje czy holdingi. Także inteligencja, wynalazcy etc... W ogóle
                > ludzie uczciwi i pracowici.
                Zgoda. Tylko, że zbliżamy się niebezpiecznie blisko do dychotomicznego myślenia. Stawiamy pewną (umowną) barykadę a przecież po obu jej stronach są ludzie uczciwi i nieuczciwi, twórczy i nastawieni wyłącznie na konsumpcję itd. Jeżeli prawo nie chroni dostatecznie tych uczciwych i pracowitych - jest złym prawem.

-------------------------
            • x2468 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 10:33
              Stawiasz na równi programistę komputerowego czy dyrektora banku z pensjami powyżej 15-20 tysięcy zł miesięcznie z kelnerka z pensją100zł "bo resztę dorobi na napiwkach"?
              Zarówno programista jak dyrektor banku i lekarz żyją z pracy najemnej.
          • gtxl.1 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 15:04

A lud to ci którzy potrzebują ochrony państwa przed wykorzystywaniem ich przez róznych drapieżców i cwaniaków zjadaczy m.in. kawioru

Co za głupoty piszesz, kogo lud potrzebuje do ochrony przed klerem?

• zoil44elwer Re: ot i siurpryza 12.05.15, 08:51
        Lewica miała(ma) największą władzę w ustroju totalitarnym.W demokracji lewica nie ma szans na władzę.Rządy lewicy w latach 1993-1997 i 2001-2005 w katolickiej Polsce mogły się zdarzyć bo po 89 polska lewica nie była lewicą./Ciekawostka:liderami lewicy,premierami,marszałkami i ministrami z nadania lewicy byli byli ministranci:Oleksy,Miller,Olejniczak,Napieralski!
        • brysio76 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 08:52
          I dlatego socjaldemokraci rządzili w krajach skandynawskich całe dekady ;D
          A byli ministranci są na lewicy bo w młodości poznali hipokryzję kościoła. Naturalny bunt.
          • sawa.com Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:04
            brysio76 napisał:

> I dlatego socjaldemokraci rządzili w krajach skandynawskich całe dekady ;D

Też chcialam wskazac na Socjaldemokratów Skandynawii . Brytyjska Partia Pracy to lewica.

Uważam, że amerykańscy Demokraci - Partia Demokratyczna to także lewica.
          • zoil44elwer Re: ot i siurpryza 12.05.15, 09:29
            brysio76 napisał:

> I dlatego socjaldemokraci rządzili w krajach skandynawskich całe dekady ;D
            > A byli ministranci są na lewicy bo w młodości poznali hipokryzję kościoła. Natu
            > ralny bunt.
            Socjaldemokraci w Skandynawii a polska lewica po 89 to insze byty.Na przykładzie podatków widać to bardzo wyraźnie.Lewica polska bardziej dbała o dochody najbogatszych(kapitalistów)-2,5 % populacji niż o resztę-97,5% pracobiorców.Nie bez powodu BCC uznał Millera za najbardziej liberalnego gospodarczo premiera po 89.Miller większym liberałem niż Bielecki,Belka,Tusk.....Dobrobyt ogółu nie bierze się z podatkowego faworyzowania najbogatszych
            • x2468 Re: ot i siurpryza 12.05.15, 15:22
              Dlaczego Millera. To Kaczyński obniżył podatki dla najlepiej zarabiających i zniósł podatek od spadku. W ten sposób Martusia odziedziczyła 90 milionów nie płacąc grosza podatku i ma coraz większą szanse na następne 90 milionów. Takie cuda to wyłącznie w pomrocznej W Niemczech fiskus by zabrał minimum połowę a resztę prokurator.
    • az43 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 09:24
      "> 1. Najwyższy czas rozliczyć aferałów."
      To prawda.Trzeba zacząć od Srebrnej a skończyć na miliardach wyniesionych ze SKOK.O nie zapominać o dziwnych ułaskawieniach.
    • 141288bs Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 09:35
      taziuta pomieszala groch z kapusta.
      • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 10:03
        Ziutek,Ziutek popraw się i spoważniej.Szczenięce lata masz już dawno za sobą. Nie wypada.
    • lionold Re: Ad.4 12.05.15, 10:01
      Niestety sw. RACJA
      • x2468 Re: Ad.4 12.05.15, 10:57
        Symbolem tego rozliczania może być bykowaty, wysportowany Mikke. Znalazł chyba najsłabszego,chudziutkiego bogu ducha winnego Boniego i go rozliczył. Tak będzie rozliczał pis.Właściciele posiadłości, leśniczówek,samochodów po 0,5 miliona zł, wydawnictw itd będą rozliczali np Tuska który mieszka w kamienicy czynszowej posiada paroletnie przeciętne auto chodzi z siateczką na zakupy. Rozliczał go będzie posiadacz fortuny obliczanej na 180 milionów zł , przyjaciel ludu pracującego poruszający się w tłumie obstawy. Tego sam Kawka by nie wymyślił.
    • indeed4 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 10:57
      > Zwycięstwo Dudy najprawdopodobniej będzie miało przełożenie na zwycięstwo PiS w
      > wyborach

Jesteś pewny? ;-) Między Kukizem a Dudą w prezydenckich jest tylko kilkanaście punktów różnicy, wiesz jak to może wyglądać w parlamentarnych?

A poza wszystkim, mało kto głosuje z takich powodów jak ty. Duda zwyczajnie jest młodszy, lepiej wychowany niż Komorowski i do tego ma u boku dużo atrakcyjniejszą żonę. Mówiąc bez ogródek - klient na prezydenckim targu głównie kupuje oczami, a kandydat PiS ma lepszy ogólny wizerunek niż starszawy Bronek i dlatego wygra, reszta jest drugorzędna.
      • wagonetka indeed4 ma rację 12.05.15, 11:08
        Duda został sprzedany tak, jak proszek do prania: wizerunkowo

kto nie jest odporny na reklamę, kupił
    • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 11:23
      pkt.2 Wtedy będzie możliwe rozliczenie SKOK, handlarzy szpitalnymi długami, "Telegrafu", FOZZ, "Srebrnej", leśniczówek, 5 milionów Arciszewskiej na Cyprze, 70 milionów w Luksemburgu itd. Potężnie wystraszyli się aferałowie ze zamiast ukryć miliony gdzieś daleko od polskich komorników kupują kamienice w Gdyni. Pis nie nierychliwy lecz sprawiedliwy. Na pierwszy ogień pójdą rowerzyści, następni będą cykliści a później się ogłosi amnestię.Lecz tylko dla tych którzy ukradli ponad milion ponieważ jak powszechnie wiadomo "pierwszy milion należy ukraść.
      • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 11:28
        Wiadomo również ze gdybyśmy byli uczciwi to niczego byśmy nie mieli. (Nadal biegalibyśmy w marynarkach pożyczonych od wujka).
    • veglie Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 11:48
      Masz rację.Dlatego mój głos na Dudę.
      • gelati Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 15:06
        Ja tez odejme Bronkowi i dam Dudzie.
        • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 15:15
          Słusznie.Dudzie się należy choćby za wstrzymywanie ustawy o podporządkowaniu SKOK kontroli KNF.Oczywiste jest że do 13 miliardów jakie rozpłynęły się wśród przyjaciół rodziny K. dołożycie się z własnej i nieprzymuszonej woli.
          • edd.y Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 15:31
            Dudzie sie nalezy. Bronku nie.
            • x2468 Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 15:47
              Bronku nie podpisywał skarg do Trybunału Konstytucyjnego i Brukseli na ustawę w sprawie objęcia nadzorem KNF SKOK więc w pomrocznej powinien siedzieć. Jak śmiał nie bronić błogosławionej wyższej półki. Najlepiej reaktywować świętą inkwizycję, Macierewicza mianować Inkwizytorem Starszym i niech wezmą Bronka na spytki. Nie takich rzeczy się dowiemy.
          • taziuta Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 15:58
            x2468 napisał:

> Słusznie.Dudzie się należy choćby za wstrzymywanie ustawy o podporządkowaniu SKOK
            > kontroli KNF.Oczywiste jest że do 13 miliardów jakie rozpłynęły się wśród przyjaciół rodziny
            > K. dołożycie się z własnej i nieprzymuszonej woli.

PO rządzi już 8 lat, Komorowski pilnuje żyrandola od 5, był więc czas aby wyjaśnić Twoje zarzuty. Więc albo to nie jest prawda, albo ani PO ani Komorowski nie zasługują na ponowny wybór, jeśli to jakiś problem.
    • antyprawak Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 17:35
      Uważam to samo co Ty. Ale jednak na Dudę nie zagłosuje. Oddam nieważny głos.
      • edd.y Re: Dlaczego będę głosować na Dudę 12.05.15, 17:39
        Lepsza stonka od Bronka.
    • instant.crush Zupełnie się nie nadajesz, Taziuta:)) 12.05.15, 17:49
      Powinieneś robić tak:

Cały czas narzekać, jak to PO nie dotrzymuje obietnic, jaka to strasznie kościelna partia, itp., po czym przy każdych kolejnych wyborach podkulić ogon, zacisnąć zęby i grzecznie na PO zagłosować, jak niektórzy masochiści, którzy robią tak od lat. Wtedy byłoby OK!:)
      • taziuta Na leminga masochistę? Tak, nie nadaję się. :) n/t 12.05.15, 18:22
        instant.crush napisał:
        Re: Zupełnie się nie nadajesz, Taziuta:))

> Powinieneś robić tak:
        >
        > Cały czas narzekać, jak to PO nie dotrzymuje obietnic, jaka to strasznie kościelna partia,
        > itp., po czym przy każdych kolejnych wyborach podkulić ogon, zacisnąć zęby i grzecznie na
        > PO zagłosować, jak niektórzy masochiści, którzy robią tak od lat. Wtedy byłoby OK!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka