Dodaj do ulubionych

Smutnie kończy wielki kanclerz...

20.05.15, 20:17
Poparcie dla PiS to koniec SLD jako formacji lewicowej, zdrajcom pamięci p. Blidy, liżącym dupę jaj mordercom ręki nie podam... , mam nadzieję że ten artykuł to jedynie wytwór przedwyborczej propagandy..
wyborcza.pl/1,143644,17946978,Sojusz_Millera_z_Duda.html#TRNajCzytSST
Obserwuj wątek
    • aniechto.only Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 20:44
      kzet69 napisał:
      mam nadzieję że ten artykuł
      > to jedynie wytwór przedwyborczej propagandy..

Raczej tak, sojusz SLD z PiS to jednak jest tak niedorzeczny nierealny, jak mało co. I nie chodzi o to ,że Miller czy Kaczyński są niezdolni do takiego ruchu, bo są Raczej ich elektoraty by coś takiego nie przełknęły.
      • kzet69 Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 20:53
        Nie jestem pewien, czytając wpisy na portalach SLD-owskich na Fb, to tam dobra połowa ma takie poglądy... :(
    • douglasmclloyd Kiedy kongres zjednoczenowy SLDPiS? nt 20.05.15, 20:54
    • ufomax To jakieś sci-fi. 20.05.15, 21:03
      Koszmar i żenada.
    • jaszogun Borze hroń krula 20.05.15, 21:11
      www.fronda.pl/site_media/media/uploads/komorowski%20borze.jpg
    • panire A dlaczego smutnie kończy? 20.05.15, 21:13
      Bo cały czas SLD robiło za potencjalną przystawkę PO. Jak robiło grzecznie, GW głaskała po główce, a SLD coraz mniejsze. SLD miało być takim kołem zapasowym, żeby PO nie miało z kim przegrać.
      • aniechto.only Re: A dlaczego smutnie kończy? 20.05.15, 21:23
        Bo Ogórek.
        • panire Re: A dlaczego smutnie kończy? 20.05.15, 21:27
          To już starcza głupota Milera na końcówce partii, który myślał, że jest sprytny. Byłby ktoś inny może mieliby powyżej 5 procent, ale i tak schyłkowo. Ale jakoś ta partia tam się doturlała.
    • gtxl.1 Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 21:45
      kzet69 napisał:

> Poparcie dla PiS to koniec SLD jako formacji lewicowej, zdrajcom pamięci p. Bli
      > dy, liżącym dupę jaj mordercom ręki nie podam... , mam nadzieję że ten artykuł
      > to jedynie wytwór przedwyborczej propagandy..
      > wyborcza.pl/1,143644,17946978,Sojusz_Millera_z_Duda.html#TRNajCzytSST

Palikot Cię rozczarował i dobił panie doktorze, pamiętam jeszcze Twój komsomolski zapał do Palikota, który nie tylko Ciebie rozczarował.
      Miller, na pewno nie zawrze sojuszu z PiS, więc ten Twój żal jeżeli chodzi o końcówkę Millera, mnie osobiście śmieszy.Miller, nie popiera PiS, ale podobnie jak ja i wielu innych sympatyków SLD, nie poprze Bronisława.
      Ty, poprzesz Bronisława choć pewnie, nie jest bohaterem z Twojej bajki.
      Ja, poprę Dudę, choć on również nie jest bohaterem z mojej bajki.
      • kzet69 Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 21:50
        Tyle że ja popierając Bronisława przedłużam to co jest, Ty popierając Dudę (czyli Kaczyńskiego i Z Blidy) grzebiesz lewicę... Swoją drogą zwolennik lewicy głosujący na gości otwarcie chcących stworzyć państwo wyznaniowe to kuriozum...
        • gtxl.1 Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 21:55
          kzet69 napisał:

> Tyle że ja popierając Bronisława przedłużam to co jest, Ty popierając Dudę (czy
          > li Kaczyńskiego i Z Blidy) grzebiesz lewicę... Swoją drogą zwolennik lewicy gło
          > sujący na gości otwarcie chcących stworzyć państwo wyznaniowe to kuriozum...

To państwo "wyznaniowe" istnieje przez cały czas od kiedy rządzi PiS i PO.
          Dlatego, popierając Komorowskiego przedłużasz to, co jest....racja.
          Nie graj trumną Blidy, bo ja nie chce przypominać ilu ludzi znanych popełniło samobójstwo za czasów rządów PO.
          W obecnej sytuacji politycznej kiedy dominują dwie prawicowe partie, wybieram moim zdaniem mniejsze zło.
          Bronek jest tak samo katolicki jak Duda.

• panire Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 21:59
            Przypominacie mi chłopaki rozmowę z mojego ulubionego serialu "Batalion Karny"

Leżą dwaj karniacy polityczni na piecu i prowadzą dyskusję, który bardziej odpowiedzialny za zło komunizmu
            • gtxl.1 Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 22:01
              panire napisał:

> Przypominacie mi chłopaki rozmowę z mojego ulubionego serialu "Batalion Karny"
              >
              > Leżą dwaj karniacy polityczni na piecu i prowadzą dyskusję, który bardziej odpo
              > wiedzialny za zło komunizmu

Ty jesteś rówieśnikiem tych z "Batalionu karnego"?

• panire Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 22:05
                Chyba nikt już nie jest ich rówieśnikiem. Najstarsi są w wieku najmłodszych z nich.
                • gtxl.1 Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 22:08
                  panire napisał:

> Chyba nikt już nie jest ich rówieśnikiem. Najstarsi są w wieku najmłodszych z n
                  > ich.

Hmmm, użyłeś formy "chłopaki". Do mnie zwracano się tak ponad pół wieku temu.
                  Dlatego pytałem.

• veglie Re: Smutnie kończy wielki kanclerz... 20.05.15, 22:12
      Skończy później niż młodszy Palikot. :-D
    • bikej5 A czytałeś jakis pozytywny artykuł o SLD 20.05.15, 22:32
      w Wyborczej?

Bo ja nigdy.więc wyluzuj:)
      • douglasmclloyd Co jest pozytywnego w SLD? 20.05.15, 22:49
        Chyba tylko LSD.
        • don.kichote Re: Co jest pozytywnego w SLD? 20.05.15, 23:29
          Nie jest POPiS-em
    • don.kichote Toś mi brat. Ja też ubolewam 20.05.15, 22:39

i w pełni rozumiem twoje rozgoryczenie i frustrację. Tak sprktatularkej klapy nasza scena polityczna od dawna nie oglądała.
      Klapa Millera - jeśli w ogóle nastąpi - przy palikotowej - to "mały pikiś" będzie...
      • gtxl.1 Re: Toś mi brat. Ja też ubolewam 20.05.15, 22:44
        don.kichote napisał:

>
        > i w pełni rozumiem twoje rozgoryczenie i frustrację. Tak sprktatularkej klapy
        > nasza scena polityczna od dawna nie oglądała.
        > Klapa Millera - jeśli w ogóle nastąpi - przy palikotowej - to "mały pikiś"
        > będzie...

Ha,ha...pan doktor kzet, nigdy nie wyrażał się dobrze o SLD i Millerze, nawet wtedy kiedy SLD miał 15 % poparcie. To zawiedziony zwolennik Palikota.
        Mówienie o rozgoryczeniu i frustracji w stosunku do autora wątku to co najmniej "semantyczne nadużycie".
      • wujaszek_joe Re: Toś mi brat. Ja też ubolewam 20.05.15, 22:46
        może jesienny pogrzeb tego trupa pozwoli na jakieś narodziny lewicy w Polsce?
        O SLD należy zapomnieć, bywało nieźle (rząd Cimoszewicza, akcesja unijna), ale skończyło się żałośnie.
        • gtxl.1 Re: Toś mi brat. Ja też ubolewam 20.05.15, 22:48
          wujaszek_joe napisał:

> może jesienny pogrzeb tego trupa pozwoli na jakieś narodziny lewicy w Polsce?
          > O SLD należy zapomnieć, bywało nieźle (rząd Cimoszewicza, akcesja unijna), ale
          > skończyło się żałośnie.

Co ty nie powiesz....akcesja unijna za Cimoszewicza, a co było za Millera?
          • iza.bella.iza Re: Toś mi brat. Ja też ubolewam 20.05.15, 23:39
            Czytaj ze zrozumieniem, zwracając uwagę na przecinki :)
    • remez2 Kto to powiedział: 20.05.15, 23:02
      "Leszek Miller umarł. Nie istnieje. W lipcu 2014 roku zostanie odwołany z funkcji szefa SLD. Po przegranych wyborach do europarlamentu. Śmierć Millera niech będzie przestrogą dla tych, którzy chcą wrócić - nie ma powrotu!"
      • gtxl.1 Re: Kto to powiedział: 20.05.15, 23:07
        remez2 napisał:

> "Leszek Miller umarł. Nie istnieje. W lipcu 2014 roku zostanie odwołany z fu
        > nkcji szefa SLD. Po przegranych wyborach do europarlamentu. Śmierć Millera niec
        > h będzie przestrogą dla tych, którzy chcą wrócić - nie ma powrotu!"

Autor wątku? "zatroskany o los SLD i L.Millera?

• remez2 Re: Kto to powiedział: 20.05.15, 23:08
          gtxl.1 napisał(a):
          > Autor wątku? "zatroskany o los SLD i L.Millera?
          Jego guru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka