Dodaj do ulubionych

Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44%

21.05.15, 15:57
Co dzień, to coraz to nowe powody do śmiechu. CBOS przed kwadransem podał wyniki, które zastanawiają najstarszych górali: "jak to jest możliwe, aby w CBOS ktoś w tydzień zyskał 15% poparcia?" A jednak w "poważnej" sondażowni tsebos jest to możliwe!

Niezbadane są wyroki CBOS: dziś Duda ma 29%, jutro 48% a pojutrze możliwe jest rosyjskie 120%

Dziś Bronka poparli byli ministrowie MSZ, na czele z Olechowskim.
Bronka popierają już chyba wszystkie instytucje państwa. Pożar w burdelu, jakiego świat nie widział.
Obserwuj wątek
    • jane-panzram Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 15:58
      Szlag, nie dałam linka. Najnowszy tweet tutaj: twitter.com/CBOS_Info
    • wagonetka dlaczego "ekscesy"? 21.05.15, 15:59
      dlaczego uważasz, że wynik sondażu to wybryk?
      • jane-panzram Re: dlaczego "ekscesy"? 21.05.15, 16:05
        Wybrykiem jest to, że jeszcze parę dni temu jeden z kandydatów miał wg CBOS prawie 20% poparcia mniej.

Wszystkie eksperty tego świata powiedzą ci: to jest niemożliwe, aby w tydzień tyle komuś skoczyło/opadło.
        Normalne wahania realnego poparcia mogą wynosić 1-4%, ale nie dwadzieścia.
        • wagonetka Re: dlaczego "ekscesy"? 21.05.15, 16:06
          jane-panzram napisała:

> Wybrykiem jest to, że jeszcze parę dni temu jeden z kandydatów miał wg CBOS pra
          > wie 20% poparcia mniej.

no tak, to że respondenci zmienili zdanie to rzeczywiście jest wybryk
    • panire Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:10
      Po prostu socjologia.

Przychodzi pan doktor do studia i gada jak baba pod maglem jak żyć, kto dobry a kto zły....później robi badania za jakie mu zapłacą...
    • zoil44elwer Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:13
      W rzeczywistości jest remis 45:45 ale trzeba socjotechnicznie nastraszyć i zmobilizować leminży elektorat.Wystraszony leming nawet w deszcz do lokalu wyborczego się uda,może być potop ale nie prezydentem Duda!
      • snajper55 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:16
        zoil44elwer napisał:

> W rzeczywistości jest remis 45:45 ale trzeba socjotechnicznie nastraszyć i zmob
        > ilizować leminży elektorat.Wystraszony leming nawet w deszcz do lokalu wyborcze
        > go się uda,może być potop ale nie prezydentem Duda!

Pójdę nawet w deszcz. Bo mi zależy. Wiem, śmiechu warte.

S.
        • panire Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:19
          Piękne. Ten deszcz to łzy wzruszonych aniołków
        • lech1966 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:23
          snajper55 napisał:

> zoil44elwer napisał:
          >
          > > W rzeczywistości jest remis 45:45 ale trzeba socjotechnicznie nastraszyć
          > i zmob
          > > ilizować leminży elektorat.Wystraszony leming nawet w deszcz do lokalu wy
          > borcze
          > > go się uda,może być potop ale nie prezydentem Duda!
          >
          > Pójdę nawet w deszcz. Bo mi zależy. Wiem, śmiechu warte.
          >
          > S.

Ja tez pójdę,,nawet jakby żaby z nieba leciały. Mam dla ciebie propozycje snajper, nasze głosy to 0 dla kandydatów,,,może zostaniemy obaj w domu???:))))))))))))
          • snajper55 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:26
            lech1966 napisał:

> Ja tez pójdę,,nawet jakby żaby z nieba leciały. Mam dla ciebie propozycje snajp
            > er, nasze głosy to 0 dla kandydatów,,,może zostaniemy obaj w domu???:))))))))))))

Obaj byśmy trochę czasu zaoszczędzili. Tylko czy ja mogę ufać wyborcy Dudy? Ja zostanę, a ty polecisz z wywieszonym ozorem. ;)

S.
            • zoil44elwer Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:31
              Nie poleci bo jest 48 do 45 dla Dudy.
            • lech1966 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:34
              Hahahhahah,,,pewnie tu się nie mylisz,,,,ja nie jestem wyborcą Dudy,,,bardziej przeciwnikiem Komorowskiego. Wygląda na to że obaj pójdziemy, ja też pójdę z tego samego powodu co i ty..Tez nie ufam wyborcom Komorowskiego, on przecież nie dotrzymał żadnej obietnicy więc jego wyborcy też chyba nie są godni zaufania..
              • snajper55 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 17:20
                lech1966 napisał:

> Hahahhahah,,,pewnie tu się nie mylisz,,,,ja nie jestem wyborcą Dudy,,,bardziej
                > przeciwnikiem Komorowskiego. Wygląda na to że obaj pójdziemy, ja też pójdę z te
                > go samego powodu co i ty..Tez nie ufam wyborcom Komorowskiego, on przecież nie
                > dotrzymał żadnej obietnicy więc jego wyborcy też chyba nie są godni zaufania..

Chyba lepiej po prostu poświęcić te pół godziny i głosować. :)

Ja sam nie wiem, czy bardziej głosuję przeciwko Dudzie czy za Komorowskim. Obie motywacje są silne. Od Komorowskiego znałem kilku bardziej mi pasujących, ale i on nie jest zły.

S.
    • camille_pissarro Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:36
      Zabieg stricte socjotechniczny, by zachęcić lemingów do głosowania, jednak niezbyt przekonujący. Ci co mają pójść i tak pójdą, ci co nie zamierzają nie pójda tym bardziej , że pogoda nie będzie sprzyjać :-)
      • lech1966 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:42
        zus.pox.pl/pit/kwota-wolna-od-podatku-dla-poslow-wynosi-az-27-tys-zl.htm
        Na nich nie zagłosuje nigdy....to chory układ PBK PO i PSL
      • snajper55 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 17:21
        camille_pissarro napisał:

> Zabieg stricte socjotechniczny

Każdy wynik sondaży tak określasz.

S.
    • veglie Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 16:54
      Państwowa sondażownia straszy aby zmobilizowć platfonsów.
    • tw_wielgus Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 17:06
      To następny "wiarygodny" sondaż prorządowej wywiadowni.
      Jego wynik ma przypomnieć lemingom (najwierniejszym z wiernych), że jeszcze nie wszystko stracone. Jeszcze w niedzielę można odrobić straty. Trzeba tylko zamienić grilla na akt obywatelski.
      W mojej ocenie poparcie kształtuje się na poziomie pół na pół. Stawiałbym nawet na to, że Komorowski ma lekką przewagę.
      • lech1966 Re: Ekscesy CBOS: Duda 48%, Komorowski 44% 21.05.15, 17:14
        Jak wygra PBK to trzeba szlifować język i na zmywak do Elżbiety II

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka