Dodaj do ulubionych

Czytaliście?

26.05.15, 18:27
m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,17989076,List_mlodych_wyborcow_do_PO__Wkurzyliscie_ludzi.html

PO chyba zdycha....
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 Re: Czytaliście? 26.05.15, 18:39
      Lemingi opanowały tv, radio, prasę, sondażownie, ...
      i myślały, że to starczy.

No i nie starczyło.

• hordol twoja ukochana partia . 26.05.15, 18:44

• 1zzarda Re: twoja ukochana partia . 26.05.15, 18:55
        To nie prawda - ale bardzo szanuję Tuska
        • gtxl.1 Re: twoja ukochana partia . 26.05.15, 19:04
          1zzarda napisał:

> To nie prawda - ale bardzo szanuję Tuska

Nie rozśmieszaj mnie, że PO to nie była Twoja partia.Tusk już jest "krulem" Europy.

• 1zzarda Re: twoja ukochana partia . 26.05.15, 19:34
            Tusk, tak to jeden z lepszych polskich polityków! A PO mam w d...
            • gtxl.1 Re: twoja ukochana partia . 26.05.15, 19:36
              1zzarda napisał:

> Tusk, tak to jeden z lepszych polskich polityków! A PO mam w d...

Jeden z najlepszych oszustów i blagierów, w mojej ocenie.
              • 1zzarda Re: twoja ukochana partia . 26.05.15, 20:35
                Wg Ciebie, ja mam inne zdanie.
    • piq PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 18:57
      ...gdyż w ramach "polityki" wypięła się na swoich konserwatywnych wyborców, gmerając na lewicy. Nie zyskali sierot po Palikocie i Millerze, a stracili co namjniej 1/3 "żelaznego" elektoratu. No i nie zdali sobie sprawy ze zmiany pokoleniowej, od 2007 roku jest 8 lat. A młodzież rośnie konserwatywna.
      • szwampuch58 Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 19:01
        "A młodzież rośnie konserwatywna "
        Jezeli to prawda to tragedia ........no ale to tylko ty bredzisz okropicznie.
        • 1zzarda Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 19:36
          Tak kat, tak sobie to tłumacz, gimbaza konserwatywna, o kurde....
        • mara571 Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 19:42
          szwampuch58 napisał:

> "A młodzież rośnie konserwatywna "
          > Jezeli to prawda to tragedia ........no ale to tylko ty bredzisz okropicznie.
          A niby dlaczego tragedia?
          Ida ciezkie czasy, geje, lesbijki, konwencje przeciwko przemocy, dzialacze ruchow pokojowych nas Europejczykow nie obronia.
          • 1zzarda Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 19:48
            A wojsko spartańskie?
            • mara571 Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 20:02
              Sparte wykonczyla demografia. Europie to tez grozi.
              Wojsko bylo raczej zawodowe.
              • 1zzarda Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 20:36
                Ale geje tworzyli jeden z najlepszych oddziałów wojskowych....
          • szwampuch58 Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 19:50
            konserwatyzm to hamulec rozwoju tej planety,jak sie bojicie zbokow katole wasz problem, nie Europy
            • mara571 Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 19:57
              bylam kiedys w najnowoczesniejszym kraju swiata. Ludzie i obyczaje bardzo konserwatywni i przywiazani do wlasnej tradycji. Spoleczenstwo zdyscyplinowane.
              A nawet ludziom, ktorzy pracuja w naprawde nowoczesnych firmach dech zapiera.
            • piq konserwatyzm ze swojej natury, tow. szwampuch,... 26.05.15, 22:48
              ...jest praktyczny i racjonalny, a nie ideologiczny i wolicjonalno-emocjonalny. Dlatego konserwatyzm napędza rozwój tej planety, a postempactwo hamuje.
        • kotek.filemon Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 20:52
          szwampuch58 napisał:

> "A młodzież rośnie konserwatywna "
          > Jezeli to prawda to tragedia ........no ale to tylko ty bredzisz okropicznie.

Niestety to prawda. To chyba kolejny dowód na ogólne zgłupienie, bo przecież wiadomo już dobrze, że poglądy konserwatywne korelują dodatnio z kurzym móżdżkiem...
          • mara571 Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 21:00
            jestes pewny/a koteczku?
            • kotek.filemon Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 21:10
              Żabciu, jak wschodu Słońca jutro... Cytując in extenso:

"Despite their important implications for interpersonal behaviors and relations, cognitive abilities have been largely ignored as explanations of prejudice. We proposed and tested mediation models in which lower cognitive ability predicts greater prejudice, an effect mediated through the endorsement of right-wing ideologies (social conservatism, right-wing authoritarianism) and
              low levels of contact with out-groups. In an analysis of two large-scale, nationally representative United Kingdom data sets, we found that lower general intelligence in childhood predicts greater racism in adulthood, and this effect was largely mediated via conservative ideology. A secondary analysis of a U.S. data set confirmed a predictive effect of poor abstract-reasoning skills on antihomosexual prejudice, a relation partially mediated by both authoritarianism and low levels of
              intergroup contact. All analyses controlled for education and socioeconomic status."
              • piq macie takie pojęcie o konserwatyzmie,... 26.05.15, 22:50
                ...jak Blumsztajn o rodzeniu. Konserwatyzm to nie jest to, co myślisz, koteczku.
                • kotek.filemon Re: macie takie pojęcie o konserwatyzmie,... 26.05.15, 22:56
                  Zauważ, że badań nie dokonano w Polsce, a w takiej części świata, gdzie przypadkiem znają definicję "conservative ideology"...
          • szwampuch58 Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 21:07
            hordy lysych kiboli bez "muzgu" choc jest ich pare tysiecy nie tworza jeszcze "obrazu" dzisiejszej młodzieży
            • kotek.filemon Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 21:12
              Zbytnio upraszczasz - rośnie nam coraz większa rzesza Maryś Wyklętych, którym merdia prawackie kładą do słabych i podatnych głowek pier.dolety o najnowszej historii kraju (i o tej nieco starszej też pprzy okazji)...
            • piq hordy łysych kiboli bez mózgu... 26.05.15, 22:58
              ...to naziole, czyli socjaliści. Jesteś fatalnie wykształcony.
          • 1zzarda Re: PO zdycha od dłuższego czasu,... 26.05.15, 21:39
            No gdzie, gimbaza wychowana na strzelankach - no co Wy oni nie wiedzą co to konserwatyzm...
    • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 19:22
      1zzarda napisał:

> m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,17989076,List_mlodych_wyborcow_do_PO__Wk
      > urzyliscie_ludzi.html
      >
      > PO chyba zdycha....

Niech zdycha....nie będę płakał po nich.
      Fragment listu, który mi się spodobał......."Bardzo bym chciał, żeby to ktoś "źle podpowiedział" Komorowskiemu z tym referendum, bo jak Prezydent sam na to wpadł, to może dobrze, że go nie wybraliśmy. Nie kumacie, że jakby była możliwość skreślenia "sarny z krzesłem", to ona by dostała podobny wynik jak Kukiz.
      • 1zzarda Re: Czytaliście? 26.05.15, 19:38
        Zadziwię cię, mnie to też się podobało. Jak nie wywalą tych ( przynajmniej z TV ) Julek, Stefanów itp..... to będą mieli mniej jak 20 ( a może to im się należy).
        • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 19:41
          1zzarda napisał:

> Zadziwię cię, mnie to też się podobało. Jak nie wywalą tych ( przynajmniej z TV
          > ) Julek, Stefanów itp..... to będą mieli mniej jak 20 ( a może to im się należ
          > y).

No widzisz.... ledwo przejrzałeś na oczy i już się zgadzamy.
          • 1zzarda Re: Czytaliście? 26.05.15, 19:47
            Nie musiałem, ja od początku Ci mówię, że mam swoje zdanie! A poczytaj sobie prasę gospodarczą - będzie miał górę kasy do rozdania i to już w 2016.....
            • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 19:52
              1zzarda napisał:

> Nie musiałem, ja od początku Ci mówię, że mam swoje zdanie! A poczytaj sobie pr
              > asę gospodarczą - będzie miał górę kasy do rozdania i to już w 2016.....

Już o tym pisałem w innym wątku. Jestem ciekawy jak będzie realizował swoje obietnice Duda.
              Za to, rozliczę go w następnych wyborach, (jak dożyję).
              • jane-panzram Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:02
                W rzeczy samej, to samo ze mną.
                Wczoraj zdałam sobie sprawę, że ja należę do tzw. "miękkiego elektoratu" - bo przepływam z jednej partii do drugiej. Od wielu lat głosowanie na mniejsze zło.
                Miller zrobił ze mnie lewicową sierotę (człowieka, co wiecznie nie ma na kogo głosować), heee.
                • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:09
                  Miller zrobił ze mnie lewicową sierotę (człowieka, co wiecznie nie ma na kogo głosować), heee.

Nie przesadzaj, ze mnie nie zrobił sieroty. Zrobi, jeżeli SLD zatonie. Wtedy i ja nie będę już miał na kogo głosować. Jeszcze SLD żyje.

• jane-panzram Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:20
                    Ja mówiłam o sobie, bo wiem, jakie są twoje przekonania o SLD :)
                    • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:22
                      jane-panzram napisała:

> Ja mówiłam o sobie, bo wiem, jakie są twoje przekonania o SLD :)

Wiem, że mówiłaś o sobie, dlatego napisałem, nie przesadzaj z tym sieroctwem.

• 1zzarda Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:46
                        Jestem katolikiem ale jak widzę ten kler... to jak Franco od razu jestem antyklerykałem, nam jak deszczu potrzeba świeckiego państwa...
                        Dlatego głosowałem na Palikota, bo odnoszę wrażenie, że część katalików to tylko katolicy deklaratywni..
                        Ale PO od tego państwa odeszła, posłowie zwyczajnie boją się proboszczy...
                        • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:55
                          1zzarda napisał:

> Jestem katolikiem ale jak widzę ten kler... to jak Franco od razu jestem antykl
                          > erykałem, nam jak deszczu potrzeba świeckiego państwa...
                          > Dlatego głosowałem na Palikota, bo odnoszę wrażenie, że część katalików to tylk
                          > o katolicy deklaratywni..
                          > Ale PO od tego państwa odeszła, posłowie zwyczajnie boją się proboszczy...

Franco był antyklerykałem?
                          Rządy gen Franco, to złoty okres dla hiszpańskiego kościoła.
                          Dla Kościoła Franco był zbawcą hiszpańskiego katolicyzmu, wystawionego w czasie wojny domowej na śmiertelne ciosy. Poparcie w czasach pokoju stanowiło zatem logiczną kontynuację wojennej krucjaty. Identyfikacja państwa i Kościoła w latach 40. i 50. XX w. była tak daleko idąca, że cały ten okres przez większość historyków określany jest mianem „narodowego katolicyzmu” (nacionalcatolicismo).
              • 1zzarda Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:38
                Jeśli rząd PO nie uprzedzi to będzie znaczyło, że ten rząd nadaje się do wszystkiego ale nie do rządzenia....
                • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:09
                  1zzarda napisał:

> Jeśli rząd PO nie uprzedzi to będzie znaczyło, że ten rząd nadaje się do wszyst
                  > kiego ale nie do rządzenia....

Ale co ma uprzedzić rząd PO?
                  Widziałeś jak się dzisiaj platforma zachowała w sejmie nad projektem SLD o związkach partnerskich?
                • jane-panzram Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:14
                  No to może ci zapodam news sprzed paru godzin:
                  "Z naszych informacji wynika, że szefowa PO zaproponuje rewolucyjny program zmiany ustroju włącznie ze zmianą konstytucji."
                  twitter.com/FaktyTVN/status/603244499813462016
        • jane-panzram Re: Czytaliście? 26.05.15, 19:42
          Im się należy tyle, co SLD.

Diagnoza w tym tekście bardzo trafna.
          NA SZCZĘŚCIE to w ogóle do PO nie dotrze. I dzięki Bogu!
    • 13kisiel Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:12
      co za radość...w końcu maja Polskiego Prezydenta zamiast Bronka
    • dobry-termin Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:25
      "PO zdycha" ... i Ty, wierny obrońca Platformy zzarda to piszesz ...
      Chorągiewki powiewają. Gratuluję.
      • jane-panzram Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:28
        Jeśli trzeźwieje, to dlaczego z niego kpić?
        PO to partia, która wszystko poobsadzała, ludzi ustawiła na całe lata. Swojego się nachapali - bo ciągle znajdują się tacy, co na nich głosują.
      • 1zzarda Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:41
        Ja dawno doszedłem do wniosku, że PO należy się duży kop, ale miałem nadzieje, że ich zastąpi partia o profilu jak Palikot. Palikot jednak wywinął mi nr i sam się rozwalił, oraz - za cp mu chwała - wraz z Milerem rozwalili SLD. Teraz ma teorię - niech rządzi pis i zaraz będzie sytuacja jak 2007......
        • kotek.filemon Re: Czytaliście? 26.05.15, 20:54
          1zzarda napisał:

> Ja dawno doszedłem do wniosku, że PO należy się duży kop, ale miałem nadzieje,
          > że ich zastąpi partia o profilu jak Palikot. Palikot jednak wywinął mi nr i sam
          > się rozwalił, oraz - za cp mu chwała - wraz z Milerem rozwalili SLD. Teraz ma
          > teorię - niech rządzi pis i zaraz będzie sytuacja jak 2007......

Może trzeba to zrobić metodą terapii szokowej - pozwolić rządzić PiSLD od jesieni (bo przecież Miller tylko nogami przebiera aby w koalicję wskoczyć) i zobaczyć, czy na gruzach polskiej polityki nie urodzi się jakaś porządna partia lewicowa.
          • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:11
            kotek.filemon napisał:

> 1zzarda napisał:
            >
            > > Ja dawno doszedłem do wniosku, że PO należy się duży kop, ale miałem nadz
            > ieje,
            > > że ich zastąpi partia o profilu jak Palikot. Palikot jednak wywinął mi nr
            > i sam
            > > się rozwalił, oraz - za cp mu chwała - wraz z Milerem rozwalili SLD. Ter
            > az ma
            > > teorię - niech rządzi pis i zaraz będzie sytuacja jak 2007......
            >
            > Może trzeba to zrobić metodą terapii szokowej - pozwolić rządzić PiSLD od jesie
            > ni (bo przecież Miller tylko nogami przebiera aby w koalicję wskoczyć) i zobacz
            > yć, czy na gruzach polskiej polityki nie urodzi się jakaś porządna partia lewic
            > owa.
            >

Jak to będzie porządna lewicowa partia?
            Jakie nazwiska mają firmować tę "nowoczesną" lewicę? Rychu Kalisz, Rozenek, Napieralski?
          • wujaszek_joe Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:11
            problem się pojawił nowy. Mianowicie PO coraz trudniej uznać za mniejsze zło od reszty populistów.
            To miała być nowoczesna partia młodych ludzi. Którzy nie bawią się w jakieś lewice czy prawice.
            Młodzież niby konserwatywna ale śmieciówki ich jakoś nie zachwycają.
            A oni uwalają związki partnerskie, żeby się biskupowi nie narazić.
            Już jest po nich. Trudno, trzeba czekać aż pojawi się jakaś normalna partia.
            • gtxl.1 Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:46
              wujaszek_joe napisał:

> problem się pojawił nowy. Mianowicie PO coraz trudniej uznać za mniejsze zło od
              > reszty populistów.
              > To miała być nowoczesna partia młodych ludzi. Którzy nie bawią się w jakieś lew
              > ice czy prawice.
              > Młodzież niby konserwatywna ale śmieciówki ich jakoś nie zachwycają.
              > A oni uwalają związki partnerskie, żeby się biskupowi nie narazić.
              > Już jest po nich. Trudno, trzeba czekać aż pojawi się jakaś normalna partia.

No widzisz.....będą jeszcze z Ciebie ludzie.
            • 1zzarda Re: Czytaliście? 26.05.15, 21:56
              Ha ha i masz wujsszku racje i nie
            • kotek.filemon Re: Czytaliście? 26.05.15, 22:05
              Ale czy to już pora na wyciągnięcie wniosku, że dla Polski nie ma już nadziei? Że na zawsze zostanie smutnym katopolaczkowem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka