Dodaj do ulubionych

potencjalny elektorat Petru

31.05.15, 20:32
- przedsiębiorcy
- klasa średnia
- inteligencja z większych miast
- może i studenci to zależy od programu

myślę że jest to elektorat na 10-15% w wyborach i ok 50-70 posłów, oczywiście kosztem PO i też częściowo Kukiza, elektorat PIS i PSL jest nie do zdobycia, a lewica się nie liczy już w Polsce.

Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:34
      Poparcie dla tego tworu trzeba będzie
      mierzyć alkomatem.

Ale bufoni.
      • sclavus Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:41
        ... ty jesteś chyba alter ego Czarneckiego (Richarda) :D:D:D
        • wojciech.2349 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:47
          Mam poważne wątpliwości czy do Sejmu wejdą.
          Ale niech próbują.

Osłabią PO. To pewne.
          • adam.eu Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:57
            wojciech.2349 napisał(a):

> Mam poważne wątpliwości czy do Sejmu wejdą.
            > Ale niech próbują.
            >
            > Osłabią PO. To pewne.

Wydaje mi się, że na fali szukania nowości mogą mieć całkiem niezły wynik.
            • sclavus Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:13
              Też tak myślę... a oprócz tego, fqrvieni od Kukiza, otqrvią się widząc, że poza fqrvieniem jest pustka i pójdą za Petru
          • 141288bs Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:43
            wojciech.2349 napisał(a):

> Mam poważne wątpliwości czy do Sejmu wejdą.
            > Ale niech próbują.
            >
            > Osłabią PO. To pewne.

- jeszcze pare tygodni i rozsypia sie,te 6 tys.to oplaceni przez banki klakierzy.
    • ajr-on Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:35
      Oficerowie WSI
      Esbecja
      Ambasadorowie
      Kulczyk
      Kuna
      Żagiel
    • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:36
      To mocno oceniasz , nie ma tylu w Polsce.
    • antyprawak Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:40
      > - może i studenci to zależy od programu

Tak, szczególnie Ci zatrudnieni na śmieciówce w InPoście.
      • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:43
        Ale za to działaczy KPP tam nie było.
    • penire Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:40
      A czym jest "inteligencja", która się różni od klasy średniej? chodzi o ciało pedagogiczne szkół miast i wsi? nie wydaje mi się....
    • 3xp0 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:41
      O czym ty pieprzysz ?
      Ile razy maja Polacy dać się okraść Balcerowiczowi z oszczędności ? Myślisz że w kraju ludzie cierpią na zanik pamięci jak ...Bul...
      • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:45
        Jakich oszczedności?
        • 3xp0 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:53
          volupte napisał:

> Jakich oszczedności?

vide plan Balcerowicza
        • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:08
          Balcerowicz wprowadził reformy, które w założeniu miały być kontynuowane przez następców - dopiero wtedy mogły być pozytywne. A tak to wprowadził reformy (w tym prywatyzacja wszystkiego co stoi i na drzewo nie ucieka), one nie zostały dokończone - i były w rezultacie dla Polski szkodliwe, a ludziom dowaliły tylko różnorakich obciążeń.
          • 3xp0 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:14
            Generalnie mógłbym się z tobą zgodzić, jednak ktoś taki jak on powinien przewidzieć że rządy się zmieniają. Jest również ciekawe że mało kto przypomina o tym że Balcerowicz był drugi raz ministrem finansów... i co wtedy zrobił dobrego dla budżetu ? Dziurę Bauca :-)
            • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:20
              Dziura Bauca to Bauc min finansów , a moze warto zastanowić sie czemu była ta dziura.
          • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:17
            To twoje rozumowanie . Prywatyzacja była zbawieniem dla naszej gospodarki. Wprawdzie wielokrotnie źle czy nawet przestepczo przeprowadzona , ale ja to uważam za koszty transformacji. Nie ma nic darmo. Inaczej to bylibyśmy jak Ukraina czy Białoruś.
            • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:50
              Ja kiedyś byłam za prywatyzacją. Ale teraz mam inne spojrzenie.
              Powiem tak: gdyby u steru była władza, która ma plan na gospodarkę (byłby to plan na dziesięciolecia, a nie tylko na rok dwa), plan całościowy, a nie tylko "sprzedaj wszystko, bo tak"
              ...gdyby partia miała taki całościowy plan na gospodarkę jak Thatcher - to wtedy byłabym za prywatyzacją.

Ale póki rządzą takie rządy jak platformy, to jestem wrogiem prywatyzacji - ponieważ oni sprzedadzą, potem przeżrą zysk (wydając na biurokrację, ktora stale się powiększa), a za chwilę znów będzie dziura w budżecie.
              Prywatyzacja w stylu "wszędzie się sprzedaje, to i my sprzedajmy" to jest najbardziej katastrofalny pomysł, jaki może mieć rządzący. Przy dsobrym zarządzaniu firma państwowa może przynosić zyski. A u nas się chce sprzedawać, bo złe zarządzanie doprowadziło do skraju ruiny tę czy inną państwową firmę. Jest to czysty debilizm. Do prywatyzacji to jeszcze trzeba mieć plan na to "co dalej".
              • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:04
                Firma państwowa i dobre zarzadzanie to teoretycznie mozliwe a w praktyce to ewenement. Głównie to dostarczyciele stanowisk partyjnym kolezkom. Natomiast że kasa ze sprzedazy idzie psu na bude , nie jest pozbawione racji.
              • adam.eu Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 08:27
                jane-panzram napisała:

> Ale póki rządzą takie rządy jak platformy, to jestem wrogiem prywatyzacji - pon
                > ieważ oni sprzedadzą, potem przeżrą zysk (wydając na biurokrację, ktora stale s
                > ię powiększa), a za chwilę znów będzie dziura w budżecie.

Właśnie to, sprzedadzą i PRZEŻRĄ ZYSK.
                I podniosą podatki jeszcze.
                I tu PIS był zbawieniem dla PO, tak jak rodzice straszą dzieci, tak PO straszyło PISem.
                W interesie PO było, aby miało kim straszyć, takie moje zdanie.
            • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:56
              To rządy AWS rozsprzedały wszystko niemal - i to właśnie ich rządy były największą katastrofą dla Polski.
              Oni tym sprzedawaniem, aby zasypać dziury to robili gigantyczną szkodę Polsce. Nie sądzę, by jeszcze sie trafiły w przyszłości tak katastrofalne rządy jak AWS - i to właśnie przez to, że teraz nie ma co sprzedawać.
    • jlang75 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:44
      Potencjalny elektorat KLDbis to palikociarze, część kukizowcow i platfonsiarnia ale ta młodsza w sumie 3-8%. Niegroźny byt i może potencjalna tratwa dla czesci PO i emerytów z UW
      • ajr-on Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:48
        Peru zarzeka się, że emerytów na listy nie weźmie. Mówi sie "tramwaj w oku, szyna z boku".
        • jlang75 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:55
          Rumun Petru dostanie obiecanki od GW ze będą go pompowac ale w zamian musi wziąć na listy trochę dziadków od Komorowskiego i paru dawnych Uwoli typu Czech.
        • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:22
          Gdzie to słyszałeś?
      • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:21
        Moze masz rację , to czemu od wczoraj jątrzysz w tej sprawie . Przeciez to nie jest dla PiSu groźne.
        • jlang75 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:38
          Gdzie tu jatrzenie? Napisałem parę zdań otym kim jest i kim był Rumun Balcerowicza i poparlem to cytatami starych uwoli. Widzę że wszędzie widzisz PiS ale to Twój problem podobnie jak i przegrana Komorowskiego
          • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:46
            Tak sobie tłumacz.
            • jlang75 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:07
              To ty sobie coś tlumaczysz, cierpisz bo Komorowski dostał lanie od jakiegoś czeladnika politycznego i szukasz pocieszenia w czymś nowym ale niestety źle wybrałeś bo Nowoczesna PRL ma wszystkie wady PO nie posiadając nawet jednej zalety.
              • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:12
                Komorowski jest i był mi mocno obojetny , bo to nie moja bajka , ale faktycznie wolałbym zło znane od nieznanego , ale to juz zyciowe doswiadczenie mi podpowiada.
                • jlang75 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:18
                  Kurcze teraz jakoś nikt się nie chce przyznać do Komorowskiego nawet PO , ale w sumie to się nie dziwię. Prawie były prezydent to duży obciach.
                  • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:22
                    Niby czemu obciach? Dostał 48.5% głosów.
                    • jlang75 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:28
                      I to sukces? W lutym miał 60-70% poparcia. Przegrał i tyle. Duży wyczyn nawet jak na taką niemote. Zresztą Tyszkiewicz oplacil to stanem przedzawalowym i leży w szpitalu.
                      • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:40
                        Komorowski nie miał 70% poparcia. Wszystkim nam wyprały mózgi te sondaże, mnie też.
                        On miał 70% ZAUFANIA. A zaufanie nie przekłada się na poparcie!

I tak ktoś niedawno przytomnie to opisał. Kiedyś tak wielkie zaufanie miał Kuroń. Ale w wyborach dostał... 5%
                        A z niedawnej historii: tak wielkie zaufanie miał przecież też i RELIGA
                        I znów: dostał 5%

Zaufania nie wolno mylić z poparciem. Dziennikarze powtarzając te sondaże i powtarzając te kłamstwo, to wszystkim wyprali mózgi. Nawet sobie, bo oni też wierzyli w tę brednię o 70% poparcia.
                        • jlang75 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:47
                          Chyba nie do końca masz rację. W wielu sondażach było pytanie na kogo będziesz głosował w wyborach prez. i Komorowski wygrywał w pierwszej turze. Jak to się skończyło wiemy 34% głosów.
                          • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:50
                            Sondażownie dopompowały klika procent na zamówienie,,Dziwi mnie tylko że sami w to uwierzyli?? Chyba że to tez załatwiał Sienkiewicz,,,to posłuchamy na tasmach
                  • adam.eu Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 08:33
                    jlang75 napisał:

> Kurcze teraz jakoś nikt się nie chce przyznać do Komorowskiego nawet PO , ale w
                    > sumie to się nie dziwię. Prawie były prezydent to duży obciach.

Ja też się nie przyznaję.
                    A Tu do kogo się przyznajesz?
              • adam.eu Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 08:31
                jlang75 napisał:

> To ty sobie coś tlumaczysz, cierpisz bo Komorowski dostał lanie od jakiegoś cze
                > ladnika politycznego i szukasz pocieszenia w czymś nowym ale niestety źle wybra
                > łeś bo Nowoczesna PRL ma wszystkie wady PO nie posiadając nawet jednej zalety.

Twoim zdaniem naprawdę tak jest?
                Zastanawiałem się na tym, czy tylko tak sobie rzucasz błotkiem na lewo i prawo?
    • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:49
      Jak dla mnie to fajne jest założenie (skupienie na gospodarce), ale fatalni twarze tej partii.
      Petru byłby neutralny, gdyby nie poparł Komora. Frasyniuk też jest dla mnie do przełknięcia, bo go lubię.
      Ale ku*wa ile razy jeszcze ten trup z szafy w postaci Olechowskiego będzie wypływał? Ile razy będzie ten pogrobowiec się wyłaniał? Chyba do usr. śmierci. Ale że dotychczas firmował partiom bezideowym i rabunkowym (rządy AWS-UW uważam za największą katastrofę, jaką spotkała Polskę; PO uważam za szkodniki gospodarcze, bo nie robili żadnych pozytywnych reform w tej kwestii).
      Jeśli gdzieś jest Olechowski - to ta partia jest szalupą ratunkową dla tych starych mord, co od lat są przy korycie.
    • tirol1 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:51
      Elektorat petru to bogaci liberalni niereligijni a to absolutna mniejszosc w polsce
      • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:55
        Liberalni to tak, ale skąd pomysł, że niereligijni? Co to ma do rzeczy?
        • tirol1 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:04
          Ano fakt , mozna rano isc na msze zprzyzwyczajenia pogadac ze znajomymi i by obiad lepiej smakowal a po nieszporach do agencji by sie odstresowac i sprawdzic jaka forma taka jest polska tu jest wszystko proforma:)
          • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:11
            Liberalny gospodarczo jest przecież Korwin, a to prawica.
            Zresztą dlatego niekiedy natrafisz na określenie, że PiS i PO to partie lewicowe. Bo one od strony gospodarczej lewicowe są - skupione na socjalu i dopłatach. [Są lewicowe gospodarczo, ale prawicowe/centrowe światopoglądowo, a u nas w kraju to po światopoglądzie określa się partie, a nie po podejściu do gospodarki]

Religia z liberalnością nie ma nic wspólnego.
            • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:14
              To tylko u nas jest tak posrane, że się te dwie cechy łączy.
              A tak to mamy tak:
              SLD - lewicowy światopogląd i gospodarka
              PiS - prawicowy światopogląd i lewicowa gospodarka
              PO - centrowo-prawicowy światopogląd i lewicowa gospodarka

U nas wszystkie duże partie mają socjalne, czyli lewicowe podejście do gospodarki.
              • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:30
                I to błąd. Petru deklaruje neutralnosc świtopogladowo , do łózka nie ma zamiaru zagladać. Partnerstwo jak sobie kto chce, in vitro tak i bulwersuje go ze do dzis to nie jest załatwione. In vitro nawet uważa że może byc fundowane przez państwo. Uważam ze nie powinno być fundowane ale biorąc pod uwagę naszą demografie , to mozna sie z tym zgodzic , traktując jako inwestycje , bo ci tak narodzeni to przyszli podatnicy.
                • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:10
                  Jesli ktoś ma liberalne podejście do gospodarki, to tak naprawdę najlepszym dla niego wyborem jest UPR. Nie Korwin, tylko jego partia-matka. Ale ta partia nie istnieje w parlamencie.

Nie bez powodu PO miała pewien liberalny rys w sobie. Ponieważ Tusk i Graś zaczynali karierę polityczną od UPR.
                  Ale PO miała jedynie taki rys, bo w praktyce to zawsze była socjalna.

Zaś Petru, właśnie przez to umoczenie w jakichś Olechowskich, uważam za partię, która reprezentuje interesy banków, czy wielkich przedsiębiorstw. Ja nie mam złudzeń w tej kwestii. Olechowski już trzeci raz robi ten sam myk. Ta hydra będzie wypływać, póki on jest żywy.
                  • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:15
                    A co tam robi Olechowski? Skad ten pomysł? UPR to skrajny liberalizm , nieprzystający do obecnych czasów.
                    • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:21
                      No właśnie też nie wiem! Po kiego ch. oni się wplątują w jakiegoś Olechowskiego, to nie zgadnę choćbym i zmarła. Frasyniuk to też nie wiem po co tam. Co z tego że go lubię - ale i tak zachodzę w głowę po co zaraz brać w swe szeregi ludzi, którzy od miliona lat w polityce robią i nie sprawdzili się.

Petru byłby bardziej wiarygodny, gdyby dokooptował ze starszych osób tylko Balcerowicza, ale nikogo więcej. Nawet i Balcerowicz jest dla niego tak naprawdę obciążeniem.
                      oblazły go stare ryje, które od 25 lat siedzą przy korycie.
                      • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:24
                        Ani Olechowskiego , ani Frasyniuka nie było. Moze siedzieli gdzies na zapleczu i pili whisky , nie wiem.
                        • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:45
                          Czyli byłeś na tym zjeździe?

Niespodzianki na kongresie Nowoczesnej Polski. Na zjeździe założycielskim nie będzie znanych polityków, o których mówiono, że będą twarzami nowego ugrupowania. Zabraknie więc Leszka Balcerowicza i Andrzeja Olechowskiego.
                          Balcerowicza, Frasyniuka i Olechowskiego nie będzie na kongresie założycielskim ruchu Nowoczesna Polska. To inicjatywa oddolna - przekonuje w radiowej Trójce Ryszard Petru.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/491560,ryszard-petru-nowoczesnapl-nie-przyjmie-spadow-z-po.html

Czyli sądzisz, że oni ojcami założycielami nie są?
                          • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:55
                            Ja gdzies tu napisałem ze byłem , Balcerka , Olechowskiego , Frasyniuka nie wuidziałem. Przemawiało 8 osób i wcale nie długo. Ok. godzinę ludzie z przybyłych wygłaszali swoje postulaty. W szkle była teraz spora informacja i niektóre wypowiedzi. Przedział wieku 20-40 głównie. Atmosfera dobra , nie było wyjców czy krzykaczy.
                            • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:59
                              volupte napisał:

> Ja gdzies tu napisałem ze byłem , Balcerka , Olechowskiego , Frasyniuka nie w
                              > uidziałem. Przemawiało 8 osób i wcale nie długo. Ok. godzinę ludzie z przybyłyc
                              > h wygłaszali swoje postulaty. W szkle była teraz spora informacja i niektóre wy
                              > powiedzi. Przedział wieku 20-40 głównie. Atmosfera dobra , nie było wyjców czy
                              > krzykaczy.

Czyli dobrze zorganizowany spęd??? Dziwne że nie było więcej rozmówców a tylko ci planowani?? Coś za bardzo ta partia jest przewidywalna,,nie sądzisz??
                              • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 23:30
                                Nie najlepiej , bo na poczatku było troche bałaganu przy wejściu. Reszta ? Nie wiem o co ci chodzi? Nie było zaplanowane , ze kazdy sobie moze przemawiac, tam było ok. 7tys. ludzi.
                                • 141288bs Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 12:04
                                  >tam bylo okolo 7 tys.ludzi...policzyl volupte
                                  - oplaconych przez banksterow
                                  • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 12:11
                                    No , rozdawali po tysiaku.
                                • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 12:09
                                  volupte napisał:

> Nie najlepiej , bo na poczatku było troche bałaganu przy wejściu. Reszta ? Nie
                                  > wiem o co ci chodzi? Nie było zaplanowane , ze kazdy sobie moze przemawiac, tam
                                  > było ok. 7tys. ludzi.

A to pewnie stare ale nowe kadry NowoczesnaPRL.
                                  • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 12:37
                                    Bzdury jakies wypisujesz. Odbij.
                • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:35
                  Podatnicy??? czy niewolnicy?? śmieciowi przyszli pracownicy INPost firmy Petru
                  • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:39
                    To firma Petru czy tak sobie popiardujesz?
                  • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 12:56
                    Wszystkie niepochlebne opinie lądują na Oslej... forum.gazeta.pl/forum/w,396,157806854,157806947,Re_Partia_Petru_nowy_34_produkt_34_WSI.html?v=2#p157806947
                    • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 12:40
                      To przeciez nie jest niepochlebna opinia tylko insynuacja , więc kosz to właściwe miejsce.
              • adam.eu Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 08:38
                jane-panzram napisała:

> To tylko u nas jest tak posrane, że się te dwie cechy łączy.
                > A tak to mamy tak:
                > SLD - lewicowy światopogląd i gospodarka
                > PiS - prawicowy światopogląd i lewicowa gospodarka
                > PO - centrowo-prawicowy światopogląd i lewicowa gospodarka
                >
                > U nas wszystkie duże partie mają socjalne, czyli lewicowe podejście do gospodar
                > ki.

SLD przynajmniej wcześniej, bo teraz to nawet nie wiem, było zdecydowanie bardziej na prawo w gospodarce niż PIS i być może nieco bardziej na prawo niż PO.
                • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 12:43
                  Jak Belka był premierem , ale przez to na ok. rok mocno z SLD sie skonfliktował. To że go nie wyrzucili zawdzięczał przyklejonym dupom sldowców do poselskiego fotela.
    • rzewuski1 Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:51
      Jak media się postarają i PO zacznie się sypać to może wejdą do sejmu ale to będzie dla nich cud.
    • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 20:54
      Od reform Balcerowicza mija jakieś 20 lat, więc jak ktoś młody, to się może na niego złapać. Kto starszy, to mu się będzie przeważnie źle kojarzył.
      Ja tej partii daję gdzieś 5-7%

Ale ty mówisz o jednej ważnej rzeczy: nadal mali i średni przedsiębiorcy nie mają na kogo głosować. Oni nie mają swojej partii.
      Ja to jestem w ciężkim szoku, że jeśli jakaś partia zajmie się tematem gospodarki - to zawsze tak niszowa, jak ta Nowoczesna. Albo jak Korwin. To są partie niszowe.
      • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 21:33
        A w którym kraju w UE partie proliberalne gospodarczo maja duzy elektorat?
        • jane-panzram Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:29
          Gdyby Petru zrobił partię z takim Gwiazdowskim, czy innymi specjalistami od tej dziedziny - to bym w ciemno dała mu głos. W ciemno, mogliby zapowiadać i gruszki na wierzbie, ale bym im dała kredyt zaufania jak żadnej innej partii.

Ja to sobie wyobrażam tak: pewnie wielokrotnie ludzie mówili do Petru "zna się pan na tym, czemu więc nie własna partia?" Takie słowa niejedna medialna osoba zapewne usłyszała. Takie pytania zadają też i dziennikarzom zajmującym się polityką. Słyszał je w przeszłości Lis, słyszał na pewno Durczok. Słyszał Ziemkiewicz (niedawno pisał o tym felieton) i milion innych.
          Słyszeli wszyscy eksperci, których pokazują w tv.

I Petru po prostu zaczął działać. Ale go te ryje przebrzydłe oblazły i to jest taka historia, heh.
          • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 22:38
            Poglady gospodarcze maja bardzi podobne , niestety Robert Gwiazdowski nie chce byc politykiem , a szkoda.
    • superspec Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 21:57
      nowoczesny Hartman? Na ile jest on nowoczesny mi chodzi.
      • volupte Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:10
        Petru powiedził że ma to gdzies , kto z kim sypia i jak. Nie ma zamiaru zaglądać do łóżka . Nie interesuje go to ,,
        ,Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego , nie pozostawiając sfer niczyich" - Jarosław Kaczyński
        • jane-panzram Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:16
          Petru to jest politycznie taki sam naturszczyk jak Kukiz.
          On ma głowę do ekonomii, ale nie jest zawodowym politykiem.
          On to jak Balcerowicz: mógłby godzinami rzeczowo wypowiadać się na tematy ekonomiczne. Ale znawstwo w dziedzinie finansów nie równa sie talentowi politycznemu. Balcerowicz nie ma talentu politycznego. Petru też go nie ma, nie ma charyzmy osoby która porywa tłumy, to po prostu specjalista od pewnej dziedziny, który wziął się za politykę.
          • volupte Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:21
            Całkiem mozliwe , ale jesli chce za soba pociagnąć ludzi myslacych i choć troche rozumiejacych gospodarke i ekonomie to moze mu sie udać. To oferta dla 2 500 000 zarejestrowanych w Polsce podmiotów gospodarczych
          • jlang75 Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:21
            Chyba żartujesz, Rumun jak go zwali towarzysze z UW byl prominentnym dzialaczem tej partii i czerpał pelnymi garsciami z politycznych układów. Kukiz umoczony w politykę nie był.
            • volupte Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:27
              No daj cos wiecej. Przeciez wiesz.
              • jlang75 Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:42
                Nie denerwuj się, słabo obstawiles i tyle. Popatrz na Haena ten też wierzył w rządy Palikota jak to się kończy widać. Mam w nosie sukces lub porażke Petru tylko niech nikt mi nie wmawia że to jakaś odnowa w polskiej polityce. Odnowa haha, Petru , Olechowski, Frasyniuk, Balcerowicz i kogo tam jeszcze licho przyniesie.
                • volupte Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:58
                  Oczywiscie masz racje , nie moge spać p[o przegranej Bronka i szukam sobie przystani. Tobie gratuluje że już ja masz:-)
            • jane-panzram Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:32
              Ja to sama nie wiem, co mam myśleć o tej UW.
              Mawiają o tej partii, że się elita intelektualna za rządzenie wtedy wzięła (chodzi o pewną idee która tej partii przyświecała). Na ile to prawda, to ja nie wiem, bo jak oni rządzili, to ja byłam jeszcze gó...ara. Ja ich tylko pamiętam jako koalicję dla AWS, czyli tak na dobrą sprawę kojarzą mi się gorzej niż gorzej.
              • volupte Re: Czy Petru jest za legalizacją kazirodztwa jak 31.05.15, 22:35
                Niestety w szkołach nie ma historii najnowszej.
    • green.olive Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 23:28
      ociemniała lemingarnia
      • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 31.05.15, 23:31
        Ta juz poszła do Dudy ;-)
    • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 12:57
      dancio.k napisał:

> - przedsiębiorcy
      > - klasa średnia
      > - inteligencja z większych miast
      > - może i studenci to zależy od programu
      >
      > myślę że jest to elektorat na 10-15% w wyborach i ok 50-70 posłów, oczywiście k
      > osztem PO i też częściowo Kukiza, elektorat PIS i PSL jest nie do zdobycia, a l
      > ewica się nie liczy już w Polsce.

Na pierwszym miejscu wymieniłbym spadochroniarzy z PO
      • religijnych.uczuc.obraza Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 12:59
        lech1966 napisał:

> Na pierwszym miejscu wymieniłbym spadochroniarzy z PO
        >

Czyli jak u Kukiza.
        • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 13:33
          Wymień choć jednego??
          • religijnych.uczuc.obraza Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 13:40
            Np. Patryk Wild:
            pl.wikipedia.org/wiki/Patryk_Wild
            • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 14:22
              Daj mi jakiegoś prominenta,,a nie szeregowego członka. To nie polowanie na czarownice..
              • religijnych.uczuc.obraza Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 14:33
                A kogo wq tej kukiziej zbieraninie można uznać za prominenta? Tam wszyscy są na razie szeregowymi członkami, wśród nich jest wiele sierot po platfusach.
                • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 14:45
                  No właśnie,,,a Nowoczesna PRL to sami prominenci,,cześć to odrzuty POlityczne,,a reszta to spadochroniarze z PO. Dlaczego inicjatywa powstała dopiero po przegranych wyborach??? Choć sam Petru popierał obiema rękami PBK??? Bo wszyscy liczyli na to że ciemny lud kupi PBK z całym dobytkiem inwentarza, a że sie tak nie stało to trzeba było lisa przefarbować,,a nuż głupi lud znów go kupi..
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 14:48
                    U Kukiza to wszyscy się podczepili żeby być prominentami, przecież im nie chodzi o Polaków tylko o koryto.
                    • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 01.06.15, 15:48
                      Ci podczepieni pewnie masz racje,,,ale tak naprawdę wszyscy od lewa do prawa podczepiają się pod coś byleby dorwać się do koryta
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 11:08
                        I Kukiza nie będzie inaczej.
                  • 141288bs Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 08:35
                    Petru i Balcerowicz z ukrycia przemalowywuja platforme,widoczne jest to"jak na dloni".
                    - Glupcy juz lykneli pierwsze spotkanie z frekwencja 6 tys.,a niektorzy POdaja 7 tys.- jutro przeczytamy o 10 tys.uczestnikow. Media tez,tak jakos dziwnie milcza o platformie,natomiast skupily sie na Petru - stowarzyszeniu. - ?
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 11:09
                      Straszysz tym Balcerowiczem tak jak PO straszy PiSem.
      • volupte Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 13:19
        Rzuciłeś tezę uzasadniaj.
    • silesius.monachijski7 Re: potencjalny elektorat Petru = WSI 02.06.15, 08:48
      www.docinek.com/836/ewolucja-partii-nowoczesnapl.html
      • stanczyk-5 Re: potencjalny elektorat Petru = WSI 02.06.15, 09:47
        ssm Petru twierdzi ze mlodsi beneficjeci (ci na zasilkach socjalnych) to jego elektorat (?)

pogielo facets ? wyzyskiwani na wyzyskiwaczy glosowac maja?glupszy polak po.szkodzie bo mlody?
        • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru = WSI 02.06.15, 09:56
          Dokładnie,,,Petru zalicza odjazd jak w PRL
    • tomjani Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 11:31
      A co w ogóle znaczy Petru?

Za: sjp.pwn.pl/sjp/petryfikacja;2499539.html

petryfikacja
      1. «utrwalenie (się) czegoś w określonej formie niepodatnej na zmiany»
      • 13kisiel Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 11:34
        niezalezna.pl/67651-petru-dzis-gra-role-wkurzonego-wg-wikileaks-byl-nieformalnym-doradca-premiera-tuska
        • lech1966 Re: potencjalny elektorat Petru 02.06.15, 14:30
          2011 Janusz Palikot - szef (Ruch Palikota)
          2015 Ryszard Petru - szef wszystkich szefów (Nowoczesna.PRL)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka