Dodaj do ulubionych

Dzisiaj 4 czerwca - rocznica

04.06.15, 07:54
Dla mnie wspaniała.....
Obserwuj wątek
    • mariner4 Też wypiję za 4 czerwca. Jest okazja 04.06.15, 08:11
      Jest tylko raz w roku. No nie?
      M.
    • adamszem Tylko 04.06.15, 08:34
      Pamiętaj, tylko 1/3 szklanki możesz wypić z tej okazji!
    • erka_46 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 08:47
      - przedewszystkim:

1zzarda napisał:

> Dla mnie wspaniała.....

Bezpośrednią przyczyną upadku rządu Jana Olszewskiego było ujawnienie listy Antoniego Macierewicza – wykazu osób zajmujących wysokie stanowiska, figurujących w archiwach służb specjalnych PRL jako tajni współpracownicy. Zdaniem Jana Olszewskiego był to jedynie pretekst do odwołania rządu. – My dopiero przygotowywaliśmy ustawę dotyczącą ujawnienia pozostałych po Służbie Bezpieczeństwa dokumentów. To była jednak faza wstępna jej tworzenia – mówi „Codziennej" Jan Olszewski.

Premier jako przyczynę upadku rządu wskazuje narażenie się rozmaitym grupom interesów. – Kwestie biznesowe i prywatyzacyjne to było to, co konsolidowało naszych przeciwników. Sprawa robienia interesów na majątku narodowym wydawała się rozstrzygająca w wypadku naszego rządu – mówi nam Jan Olszewski.

niezalezna.pl/41973-rocznica-obalenia-rzadu-jana-olszewskiego-21-lat-od-nocnej-zdrady
      • 1zzarda Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 09:48
        No fakt, Naród zdradził komuch?w...
        • gtxl.1 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 09:54
          1zzarda napisał:

> No fakt, Naród zdradził komuch?w...

Głupi jesteś zzarda.....komuchy spadli na cztery łapy. Nie myślę o SLD.
          Ten dzień, nie jest żadnym świętem.
          Dla przeciętnego Kowalskiego, robotnika, kolejarza,górnika, szwaczki przyszedł czas gorszy niż był za komuny.

• 1zzarda Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 10:02
            To nie swietuj
            • gtxl.1 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 10:04
              1zzarda napisał:

> To nie swietuj

Nigdy nie świętowałem, a ty się zdecyduj czy świętujesz dzień "rzekomego" upadku komuny, czy Boże Ciało.
              Stawiam, że raczej to drugie.
        • zoil44elwer Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 06.06.15, 09:08
          1zzarda napisał:

> No fakt, Naród zdradził komuch?w...
          Bo uwierzył w solidaruchów! Po każdej burzy i rewolucji na powierzchnię wypływają męty i szumowiny!
      • zapijaczony_ryj Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 10:05
        Dla was wszystko co dla Polski i Polaków dobre jest złe, a najbardziej bolą was nasze sukcesy, sukcesy kraju i narodu
        • gtxl.1 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 10:09
          zapijaczony_ryj napisał:

> Dla was wszystko co dla Polski i Polaków dobre jest złe, a najbardziej bolą was
          > nasze sukcesy, sukcesy kraju i narodu

Dla was.....? to znaczy dla kogo?

• erka_46 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 04.06.15, 10:39
          zapijaczony_ryj napisał:

> Dla was wszystko co dla Polski i Polaków dobre jest złe, a najbardziej bolą was
          > nasze sukcesy, sukcesy kraju i narodu

- sukcesy ?
          - czyje,tych ponad 2 miliony wyrzuconych na poniewierkę zagranicę ?

Sukces osiągnęli ci co Polaka rolować potrafili i dziś się nazwali NOWOCZEŚNI pragnąc bronić tego czego nakradli skrycie.

cytat:

Dlaczego Trybunał Konstytucyjny tak późno otworzył oczy?

Bankowy Tytuł Egzekucyjny obowiązuje od 1998 roku. Wcześniej banki mogły wystawiać tzw. bankowy tytuł wykonawczy.

Czyli w takiej formie BTE istnieje od 17 lat.

Dlaczego Trybunał Konstytucyjny dopiero po 17 latach, zauważył mafijne narzędzie bankowców?

Dlaczego politycy parlamentarni z PiS czyli wieczna opozycja, nie dostrzegli tego problemu?

95% społeczeństwa w Polsce nie zdaje sobie sprawy, jak są wykorzystywani przez system finansowo-bankowy.

Jest jeszcze jedna ciekawa sprawa.

Zobaczmy jakie osoby rządziły Polską, kiedy wdrożono Bankowy Tytuł Egzekucyjny oraz Konstytucje, w którejzabroniono pożyczania rządom pieniędzy z NBP. Przez to musieli i muszą zaciągać kredyty z korupcyjnych instytucji: MFW i Banku światowego?

Tym działaniom zadłużyli Polskę na miliardy dolarów.

Wybrani politycy, którzy przyczynili się do ograbienia Polaków:

Prezydent – Aleksander Kwaśniewski.
          Premier – Jerzy Buzek.
          Minister Spraw Zagranicznych (1997-2002) – Bronisław Geremek,
          Minister Spraw Zagranicznych (1995 rok) – Władysław Bartoszewski,
          Minister Obrony Narodowej (2000 rok) – Bronisław Komorowski,
          Minister Finansów (1997-2000) – Leszek Balcerowicz.
          Minister – członek Rady Ministrów (1997-1998) – Ryszard Czarnecki.
          Minister Skarbu Państwa (1997-2000) – Emil Wąsacz.
          To są osoby, które sprzedały Polskę. Mam na myśli całkowite poddaństwo międzynarodowym bankierom. Opisałem ich działania w raportach i w artykułach => W jaki sposób skolonizowali Polskę?

Co oznacza decyzja Trybunału Konstytucyjnego dla kredytobiorcy?

Pewną nadzieję.

Nadzieję w to, że jeżeli wspólnie weźmiemy się do pracy, wyjdziemy z własnego cienia, to możemy rozwalić ten układ okrągłego stołu, który zniszczył i niszczy gospodarkę, jak i społeczeństwo polskie.

Jeszcze trochę na deser.
          • yoma Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica zdrady narodowej 06.06.15, 13:57
            TK tak późno otworzył oczy, bo ktoś tak późno złożył skargę do TK. TK nie działa z urzędu, mój drogi.
    • a74-7 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica 04.06.15, 09:10
      I za co tu pic ?
      Za Bola ktory byl inicjatorem nocnej zmiany?Czy za to ze Olszewski nie zdazyl dobrac sie sloozbom do doopy?
      www.youtube.com/watch?v=0ducVFxpKFA
    • a74-7 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica 04.06.15, 09:13
      jak ci aktorzy dobrze grajoM ,co ?
      www.youtube.com/watch?v=yJrOt3wPcxE
    • a74-7 Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica 04.06.15, 09:20
      Zobacz jeszcze na YT
      "Nocna zmiana 2 I pol"
      A potem: chlup w ten glupi dziub!
      • erka_46 bohaterowie ci to czy zdrajcy ? 04.06.15, 10:17
        - jak to ocenić po latach ?
        • gtxl.1 Re: bohaterowie ci to czy zdrajcy ? 04.06.15, 10:31
          Ani "bohatyry" ani zdrajcy.
          W 1989 roku, dokonała się tylko kolejna zmiana rządzących.
          Pamiętam pierwszy entuzjazm i pamiętam pierwszy płacz po tych wygranych wyborach.
          Potem, pojawiły się napisy na murach, wiaduktach etc, jak przedtem pisano "precz z komuna" tak w 1991 roku pisano...."nareszcie sami zostaliśmy złodziejami".

Komunistyczne kacyki kradli łyżeczkami ale ludzi tak nie gnębili, obecni "arystokraci" kradną łyżkami od koparek i sprowadzili większość ludzi do roli pariasów.

• erka_46 to jest komunizm dla kapitalistów 04.06.15, 10:55
            gtxl.1 napisał(a):

> Komunistyczne kacyki kradli łyżeczkami ale ludzi tak nie gnębili, obecni "aryst
            > okraci" kradną łyżkami od koparek i sprowadzili większość ludzi do roli pariasó
            > w.

- coś w tym jest,bo ta Bruksela to całkiem my Moskwę przypomina,no ale mamy wolność,możemy jeździć za granicę nawet gdy tego nie chcemy,w komunie to było niezmiernie trudne.
            Pamiętam sytuację z 13-letnim mym synem w roku 85-tym,gdy miał jechać na Wegry na kolonię,4 mce załatwiałem mu paszport,który otrzymał trzy dni przed terminem wyjazdu i to na interwencje dyrektora zakładu pracy gdzie pracowałem,i który synowi finansował tę kolonię.
            • volupte Re: to jest komunizm dla kapitalistów 04.06.15, 11:39
              ściema.
            • maks-3 coś zmyślasz erka_46 04.06.15, 13:48
              Chcesz być kombatantką? Znajdż sobie lepsze argumenty. Na Węgry jezdziło się od lat 70 na wkładkę paszportową. Po stanie wojennym wpisy w paszporcie straciły ważność i zastąpiły je 5 letnie paszporty , które można było trzymać w domu. Mogłeś mieć taki paszport, bo w sezonie letnim kolejka chętnych była długa stąd czekałeś pare miesięcy. A dyrektor zakładu nic pomóc nie mógł skoro organizował wczasy za granica i nie potrafił zapewnić stosownych dokumentów wyjazdowych. Zresztą niedługo potem bo chgyba w 88 każdy mógł trzymac w domu paszport i tak jest do dziś
              • erka_46 nie ściemniam... 04.06.15, 17:57
                ...a piszę nie o sobie a o synu,który bardzo chciał jechać na tę kolonie i gdyby nie te trzy dni to by nie pewnie nie pojechał,ale to dziś już jest mało ważne,dziś ja i syn mamy paszporty pod ręką i wolni jesteśmy jak ten wróbel na dachu.
                Możemy fruwać gdzie chcemy i kiedy chcemy,a nawet jeśli nie chcemy,tylko gdy mamy pieniądze,no a jeśli nie mamy to nam banki pomogą ,kredyt dadzą ,który odrobimy na zmywaku w Londynie albo w Bognor Regis,w pięknej nadmorskiej miejscowości,aż tam wyniosło dwóch moich synów razem z paszportem i pod przymusem.
                Chłopcy sie cieszą i piszą ,że wrócą jak Andrzej zrobi porządek w tej POlsce i na WSI.
                Ciekawe czy doczekają tego ?

pl.wikipedia.org/wiki/Bognor_Regis#/media/File:Bognor_Regis_station_frontage.jpg
          • maks-3 wyjaśnij mi gtxl. 1....... 04.06.15, 13:28
            Wyjaśnij mi gtxl. 1 co to są te ,, komunistyczne kacyki,, w Twoim oczywiście rozumieniu szczególnie te które rozkradły naszą ukochana ojczyznę.? Bo wg mnie komunistyczny kacyk to jakiś dawny funkcyjny nieboszczki PZPR. Skoro taki nakradł dziś jest człowiekiem majętnym. Być może na listach 100 najbogatszych. Problem w tym , że ja takich osób ani tam ani w moim otoczeniu jakoś nie mogę dostrzec. Pewnie mam coś ze wzrokiem. Gdybyś podał mi kilka przykładów, byłbym zobowiązany.Dodam jeszcze , że jak głosili ci, którzy po 89 objęli władze, nic nie było tylko zgliszcza. A te kilkanaście zakładów w miarę nowoczesnych nie ukradziono tylko sprzedano za niewielkie pieniądze. Tylko sprzedawali nie tamci a ci....
            • gtxl.1 Re: wyjaśnij mi gtxl. 1....... 04.06.15, 13:34
              maks-3 napisał:

> Wyjaśnij mi gtxl. 1 co to są te ,, komunistyczne kacyki,, w Twoim oczywiście ro
              > zumieniu szczególnie te które rozkradły naszą ukochana ojczyznę.? Bo wg mnie ko
              > munistyczny kacyk to jakiś dawny funkcyjny nieboszczki PZPR. Skoro taki nakradł
              > dziś jest człowiekiem majętnym. Być może na listach 100 najbogatszych. Problem
              > w tym , że ja takich osób ani tam ani w moim otoczeniu jakoś nie mogę dostrzec
              > . Pewnie mam coś ze wzrokiem. Gdybyś podał mi kilka przykładów, byłbym zobowiąz
              > any.Dodam jeszcze , że jak głosili ci, którzy po 89 objęli władze, nic nie było
              > tylko zgliszcza. A te kilkanaście zakładów w miarę nowoczesnych nie ukradziono
              > tylko sprzedano za niewielkie pieniądze. Tylko sprzedawali nie tamci a ci....

Widzę,że nie zrozumiałeś mojej ironii.
              Komunistyczny kacyk zaczynał się gdzieś w okolicach sekretarza powiatowego partii.
              Tak jak napisałem, kradli łyżeczkami, więc fortun się nie dorobili lub pałacu w Chobielinie i nie jedzą dziś ośmiorniczek na kolacje.

• maks-3 Re: wyjaśnij mi gtxl. 1....... 04.06.15, 22:07
                Podrązę nieco i zaznaczam ,że z moja osoba nic to wspólnego nie ma. Skąd wiadomo że kacyki od szczebla powiatu kradły. Co mógł taki sekretarzyna ukraść? Mieszkał taki w bloku dwa pietra niżej, dzieciaki się odwiedzały to coś wiem. Mieszkanie identyczne, umeblowanie także, nawet mieliśmy małe fiaciki w podobnym kolorze. Jego żona pracowała w szkole, dzieciaki jedziły razem na szkolne kolonie itp.Emerytury też niewielkie. Nie słyszałem o jakichś masowych procesach tych ludzi po 89 roku. To tak jakbyś twierdził ,że księża to pedofile, choć tu dowodów jest raczej sporo.Niemcy twierdzą, że Polacy to złodzieje i brudasy, podobnie Anglicy a Rosjanie że k.....
                Tak można postrzegać świat jeśli ma się kłopoty z jego percepcją. Ty raczej ich nie masz
    • danillko Wspominki o śp. Mazowieckim 04.06.15, 10:32
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18046320,26_lat_temu_bylismy_glupi___Wcale_nie__Ciepla_woda.html#MT
      • erka_46 tu jest "pies"pogrzebany... 04.06.15, 11:12
        ...Nikt już nie pamięta tych kłótni. A my do dziś nie możemy się uporać z religią w szkołach.

- To błąd, że religia jest w szkołach albo że nie jest chociaż przedmiotem ostatnim, kiedy niewierzący czy inaczej wierzący mogliby iść do domu. Ale to część większego problemu: dominacji Kościoła w polskim życiu publicznym.

Moim zdaniem wprowadzenie religii do szkół to największy błąd Mazowieckiego jako premiera. Decyzja dyktowana politycznie i nie zamierzam go z tego tłumaczyć. To zaszkodziło polskiej demokracji.

- tak też uważam,jest to błąd bardzo poważny.
        Kościół,gdyby myślał logicznie to dziś religię ze szkół winien wyprowadzić.
        Uważam,że lepiej mieć za sobą dziesięciu sprawiedliwych niż setkę przytakiwaczy fałszywych.

Zaszkodziło demokracji oraz religii,w komunie to sens miało,ale nie w demokracji.
    • pispisia Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica 04.06.15, 10:44
      dla mnie też
    • indeed4 4 czerwca twój idol - komuch Jaruzelski 04.06.15, 11:18
      dostał Order Orła Białego?

A to nie wiedziałem...

:-)))))))))))
      • 1zzarda Re: 4 czerwca twój idol - komuch Jaruzelski 04.06.15, 11:31
        Przypominam, że z tym komuchem twoi idole negocjowali a jeden z nich nawet uczynił go preziem... Ponadtotwoi idole wprowadzają jego program...
        • indeed4 Michnik jednego z nich nazwał nawet "człowiekiem 04.06.15, 11:41
          honoru" i słusznie, prawda towarzyszu zzarda? Order Orła Białego należy się nie tylko komuchowi Jaruzelskiemu - od dziś musicie lobbować również na rzecz komucha Kiszczaka.
          • 1zzarda Re: Michnik jednego z nich nazwał nawet "człowiek 04.06.15, 11:50
            Co masz do Michniks? Jego cv budzi zazdrość? Popytaj biskupów co dostali od niego?
            • indeed4 Re: Michnik jednego z nich nazwał nawet "czło 04.06.15, 12:22
              Nic nie mam i nie rozumiem, dlaczego ostatnio tak się go wszyscy czepiają. Redaktor Michnik to wyjątkowo przenikliwy analityk (patrz: analiza o Komorowskim i zakonnicy) a do tego utalentowany polityk Unii Wolności, odnoszący w polityce same sukcesy. Podsumowując - mamy w Polsce autorytet wielkiej, światowej klasy.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157828687,157828687,Upadek_politycznych_autorytetow_uwaga_SALONU.html
              • 1zzarda Re: Michnik jednego z nich nazwał nawet "czło 04.06.15, 12:57
                Adam klase ma....
                • indeed4 Re: Michnik jednego z nich nazwał nawet "czło 04.06.15, 13:11
                  Ogromną! Oprócz tego że okazał się niezwykle utalentowanym politykiem, słynie z niezwykłej kultury - "swołocz" i "gów*niarze" wyznaczyły w krajowej debacie politycznej długo oczekiwane, nowe standardy.
                  • indeed4 Etniczny pół - Polak, pół-Ukrainiec 04.06.15, 13:18
                    mówiący o sobie "jestem Polakiem żydowskiego pochodzenia" to jednak novum. Powinien mówić zgodnie z prawdą "jestem pół-Polakiem, pół_Ukraińcem, ale czuję się Polakiem". Nie uważasz?
                    • indeed4 GW bardzo często pisze o pół-Polakach 04.06.15, 13:26
                      pół-Polak pół-Niemiec, pół-Polak pół-Norweg, pół-Polak pół-Rosjanin

wyborcza.pl/gazetawyborcza/wyszukaj/artykul?query=p%F3%B3-Polak&dxx=96456
                      • 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 04.06.15, 16:04
                        Taak, tyle tylko, że takim jak on zawdzięczamy wolną. Tak wiem, za 5 lat okaźe się, że strajkiem w stoczni w 1980 kierowali obaj bracia...

I jeszcze jedno - okrągły stół to dzielo LW, Gen i Prymasa Glempa pod patronstem JP II , więc waż słow
                        • gtxl.1 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 04.06.15, 16:06

I jeszcze jedno - okrągły stół to dzielo LW, Gen i Prymasa Glempa pod patronstem JP II , więc waż słow

Penderolisz zzarda.....z tym patronatem JPII
                        • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 05.06.15, 19:40
                          Żeś się chłopie uczepił tego stołu, jak pijany płota. Nie rozmawiamy o '89, tylko o tym, jak Michnik się zachowywał po 89 roku i dlaczego kłamie, że "jest Polakiem", skoro jest pół-Polakiem pół-Ukraińcem. Zabrakło cywilnej odwagi?
                          • 141288bs Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 09:06
                            indeed4 napisał:

> Żeś się chłopie uczepił tego stołu, jak pijany płota. Nie rozmawiamy o '89, tyl
                            > ko o tym, jak Michnik się zachowywał po 89 roku i dlaczego kłamie, że "jest Pol
                            > akiem", skoro jest pół-Polakiem pół-Ukraińcem. Zabrakło cywilnej odwagi?

- tak zabraklo cywilnej odwagi,by napisac pol-Zydem,a nie pol-Ukraincem
                            • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 09:25
                              > tak zabraklo cywilnej odwagi,by napisac pol-Zydem,a nie pol-Ukraincem

Nie zabieraj głosu jeśli nie wiesz o czym mowa, o tym, że ma żydowskie korzenie mówił. Rzecz w tym, że zwyczajnie ucieka w żydowskość - kłamie, że jest "Polakiem żydowskiego pochodzenia" zamiast napisać jasno: jestem pół-Polakiem pół-Ukraińcem, bo mój ojciec był Ukraińcem (ukraińskim Żydem)
                      • 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 04.06.15, 16:07
                        Takim jak on zawdzięczamy wolną...
                        I przypomnę, że okrągły stół to wspólne dzieło LW, Gen WJ oraz Prymasa Glempa pod patronatem JP II - więc waż słowa...
                        • gtxl.1 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 04.06.15, 16:11
                          1zzarda napisał:

> Takim jak on zawdzięczamy wolną...
                          > I przypomnę, że okrągły stół to wspólne dzieło LW, Gen WJ oraz Prymasa Glempa p
                          > od patronatem JP II - więc waż słowa...

Komu zawdzięczamy w końcu tę wolną Polskę? Bolkowi czy Karolowi?

• 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 04.06.15, 17:10
                            :-) :-) :-) :-) :-)
                            • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 13:25
                              Fajne dowcipy opowiada ten gtxl, no nie? Nawet dziecko wie, że wolną Polskę zawdzięczamy Michnikowi i Geremkowi...
                        • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 05.06.15, 19:44
                          > Takim jak on zawdzięczamy wolną...

Takim jak Macierewicz, którym tu nieustannie pomiatacie jednocześnie wychwalając pod niebiosa Michnika?
                          • 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 05.06.15, 19:58
                            Tego nie neguje, a Twoja opcja tak, że przypomne te ustracje.... W 2020 pewnie przeczytamy, że to Bracia przewodzili strajkowi w 1980.....
                            • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 05.06.15, 20:26
                              > Tego nie neguje

Czego nie negujesz - że Macierewicz ma takie same (jeśli nie większe) zasługi niż Michnik i mimo tego FK na niego pluje, a na cześć Michnika pieje peany?

> a Twoja opcja tak

Co moja opcja neguje? Co sobie znów wymyśliłeś.
                              • 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 05.06.15, 20:40
                                He he To nie ja jestem autorem słów "Jarek nie pie...., nie było cie tam..."
                                A mam pytanie - co to za wojna z ks. Issakowiczem?
                                • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 05.06.15, 23:48
                                  > He he To nie ja jestem autorem słów "Jarek nie pie...., nie było cie tam..."

To znaczy gdzie go nie było?

> co to za wojna z ks. Issakowiczem?

Przecież nie ma zakłódkowanego profilu, możesz wejść i sprawdzić.
                                  • 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 07:49
                                    W stoczni w 1980...
                                    Chodzi o powód faktyczny?
                                    • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 08:57
                                      > w stoczni w 1980

A Frasyniuk pelikanie był w stoczni? :-))))))))))))))))

> Chodzi o powód faktyczny?

Stuknij się w baniak - nie zrozumiałeś, co napisałem? Trzeba dużymi literami?
                                      • 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 09:46
                                        Powiedz czy ja cię obraziłem gdzieś?
                                        • indeed4 Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 13:02
                                          Piszę "sprawdź sam na profilu Isakowicza" a ten mi odpisuje " chodzi o powód faktyczny?"

Co ty sobie myślisz - mam siedzieć przed kompem i tłumaczyć jakiemuś zzardzie co pisze Isakowicz, bo leń śmierdzący nie potrafi ruszyć czterech liter i sam sprawdzić? Służącego sobie znalazłeś?! Wypad pajacu.
                                          • 1zzarda Re: GW bardzo często pisze o pół-Polakach 06.06.15, 14:07
                                            Chhodiło, że Jarka w stoczni nie było. Codo ks to wychodzi, że za poglądy ?
                • gtxl.1 Re: Michnik jednego z nich nazwał nawet "czło 04.06.15, 13:13
                  1zzarda napisał:

> Adam klase ma....

Nawet superklasę....to wyjątkowa szuja.

• nachlany_wolak wPiSujesz się na portalu szuji? 04.06.15, 13:28
    • tornson A co było takiego wspaniałego w grabieży majątku 04.06.15, 12:30
      narodowego i wysłaniu milionów ludzi na bezrobocie?
      • gtxl.1 Re: A co było takiego wspaniałego w grabieży mają 04.06.15, 13:16
        tornson napisał:

> narodowego i wysłaniu milionów ludzi na bezrobocie?

Wspaniałe było kłamstwo mamiące ludzi,że teraz zacznie się dla nich dobrobyt.
        Tymczasem beneficjentem tego "zwycięstwa" zostali solidaruchy i kościół.
        Naród leży i kwiczy.
        • nachlany_wolak Naród nie leży tylko się wPiSuje. 04.06.15, 13:28
        • tornson Re: A co było takiego wspaniałego w grabieży mają 04.06.15, 21:19
          gtxl.1 napisał(a):

> Wspaniałe było kłamstwo mamiące ludzi,że teraz zacznie się dla nich dobrobyt.
          > Tymczasem beneficjentem tego "zwycięstwa" zostali solidaruchy i kościół.
          Racja. Jednak największym beneficjentem był wielki biznes i globalne korporacje szczególnie instytucje finansowe, należy o tym pamiętać szczególnie teraz gdy banksterzy i cała ta hałastra już nawet nie próbuje udawać (jak to robili to przy pomocy PO) ale wprost podnoszą swoje złodziejskie ryje do władzy w postaci tego czegoś co nazwali "nowoczesna.pl".
    • p.grochowski Re: "Wierna rzeka"-rzecz o GW. 04.06.15, 13:16
      Właśnie z utworem "Wierna rzeka" Stefana Żeromskiego skojarzyły mi się losy dziennikarzy Waszego pisma. Początek czerwca to data powstania Gazety Wyborczej, obchodzona przez dziennikarzy tego pisma. Ja sam byłem w latach 90. publicystą "Głosu", pisma nawiązującego do ideałów pozytywistów warszawskich z lat 70. i 80. XIX wieku. Pisma będącego z narodem polskim w smutnym okresie po powstaniu styczniowym. Zawsze widziałem "Głos" jako konkurencję wobec Wyborczej, pismo nie bez szans na rynku prasowym. Historia Gazety Wyborczej to historia kolejnych tekstów opisujących niełatwe stosunki Polaków z Żydami i z Ukraińcami na ziemiach polskich. Gazeta opisywała tragedię Holokaustu w czasie wojny. W latach 90. była ze społeczeństwem rosyjskim w czasie trudnych przemian. Wyborcza opisywała "pomarańczową rewolucję" w Gruzji i na Ukrainie. Od 1989 roku promuje społeczeństwo demokratyczne i obywatelskie. Wierność sobie Waszego redaktora naczelnego została nagrodzona. Dzisiaj GW jest najsilniejszym pismem na rynku prasowym. Mam nadzieję, że Wasi dziennikarze pomogą w odbudowie pisma "Głos", pisma z XIX-wiecznymi tradycjami, reaktywowanego w październiku 1977 roku jako pismo opozycji politycznej. Nie wtrącam się w Wasze interesy i sprawy, obserwuję wydarzenia na forum Kraj. Wszystkiego lepszego, kiedyś się spotkamy. Piotrek.

1zzarda napisał:

> Dla mnie wspaniała.....
      • indeed4 Piotrusiu, drogi - od kiedy GW należy do zzardy? 04.06.15, 13:32
        > Właśnie z utworem "Wierna rzeka" Stefana Żeromskiego skojarzyły mi się losy dziennikarzy Waszego pisma.

Pytanie drugie. O czym jest post, pod którym zamieściłeś ten elaborat - o Gazecie Wyborczej czy o 4 czerwca?
        • p.grochowski Re: Piotrusiu, drogi - od kiedy GW należy do zzar 04.06.15, 14:26
          Nie lubię łapania za półsłówka. Tekst jest o narodzinach Gazety Wyborczej w czerwcu 1989 roku i o wyborach do sejmu kontraktowego w tym samym miesiącu. Piotrek.
          • indeed4 Re: Piotrusiu, drogi - od kiedy GW należy do zzar 04.06.15, 15:10
            > Nie lubię łapania za półsłówka.

Za co?! Odpowiedziałeś na post zzardy pisząc "Waszej gazety". W związku z tym jeszcze raz pytam: czy autor jest właścicielem gazety?

Tematem wątku jest rocznica wyborów 4 czerwca, a nie rocznica powstania GW. Jesteś w stanie ten drobny szczegół ogarnąć?
            • p.grochowski Re: Piotrusiu, drogi - od kiedy GW należy do zzar 04.06.15, 15:25
              Dziękuję i przepraszam. Już się nie wtrącam w Wasze wewnątrz Wyborcze sprawy. Piotrek.

indeed4 napisał:

> > Nie lubię łapania za półsłówka.
              >
              > Za co?! Odpowiedziałeś na post zzardy pisząc "Waszej gazety". W związku z tym j
              > eszcze raz pytam: czy autor jest właścicielem gazety?
              >
              > Tematem wątku jest rocznica wyborów 4 czerwca, a nie rocznica powstania GW. Jes
              > teś w stanie ten drobny szczegół ogarnąć?
      • dystans4 Re: "Wierna rzeka"-rzecz o GW. 04.06.15, 16:39
        POstulat wierności stanie się naczelnym hasłem jednoczącym Naród wszystkich orientacji. Odrodzona Liga Polskich Rodzin pod światłym kierownictwem rodziny Giertychów wskaże wszystkim drogę do szczęścia, kiedy na pewno się spotkamy w odnowionej Dumie Państwowej, w której Polska będzie miała 12 krzeseł (ilf.pietrow).
    • polska_nasza Re: Rocznica niedemokratycznych wyborów 04.06.15, 16:17
      i uwłaszczenia SBecji

rzyyyyyg
      • kotek.filemon Re: Rocznica niedemokratycznych wyborów 05.06.15, 06:17
        Polaczkowo nie zasłużyło sobie niczym na upadek komuny - powinno dalej tam gnić...
        Takie ma refleksje, jak takie wPiSy czytam...
    • polska_nasza Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 16:23
      to przemiany w Polsce nastąpiły głównie z przyczyn zewnętrznych tzw pieriestrojki w b. ZSRR
      • 1zzarda Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 16:30
        Ojcem chrzestnym OS był JP II....
        • gtxl.1 Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 16:35
          1zzarda napisał:

> Ojcem chrzestnym OS był JP II....

Tiaaa, a kto był matka chrzestną?

• polska_nasza Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 16:38
            Zaraz znajdzie w necie akt chrztu ;-))
            • 1zzarda Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 16:40
              To obejrzyj choćby zdjęcia i poczytaj - to nie boli..
              • polska_nasza Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 18:54
                tak tak a domciu wszyscy zdrowi?
                • 1zzarda Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 19:02
                  Nie poczytałeś.... Nie czytaj sms partyjnych, tylko poważną lekturę...albo chociaż topl.m.wikipedia.org/wiki/Okrągły_Stół_(historia_Polski)
                  • gtxl.1 Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 19:10
                    1zzarda napisał:

> Nie poczytałeś.... Nie czytaj sms partyjnych, tylko poważną lekturę...albo choc
                    > iaż topl.m.wikipedia.org/wiki/Okrągły_Stół_(historia_Polski)

Ty, faktycznie bardzo poważne lektury czytasz.

• 1zzarda Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 19:39
                      To nie było do Ciebie
                      • gtxl.1 Re: Nie dość że wybory były niedemokratyczne... 04.06.15, 19:54
                        1zzarda napisał:

> To nie było do Ciebie

Wiem, ale ja bardzo lubię Ci odpowiadać.

• nachlany_wolak Portal Michnika - portalem wPiSywaczy 04.06.15, 16:38
            • polska_nasza Re: lemingów coraz mniej bo zrozumieli... 04.06.15, 18:57
              że byli ordynarnie robieni w bambuko przez płatnych troli i propagandę w mediach
    • 13kisiel Re: Dzisiaj 4 czerwca - rocznica 04.06.15, 22:14
      Bolek z SB łobalił flaszkę :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka